President laat Caricomtop schieten voor Afrika

104

PARAMARIBO, 15 feb – President Desiré Bouterse stelt duidelijk prioriteiten bij het bepalen van zijn buitenlandse reisagenda. De vierentwintigste tussentijdse topconferentie van de Caricom zal het zonder de Surinaamse leider moeten stellen. Bouterse kiest voor een bezoek aan Equatoriaal Guinee .

In het Centraal Afrikaanse land wordt een conferentie gehouden van leiders uit Zuid-Amerika en Afrika. Deze top is ‘van fundamenteel belang voor Suriname.’ “Concreet moeten we niet gaan denken dat de president terug zal komen met een zak vol geld. Maar het is belangrijk om er bij te zijn, zegt minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken tegenover de Times of Suriname. ‘Presidentiële diplomatie’ moet helpen vaststellen wat gehaald kan worden uit de samenwerking.

Lackin maakt deel uit van de presidentiële delegatie. Suriname wordt op de Caricom-top vertegenwoordigd door minister Ginmardo Kromosoeto van Ruimtelijke Ordening Grond & Bosbeheer. De top wordt geleid door de Haïtiaanse president Michel Martelly. Op de agenda staat onder meer het moeizaam verlopende integratieproces in de Caribische Gemeenschap. Ook het visumbeleid dat het toerisme frustreert, zal besproken worden.

104 REACTIES

 1. Heee DADA wanneer kom je naar olland ? Deze redimusu ontvang je met open armen. Sterker nog ik trakteer je op een meal bij Burger King… daarna ga ik je uitzwaaien bij de Marechaussee.


  Maak melding

 2. tuurlijk, moordenaar/dictator zoekt altyd dictator/moordenaar.
  De wolf is bezig met zijn vluchtroute en om zijn geroofde bezittingen veilig te stellen….


  Maak melding

 3. ” Bouterse kiest voor een bezoek aan Equatoriaal Guinee”

  “Concreet moeten we niet gaan denken dat de president terug zal komen met een zak vol geld”

  Ik denk dat het SLM vliegtuig vol zit met goud, zwart geld en drugs.

  Bouterse is zijn pensioen aan het veiligstellen.


  Maak melding

 4. De President en zijn minister van Buza hebben geen andere keus. Ze denken dat er geld daar op ze zit te wachten.
  Wat een rare leiders of moet ik lijders schrijven hebben we toch.


  Maak melding

 5. @Roy, je hebt groot gelijk.

  =Straks moeten die Surinamers niet klagen dat er teveel oplichters afrikanen in het land wonen die uit Equatoriaal Guinee komen. Zie de president maar van het land.

  -Equatoriaal Guinee, Venezuela, Iran ect etc, vrienden van Bouterse hmmmmm allemaal dictators.


  Maak melding

 6. De maandelijkse agenda van bouta de toerist ziet er als volg uit.
  MAANDAG ben ik in China,
  Dinsdag ben ik in haitie
  Woensdag ben ik in guyana
  donderdag ben ik in venezuela
  vrijdag vlieg ik naar brazilie
  zaterdag ben ik te vinden in Argentinie ergens
  zondag breng ik een familie bezoek bij mijn grote broer in Afrika
  Cuba ,daar reis ik voor een bezoek aan de dictator familie Castro en voor mijn doktersbezoekjes,mijn huis dokter woont in Cuba.
  Chili en Peru daar reis ik ook graag om de dagelijkse misere die ik voor de surinamers gecreerd heb ,te kunnen ontvluchten.
  Wat een nodeloze drukke reisagenda heeft deze crimineel!


  Maak melding

 7. @henk en Ira

  Het paarse volk slaapt nog steeds en als ze wakker worden geven ze HOLLAND de schuld dat het slecht gaat…
  Intussen gaat de zelfverrijking gewoon door….
  Factor HAAT richting HOLLAND gebruikt de wolf en de paarse aanhang staan te juichen…
  Terwijl ze aan het juichen zijn denkt de wolf van :wat een dom volk…ik heb ze weer te pakken..


  Maak melding

 8. Eey DADA mag ik mee???

  tuurlijk pasew…maar wat ga je daar doen???

  wel Pres….mijn oudoom heeft daar een terrarium en dat wil ik bezoeken tog!!

  ok pasew, gezellig samen op stap!

  ja Pres,….en als jij gaat slapen als een roos, dan duw ik die black mamba in jou strot

  jo vuile beest ju

  🙂


  Maak melding

 9. Redimusus waarom maken jullie onze president belachelijk. hij is democratisch aan de macht gekomen. jullie moeten dit accepteren. Deze president is goed. Wij houden van hem. een ekte sranang mang.


  Maak melding

 10. @Djogoman
  Wij de rechtgeaarde surinamers zij Tegen het bloedvergieten in Suriname en elders, en willen geen tweede ronde van 25 feb 1980,nog eens een keertje meemaken.
  Wij gaan hem verslaan op DEMOCRATISCHE wijze in 2015 bij de verkiezingen!


  Maak melding

 11. bigie kill,

  wij redimoesoes zweren bij alles wat ons heilig is;

  ,,,,wij maken jou Pres niet belachelijk, maar wij hebben graag dat hij zichzelf in rug schiet, maar voren onherkenbaar verminkt wordt, denk hierbij ook aan zijn scrotum,,,,


  Maak melding

 12. Daarom gun ik Suriname net zo,n leider als in Equatoriaal Guinee
  Een schurk en dictator

  Schatrijk van de olie en gaswinning.
  Zoek maar even naar mensenrechten en dit land.

  Misdadigers.


  Maak melding

 13. Prioriteiten worden gesteld door de president en ministers nemen de verantwoordelijkheid voor de taak die ze krijgen opgedragen.Delegeren van bevoegdheden en verantwoordelijkheden noemt men dit in vakjargon.Dit noemt men goed besturen.


  Maak melding

 14. Onze pres. is een echte bestuurder. hij komt op voor de belangen van sranang. Redimusus moeten hem accepteren. jullie gaan knielen voor deze pres. hihihi


  Maak melding

 15. “Concreet moeten we niet gaan denken dat de president terug zal komen met een zak vol geld. Maar het is belangrijk om er bij te zijn, zegt minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken tegenover de Times of Suriname.

