zondag, april 14, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijBouterse wil geen obstakels bij toelating Chinezen

Bouterse wil geen obstakels bij toelating Chinezen

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 11 feb – President Desiré Bouterse wil afrekenen met alle problemen waar Chinese immigranten nog mee te kampen hebben. Tijdens de viering van het Chinees Nieuwjaar bij de vereniging Kong Ngie Tong Sang is dit duidelijk gemaakt. “Ik heb gehoord dat er nog problemen zijn om toelating te krijgen voor Chinezen die hier willen werken. We zullen samen met ter zake bepalende instanties, met name justitie, zeker wat doen voor deze groep”,aldus Bouterse.

Procedures voor toelating spelen de groep nog parten. Overigens gelden die ook voor alle andere buitenlanders. “Het heeft mijn onverdeelde aandacht”, zei Bouterse tot de honderden gasten op het feest van Kong Ngie Tong Sang. Het staatshoofd vindt dat Chinezen een wezenlijke bijdrage leveren.
“We zullen op open en transparante wijze, in samenwerking met uw organisatie, dit probleem aanpakken.”

Ambassadeur Yuan Nansheng vindt dat Suriname een goed land is om er te integreren. De Chinese gemeenschap zal dit dan ook des te meer en beter doen de komende tijd. Het zal de economische ontwikkeling van Suriname alleen maar ten goede komen. De inzet van de regering wordt dan ook op prijs gesteld. Yuan Nansheng ziet de betrekkingen tussen Suriname en China alleen maar beter worden. Bouterse brengt in maart een officieel bezoek aan de Volksrepubliek.

opening
Fernandes Express
BODO Party

112 REACTIES
 1. Het land wordt geruisloos overgenomen door de chinezen alleen enkel omdat Bouterse zijn handtekening heeft gezet onder wurgcontracten. Met het openen van restaurants, supermarkten en werk voor laag geschoolden leveren de chinezen geen significante bijdrage aan de Surinaamse economie. Dit werk kan ook door de Surinamers zelf worden gedaan. Meestal leveren ze kwalitatief slechte producten, ze werken voor een appel en een ei en concurreren de lokale ondernemers kapot.
  Ze doen meer kwaad dan goed. Suriname heeft behoefte aan Toeristische, Technologische en Agrarische kennis. Dit zijn de problemen die Suriname nu achtervolgen.
  Suriname doet zaken met de verkeerde partners. En u een keer ongenuanceerd: die Chinezen moeten opdonderen uit Suriname. Over 10 jaar spreekt iedere Surinamer Manderijns of Kantonees. Te zot voor woorden.


  Maak melding
 2. doe dat eerst in nederland let niet op suriname je ben geen surinamer en woon ook niet hier dus kijk maar eerst hoeveel niet in jou land wonen,dat nederland zaken doen met china is wel goed he hypo joe,,je ken su niet blijf lekker in de sneeuw daar oke we hebben wel wat aan china en niks aan nl dus weet dat blijf daar waar je ben met je goede kennis ,,


  Maak melding
 3. De enigen die hier beter van worden zijn de politici die smeergelden aannemen. Alle opbrengsten die de winkels opleveren (kapitaal) verdwijnen linea recta richting China…SU verdient er NIETS aan.


  Maak melding
 4. ach, DADA maakt zich op voor zijn a.s. bezoek aan China, dus hier geeft hij alvast wat “kadootjes” weg, in de hoop daar kruiwagens vol mee terug te kunnen nemen!!


  Maak melding
 5. Wij die daar geboren zijn hebben al jaren opstakels en daar hoor je crminele leigenaar niets van zeggen.
  Ik moet echt lachen als ik leest dat bouterse het over transparantie heeft hahahahaa,waar is de tranparansie die je voor de verkiezing hebt beloofd? of was je wederom onder invloed van black en wittie?
  Laat China zijn eigen binnenlandse problemen oplossen,ik vind die nieuwe chinezen onbeschoft brutaal en ze kijken neer op Surinamers dat heb ik met mijn eigen ogen gezien. ze passen zich niet aan terwijl de chinezen van mijn tijd het wel deden, ik heb mij laten vertellen dat er vroeger meer Hong Kong chinezen naar suriname kwamen en dat kan kloppen want Hong Kong was toen onder Engels bestuur, zie het verschil tussen communisme en democratie.
  Roy, Herrenberg weet er alles van’


  Maak melding
 6. Ik heb geen moeite met de relatie met China. Alleen moet dat op basis van wederzijds voordeel. Surinamers hoeven noet bang te zijn voor broodvrees omdat de Chinezen aktief zijn in die sector waar Surinamers hun neus voor optrekken. De detailhandel is zwaar en ik zie geen Surinamers 24 uur per dag werken. Surinamers overdrijven als het gaat om de komst van Chinezen. Als het Nederanders waren zou men roepen dat ‘de witte man het land overneemt’.

  Men weet dus niet wat men wilt en dat is zorgwekkend.


  Maak melding
 7. De invasie van chinezen is niet alleen sur.probleem,maar wereldwijd.Van Azie tot africa en z-america.Europa hebben de vreemdelingen dienst handenvol van illegale chinezen.Indonesia heeft haar lessen geleerd van het verleden…gewoon terugsturen.


  Maak melding
 8. Bouterse geeft niks weg! Het is bekend dat dit de deal is die de Chinezen sluiten. Niet zeiken over mensenrechten etc. maar puur zaken doen. Daarbij hoort het principe ik geef geld en jij de ruimte voor en aan mijn onderdanen om zich te vestigen en hierbij moet alle immigratieregelingen wijken.
  En zo geschiede het al in Guatemala, Het Afrikaans Continent, Panama en in Suriname is dit al jaren aan de gang. Ergo: niets nieuws onder de zon.:)


  Maak melding
 9. Forummers, Odi odi.

  @pasew, fawaka man?
  Ik heb op bovengenoemd artikel reeds een reactie vermeld bij “Meeste Chinezen komen Suriname legaal binnen”.
  Zondag 10 februari 2013 om 22:24 uur, door Fer. E.

  EN DIT ZIJN DE ZALVENDE WOORDEN VAN “DADA”

  PRESIDENT ZAL PROBLEMEN TOELATING CHINEZEN AANPAKKEN.
  10 Feb. 2013 (Bron-StarNieuws)

  Ook de (illegaal) verblijvende Chinezen in SU., zullen middels een GENERAAL PARDON van DADA & CO. zeer snel in het bezit worden gesteld van een verblijfsvergunning. Onder DECREET: CHINEES!

  @blaka bakra gaf op zondag 10/02/2013 om 23:33 uur ook een voorbeeld wat hem overkomen is in SU.

  Dan hebben ze het over TRANSPARANTIE!!!

  Maar het komt ervan als je op zo’n feest met je Lady, je vol zit te vreten met die ‘Peking Eend’.

  HET JAAR VAN DE SLANG: (2013)
  Deze wordt in SU., ook Gezegend door STEVE MEYE WONDER.
  Neks no fout.


  Maak melding
 10. Suriname is altijd een immigratieland geweest en zal dat ook blijven. Dit wordt anders met lieden als Gmap,Fer.E en consorten die het land op slot willen zetten achter de verlaagde dijken die mogelijk met Chinese steun moeten worden verhoogd.Het wordt tijd dat vele Surinamers in termen van een win-win filosofie gaan denken.

  Als de Surinamers niet in staat zijn om aan Argentinië, Brazilië en Venezuela maandelijks tot 50 ton rijst te leveren moeten we nagaan of dit wel mogelijk is met de hulp van Chinese of Vietnamese rijstboeren.En als het deze rijstboeren wel lukt om het voor elkaar te krijgen, moeten wij ook niet jaloers gaan kijken.


  Maak melding
 11. Toen de Nederlanders er waren hebben ze verzuimd om gedurende 300 jaar iets voor Suriname te betekenen. Nu daaR WIJ Chinezen er zijn en zichtbaar infrastructurele werken hebben neergezet is het ook weer niet goed.

  Wat willen de Surinamers nou eindelijk???


  Maak melding
 12. als het een economische welvaart voor su is en geen machts strijd om de baas in su te willen spelen ,’vind ik die samen werking goed.
  nedeland heeft voor lange tijd niet alleen het voor het zeggen in su gehad maar ook op grote schaal uigebuit en voorgelogen en ook tweedracht(verdeeldheid)onder het volk bewerkstelligd.
  als er een samen werkings verband op eerlijkheid en vertrouwen met weder respect naar elkaar op elkander af gestemd word en dat bijde partijen zich er ook aan houden zal er voor beide landen een 50.50% voordeel zijn en niet dat de een het voor het zeggen heeft en de ander niet.
  ik hoop op een vredige verloop tussen su en china.
  natuurlijk zijn er zoals in elke land negatieve omstandigheden”maar dat is binnenlands en heeft niks met zakelijke betrekking met andere landen te maken.


  Maak melding
 13. “Het wordt tijd dat vele Surinamers in termen van een win-win filosofie gaan denken”.

  Mee eens alleen is de filosofie tot op heden een Win-Lose filosofie in het voordeel can de Volksrepubliek China.En het woordje win staat voor Whats in for me ten gunste van het schrikbewind onder leiding van onze veroordeelde drugsdealer en massamoordverdachte en zijn maffiamaatjes.


  Maak melding
 14. @RobG.
  Een paar opmerkingen.
  1) Suriname is land met nog geen halfmiljoen inwoners.
  2) voor de jaren 80 exporteerde Suriname tonnen rijst naar het buitenland,kom mij geen larie vertellen.
  De revolutie heeft heel veel kapot gemaakt in Suriname dat staat vast voor mij.
  Nu zijn Surinamers blij met ontwikkelingen die voor de jaren 80 al aanwezig waren.
  Ik heb geen enkel probleem met immigratie, maar niet ten koste van de bevolking.


  Maak melding
 15. MAO TSE TUNG: Maar wat hebben de Suris zelf gedaan voor hun land?
  Je kent w.s. die historische uitspraak van: Dont ask what your country can do for you.. Ask what you can do for your country?…..
  Maar Suris kennende willen ze achterover leunen , hun handjes ophouden en vragen whats in for me today?

  SRA gaat het goed met je? Of ben ook jij op visite geweest bij WITTIE HOUSTON en BOBBY BROWN?


  Maak melding
 16. Wat kan je anders van deze man verwachten.Als je ze vragen stelt dan worden ze boos of geven geen antwoord.
  Nu geeft hij aan geen obstakels wat bedoelt hij hiermee.
  Is het land van zijn vader die het voor hem achter gelaten heeft.Zo zijn mensen en als je hen dit zegt worden ze boos de waarheid willen ze niet horen.Ze leven op dit aardbol en gaan weer weg zonder zich af te vragen wat hun doel is in dit leven.Wat ze doen is de joden boek volgen en zich zaaien op dit aardbol.Last voor zijn medemens/dieren zijn ze en moeder aarde.Deze man heeft honderden miljoenen samen met Venetiaan verkwanseld en ze moeten verantwoording afleggen aan het volk.


  Maak melding
 17. nu dat wij los van nederland zijn zien wij de economische,politieke,sociaale,maatschapelijk,negatieve omstandigheden die ons is achtergelaten,;dat moet ook aan kunnen tonen dat wij de surinamers teveel op nederland hebben vertrouwd waarvan die vertrouwen niet in eelijkheid door nedland gewaardeerd werd maar juist misbruikt is.;wij hebben de verkeerde vreemd mensen vertrouwd.
  het is dus nodig dat wij ons zelf weer op pakken voor herstel van ons zelf,en als het met medewerking van china moet zijn”dan zij het zo”maar niet meer met NL omdat die bewezen heeft dat zij het niet met ons menen en ons nog steeds als hun onderdanen zien,dat is hun mentaliteit en zo gaan zij blijven,’het beste voor su is om op grote afstand van hen te blijven.


  Maak melding
 18. savi oen

  jij mag mij gerust een vraag stellen,’als het maar een goede inhoud heeft dat te bespreken is.

  who cares

  ik ben wel in amerika geweest maar heb die mensen waar jij het over hebt niet gezien.
  wil jij nog meer weten”vraag maar.


  Maak melding
 19. Brazilie is 70 x zo groot en meer dan 280 x Nederland.
  Sommige Surinamers hebben een broertje dood aan emigranten, terwijl zij zelf geen andere status hebben.
  Wat doen zij overigens met het land dat God hen in de schoot heeft toegeworpen? Letterlijk geen moerrrrrrr!
  En als de Chinesen, Haitianen en Brazilianen komen is Paramaribo letterlijk in last? Als wij het zelf verdommen zullen die chinesen het voor ons komen doen ja! Bla bla bla!


  Maak melding
 20. GMAP

  @RobG.
  Een paar opmerkingen.
  1) Suriname is land met nog geen halfmiljoen inwoners.
  2) voor de jaren 80 exporteerde Suriname tonnen rijst naar het buitenland,kom mij geen larie vertellen.
  De revolutie heeft heel veel kapot gemaakt in Suriname dat staat vast voor mij.
  Nu zijn Surinamers blij met ontwikkelingen die voor de jaren 80 al aanwezig waren.
  Ik heb geen enkel probleem met immigratie, maar niet ten koste van de bevolking.

  GMAP/Hoost. R.,
  Jo ezel jo,
  Er bestaat wezenlijk verschil tussen emigratie en immigratie! Jij bent gewoon een dom ding!


  Maak melding
 21. ik heb altijd willen zien dat wij ons land en volk zelf opbouwen in alles.
  maar laten wij eerlijk met elkaar zijn”het kolonialistische tijd perk heeft grote schade in het gedracht,mentaliteit,manier van leven,organisatie vermogen,handel,cultuur,en nog veel meer,teweeg gebracht en heeft ons in een luie manier van denken en doen in ons bewerkstelligd.
  door hun verdeel en heers methode zijn wij afstandelijk van elkaar geworden dat zich in wantrouwen tegen over elkaar heeft/blijft uiten.
  zelf in onze voorouderlijke geschiedenis is er verwaring bewerk stelligd.
  meer vertrouwen in ons zelf zou een goede geneesmiddel voor ons zijn


  Maak melding
 22. @paraman

  zij die feiten weerleggen/neerzetten zijn niet dom ongeacht taalfouten…het gaat tenslotte om de boodschap…
  Zij die een moordenaar koesteren zijn ook niet dom maar lijden aan ziekelijk gedrag….


  Maak melding
 23. Maandag 11 februari 2013 om 10:59 uur, door RobG
  Suriname is altijd een immigratieland geweest en zal dat ook blijven.

  Dat klopt. En dat moet ook zo blijven (RobG).
  Waaruit blijkt, dat ik bezwaar tegen heb?
  Een figuur als (RobG) moet dit verhaal niet tegen mij komen vertellen.

  Het gaat om (TRANSPARANTIE) van het TOTAAL TOELATINGSBELEID in Suriname.
  Er zijn RECHTEN & PLICHTEN van de Surinaamse Landsdienaren.
  Zijn ze ook INTEGER, WAAKZAAM & DIENSTBAAR?
  Wordt dit ook vertaald naar de Surinaamse samenleving?

  En laten wij elkaar niet voor de GEK houden in deze.
  Je weet bliksemgoed wat er gaande is m.b.t. bovengenoemd artikel.
  ……………………………………………….
  Als de Surinamers niet in staat zijn om aan Argentinië, Brazilië en Venezuela maandelijks tot 50 ton rijst te leveren moeten we nagaan of dit wel mogelijk is met de hulp van Chinese of Vietnamese rijstboeren.En als het deze rijstboeren wel lukt om het voor elkaar te krijgen, moeten wij ook niet jaloers gaan kijken.
  Gelukkig dat die (RobG) dit heeft aangehaald.
  ……………………………………………….
  Dit moet je aan die LUIE GASTEN in SU. vertellen.
  Kijk maar om je heen in SU. (ROVERS/CRIMINELEN)!
  En dat gebeurd reeds jaren. En daarom is er ook geen vooruitgang bij deze LUIE GASTEN te bespeuren.

  Maar een kleine GROEP blijft zich wel op een dubieuze manier verrijken in SU. waardoor ook de vooruitgang wordt belemmerd.

  En ik ben ook gek op (PANDANG RIJST)!


  Maak melding
 24. Rebelse Afrikanen dulden jullie niet, coolie uit India is een gevaar nu achterdocht tegen chinezen.

  De Sur vakbaond heeft bijna alles kapot gemaakt. Ra Ra en wie zijn de vakbondsbestuurders en de leden: stelletje luilakken. Deze hebben het altijd voorzien op de belastingcentjed en opbrengsten uit de natuurlijke hulpbronnen. Ontwikkelingshulpgelden verbrast. Tienjarenplan bestaat al lang niet meer.

  Chinezen zijn geen bedelaars. Dus slaap verder. Zij vormen geen bedelconcurrentie.


  Maak melding
 25. “Het heeft mijn onverdeelde aandacht”
  Is Bouta naar school geweest?

  Zijn zoon is vorig jaar naar China geweest en nu gaat hij zelf om wat te doen?
  Onze natuur verkopen voor de houtkap? Goud deals sluiten.
  Natuurlijk is China de grootste opkomende economie ter wereld,maar om nou ons land in de verkoop te doen met contracten die de Surinaamse bevolking er niet beter op maken.
  China zal er wel bij varen omdat zij het geld verdienen en niet eens in Suriname uitgeven.
  Let op wat er gaat gebeuren als hij daar is geweest:
  Hij komt terug met een hoop poeha, gaat zeggen dat hij vruchtbare besprekingen heeft gehad en dat china bereid is 1 miljard te investeren in Suriname, en we weten allemaal dat tegenover een investering iets moet staan. in dit geval zal dat zijn Suriname uitverkopen, op korte termijn lijkt dat vruchtbaar voor Suriname op de lange termijn heeft de Surinamer er geen fuck aan want het werk word conform de deal gedaan door Chinezen.


  Maak melding
 26. SRA: Ik kom ook regelmatig in de V.S. en ik kom altijd die mensen tegen.
  Jij komt ze niet tegen, maar misschien kom je in de verkeerde buurten, en spreek je de verkeerde mensen.
  De verkeerde mensen uit de verkeerde buurten a la Tammenga, Wintie waai, lantie pai.Mensen uit the welfare system.
  Ik ik heb verder geen vragen, ik weet genoeg. I rest my case….


  Maak melding
 27. @Who Cares, dit is zo!
  Dankzij de komst van de chinezen is er ook economische groei in Suriname. Surinamers zijn niet in staat hun land ALLEEN op te bouwen. Ze hebben wel een grote mond maar zijn afhankelijk van het buitenland als het gaat om kennis en kapitaal. Surinamers zijn in theorie wel goed maar uitvoering? Hoo maar!
  Veel lullen en weinig presteren. En toch maar klagen dat buitenlanders het land overnemen. Dat vind ik, Mao, hypcriet!


  Maak melding
 28. MAO: Helemaal mee eens!!!
  Maar ze kunnen het niet helpen , hun zgn rolmodellen, drugsdealers en massamoordenaars, die de leiding hebben over het land hebben als motto: Veel beloven , weinig geven , dat doet de gekken in vreugde leven.
  Hun enige drijfveer is, zoveel mogelijk graaien in zo kort mogelijke tijd ten gunste van zichzelf, partijgenoten, loyalisten,familie vrienden en buitenvrouwen.


  Maak melding
 29. De Ingi Boy is nu aan het vrijen met de Chinesie Boy. Het is niet anders te verwachten van een president met een bedenkelijke reputatie. Populistische uitspraken doen tijdens feestdagen van groepen om zieltjes te winnen en finacierders te paaien. Vergelijk de ‘Dag voor inheemsen’ .Niemand zal ontkennen dat de bevolking van SU moet groeien om degelijke ontwikkelingen op gang te brengen. Om het bevolkingsaanwas op peil te brengen is lange termijn beleid nodig. En juist de lange termijn is voor deze Amnesty president geen optie. Hij zet alles in om zijn eigen vijge lijf te redden. Hij wil koste wat kost (zie de gouddeals, verdubbeling AOW, etc.) na de volgende verkiezingen en tot de dood president blijven, want anders “hangt de zwaard van Damocles” boven zijn hoofd. En daarvoor heeft hij uiteraard een onverantwoord bevolkingspolitiek voorover. Want na hem de zondvloed!


  Maak melding
 30. Bedankt @ Yang Ka Chin. Ik hoop dat (RobG) het ook leest.

  Maandag 11 februari 2013 om 11:03 uur, door Yang Ka Chin

  Meeste Chinezen komen Suriname legaal binnen. Volgens mij komt iedereen die in Suriname per vliegtuig aankomt, legaal binnen. Immers, als je land op Zanderij Pengel dan kan je niet de bosjes in vluchten.

  Wat de bijdrage van de Chinezen aan de Surinaamse economie is, is moeilijk te schatten. Ze handelen vooral (winkels) en zetten geen productiebedrijven op.

  Deze productie zit in China, niet in Suriname. Het zou goed zijn wanneer de Surinaamse regering er bij China op aandringt om hoogwaardige industriele productiebedrijven op te zetten in Suriname met alle faciliteiten en kennis die daarvoor benodigd zijn. China heeft alleen respect voor regeringen die tegenstand bieden, anders lopen ze helemaal over je heen.

  *En als TRANSIT komen ze ook via Schiphol met SLM/KLM op JAP. aan.

  En wat heeft (RobG) hierop te zeggen?
  Want alleen aan CONSUMEREN heb je niets.


  Maak melding
 31. Wofram-Chinees!

  Achter in de Wolframstraat te Tourtonne was mijn oude hengelstek. Ik sloop het bos in om de beroemde Kwie-Kwie te vangen. Cola-batra noemde mijn vriend die lekkere vissen. Tot voor kort!

  Bos weg, verkaveling, tractoren, draglines, trucks en mannen met houwers overspoelden de plaats van de Cola-batra’s.
  Op een mooie middag ga ik een kijkje nemen om te zien of mijn allerliefste hengelstek er nog is. Dat doe ik na 17.00 uur wanneer alle werknemers weg zijn. Verdomme! Vier tjasnetten en een sleepnet tref ik op precies mijn plek aan. Het is niet mijn plek natuurlijk, maar bij wijze van. Wat gebeurt hier? Vraag ik me af. Deze vraag wordt binnen 5 minuten beantwoord.

  Als ik behoorlijk verslagen terug loop hoor ik achter me iemand roepen “hallo, wat zoek je?” Ik draai me om en zie een kort mannetje met pet naar me toelopen. Het is een klein Chinees mannetje die goed Nederlands spreekt. “Kom je perceel kopen?” Vraagt hij kalm. “Dit allemaal van mij; ik verkavel en verkoop percelen voor mooie prijs. Komt meertje en steigers en ook grote supermarkt voor boodschappen met speeltuin voor kleine kinders”.

  Altijd gedacht dat dit gebied aan een rijke Hindustaan behoorde. Maar nu is het van een zeer jonge Chinees die pas 5 jaar in Suriname woont en geld heeft geleend om zaken te doen. Nou en?
  Een paar tientallen hectares voor dit gebied is eigendom van een autochtone Nederlander uit Limburg. Die heeft ook prachtig verkaveld en verkocht en verkoopt nog steeds met of zonder geleend geld.

  Suriname hoeft niet bang te zijn voor een Chinese invasie. Als dat legaal gebeurt dan betekend het een vooruitgang van ons land. Met nog geen half miljoen inwoners kunnen we onze economie niet vooruit blazen.
  Te weinig mensen voor een bloeiende economie, waarvan de helft werk heeft. Als we met Chinezen, Haitianen, Brazilianen en Nederlanders of Belgen het aantal inwoners naar een miljoen kunnen brengen dan zullen we pas merken wat voor groei dit voor de economie zal betekenen.
  Zet jalouzie aan een kant en ga streven naar een betere toekomst voor je land. Ik geef Parraman in deze gelijk wanneer hij schrijft dat we er geen moer mee gedaan hebben. En als dat maar moet gebeuren met de komst van Chinezen of Irakezen dan moet het maar.

  Wel moet alles eerlijk toegaan en iedereen gelijke kansen krijgen. En daar hebben we een betrouwbare overheid voor nodig. Geen tjoekoe’s of voortrekkerij.

  Mijn Wlfram-Chinees doet tenminste iets met het land en zorgt door het verkavelen en straks bebouwen werk voor tientallen Surinamers. Moeten we boos worden?
  Neen, Ik niet! Ook al is mijn beroemde visstek weg, het belang van de opbouw van ons land gaat voor. laat de Chinees maar komen.


  Maak melding
 32. Fer E. broeder jij ziet het goed. Die chinezen zijn voornamelijk actief in de detailhandel en horeca. Met andere woorden ze kloppen het geld uit je portemonnee. Suriname heeft behoefte aan export van producten en het op gang brengen van toerisme. Daar kun je geld mee verdienen.
  De regering moet hogere eisen stellen aan immigranten en aan de chinezen helemaal.


  Maak melding
 33. Vergeten!

  Wat ik vergeten ben is om aan te geven dat de Chinees in Suriname nu in elke Branche zit. Ze doen niet alleen in supermarkten maar zijn ook automonteurs, bandenspecialist, verkavelaars, goudzoekers, wegen bouwers, casinohouders, Goud en zilversmeders, aannemers in de bouw en ook pekingeendverkoper op de straathoek. Men zoekt een manier van inkomsten vergaren en dat kan je van veel Surinamers niet zeggen.


  Maak melding
 34. =Er staat geschreven::
  Het staatshoofd vindt dat Chinezen een wezenlijke bijdrage leveren.

  =Als het goed is gaf deze zelfde Bouterse Venetiaan de schuld dat hij het land Suriname verkoopt aan de Chinezen en ook dat Venetiaan teveel chinezen in het land over laat komen om te werken.

  =Wat smerig allemaal…


  Maak melding
 35. Goede dag,

  Ik kom voor het eerst op deze site, via google. O.k. waar het hier om gaat. Bouterse wilt de toelating van Chinezen versoepelen. Deze man heeft gewoon gelijk. De Chineze gemeenschap levert een essentiele bijdrage aan de Surinaamse economie en het fysieke infrastructuur en het zijn mensen hard willen werken voor hun bestaan. Ook gezien Suriname zelf weinig inwoners telt, waarom niet?


  Maak melding
 36. who cares

  jij oordeeld weer als een blinde,’jongen wanneer ga jij een keertje verstandig praten/typen,jij gedrrgd je nu als een ezel die zijn kop keer op keer blijft stoten.
  en trouwens waar ik van de US gaat is niet jou zaak bemoei jou er niet mee.
  trouwen waarom ben ik jou daar nooit tegen gekomen,”in die bekende stad.


  Maak melding
 37. Straks zijn de Surinamers de tweederangs burger! voor niets gaat de zon op!!!! en daar gaat de belasting gelden van de SU’s!! Hou deze groepering goed in de gaten!!! Ze verkopen je waar je bij staat!! SOSO handel, trouwen in de familie en waar gaan de waarden/gelden naar toe????


  Maak melding
 38. Wat een domkop die Bouterse, is Suriname zijn land?. Tuurlijk joh, alle Chinezen maar toelaten, en alles voor ze doen, en laat vooral je eigen volk stikken.

  Bouterse je hebt echt misselijk trekjes zou ik zeggen, maaaaaaaaaaar, Bouterse doet het tenminste openlijk waar de vorige regering zich voor grote sommem geld liet omkopen!

  Conclusie: u bent allen dieven


  Maak melding
 39. @Wiep-Ding:

  Het zal wel meevallen. Wilt men vooruit komen zal men toch moeten werken om in het levensonderhoud te voorzien en betere onderwijs voor de nakomelingen. Deze mensen trouwen niet meer zo in de familie. In Nederland niet, hier zijn veel gemengde huwelijken. Als je tegenwoordig bij ons in Nederland op straat loopt ziet je meer gemengde stellen. Chineze meiden die met Nederlandse mannen trouwen zie je hier steeds meer.


  Maak melding
 40. De Pres weet wat ie zegt, hij heeft eea in de hand daar, of niet soms. Hij kan ook al die spleetogen eruit mikken, maar dat zou een domme zet zijn.


  Maak melding
 41. Ik heb absoluut geen bezwaar tegen chinezen, maar laat de Surinaamse regering wel erop letten dat ze geen rotzooi verkopen….Goedkoop is meestal duurkoop, dat heb ik uit eigen ervaring ondernomen. Bijna alle spullen die je bij ze koop kun je gelijk weggooien. Dat is dus zonde van je zuurverdiende centen. Dan maar iets meer betalen voor je produkten….

  Bovendien moeten de winsten die gemaakt worden ook in de Surinaamse economie rollen en geinvesteerd worden en niet doorgesluisd naar het buitenland. Wat dat betreft, vermoed ik dat er heel veel geld illegaal wordt weggesluisd. Ten koste van duurzame investeringen en ontwikkelingen die het land hard nodig heeft.

  M.a.w. veel mensen worden rijk van het land maar het land zelf blijf arm….Het land zelf heeft miljoenen aan inkomsten, maar het geld vloeit weg als water naar de zee……Een zeer slechte zaak vind ik dat…


  Maak melding
 42. De productie mentaliteit die de Chinezen hebben, ontbreekt nogal in Suriname.

  Vooral bij de Creolen die zichzelf te goed vinden om zwaar productiewerk te doen zoals landbouw, veeteelt enz..

  Laten die mensen in het binnenland beginnen om wat meer te produceren en bij te dragen aan de Surinaamse economie.

  Die kostgrond mentaliteit waarbij je net genoeg voor jezelf produceert en daarna op je luie reet gaat zitten klagen over de regering werkt niet.

  Ja ……ik heb het weer hardop gezegd.


  Maak melding
 43. @Paagal: Jammer dat ik hier lees over 1 bevolkingsgroep. Er zal voor alle bevolkingsgroepen moeten gelden. Dus ook de Europeanen en Amerikanen. Waarom wordt er niet overgezeurd?

  Over geld wegsluizen gesproken. Er zijn wetgevingen voor nodig zolang ze niet zijn in Suriname dan kan het. Bij ons in Nederland en de rest van de EU zijn hele strenge wetgeving.

  @MEDUSA: Ja en andere middelgrote steden zoals Almere, Zoetermeer en Venlo e.d.


  Maak melding
 44. Roy.
  Die zit, bedankt.
  Paraman is de laatste die over taalfouten moet hebben zijn eigen sranan taal kan hij niet goed schrijven.
  Bij gebrek aan argumenten grijpt die paraan naar dit soort middelen.
  Die revo kinderen zijn lui,gemakzuchtig werkschuw daarom hebben ze die Chinezen nodig.


  Maak melding
 45. Beste mensen,

  We weten allemaal dat Suriname een multiculturele samenleving is zoals bij ons in Nederland. Het beste is wat van te maken. Kijk eens naar Singapore, daar hebben ze alles in orde met strenge handhaving van wetten.


  Maak melding
 46. Op de aan te leggen palm olie plantage in Marowijne willen de chinezen SRD 17,- per dag betalen aan de djoeka’s.En als ze voor dat bedrag geen mensen kunnen vinden in Sur.dan mogen ze uit China arbeiders halen.Deze chinezen werken voor minder dan 1 US dollar per dag[in China].Dan betekent de SRD17,- een fortuin voor hun.Met zijn toezegging heeft bout de weg naar import van meer chinezen vereffend.Al zijn het djoeka’s in Marowijne toch zie ik ze niet voor een paar SRD op de plantage werken.In het verleden zijn ze massaal weggelopen de bossen in.


  Maak melding
 47. @Jacobus: het is toch niet vreemd dat men mensen uit het buitenland gaan halen. In dit geval China, want daar is overbevolking en een legio arme mensen en ze willen geld verdienen en hun blik verrruimen. Ook demografisch telt Suriname weinig mensen en het moet toch opgevuld worden met arbeidskrachten. Ook om de economie draaiende te houden. Het is ook een verrijking voor de Surinaamse cultuur en het landschap.


  Maak melding
 48. @Live uit het Koude Nederland
  Moeten we naar Singapore kijken???
  En dan???
  Singapore is een dictatuur,waar o.a. de doodstraf nog geldt!

  De leider of de leidende groep verenigt alle machten in één hand. Er is geen scheiding van de machten (wetgevende, uitvoerende, rechterlijke), overeenkomstig het beginsel van de “Trias politica”.

  De machtsuitoefening wordt ook niet gecontroleerd, behalve door de machthebbers zelf.

  De typische manifestaties van democratische controle (politiek pluralisme met respect voor partijen in oppositie, een vrije pers die opinies en analyses mag verkondigen die strijdig zijn met deze van het regime, respect van essentiële burgerrechten, onder andere de vrije meningsuiting) worden niet getolereerd.

  De legitimatie van het gezag en de gemaakte beleidskeuzes gebeurt autoritair: de beslissing moet worden aanvaard omdat ze komt van diegene die het gezag heeft, en niet omwille van een rationele uitleg. In dit model is er zelfs ruimte voor de burger om inwendig niet in te stemmen met de doelstellingen van het autoritair regime, zolang hij zich maar in zijn daden conformeert aan de wil van de leiding (de wet naleeft).

  Het afdwingen van volgzaamheid gebeurt niet door te trachten de instemming van de burgers te bekomen, maar wel door maatregelen van onderdrukking en geweld.Autoritaire regimes leggen een sterke nadruk op politie en binnenlandse inlichtingendiensten.


  Maak melding
 49. @MEDUSA: helaas heb je denk ik verkeerd begrepen. Ik heb over Singaporese bevolkingsgroepen. Dat ze naast elkaar en door elkaar leven en dat het levensstandaard het hoogste van de wereld is. Het is geen ontwikkelingsland. Qua levensstandaard en de economie zijn de meeste mensen happy.

  Laten we toch ontopic blijven. Ik ben iedergeval geen fan van Bouterse ook wat hij in het verleden heb gedaan.


  Maak melding
 50. ik heb niets tegen de komst van chinezen. Maar kan de regering ook niet aan zijn eigen mensen denken door te zorgen dat de chinezen met al hun bedrijven ook Surinamers (geen chinezen) verplicht in dienst nemen, zodat er ook werk voor ons surinamers gecreeerd word..net als op Aruba, die zorgt zo toch ook voor werkgelegenheid voor zijn eigen mensen.
  En wat betreft het heffen van belastingen, om zo de Surinaamse economie te boosten, nu gaat alles weer richting China en met hun zogenaamde hulpprojecten die ze onder zogenaamde goodwil opzetten, is allemaal geld die ze in Suriname hebben verdiend. blijven we altijd de domme negers, eerst met de blanda’s en nu doen de chinezen hetzelfde.En houd de brazilianen ook maar in de gaten al ons goud word weggeroofd, had Bouterse niet beloofd dat iedere Surinamer binnen een paar jaar zorgeloos zou kunnen leven, zo komt er niets van terecht, ja onze regering met hun dikke auto’s en huizen wel, maar de gewone man, is dus nog steeds niet aan de beurt..


  Maak melding
 51. Live Uit koude Nederland,

  Je vergelijking raakt kant noch wal.

  In Nederland spreken de regeringsleiders hardop van het mislukken van de multiculturele samenleving.

  Ook is er daar altijd sprake geweest van extreem rechts (racistische politieke partijen) zoals De PVV met Wilders en eigenlijk ook de VVD die hetzelfde denkt maar het niet hardop zegt. Eigenlijk is Rutte erger dan Wilders want die is tenminste niet hypocriet.

  Wanneer het om een multiculturele samenleving gaat kan Nederland een voorbeeld nemen aan Suriname.


  Maak melding
 52. @Live uit het Koude Nederland
  De zin over welke ik in jouw reactie viel was:”Kijk eens naar Singapore, daar hebben ze alles in orde met strenge handhaving van wetten”.

  DUS HOEZO NIET GOED BEGREPEN?
  Op welke manier worden die wetten gehandhaafd??
  Moeten we dat als voorbeeld nemen?
  Probeer nu niet te vluchten in ontkenningen,ik heb je zeker goed begrepen en ik hoop dat jij mij i.i.g. vanaf nu ook goed hebt begrepen.


  Maak melding
 53. @Live uit het Koude Nederland
  We weten allemaal dat Suriname een multiculturele samenleving is zoals bij ons in Nederland. Het beste is wat van te maken. Kijk eens naar Singapore, daar hebben ze alles in orde met strenge handhaving van wetten.

  Groot gelijk !!!!
  Echter gaat de vlieger niet op daar de press een moordenaar,verkrachter,crimineel en tevens een veroordeelde drugshandelaar is.
  Een press dient een (voorbeeldig) voorbeeld figuur te hebben, dus wat verwacht je van de mensen die de moordenaar oftewel drugsdealer koesteren.Regels worden met regelmaat aan de laars gelapt, misdadigers, criminelen komen eerder uit de bak (gratie).Hardwerkenden (geletterden) moeten met regelmaat plaatsmaken voor analphabeten die vriendjes zijn van de moordenaar….


  Maak melding
 54. In de jaren 60/70 hadden Surinamers ook te klagen over de komst vn Guyanezen. Deze groep werkt keihard en deed het vuile werk van de Surinamers. Nu zijn het de chinezen die een soort zondebok zijn. We moeten niet de fout maken die Nederlanders maken als het gaat op Polen, Turken en andere vreemdelingen door hun als zondebok te bestempelen.
  We zijn vergeten dat gedurende de IIe WO het nationaal-socialisme in Duitsland de Joden als zondebok kwalificeerden. Oppassen geblazen!


  Maak melding
 55. Ja ja!Guyanezen,Chinezen in Suriname en aan de andere kant Joden,Polen,Turken in Nederland!!
  WAT EEN VERGELIJKING!
  Heb je nog meer van deze goeie opmerkingen?
  Subliem hoor!


  Maak melding
 56. Deze DiDiBrie heeft in aanloop naar de verkiezingen van 25 mei 2010 bij elke massameeting van zijn partij en combinatie geroepen hoe slecht het beleid van PRESIDENT VENETIAAN was; onze grondstoffen werden weggegeven en vooral het buitenlands beleid was not done.Er kwamen steeds meer chinezen het land binnen en DiDiBrie zou daar een eind aanbrengen.Maar wat zagen we direct toen hij zijn forceer team (echt geen regeer team)rond had,toen meteen ding sorie fa ding DONG,want ze lieten ons zien(televisie) dat de VP(zgn ABOP MAN hahahahaaaaiii ook hier zie je fa ding kies ding DJOEKA)de verblijfsvergunningen zien die onder leiding van Santhoki niet warenafgegeven/getekend.Vervolgens horen we nu dat ze de opstakels die er zijn voor alle buitenlanders(ma hij bedoelde hiermee echt de chinezen)Zie ook nieuwe gouddeal mie gado a deal diesie o kier Sranang echt want nu moet Su zelf iets bijdragen en dat is om en bij 480 milj pe Su o fin a monie? En met dit geld kun je veel meer voor het arme Su volk doen,waar is de sterke man die alle goeds voor dit volk over zou hebben?A Su volk is echt armer geworden.Wat er wel gedeurt is dat de chinees maar lekker zijn gang kan gaan door niets deugende goederen aan de man te brengen en jij als volk nergens kan reclameren,waar is de sterke man die voor dit volk zou zijn ,zorgen en waken.DiDiBrie weet veel meer wat niet goed is bij de chinees,maar heeft lak daar aan als het DiDiBrie maar goed gaat.Volk van Su sabie nomo dat jij geen enkel beschrming krijgttegen de chinees of wie dan ook. DiDiBrie waakt,zorgt en beschermt zichzelf, zoon, families en vrienden om zich heen ,maar absoluut niet voor jou als volk.Hopelijk zie je als volk wat je je zelf hebt aangedaan op 25 mei 2010.Je had NOOIT deze zaka-zaks aan de macht moeten helpen.Odi
  Glenny.


  Maak melding
 57. @@ kolibrie nu in SU heb je meer Aziaten dan Africanen!! en het wordt straks nog meer!! Turken zijn ook deels Aziaten!!! De Chinezen zitten heel goed!! Strak moet je buigen voor ze, ook nog!!


  Maak melding
 58. De Chinezen pakken hun zaken slim aan. Ze werken vanuit verenigingen,die het contact met de autoriteiten onderhouden. Zij voorkomen zo dat de individuele Chinees ten prooi valt van corrupte ambtenaren die voor het verlenen van de diverse vergunningen tjuku vragen.

  Ik denk niet dat de president voornemens is Chinese aanvragen voor werk- of verblijfvergunningen anders (met voorkeur) te doen behandelen dan aanvragen van immigranten van andere nationaliteiten. Er is sprake van heel sterke Chinese lobby in Paramaribo.


  Maak melding
 59. Lin Jian Xiong is vrijdag in het ziekenhuis overleden. Hij had donderdag bij een roofoverval in een winkel te Pikin Saramacca een schotverwonding opgelopen in zijn buikstreek. De 33-jarige arbeider werd op eigen gelegenheid vervoerd naar de Spoedeisende Hulp. Er moest operatief worden ingegrepen, wat niet mocht baten.

  Het is de politie van Sipaliwini en de recherche van Geyersvlijt gelukt om twee verdachten te Pikin Saramacca aangehouden.

  ,,,ben zeer benieuwd naar de *bijnaam* van deze lieverdjes???


  Maak melding
 60. Zeer verstandige woorden van dhr Bouterse !
  Niet alleen Chinezen zijn welkom maar ook alle andere buitenlanders !De aanwezigheid van Chinezen is zeer goed voor de economie van Suriname.Zij leveren een bijzondere bijdrage.Het zijn hardwerkende mensen en vormen geen riskante bevolkingsgroep betreft de veiligheid van het land.Zij genereren tevens veel variatie en gezelligheid in het centrum en grote delen van het land.Meneer Bouterse bedankt.


  Maak melding
 61. Maandag 11 februari 2013 om 21:19 uur, door pasew
  Het is de politie van Sipaliwini en de recherche van Geyersvlijt gelukt om twee verdachten te Pikin Saramacca aangehouden.

  ,,,ben zeer benieuwd naar de *bijnaam* van deze lieverdjes???
  ……………………………………………..
  Dan moeten wij via SKYPE de Kapitein in deze benaderen.
  Misschien weet Jacobus/Cobie wie de DADERS zijn.


  Maak melding
 62. Fer odi,

  DADA heeft gelijk mang dat er meer “china” moet komen, want “die bijnamen ” met hun korte lopen zorgt voor een behoorlijke uitdunning bij deze groep!!!


  Maak melding
 63. @pasew kun je je nog herinneren dat DiDiBrie aan de nederlandse vrouw wiens man was doodgeschoten aan de Jesserunstr hartje Paramaribo dat hij zich persoonlijk met de zaak zou bemoeien en de vrouw op de hoogte zou houden mbt het onderzoek.Heb je daarna nog iets gehoord van DiDiBrie aan iets of iemand?En om de woorden van DiDiBrie te gebruiken;Never,Nada,Njet,nono Nooit.Wat zal er nu tegen de chinezen gezegd worden?Wat ik nu constateer is dat je zo zoetjesaan niet meer gewoon de winkel in zal kunnen lopen en je zelf bedienen alles zal achter tralies staan want a voevoeroe e stijg met de dag.Dankjewel DiDiBrie en co.Wat voelen we ons veilig met DiDiBrie aan het roer in Su.Vene no bing boeng.DiDiBrie be moe kong en is het lekker veilig in Su voor iedereen jheeeeejeee gewoon iemands huis of de winkel inlopen ennnnn pakken maar niet betalen en dooorlopen joepie jheeee.na DiDiBrie de na machtie jere en na mie pot a mang dus a no ding wang mag graaien oenoe toeeeeeee..Odi
  Glenny


  Maak melding
 64. ai Glenny..mi sab a tori!
  daarom DADA jag a Rastamang en a confisceer a her toerisme branche, en a taigi deng Pers;

  jullie moeten alleen over mooie dingen schrijven hoor!

  en toen kwam Lonnie en zei; ik heb mooie dingen te vertellen???

  wat dan wat dan vraagt de Pers???

  die hele ka plantage Santo zit vol met mijn neven 🙂


  Maak melding
 65. Stel toch eens voor als alle Chinezen uit Suriname zouden vertrekken en al de investeringen terugtrekken en stoppen.

  Antwoord laat je raden. Dan stort de hele Surinaamse economie in elkaar. Verder las ik op google.nl dat er in het verre China een grote stad in het Zuiden van Gounzhou.(Zuid China) (weet niet hoe ik het schrijf) een hele wijk wordt bevolkt door illegale en legale immigranten uit Afrika voornamelijk uit Nigeria. Het is een soort NO GO AREA geworden. Veel lokale bewoners en ondernemers zijn er vertrokken.


  Maak melding
 66. @ Pasew ie no sa lay no wang moment,maar a kies a rasteman mooi,want ie sabie tok ei dakt dat ei er al was,toen begon hij anders denkende/sprekende uit temaken voor rotte vie en te bedreigen dus meneer kies wang koekje van eigen deeg. En dat van Lonnie golpt als een bus. En niet allen innie da plantaake Santo ding voeroe ook op de Su wegen en aaaaaaalle andere sjellen-uizen.En mine you ze zitten er niet alleen daarvoor………Het zijn ook geweldenaren en ze vinden dat geweldig zijn en doen nog leuk ook.Odi mie klarie foe tide.
  Glenny.


  Maak melding
 67. Maandag 11 februari 2013 om 23:24 uur, door Live uit het Koude Nederland

  Werkbeurs – Africatown, China
  ……………………………………………….
  Thnks voor je verwijzing. Heel interessant.
  Globalisering.
  Ik hoop dat ze ook heel gauw gaan assimileren.
  Dan krijg je ook een fantastische mengeling en één kind politiek zal heel snel verdwijnen.

  Jacobus/Cobie, heeft in deze misschien eindelijk een oplossing voor het probleem met PAPATAM.


  Maak melding
 68. bouta je kunt niet anders. het chinese volk is zo dom en jij haalt ze naar su om daar in rruil voor hun geld te verdienen. en het surinaamse volk is nog dommer die laat het toe en als het uit de hand gaat lopen dan gaan ze klagen. suriname wordt door deze idioot boata goedkoop verkocht, waar is jullie trots, en dan schreeuwen mi switi sranang!
  a tang so


  Maak melding
 69. Toen God de wereld schiep waren er geen nationaliteiten en landengrenzen. Naief als mensen wel zijn gaan wij er aan voorbij dat wij hier in dit land met uitzondering van de Indianen, allen goed of kwaadschiks zijn toegelaten om anno 2013 Surinamertje te komen uithangen. Hoe meer zielen, hoe meer vreugde!


  Maak melding
 70. Dinsdag 12 februari 2013 om 09:53 uur, door Paraman

  Wat wil je, als die Afrikaners zelf de hele dag hun penuskoker achterna rennen en krijgertje spelen.
  ……………………………………………….
  En zo heeft onze (Paraman) het Levenslicht in Suriname mogen aanschouwen.


  Maak melding
 71. @@@Turkse natuurlijk! helemaal met je eens!! tijden veranderen! en zo hoop ik dat je niet besneden !!!

  In mijn ogen is het verminken vandaar de bovenvermeldde!!


  Maak melding
 72. @ Fer. E

  er is iets nog erger in het binnenland aan de hand dan achter hun peniskoker rennen.De vrouwen en meisjes zitten elkaar met houwers van het merk Tramantina’s en messen elkaar achterna.Het lijkt alsof ze op gezette tijden winti krijgen.
  Misschien dat Musk zijn voorspelling begint uit te komen over kwik gebruik


  Maak melding
 73. Suriname bevolking kan heel rijk worden door het onderwijsniveau omhoog te schroeven en door hard te werken. Dan hoeft Suriname geen mensen uit het buitenland over te laten vliegen om het werk te doen. Had ook hier ergens gelezen dat werkgevers verplicht worden om mensen aan te nemen. Ik kan je verzekeren dat dit niet gaat gebeuren. Een werkgever kan je niet verplichten om zomaar mensen aan te nemen. Een werkgever selecteert zijn sollicitanten op geschiktheid, motivatie en vaardigheden en ook diploma’s en of diegene in het bedrijf past.


  Maak melding
 74. 1 Hij moet dat wel zeggen voor zijn vertrek naar China.

  2 Als we zo doorgaan is over 25 jaar half Suriname Chinees. Ik denk dat China met opzet een land met een half miljoen inwoners heeft gekozen om te koloniseren. De Palestijnen zijn op redelijk vergelijkbare wijze hun land kwijtgeraakt.

  3 Als er over 25 jaar 8 half Chinese ministers zijn, is Suriname verkocht. China heeft in haar politiek altijd al een lange adem gehad.

  Vene heeft al teveel Chinezen Suriname binnen gebalet. DiDiBrie maakt het nog erger.


  Maak melding
 75. Had effe de geschiedenis gelezen over de immigratie van Chinezen over de hele wereld. De Chinezen en Joodse mensen behoren tot de succesvolste bevolkingsgroepen in Zuid-Amerika. Hier hoort dus ook Suriname bij. Op lange termijn is dit heel goed voor Suriname.

  Het is niets mis mee als Suriname half miljoen Chinezen en evenveel Joodse mensen toe zal laten. Het brengt alleen vooruitgang met zich mee. Het land zal zich heel snel ontwikkelen tot een van de rijkste landen te wereld. Er komen ook meer werkgelegenheid vooral in de bouwsector zal hoge ogen kunnen gooien. Ook het versneld bouwen van wolkenkrabbers zal de economie verder opdrijven.


  Maak melding
 76. Van mij mag heel china naar su komen, maar niet in marowijne bij ons als djuka. Djukas en chinezen gaan niet samen dat zal een probleem zijn in het land. Ze mogen wel naar nickerie daar zullen ze meer passen bij de koelies.


  Maak melding
 77. Ik heb geen problemen met immigratie maar de immigranten moeten integreren in de surinaamse samenbeleving. De chinezen behandelen surinamers als shit, praktizeren een soort van chineze superieure apartheid. Er zijn geen minimum eisen aan de immigranten niet eens een BSc die meeste immigratielanden tegenwoordig handhaven. En hoe komen al die chinezen binnen de kortste keren aan al hun vergunningen en rijbewijs terwijl je als geboren surinamer maanden over doet.

  Door deze houding gedraagt president baas bobo zich meer als de gouverneur van een nieuwe chinezen kolonie.


  Maak melding
 78. @Ram Singh: Suriname is toch bekend als smeltkroes van diverse bevolkingsgroepen en qua economisch is het een heel arm en afhankelijk land. Dus je kan wel eisen stellen aan nieuwe immigranten (China en India) qua integreren. Deze groepen gaan heus niet integreren als het in hun nadeel vallen. Deze mensen willen vooruit komen en hun levensstandaard omhoog werken en zo hun familie te kunnen onderhouden en zorgen voor een veilige toekomst voor hun nakomelingen.

  Stel eens voor dat Bouterse inderdaad Suriname aan de Chinezen zal verkopen en dat meer dan 70% van de bevolking in 2020 uit Chinezen en 20% uit Indiers zal bestaan en 5 jaar later behoort Suriname tot de rijkste en machtigste land van het continent Zuid-Amerika, Weet het zeker dat niemand zal zeuren.


  Maak melding
 79. Ambassadeur Yuan Nansheng vindt dat Suriname een goed land is om er te integreren. De Chinese gemeenschap zal dit dan ook des te meer en beter doen de komende tijd. Het zal de economische ontwikkeling van Suriname alleen maar ten goede komen. Dit zei de ambassadeur. Deze man heeft gewoon gelijk. Dus Suriname heeft op een lange termijn profijt van deze ontwikkelingen.


  Maak melding
 80. Ik ben voorstander om meer TAIWANEZEN, TIBETANEN EN VIËTNAMEZEN tot Suriname toe te laten.
  En vooral Taiwanese Kennismigranten heeft SU. nodig.

  En de CHINEZEN die thans via het POLITBUREAU in Peking (Beijing) en de geheime organisatie in Suriname zijn gearriveerd, dienen het verdiende geld in Suriname te besteden.
  Het mag niet op (slinkse) handelwijze het land verlaten. En dat zijn enorme US-DOLLARS.

  En tot slot:
  De Dalai Lama zal ook een bezoek brengen aan SU.


  Maak melding
 81. Tibetanen kan je beter niet toelaten, deze groep zorgt voor onrust binnen de Surinaamse bevolking. Beter is om Taiwanezen en Vietnamezen toe te laten. Vooral de laatste groep heeft zich laatste decenia in Nederland en elders in de wereld laten zien dat ze zich zelf omhoog kan werken. Vooral door keihard te werken zoals de Chinezen.


  Maak melding
 82. Opzicht heeft Bouterse gelijk om de grenzen wijd open te zetten voor Chinezen. Het land kampt enorm tekort aan arbeidskrachten. Andere kant staan de Chinezen uit China te trappelen om te emigreren naar Suriname. Ook Chinezen uit Vietnam en Indonesie willen ook emigreren.

  Mijn eis aan Bouterse is: laat alstublieft meer dan 5 miljoen Chinezen toe. Deze immigranten is een aanwinst voor Suriname en kan het land omtoveren tot een zeer welvarend land zoals Singapore, Hong-Kong en Japan. Ook Zuid-Korea. Deze mensen handelen het Confusius Leer.


  Maak melding
 83. @Live uit het Koude Nederland
  En als die 5.000.000 Chinezen zijn toegelaten.
  Dan ga jij zeker van die welvaart genieten?
  Wat ben je toch arm van geest!


  Maak melding
 84. Hier in Nederland wonen ook een tig aantal Chinezen,99,9% van de Nederlanders,ik bedoel dan geen namaak Nederlanders,vinden de Chinezen een vreedzaam en goed volk,ze lopen de sociale-dienst niet in en uit,daar schamen ze zich voor,maar zijn keiharde werkers en komen haast nooit in aanraking met justitie.

  Sommige zg Sur’Neds’ vergeten dat ze ook massaal naar Nederland kwamen voor een beter leven en ja ze werden liever eruit gekeken,de Nederlanders vonden en vinden dat Surinamers alleen voor de sociale voorzieningen kwamen er werd zelfs een liedje op de radio gedraaid:Wij Willen WW.
  Ipv dat sommige Sur’Neds’het toejuichen dat Chinezen naar Suriname toegaan ook voor een beter leven,worden die mensen eruit gejouwd pfffff.
  Chinezen zijn het beste wat Suriname kan overkomen,die werken tenminste kei en keihard ze gaan niet met de eerste gedachten van:ai sociale dienst gaat voor me zorgen we krijgen eerst huisje boompje beestje en dan zien we wel als er gewerkt gaat worden.

  Dus Suriname doet er heel goed aan om die Chinezen binnen te halen.


  Maak melding
 85. @MEDUSA: Niet alleen ik en wij zullen allemaal van de welvaart genieten. Misschien niet op een korte termijn. Wel zeker op een lange termijn van generaties op generaties. Dus meer dan 5 miljoen Chinezen toelaten.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES