dinsdag, juni 18, 2024
HomeNieuws uit SurinameDoe: ontslag faculteitsbestuur schept wantrouwen

Doe: ontslag faculteitsbestuur schept wantrouwen

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 11 feb – Het ‘abrupte’ ontslag van de leiding van de Faculteit der Maatschappij Wetenschappen van de Anton de Kom Universiteit van Suriname, schept alleen maar wantrouwen. Dit stelt de politieke partij Doe in een brief aan minister Shirley Sitaldin van Onderwijs & Volksontwikkeling. Van het oplossen van jarenlange slepende problemen kan moeilijk sprake zijn.

Het betreft dan problemen als het grote aantal studenten die maar niet afstuderen. Ook het functioneren van docenten, de kwaliteit van het onderwijs en de intermenselijke verhoudingen worden al jaren aangeklaagd. “Wij vragen ons af of met deze aanpak juist die slechte intermenselijke verhoudingen niet verergerd worden”, stelt Doe. Het wekt bevreemding dat een dagelijks bestuur op deze wijze een brevet van ongeschiktheid krijgt.

Het gaat bovendien om een bestuur dat door de ledenvergadering van de faculteit gekozen is. “Zo een abrupte benadering, zoals nu uitgevoerd, schept juist wantrouwen en zal de universiteit als geheel niet ten goede komen. Zoals het overkomt zal deze benadering leiden tot verdeeldheid en het willen domineren van anderen.” Doe vraagt of Sitaldin op de hoogte is van ‘zo een ingrijpende aanpak’ en of dit niet een aangelegenheid moet zijn van het ministerie zelf.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

41 REACTIES
 1. Herinnert u zich deze nog?
  De jaren 80 komt terug, nu hebben ze een nette pak en een stopdas aan.
  Sitaldin je word gebruikt of misbruikt, precies als in de jaren 80 mi boi toen militie leden met vuurwapens rond liepen bij A de kom universiteit.


  Maak melding
 2. He he, eindelijk bevestigen ze het zelf……..

  Maar niet alleen bij deze opleiding is een rotzooi, ik weet van bepaalde advocaten en andere zogenaamd hoger opgeleiden dat het allemaal wel te koop zou zijn. Ook omkoping is aan de orde. Ze moeten maar beter onderzoek doen te ontdekken dat het al jarenlang mis is met een boel opleidingen


  Maak melding
 3. Su is een en al een Wantrouwenland!! meer kun je ook niet verwachten!!

  Echt, niet te geloven!!! Deze land kan alle kanten, behalve de goede!!!
  en dast komt door die hufters en de slimme burgers wier hen deze plek geven!!!


  Maak melding
 4. als maatschapelijk en wetenschap deskundige niet genoeg of niet weet hoe een maatschapij te bekleden of te realiseren en het als studie materiaal aan leerling over te dragen met kenmerken naar/voor praktijk(realitijd)is er teken van onkunde wat die maatschappelijk educatie betreft;conclusie.,ontslag.


  Maak melding
 5. Al een tijdje circuleren er berichten dat mensen van de Palu ook op de universiteit geaccommodeerd moeten worden.Zo als Playfair en Brunings het toen der tijd deden voor de NDP.Als nieuwe naam van de decaan doet de naam van Vasseur [EBS]hard nekkig de ronde.Staats Olie en 600.000HA middels Sew Atjon hebben ze al binnen.Deze man is ook de schoonzoon van Iwan Krolis die zegt onschuldig te zijn.


  Maak melding
 6. Beste Sra, Who cares, is van de GGZ. Psychiatrisch gestoord. In de inrichting tegenwoordig is er geen plaats/ ruimte meer voor dit soort gevallen,als who cares. Dus dan mag hij vrij rondlopen. Maar hij wordt wel in de gaten gehouden. Dus who cares mag op WKN in therapie. Zijn gestoordheid botvieren.


  Maak melding
 7. Ha die KOLIBRIE!!!. Leuk, nu je de GGZ aankaart, daar ken ik jou van je zat op de gesloten afdeling voor landurige pshychoten en ik was je maatschappelijk begeleider weet je nog, je vriendje SRA zat op de Intramurale TBS afdeling voor dcie lui met een gespleten persoonlijkheid.


  Maak melding
 8. @Als sra!!!???
  Nou,die zit! 😀 😀 😀 😀
  Maar onderschat hem niet!Hij geeft van tijd tot tijd lezingen!
  Toen ik hem vroeg om een uitnodiging van een zo’n lezing is de ruzie begonnen!De pleuris brak uit! 😀 😀


  Maak melding
 9. KOLIBRIE toch ,ik had gehoopt dat je hallucinaties tot het verleden behoorde na jarenlange opnames en intensieve begeleiding bij het GGZ, maar dat was dus ijdele hoop. Je hallucineert weer als vanouds. Laat mn partner je maar niet horen.


  Maak melding
 10. Zo en nu lekker gaan eten. Draadjesvlees met engelse butterbeans en basmati rijst. en Tiramisu en cheescake toe hmmmm…….SRA en Kolibrietje niet jaloers worden jullie hebben je lekkere paraanse cocosbroodjes uit Ganzenhoef met warme vis gebakken door PARAMAN himself……


  Maak melding
 11. @Who cares
  Hmmmmmm!Eet smakelijk!
  Ik hoop dat de maaltijd u aan het eind “wel moge bekomen!”
  En …. eh …. eh … ahum mag ik ook aanschuiven? 🙂


  Maak melding
 12. Forum Vrienden,
  Geef Acht! Befehl ist Befehl is terug. Nu zijn de Palu en PL-toppers aan bot terwijl de student schijt! Inderdaad, de Minister van Onderwijs heeft in dit geval niets in de melk te brokkelen. Het zijn de PAUL en PL. That’s itmi boi en back to 1980.


  Maak melding
 13. nou Who cares, jij loopt achter in je ontwikkeling. Ook qua eten. Ik heb alle etens al gehad. Maar ik moet zeggen dat ik surinaams eten nog het lekkerst vindt. Geef mij maar lekker surinaams eten. vers en zoals ik het klaarmaak. en lekker pittig. En als toetje neem ik altijd fruit. veel gezonder. Het liefst heb ik mijn eigen moestuintje met lekkere verse groeten en fruit uit mijn eigen tuintje.


  Maak melding
 14. Het wetenschappelijk onderwijs in Suriname is al jaren benedenmaats. Er is nauwelijks aansluiting met het bedrijfsleven en de afgestudeerden kunnen maar niet aarden in hun functies. Er moet een brede maatschappelijke discussie komen over het rendement van deze faculteit.


  Maak melding
 15. KOLIBRIE:Smaken verschillen, ieder zn meug.
  Je maakt je eten lekker pittig klaar , welnu dan is er toch nog iets wat je goed doet.
  Maar je moet mij toch eens uitleggen hoe je dat doet met je verse groenten en fruit uit je moestuin en tuinje vanaf 6-hoog achter in je sociale huurflatje in de Bijlmer…


  Maak melding
 16. who cares, wat doe je minachtig tegen mijn sociale huurflatje in de bijlmer. Ik ben er erg trots op dat ik in de bijlmer woon. wat is daar mis mee.

  Ik heb een dak boven mijn hoofd. En woon er gezellig en leuk. tussen alle surinamers. Ik ben toch ook een surinamer. Ik heb geen minderwaardigheidscomplex en ook geen meerderwaardigheidscomplex. Ik ben zeer tevreden zoals ik ben.Ik heb geen probleem.


  Maak melding
 17. GMAP

  Herinnert u zich deze nog?
  De jaren 80 komt terug, nu hebben ze een nette pak en een stopdas aan.
  Sitaldin je word gebruikt of misbruikt, precies als in de jaren 80 mi boi toen militie leden met vuurwapens rond liepen bij A de kom universiteit.
  je bent weer onrust aan het zaaien met je ongenuaceerde uitlatingen. men wallerlei de decaan heeft mijn collega hier in su bijna de das omgedaan. en wat doe deze wtenschapper die studenten bijna nooit laat afstuderen? hij is/was decaan van de faculteit MIJwtenschappen. hij is ook begelieder c.q. meeleze van studenten die moeten afstuderen. hij vertraag de studenten gewoon in hun proces tot het afstuderen en dan lul je weer uit je nekt dat tijden van jaren ’80 terug komen. te ju sdon tap ju droge kont fis ju kagfel want a koru e prit ju mars dan schrijft je heel wat troep ja. ma zo zijn mensen die geen kaas hebben gegeten van zaken, andere onnodig afbreken.


  Maak melding
 18. @kolibrie
  Jij zegt:”Maar ik moet zeggen dat ik surinaams eten nog het lekkerst vindt. Geef mij maar lekker surinaams eten”.

  Wat een uitspraak!!!
  1.Wat versta je onder Surinaams eten?
  2.Wat denk je dat een Guyanees,een Cayennees,een Braziliaan, een Venezuelaan,een Hollander en ga zo maar door van zijn eten vindt?
  Heb je er nog meer van dit kaliber???Goed hoor!


  Maak melding
 19. KOLIBRIE:Ik weet nog steeds niet hoe het zit met je verse groenten en fruit en je moestuin op je sociale huurwoning 6-hoog achter in de Bijlmer.Ik kan mij overigens voorstellen dat je daar gelukkig bent want als je alleen een hamer hebt, lijkt alles op een spijker.
  Heb je daar toevallig ook een plantage in het 1 of ander?
  Je woont gezellig en leuk tussen andere Surinamers, maar vinden die andere Surinamers het ook leuk en gezellig om met jou in hun midden te wonen?


  Maak melding
 20. MEDUSA: Jammer de bordjes zijn allemaal al leeg.
  Ik zou je graag willen uitnodigen, maar dan krijg je weer die hatelijke en jaloerse postings van die KOLIBRIE die pretendeert goed te kunnen koken, en SRA ( alias TAKKIE TAKKIE) het verdriet van de Bijlmer met zijn spookverhalen.


  Maak melding
 21. hahaha Kolibri
  Buurvrouw van mij..?
  Eindelijke en net en respectvolle reactie op dit forum.
  Geen gescheld en beledigingen..
  Toppie mevrouw..
  mag ik kopje suiker bij je lenen..?


  Maak melding
 22. oeps…sorry Kolibri..
  aanvulling..
  Ik ben wel een bakra..dus zal wel geen suiker krijgen
  Als ik dat gescheld en beledigingen hier lees over bakra’s..dan heeft men geen hoge pet op van mij..denk ik..dus geen suiker…grgrrr


  Maak melding
 23. @ alleen en sra.
  Hij is tot mulo school gegaan, ging naar Holland waar hij werkte als sportinspecteur en verdiende bij met de verkoop van pornoboeken, hij ging terug naar Suriname en pleegd een coup op 25 feb 1980, hij werd bevelhebber van het leger in Suriname,hij onderdrukt de bevolking en hij vermoord zijn tegenstanders lafhartig,hij word door wijdenbosch benoemd tot adviseur van staat,hij werd ook benoemd tot voorzitter van het Surinaamse olympische comite,hij heeft ervoor gezord dat onze sterke munt is gedevalueerd de economie kapot gemaakt, hij is veroordeeld voor drugshandel in Holland,hij is hoofd verdachte in het 8 december proces, hij regeerd met een onmenselijke amnetie wet, Telefooncoup, in 2006 was hij nog actief in drugszaken, en toch lopen jullie als blinde schapen achter hem aan.
  Jullie zijn een stelletje inconsequente paarse bende.


  Maak melding
 24. gaymap

  hier ben ik weer.

  als ik jou verhaal moet gaan geloven zou mijn gezonde toestand in ongezonde toestan gaan verkeren.
  maar geen getreur want van gestoorde mensen als jou weet men al op deze forum dat zij geen goede of helemaal geen opleiding gevold hebben,maar niet jij alleen,ook jou vriend who cares,medusa,piet de lul,glen pengel de juorka,en andere van jou zoort die alles wat met su of pres bouterse te maken heeft probeert neer te halen.
  een grote mond in nederland en een huigelaar in su dat is wat jullie zijn,”als jullie in su zijn hebben jullie niet zo een grote smoel,en dan is die smoel van jullie nog kleiner dan een muise smoel want dan durven jullie niet zo een grote bek op te zetten.
  jaloerse honden.
  en nu gaan jullie natuurlijk weer proberen om mijn woorden tegen mij te keren,’dat verwacht ik al hoor dus doe maar geen moeite,;;redimusus zijn jullie,”niet welkom in su.


  Maak melding
 25. Beste sra.
  Ik snap dat je in de war raakt mi boi.
  Even terug naar jou eerdere reactie, jij geeft aan waarom de leiding van de universiteit volgens jou ongeschikt is, geen probleem.
  Waar ik wel een probleem met jou hebt is dat wannneer ik of anderen Bouterse op de zelfde kritische manier onder de loep nemen met feiten en analyse dan ben je op jou pik getrapt. waarom moeten anderen wel consequensie trekken uit hun fouten en Bouterse niet? leg mij a.u.b uit wat het verschil.


  Maak melding
 26. gaymap

  jonge,goed lezen.

  heel simpel,omdat jij jou niet aan het boven vermelde nieuws houd,’maar steeds het over bouterse hebt,’ook al gaat het niet over bouterse,toch praat jij op een negatief manier over hem.
  en als jij over bouterse praat praat jij ook over suriname die door bouterse vertegenwoordig word,”rutte vertegenwoordig nederland toch ook.
  en als er over rutte op die manier hoe jij over bouterse praat gesproken zou worden,zou jij het dan leuk vinden.
  ik weet dat jij zou zeggen ,”maar rutte heeft nooit dit of dat gedaan,’dan zou mijn vraag aan jou zijn;weet jij het zeker dat hij een heilige is.


  Maak melding
 27. Sra,
  Weet jij wat draaikont betekend?
  sra wil je het niet begrijpen of kan je het niet begrijpen?
  ik hebt het over de manier hoe jij de discussie wil voeren, iedereen die fouten maakt stuur jij de laan uit behalve die paarse kudde.
  http://www.srnieuws.com Bouterse en zijn vijanden.


  Maak melding
 28. zegt: “” als maatschapelijk en wetenschap deskundige niet genoeg of niet weet hoe een maatschapij te bekleden of te realiseren en het als studie materiaal aan leerling over te dragen met kenmerken naar/voor praktijk(realitijd)is er teken van onkunde wat die maatschappelijk educatie betreft;conclusie.,ontslag. “”

  Wel sra, alleen al om deze tekst zou je zelf ontslagen moeten worden. 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES