vrijdag, mei 24, 2024
HomeOnderwerpenEconomie‘Slechte tijden ook deel van gouddroom’

‘Slechte tijden ook deel van gouddroom’

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 7 feb – Slechte tijden waarin minder goede prijzen worden gevangen, maken ook deel uit van de goudindustrie. Dit zegt Gregory Rusland, oud-minister van Natuurlijke Hulpbronnen en leider van de oppositionele Nationale Partij Suriname, NPS. Bij alle onderhandelingen en overeenkomsten met investeerders moet met alles rekening gehouden worden. De vraag is of dit wel echt het geval is geweest met de principeovereenkomsten die nu op tafel liggen.

Weliswaar is een relatief hoog percentage bedongen aan aandelen. Bij Iamgold is dat ruim twintig procent. Maar laat juist dit bedrijf juist nu klagen over lagere beursnoteringen. “Daarom pleit ik er altijd voor dat de bevolking goed wordt uitgelegd dat in deze business je zowel goede als slechte tijden kan doormaken”, zegt Rusland tegenover de Ware Tijd. Een hoger percentage aandelen kan dus net zo goed uitlopen op een teleurstelling.

Aan de andere kant moet wel een smak geld worden neergeteld voor deze aandelen. “Als de prijs niet mee stijgt met de kosten, gaat er minder worden verdiend. Daar moeten wij als land rekening mee houden”, aldus Rusland. Het was ook het uitgangspunt van de regeringen onder leiding van Ronald Venetiaan. Hoewel meer aandelen werden aangeboden, is bescheiden gekocht. De kosten waren minder en bij goede tijden werd toch aardig wat overgehouden.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

34 REACTIES
 1. vene werd uitgelachen met zijn appeltje voor de dorst en zijn voorzichtige en bescheiden deal met Iamgold.
  Bouta komt met zijn luchtkastelen en broodje aap verhalen en hij word de lucht in geprezen.
  In nederland zegd een spreekwoord wie het laatst lacht,lacht het best.
  Time will tell.


  Maak melding
 2. Goede tijden slechte tijen, nee het leven spaart je niet.

  Suriname vaart blind op de inkomsten van haar goud maar heeft totaal geen lange termijnvisie om dit geld te investeren in de eigen economie.

  Het verdwijnt in het enorme ambtenarenapparaat dat totaal niets presteert en dus het land alleen maar geld kost.

  En over paar jaar is goud op en dan zijn de rapen gaar in Suriname want er zijn geen alternatieve inkomstenbronnen.


  Maak melding
 3. Deze meneer zou naar zijn partij moeten kijken van wat ze van het land hebben gemaakt.De NPS heeft Suriname daar gebracht waar het land nu staat.En het is klote waar het staat.Deze NPSers hebben hun oor altijd bij de witten gelegd en het land kapot gemaakt.Aangezien deze mensen hun eigen leven niet kunnen leiden als mens wat verwacht je dat ze met het land doen.Kijk wat voor overeenkomsten zij niet hebben afgesloten en dat is om te huiveren.De domheid straalt er van uit.


  Maak melding
 4. =Er was al aangegeven dat er haakjes en ogen aan het goudovereenkomst vast zitten.

  =Ik denk dat deze regering snel geld wil verdienen om zijn beloftes alsnog in te halen, maar voorziet niet wat de gevolgen zijn op langer termijn.

  =De Surinaamse belastingbetaler moet op zijn of haar hoede blijven.


  Maak melding
 5. @jacobus.
  Bedankt brada,dus om broodvrees durven sommige Surinamers niet te klagen? een vrouw naar mijn hart, ook misiekaba krijg ervan langs stelletje bedriegers zijn die paarse oplichters.
  Mevrouw Bouterse is de hoofddader van al deze ellende.


  Maak melding
 6. Tsja, ik mis een stukkie…..
  Dit stuk dus:

  “De waarde van de aandelen van Iamgold, moedermaatschappij van Rosebel Goldmines (RGM), is de afgelopen vier maanden bijna gehalveerd tot ongeveer 850 US dollar. Dit melden internationale nieuwsorganisaties.

  Aanleiding voor de terugval is de verwachting van het bedrijf de kostprijs van goud in 2013 zal stijgen van 625 US dollar per troy ounce (31gram) naar naar een bedrag tussen de 825 en 925 US dollar. Dit betekent dat bij een gelijk blijvende of dalende goudprijs het bedrijf minder zal verdienen.

