Conflict Diakonessenhuis ‘chronische kwestie’

12

PARAMARIBO, 13 feb – Het conflict tussen medisch specialisten en de directie van het Diakonessenhuis, is een ‘chronische kwestie.’ Dit zegt Heloïse Rozenblad, voormalig procureur-generaal en lid van een commissie van wijzen die eerder bemiddelde. Het jarenlange conflict uit de hand te lopen als niet wordt ingegrepen. Van Rozenblad mag de overheid zich met de zaak bemoeien, ook al gaat het om een particuliere instelling.

Het betreft ook een voorname zorginstelling, die onder meer de gezondheidszorg voor het binnenland onder de vleugels heeft. “Deze directeur (Rakesh Gangaram Panday, red.) vernedert en vertrapt de medici. Ze smeken ons om hulp, maar we zijn aan handen en voeten gebonden. Problemen tussen de directeur en het bestuur enerzijds en de medische staf anderzijds zijn een chronische kwestie geworden die de laatste jaren in een vicieuze cirkel is geraakt”, zegt Rozenblad tegenover de Ware Tijd.

Het ziekenhuis, eigendom van de Evangelische Broeder Gemeente, is vaker het toneel van onderlinge strijd geweest. De specialisten eisten al vaker het vertrek van Gangaram Panday, die hen maar inhalig vindt. Het is de hoogste tijd dat er buitenaf wordt ingegrepen, vindt Rozenblad. Zij vindt niet dat het de specialisten om geld te doen is. “De directeur doet en beslist alles en het bestuur knikt met hem mee.”

12 REACTIES

 1. wat mankeert er pasew?

  wel dokter…die rug mang, veel pijn, het is een ‘chronische kwestie.’

  wel, hier zitten wij tijdelijk ook in een chronische malaise, derhalve verwijs ik jou door naar onze winti-genezers te Brokopondo!

  Dokter…geef mij dan maar een spuitje euthanasie 🙂


  Maak melding

 2. Een gezaghebbende en een eerlijk, objectieve persoon heeft gesproken. Wij kennen haar oprechtheid,. Dit moet de EBG en de centrale overheid tot nadenken stemmen om deze directeur nog te handhaven. Of gaan zij wanneer de hele zaak over de kop gaat pas maatregelen treffen. Ik denk dat de huidge directeur van Diakones elders ook een goede job zou kunnen doen. Thanks tante Helouise!!!!!!


  Maak melding

 3. Hier zal één zich moeten opofferen om de zaak te redden. Hij zal dan DE HELD zijn!
  Dat had al veel eerder moeten gebeuren. Machtswellust, eergevoel en grote ego’s zijn de grootste belemmeringen in het leven.


  Maak melding

 4. Ik heb het al vaker hier gezegd: mensen zitten, wonen en werken niet in SU maar doen alsof zij van alles op de hoogte zijn!

  De situatie is alsvolgt: de direkteur is in Nederland opgeleid, heeft daar zijn carierre uitgebouwd alvorens hij terug ging naar SU. In SU leidt hij het ziekenhuis op Europese wijze dwz strak, zakelijk en to-the-point. Die Surinamers kunnen daar niet zo goed mee omgaan: zij zijn gewend aan rommeligheid, chaos en lekker chillen. En dat ligt aan de basis van het conflict.

  Dus alle SuriNeds op het forum hier, hou toch je mond als je niet de juiste informatie hebt!


  Maak melding

 5. Ik ken de situatie omdat ik zelf medisch specialist ben en heb ook waargenomen in het ziekenhuis.
  De directeur is een capabele man, met kwaliteiten.
  Het probleem ligt echt bij de medische specialisten. Ze willen alleen meer en meer geld, terwijl hun kwaliteit nihil is en slecht werk vaak leveren.
  Ik zou zeggen ontslaan die boel en opnieuw laten solliciteren..
  Het probleem ligt ook in andere ziekenhuizen. De specialisten willen zonder hard te werken geld verdienen achter de rug van patiënten. Ook velen hebben een bijbaantje in een privekliniek, alleen om hebzucht en gierigheid naar nog meer geld.
  De directeur heeft het dus bij het juiste eind


  Maak melding

 6. Hopelijk dat niemand ziek wordt, anders is het een ramp!! Ach, ja! je hebt ook niet alles in handen!! en als de directie van deze ziekenhuis ernstig ziek wordt?? wie gaat hem/haar helpen?? AZ??? mmmm, uhhhhh een richtings verkeer! oneway ticket!!


  Maak melding

 7. De stelling van Rozenblad dat de overheid zich niet met deze zaak mag bemoeien is klinkklare onzin. Als de gezondszorg in gevaar komt a.g.v. de voortdurende conflicten MOET er ingegrepen worden. Feitelijk is de oveheid al te laat. Wie weet hoeveel doden er al zijn gevallen???


  Maak melding

 8. @Plato, dat klopt.
  Volgens de Wet op de Gezondheidszorg zou de Minister het gehele ziekenhuis onder curatele moeten stellen en het bestuur naar huis sturen. Vervolgens dient er per direct een interum bestuur te worden aangesteld orde op zaken te stellen.


  Maak melding

 9. Feit is dat vele artsen afgestudeerd met gelden van het volk het volk op een inhumane wijze behandeld.Ze zijn alleen maar op uit zoveel mogelijk geld te verdienen.
  Hun arts zijn en de plichten hieraan verbonden is onder geschikt aan rijkdom vergaren.Voorbeelden zat van ontoelaatbare praktijken.Hun ego zijn zo groot dat het aannemen van sturing van boven op niet bij hun visie past, want zij hebben de wijsheid.Maar welke….. denkt niet dat hij/zij god is als ze een diploma hebben.


  Maak melding

 10. Kan mij niet voorstellen dat iemand afstudeerd en meteen klaar sta voor een zeer grote verantwoordelijkheid.Is suriname zo laag drempelig…?Misschien een idee voor dit soort banen ,er dient staard een psychische test afgenomen worden.Wat blijkt is dat deze directeur ,geen normale procedure heeft doorlopen.Gevolg men zit met gestoorde man op gescheept,die macht,en graaien tot de norm heeft verheven.Dood leuke draait hij de feiten om.Als hij goed was ,waarom stapt hij niet op….hier zit iets heel diep achter….Hij komt uit de G geslacht die graai/roofd/bedriegd en bekend sta als graaier.Was er een sollicitatie commissie geweest, dan had deze ziekeman daar nooit geweest.Hoop dat het ziekenhuis zijn naam en bekendheid mag behouden.Wat er naar uitzien moeilijk zal zijn.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.