Training alertheid bij rampen voor gemeenschappen Suriname

4

PARAMARIBO, 10 feb – Leefgemeenschappen in Suriname zullen getraind worden in alertheid in geval van natuurrampen. Het Nationaal Coördinatie Centrum Rampenbestrijding, NCCR, zal trainers beschikbaar stellen. Zowel gemeenschappen als korpsen zullen alerter gemaakt worden wat betreft hulpverlening en bestrijdingswerk. Het samenwerkingsverband van de EU en de ACP heeft technische hulp beschikbaar gesteld.

Sleutelfiguren hebben gerichte training gehad via het ACP-EU Natural Disaster Risk Reduction Program. “Voor de eerste training hebben wij districtscommissarissen (burgemeesters, red.) gevraagd een team van hen te trainen. Ook is een team gevormd van geüniformeerde eenheden (leger, politi, brandweer) om gevormd te worden tot instructeurs”, zei Slijngaard bij de afsluiting van de training. De opzet verschilt ietwat van de traditie.

Normaal zouden enkele gemeenschappen geselecteerd worden. Afgevaardigden worden dan getraind met de waarschijnlijkheid dat het geleerde binnen de eigen enge groep blijft. Nu zijn meerdere instructeurs klaargestoomd. Die zullen dan ‘in eigen beheer’ worden ingezet om de kennis te verspreiden in het gehele land. “Ik geloof dat we dan veel meer rendement krijgen”, aldus Soijngaard. Het ACP-EU Natural Disaster Risk Reduction Program richt op betere voorbereiding op rampen en risicohaarden.

4 REACTIES

 1. Goede zaak.
  Hopelijk willen de binnenlandse gemeenschappen ook een beetje vanonder lasten dragen van deze belangrijke training en niet alleen maar van de lusten willen genieten van de goudwinning!


  Maak melding

 2. als men weet dat er natuur rampen ontstaat door het uitputten van de grondstoffen en kappen van groen op een onverantwoord manier,’wat voor zin hebben die trainingen dan.
  als de natuur terug slaat is en zal er niks bestand tegen zijn om het te stoppen.
  de vraag is hoe gaan wij met de natuur om en hoe staan wij in balans en harmonie met de natuur.


  Maak melding

 3. @10:22-Sra:
  Mee eens ook al vind ik trainingen geen slecht idee!
  Ik denk dat het wel van belang is dat de continuïteit van de trainingen aan de hulpverleners en burgers gewaarborgd blijven en up-to-date is.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.