Machtsstrijd binnen belangrijke tak partij Bouterse

86

PARAMARIBO, 4 feb – Binnen de afdeling Wanica van president Desiré Bouterse’s NDP is een ware machtsstrijd uitgebroken. Tijdens een bijeenkomst van het afdelingsbestuur in Wanica ging het er behoorlijk fel aan toe. Leden die voorstander zijn van hervormingen, willen Rabindre Parmessar als lijstaanvoerder in Wanica. ‘Grand old man’ Charles Pahlad peinst er niet over te wijken. Sommigen zien de bui al hangen.

De grootste concurrent in Wanica, Chandrikpersad Santokhi’s VHP, wordt de lachende derde. Weliswaar scoort de NDP volgens de laatste peilingen beter in Wanica. Maar met Pahlad aan het stuur, wordt het ergste gevreesd. Volgens de Times of Suriname verwijten de ontevreden NDP’ers hun oude leider gebrek aan communicatievaardigheden. Beloften gedaan in de aanloop naar de verkiezingen van 2010, worden maar niet nagekomen. Parmessar zou het beter kunnen.

Parmessar, evenals Pahlad parlementariër, zou eerder luisteren naar de massa. Aanvankelijk had de partijleiding Parmessar al voorgesteld als lijstaanvoerder. Hij zou daarvoor moeten verhuizen naar Wanica. Pahlad zou zich dan terugtrekken. De VHP protesteerde heftig, omdat het niet om een ‘echte’ verhuizing zou gaan. Uiteindelijk werd besloten dat Pahlad nog een keer zou leiden. Kennelijk is dit niet in goede aarde gevallen bij het voetvolk.

86 REACTIES

 1. Dit is maar het begin.
  Om de steun van alle rijke handelaren te verwerven heeft Bouterse zelf stappen gezet niet te begrijpen zijn.
  Ben benieuwd waar dit gedoe toe leidt.


  Maak melding

 2. Volgens de ndp volk luistert Parmessar naar de rest van het volk! Sinds wanneer dan?!
  Het enige dat valt te merken bij Parmessar netals de rest van de ndp ministers,is zijn vele snoepreisjes gewoon voor zomaar , niemendaal!!


  Maak melding

 3. !!!!!!!volksspelen van dictators!!!!!

  China..Mao Zedong,

  volk o volk..vandaag is het Westen zo Powerful omdat zij hebben staal, wij moeten ook staal produceren, lever alles wat jullie hebben en niet gebruiken!!!

  en toen ging welhaast alle hoge gebouwen tegen de vlakte omdat China ging staal produceren met een combi van nikkel brons en allerlei afval, gevolg,vele doden!


  Maak melding

 4. Baap re baap,
  Tu kontjie karehe grandfather charles.

  charles één voet wat doe je nou?????

  In suri zouden ze zeggen;
  brada er is een tijd van komen en er is een tijd van gaan, maar in jou geval,
  blijf je……….dan gaan de kiezers naar Dhr Santhoki
  Vertrek je, dan gaan de kiezers naar Dhr. Santhoki.

  Whahahahahahahaha, the beginning of the END!


  Maak melding

 5. Pahlad zou nog een keer leiden om de klappen van Bouta te vangen!!! Parmessar zal hem troosten!!

  Met Pahlad aan het stuur vang je enkel bot!! hwet schip wordt stuurloos!! en hij vlucht als een rat als eerste!!

  Parmessar en Pahlad zijn kontlikkers van Bouta en Bouta weet excat hoe hij deze smiechten moeten gebruiken!!

  Santokhie laat hen zijn poepie ruiken!!


  Maak melding

 6. De spelen zijn begonnen!! er moet ergens en begin zijn!! Nanga palm wi bing go! Je-ru-za-lem! Je-ru-za-lem!

  Di mi dringi mi bita, maria wan fong mi!!!


  Maak melding

 7. !!!!!!!! volksspelen dictators !!!!!!

  China.. Mao Zedong

  volk o volk…het zijn de eksters die onze landbouw gewassen vernietigen, derhalve UITROEIEN!!

  en toen ging het volk massaal op pad met potten pannen en nog meer geschut dag en nacht op jacht, en vielen de vogels uit pure uitputting dood neer!!!

  en toen kwam er een hongersnood in China van een aantal jaren met 20 miljoenen doden en meer, omdat wormen, *de natuurlijke vijand van de ekster* ..

  ……….nu de ware dictators waren……. 🙂


  Maak melding

 8. Ik ben geen fan van deze partij, maar wat hen siert is dat als er problemen zijn, dat ze het onderkennen.
  In tegenstelling tot die partij aan de Wanicastraat, die zou verjongen na de dramatische verkiezingsuitslag van 2010.
  Alleen een nieuwe partijleider gekozen die geen uitsraling heeft.


  Maak melding

 9. Deze mensen zijn dood de politiek gecreeerd om het rijkdom van de armen af te romen.
  Neem deze Pahlad als voorbeeld.Door de NPS en VHP aangesteld om de totale export van rijst te controleren.
  Hij dronk het bloed van de arme boeren samen met zijn politieke bazen.De arme boeren mochten hun eigen product niet verkopen aan wie ze wouden.Export vergunningen werden aan deze bloedzuigers verstrekt die het geld weer deelde met de politiek.De NPS en de VHP hebben Suriname geen welvaart gebracht maar armoede.Dank zei de NDP wordt het volk een beetje wakker maar het is opletten geblazen.Zie op deze forum hoe ze op alle mogelijke manieren niet proberen om de NPS als een positief partij naar voren te brengen.


  Maak melding

 10. Elk koninkrijk dat tegen zichzelf is gaat vroeg of laat te gronde. Zolas baas heeft gezegd, de grootste vijanden zitten in de na dedesma prakserie partij.


  Maak melding

 11. Het doet me denken aan de tijden van onze grote leiders P en L, toen ze boven Coronie (in een vliegtuig) in gesprek zaten.
  L zei tegen P: Als we nu 10 gulden laten vallen, dan maken we 10 mensen gelukkig, waarop P antwoorde, laten we 300 gulden van maken, dan maken we 300 mensen gelukkig,de piloot op zijn beurt zei: als jullie je beiden laten vallen, dan is heel Suriname gelukkig.Now Mr P&P make my day.


  Maak melding

 12. Groenlinks achtige toestanden binnen de NDP. whahhahahaaaaam Welke NDP-er durft de Wolf van z’n troon af te stoten ? Charles Pahlad voor de presidentschap gaan ! Het einde van de NDP is nabij. Deze interne machtstrijd gaat onherstelbare littekens achterlaten.


  Maak melding

 13. NDP heeft alleen steun van de rijke hindoestaanse elite in zijn partij.
  Zonder deze elite is NDP geen politieke partij.
  Die zijn bezig elkaar op te eten. Deze elite denken alleen om hun eigen plekje niet het volk.
  Succes verder NDP er komen nog meer problemen.


  Maak melding

 14. Lachen joh!
  Hier hebben de prelude van het geen gaat gebeuren
  wanneer keizer Bigi Mofo I (waar dan ook) in het
  gevang zit.

  ParaPinto, de suppletie meeloper zal de bende
  moordenaars en drugsdealers niet bij elkaar
  kunnen houden. Hij is een volger geen leider!

  En deze dan;
  “Parmessar, evenals Pahlad parlementariër, zou eerder luisteren naar de massa.”

  Ieder objectieve observator weet toch dat ndp
  staat voor, Nationale Dictatuur Partij.
  Met andere woorden, ze kunnen allen doen alsof
  ze luisteren. De Dictator maakt het uit!

  IDOS peilingen noh?!


  Maak melding

 15. Neem van me aan dat bepaalde journalisten in Suriname van alles doen om de NDP in diskrediet te brengen. Achteraf zal blijken dat er niets aan de hand is.


  Maak melding

 16. Beste RobG:

  Dus de 15 slachtoffers van de decembermoorden zijn WEL op de vlucht doodgeschoten zoals Bouterse voor de Surinaamse tv verklaarde.

  Schande dat journalisten hier een andere mening over hebben. Dat maakt deze journalisten tot anti nationalisten, redmusi’s en landverraders.


  Maak melding

 17. RobG, het is andersom, het NDP probeert met intimidatie en geweld journalisten een bepaalde kant op te drijven. Deze regering gebruikt censuur om haar falen te maskeren.
  Limbo is het voorbeeld van riool journalistiek die er alles aan doet om het NDP in een goed daglicht te plaatsen. Heeft niets met objectief journalistiek te maken. Gelukkig zijn er ook journalisten die er lak aan hebben. Waar rook is is vuur, feit is dat het rommelt binnen de NDP en de waarheid gaat boventafel komen. De Wolf heeft een jaren 80 mindset. Het wegmoffelen van problemen is kansloos. Social Media heeft de oude dictator al ingehaald.


  Maak melding

 18. wat ik opgemerkt heb is dat er door de tegenstanders gewenst wordt dat de huidige regering uitgeschakeld word om weer op die manier suriname aan het moderne kolonialisme te onderwerpen inplaats van het zoeken naar een betere oplossing voor volk en land.
  de huidige regering die ook zijn best doet heeft heelwat drempels te verleggen wat ook door de vorige regerin onderleiding van nederland tot stand is gebracht,wat is gebleken dat het niet om opbouw van su maar voor het kolonialisme welvaart weg gelegd is/was.
  wat voor voordelen of vooruitgang heeft su in hun regeer periode gehad dan alleen maar verdeeldheid en het zeggenschap over su realiseren voor een controleerbare onderdrukking.
  Nu dat er met moeite stappen gedaan worden voor het realiseren van een eigen en beheersbare economie dat tevens ervoor moet zorgen dat het koloniale ingeprente manier van werken en denken op termijn naar eigen visie en het geloven in eigen kunnen voor een gezamelijk opbouw van het land en volk teweeg moet brengen,worden er door de tegenstanders hier op deze forum negatief over alles wat met suriname temaken heeft geuit.
  overal in deze wereld worden er machtsstrijd ondernomen,kijk maar naar europa,in afrika,india,japan,nederland ext.als men naar die factoren kijkt doet su het niet slecht wat dat betreft op wereld basis,;dus vraag ik mij af wat de frustratie van die haters op deze forum is”zijn zij echt voor vooruitgang van su of juist het tegenover gestelde.


  Maak melding

 19. @SRa,

  Borrelpraatjes,
  Men wil een regering met fatsoenlijke en capabele mensen die de bevolking geen worst voorhoudt en transparant is over haar uitgaven en niet op alle posten ondeskundige en incapabele partijgenoot plaatst.
  Schelden op andere landen (noordzee) en landgenoten, (verraders) helpt niet. Men heeft eindelijk door dat Bouterse aan verdeel en heerst politiek doet en niets van een “verenigd Suriname” heeft begrepen.


  Maak melding

 20. Sra, vooruitgang is prima, maar wel zonder moreel verval en respect voor mensenrechten, democratie en rechtstaat.

  Neem van mij aan dat iedere surinamer beste voor zijn/haar land wil. Jij maakt er een issue van terwijl dit niet het probleem is.

  In grote delen van de wereld gaan mensen de straat om de protesteren voor vrijheid, betere mensenrechten, democratie en een fatsoenlijke rechtstaat. En wat doen de Surinamers ? Ze geven De Wolf een podium. Zegt alles over de surinaamse volk.


  Maak melding

 21. Kogelbrieven voor politieke tegenstanders, Dino – de crimineel – als hoofd van een anti tereurinit, een vetbetaalder bischop die de kerkgangers waarschuwt om voooral niet ant- bouterse te zijn, een Goebels als Limburg die op alle tv zenders tetgenstanders wegzet als landverraders IN een officieel programma van de staat!!!

  Gaat lekker in Suriname


  Maak melding

 22. Henk Molenaar, hiermee raak je een gevoeligpunt. De media wordt gecontroleerd door de paarse kliek. Limburg is met z’n paarse evangelie heilig verklaard op de radio. Ook de polls worden door de paarse kliek gecontroleerd. Het gekleurde onderzoek van IDOS zegt alles. In feite bepalen zij de verloop van de verkiezingen. De oppositie doet er goed aan om een paar spindocters indienst te zijn.


  Maak melding

 23. =Dit is ook de reden waarom Bouterse samen met Santhoki wil samen werken.
  =Eerder hadden ze allen op Santhoki gestemd, dus vraag ik mij af waarom nu een ommezwaai.

  =Ik ben bang dat er vriendjes politiek aan de hand is. Afwachten wat er gaat gebeuren.


  Maak melding

 24. Is er nog iemand die de onzinpostings van SRA serieus neemt?
  SRA ook jij hebt in een democratisch land het recht om domme dingen te zeggen…….maar niemad die je serieus neemt.


  Maak melding

 25. @Shot door de roos

  Alsof je ndp lijder enige uitstraling heeft!
  Het is zijn Amnnestie die hem nog een beetje overeind houd!Zonder zijn Amnestie is die crimineel uitgeblust voor eeuwig!Het is zijn Amnestie die wat lichtjes hier en daar uitstraalt volgens zijn volgelingen!
  Nu weet ik niet meer..
  op wie zijn de ndp volgelingen trots/


  Maak melding

 26. !!!!!!!! volksspelen dictators !!!!!!

  Eey DADA fawaka mang,

  het is tog een ka ding met die china tog…wat een volk zeg?

  pasew,…jij wilt niet weten wat een *nekoe* toestanden ik meemaak op eigen para bodem??

  Pres, niet lullig doen, vertel????

  pasew…met een pet & een T-shirt kan ik winnen daar mang, geen oranje VHP vlag die daar tussen komt!!!

  Pres,…hoe zit dat met die *rooie vlag* van Ingrid??

  jo vuile beest yu

  🙂


  Maak melding

 27. @@ Sra weet je wat best doen betekent??? Neen!! want je hebt een grote lege gat in je kop!!! Tjonge, jonge zeg!! je brengt je zelf ten schande!!! het enige best wat jou dada/idool doet is het land naar de mallemoer verhelpen! Zie jij dat nog niet?? mi Gado!!! DOE JE OGEN OPEN als je die hebt, een blinde kan nog zien ingeval van jou!! Er zijn geen haters op deze Forum!! althans dat denk ik!! Maar mensen zoals jij wel!! IK ZEG ZOALS HET IS!! accepteer de waarheid of anders dan maar oprotten!! Kies de weg naar jou Valentijn!! je kunt heel veel stappen ondernemen maar als er geen daden komen,dan ben je net zover als jou baasje!!! Kijk ook niet wat de vorige regering heeft gedaan maar vooruit!! Nu is jou baasje aan de beurt, dan moet hij de beloftes ook nakomen!! Gedane zaken nemen geen keer of snap je dat niet!!! En jawel!!!! inderdaad, deze regering moet uitgeschakeld worden!! die deugt voor geen meter!! Wat voor heil zie je in hem?? ik wel! nl DE HEL!!!! daar brengt hij het land naar toe en stelletje malloten als jou staat toe te juichen!!

  Teh mi mama kong, mi sa taygie ing!! Yeah, yeah!! Maria wani fong mi!!


  Maak melding

 28. Hallooooooooooooooooooooooooo,,,

  bij een Idos-Peiling hier qua Populariteit, zou mijn ECHTGENOTE sra krijgen de hoogste score!!!!

  wilt U voor 1 keer haar belonen met een bloemetje 🙂


  Maak melding

 29. “Machtsstrijd binnen belangrijke tak partij Bouterse”

  In SU is er voor elk probleem maar één oplossing.
  GROND!!! Ik geef je grond, dan hou je je mond!

  En zo zijn we gauw van alle problemen af.


  Maak melding

 30. Hhahaahaaa…

  lees wat geschreven staat over Limbo,

  Cliff Limburg, de man die zich liet gelden als een waakhond van de persvrijheid in Suriname, blijkt thans een schoothondje te zijn van de huidige regering. Hij oppert nu geen enkel bezwaar, dat de pers wordt onderworpen aan censuur, omdat hij nu letterlijk en figuurlijk op de schoot zit van president Bouterse.

  Hij verdient daar een dikke boterham als perschef van het Kabinet van de President en het is meer dan logisch dat wiens brood men eet diens woord men spreekt. Limbo ontpopt zich meer en meer als een schoothond. Mevrouw Nita Ramcharan heeft onlangs in haar column ‘De censor aan het woord in ‘InfoAct’, aangegeven, dat Cliff Limburg geen perscensuur pikte tijdens de regering Venetiaan/ Sardjoe. Ze heeft in dezelfde column ook aangegeven wat het doel is van InfoAct.

  Ik citeer Nita Ramcharan: ‘Het programma InfoAct dat met geld van het volk wordt betaald, wordt misbruikt om mensen zand in de ogen te strooien en op een verkeerd spoor te zetten’. Het is duidelijk dat InfoAct wordt gebruikt om propaganda te maken voor de NDP.

  Jan Smeulders werd van stal gehaald en opgevoerd als een mediadeskundige in het overheidsprogramma InfoAct. Het leek erop dat Cliff Limburg en Jan Smeulders theorie over journalistiek aan het doceren waren. Ik vind het bizar dat die twee ‘nationalisten’ willen bepalen wat en hoe journalisten informatie naar buiten moeten brengen.

  In plaats van dat de regering de theorie van sociale verantwoordelijkheid (Social Responsibility Theory) koestert, kiest zij voor de autoritaire pers-theorie. Nu twijfel ik aan de uitspraak van president Bouterse, dat de media de vierde macht is. De journalistiek is volgens de theorie van sociale verantwoordelijkheid, een beschermer van de democratie.

  Vicepresident Robert Ameerali, Cliff Limburg en Jan Meulders willen, dat de journalisten naar de pijpen van hun moeten dansen en dat zij informatie volgens de autoritaire pers-theorie naar buiten moeten brengen. De media moeten zich steeds onderwerpen aan het gevestigde gezag. De journalist dient hier niet als waakhond van de democratie, maar als schoothondje van de heersende partij.
  In landen als China en Equatoriaal Guinea, de vrienden van Bouterse, verder Iran en Noord-Korea, zullen corruptieschandalen van een overheidsdienst de krant niet halen. Het is schadelijk voor het imago van het land en de leider(s) om die bekend te maken. De media moeten hier de overheid dienen en zullen dus niks over zulke zaken publiceren.

  Een journalist uit een land die volgens de autoritaire theorie handelt zal dan ook niet een onderzoek starten over corruptie van een overheidsdienst, tenzij er sowieso een positieve uitkomst aanzit. Smeulders zegt: ‘Hier in Suriname weten journalisten niet hoe het hoort en hoe kan een journalist de vicepresident tegenspreken?’ Wat een brutaliteit van Jan Smeulders. De handelingen van zowel Jan Smeulders als Cliff Limburg vind ik hondsbrutaal.

  De presentatie van Limbo en Seulders in InfoAct was een echte schertsvertoning. Daarom schreef Nita Ramcharan dat een ‘sibibusi’ nodig is om de ether schoon te vegen. Wat Cliff Limburg en Jan Smeulders in InfoAct hebben neergezet, is om de publieke opinie te manipuleren. Kennelijk leven deze twee ‘mediadeskundigen’ nog in de jaren’80.

  Niet alleen in InfoAct, maar ook in het SRS radioprogramma Bakabana Tori vertelt Cliff Limburg leugens en halve waarheden. Nog voordat de waarheid zijn laarzen aan heeft, is de leugen van Limbo al vijfmaal rond de aarde gelopen. Ik luister ook af en toe naar zijn programma Brokobana Tori. Maar, liever luister ik naar The Talk (A Taki) van Wayne Telgt, die vind ik interessanter en objectief, dat van Limbo is ridicuul en paars gekleurd.

  Vrienden bellen mij af en toe, dat Limbo weer eens te keer is gegaan tegen andersdenkenden en dat hij normen en waarden aan zijn laars lapt. Het is overduidelijk, dat Limburg de menselijke beschaving mist. Hij maakt gebruik van overheidsmedia kanalen om mensen tegen elkaar op te zetten. In zijn programma bekritiseert hij wekelijks personen op de hem bekende arrogante en intimiderende wijze.
  Terwijl de roeping van een media is zaken uit te brengen om de burgers in staat te stellen de maatschappelijke zaken van algemeen belang goed te kunnen volgen. Het is ongehoord, dat de woordvoerder van de president gebruik maakt van de staatsmedia om op staatskosten andersdenkenden te bekladden. Kennelijk draagt dit de goedkeuring van president Bouterse, want hij corrigeert de perschef nooit.

  Alle overheidsomroepen en televisiestations zijn omgetoverd tot propagandamachine van Bouterse. Limbo ventileert in al zijn uitzendingen een duidelijk pro-NDP en Bouterse-opvatting en zet zich af tegen alles en iedereen die tegen Bouterse of de NDP is. De presentatie van Cliff Limburg en Jan Smeulders via InfoAct was geen schoolvoorbeeld van de overheid in deze moderne massamedia.

  Naipal.A.I.
  February 3, 2013


  Maak melding

 31. “In de machosamenleving die Suriname geneigd is te zijn, is het ‘ niet gepast’ dat mannen emoties tonen. Huilen of je machteloos voelen omdat je vrouw je geestelijk of lichamelijk mishandelt, hoort niet bij het ‘man zijn’.”

  Tje mi maSRA gado!

  Is beter je blijf in Holland hor.
  Cancel je terugkeer want Inke en Jenny gaan je mishandelen.


  Maak melding

 32. Suriname op bilateraal pad onderhandelt niet meer op caraibisch niveau met de wereld maar op zuid-amerikaans niveau. Met deze nieuwe kijk op de wereld en verder professionaliseren van de NDP structuren als dominante partij en leiding in Suriname verbreed deze partij zijn machtscentrum binnen Paramaribo en districten. De oppositionele partijen maken nog de klassieke blunder pas een paar maanden voor de verkiezingen het electoraat achter zich te krijgen maar lopen dan onoverwogen een flinke achterstand in op hun aartsrivaal oftewel aardsvijand de NDP. Verder blijkt dat het organisatorisch en financieel veel rommeld binnen deze oppositiepartijen en dat de oppositie en haar kleine achterban teveel van uit ging op blunders die de NDP zou maken. Deze verwachtingen hebben juist averechts gewerkt omdat de NDP net voorgaande jaren steeds meer is gaan groeien. 2015 is voor het front als we de peilingen goed volgen geen haalbare zaak meer. Uitgaande van speculaties is verwachtbaar dat de VHP top zich zal aansluiten na de verkiezingsstrijd voor samenwerking met de NDP. Dat betekent dat het front op zal houden te bestaan.


  Maak melding

 33. Check dada op die foto. Een paarse hemd, jeans en een witte cap. Weet zeker dat hij die birkenstocks aan heeft. En dat noemt zich president van Suriname..hij ziet eruit als een dakloze die op Hoog Catarijne aan het schooieren is. whahahahaaaaa. Dada kan zich beter melden bij Mike de Boer of Mari van der Ven. Die gast heeft echt een make over nodig.


  Maak melding

 34. @ Rob G:

  Toen de Duitsers werden geconfronteerd met 6 miljoen joodse doden (en vele andere groeperingen daar nog bij) zeiden zei massaal: “Wir haben es nicht gewusst”. Steek je kop maar in het zand.


  Maak melding

 35. =Cliff Limburg is een grote poppenkast.

  =Tijdens zijn werkzaamheden bij Sky radio was hij zo kritisch op alles en nog wat en ook nog op dezelfde president.
  Nu heeft Limburg 1000 graden gemaakt om zich achter de president te scharen.


  Maak melding

 36. WE STAAN WEER OP DE KAART ! EN VERREKT WEER EEN TEGENSLAG VOOR DE WOLF EN ZIJN ZOON…

  ROTTERDAM – In een zeecontainer uit Suriname heeft de Douane Rotterdam vorige week 80 kilo cocaïne ontdekt. De drugs waren verborgen in twee houten kisten, waaronder een krat met een Harley Davidson motorfiets’, meldt het Openbaar Ministerie (OM) maandag. Er zijn in verband met de drugsvangst door het HARC team van de FIOD Amsterdam vier mannen aangehouden.

  De drugs konden worden gevonden met behulp van een speurhond. Met drugstesten stelden de douaneambtenaren vast dat de witte poederstof cocaïne was. De drugs hebben een groothandelswaarde van twee miljoen euro.

  De houten kisten, waaruit de cocaïne was verwijderd , zijn vorige week donderdag met een bestelbusje afgeleverd in een loods in Ridderkerk. De vier verdachten zijn maandagmiddag door de rechter-commissaris in Rotterdam voor twee weken in bewaring gesteld.


  Maak melding

 37. Ala je last hebt van schizofrenie en megalomanie dan gebeuren dit soort dingen vaker met jou.
  iedereen die Bouterse zijn machtspositie bedreigd krijgt problemen met deze machtsdrokken idioot.
  Simons,Wijdenbosch,A.Haakmat,R.Horb, Parmessar moet uitkijken.


  Maak melding

 38. De revolutie in Suriname is gefinanceerd door de FARC. Omdat de regering van Colombia de Farc wil uitschakelen moet NDP asiel verlenen aan FARC.


  Maak melding

 39. GMAP, ik vraag mij af hoe groot de invloed van Bouterse op de krijgsmacht nog is. Stel dat komende verkiezingen slecht voor hem aflopen, zou hij dan in staat zijn om wederom een coupe te plegen ?

  Binnen de legertop zijn ze ook allerminst blij met deze regering. Van insubordinatie wil ik niet spreken maar het scheelt niet veel. De CTU is een para militaire eenheid en staat onder leiding van Dino Bouterse. Ben eigenlijk wel benieuwd naar de omvang van deze organisatie. Hoe loyaal zijn ze ten aanzien van Bouterse. Het blijft allemaal schimmig. Misschien weet iemand hier meer over ?


  Maak melding

 40. Ik denk niet dat de boel gaat escaleren, die partij van de Pres staat stevig, en in 2015 wil ik het dan zien, nu ga je allerlei gedoe en gezeik als dit krijgen, maar het moment op die die dag in 2015 is van belang, dan bepaalt de kiezer wie hij of zij wil.


  Maak melding

 41. Herkent u deze nog, nog,nog?!

  Kenmerken die geassocieerd worden met sektarische
  groepen.

  – Vragen stellen, twijfelen, en verschillen van mening
  wordt ontmoedigd en zelfs bestraft.
  – De leiding dicteert, tot in het kleinste detail,
  hoe leden behoren te denken.
  – De groep toont een extreem gepassioneerde en
  onvoorwaardelijke toewijding aan de leider.
  – De leider hoeft geen verantwoordelijkheid af
  te leggen aan enige autoriteit.
  – De groep is op geld uit.
  – Gecoördineerde inspanningen om invloed en controle
  uit te oefenen en deze te behouden.
  – De groep claimt een speciale, verheven status voor
  zichzelf en haar leiders.
  – De groep heeft een gepolariseerde, wij versus zij
  mentaliteit.


  Maak melding

 42. redimusus waarom maken jullie onze president belachelijk. bouta is een ware sranang man die niet zijn oren naar de witte mannen laat hangen. redimusus kom sranang helpen op te bouwen of hou anders je mond en bemoei je met olland en jullie pedo’s. jullie praten alleen negatief over sranang.

  hup hup bouta


  Maak melding

 43. Koos.
  Deze keer zal hij eindigen als Maurice Bishop.
  Let maar op mijn woorden, hij weet als geen andere dat het leger van nu niet de zelfde is als de jaren 80 en 90, daarom heeft hij zoon lief gelijk benoemd als hoofd CTU en dat is niet in goede aarde gevallen binnen het leger zie ook de uitspraken van de bevelhebber van de afgelopen maanden.
  Vers van de pers kabinet president diatanceert van uitspraken Info Act.
  Vreemd dat toen journalisten werden bedreigd en toen er kogel brief naar protesterende jingeren werd gestuurd niemand van de regering zijn bek open deed.


  Maak melding

 44. Bigie kill: We maken je pres niet belachelijk. Hij is belachelijk.
  Binnenkort moet achter de betekenis van belachelijk in de dikke van Dale de naam Bouterse toegevoegd worden……asjeblieft dank je wel and have a nice rainy day……


  Maak melding

 45. @bigie kill, je schrijft::redimusus waarom maken jullie onze president belachelijk. bouta is een ware sranang man die niet zijn oren naar de witte mannen laat hangen.

  =Ik weet niet wat je hiermee bedoeld, maar de Amerikanen en Canadezen zijn ook de witte mannen die goud in Suriname zoeken. Wit is Wit.


  Maak melding

 46. GMAP, dank je wel voor je toelichting. Het blijft toch een bizare gedachte dat Bouterse met zijn prive leger de “CTU” een bedreiging voor de rechtstaat is en blijft. Kennelijk weten weinigen wat de omvang en de kosten van de zwaarbewapende CTU is. Het is toch een gotspe dat de belastingbetaler niet eens weet wat in zijn/haar achtertuin gebeurt. Ik vraag mij af of de oppositie dit wel eens aan de kaak heeft gesteld. Geld issu blijft een hot item binnen suriname en defensie blijft een grote kosten post. Laten we hopen dat de surinaamse leger lessen heeft geleerd uit het verleden.

  Het valt mij verder op dat Bouterse er alles aan doet om herkozen te worden in 2015. Zou mij niet verbazen als hij tzt een vreemde move gaat maken waar door het land weer 20 jaar achter op schema ligt. Hetzij een coupe, uitstel verkiezingen, Dino naar voren schuiven als kandidaat, opsluiten van de oppositie of de media en journalisten monddood maken. Mocht het zover komen dan hoop ik dat het leger de kant van het volk kiest. En wat mij betreft ligt hij dan ook meteen tussen 6 planken zonder proces.


  Maak melding

 47. eerlijk duurt het langst..

  er zijn tijden van komen-gaan,,de tijd van gaan is gekomen..

  hij had gezegd voor de verkiezing 2010 dat hij slechts één termijn van vijf jaar zou blijven en iets moois zou achter laten..

  b.v. een gouden kerst..

  waarom al die barbarie nu.

  hij zit niet te wachten op de noord-zee op die 20 miljoen,maar gaat wel bedelen voor ander-half miljoen in china..

  wat een principe.

  nu zijn zijn eigen mensen de vijand van hem ,eerst waren het de tegenstanders..

  is dit gewetens wroeging..

  waar blijven al die beloftes dan..


  Maak melding

 48. redimusus hebben altijd een excuus om onze president te bashen. in het belang van sranang is het beter met ons te werken ipv tegenwerken. die ding van 30 jaar geleden is allang al voorbij man. deze president is democratisch gekozen. sranang volk heeft gekozen en jullie redimusus moeten dit accepteren. sranang volk durft voorruit te kijken en het is beter dat jullie dit ook doen. ook olland moet dit accepteren. jullie ollanders zijn allemaal welkom voor vakantie maar daarna moeten jullie snel vertrekken.
  jullie veroorzaken alleen onrust in sranang.


  Maak melding

 49. @ Bigie Kill:

  Als je eens tijd hebt (ongetwijfeld), dan moet je op You Tube eens zoeken naar een documentaire over de 8 december-moorden, inclusief de televisiebeelden van de uitspreken van DDB en anderen. A. is het goed voor je algemene ontwikkeling, en b. dan merk je ook dat het niet helemaal onterecht is om jouw pres. te “bashen”, en c. je steekt ook iets op van de geschiedenis van Suriname. Want die ken je blijkbaar niet.


  Maak melding

 50. Zelfs binnen de partijgelederen van de ezels worden critici bestempeld als vijanden.
  Dit is een erge vorm van gewetenswroeging.
  Limbo,loekoe boeng want je speelt met vuur.


  Maak melding

 51. Bigikill, uit je mening jere,sommige respondenten hier gaan er prat op dat ze democratisch zijn,gelet op hun reakties zijn ze dat blijkbaar niet.
  De aap komt uit hun mouwen.
  Velen keuren Wilders goed hahahaha want hij mag vrij spreken.
  Maar zo gauw er iemand iets positiefs over de Surinaamse president typt,mi gadoooo krijgt hij/zij van alles naar zijn hoofd geslingerd pffffff.
  BTW ik deel jouw MENING.

  Komt allemaal goed met de NDP,storm in een glas water.


  Maak melding

 52. redimusus zijn jullie nog bezig om het su regering en president met jullie negatieve lading te bekogelen.

  jullie doen nu paniek voetbal in het donker en weten niets over de situatie in su maar jullie zitten in nederland op alles wat met su temaken heeft te klagen als klaag honden die geen bot hebben om op te kauwen,’als de president van suriname,DE HEER D.D.BOUTERSE jullie niet bevalt dan moeten jullie in su aanwezig zijn om hem dat zelf te zeggen en niet jullie frustratie op mensen afreageren die hun opbouwende mening weerleggen,’dat is een teken van onwetendheid en mentale zwakte,redimusus.


  Maak melding

 53. Sra: haal je hoofd eens uit het achterwerk van je Meester Bouta. Dan zien je ook de wereld er echt uitziet.

  De mensen die in het verleden kritiek op jou meester hadden zijn op de vlucht neergeschoten, gewond op een brancard geexecuteerd, hebben zelfmoord gepleegd in hun cel….of zijn spoorloos verdwenen…..


  Maak melding

 54. henky mollenaar

  haal jou hoofd eesn uit het achterwerk van jou meester blindheid op den duur met fictie en fanfasie,;dan zal jij zien hoe de realiteit in werkelijkheid is.

  jij spreekt vanuit het denbeeld dat de media jou gepresenteert heeft en dat jij het blindelings hebt geloof is geen raadsel voor mij omdat jou instelling negatief en vol van vooroordeel is afgestemd.
  dus zeg maar wat jij wil het schaad mij niet en doet mij niet zeer maar open juist mijn ogen om te kunnen lezen wat voor achterlijk gedracht en manier van denken dat jij in petteo hebt.
  heb jij gezien wat jij beweert,was jij erbij,kan jij bewijzen,en als jij dat niet kan”wat voor zin heeft het dan om jou steeds negatief over die persoon(bouterse) te uiten,jij komt er geen stap vooruit maar blijf net als een oude LP op een punt haken en steeds op die punt terecht komt en geen vooruitgang.
  daarom zouden mensen als jij niet lang in su kunnen blijven”jullie klagen teveel op su en regering dat het land jullie ook niet meer verwelkomt of jullie liever kwijt is dan rijk.


  Maak melding

 55. sra, misschien heb je een verklaring waarom de goudwinsten door deze regering nooit in begroting zijn meegenomen. Sterker nog de inkomsten uit goud zijn spoorloos.


  Maak melding

 56. koos waarom heeft IAMGOLD uit eigen beweging nooit een volledig inkomsten raport aan deze regering in geleverd.
  als de vorige regering er zelf geen handje in het gouwdinnen had waarom hebben zij dan nooit de opbrengsten van hun afspraken met cannada publiekelijk bekend gemaakt,’het is niet dat ik het weer op de vorige regering de schuld aandrijf maar als zij beter met hun voorwaarden en afspraken omgegaan waren zouden wij nu niet in deze situatie verkeren,in tegenstelling tot deze regering die het wel voor elkaar gekregen heeft om meerdan 40% van het inkomen te krijgen en nu bezig is om zelf stappen te ondernemen voor het delven van koper en ook goud te realiseren.
  laat het jou bekend zijn dat het niet 1 regering op deze aarde gelukt is om in twee jaren een land op te bouwen.
  zelf de vorige regering had meer dan 12 jaren nodig en toch hebben zij niks wezenlijk in su ge realiseerd of opgebouwd en dat integenstelling tot deze regering die het in 2 jaren beter doet en ook durf om stappen te ondernemen”,de economische toestand in su is nu beter,en er wordt aan zelf bewustzijn gewerkt die niet te stoppen is.
  hoe jij het keren wil.”su is nu beter opweg en gaat stap na stap vooruit alleen nu zonder inmenging van nederland,”en daar is ook tijd voor nodig,”zelf de schepper van leven heeft niet de aarde in een dag gemaakt,;verwacht jij dan van bouterse dat hij in een jaar su opbouwd,dan heb jij het mis,’alles heeft zijn tijd.


  Maak melding

 57. henky mollenaar

  ik heb alleen maar de bal keihard terug geschopt en als jij goed gelezen had zou het jou opvallen dat ik IAMGOLD geen schuld gegeven hebt maar een eerlijkheids visie werlegd hebt;;er word maar van een kant de dingen bekeken,”maar als de dingen goed gebalanseerd worden(van beide groepen controleren)zou er een betere beeld van de inkomsten aanwezig zijn,.
  deze regering heeft aan die balans gewerk en het ook openbaar gemaakt,en dat is realiteit.


  Maak melding

 58. Beste Sra:

  Hoe weet jij dat “IAMGOLD uit eigen beweging nooit een volledig inkomsten raport aan deze regering in geleverd”

  Waar baseer jij deze stelling op>?


  Maak melding

 59. henky mollenaar

  dan was het de plicht van de vorige regering geweest om het openbaar te maken.
  en als IAMGOLD dat wel gedaan heeft,’dan heeft de vorige regering zware fraude ten opzichte van bevolking gepleegd en moeten zij kunnen uitleggen waar die opbrengsten naar toe zijn gevloeid.
  en geen ontkenning.


  Maak melding

 60. “dan was het de plicht van de vorige regering geweest om het openbaar te maken”. Aldus onze Gargamel.
  De huidige regering ziet het waarschijnlijk dan ook niet als hun plicht om het openbaar te maken, want ze gaan ervanuit dat ze alleen maar rechten hebben en geen plichten.

  @HENK MOLENAAR: Geen vuilnisman die er over piekert vuilniszak SRA mee te nemen, de vuilnisman trapt zn gaspedaal en gaat er met ongekende snelheid vandoor.


  Maak melding

 61. pffff en weer MENSEN uitmaken .Wie zijn jullie eigenlijk?
  Ik weet het een stelletje losers die niets beters te doen MENSEN voor alles en nog wat uitmaken ,gebrek aan WOORDEN.
  Weet dit:Wie Zonder Zonde Is Werpe De Eerste Steen.Dus who cares,henk molenaar,ray gmap enz.enz.enz. ga jullie schamen.


  Maak melding

 62. I KNOW you are SRA;

  Wat was het ook alweer? SRApoe, of SRA poe.
  Scherp ben je niet dus laat je stinkende scheten.
  Ma da geef nie hor baala; past precies binnen de visie van onze purple cub.
  Blijf vertrouwen hebben in onze (K)luchtkastelen en je zal rijkelijk beloond worden.

  NB. Voorda je kom na Su, kan je nie eerst een basis cursus Nederlands volgen via het net?


  Maak melding

 63. hahahahaha Misjikaba , waarom? omdat er moest staan :die niets beters te doen hebben,dan mensen voor alles en nog wat uit te maken,hahahahahah had geen zin mezelf te verbeteren.hahahaahha de enigen die mij mogen verbeteren zijn de blanke Nederlanders dus shut up.Hahahaha ik ga liever een basis cursus Surinaams volgen hihihi.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.