Vakbeweging en bedrijfsleven bespreken sociaal beleid met Bouterse

27

PARAMARIBO, 17 feb – De vakbeweging en werkgeversorganisaties hebben het sociaal beleid besproken met president Desiré Bouterse. “Het was een goed onderhoud, de discussies waren op niveau”, zegt Ronald Hooghart van vakcentrale CLO. Centraal waren de mogelijkheden voor het invoeren van een sociaalzekerheidsstelsel. Ook het nog in te stellen minimumloon werd aangesneden. Bouterse denkt dat er nog een lange weg te gaan is.

Het gesprek is niet uit de lucht komen vallen. “Ik denk dat het goed is de meningen van anderen te horen. er zijn internationale organisaties gevraagd om een bijdrage te leveren. Maar het Surinaamse aandeel is zeer complex, onze interne cultuur, mensen liggen overhoop met elkaar, de manier waarop we geneigd zijn zaken te torpederen”, zegt Bouterse. Als voorbeeld noemt hij het project Naschoolse Opvang. De bedoeling is kinderen na school bezig te houden.

Behalve huiswerkbegeleiding en ontspanning, wordt ook een warme maaltijd aangeboden. Met het laatste gaat het fout. er wordt geknoeid met fondsen voor de voeding. “Op het moment dat men de gelegenheid ziet geld te maken, wordt het een probleem”, aldus Bouterse. Voor een goed sociaal beleid zal toch meer samenwerking nodig zijn. Hooghart ziet het uiteindelijk wel goed komen. “Dit is een gigantische ontwikkeling, die langzaam maar zeker uitgevoerd zal worden.”

27 REACTIES

 1. Men mag zeggen wat men wilt over Bouterse,maar zijn sociaalgevoel is klasse.
  Tenminste 1iemand die denkt aan het welzijn van de kinderen in Suriname.
  De Maaltijden kan men beter door Het Leger Des Heil laten verzorgen,idd als er geld te halen valt,wordt men erg egoistisch.


  Maak melding

 2. Hoe krom of scheef hij is toch iemand die tracht het volk te binden voor een nationaal gevoel.
  Helaas is de samenleving zo erg verdeeld dat dit nog een paar generaties zal duren.Dat het volk zo tegen over elkaar staat heeft zijn wortels tot de koloniale tijd.
  De NPS die uit een afro gemeenschap is ontstaan nadat de de creoolse partij de macht verloren had is op de zelfde manier verder gegaan.Ze begonnen zich creool te noemen en eigenden de maatstaven van hun meesters.
  Dit is funest voor Suriname.Daarom zou Venetiaan de waarheid over het afgelopen jaren moeten vertellen en het volk het nationale gevoel moeten geven dat ze een zijn.Zal de NPS dit kunnen opbrengen.De NPS reageert niet op verzoening maar reageert op opbrengsten van goud dat is hun belangrijker dan het volk.


  Maak melding

 3. die cassave fabriekjes maken de hele dag cassave poeder die verder verscheept wordt naar het buitenland om gesnuift te worden..

  kijk,alles wat deze president aanraakt is gedoemt te mislukken en zal niet tot succes komen..

  simpel v.b. die ziekenhuis die met zoveel tam-tam is voor gehouden,is gedoemt te mislukken en voor de gek houderij..

  die grond die is toegezegd,is beladen met schuld volgens beweringen op radio-t.v.

  het heeft het land aan honderden duizenden srd’s gekost voor niks..

  nu komt een andere maffia man die zomaar een ander stuk toezegd aan deze president in de houttuin weg omgeving..tot zover prima..

  maar die ezels bij de vele ministeries hebben nooit een onderzoek ingesteld,of het toegezegde stuk grond wel of niet aan alle eisen voldoet..

  de vraag is ook,kan je zomaar ergens een ziekenhuis neer zetten,zonder enig infrastruktuur,zonder markt onderzoek..

  wat dacht je zelf van bemanning,bemensing,woningen voor het personeel,kortom te veel om op te noemen.

  wat is er verder te recht gekomen van die suiker plantage in commewijne die met zoveel tam-tam uit de grond is gestampt plus-minus 50 duizend hectare aan een chinees toevertrouwt..

  heel veel lawaai,maar weinig succes..


  Maak melding

 4. Behalve huiswerkbegeleiding en ontspanning, wordt ook een warme maaltijd aangeboden.

  🙂 Met het laatste gaat het fout. er wordt geknoeid met fondsen voor de voeding. 🙂

  zoals DADA =, zo is ook zijn discipelen


  Maak melding

 5. Het was een goed onderhoud, de discussies waren op niveau..
  Een goed onderhoud kan ik mij voorstellen maar discussies op NIVEAU ??
  Sorry, de wolf en NIVEAU gaan niet samen..


  Maak melding

 6. “Behalve huiswerkbegeleiding en ontspanning, wordt ook een warme maalijd aangeboden. Met het laatste gaat het fout.er wordt geknoeid met fondsen voor de voeding.”

  Aldus onze pres van het paarse klootjesvolk.
  Het knoeien met de fondsen is helemaal niet gek, als de onderwijzers van de naschoolse opvang nog steeds geen cent uitbetaald hebben gekregen, en dus honger hebben, en dus ook gretig aan het graaien gaan zowel in de fondsen als de maaltijden.


  Maak melding

 7. Dat deze leiders en de lijder nog niet inzien dat te veel mensen weinig verdienen en weinig mensen heel veel.Velen willen leven als Hoefdraad en Brahim en dan is graaien in de pot onvermijdelijk.Bout heeft tenslotte zelf het voorbeeld gegeven hoe je rijk moet worden.Straks vallen Sew Atjon en Gopie ook nog in de amnestie regeling.Misschien Somo ook.


  Maak melding

 8. Treurig en triest!

  Het is een treurige zaak dat fondsen bestemd voor minderbedeelde kinderen door ouderen worden weg gegraaid. Iemand stelde hierboven voor om het Leger des Heils in te zetten. Geen slecht idee, maar daar wordt er politiek niet mee gescoord. Men geeft de fondsen en het werk aan mensen op wiens stem men kan rekenen. Daarom is politiek de doodsteek voor Suriname.

  Niet de leerkrachten sjoemelen met dat geld; maar de z.g. inkopers van levensmiddelen. Het is een kliekje dat zichzelf beloond en beschermd achter de ruggen van arme kinderen om.

  Ben bang dat er in Suriname niet 1 bedrijf, instantie, commissie, vereniging, partij, ministerie of club aan te wijzen is waar men niet corrupt is. Echt niet!
  Het zit er tenslotte in de cultuur. Wat zeg je?


  Maak melding

 9. Behalve huiswerkbegeleiding en ontspanning, wordt ook een warme maaltijd aangeboden. Met het laatste gaat het fout. er wordt geknoeid met fondsen voor de voeding. “

  Geef dan de kinderen een voedselbon per dag, zodat ze het naar keuze kunnen besteden en het geld niet rechtstreeks in ongewenste handen terechtkomt.
  Heeft een arm land als Suriname wel genoeg in kas om allerlei subsidies te verschaffen? Mijn idee: laat die schoolkinderen ook voor een uur werken als opvang. Zo leren ze wat werken is en betalen ze hun eigen warme maaltijd.
  Het is aan de overheid om uit te zoeken wat voor soort geschikt werk die kinderen dan kunnen verrichten. Denk maar aan productie van zeer eenvoudige spullen die wel benodigd zijn. Voorkom dat het land failliet gaat aan subsidies en sociale plannen.


  Maak melding

 10. De reactie’s slaan nergens op, ver onder de maat, men zal echt niet wijzer worden van de reactie’s.

  Nog erger plus/min gedoe is manipulatie.


  Maak melding

 11. “Maar het Surinaamse aandeel is zeer complex, onze interne cultuur, mensen liggen overhoop met elkaar, de manier waarop we geneigd zijn zaken te torpederen”, zegt Bouterse”: Hear who is talking! Dit is echt de taal van iemand met een persoonlijkheid die niet houdt va oppositie. De president heeft gelijk (omdat hij democratische is gekozen) en alle schuld ligt buiten zijn persoon (vervelende cultuur van anderen, anderen vechten met elkaar, anderen torpederen).

  “Op het moment dat men de gelegenheid ziet geld te maken, wordt het een probleem”, aldus Bouterse: Hear who is talking! Who wordt internationaal gezocht voor drugssmokkel?


  Maak melding

 12. Bouterse kan zich zelf beter afvragen waarom mensen in Suriname met elkaar overhoop liggen, doordat deze situatie zelf is gecreeerd door deze moordenaar d.m.v. verdeeldheid zaaien, met bepaalde uitspraken, zoals mensen bestempelen als volksvijanden, daar de meeste mensen de omstreden amnestiewet verwerpen, en anders denken dan zijn paarse bende.


