woensdag, juni 19, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijAminata Cairo ontvangt University Humanitarian Award

Aminata Cairo ontvangt University Humanitarian Award

-

Does Travel - naar Suriname

Aminata Cairo, doctor in Antropologie aan Southern Illinois University Edwardsville (SIUE), heeft op 5 Februrari jongstleden de Dr. Martin Luther King Jr. University Humanitarian Award in ontvangst genomen. De award erkent individuen die de humanitaire kwaliteiten en filosofie van geweldloze sociale veranderingen uitdragen zoals gedemonstreerd door Martin Luther King Jr.

Sinds 2009 onderwijst Cairo culturele en medische antropologie aan de SUIE, waarbij ze zich voornamelijk richt op de maatschappelijke verantwoordelijkheid van universiteiten. Cairo is vooral erkend voor haar werk met vluchtelingen, gemeenschapscentra, kansarme jongeren, en haar overdracht van culturele gewaarwording op haar studenten. “Voor academici past gemeenschapswerk niet altijd binnen het ideale plaatje van carrière bouwen. Ik ben vaak genoeg scheef aangekeken. Maar ik kom uit maatschappelijk bewuste families. Ik weet wie ik ben, dit is wat ik moet doen. Dit is echt een hele eer.”

Als lid van de Surinaamse families Baarn en Cairo, vind de academicus het belangrijk Suriname te betrekken in haar werk. De Award commissie erkende dan ook haar bijdrage in het opzetten van een antropologische veldschool in Suriname. In 2011 heeft zij de eerste delegatie studenten van SIUE naar Suriname gebracht samen, met haar collega Kathryn Bentley. Een groep Surinaamse jongeren bracht een tegenbezoek in 2012. Suriname is een logische keus om de rijkdom en uitdagingen van een multiculturele samenleving te ervaren. “Suriname heeft de wereld een hoop te leren”, aldus Cairo.

In voorgaande jaren was zij regelmatig te gast bij de organisatie NAKS waar zij diverse dans en onderzoekprogrammas heeft opgezet. Een tweede groep Amerikaanse studenten van SIU’s culturele en medische faculteit bezoekt Suriname in juni 2013. Zij zullen de rol van culturele en gemeenschaps organisaties in een multiculturele samenleving bestuderen en ook kijken naar de leef ervaring met HIV-AIDS.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

7 REACTIES
 1. GEWELDIG! GEFELICTEERD Mw. Aminata Cairo! Mooi mang, dat een Surinaamse vrouw in de VS deze prijs, vernoemd naar in mijn ogen, world greatest influential spiritual leader ever, in ontvangst heeft mogen nemen!! Keep up the good work!


  Maak melding
 2. “Voor academici past gemeenschapswerk niet altijd binnen het ideale plaatje van carrière bouwen. Ik ben vaak genoeg scheef aangekeken. Maar ik kom uit maatschappelijk bewuste families. Ik weet wie ik ben, dit is wat ik moet doen. Dit is echt een hele eer.”

  Dit is een voorbeeld van luisteren naar je hart en niet gaan voor het geld! Maar…..vooral Suriname niet vergeten!!!
  Van mij gaat er een diep respect uit voor deze dappere vrouw!
  Velen zouden aan haar een voorbeeld kunnen nemen.


  Maak melding
 3. Wat ben ik trots op deze surinaamse donkere vrouw. Wij moeten meer van deze prachtige rolmodelen hebben, niet alleen in Su, maar vooral in Ned., zodat surinaamse vrouwen als mezelf ook zien dat wij het ook ver kunnen schoppen.
  POWER 2 BLACKPEOPLE!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES