In nasleep dood rekruut: steken bij toelatingsprocedure

12

PARAMARIBO, 14 feb – In de nasleep van de plotse dood van een rekruut blijken steken te zijn gevallen. Volgens de Ware Tijd gaat de medische commissie van het ministerie van Defensie niet vrijuit. Al op de eerste dag van de basistraining was aan rekruut Negesty Villefort te merken dat het haar allemaal te veel was. Ze leed waarschijnlijk aan leukemie.

De vijf en twintig jarige Villefort voelde zich zo beroerd dat ze niet in eens in staat was haar plunje te sjouwen. Er moest zo’n vierhonderd meter worden afgelegd vanaf de aankomstplek tot de barakken van de Ayoko kazerne te Zanderij. De vraag is nu hoe de vrouw door de selectieprocedure is gekomen. Volgens parlementariër Chandrikapersad Santokhi (Nieuw Front/VHP) is het hoog tijd voor maatregelen. Er mag niet worden gewacht tot weer een dode.

Het is immers algemeen bekend dat de militaire basistraining een loodzware is. Daarom moet de selectieprocedure zo nauwkeurig mogelijk uitwerken, het liefst aangepast aan internationale standaarden. Defensie meldt in een persbericht dat Villefort niet is overleden tijdens de training. Toen zij zich onwel meldde is ze eerst ter plaatse behandeld. De volgende dag waren er nog klachten en is zij toen verwezen naar de Spoedeisende Hulp in Paramaribo.

12 REACTIES

 1. De hoofd verantwoordelijke hier is het ministerie van Defensie.
  Alvorens aan de zware trainingen deel te nemen moeten de rekruten stuk voor stuk een grondige medische onderzoek ondergaan. Als uit het medische rapport mocht blijken dat de rekruut aan 1 of ander aandoening lijdt moet hij als ongeschikt verklaard worden en heegezonden worden.
  Het ministerie van Defensie heeft dit verzuimd te doen en zijn zij dus aansprakelijk voor deze tragedie!


  Maak melding

 2. Nogmaals waarom heeft bouterse zo een haast met rekruteren en bewapenen van onze jongeren? ik vertrouw dit niet.
  Hoe is het mogelijk dat een vrouw die waarschijnlijk aan leukemie lijd word toegelaten voor zo een zware training?
  Is Bouterse weer bezig met zijn eigen prive leger net als de volksmilitie omdat hij het leger niet vertrouwd.


  Maak melding

 3. Indien de keuringsnormen strikt worden nageleefd wordt nagenoeg geen enkele Surinamer toegelaten tot niet 1 gewapendemacht. Sommige volksstammen door hun doorgaans slechte fysieke gesteldheid al helemaal niet.


  Maak melding

 4. Wanneer laat jij die drek uit jou kop lopen oetlul dat je bent.
  Die volkstammen waar jij op doelt hebben een strijdmacht waar je u tegen zegt.
  Wanneer worden die helikopters afgeleverd?


  Maak melding

 5. Geen enkele volksstam is altijd zonder meer in betere fysieke conditie dan een ander, als je niet goed te eten krijgt en geen goede medische verzorging geniet is het zo gedaan met je goede fysieke toestand, dus Paraman je zegt zomaar iets dat nergens op slaat.


  Maak melding

 6. henkes
  Geen enkele volksstam is altijd zonder meer in betere fysieke conditie dan een ander, als je niet goed te eten krijgt en geen goede medische verzorging geniet is het zo gedaan met je goede fysieke toestand, dus Paraman je zegt zomaar iets dat nergens op slaat.

  Wie zie jij allemaal in de topsport??? Wie zie jij allemaal wereldvoetbal spelen???
  Voel jij je aangesproken?


  Maak melding

 7. GMAP
  Wanneer laat jij die drek uit jou kop lopen oetlul dat je bent.
  Die volkstammen waar jij op doelt hebben een strijdmacht waar je u tegen zegt.
  Wanneer worden die helikopters afgeleverd?

  Hebben die al een oorlog achter de kiezen boelerrrr?


  Maak melding

 8. Als men denkt bij een medische keuring te gaan lopen vertellen, dat alles van binnen goed zit, en last van niks en ook niks te hebben. Dan gaat het altijd langer duren voordat men erachter komt wat bij jou niet goed zit.
  Dus als u toegelaten wordt als jij geluk hebt, komen bij fysieke handelingen alles en nog wat uiteindelijk toch naar boven…met als resultaat yu kan didi…met een zeer zwak hart 3 km hard lopen.


  Maak melding

 9. Ach ja met een dorpsgek als paraman kan je alleen maar medelijden mee hebben.
  Er komt niets zinnig uit zijn paarse laadklep.
  Zalige mijn oma zou zeggen je hele smoel lijkt op VOLKSSTAMMEN.


  Maak melding

 10. zoon, wat wil je later worden?

  ik ga in dienst mama of bij de politie!

  en als je nou verder ging studeren en hogerop zoeken?

  neen mama,..wij zijn van het grote/sterke ras, deze taken zijn ons op het lijf geschreven!

  en in de landbouw of rijsteelt mijn zoon…hier is veel geld te verdienen….

  aub mama…ik ga egt nie zwoegen & zweten zoals andere volksstammen, want ik ben een echte PARAMAN 🙂


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.