  Een van de oorzaken voor de hogere kostprijs zijn de onlusten in Mali waar de mijnoperatie voorlopig is stopgezet.
  Even belangrijk is de verwachting dat ook in Suriname, waar het bedrijf 40 procent van zijn totale productie realiseert, de kosten geleidelijk zullen stijgen vanwege het steeds harder wordende gesteente waar het goud uit gehaald moet worden.”

  Trek zelf uw conclusie!


  Maak melding
 7. Mijn constructieve respons als bijdrage aan het debat
  De Surinaamse Regering zou er goed aandoen een Commissie voor Concessie, grondkwestie en milieuzaken te installeren en die stationeren als controleur in Paramaribo en bij Maatschappijen mocht die er nog niet zijn. Deze Overheidsambtenaren moeten aan de basis de dagelijkse toezicht in de gaten houden op de wijze hoe ambtenaren van betreffende ministeries en chef executiefs van de concessionarissen de aanbevelingen t.a.v. de nieuw ontworpen wetten uitvoeren. De mazen in de Surinaamse wetgeving zijn van haver tot gort bestudeerd door de onderhandelaars van IAM GOLD(IG) & NEWMONT(NM), zodat ze in staat zijn de onderhandeling met gerust hart van start kunnen doen gaan en beëindigen met voor hen winst, mits deze regering over een verrassende toetje beschikt om alsnog roet in de deal te stoppen als verrassingselement. De onderhandelaars van IG & NM zullen de parlementariërs en de Regering paaien of onder druk willen zetten op basis van bestaande wetgeving, die de eigenlijke zwakke schakel is in de onderhandeling. Het zal van enige potentiële denklenigheid van onze gekozen volksvertegenwoordigers afhangen om het euvel van de mazen in de wetgeving te omzeilen met eigen inbreng. We die de politiek volgzaam zijn geweest, hebben intussen ook kunnen merken wat voor problemen President Obama heeft met het Amerikaanse Republikeinse Congres die de belangen van het Grootkapitaal en het Rijkere deel van de Amerikanen veilig wil stellen. Deze congres Republikeinen wil dat het Rijkere deel en Bedrijven geen belasting hoeven af te dragen, maar ze willen wel dat er flink wordt bezuinigd op datgene dat ze niet willen (Gezondheidszorg en hulp voor alle Amerikaanse burgers). Hierbij maken deze Congresgangers gebruik van de mazen in Amerikaanse wetgeving. Het zelfde patroon voltrekt zich in Suriname door de Amerikaanse en Canadese Maatschappijen, die voor een appeltje en een ei de grondstoffen uit de grond willen halen, zonder behoorlijk in de buidel te tasten. Als Suriname in de franse hoofdstad een ambassade wil betrekken is geld dat ervoor moet worden neergeteld niet erbij te slepen. Maar als IG&NM in Suriname in de Goudconcessie willen investeren, dan lijkt het alsof ze een smak geld tegenover neertellen, terwijl we allen weten dat het een schijnvertoning is, in vergelijking aan alle soorten metalen die uit de grond wordt ontgonnen naast het goud. Nooit controle geeft elke dief de gelegenheid mee te nemen waarop niet gelet wordt. Het wordt tijd dat Regering en Parlement van Suriname zich gaan gedragen als echte bestuurders, ivp legitieme handlangers van deze onverbeterlijke slimme dieven. Als op de goudmarkt de prijs gaat kelderen ontstaan er niet zulke hoge ontvangsten, maar is dat ‘n sinecure? Wel moet in de overeenkomst worden ingebouwd, dat maatschappijen als IG&NM niet in aanmerking komen voor geen enkele subsidie(verkapte restitutie); in goede tijden moet IG&NM opdraaien voor alle kosten, een behoorlijke verzekering afsluiten voor de werknemers en voor hen een spaarboekje op nahouden voor de slechte tijden. Wie denkt dat de bomen tot in de hemel groeit, zal honger moeten lijden. Wie een appeltje voor de dorst bewaart zal wat te makken hebben, een formule die ik altijd hanteer, zonder enige spijt. Kwame Nkruma, een afgestudeerde Ghanees wisten de juristen van de Aluminium magnaat Kayzer ook in te pakken door het leugenachtig verhaal te vertellen dat het Ghanese bauxiet van mindere kwaliteit was. Het valt te hopen dat dikdoenerigheid van de Regering en Parlement niet leidt tot een overschatting van eigen kunnen, welk gedrag achteraf het land en volk een zeer slechte dienst bewijst, vanwege een weggevertje aan IG&NM. Het zou echt jammer zijn na al de gemeende waarschuwingen!!!


  Maak melding
 8. @tjauwa
  Jij zegt’
  ‘Het wordt tijd dat Regering en Parlement van Suriname
  zich gaan gedragen als echte bestuurders, ivp legitieme handlangers van deze onverbeterlijke slimme dieven.’

  FOUT!!
  HET is juist tijd dat deze incompetente NDP regering moet opdonderen!! Ze zijn nooit echte regeerders geweest en zullen dat ook nooit worden !!
  Ga maar na..in de gehele wereld zal je geen enkele president vinden die regeert met Amnestie. Zijn het niet de buitenlandse bedrijven die onze grondstoffen uitbuiten dan is het de trio,bouta ,brunsie en dino!
  Hoe kan je in godsnaam vergelijkingen gaan maken tussen de surinaamse regering en dat van Amerika?!
  Wat wij hebben in Suriname heeft Amerika niet!!Ze hebben daar geen iemand in de regering die bouta heet en noch amnestie heeft!
  Je mag dan honderden buitenlandse organisaties stationeren in Suriname om over ons grondstoffen te waken,maar aan het einde van de dag zal het toch bouta zijn aan wie zij dan verantwoording gaan moeten afleggen! En bouta die zal natuurlijk geen raad weten met de ionformaties dus gaat hij rustig zijn eigen zaken b lijven vullen!!
  Het is deze ndp regering die FOUT en DESASTEUS is voor Suriname!!


  Maak melding
 9. Het is deze ndp regering die FOUT en DESASTEUS is voor Suriname!!

  Moet zijn,
  het is deze ndp regering die fout en desastreuze gevolgen teweeg brengt voor Suriname!


  Maak melding
 10. Savioen, de huidige staat van het land is te danken aan de coupe en het beleid van Wijdenbosch ! Het land was failliet. NIET MEER EN NIET MINDER … Regering Venetiaan was genoodzaakt om hervormingen door te voeren. Dankzij Venetiaan is Su nog enigszins in leven en natuurlijk de gunstige prijzen die voor grondstoffen worden betaald. Een land binnen 15 jaar volledig opbouwen is onmogelijk. Waarom zo negatief over de Front regering broeder ? Ze hebben met beschikbare middelen hun werk goed gedaan.


  Maak melding
 11. Hoog!

  Als je geen verstand hebt van voetbal en je ziet dat de keeper de bal heeeeel hoog schopt, dan vult je hart zich met mooie emoties, toch?
  Maar hoog hoeft niet altijd beter te zijn, zeker niet als een aanstellerige keeper dat doet.

  Bij zaken is het precies zo. Hoe hoger je zelf wil inleggen, hoe hoger je denkt te vangen. Larrie!! Want alles heeft met toekomst te maken. Een overeenkomst gaat over de toekomst, niet om het nu!

  Want als Ghana straks haar vele goud op de markt dumpt en Mali weer gaat draaien omdat de bezetters zijn verjaagd en in Noordelijk Canada en Australie of Collorado een ader springt, dan kan de prijs zodanig droppen, terwijl de kosten ieder jaar omhoog gaan.

  Een overeenkomst nu maken geeft geen zekerheid voor de toekomst. Winsten uit het verleden tellen niet meer.
  Mijn oma zij vrager : “zachte winst is zoete winst” en “wie hoog wil doen ook laag kan vallen!”

  Laten we al met al hopen dat de Goudprijs behoorlijk gaat opklimmen zodat we nog een beetje kunnen lachen met deze overeenkomst.


  Maak melding
 12. Donderdag 7 februari 2013 om 12:59 uur, door GMAP

  vene werd uitgelachen met zijn appeltje voor de dorst en zijn voorzichtige en bescheiden deal met Iamgold.
  Bouta komt met zijn luchtkastelen en broodje aap verhalen en hij word de lucht in geprezen.
  In nederland zegd een spreekwoord wie het laatst lacht,lacht het best.
  Time will tell.

  Beoordeel +7

  Donderdag 7 februari 2013 om 13:02 uur, door Henk Molenaar

  Goede tijden slechte tijen, nee het leven spaart je niet.

  Suriname vaart blind op de inkomsten van haar goud maar heeft totaal geen lange termijnvisie om dit geld te investeren in de eigen economie.

  Het verdwijnt in het enorme ambtenarenapparaat dat totaal niets presteert en dus het land alleen maar geld kost.

  En over paar jaar is goud op en dan zijn de rapen gaar in Suriname want er zijn geen alternatieve inkomstenbronnen.

  …………..Deze twee zijn tweeling.. zie…reactie hierboven van een eenling…vol wraak en nijd.


  Maak melding
 13. Dit kunt U volgen: De waarheid is soms hard, maar daarom is het niets meer en niets minder DAN de waarheid.
  En er zijn nu eenmaal figuren die de waarheid niet onder ogen durven te zien, want de waarheid kan erg confronterend zijn…..


  Maak melding
 14. Als Suriname dit heel goud ding in eigen hand nemen, hoeft de invloed van slechte tijden weinig of geen invloed op te hebben.

  Momenteel is er een ecomomische wereldcrises en één van de beste mogelijkheden te hebben om je geld veilig te stellen, dan is het goud. Er zullen wel anderen oorzaken de reden zijn dat de iam gold of newmont dat de aandelen het slecht doen. Een ervan zou kunnen zijn, dat deze multinationals, die vele dochterondernemingen hebben, het goud door verkopen aan de dochterondernemingen. Hierdoor lage prijzen hebben. Dit is een werkwijze die ze toepassen om te prijs te beinvloeden, vooral om het goud uit de derde wereldlanden goedkoop te krijgen en als het goud eenmaal weg is uit deze landen, dan wordt het op de goudbeurs in London voor hele hoge prijzen verhandeld en maken ze hele grote winsten voor zichzelf ea beleggers.

  Ik blijf erbij dat Suriname door met een kleine goudonderneming te beginnen en langzaam te groeien er veel beter van wordt. Vertrouwen op eigen kunnen. Het zou goud zijn voor de Surinaamse economie en de Surinamers. Alle goud dat wordt ontgonnen ook in slechte tijden kan worden opgeslagen in de kluizen van de Centralebank van Suriname, wachten op betere tijden. Goud is een metaal dat haar waarde nooit verliest.

  Als Staatsolie Suriname bewezen heeft dat wij het in vertrouwen in eigen kunnen, kunnen realiseren, moet het met goud stukken gemakkelijker gaan. Dit omdat al eeuwenlang Suriname in de goudwinning actief zijn. Het aardoliewinnen was een andere onderneming, waarin wij nu ook onze partituur stevig blazen. Waarom dan niet met een 100 % goudonderneming en alles veilig opslaan, vooral in slechte tijden en het op de markt brengen in goede tijden of als er crisis op de wereld is of veel vraag naar goud is.


  Maak melding
 15. Ook de belastingparadijzen spelen bij deze multinationals en hun dochterondernemingen een belangrijke rol in om de prijs zo laag mogelijk te houden en een stevige greep op goud uit de derde wereld te houden en er belastingvoordelen aan over te houden( de prijs te bepalen/laag te houden) en later hun voordeel mee te doen op de metaal/goudbeurs in Londen.


  Maak melding
 16. @ passant

  alles moet bij bout groot zijn en snel.Hij moet de Noord Zee bewijzen dat hij ondanks zijn veroordeling en rechtszaak en vooral zonder hulp uit Holland het kan bolwerken.Al hebben zijn projecten geen duidelijke samenhang en moeten ze zijn handtekening hebben.


  Maak melding
 17. @ Jacobus

  ik houd ook van groot gebeuren, maar dan wel gestructeerd, goed onderbouwde lange termijnplan. Wat heb je de wereld te bieden en hoe zorg je ervoor dat je ervoor dat je dat geld gebruikt om te altijd door te handhaven.

  Het probleem van Suriname ligt dat het land wat de technologie betreft onderontwikkeld is en daardoor het ondernemen niet goed tot ontwikkeling kan komen. Andere problemen zijn corruptie,paternalisme, een grote overheidsapparaat. De Palu(loe)jongens kunnen met hun opleiding niets betekenen voor de landbouw en onderneming. Een had het met krofaja geprobeerd, een totale mislukking.

  Suriname mij betreft het goud gewoon in de grond laten als ze het niet zelf niet voor 100 % in eigen hand nemen. Alcoa/Suralco heeft ons niet de welvaart en welzijn gebracht, die voorspelt was. Iamgold en ?Newmont zullen het niet anders doen.

  Surinamers moeten gaan inzien dat geen enkele land of buitenlandse onderneming/multinationals zich druk maakt over de problematiek/uitdagingen waar Suriname mee worstelt. Suralco/Alcoa,
  Billtinton hebben vele mijnbouwgebieden uitgemijnd, vervuilde water achtergelaten, milieuvervuiling, bodemvervuiling, flora en faunavernietigd. Iamgold en newmont zullen niet anders te werk gaan.

  Multinationals denken aan hun eigen belangen.

  Jaag deze multinationals het land uit, wegwezen!

  Wat DDB betreft, zal het Surinaamse volk, de kiezers, de leiders van de politieke partijen moeten bepalen of hij Mozes is, die hen door de uitdagingen kan helpen. Er is veel mis met de democratie en de politiek in Suriname. Suriname was nog niet klaar om op 25 november 1975 onafhankelijk moest worden. Het land was er nog niet klaar voor. Toen nog niet eens een technologische faculteit, geen productieondernemingen, die konden exporteren. H.Aron, Johan Ferrier, Eddy Bruma en anderen vonden dat het moest gebeuren. Suriname ligt nu helemaal hopeloos op haar gat en worstelt om naar boven te komen, maar het zit in een houtgreep. Het is dus een kwestie van tijd en aftikken, als ik de ontwikkelingen op politiekgebied ziet. Brandend zand en een verloren land.


  Maak melding
 18. @@ GMAP wie het laatst lacht, lacht het best!! helemaal mee eens!! alleen dat zal bouta en zijn zijnen, de hele gang/Bang niet zijn!!!

  @@ Who cares je weet het toch!! wier de waarheid niet onder ogen kunnen zien, zijn laffe Hyena’s!!

  @@ Musk mijn oma zei vroeger, wie niet eerlijk is, kan je vermoorden! Vertrouw hen nooit en never!! en een hond die een keer poep geroken en opgevreten heeft, gaat het nooit laten!!!


  Maak melding
 19. Ja het leven is een speel toneel een ieder komt en speelt zn deel… wie niet waag die niet wint dus alle negatiefe dat er gesprooken en gewenst worden zullen keeren naar eigenaars SURIENAME DIT SU DAT WENS HET BESTE VOOR SU MAAR NEE ALLEEN MAAR NEGATIEF WEL BOUTA IS GEKOOZEN ALS PRESS GUN HEM ZIJN DEEL MENSEN DIE NU VECHTEN HEBBEN HUN TIJD GEHAD MISCHIEN KRIJGEN ZE NOG EEN KANS MAAR WACHT OP JE BEURT PRESS IK WENS U SUCSES GOD BLESS MR BELFORD PETJE AF U BENT OOK ECHT TOP EN TJIELIEPSIE WE KUNNEN U OOK NIET MISSEN V PRESS DOE JE BEST GOD BLESS YOU ALL


  Maak melding
 20. @BOEGROE uit aga:”TJIELIEPSIE WE KUNNEN U OOK NIET MISSEN”

  Nieuw vogeltje ontdekt in het Surinaams regenwoud:
  Naam: TJIELIEPSIE
  Opvallend kenmerk: vogeltje heeft een politiepet op .
  Fluit klinkt als volgt: tjieieie lieieiep sieieieie (hoge tonen) 🙂


  Maak melding
 21. BOEGROE uit aga, jij komt niet uit Suriname ! Iedere Surinamer kan de naam van zijn/haar land goed spellen.
  Zelfs de paarse aanhangers krijgen dit voor elkaar.

  “SURIENAME” ???

  Volgens mij ben jij een weggelopen afrikaan uit Amsterdam Zuidoost of zo..


  Maak melding
 22. Als deze Regering in deze regeerperiode de gemaakte beloften aan het Surinaamse volk niet kan inlossen, dan moet het tij worden gekeerd en dus geen tweede termijn worden gegund. Er ontspruit derhalve aan de bovenste spelonken van mijn brein de ongezouten en keiharde advisering, moven die handel van veel politieke beloften maar weinig politieke oplossingen en voordelen voor de omgeving(het gehele volk). De wijze waarop Suriname wel en door wie bestuurd moet worden, kan verschillende resultaten als variant opleveren. Een geopperde mogelijkheid is dat Suriname de zoveelste staat buiten de VS van de VS wordt met alle juridische, sociale, economische, psychologische en psychische gevolgen die daaruit zullen voortvloeien voor de gehele Surinaamse bevolking. De voordelen op economisch gebied kunnen aantrekkelijk zijn, maar er kunnen legio obstakels zijn die voor Surinamers onplezierig kunnen uitpakken. Gezien het fijt dat de strategische ligging op militaristisch gebied voor zowel de Amerikanen als de Russen van eminent belang is, zal alles op alles gedaan worden Suriname in te pikken. Brazilië, Venezuela, e.a. buurlanden en Cuba liggen ook op de loer als inlijvingskandidaten van Suriname. Een Europeaanse variant, is vragen om nog grotere problemen, vanwege de onbaatzuchtige en onbetwistbare graaizucht die deze groepen niet mensenschuw maakt als het gaat om levensruimte en ietsje meer rijkdom dan ze gewend zijn. Gaarne willen ze rijkdommen vergaren om eigen prinsen en koning te zijn voor hun omgeving. Het zijn slechts luie Surinamers die niet kunnen inzien dat ze omringd zijn in een paradijs vol rijkdommen, die de Spanjaarden sinds Christobal Columbus niet hebben kunnen ontdekken en uitbuiten. Mijn koele redeneertrant is, indien de Europeanen, Amerikanen, Russen, Cubanen of buurlanden Suriname kunnen heroveren, zullen ze ervoor zorgen dat de Surinamers die lui en wederom ondergeschikt willen worden aan hen, alle ellendige vormen en gevolgen van die onderwerping wederom in nog meer verhevigde vorm dan de slavernij zullen ervaren.


  Maak melding
 23. Jesus let the sparrows fly away and said:’remember this of me’!!!Zo zal ook tegen volksmenners en volksverlakkers gezegd moeten worden, verdwijn en kom nooit meer terug, jullie zullen blijvend aan mijn woorden herinnerd worden!!! Wat zijn parabels toch mooi, maar de massa vergeet zo snel, dat ze bij het afstempelen van hun stembiljet stemmen zonder koppie; de toekomst zal leren hoe ver Suriname is opgeschoten met de beloften aan het volk in deze regeerperiode. Ik wens elke Politieke spotter het beste toe, zonder een scheldwoord te behoeven bezigen, want daarmee schiet niemand op!!!


  Maak melding
 24. de voordelen van GREGORY Rusland uitspraken is buitenland’s gericht en niet wat binnenlandse opbouw betreft.
  ik bedoel kwa goud inkomsten.
  wat hij zegt heeft niks met het verloren goud te maken,maar stuurt het met zijn woorden een andere richting op.


  Maak melding
 25. My contribution
  Suppose that the Surinamese Rulers this time do not get it at all. More than ever they will bringing the Surinamese into bondage that they have ever seen before! This is a warning to all concerned now with the closing of the gold contract. They must be aware of what their mistake will do with this country.I hope they do not steal any money from the people,otherwise the U.S. state prison on Guatanamabo bay will be a good solution. Taylor and Ortega are also provisionally locked up! Who steal any money must be locked up!!!


  Maak melding
 26. Stel dat de Surinaamse Heersers het ook deze keer niet hebben begrepen. Vanwege dit onbegrip zullen ze immer weer de Surinamers terug zetten in slavernij dan ze ooit voor mogelijk hielden! Zulk misdrijf is zo enorm dat een waarschuwing op z’n plaats is en geldt voor alle betrokkenen nu bij het sluiten van de goud overeenkomst. Ze moeten zich bewust zijn van de gevolgen van hun vergissing voor de soevereiniteit van het land. Ik hoop van harte dat ze geen geld stelen van het volk, anders zal de Amerikaanse staatsstrafgevangenis op Guatanamabo bay de enige belangrijkste optie zijn als oplossing voor vergiffenis.
  Ex-president Taylor, Ex-generaal en Ex-president Ortega en Madoff Miljarden fraude van een meesteroplichter zitten ook voorlopig achter slot en grendel!!!


  Maak melding
 27. Meneer Rusland moet wel beseffen dat SU op dit moment wordt geleidt door twee soorten opportunistische bestuurders. Enerzijds Bouta c.s., die maar een missie hebben, namelijk de daders van de 8 december moorden Amnesty doen verkrijgen, anderzijds Somo en Brunsie die alleen zijn gefocusseerd op (corrupt) geld maken en status.
  Mijn advies aan Rusland is: blijf constructieve oppositie voeren, kom met alternatieven.
  Maar vooral, haal de jonge NPS’ers terug bij de partij. En een belangrijke don’t is: laat RonaldV rustig op de achtergrond, profileer jezelf als de jonge leider van de NPS en van alle jongeren in SU.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES