Legendarische Surinaamse Fra Fra Bigband in MC Theater

0

Op zondag 17 februari vindt er een MC Studio Session plaats met de Surinaamse en swingende Fra Fra Bigband in het MC theater. De enige beschrijving, die enigszins in de buurt komt bij het definiëren van de muziek van Fra Fra Big Band is de term Afro Caraïbische big band; jazz. A Tan So (1993), Maspoti Makandra (1998) en Krosbe (2003).

De Big Band werd opgericht in 1990, nadat het originele septet Fra Fra Sound een korte tour ondernam om haar tienjarige bestaan te vieren. Voor deze gelegenheid werd het ensemble uitgebreid met blaasinstrumenten en onder de naam Fra Fra Big Band waren de optredens een daverend succes. Hun innovatieve, gepassioneerde en prikkelende muziek bleek zo inspirerend dat het vroeg om een regelmatige viering en Fra Fra Big Band was geboren.

De Surinaamse uitdrukking fra fra betekent balans. Of beter vertaald: een afgewogen combinatie van diverse elementen. De muziek van Fra Fra Big Band wordt beïnvloed door elementen vanuit de hele wereld. De band bestaat uit achttien Antilliaanse, Surinaamse, Afro-Amerikaanse en Nederlandse musici. Bekende solisten uit zowel de wereldmuziek-scene als de jazz-scene worden op regelmatige basis uitgenodigd. Deze solisten zijn een belangrijke bron van inspiratie, daar zij de band in contact brengen met muzikale elementen uit diverse doch gerelateerde culturen.

Datum: zondag 17 februari
Tijd: 15.00 – 18.00 uur
Prijs: 10 euro,-
studenten, 65+, CJP 8,- euro
Locatie: MC Theater, Westergasfabriekterrein
Polonceaukade 5
1014 DA Amsterdam
Tickets: via www.mctheater.nl en +31 (0)20 60 50 40

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.