zondag, maart 3, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politie‘Blackberryhond’ voor mobielvrije bajes in Suriname

‘Blackberryhond’ voor mobielvrije bajes in Suriname

-

De Nationale Carrierebeurs

PARAMARIBO, 6 feb – Het ministerie van Justitie & Politie wil honden inzetten om mobieltjes uit de gevangenissen te helpen bannen. Dit meldt de Times of Suriname. Volgens minister Edward Belfort van Justitie & Politie loopt het de spuigaten uit. Het afgelopen jaar alleen al werden ruim driehonderd mobieltjes in beslag genomen bij gedetineerden. En het blijft maar doorgaan.

Ondanks meer veiligheidsmaatregelen blijven de gevangenen vrijelijk bellen. Belfort is ervan overtuigd dat het inzetten van een ‘blackberryhond’ vruchten zal afwerpen. Het moet het soort viervoeter zijn dat ‘alle’ mobiele telefoons kan opsporen. Gevangenisdirecteur Paulus Pinas was het die het idee opperde, kort na een bezoek aan Aruba. Daar is het beest al geïntroduceerd en dat met succes, te oordelen naar het wilde enthousiasme van Belfort en Pinas.

Beide willen de speurders zo snel mogelijk actief in Suriname. De voortvarendheid gaat zo ver dat al personeel is geselecteerd voor het trainen met de honden. Het weghouden van mobiele telefoons is dringend nodig. Gebleken is dat gevangenen elkaar vaker te lijf gaan vanwege het ongecontroleerde verbale verkeer. Belfort wil een reeks veiligheidsmaatregelen invoeren om onder meer smokkelpraktijken tegen te gaan.

opening
Fernandes Express
KASSAV LIVE in Rotterdam

17 REACTIES
 1. aaah baja ze kunnen beter die hond inzetten om thuis bij Vene de goudopbrengsten op te sporen. mi gado die fronters zijn allemaal dieven. die redimusus klagen alleen over excellentie ddb terwijl lang en breed duidelijk is wie een greep in die kas heeft gedaan.


  Maak melding
 2. Een Blackberryhond genaamd Bouterse.

  Wat dacht de gevangenis directie van mobiele telefoon Jam apparatuur.
  Hiermee kan men zorgen dat er geen signaal is in de gevangenis.
  Want als men wil smokkelen hond of niet een telefoon krijgt men echt wel binnen.


  Maak melding
 3. @Bigie kill
  Nee de honden moeten ingezet worden thuis bij de crimineel met de 10 bloedige vingers, bouta !
  De honden reageren heel goed op BLOEDSPOREN!!
  Alleen moeten ze analfabr=eten zijn ,want als ze de AMNESTIE bord bij de deur van bouta zien hangen dan keren ze verslagen huiswaarts terug met hun staart tussen de poten!!


  Maak melding
 4. @pasew
  Ben bang dat ook die “trouwe 4-voeter” met een paar brokjes extra ons op het verkeerde been zal zetten!
  Het virus tiert er welig in ons “SRA”-nang .
  Het zeer geachte lid sra gaat er binnenkort naar toe en zal er zeer aan zijn trekken komen!!


  Maak melding
 5. Mama, die meester heeft afgepakt mijn blackberry!

  wwatttttt,…ik ga hem leren manieren!!!

  en dus ging oom, (broer van moeder) naar school, timmert leraar inmekaar, moeder en dochter,..””” da na wang HIEP HIEP”””,…vader ging vrijuit, deze is nl 🙂 de grote onbekende 🙂

  FER, deze is uit onze DWT periode, en moet ik denken aan de reacties van PAPALAARKO 🙂 🙂


  Maak melding
 6. De Cipiers of de dienst doende ambtenaren doen hun werk niet goed dan!! Twee weken zonder teten laten werken!! en als het dan weer zo is, ontslaan!!!


  Maak melding
 7. Het is ons een genot hé hoe onze vaste groep HOOLIGANS elkander aansporen tot wangedrag, zoals wij van hen gewend zijn met hun dagelijkse (onware) aantijgingen.

  Met Hooligan réétje met pasew(tje) op de voorste rij is het je kostelijk amuseren.

  Als deze twee belhamels en raddraaiers ooit in de bajes zouden belanden, zou ik ze wel een mobieltje gunnen.

  Zeg nooit aan HOOLIGANS dat ze gestoord of achterlijk zijn. Ofschoon degene die niet van een beetje pret houden, mogen het wel doen.

  Het bijvallen van HOOLIGANS onderling vind ik het allerleukst. Het woord bajes werkt aanmoedigend voor deze raddraaiers. Een heerlijke impuls voor deze ophitsers.

  Mijn dag kan niet meer stuk.

  Met bulderend gelach verwelkomen wij met alle plezier de volgende herrieschopper.

  We benne benieuwd.


  Maak melding
 8. medusa

  SRA,is een mooie naam.
  en hij is een ekte sranang mang.

  pasew

  kan jij nog niet aan jou TREKKEN komen.
  honds dolheid is een slechte ziekte en iemand zoeken die jij niet en nooit zal krijgen heeft voor jou een kwalijke zwelling gezorgd die niet te genezen is.


  Maak melding
 9. ga zo door meneer Belfort u kent uw werk.

  Fer E.
  op de haven hebben wij al scanners, wij gaan niet terug naar de honden. de containers scannen wij zo, en het is klaar. oh ja, is een geschenk van China.

  met cellfoon in hun cellen kunnen ze al een inbraak of overal beramen. (fictieve namen hoor, Bere en Banku) Hé Banku, oting yu lusu. Banku:tra wiki woensdag. Bere: mi na tamara. wan san de fu seki. Banku, ai dan wo lus en. hoe het zal aflopen is om in te vullen.

  minister goed werk. ma meneer Driko Pinas wan insider sa de drape san ey seri cellphone noso blackberry fu drie maal a prijs. bigin set luru drape.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES