80 kilo cocaïne in zeecontainer uit Suriname

46

In een zeecontainer uit Suriname heeft de Douane Rotterdam vorige week 80 kilo cocaïne ontdekt. De drugs waren verborgen in twee houten kisten(FOTO), waaronder een krat met een Harley Davidson motorfiets. Er zijn in verband met de drugsvangst door het HARC team van de FIOD Amsterdam vier mannen aangehouden.

De drugs konden worden gevonden met behulp van een speurhond. Met drugstesten stelden de douaneambtenaren vast dat de witte poederstof cocaïne was. De drugs hebben een groothandelswaarde van twee miljoen euro.

De vier verdachten zijn vanmiddag door de rechter-commissaris in Rotterdam voor twee weken in bewaring gesteld.

46 REACTIES

 1. Nou, lekker nieuws weer, mooi toch. Lang leve die zooi.
  En men gaat nog meer ontdekken. Let op, later dit jaar.
  Dat ding tiert zo welig in Suriname.


  Maak melding

 2. jabaya, de import en export van de firma List & Bedrog, eigenaar de wolf en Co, draait op volle toeren.

  Zijn zoonlief heeft ervoor gezorgd dat de directe concurrenten van palief werden/zijn opgepakt in SU …


  Maak melding

 3. Ach ja we weten allemaal wie achter deze ladingen zitten.But big brother Washington en Den Haag is watching them.Hun onverklaarbare rijkdom, en hun snoepreisjes naar het binnenland zegt genoeg.


  Maak melding

 4. De VHP brothers zitten achter de drugs, altijd zo geweest en zal altijd zo blijven.
  Verklaard ook de plotselinge rijkdom van een hoop arme afstammelingen van plattelands boeren uit de westelijke district. Ze gaan schuil onder fabelachtige namen zoals de Yokohama groep en dergelijke.


  Maak melding

 5. De VHP brothers zitten achter de drugs, altijd zo geweest en zal altijd zo blijven.
  Verklaard ook de plotselinge rijkdom van een hoop arme afstammelingen van plattelands boeren uit de westelijke district. Ze gaan schuil onder fabelachtige namen zoals de Yokohama groep en dergelijke

  BESTE MENSEN YOKOHAMA IS GROEP BOUTA


  Maak melding

 6. Douane vindt 80 kilo cocaïne in container
  ROTTERDAM –

  Vier mannen zijn vorige week aangehouden in verband met de vondst van een grote partij cocaïne. De drugs zaten in een zeecontainer uit Suriname; de pakketten lagen verstopt in kisten onder een krat met daarin een Harley Davidson. De cocaïne heeft een waarde van 2 miljoen euro.

  Mail dit artikel.Mail
  Print dit artikel.Print
  Foto: OM

  Weekendabonnement
  Proefabonnement,
  10 weken € 30,-!
  Ads door Google
  Stoppen met alcohol?

  Volg een behandeling bij Bouman GGZ Maak een afspraak – Geen wachttijd!

  http://www.boumanggz.nl

  Deze zijn de verdachten:::

  De verdachten zijn een 48-jarige man uit Heiloo, een 32-jarige man uit Curaçao, een 31-jarige man uit Barendrecht en een 44-jarige man uit Rhoon. Zij zijn maandag voor twee weken in bewaring gesteld.


  Maak melding

 7. Sorry, was geknipt dus alles is gekopieerd. Een klein stukje tekst wilde ik laten zien::

  =De verdachten zijn een 48-jarige man uit Heiloo, een 32-jarige man uit Curaçao, een 31-jarige man uit Barendrecht en een 44-jarige man uit Rhoon. Zij zijn maandag voor twee weken in bewaring gesteld.


  Maak melding

 8. En Abraham was er zeker van dat midden volgend jaar met de Carolina brug een begin zou worden gemaakt.Maar met de drugs vangsten van de laatste tijd wordt dat twijfelachtig.Niet zo lang geleden werd ook een grote partij onderschept in Frankrijk.Was dat onkunde van Naarendorp?.


  Maak melding

 9. @Fer. E.
  Waaaaaattt?sra toeren op een Harley Davidson motorfiets???

  Fer. E.
  Waaaaaatt???Ken je het verschil tussen een scootmobiel en Harley Davidson motorfiets niet?


  Maak melding

 10. Was die coke niet van onze hooligans réétje (Ray) en pasew. Kennelijk gekregen ‘from their idol’ Santhoki.

  Van deze twee fervente hooligans zouden wij allen toch minimaal een aantijging als vanouds mogen verwachten.

  Sabbotage alom.

  Zelfs deze aantijgingen zullen hun VHP (Verlegen Hypocriete Partij) niet in het machtscentrum terug kunnen brengen.

  Of komt die 28 kilo die Santhoki met z’n leugendetector als rookgordijn liet verdwijnen nu eindelijk eens boven water drijven?

  Trouwens waar is Santhoki als hoofd van drugsbedtrijding etc.etc.etc. gebleven? Is hij nog in die functie?

  Hooligans, denk erom eigen keuken niet vergeten.

  We benne benieuwd!


  Maak melding

 11. GMAP
  Hoeveel kilo cocaine is de afgelopen 2,5 jaar al onderschept uit Suriname??

  Hoeveel kilogrammen komen in totaal op maandbasis Nederland binnen en welk deel daarvan is afkomstig uit Suriname jo hypokriet jo. Kom maar op met die data dan lul jij waarschijnlijk anders.


  Maak melding

 12. @Hallo he,he de hijger,
  De heer Santokhie is de eervolle ex voorzitter geweest van de CICAD,een funktie waarvan je coca baas alleen maar van dromen kan. A no mang doro dape. Dat heeft Santokhie wel met eer gedaan zonder de presidents titel en zonder Amnestie!!
  En die LAI IS niet van de vhp noch van mij,we houden ons niet bezig met criminele aktiviteiten. Heb je navraag gedaan bij dinootje en je baasje over die LAI?!!


  Maak melding

 13. Bouta en zoon willen alle drugslijnen in eigen hand houden. Denk niet dat ze wakker van liggen hoor, dit soort verliezen hebben ze al rekening mee gehouden. Wel jammer voor die motor.

  Bouta en zoon denken: paps aan de macht, laten we de grootste slag slaan.

  Er is geen hond die beter van deze regering is geworden, maar wel Bouta, Dino, en al hun vrienden!


  Maak melding

 14. Feit is wel dat Suriname wordt geregeerd door drugscrminelen.
  Desi Bouterse.
  Dino Bouterse
  R.Brunswijk.
  R.Parmessar.
  Ze zijn niet veranderd die criminele lafaard.


  Maak melding

 15. Nederland blijft land van ’tulpen en tolerantie’
  DEN HAAG – Buitenlandse toeristen hebben een behoorlijk positief beeld van ons land. Ze zien Nederlanders overwegend als tolerant, open, vriendelijk en gastvrij.

  Foto: Thinkstock
  Dat blijkt uit het dinsdag bekendgemaakte vierjaarlijkse imago-onderzoek van het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC).
  Het NBTC heeft zo’n 11.000 mensen ondervraagd in de 13 belangrijkste landen van herkomst van buitenlandse toeristen. Die vinden Nederland overigens niet alleen open en tolerant, maar ook goed bereikbaar en ideaal voor korte vakanties.

  Als je maar geen drugs meeneemt.


  Maak melding

 16. Kaal plukken en 20 jaren in de cel eenzaam opsluiten zonder vervroegde vrijlating!!

  @@ iemand zei over de forum vrouwen laten de mannen niet met rust! mijn vader zei de mannen weggooien als je nieuwe schoenen gekocht hebt hi hi.

  Tegen hem of haar wil ik zeggen: mijn vader zei als een hond eenmaal poep heeft gegeten, gaat hij niet meer laten wat je dan ook doet of wat voor straf je ook geeft!!!!


  Maak melding

 17. @@ Oh,ja!! het was Kolibrie en het ging over het onderwerp: Surinaamse mannen klagen vrouw steeds vaker aan. Zo schreef hij; Mijn vader zegt altijd.- Mannen zijn net als schoenen, als de man niet bevalt dan weggooien en een nieuw schoen kopen-. Zo simpel.

  @2 Kolibrie mijn vader zei het volgende: als een hond eenmaal poep heeft geroken en gegeten, gaat hij niet , nooit en te nimmer meer laten, wat je dan ook doet of wat voor straf je ook geeft!!!!


  Maak melding

 18. Maandag 4 februari 2013 om 23:42 uur, door MEDUSA
  Fer. E.
  Waaaaaatt???Ken je het verschil tussen een scootmobiel en Harley Davidson motorfiets niet?

  @MEDUSA: Natuurlijk!
  Aangezien (sra) zijn Harley Davidson in beslag is genomen door het O.M., krijgt hij van de zomer (2013) een opgevoerde Scootmobiel.
  Bij zijn vertrek naar SU. met PSA, krijgt hij van mij alsnog een SOLEX.


  Maak melding

 19. Hahahaha er zijn zoveel incecten en beesten die casave eeten alleen broer konijn krijgt de schuldt al zie je een konijn die misschien nooit een stuk casave heeft gezien nog krijgt hij de schuldt want jullie zijn net zo schuldig jullie weeten van wie het is jullie waaren er bij wel dat is niet wat de bijbel bedoelt met niet zien en toch geloofen want ik denk dat al zouden jullie zien dat haas dat deed nog zouden jullie zweeren dat het broerkonijn was haat jaloesie afgunst maar de bal is rond vergeet niet waar je de kuil graaft wat je valt er zelf in soms onschuldig en toch beschuldig en schuldiggemaakt is ook misdaad


  Maak melding

 20. Hooligan réétje (Ray) niet zo agressief. Je “idol” Chandrikapersad Santhoki was “zo goed” dat hij “erg lang” (waren het niet een paar maandjes) die functie heeft bekleed. Ze waren zeker op de hoogte gebracht van z’n detector scene/komedie.

  Trouwens, als voorzitter van de CICAD, zo’n hoge funtie zou zijn, hoger dan die van President, dan heeft jou “idol” Santhoki toch niets, maar dan ook niets te zoeken in de politiek.

  By the way: nemen julie beide (jij en je idol) plaats achter die “leugendetector”. Misschien dat jullie je geestelijke vermogens dan beter zullen kunnen achterhalen. In cijfers uitgedrukt haalt onze hooligan réétje ongetwijfeld een zeer ruime voldoende voor liegen. Door Santhoki gevolgd met stip.

  En trouwens het moest zijn: VHP – Verlegen en (zeer) Hypocriete Partij.

  Waar blijft onze aantijger en hooligan réétje (Ray). Totnogtoe heb je letterlijk maar één (1) enkele keer gerotzooid.

  We benne benieuwd!


  Maak melding

 21. @he he de hijger

  Hallo Hijger,
  de positie van voorzitter bij de CICAD is niet een positie die je je leven lang kan behouden. Alle eervolle personen krijgen de kans om deze post te mogen vervullen. Het gaat beurt om beurt!
  De heer Santokhie is deze beurt ten EER gevallen en je baasje ….wel die denkt dat amnestie een hele eer is voor hem!
  Santokhie gaat niet over lijken om de machtigste man van Suriname genoemd te worden!En ook niet door VERRAAD!
  Je baasje heeft alles gedaan om de ‘machtigste ‘ man van Suriname genoemd te worden. Het begon al in 1980 met zijn pogingen !Moord,amnestie ,verraad ,alles heeft deze misdadiger gedaan ,letterlijk ALLES!!
  Het moet je baasje zijn samen met zijn handlangers ,de amnesialijders van Boxel,die achter de leugendetector moeten staan!Waarom kiezen voor Amnestie dan!!!


  Maak melding

 22. Santoki en zijn “ex”-vrouw werden toen ook genoemd in een drugszaak ging om een doodgeschoten drugsbaron in A’dam.
  Santoki gaf de schuld aan zijn ex hahaha wat een lafaard,Vene heeft die hele tori in de doofpot gestopt.
  hahahah als ik de politie was,kwam ik hier lezen,alle aantijgingen traceren en als getuigen oproepen.
  ai baja die NF aanhangers weten het natuurlijk weer,niet hier komen typen wie die drugs heeft geimporteerd,als jullie zo zeker weten ,stap gelijk naar de politie.


  Maak melding

 23. @i know

  Dat is allemaaal een tevergeefse poging van de ndp drugsmaffia geweest om de heer Santokhie de schuld te geven waarvoor zij zelf verantwoordelijk voor waren!
  De Cicad heeft Santokhie gekozen op basis van kennis,vertrouwen,drugs bestrijder en als man van Wet en Recht!
  Boi,als je baasje denkt dat hij deze kwaliteiten beschikt moet hij maar solliciteren voor de post van voorzitter van de Cicad!!
  Ps
  hij moet zijn Amnestie dan wel thuislaten,okay!


  Maak melding

 24. De 100% controle uit risicogebieden waaronder Suriname valt geldt ook voor het verkeer over zee. Alles wat uit Suriname komt wordt grondig onderzocht omdat een minderheid van idioten die het voor de grote groep eerlijke landgenoten bederven tot deze daad over gaan.
  Hoe krijgen deze criminelen het in hun stomme kop nog betrouwbaar over te komen met goederen uit Suriname.
  In de wereld van nu is Suriname via interpol reeds als risico gebied verklaard en daar ondervinden landgenoten die niets met dergelijke praktijken te maken hebben last van. De drugsmafia in Suriname is flink geinfiltreerd en komen van alle landen vandaan.


  Maak melding

 25. 100 % controle geldt voor alles wat uit Suriname komt.
  Zeeverkeer,landverkeer en luchtverkeer. Hoe krijgen criminelen het in hun stomme kop vracht uit een risicogebied als Suriname nog hun slag te slaan.
  Infiltratie heeft flink plaatsgevonden van deze lui uit heel de wereld maar interpol en Nederland slapen niet voor deze criminelen die het bederven voor rechtgeaarde suri’s die niets met zulke praktijken te maken willen hebben. Alhoewel gesteld moet worden dat het moraal etisch gedrag van suri’s die anderen zien gedijen onder zulke extreem verkeerd gedrag ook het als normaal gaan beschouwen een slag te slaan. Maar de gevolgen zijn niet te overzien.


  Maak melding

 26. @I know

  De politie?!
  Wie Tls en Belfort!!
  Gaan ze een case durven te maken over de drugsaktiviteiten van hun baasje?!!
  Belfort die executeerd je gewoon midden op straat ,enne hoe zit het met het onderzoek van de kogelbrief!!
  Staat het gedeponeerd in de GROTE DOOFPOT bij TLS,BELFORT OF BOUTA thuis!?


  Maak melding

 27. Pakkans!

  De afzender van dit pakket is zo gepakt. Maar daar hoor je niets van. Het is toch niet moeilijk om te achterhalen wie dit pakket heeft gepost? Daar moet je beginnen en dan pak je de ontvangers op. Nu maak je met veel bombarie bekend dat je de drugs hebt onderschept en geef je daardoor de afzender de kans om onder te duiken.
  Hier horen we zeker niets meer van. Jammer!


  Maak melding

 28. Mensen opgelet: onze hooligan bij uitstek Ray beter bekend als réétje, heeft z’n hangmat verlaten. Maakt u zich gereed voor de meest onware aantijgingen.

  Niet vergeten, zakdoeken bij de hand, voor eventueel lang aanhoudend gelach.

  Voor komedie moet je bij réétje wezen.

  We benne benieuwd!.


  Maak melding

 29. hehe: Ik neem die postings van Ray best wel serieus.
  Anders dan jou postings die zo hilarisch zijn dat die tempo zakdoekjes niet aan te slepen zijn. Over komedie gesproken……..


  Maak melding

 30. Dinsdag 5 februari 2013 om 18:00 uur, door Musk
  Pakkans!
  De afzender van dit pakket is zo gepakt. Maar daar hoor je niets van.

  @Musk: Het moet mogelijk zijn om de afzenders hiervan te achterhalen.
  Vooral m.b.t. het verschepen van de Harley Davidson vanuit SU.
  De DOUANE in SU. moet hiervan op de hoogte zijn.
  Voor de verscheping moeten ook documenten worden opgemaakt.
  ……………………………………………….

  Het bevreemdt mij, dat niemand in SU. is aangehouden voor de cocaïne transport uit SU. tussen 16 pallets met TEGELS.
  Suriname produceert geen TEGELS vroeg ik mij af.
  Heeft iemand ooit een aanhouding hierover in SU. gehoord?
  Blijkens info. zou een bekende Tegelzaak hoek Redmondstr. en van het Idsigastr. er meer vanaf moeten weten. Maar een aanhouding heeft in SU. nimmer plaatsgevonden.
  Het betreft een criminele zaak uit 2009.

  Posted on 22 October 2009
  De Nationale Recherche heeft in de havens van Rotterdam en Trinidad 40 kilo cocaïne onderschept. De drugs hebben een waarde van ruim 1,5 miljoen euro. Ook werden huiszoekingen gedaan, onder meer in Maastricht. Dat meldt het het Openbaar Ministerie in een persbericht.
  ……………………………………………….

  In samenwerking met de douane onderschepte de Nationale Recherche vorige week vrijdag een container met 16 pallets met tegels uit Suriname. Daarin bleek tussen de tegels 29 kilo cocaïne verstopt. De pakketten cocaïne waren verpakt in drie rugtassen.

  In verband met deze drugsvangst zijn acht verdachten aangehouden. De dienst Nationale Recherche van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) doorzocht dinsdag zes woningen en twee bedrijven in Rotterdam, Maastricht, Andijk, Heerlen, Hoensbroek, Brunssum en Zwaag. Daarbij is beslag gelegd op twee vuurwapens, ruim 280.000 euro aan contant geld, 600 gram cocaïne, administratie en mobiele telefoons.


  Maak melding

 31. Who cares, het staat bekend dat hooligans elkaar door dik en dun steunen. Zelfs na ontmaskerd te zijn, zijn ze vaak nog steeds bereid verder te gaan met hun onware aantijgingen. Meestal zijn het zeer hardnekkige gevallen.

  Doordat ze al te vaak met hun tunnelvisie worstelen, kun je desalniettemin veel plezier aan deze gasten beleven.

  Het spul hierboven (waar dit artikel over gaat) is deze lui vaak niet vreemd. Het zijn echte deugnieten.

  Je moet het zo zien: met hooligans is het altijd ook lachen en nogeens lachen geblazen. Maar zij hebben dat zelf niet eens in de gaten. Het blijven hoe dan ook amusante schavuiten. Jammer genoeg contra-productief.

  Zeg nooit en te nimmer aan een hooligan dat ie achterlijk of gestoord is. Anders loop je het risico van minder hilariteit en komedie op je bordje.

  We benne benieuwd.


  Maak melding

 32. @hehe:Hooligans steunen elkaar door dik en dun….
  Welnu, hehe ik kan je stelling alleen maar bevestigen.
  Een schoolvoorbeeld van hetgeen je stelt zijn de NDP hooligans, het paars stemvee en de NDP- kuddedieren.Die steunen elkaar vaak tegen beter weten in , en vaak ook om hun moverende redenen ( het elkaar toespelen van domeingronden, 7-even overheidsbaantjes).En het spul uit dit artikel is hen inderdaad niet vreemd, hun zgn LIJDER is hiervoor veroordeeld als grootexporteur.En ja je kan met ze lachen, vooral als ze die hilarische en ongeletterde onzin op de berm in vooral hun clubgebouw en rovershol OCER staan uit te kramen, daar kunnen de comedy capers en de comedy factory nog wat va leren. But hey, WHO CARES zolang zij en hun kuddedieren maar gelukkig zijn en in hun luchtkastelen en onzinverhaaltjes geloven.Smakeloosheid komt in vele smaken, domheid ook, daarom zal je advies opvolgen en nooit en te nimmer tegen een hooligan zeggen dat die achterlijk of gestoord is. Ik laat ze in hun waarde als hooligan, pretentieuze nietsnutten, idiote charlatans vooral wanneer ze bezig zijn met het lanceren van gel*l in de ruimte, want zoals mijn oma dat altijd zei: two wrongs doesnt make one right………have a nice day…


  Maak melding

 33. Forummers, Odi odi.

  WAAROM IS HIER SPRAKE VAN EEN TOPPER?

  Topper Nederlands bedrijf en zoon zakenman aangehouden
  06 Feb. 2013 (Bron-StarNieuws)

  Een topper van een Nederlands aannemingsbedrijf in Suriname en een zoon van een zakenman zijn aangehouden in Nederland. In een zeecontainer uit Suriname is 80 kilogram cocaïne de vorige week in Rotterdam onderschept. De Nederlandse overheid meldt dat vier verdachten zijn aangehouden en dinsdagmiddag voorgeleid. Hun aanhouding is met twee weken verlengd.

  Politiewoordvoerder Humphrey Naarden zegt aan Starnieuws dat tot nu toe vanuit de Nederlandse justitie geen gegevens zijn doorgestuurd naar Suriname. Op politieniveau zal er wel contact gemaakt worden. Suriname en Nederland hebben een rechtshulpverdrag. Er is hier nog geen gebruik van gemaakt, zegt Naarden.

  Het verderfelijke spul was verborgen in twee houten kisten, waaronder een krat met een Harley Davidson motorfiets. De drugs konden worden gevonden met behulp van een speurhond. De cocaïne heeft volgens de Nederlandse overheid een groothandelswaarde van twee miljoen euro.

  Starnieuws verneemt dat een topper van het Nederlandse bedrijf zijn job hier gedaan heeft en terug is gekeerd naar Nederland. Hij heeft bij de (verhuizing) ook de Harley Davidson motorfiets ook meegenomen.

  En tot slot:
  Hoewel de veiligheid op de haven is opgevoerd en er een scan is, is de partij cocaïne hier niet ontdekt.

  HEBBEN ZE GEEN SPEURHONDEN OP DE HAVEN IN SU.?

  Natuurlijk werd de partij COCAÏNE niet door de SCAN ontdekt, omdat het een TOPPER volgens SU. begrippen was.

  KPS. afd. Narcotica: Beginnen jullie alvast een onderzoek op de HAVEN en ook bij de DOUANE.
  Dan komen jullie ook andere TOPPERS in deze tegen.


  Maak melding

 34. en wat lees ik in starniews???
  Een topper van een Nederlands aannemingsbedrijf in Suriname en een zoon van een zakenman zijn aangehouden in Nederland. In een zeecontainer uit Suriname is 80 kilogram cocaïne de vorige week in Rotterdam onderschept. De Nederlandse overheid meldt dat vier verdachten zijn aangehouden en dinsdagmiddag voorgeleid. Hun aanhouding is met twee weken verlengd.

  Politiewoordvoerder Humphrey Naarden zegt aan Starnieuws dat tot nu toe vanuit de Nederlandse justitie geen gegevens zijn doorgestuurd naar Suriname. Op politieniveau zal er wel contact gemaakt worden. Suriname en Nederland hebben een rechtshulpverdrag. Er is hier nog geen gebruik van gemaakt, zegt Naarden.

  Het verderfelijke spul was verborgen in twee houten kisten, waaronder een krat met een Harley Davidson motorfiets. De drugs konden worden gevonden met behulp van een speurhond. De cocaïne heeft volgens de Nederlandse overheid een groothandelswaarde van twee miljoen euro.

  Starnieuws verneemt dat een topper van het Nederlandse bedrijf zijn job hier gedaan heeft en terug is gekeerd naar Nederland. Hij heeft bij de verhuizing ook de motorfiets ook meegenomen. Hoewel de veiligheid op de haven is opgevoerd en er een scan is, is de partij cocaïne hier niet ontdekt.
  Ik vond het al erg opvallend dat de nl krantten niets over de afkomst van deze mensen schreef. EEn paar hier op het forum zullen nu misselijk en boos zijn dat het niet om Surinaamers gaat.


  Maak melding

 35. Ondanks Desi geen haren meer heeft, zal het mij niet verwonderen als hij hierin met de haren wordt bijgesleept.
  Dat soort vuiligheid verwacht men wanneer Ned bijbetrokken is ! !


  Maak melding

 36. Ik begrijp niet waarom ze altijd niet willen publiceren in welk bedrijf dit gebeurd is, en jullie weten allemaal wie dat topper van een nederlands aannemingsbedrijf in Suriname is. Het is MNO Vervat nu in handen van Boskalis International.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.