Bouterse’s NDP ‘moet alleen verkiezingen in’

57

PARAMARIBO, 8 feb – De politieke partij van president Desiré Bouterse, de Nationale Democratische Partij, NDP, moet alleen de verkiezingen in. Dit stelt het comité Desi Bouterse onder leiding van partijicoon Gilly van Holt. In een brief aan de partijleiding wordt aangegeven dat de partij de ‘uitdaging’ aankan. Alleen een regeerbare meerderheid halen, zonder partners, zou zelfs mogelijk zijn.

Dat zou dan wel een historisch unicum zijn. Regeren zonder coalitievorming in Suriname is tot nog toe onmogelijk gebleken. Het comité ziet het wel zitten. “Wij adviseren ook dat je na de verkiezingen op zoek moet gaan naar coalitiepartners, ook al zou je de regeerbare meerderheid alleen halen”, zegt Van Holt tegenover de Ware Tijd. D partners kunnen dan helpen politiek en maatschappelijk draagvlak te halen. Ook zou het de besluitvorming in het parlement vergemakkelijken.

En de huidige partners in de Mega Combinatie? Die zullen maar moeten opgaan in de NDP. Het comité gaat er vanuit dat de NDP de sterkste partner is in de combinatie. De ‘rest’ moet maar hetzelfde lot ondergaan als DNP 2000 (van ex-president Jules Wijdenbosch, red.). Onlangs besloot ook zakenman Dilip Sardjoe zijn BVD in te lijven bij de NDP. Na verkiezingswinst kan beter blijken wie het geschiktst is als partner. “Of dat PL of VHP wordt, weten we niet.”

57 REACTIES

 1. =Er staat in een kleine regel geschreven::::

  =::Alleen een regeerbare meerderheid halen, zonder partners, zou zelfs mogelijk zijn.

  =Mensen als dit zou lukken is het afgelopen met Suriname, omdat ik dan bang ben voor een communistisch of dictator land. Hiermee bedoel ik dat de president alles kan doen wat hij wilt zonder toestemming te vragen aan anderen.

  =Dit zie je in veel landen gebeuren waar er geen oppositie is en waar ook schijn opposities zijn die bijna niet voor het zeggen hebben.

  =Zie Venezuela, Rusland, Korea etc etc.


  Maak melding

 2. Vrijdag 8 februari 2013 om 12:27 uur, door Ira

  =Er staat in een kleine regel geschreven::::

  =::Alleen een regeerbare meerderheid halen, zonder partners, zou zelfs mogelijk zijn.

  =Mensen als dit zou lukken is het afgelopen met Suriname, omdat ik dan bang ben voor een communistisch of dictator land. Hiermee bedoel ik dat de president alles kan doen wat hij wilt zonder toestemming te vragen aan anderen.

  =Dit zie je in veel landen gebeuren waar er geen oppositie is en waar ook schijn opposities zijn die bijna niet voor het zeggen hebben.

  =Zie Venezuela, Rusland, Korea etc etc.

  Beoordeel 0

  Vrijdag 8 februari 2013 om 12:47 uur, door Koos

  Natuurlijk kan het NDP alleen regeren echter zullen ze eerst een coupe moeten plegen, censuur toepassen, kogelbrieven versturen en mensen bedreigen.

  Beoordeel +1

  Vrijdag 8 februari 2013 om 12:57 uur, door Wie van de 3

  Wil de echte Chavez nu opstaan

  Beoordeel +1

  Vrijdag 8 februari 2013 om 13:03 uur, door BoutaNaKa

  Regeren zonder partners noemt men een dictatuur.

  Beoordeel +

  ALLEEN MAAR ROTZOOI..kom toch met reactie op artikel..hierboven…..lees goed no tan du don….en kom niet met bijzaken uit het verleden die nu leugens blijken te zijn…. is ROTZOOI domheid idioot zijn ook nog.


  Maak melding

 3. @Tiaghi Din Man, dus 15 moorden op ongewapende burgers vindt jij een bijzaak ? Een president die bij verstek veroordeeld is voor drugshandel vindt jij ook een bijzaak ?
  Van enig historisch besef heb jij geen verstand, arme paarse sloeber… Zeg dan eerlijk dat je naar de pijpen van Bouta danst.. In een democratie is het gebruikelijk om compromissen te sluiten, wat jouw baasje wil is een podium voor zichzelf.


  Maak melding

 4. -Een president die zich zelfs amnestie heeft gegeven.

  -Een president die moorden heeft gepleegd.

  -Een president die op het podium staat te roepen niets aan te trekken van nationale en internationale mening.
  -Een president die op het podium staat te roepen dat tegenstanders landverraders en volksvijanden zijn.

  -Een president die zijn zoon de hoogste post heeft gegeven terwijl hij ook een crimineel is.

  -Een president die zijn vice president de opdracht geeft dat alle journalisten voor de president werken, dus geen ander mening mogen hebben.

  -Bouterse doet dit alles om ver van de gevangenis te blijven.

  =Nou dit zijn allemaal tekens van iemand die trekken heeft van een dictator of communist.

  =Langleve de voorstanders. Ik heb geen partij.


  Maak melding

 5. Ira en Koos moet zich diep schamen alleen maar zinloze en onwaarhede verhaaltjes zitte te typen. Deze idioten gaan zeker gek worden wannr de NDP in 2015 weer aan de macht komt.


  Maak melding

 6. HESSO, wat is volgens jouw dan wel de waarheid ? Vertel het ons broeder… Jouw baas heeft 15 ongewapende kondremangs om het leven gebracht. Voornamelijk journalisten, advocaten en vakbondsleiders. Deze mensen hadden geen verstand van wapens, militaire strategieën, connecties bij de krijgsmacht of het besturen van een land. Jouw baas heeft op beestachtige wijze hun levens ontnomen.

  Ik weet niet welke theorieën jij op nahoudt, maar dit is de waarheid broeder. In iedere fatsoenlijke democratie wordt moord bestraft behalve in Suribabwe.
  Volgens mij verlang jij naar de tijd van avondklokken, randsoenbonnen en pakketten van Jos Steeman Shipping. Ik zou zeggen begin die oerwoud voor je huis te kappen, dan kan je straks die koerier zien aankomen.


  Maak melding

 7. HESSO, men moet geen aanslag plegen op de intelligentie van de Surinaamse burgers met het verkopen van gebakkenlucht. Nog 5 jaar gebakkenlucht slikken lijkt mij uitgesloten. Een nieuwe ambtstermijn voor jouw baas zit er niet. Misschien kan hij straks Somo helpen met het verkopen van uien en aardappels.


  Maak melding

 8. van Hol(t)!

  Deze meneer heeft een hol hoofd. Hij gaat hol af op de enquete die onlangs onder NDPers is gehouden en die de NDP de grootste partij maakt.
  Meneer van Hol heeft dollartekens in zijn ogen en voelt deze al (zonder opositie)in zijn broekzak glijden. Deze uitspraak kan voor de NDP nare gevolgen hebben omdat Somo en Brunswijk nu al het spelletje gaan spelen en zich strategisch gaan opstellen bij de verkiezingen in 2015. De kat uit de boom kijken en stuivertje inwisselen bij FRONT. Weg NDP!

  Alleen regeren zodat besluiten (zonder opositie) sneller genomen kunnen worden doet me denken aan DECRETEN.
  En u weet wat u van een decreet kunt verwachten als u denkt in een land te wonen dat zichzelf democratisch noemt.

  Van Hol bevestigd met deze uitspraken mijn stelling dat POLITIEK DE DOOD VAN SURINAME BETEKEND. Wanneer dit soort uitspraken in een democratisch land worden gedaan dan is het tijd voor een ZAKENKABINET.


  Maak melding

 9. Brunswijk en Somo willen nog meer geld zien. Zij denken: Als Bouterse miljardair is kan hij best tientallen miljoenen aan ons geven om de amnestie met nog 5 jaar te verlengen.


  Maak melding

 10. Beste Musk, ik hoor jouw vaker roepen om een zaken kabinet. Ik zet de nodige vraagtekens daar achter.
  Een zakenkabinet mag dan de nodige kennis en deskundigheid meenemen, aan gevoel voor de politieke werkelijkheid ontbreekt het de wetenschappers, ondernemers en topambtenaren. Vaak heeft de carrière van deze dames en heren zich met name afgespeeld binnen een studeerkamer of de directiekamers en hebben zij zich nooit hoeven te verdiepen in de leefwereld van de kiezers. Ze ontberen niet alleen de politieke skills (het omgaan met politieke verschillen, verantwoording afleggen aan de kiezers, grote groepen binden), de leden van een zakenkabinet hebben ook veel minder redenen om deze in te zetten. Een zakenkabinet is eigenlijk het faillissement van het democratisch systeem. Kern van het probleem in Suriname zijn 2 dingen:

  1) het land kent een versnipperd politieke landschap, met andere woorden er zijn teveel partijen in verhouding met het electoraat

  2) maar nog erger, het ontbreekt aan competente politici

  Als we nu eens beginnen om deze 2 zaken op te lossen, dan zul je zien dat het land depoliticeren niet nodig is.


  Maak melding

 11. Akkoord, dus alle Politieke Partijen moeten de verkiezing in 2015 apart gaan hosselen om aan de Regeer Macht te komen zoals;
  1 NDP(MC)
  2 PL
  3 AC
  4 Doe
  5 VHP
  6 NPS
  7 DA,91
  8 SPA
  Het zou leuk zijn om voorkeur stem uit te brengen alleen voor Pres DDB op de NDP, zodat het volk, massa en burgers massaal op hem kan stemmen.
  Note; PL en AC moeten dit politieke spel goed begrijpen, omdat ik denk dat ze niet uitgesloten zullen worden.


  Maak melding

 12. Hoogmoed komt voor de val! Meneer van Holt, klinkt meer als een holle vat dan een politicus met inzicht. Bouterse regeert nu ook solo, Somo en de andere partners zijn alleen pajongwaaiers. In SU heerst momenteel een democratuur. Door deze situatie is van Holt blind voor de werkelijkheid, waarin de verborgen agenda’s van de NDP voortdurend worden ontmaskerd. Met name de jonge generatie Surinamers begint nu door te krijgen dat zij slachtoffer zijn geworden misleiding door deze president, die alles doet om zijn straf te ontlopen. Ten koste van alles.
  Als de heer van Holt droomt om te “regeren zonder coalitievorming” dan wil hij terug naar de dictatoriale situatie van 1980.
  Maar dat gaat absoluut niet gebeuren, de kiezers en met name de jongeren gaan het amnestybeleid van de NDP bij de komend verkiezigen zwaar afstraffen.


  Maak melding

 13. @Koos, De zogenaamde jouranlisten,advocaten vakbondsleiders en militairen hadden volgens jou geen verstand van wapens, militaire strategieën, connecties bij de krijgsmacht of het besturen van een land, waarom hadden ze dan een tegencoup bermd tegn de militaireregim toen?, ik zit niet hier moorden goed te praten maar die mensen wist dat ze met militaire hadden te doen.ik denk dat je eerst jou leiders moete vragen om de documente over de jaren tachtg die ze tot 2060 wilt bevriezn openbaar te maken om achter de waarheid te komen.


  Maak melding

 14. Onze nieuwkomer HESSO gelooft in sprookjes, en anansie tories.
  Of het kan natuurlijk ook dat hij gewoon behoort tot de groep van simpele zielen, napraters en goedgelovigen, en die lui die voor advokaat van de duivel spelen.
  Maar zoals iemand ooit zei: Wie nergens voor staat, zwicht voor alles in het leven…..


  Maak melding

 15. @Hesso

  Het is opvallend dat de enige die niet vraagt om het dossier openbaar te maken ,je baasje het wel is!
  Dit moet je toch aan het denken zetten ,toch Hesso?!

  Ps

  Moet echt het buitenland verantwoordelijkheid afleggen voor de illegale coup in 1980 door je baasje?!
  En je baasje dan?
  Als hij zo onschuldig was had hij toch geen amnestie nodig?!


  Maak melding

 16. Halllllelujah!Dit is wat ik bedoel!

  Ik ben moe van pl en a-combinatie!
  Over die aapjes van het front praten we niet!

  Als de NDP alleen regeert(en dit MOET mogelijk zijn),komenwe sneller vooruit en hoeven we geen ‘koek’ te delen.Want nu zitten we opgescheept met een pl +a combi ZONDER visie .ZOdra ze beginnen te chanteren veel beginnen te eisen,baas donder ze op!

  2015>>All- NDP regering! yeah


  Maak melding

 17. @HESSO, ik zou zo graag van jou willen weten wat NIET de waarheid is die ik hebt aangegeven.

  =Bouterse mag in 2015 weer winnen, maar een ding is zeker en dat is het feit dat Bouterse NIET eerlijk op zijn stoel gaat zitten.

  =Zie alle posten waar Bouterse nu zijn mensen plaatst, dus plaats voor een ander is er niet. Dit noemt men dictator gedrag.


  Maak melding

 18. Wellicht is het goed als de NDP de verkiezingen alleen ingaat. Ze voelen zich gesterkt door de IDOS peilingen. Maar ze kunnen door zelfoverschatting zichzelf aardig in de vingers snijden. Somo en Brunsiw vinden dat niet leuk en zullen aansluiting zoeken bij de VHP. Het wordt nog spannend.


  Maak melding

 19. @Plato, ik denk dat je gelijk kan hebben en weet je waarom?
  -Brunswijk wordt ook door Frankrijk in de gaten gehouden en als hij merkt dat Bouterse vies bezig is om hem buiten te houden dan wordt het echt spannend.

  =Laten wij maar afwachten wat er gaat gebeuren. Ik hoop het beste voor alle Surinamers en hoop dat het goed mag gaan in het land.


  Maak melding

 20. Al de genen die op dit forum mensen moordenaar,druks dealer noemen
  moeten met bewijzen komen,anders heeft het geen zin om
  mensen te beschuldigen.(geen bewijs dan stoppen)
  Gaan jullie maar een keertje iets opbouwend schrijven!
  Als jullie rotzooi willen schrijven dan moeten jullie maar een krant opzoeken die met komediekeepers te doen hebben.


  Maak melding

 21. Hesso, als jouw beschuldiging klopt dat de 15 vermoorde landgenoten bezig waren met een tegencoup, dan zijn het voor mij helden. Iedereen die strijdt om een illegale regering weg te krijgen en de democratie terug te brengen is in s’Landsbelang bezig.
  Ga je straks op 25feb ook vieren dat op die dag een democratisch gekozen regering is weggeschoten? Notabene 1 maand voor de nieuwe verkiezingen.


  Maak melding

 22. Sjang je wilt bewijzen? Heb je laatst niet de beelden gezien van Boerenveen die in Miami op een jacht dacht een grote cocainedeal te sluiten? Hij was daar namens Bouterse, die op het laatste moment niet meer afreisde.
  Of wil je mij zeggen dat het een dubbelganger van Etienne was?
  Ik weet trouwens niet of de surinaamse tv stations dit hebben durven uitzenden, want zelfcensuur viert nu hoogtij in ons geliefd landje.


  Maak melding

 23. De USA wil DDB in de gevangenis.
  http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1310061

  Nederland wil DDB in de gevangenis

  DDB is de hoofdverdachte van de 8 decembermoorden 1982/zelf een moordenaar, aldus oa Ruben Rozenblad ea, verantwoordelijk voor de Moi Wanamoorden en moet door de krijgsraad in Suriname worden veroordeeld voor deze zaken.

  Wat Surinamers moeten gaan begrijpen, dat DDB een moordenaar is en een veroordeelde persoon voor drugcriminaliteit in Nederland en dat iemand met zo een reputatie niet de president van de republiek Suriname kan en mag zijn. Het zal Suriname alleen negatief in het internationale nieuws brengen en dat is niet goed voor de ontwikkeling van Suriname en de Surinamers.

  Bouterse is Wanted voor USA en Nederland, dat moeten Surinamers/NDP-aanhang heel goed begrijpen en inzien.

  Niet alleen de Noordzee wil hem achter slot en grendel hebben, maar ook de Atlantische Oceaan en Stille Oceaan, om met die termen waarmee hij Nederland aangeeft, dan zou voor de USA Atlantische Oceaan en Stille Oceaan gebruikt moeten worden.

  DDB kan alleen vrij rondlopen internationaal op grond dat hij President van de Republiek Suriname is en dus diplomatiek onschendbaar(dus niet ter verantwoording geroepem kan worden) is, anders is hij wanted.

  They call themselves the twin towers. haha ha!

  Don’t forget your money


  Maak melding

 24. SJANG; Bouterse is ondanks hij een van de beste strafpleiters van Nedeland had ingehuurd,zowel door de rechtbank in Rotterdam,en het gerechtshof in Den Haag veroordeeld wegens grootschalige drugssmokkel.
  Deze veroordeling is op 23 oktber 2001 bevestigd door het hoogste Nederlandse rechtsorgaan De Hoge raad in Den Haag. ajesblieft… dank je wel en graag gedaan.
  En hou die complot theorieen maar voor jezelf en je andere maffiamaatjes ,doe maar geen moeite…..


  Maak melding

 25. als je nu al met 36 zetels in het macht centrum zit en je kan geen armoede bestrijden,hoe dan met 26 zetels ookal alleen heerser welvaart brengen..

  je bezit de hele regeer macht bijna alle ministeries alle financiën van het land,alle goud, hout voorraden, alle ambassades en toch geen welzijn voor het movina volk,wanneer dan wel..

  waar blijven de beloftes de projecten die aan de hele wereld belooft zijn ,waar blijven die dan ..

  waar is de geloof waardigheid ..

  welke olie domme boer moet nog geloven in de komende periode..


  Maak melding

 26. De kans dat de NDP in haar eentje een meerderheid haalt bij de volgende verkiezingen is niet denkbeeldig maar een keiharde realiteit.Een absolute meerderheid zou ideaal zijn.De partijen in de oppositie hebben geen antwoord op het goed beleid van de regering en zien de bui al hangen.Uit strategische overwegingen zullen een aantal partijen in de oppositie alle moeite doen om samen te gaan werken met de NDP. Verliezers als het kliekje rond Venetiaan zullen weggevaagd worden.


  Maak melding

 27. We weten allemaal wat die éénpartijstaten in de wereld on tot nu toe hebben gebracht: dictatuur van de ergste soort. Zie de communistische partij in China, de NSDAP van Hitler in Duitsland, de ZANU van Robert Mugabe in Zimbabwe, enz, enz. Dus oprotten met die NDP van Bouta.


  Maak melding

 28. Wat zal een Somohardjo zich opgelaten voelen, nu hij tot de ontdekking is gekomen dat hij als het tegen zit niet meer benodigd is na 2015, en dat terwijl hij nog op het podium wilde sterven voor de Ndp, en een Brunswijk die straks ook niet meer een rol van betekenis gaat spelen, En mocht deze paarse bende daadwerkelijk die 26 zetels gaan halen, dan kunnen deze roversbende nog meer gaan roven van het arme volk, en wetten gaan invoeren die hun voor eeuwig regeermacht zal geven, het kiesstelsel zal veranderd worden, waardoor Brunswijk geen enkele zetel mee zal halen, en voor de rest zal er gehandeld gaan worden naar het voorbeeld van een chavez, wat een paradijs zal dit land Suriname zijn, maar niet heus.
  Daarom vind ik de denkwijze van vele Surinamers beschamend om op een moordenaar als president te stemmen, zal wel met hun achtergronden te maken hebben.