  En dat is nou de defintie van een snoepreisje. Er is sprake van een snoepreis zodra de economische kosten v.d. reis de economische baten overtreffen. Dat geld dat nu verspild wordt voor een reisje naar Afrika had beter gebruikt worden voor bijv. de gehandicaptenzorg in Suriname. Met de hudige technologie (live streaming, internet video conferencing bijv.) zou het helemaal niet nodig moeten zijn voor politici en ambtenaren om de hele wereld af te reizen voor deelname van allerlei conferenties waar er toch voornamelijk wordt gedaan aan hol geklets in de ruimte.

  @ bigie kill, omdat hij een democratische rechtsstaat verkrachtende couppleger en zware crimineel (medeschuldig aan drugssmokkel, moorden, martelingen, ontvoeringen) is en omdat geen enkele intelligente en zichzelf respecterende persoon zo’n figuur zou moeten bewonderen. Is dat antwoord duidelijk genoeg voor je??


  Maak melding

 16. surinamers, niet lullen jullie hebben hem op deze positie gezet, en nog steeds durven surinamers te zeggen dat bouta goede dingen doet. a kis oeng mooi.


  Maak melding

 17. Is de brug bij Carolina al klaar? De dienstpilicht ingesteld? De verbinding met Brazilië gemaakt? De zeehaven? Frankrijk geld gegeven? enz enz enz. 🙂 🙂 🙂


  Maak melding

 18. Ik begrijp de keuze van de president van SU om te kiezen voor een snoepreis naar Afrika. Niet omdat zijn voorouders (Ingi Boy) afkomstig zijn, maar omdat in Afrika men niet op de hoogte is van zijn dubieuze reputatie (Amnesty achtergrond, enz. enz.). Maar pajong waaier Lackin (gaat mee als butler) motiveert aan het volk van SU: “Concreet moeten we niet gaan denken dat de president terug zal komen met een zak vol geld. Maar het is belangrijk om er bij te zijn”. Alsof deze minister de taak van hemzelf en de president ziet als ‘bedelaar’.
  Het is voor SU juist van belang om in de regio (Caricom Top) economische activiteit te ontwikkelen en geld voor SU te verdienen.


  Maak melding

 19. bij zijn vorige bezoek in gunee bissau had obiangoo hem een drie tal sleitels gegeven..

  één voor de voor deur
  eén voor de achter deur
  één voor de w.c.

  jammer genoeg passen deze sleutels in geen van de deuren..,dus moet hij in de vliegtuig slapen en aldaar zijn behoefte doen.


  Maak melding

 20. Tedje

  Is de brug bij Carolina al klaar? De dienstpilicht ingesteld? De verbinding met Brazilië gemaakt? De zeehaven? Frankrijk geld gegeven? enz enz enz.
  je somt een heleboel op maar helaas mut ik je corroigeren en zeggen dat je een ezel bent, want willens wetens doe je alsof je niet weet dat de eerste palen van de acrolinabrug in 005 geheid waren als front geen bruggen weet te bouwen( let wel qualiteit brugge) dan krijg je dit dat je slechte qualiteit aannemers in de arm neemt. zie daar dAt de brug te uitkijk ook door die aannemer wrdt gedaan, resltaat verzakkingen. conclisie bals nedam die bosje binnenhaalde moet het voor een iets hoger bedrag herstellen. brug begroot $ 3.500.000,- door vene moest hersteld worden door die zelfde ven voor euro 3.700.000. dau no lul verte le tak de waarheid. soso nonsens ju ooktu lob skrifi.


  Maak melding

 21. alleen

  Tedje

  Is de brug bij Carolina al klaar? De dienstpilicht ingesteld? De verbinding met Brazilië gemaakt? De zeehaven? Frankrijk geld gegeven? enz enz enz.
  je somt een heleboel op maar helaas mut ik je corroigeren en zeggen dat je een ezel bent, want willens wetens doe je alsof je niet weet dat de eerste palen van de carolinabrug in 2005 geheid waren. als front geen bruggen weet te bouwen( let wel qualiteit brugge) dan krijg je dit dat je slechte qualiteit aannemers in de arm neemt. zie daar dAt de brug te uitkijk ook door die aannemer wrdt gedaan, resltaat verzakkingen. conclusie balas nedam die bosje binnen haalde moet het voor een iets hoger bedrag herstellen. brug begroot $ 3.500.000,- door vene moest hersteld worden door die zelfde ven voor euro 3.700.000. dau no lul verte le tak de waarheid. soso nonsens ju ooktu lob skrifi.


  Maak melding

 22. De partijen verenigd in het NieuwFront mogen wel wat gaan doen aan moderne scholing van hun achterban.De oude scholing is uit de tijd en werkt niet meer.Dit blijkt o.a. door: De mensen zijn massaal weggelopen bij VHP en NPS en hebben aansluiting gezocht bij de partij die innovatief de welvaart van de mensen verhoogd.Het gaat eindelijk economisch goed met Suriname na jaren van ellende veroorzaakt door de NieuwFront-regering


  Maak melding

 23. Hij is bezig zijn toevluchtsoord te verkennen want hij voelt nu echt de hitte onder zijn voeten.
  Het decemberproces is niet te stoppen wat hij ook zal doen. Amnestie maakt niks uit Bouterse gaat er aan, Riosmont in Guatamala staat nu na ruim 33 jaar voor de rechtbank voor zijn misdaden als militaire dictator.Riosmont verzoek om clementie maar de rechtbank heeft geen boodschap aan, hij wacht zeer zeker een levenslange gevangenis straf.Riosmont verschafte zichzelf ook amnestie na zijn dictatuur.

  De moordenaar president Bouterse wacht ook hetzelfde lot en dat weet hij.Daal, Rambocus,en al die andere slachtoffers van D. Bouterse zullen hem nooit loslaten. Deze slachtoffers zullen pas rusten als hun moordenaar Bouterse zijn straf krijgt.
  Zij jagen D. Bouterse op.
  De vernedering voor de moordenaar president is compleet nu de krijgsraad weigert zijn orders via kanhai op te volgen.
  De volgende stap van de moordenaar zal zijn één de rechters te laten vergiftigen zoals als hij wel vaker tegenstanders laat opruimen.

  Wat ook gebeurt D. Bouterse zal levenslang achter slot en grendel verdwijnen net zoals dat in Argentinié gebeurde met Videla en zijn trawanten.
  Suriname is net zo een Zuid Amerikaans land.


  Maak melding

 24. @Afro: nu geniet hij als president politieke onschendbaarheid. Wanneer hij president af is heeft hij een probleem. Hoe dan ook hij zal heus niet vanuit zichzelf het vliegtuig naar Amsterdam pakken. Dan mag hij direct naar een Nederlandse gevangenis.


  Maak melding

 25. @RobG ,.welke scholing? opleiding zakken vullen?
  Als het zo goed gaat met Suriname waarom is de aantal zelfmoorden aan het stijgen?
  Waarom stonden de mensen in de rij om een kerstpakket te krijgen van het Rode Kruis?
  Blijkbaar woon je zelf niet in Suriname.


  Maak melding

 26. Het zou helemaal niet zo raar zijn als Obiang in het kader van diversificatie pakweg $ 500.000.000 leent tegen gunstige voorwaarden. Hij houdt het in pakweg een maand over en kan er mee doen wat hij leuk vindt. In Frankrijk en de VS nemen ze zijn geld direct in beslag en in Equatoriaal Guinee is het ook bijna onmogelijk geworden een gat te vinden om het weg te stoppen of te investeren.


  Maak melding

 27. Al die zogenaamde surinamers die denken dat ze goed hebben in nederland, maar verder alleen maar klagen als een echte bakra. Stop met klagen en ga naar suriname om daar wat er aan te doen, dan heb je recht van spreken. Ik woon in nederland maar met een surinaams hart. En als de surinamers democratish iemand hebben gekozen omdat zij in suriname wonen, leven en moeten werken voor een inkomen dan moeten de nederlanders hun mond houden. Als je de negatieve reacties niet voor je zelf kan houden dan zou ik zeggen : boek je ticket naar suriname en doe je bijdrage om het land op te bouwen en minder klachten.


  Maak melding

 28. Bouterse reis weer met ‘zijn prive SLM’ naar Afrika

  Kijk op faceboek.

  Passagiers die 20 en 22 februari van en naar Amsterdam-Paramaribo vliegen moeten zich melden bij de SLM omdat hun vluchtschema is gewijzigd…..


  Maak melding

 29. Waterkant dus men zit elkaar duidelijk te bevoordelen met dat ding plus of min…iets klopt niet….bepaalde figuren zitten in een positie waar zij de boel lopen te manipileren.
  Het is duidelijk.


  Maak melding

 30. Die man is Pres en hij moet doen wat goed is voor het land en volk.

  En een ieder die denkt het beter te kunnen doen word ook pres dan zullen wij zien als jij iets van terecht brengt.

  Maar om nu vies en vuil uitteschelden dan kunt u zelf duidelijk begrijpen… jij pres worden… nee.. ..niveau..is duidelijk om vis achter de markt te verkopen wegens kabaal en herrie tekunnen maken.


  Maak melding

 31. Djogoman
  De wolf naar Afrika mooi moment een coupe te plegen.
  Wie durft ?

  Gewoon doen joh, misschien kom jij dan wel van meerdere koude kermissen thuis!

  Het zijn precies deze blaffende/laffe honden, die decennia langs de ruimte hebben gehad om dit land op te bouwen en wanneer zij de president bezoeken doodleuk Zijne Excellentie slaken, de huichelaars.


  Maak melding

 32. Zou het niet zo kunnen zijn dat DDB net als op de EU/ACP conferentie in Suriname, nu ook niet welkom is op de bijeenkomst van de Caricom?
  En om geen gezichtsverlies te lijden hij maar de wijk neemt naar zijn maffiamaatje Obiang, en gelijk van de gelegenheid gebruik maakt om wat goud, geld en andere geroofde goederen veilig te stellen in Equatoriaal Guinee.
  Misschien de hoogste tijd om de SLM kist door 2 F16 toestellen te laten onderscheppen in het internationaal luchtruim, en het hele zootje af te leveren bij het Intern. Strafhof in Den Haag.
  PARAMAN kan als krijger en strijder voor land en volk probreren hem te bevrijden. Hij is per slot van rekening niet laf.


  Maak melding

 33. DADA gaat op deze top ((afrika/z-amerika)) zijn beklag doen over tegenwerking!!!

  hij had nl 2 ladingen vooruit gestuurd als kado voor Obiamang, echter kurasaw & jamaica bleken “onbetrouwbare bondgenoten” 🙂


  Maak melding

 34. Een zinloze reis naar een overleg dat na 3 pogingen nog steeds niet voorstelt omdat de mensen die er overgaan incomepetent zijn. Zie voor details:

  http://au.int/en/partnerships/africa_southamericaThe Africa-South America Summit (ASA)

  The Africa-South America Summit (ASA) is relatively new and gradually gaining momentum. The first ASA Summit was held in Abuja, Nigeria, on 30 November 2006 while the second one took place in Isla de Margarita, Bolivarian Republic of Venezuela, on 27 September 2009. The third summit was to be held in Malabo, Equatorial Guinea, from 15-16 May, 2012.

  Not much has been achieved so far in this partnership as attempts are currently being made to put in place the necessary mechanisms that would ensure the effective implementation of the process. The partnership is inclined towards political solidarity, perhaps because of the shared historical background of the two sides. However, concrete projects could be realized and Africa needs to define its core interests and propel the partnership towards economic sustainability.

  Ook heeft het er alle schijn van dat de ASA feitelijk al lamg niet meer bestaat en nu misbruikt wordt door enekele politicy voor eigen doeleinden.Immers de 3-de ASA is niet doorgegaan en wie zoekt naar een echt oficiele aankondiging voor de volgende ASA vindt niet!!
  http://www.africanews.it/english/third-africa-south-america-asa-summit-invitation-to-representatives-of-the-media/
  De aankondiging van de 3-de niet doorgegane vergadering.

  Ik vraag mij dan ook af wat DDB daar gaat doen, wat de agenda is, wie de gasten en sprekers zijn, etc.


  Maak melding

 35. Ik heb zo’n vermoeden dat de mensen die tegen mijn president zijn…nederlanders zijn? Ik voel de koloniale haat in hun woorden…. Vergelijk jullie toon maar met de verdedigers van onze president…..Maar hoor ook de wanhoop en de jaloezie…. Jullie tijd is geweest mensen, de tijd dat jullie haat kon gedijen is voorbij…. Mijn president is een leider van een opkomende welvarende natie/land… met Obama in het witte huis en binnenkort ook nog een zwarte paus… begrijp ik dat jullie bang zijn…..


  Maak melding

 36. redimusus

  deze president heeft er voor gekozen zijn zakelijk reis plannen te veranderen en een vertegenwoordiger voor het caricom vergadering aangesteld.
  als jij naar die vertegenwoordiger zijn naam kijk zal het jou op vallen dat hij van javaans afkomst is”daaruit kan ik opmerken dat het de pres niet uitmaakt als jij nu een hindu,jav,chi,creool ben”als jij maar een ekte sranang mang ben die voor opbouw is,hij laat tenminste zien dat hij zijn mensen vertrouwd,”en wat is daar zo slecht aan”.

  pres bouterse
  all the best in africa.


  Maak melding

 37. Deze top is ‘van fundamenteel belang voor Suriname.’ “Presidentiële diplomatie’ moet helpen vaststellen wat gehaald kan worden uit de samenwerking”.

  Welke fundamenten worden er dan gelegd daar? Wat heeft Suriname te bieden aan die landen daar die vaak een grotere economie en industrie hebben dan Suriname? Of gaat men proberen ‘goedkope’ import te bewerkstelligen en nog goedkoper de eigen natuurschatten te verkwanselen?
  Waarom laat de Surinaamse regering geen studie doen van hoe de landen in Midden- en Zuid-Amerika Suriname zien? Als dumpingland van hun producten, als toeristisch land, als wat? Dat zou een idee geven in welke richting men de economie moet gaan sturen.


  Maak melding

 38. ORFEO EBONI:Ja hoor we zijn stikjaloers op je Pres., veroordeelde Durgsdealer, massamoordverdachte, bedrieger,gediplomeerde leugenaar en analfabeet.
  En o wat zijn we bang… we zitten te bibberen van angst…..


  Maak melding

 39. Hij komt niet terug met een zak geld wel met een zak Chinezen waar geen obstakels in de weg gelegd mag worden.Hij heeft Suriname geerfd van zijn vader Venetiaan.


  Maak melding

 40. Africa is verder dan Z.Am. lang leve de lol!1 jammer voor de belastingbetalers! ze zien waar hun geld naar toe gaan en staan machteloos toe te kijken!! Na dat ding bing wani!!

  Ik stond erbij en keek er naar!!! Straks ook zaken doen met Senegal en Ethopia!! Hopelijk dat hij verdwaalt in de Serengeti park in Tanzania!!


  Maak melding

 41. Who cares:
  Elke echte leider is eindverantwoordelijk voor wat er onder zijn bewind gebeurt….
  En dus als het klopt waar jij hem voor uitmaakt, zou je echt bang moeten zijn, er zijn landen en leiders die jouw je woorden zouden doen bespijten….
  Maar mijn president is na alles waar jij hem voor uitmaakt democratische gekozen door het volk…
  Aan het einde van zijn bewind mag jij hem vergelijken met andere leiders in het algemeen en nog belangrijker met eerdere surinaamse leiders in het specifiek…. (En ergens hoop ik en geloof ik dat je tegen die tijd er wel om gaat geven )


  Maak melding

 42. ORFEO EBONI,

  hier ben ik bang voor:

  straks,.. een Africaan gaat galmen op het Vaticaan plein….. geen condoom, en weet je wat voor een effect dit gaat hebben op zijn continent?????????

  nog meer ellende, nog meer hiv/aids, nog meer kinderen worden er geboren die nauwelijks ouder worden dan 5 jaar, zuiver omdat ouders NIET ZOVEEL MONDJES KUNNEN VOEDEN, en de R K, die heeft schijt aan jullie welzijn!!!!!


  Maak melding

 43. PASEW:

  Niet bang zijn mi mang…. angst is de slechtste raadgever, er zijn in het verleden al 3 afrikaanse pausen geweest ( ken je/de geschiedenis ) als je deze bestudeerd zal je erachter komen dat deze pausen alle drie op cruciale tijdstippen de kerk weer in ere hebben hersteld…. blijkbaar is dat nu hard nodig…. en niet alleen voor afrika maar voor de wereld…zodat het bijvoorbeeld niet de kant op gaat als in Inda waar vrouwen niet meer veilig zijn en er dagelijks wordt gemoordt en verkracht….


  Maak melding

 44. PASEW & WHO CARES

  Als jullie goed kijken, zullen zelfs jullie het patroon hierin moeten herkennen…

  Mijn President ruimt op nadat de nederlanders en hun marionetten-presidenten het land hebben misbruikt en in chaos hebben achtergelaten….

  Obama ruimt op na heel wat jaren(eeuwen) blanke(replublikeinse)wanbeheer…

  En de Zwarte Paus komt om het werk van die blanke duivelsvereerders ongedaan te maken…


  Maak melding

 45. Orfeo Eboni,

  mijn “bangzijn” is niet de angst in mij, maar wat het teweeg kan/gaat brengen als een *eigen* gaat roepen dat het verboden is!!!

  het is tog van het mesjogge dat de kerk voor mij gaat bepalen hoeveel kinderen ik moet nemen, nog erger vind ik , dat de kerk weet heeft van de armoe situatie, en tog halsstarrig vast houdt aan hun R K idiotie!!

  ps,…zeer zwak die verkrachting tori in/uit India!!!


  Maak melding

 46. Een zinloze reis naar een overleg dat na 3 pogingen nog steeds niet voorstelt omdat de mensen die er overgaan incomepetent zijn. Zie voor details:

  http://au.int/en/partnerships/africa_southamericaThe Africa-South America Summit (ASA)

  The Africa-South America Summit (ASA) is relatively new and gradually gaining momentum. The first ASA Summit was held in Abuja, Nigeria, on 30 November 2006 while the second one took place in Isla de Margarita, Bolivarian Republic of Venezuela, on 27 September 2009. The third summit was to be held in Malabo, Equatorial Guinea, from 15-16 May, 2012.

  Not much has been achieved so far in this partnership as attempts are currently being made to put in place the necessary mechanisms that would ensure the effective implementation of the process. The partnership is inclined towards political solidarity, perhaps because of the shared historical background of the two sides. However, concrete projects could be realized and Africa needs to define its core interests and propel the partnership towards economic sustainability.

  Ook heeft het er alle schijn van dat de ASA feitelijk al lamg niet meer bestaat en nu misbruikt wordt door enekele politicy voor eigen doeleinden.Immers de 3-de ASA is niet doorgegaan en wie zoekt naar een echt oficiele aankondiging voor de volgende ASA vindt niet!!
  http://www.africanews.it/english/third-africa-south-america-asa-summit-invitation-to-representatives-of-the-media/
  De aankondiging van de 3-de niet doorgegane vergadering.

  Ik vraag mij dan ook af wat DDB daar gaat doen, wat de agenda is, wie de gasten en sprekers zijn, etc.


  Maak melding

 47. @Orfeo Eboni
  In 1975 werd de onafhankelijkheid van Suriname grootst gevierd.Er heerste een feeststemming en iedereen was blij. Iedereen had gedacht nu gaan we een nieuwe begin maken,gewoon zelfstandig zonder de hulp van Nederland!
  Toen kwam je baasje,hij en 17 andere vrienden van hem waren boos want ze wilden overnight ‘HELDEN ‘ worden!Toen ze eisten dat ze een loonsverhoging verdienden ,gewoon voor het niks doen,werd hun dat geweigerd. En natuurlijk kwam hij met een wraakactie!Dit leidde toen tot de illegale coup van 25 feb 1980,gevolg door de vele rampen die deze landverrader ,moordenaar,lafaard en schoft voor Suriname teweeg bracht!Laatst nog de amnestie ramp!
  Je blijf je maar afvragen waarom zijn zogenaamde’helden daden’ van 25 feb 1980 ,decembermoorden,moiwana slachtingen en bouta amnestie oa niet in de geschiedenisboeken van Suriname gedrukt mogen worden, gewoon als een update van de recente tragische geschiedenis sinds je baasje zijn poot in Suriname zette! . Het is net een TABOE die over Suriname heerst!

  Jouw president is de redenen dat wij vandaag genoodzaakt zijn, zaken doen met de ARMSTE landen van de wereld!
  Eerder deden wij zaken met de REUZEN in de wereld.

  Ps

  Blijf in Suriname okay!Zo hadden wij ook gedacht dat de marron bevolking geen zelfmoord pleegd,en wat is gebleken…..juist je bent bedrogen eruit gekomen!
  Ik ben zeker ervan dat er in het binneNlanden van Suriname meerdere dingen gebeuren waarover wij geen weet hebben.
  We krijgen het nieuws uit het buitenland te zien maar wat thuis bij ons gebeurd ,daar hebben wij geen kennis van. Het wordt niet, of opzettelijk niet in de publiciteit gebracht!
  Alsof de vrouwen in Suriname wel veilig zijn volgens jou.
  Lees je dan niet overt de bijna dagelijkse incest verhalen in de krant,over de verkrachtingen en de groepsverkrachtingen,over het huiselijk geweld tussen de man en de vrouw,de overvallen waarbij vrouwen ook slachtoffers gemaakt worden?Heb je nooit gelezen over de kogelbrieven verstuurd door je baasje aan het adres van een dame?!
  Misschien kan je ons allemaal hier duidelijk maken waarom je baasje de enige in de wereld is die het land lijdt met amnestie of beter nog..WAAROM MOET SURINAME LIJDEN OINDER ZIJN AMNESTIE?11


  Maak melding

 48. ORFEO EBONI Wanneer die Borgoe rum en dat witte spul waar je presje groothandelaar in is, uit je systeem is, morgen ofzo,kom dan maar terug met je onzin postings over je crimineeltje,misschien dat ik dan zin heb om een inhoudelijke reactie te geven.
  Ik vind het wel een FARCE MAJEURE dat je Barack Obama in een adem duft te noemen met je pres ,ja pres met kleinletter,hoe durf je SHAME ON YOU!!!.
  Barack is een man met stijl,moraal, etiketten, is een wetenschapper,hoog opgeleid, is beschaafd en een echte leider,kwalificaties die jou LIJDER nooit van zijn levensdagen zal hebben.Het vuil onder de schoenzolen van Barack is duizend maal meer waard dan je presje wannabee.have a nice day!!!!


  Maak melding

 49. @@Live uit het Koude Nederland, je hebt wel een leuke naam gekozen hoor!! wat wordt het straks wanneer het warm is in Olland?? Overloper?? iemand tussen wal en schip?? Laat het weten, maar wel netjes als een mens hoor, tenminste als je dat wel waard bent!!!

  @@ volgens jou,Het is aan de president zelf of hij wilt gaan.

  Neen! zeg ik!! het is zijn plicht om de burgers te dienen, Hij is ons dienaar!! of is het DE MOP van het jaar 2013, zoals ik eerder concludeerde?

  @@ Sra, Bouta heeft vertrouwen in de Su’s, maar vergeet niet dat de Su’s totaal geen vertrouwen in hem heeft!! Overigens, Je ziet het op deze forum!!!

  @@ Orfeo Eboni blijf dromen!! alleen jou droom komt nooit uit!!! Hopen doet leven!!


  Maak melding

 50. @Pasew
  Best Pasew, je haalt China en de Paus door elkaar, China bepaalt voor zijn volk hoeveel kinderen ze mogen nemen, de paus niet…. De paus pleit voor trouw aan een vrouwen is tegen losbandigheid…. Als mannen hun vrouw trouw zijn zouden ze geen condooms nodig hebben… Ik ben ook geen heilige maar ik begrijp dat als je te gemakkelijk denkt over condoom en abortus dit leidt tot een bepaalde vorm van losbandigheid….
  P.s
  Als je goed hebt gelezen heb ik het over de wereld en gebruik ik India als voorbeeld…. Ik zou het bijvoorbeel ook kunnen hebben over de hoge mate van corruptie en fraude in Amerika en Europa…Zoals je weet is de Paus een WereldLeider…. Een Geestelijke Wereldleider wel te verstaan….

  @Ray
  Ik respecteer je kijk op de ontwikkelingen, ik hoop ook dat je de mijne kunt respecteren…
  Ik maak onderscheid tussen de twee perioden dat mijn President het land heeft geleid…
  De eerste was tijdens de zwarte periode waar jij op focused, en ik zou geen knip voor de neus waard zijn als ik die periode goed praat…. maar mijn visie is dat hij toen met wapengeweld aan de macht is gekomen, in mijn visie is hij daarin gesteund door krachten in en uit Nederland… Niet dat dat het goed praat, maar het is op dit moment wel waar de zwaarste kritiek vandaan komt…. Mijn stelling is dat wat zo begint met wapengeweld, geen gewenste resultaten kan opleveren… Hij heeft zich toen in mijn ogen door Nederland voor het karretje laten spannen…. En dat is en blijft fout, en de problemen die hij daarvan ondervindt vind ik terecht….
  Mijn mening is het dat hij zijn 2e termijn democratische door het volk is gekozen zonder wapens en/of geweld…. En wat mij betreft zien we daar nu ook de vruchten van… Wat mij betreft gaat het nu beter dan toen hij aantrad, en daar gaat het mij om….
  geen drama, geen emoties just pure facts…

  @Who cares
  Je laat je zelf behoorlijk kennen met je idiote insinuaties… maarja ik verwacht ook niet veel van iemand die het allemaal niet kan schelen…
  Om toch maar te antwoorden: de enige kwalificatie waar mijn President volgens jouw niet over beschikt, is dat hij wetenschapper is… want wat mij betreft zijn kwalificaties als stijl, moraal en etiketten nogal onderhevig aan een persoonlijke smaak…. Mijn mening is dat hij daar in iedergeval genoeg over beschikt om met zo iemand als Obama in een ruimte te mogen verkeren, met deze man te mogen communiceren…. iets wat jouw nooit zal overkomen….
  Ik ben ook een groot Fan van Obama, maar zelf hij maakt fouten, en het feit dat hij opdracht heeft gegeven om Kadaffi te laten uitschakelen… zie ik ook als een fout waarin hij zich voor het karretje van het westen heeft laten zetten…
  Zoals je ziet, kan ik communiceren zonder mij tot jouw niveau te verlagen….. bedoel daarmee dat ik het toch jammer vind dat je het nodig vond om mij te beledigen met de beschuldiging dat ik onder invloed ben van middelen…. maarja tan bun…


  Maak melding

 51. @ Wiep Ding
  En wat is het met jouw dan, geen hoop, geen dromen geen leven, en daarom maar anderen meetrekken in je depressie!? Ik zie het geeneens als dromen…. ik heb idealen ja! Had jij 10jaar geleden gedroomd dat Amerika binnenkort een Zwarte President zou hebben… Ik schaam me er niet voor dat ik idealen heb….net wat je zegt het doet leven…en wat dat betreft mag ik niet klagen… Dus ik raad het je ook aan…..


  Maak melding

 52. ORFEO EBONI:Ik insinueer niets en dan ook helemaal niets. de feiten over je presje wannabee liggen daar, als je het nou leuk vind of niet.
  En inderdaad laten we over stijl en moraal maar niet redetwisten, de een adoreert massamoordenaars, drugsdealers, dictators als zijnde hun rolmodellen. De andere vind dat een presjes die zich als een viswijf gedraagt op de berm in Ocer stijl heeft. Maar ja als je alleen een hamer hebt, lijkt alles op een spijker, als je begrijpt wat ik bedoel.Ik ga voor een Pres die en leider en Diplomaat is.Ik neig meer naar leiders zoals Martin Luther King, Mahatma Ghandi, Nelson Mandela , Obama etc.Volgens jou kan je pres zich met Obama in een ruimte bevinden,ik waag het te betwijfelen als Obama daar ook zo over denkt.En het enige wat Moamar Khadaffi en al die andere Al Qiada figuren verdienen is een kogel tussen de ogen,of een drone in hun achtertuin, en dat het in opdracht van Obama gebeurt, daarvoor kan ik hem alleen maar dankbaar voor zijn.En ik zou niet durven je te beledigen, maar soms is de waarheid nou eenmaal DE waarheid, en dat kan soms hard zijn, maar daarom is het wel DE waarheid, en niets anders DAN de waarheid.En verlaag je a.u.b. niet tot mijn nivo, want zelfs dat kan nog te hoog gegrepen zijn.Fijn weekend….


  Maak melding

 53. @Surinam Patriot… je laat me lachen, ik zwijg je dood

  @Who Cares laat me je feliciteren met het feit dat ik kan zien dat je probeert respectvol te blijven in je communicatie….naar mij! Als je in het vervolg ook nog eens probeert om rekening te houden met de waarheid….. (Moamar Kadaffi =Al Qaida, laat me niet lachen) dan denk ik dat het nog best goed met je kan komen….. Aan je keuze van leiders kan ik zien naar wat voor leider je zoekt….. Op Obama na zijn de andere drie eigenlijk Geestelijke leiders… daaraan kun je zien dat we op een andere level verkeren….
  Maarja… neks no fout!!! Tenslotte wik ik iets over mezelf kwijt, ik ben iemand die van discusseren en debatteren houd, daarom ben ik ook hier…. Het is mijn ervaring dat ik me niet laat gek praten en op de kast laat jagen….Dat gun ik niemand, maar ik ben er ook niet op uit om iemand opzettelijk uit te lokken en of te provoceren….. Ik meen wat ik zeg, en wil graag horen hoe anderen erover denken… Nou ik ga ermee stoppen en wens je ook een fijn weekend….


  Maak melding

 54. Laat die man lekker naar Afrika gaan, daar zal toch niemand problemen mee kunnen hebben. Het lijkt me geen topland dat Equatoriaal Guinee, maar wie weet, levert het nog wat op voor ons zo geplaagde Suriname. Al moet de duivel Suriname helpen, laat maar komen die stuen. We hebben ook al tractoren beloofd gekregen van Iran, erger kan het niet.


  Maak melding

 55. ORFEO EBONI:Duidelijk is dat je niet goed heb opgelet op school.
  Moamar Khadaffi was een dictator, moordenaar al Qiada of niet.

  Mahatma Ghandi was politicus, jurist en verzetstrijder

  Martin Luther King Jr. politiek leider burgerrechtenactivist en Dominee.

  Nelson Mandela is Advokaat ,ex-Pres, ex-vrijheidsstrijder,Nobelprijswinnaar
  Onderscheiden in de Gouden Leeuw van Oranje Nassau
  Britse Order of Merit
  Int. onderscheiding Simon Bolivar om maar enkele te noemen.
  So get your priority straight!!!


  Maak melding

 56. Orfeo Eboni: Onze nieuwe Paarse Ster op dit forum: knettergek en/of knetterstoned.

  Prima NDP materiaal dus.

  “Mijn President ruimt op nadat de nederlanders en hun marionetten-presidenten het land hebben misbruikt en in chaos hebben achtergelaten”

  Jouw president is een criminele drugsdealer en moordenaar die als en kankergezwel Suriname in zijn greep houdt.


  Maak melding

 57. Alle voorbereidingen zijn gedaan voor een goed verloop van de aanstaande ASA Top Conferentie.

  CONTACT
  SUBSCRIBE
  EQUATORIAL GUINEA
  Official Web Page of the Government of the Republic of Equatorial Guinea
  CoverNewsPhoto and Video LibrarySearch EngineLinks

  A country whose development grows day by day
  Other Institutions

  The preparations for the ASA Summit are being finalized

  With two weeks left until the Summit of Africa and South America (ASA), the structure of the event’s organization met to finish the last details.

  On the right, the Minister of Foreign
  Affairs with the Delegate Minister.
  Click image to enlarge
  and see the rest of the photographs
  11/02/2013
  The Minister of Foreign Affairs and Cooperation, Agapito Mba Mokuy, along with the representatives of the committees assigned to organize events in Equatorial Guinea is reviewing the final details for the ASA Summit.
  The meeting took place last Friday at the headquarters of the Ministry of Foreign Affairs, after the ;inister’s visit to several South American countries, including Ethiopia (Addis Ababa).
  Mba Mokuy reported that Equatorial Guinea will take on the ASA Secretariat for the preparation of documents during the summit, and there will be art exhibitions and cultural activities of the member countries, both of Africa and South America, and film sessions and musical performances.
  According to the program, there will also be business meetings between businessmen of the Member States.
  Text and photos: Clemente Ela Ondo Onguene (D. G. Base Internet).
  Equatorial Guinea’s Press and Information Office.
  Notice: Reproduction of all or part of this article or the images that accompany it must always be done mentioning its source (Equatorial Guinea’s Press and Information Office).


  Maak melding

 58. De Pres bepaalt nog altijd zelf waar ie naartoe gaat, en of ie zal gaan. En ik denk dat de man of vrouw daar in het land zich er niet druk om gaat maken.
  Pakt eea goed uit voor het land ok, zo niet dan bekijken het daar maar.


  Maak melding

 59. Beste Orfeo Eboni,

  jij schrijft; condoom & abortus kan leiden tot bepaalde vorm van losbandigheid!!!

  !!!!!!!!!!!!! ABORTUS !!!!!!!!!

  het is haar onafhankelijk besluit, en geen enkele lange jurken dragende mannelijken verscholen achter de kerkelijke tiranie die het voor **HAAR** gaat/moet bepalen!

  !!!!!!!!!!!! CONDOOM !!!!!!!!

  hele dorpen zijn weggevaagd, een tsunami aan aids epidemie 2 decennia terug in de wereld,…maarrrr wat zegt het Vaticaan 🙂 dood 🙂 – leuk ?

  het is verboden!!!

  ik zeg; in westerse landen (beter geschoold) is er een terugloop, nu probeert de RK zieltjes te winnen ACHTERGESTELDE LANDEN!!!

  het Vaticaan leeft in WEELDE, die arme boer die geen anti-conceptie mag gebruiken, krijgt 10 kinderen en heeft een vorstelijk leven IN ARMOE!!!


  Maak melding

 60. PASEW: Die ORFEO kan het niet helpen, hij is inderdaad zoals Henk Molenaar het post knettergek en/of knetterstoned.Zelf denk ik allebei en daar komt nog bij dat hij gebrainwashed is door DDB en zijn crimi colors.
  Laten we hem daarom als nieuwkomer niet te zwaar aanrekenen en proberen zijn laag zelfbeeld op te vijzelen, wat zelfrespect en bij te brengen, zodat hij een eigen mening kan ontwikkelen. Wij zijn de beroerdste niet dus hij kan op ons rekenen.


  Maak melding

 61. WAT EEN RARE PIEF,die Orfeo Eboni.
  Hij zegt:”Tenslotte wik ik iets over mezelf kwijt, ik …….Het is mijn ervaring dat ik me niet laat gek praten en op de kast laat jagen…………..Nou ik ga ermee stoppen en wens je ook een fijn weekend….

  Maar intussen heeft hij zich wel al 2 jaren door zijn president laten ringeloren!


  Maak melding

 62. Prioriteiten stellen!

  Dat is iets dat moeilijker is dan men denkt. Zie, Bouterse stelt prioriteiten en stuurt zijn minister weg die een groot probleem onder zijn ambtenaren moet oplossen. Onetisch grond verkocht aan arme mensen.
  In een land waar men etische politiek voert zou de bewuste minister teruggeroepen worden van waar ter wereld dan ook om zijn zaken in orde te maken op zijn ministerie.
  Maar nee, niet in Suriname waar de president de verkeerde prioriteiten stelt.

  Voor mijn part mag de SLM op weg naar Afrika een tussenlanding maken op Schiphol. Dan zal hij kennis maken met de prioriteiten van de Marrechaussee. Of vliegt hij met de KLM?


  Maak melding

 63. DADA komt thuis na bezoek Obiamang-Land!

  feest feest & nog meer feest, met en door tantes van Asibina daar op Zanderij!!!

  Mae,…waarom ga jij niet feesten???

  ik moet pinda-plantage doen tog!

  Mai,…waarom ga jij niet….

  hare baap re baap,…ik moet rijst planten!!

  da waarom moet jij Mae & Mai werken, en Moesje van Asibina schudde schudde ?????

  pasew,….zij hebben last van *kwik* 🙂


  Maak melding

 64. Forummers, Odi odi.

  @pasew fawaka mang?

  Dus DADA & CO. gaan weer op reis!

  @Musk: Prioriteiten stellen!
  En dat is het probleem met die gasten.

  EQUATORIAAL GUINEA:

  De regering van Equatoriaal Guinea heeft miljarden aan olie-inkomsten in eigen zak gestoken in plaats van het geld te gebruiken om het leven van de bevolking te verbeteren. Dat zegt de mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch (HRW) in rapport dat verscheen.

  Het rapport ‘Well Oiled: Oil and Human Rights in Equatorial Guinea’ doet uit de doeken hoe de dictatuur onder president Teodoro Obiang Nguema Mbasogo olie-inkomsten gebruikte om zichzelf te verrijken ten koste van de bevolking.

  “Dit land zou per hoofd van de bevolking de welvaart van Spanje of Italië moeten hebben, maar de armoede is erger dan in Afghanistan of Tsjaad”, zegt Arvind Ganesan, directeur van het Business and Human Rights Programma van HRW. “Dat getuigt van corruptie, wanbeheer en ongevoeligheid voor de noden van het eigen volk.”

  president Teodoro Obiang Nguema Mbasogo

  Nadat aan het begin van de jaren 90 olie werd ontdekt in Equatoriaal Guinea, steeg het bruto binnenlands product met meer dan 5.000 procent. Het land werd de vierde olieproduct in Afrika bezuiden de Sahara. Maar de levensomstandigheden van de 500.000 inwoners verslechterden nog.

  De kinder- en zuigelingensterfte steeg van 103 doden per duizend in 1990 tot 124 per duizend in 2007. De sterfte onder kinderen tot vijf jaar steeg van 170 per duizend in 1990 tot 206 per duizend in 2007.

  Rol van banken:
  Onder het Internationale Convenant inzake Economische, Sociale en Culturele Rechten is elk land verplicht om sociale basisvoorzieningen te verstrekken aan de bevolking, zegt HRW, maar Equatoriaal Guinea doet dat niet.

  Ook verschillende andere Afrikaanse regeringen steken staatsinkomsten in hun eigen zak, met medewerking van banken. In maart liet de niet-gouvernementele organisatie Global Witness zien hoe banken corruptie faciliteren door zaken te doen met dubieuze klanten in corrupte, olierijke landen zoals Equatoriaal Guinea. Daardoor wordt die landen de kans ontnomen om zichzelf uit de armoede te werken en blijven ze afhankelijk van hulp geld.

  In 2004 bleek uit een onderzoek van de Amerikaanse Senaat naar de transacties van de (inmiddels niet meer bestaande) Riggs Bank, hoe president Obiang de olierijkdom van zijn land gebruikte voor verschillende persoonlijke transacties. Hij kocht onder meer voor 3,8 miljoen dollar twee huizen in een buitenwijk van Washington D.C.

  De uitkomst van het onderzoek leverden Riggs Bank de grootste boete op die ooit werd uitgedeeld in de Amerikaanse bankensector, en de affaire leidde uiteindelijk tot de overname van de bank.

  Niets geleerd:
  “Toen de rekeningen van Equatoriaal Guinea werden opgeheven in 2004, was er nog 700 miljoen dollar over”, zegt Robert Palmer van Global Witness. “Volgens het Internationaal Monetair Fonds heeft Equatoriaal Guinea 2 miljard dollar aan overheidsgeld op buitenlandse commerciële banken staan. De bevolking van het land weet niet waar hun geld is. Kennelijk is de les van Riggs niet geleerd”, zegt hij.

  “Drie jaar na Riggs had de Britse Barclays Bank nog een rekening in Parijs voor de zoon van de president, Teodorin. Hij zou naar verluidt 4.000 dollar verdienen als minister in de regering van zijn vader, maar bezit ook een huis van 35 miljoen dollar en een vloot snelle auto’s”, zegt Palmer.

  Volgens Global Witness gaf Teodorin in Zuid-Afrika ongeveer 8,45 miljoen dollar uit aan huizen en dure auto’s. Tussen 2004 en 2006 kostte zijn luxe levensstijl 43,45 miljoen dollar, meer dan het bedrag dat de regering in 2005 uitgaf aan onderwijs.

  Schrikbewind:
  Obiang is aan de macht sinds 1979. In dat jaar zette hij zijn oom Francisco Macías Nguema af in een coup. Nguema kwam aan de macht toen het land in 1969 onafhankelijk werd van Spanje. Hij voerde een schrikbewind en tegen de tijd dat zijn neef het regime omver wierp, was een derde van de bevolking vermoord of verbannen.

  Bij de laatste parlementsverkiezingen, in mei 2008, wonnen Obiang en zijn bondgenoten 99 van de 100 zetels. Obiang heeft aangeven dat hij in december opnieuw gekozen wil worden voor een periode van zeven jaar.

  Het huidige regime probeert de politieke ruimte en economische hulpbronnen onder controle te houden en doet dat met repressie en militaire zuiveringen. Het land kent geen persvrijheid en geeft het maatschappelijk middenveld geen ruimte. Volgens het HRW-rapport heeft het volk geen enkele mogelijkheid om de overheid aan te spreken op zijn verantwoordelijkheden.
  ………………………………………………

  Ik vraag mij af of er anno 2013 een verbetering in de bovengenoemde situatie is opgetreden?


  Maak melding

 65. Beste Medusa: Verhelderend!!

  Laat de NDP groepies dit interview met de grote vriend van Bouterse bekijken.

  600 miljoen voor de president van Equatorial Guinea, het is het meest corrupte land ter wereld, 98 procent leeft in pure armoede. Zoon van de president wordt gezocht voor corruptie.

  En deze man is door Bouterse met een lintje onderscheiden…

  Soort zoekt soort….


  Maak melding

 66. @MEDUSA Zondag 17 februari 2013 om 18:47 uur

  Ook bedankt voor je verwijzing.

  Ik hoop dat onze (sra & Paraman) het ook zullen raadplegen.

  Misschien kan STVS via Kanaal 8 het ook uitzenden.
  Mijn Lieve Switi (sra-JUDESKA) zal voor de vertaling zorgen onder leiding van Limbo-rock.


  Maak melding

 67. De hoogste Surinaamse onderscheiding ( Gele Ster) voor het meest corrupte staatshoofd van Afrika.

  How low can you go…..

  De president van Equatoriaal-Guinea Theodoro Obiang, is benoemd tot Grootmeester in de ere orde van de Gele Ster. Hij heeft de hoogste onderscheiding gekregen van de republiek Suriname. Staatshoofd Desi Bouterse zei tijdens de plechtigheid in het presidentieel paleis zaterdag dat hij zich bijzonder vereerd voelt met het bezoek van Obiang. Er zijn diverse samenwerkingsmogelijkheden afgesproken tussen beide lande


  Maak melding

 68. Het legioen der verzuurden heeft niets anders te doen dan alleen maar hun zure regen over Suriname laten neerdalen.Ze haten de vooruitgang in Suriname, en ze haten het goed bestuur van de regering Bouterse.De verzuurden zijn geboren loosers die op zoek zijn naar macht.


  Maak melding

 69. @RobG
  Spreek die “zure regen” dan tegen als je durft en/of hou dat tegen als je kan.
  Ga daar inhoudelijk op in.
  Aan dit soort loze kreten hebben we geen van allen iets!


  Maak melding

 70. @@ surinam patriot, pas op!!! je maakt mij jaloers! hmmmmmm
  Ik ben ook gek op MEDUSA hoor!! maar goed jij bent ook goed denk ik! ik gun je van harte!! mooi he??

  MEDUSA nu is het twee DJOGO geworden hoor!! Ik spaar het op en als het open/los gaat, dan gaat het onploffen!! zegen van boven!!!


  Maak melding

 71. Duidelijke keuze van de Su president.Wat is belangrijker? Caricom(buren) of Africa?Goede buur beter dan verre vriend.Hij mag binnenkort naar Africa verhuizen.


  Maak melding

 72. En wat gaat Bouta daar doen.
  Ik denk de politieke inrichting van dit land bestuderen ” hoe kan ik doen voorkomen dat Su een meerpartijenstelsel heeft maar eigenlijk onderdrukt word”
  Of hoe verbras ik overheid geld zonder dat het volk het weet”

  Typische Equatoriaal Guinee zaken die passen bij het Bouta beleid.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.