  Maak melding

 13. Ach man DiDiBrie is een liegbeest,volgens mij moet de kok eerst dat geld voorschieten door zelf de spullen voor het eten te kopen en na 2mnd ontvangt men dat geld.Sommige van de ondewijzers zijn nog niet betaald (naschoolse opvang)wanneer betalen ze de rest?A san foe a DiDiBri fromu.En tav hooghart vraag ik me afsoema e waka na soema baka is ’t soms Hooghart die axhter Miskin aanloopt of is het Miskin die achter Hooghart aanloop.
  En mijn god toch man Hooghart a feit dat Vene je heeft geskot doet wwwat pijn baja.Zo gauw men je vraagt hoe het met je moeder gaat zeg je niet ze leeft niet meer of oj het gaat prima met haar,maar jij hooghart je begint meteen met de nps uit te sschelden.Hooghart stop hier aub mee en ga door met je DiDiBrie die je nu de hemel inprijstRn vergeet niet je nieuwe partij te beginnen.Ondanks al dit gezanikt heb ik te doen met je hooghart,vooral je moeten zien spartelen zoder dat er ergens water is waarin je je bevindt.Odi odiiiii.
  Glenny


  Maak melding

 14. @Mensen die praten over het sociaal gevoel van Bouterse moet zich diep gaan schamen.

  =Waar blijft hij met zijn verantwoordelijkheid over die 15 moorden?

  -Ik heb een groep mensen gesproken die pas gezellig gefeest hebben op het buitenterrein van Bouterse, en wat denk je zelfs? GRATIS eten, terwijl het geld is van de belastingbetaler. Er mochten maar een klein groep mensen meedoen.

  @Savioen, ik zal jou even wakker schudden, omdat de naschoolse opvang niet iets is van deze regering en vooral niet van Bouterse.
  -In het verleden konden de kinderen ook langer op school blijven, maar de kerk ontfermde zich toen over deze kinderen. Zij kregen ook eten en bijlessen.
  -Zie ook velen van hen die vandaag hoog opgeleid zijn en met heel veel RESPECT.
  =Vergeet niet dat dit alles toen onder een ZWARTE president gebeurde.

  =Natuurlijk gaat met frauderen en proberen geld in eigen zakken te stoppen. Waarom? omdat zij een baas boven zich hebben die een moordenaar, drugdealer oplichter is.
  =Baas kan geen goed voorbeeld geven aan zijn voorstanders.


  Maak melding

 15. Vakbeweging hebben te veel macht. Beter is om aan het bedrijfsleven over te laten en niet aan de linkse vakbeweging. Het zijn alleen maar dwarsliggers en storen alleen het werk van realisten.


  Maak melding

 16. @Wiep-Ding: 50 jarenplan zal mooi zijn. Als hij Suriname te beginnen met Paramaribo het hele infrastructuur om te vormen naar een hypermoderne hoofdstad zoals andere hoofdsteden in Europa en Azie, dan heeft hij goed gedaan. Dus ook wolkenkrabbers neerzetten zoals in Kuala Lumpur in Maleisie.


  Maak melding

 17. @Plato

  dat is een goed idee.Want na de bui van gisteren is de stad onder water en vele scholen vandaag gesloten.Laten ze een keertje iets op z’n Hollands doen.Want dat Surinaams verzuipt steeds.


  Maak melding

 18. Polderen op z’n Surinaams??

  .Laten ze een keertje iets op z’n Hollands doen.Want dat Surinaams verzuipt steeds.

  Hahahahaaaaa……
  Hai boi Plato en Jacobus ,
  het is waar wat jullie zeggen.
  hahahahaaaaa……


  Maak melding

 19. @ja,wie?
  Dat hij slim is daar is zijn Amnestie het grootste bewijs van!!Schuldig zijn en je straf ontlopen,en dat noemen de ndpers Slim zijn ,volgens hun is het een prachtig iets,Je wordt als een ‘held’ gezien als je weet hoe je een spelletje met recht en wet kan spelen in Suriname.
  Hij is zo slim dat hij alles en iedereen in Suriname staande heeft genaaid met zijn amnestie,ook jij hoort bij de geboelde in de kring thuis.Je bent wel niet slim geweest om dit op te merken!
  Als de ndpers denken dat SLIM zijn alles betekent ,wat in godsnaam zouden ze het noemen als ze een greintje INTELLIGENTIE zouden bezitten naast het Slim zijn !!
  Hai boi,de vossen van de ndp….
  Ach ja ,als de ndp horde de kans zouden krijgen om te kiezen tussen Intelligentie en Slim zijn ,gaan ze toch 100x weer kiezen voor Slim zijn!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.