  Maak melding

 29. Broeders/zusters,
  Politiek is erg vies.
  Je kan het bijna vergelijken met de taken die een prositutie uitvoert. Vandaag met de ene partner en morgen met een andere.Maakt helemaal niet uit of het een man of vrouw is. Het uiteindelijke doel is dat zij/hij bovenop ligt.


  Maak melding

 30. Tip om de postings te lezen alle ++ negeer ik, omdat het reacties zijn van gefrusteerde gekken die alles uit verand trekken en en no matter what DDB erbij wil betrekken.

  De — die lees ik, veelal gefundeerde en beargumenteerde kritieken. Mensen die vooruit kijken en van Suriname houden.

  Ok het is voorspelbaar, nu weer massal op — klikken voor mijn post.

  Komop Koos en Ira, klikken op dat ding!


  Maak melding

 31. Getuigt van wantrouwen, wantrouwen naar de partijen die hem vandaag president hebben gemaakt. Ditzelfde wantrouwen heeft deze president in haar bevolking, reden waarom hij vriendschappen buiten Suriname altijd vertrouwelijk heeft gevonden, denk van Chaves, denk aan Guyana.

  Hij meent nu voldoende krediet te hebben opgebouwd bij zijn land inwoners.

  Een troost, het gaat niet lukken, het gaat NOOIT lukken.

  Daar waar deze president beloofde o.a. corruptie met wortel en tak te bestrijden, is hij nu de enige die wordt bestreden.

  Weet u nog, het beloofde GOUDEN KERST?. Nou meneer de president, het werd een eenzame arme kerst, jaar op jaar.

  Deze man doet alles om te scoren, maar iedere keer is gebleken dat alles wat deze man meent goed te doen, slechts op drijfzand als fundament was gefundeerd.

  Tweezijdige werking en teleurstellingen:

  Daar waar de president beloftes deed voor een gouden kerst en een gouden toekomst, daar waar de burgers een houvast kregen en voor henzelf een goed toekomst voorspelden. Juist daar is de teleurstelling zo groot.

  De methodiek:

  Deze president heeft slechts een poggers mentaliteit wat behelst dat vele zaken eerst zeer positief en met luid geroep wordt gebracht. En iedere keer blijkt dat het onjuist was. Dit noemen we imponeren en valse hoop geven aan zijn landinwoners.

  Analyse en conclusie:

  Veel geschreeuw en weinig wol.

  Het moet gewoon bij wet worden verboden om dit soort figuren uit het politiek te weren.

  Die domkoppen van VHP/NF waren echt te dom, anders hadden ze de wet zelf wel aangepast.

  Santhoki had moeten en kunnen weten dat de wet aangepast kon worden. Maar helaas blijkt achteraf dat zelfs die ex minister van JUSPOL onvoldoende verstand van zaken had. Hieruit blijkt slechts het onkunde van Santhoki.

  De vraag blijft: Hebben de burgers een goed alternatief?. Want ze worden steeds naar wolven verdreven, eerst de ene schoot en dan die andere.


  Maak melding

 32. Nogmaals mijn excuses als ik op deze forum mensen pijn heb gedaan want dat is de bedoelingen van mijn schrijven niet.Wel blijf ik achter elk woord staan die ik geschreven hebt.
  Dat deze man aan de macht gekomen is is dank zei de NPS/NED.VAndaag de dag streeft hij de grootste partij in het land te worden.Laat Venetiaan vertellen hoe de miljarden op gemaakt zijn door de NPS en Bouterse.Als hij een rechtschapen mens is zoals velen hier op deze forum beweren laat hij het dan vertellen.Dan weet het volk hoe hij/Bouterse met het geld zijn omgegaan.
  Ze zijn niet rijk van geworden want de witte manipuleert en bespeelt ze en zelf hebben ze het niet in de gaten.Dit noem ik dom.Als je gestolen hebt en wijs bent geworden is het niet ok maar.Maar nu is al het geld weer terug bij de witten.Wij moeten het spel kunnen spelen maar dat zijn onze leiders niet instaat.


  Maak melding

 33. Eey DADA fawaka??

  ga je echt alleen die 2015 in??

  ja mang pasew…ik voel die kracht, die aura,die Idos, geloof mij, mijn ster is rijzend!!!

  maar Pres,..wat als die ster uitdoofd, en naar ik hoop heel snel??

  hoe bedoel je??

  nou Pres…da gaat die NDP krachtig afbrokkelen, en ligt die aura van jou opgebaard in een aula, en krijg jij van mij een zeemansgraf, naar de haaien dus!

  jo vuile beest yu

  🙂


  Maak melding

 34. Zaterdag 9 februari 2013 om 11:01 uur, door pasew

  nou Pres…da gaat die NDP krachtig afbrokkelen, en ligt die aura van jou opgebaard in een aula, en krijg jij van mij een zeemansgraf, naar de haaien dus!

  jo vuile beest yu 🙂
  ………………………………………………

  @pasew, je bent vergeten te vermelden dat onze STEVE MEYE WONDER, de TOVENAAR van 6000,- SRD n.p.m., de Heilige Mis zal houden.

  En wie gaan vervolgens op hol slaan?


  Maak melding

 35. dati na a mang toch patij van bouterse(ndp) is krachtig bezig voor een goede vormgeving om eindelijk een stabiele partij te vormen die su op alle fronten vertegenwoordigd.


  Maak melding

 36. Tot aan 2015 toe ga je allerlei opties en suggesties krijgen, van die kan dit en dat kan zo. Dan zal uitwijzen wie de grootste is, nu is het gissen, en je afvragen, hoe zal het verlopen, ik merk het wel, zie dan wat het wordt. Wel leuk al dit soort van nieuwtjes enz.


  Maak melding

 37. Who cares
  Nu begrijp ik waarom jij sra steeds aanval .
  Joe Jaroesoe à tape sra .
  Aij baja Jaroesoe no habie dresie.

  En neen ik ben sra niet ,maar een lezer van deze forum,dus haal mij en sra niet doorelkaar .


  Maak melding

 38. Al weer een revolutionaire greep naar de macht. Maar dit langs de legitieme partijpolitieke kaders door uitsluiting van andere partijen. De Anschluss (aansluiting) van andere partijen voor, tijdens en na de verkiezingen bij de NDP moet het resultaat zijn van een lang besproken en gefilosofeerde themaconcept binnen haar afdelingen. Het gevaar dat hierin schuilt is dat bij getekende principe overeenkomsten, er geen terugfluiten door het parlement meer mogelijk zal zijn. Mogelijkheden die ontstaan zijn:
  1. Grondwetsaanpassing
  2. Kiesdrempelverhoging ter beperking van en coalitievorming en Regeringsdeelname… Anticoalitie consolidatie;
  3. President kan met afwijkende zittingstermijn Regeren…. Regieconsolidatie;
  4. Kaping van het politieke machtscentrum…. machtsconsolidatie;
  Gevolg: Regeringsdeelname van andere partijen wordt zodoende gefrustreerd;
  Remember this manoeuvre of the Political Leader of what I’ve said!!!


  Maak melding

 39. Alleen de meerderheid halen bij een verkiezing als Partij is een unicum maar geen goede zaak. Er moet ook contra gedacht kunnen worden. Niet alleen in Suriname maar overal ter wereld en dat is echte democratie.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.