vrijdag, april 19, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidBedrijfsleven vreest corruptie bij invoering tabakwet

Bedrijfsleven vreest corruptie bij invoering tabakwet

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 1 feb – Het bedrijfsleven vreest voor corruptie na invoering van de wet tegen roken in het openbaar. Dit zegt George Aalstein, woordvoerder van de groep protesterende horeca- en casinobedrijven. Ambtenaren kunnen makkelijk verleid worden tot corrupt gedrag bij het controleren. Het wetsvoorstel dat nu behandeld wordt in het parlement, zou niet voldoende garanties bieden. Maar volgens minister Michael Blokland van Volksgezondheid is dit wel het geval.

De regering is zich ervan bewust dat de strijd tegen het roken geen eenvoudige is en zal zijn. “We moeten ons bewust zijn van de trend waarbij de tabakindustrie in toenemende mate de aandacht richt op ontwikkelingslanden, met name vrouwen en jongeren. Thans richt deze industrie zich dus op onder meer Afrika, met verkoop van losse sigaretten bij scholen en om zich zo te verzekeren van een markt voor de komende twintig tot vijfentwintig jaar”, zei Blokland in het parlement.

De tabakwet moet vooral alle sluipwegen afsluiten. De bedrijven pleiten voor een overbruggingsperiode om zich goed voor te bereiden. Ook klanten zouden zo de kans krijgen zich aan te passen aan het verbod. Als de wet ‘te snel’ wordt ingevoerd, is corruptie niet ver. “Ze moeten daarop letten, want zoals de wet nu gemaakt wordt, mag je bijna ergens meer roken”, zegt Aalstein tegenover de Times of Suriname. Dat het er aankomt, is buiten kijf. Het parlement lijkt kamerbreed voor invoering.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

19 REACTIES
  1. Waar blijven Breeveld en Simmons?Nu gebleken is dat ze niet meer in de ringweg hoeven te zijn voor protest,het ging om een loos alarm.
    Kom Breeveld, je ndp regering heeft een andere manier van corruptie bedacht!Kom nu protesteren!


    Maak melding
  2. Andijvie,

    Inderdaad moet er allereerst een anti corruptie wet komen. Zodat de grootste dieven en criminelen van het land ook aangepakt kunnen worden… Wat ik nog steeds niet begrijp is wie deze wet gaat controleren en handhaven, zijn het de regeerders zelf????

    Vermogenden en grootgrondbezitters mogen wat mij betreft ook harder aangeslagen worden, geldstromen van de staat mag ook wat transparanter worden, zodat beter gekontroleerd kan worden wat er met de belastingcenten precies gebeurt….

    En wat die tabakswet betreft roken binnen in openbare ruimtes verbieden maar buiten moet iedereen kunnen roken.


    Maak melding
  3. Dekmantel!

    Haast maken met een Wet die om de gezondheid van het volk gaat is in principe een goede zaak. Maar waar het eigenlijk hier om gaat is een Wet verhaasten die andere belangrijkere Wetten even doen vergeten.

    Wanneer dezelfde regering het risico neemt om de bevolking bloot te stellen aan misschien met BSE besmet rundvlees uit Brazilie, dan is de tabaksWet een dekmantel.

    Wanneer dezelfde regering zich niet haast of druk maakt om de AnticorruptieWet in te voeren dan is de tabaksWet een dekmantel.

    Wanneer dezelfde regering zich niet druk maakt om een AmnestieWet en moordenaars blijft beschermen dan is de tabaksWet een dekmantel.

    Het gaat bij deze regering niet eens om de gezondheid van het volk maar om misbruik van de machtspositie. Als men om de gezondheid van het volk gaf dan was de AZV het eerste wat men tot stand had gebracht.
    Geld wordt verbrast om het kantoor van Abrahams te vervraaien en nu wordt Chinees geld verbrast om het kantoor van Lackin te vermooien. En de AZV dan?
    Het gaat deze regeerders echt niet om de gezondheid van ons volk.


    Maak melding
  4. Surinaamse journalisten en dna-leden doen vaak niet aan onderzoek(sjournalistiek), maar slaan heel vaak een slag in de lucht. Jenny Simons en Carl Breeveld laten duidelijk voor de zoveelste maal merken dat ze plee-figuren zijn.
    Maar ja! wat verwacht je van Suriname op dit moment, waar zelf de president een misdadiger is. De USA en Nederland willen hem achter slot en grendel hebben voor vele jaren.


    Maak melding
  5. passant

    Surinaamse journalisten en dna-leden doen vaak niet aan onderzoek(sjournalistiek), maar slaan heel vaak een slag in de lucht. Jenny Simons en Carl Breeveld laten duidelijk voor de zoveelste maal merken dat ze plee-figuren zijn.
    Maar ja! wat verwacht je van Suriname op dit moment, waar zelf de president een misdadiger is. De USA en Nederland willen hem achter slot en grendel hebben voor vele jaren.
    als de dna leden en journalisten het niedoen, doe jij het en publiceer jou werk dan maar. staan aan de zij lijn en staan lullen uit je vette nek.


    Maak melding
  6. Té dong mang kong koni, kon’ mang atti é brong!

    Musk(ietje) die standaard vooringenomen prikjes van jou doen echt geen zeer. Je staat steeds weer in deftig Nederlands (hou jezelf niet voor de gek en denk zeker niet dat, dat alles is) pertinent te verzinnen dat het hier niet om de gezondheid van het Surinaamse volk zou gaan. Maar in Nederland wanneer een soortgelijke wet werd/wordt aangenomen ging/gaat het natuurlijk wel om de gezondheid van het Nederlandse volk.

    Dat jou pertinente leugens/verzinsels en daarmee gepaard gaande minderwaardigheidscomplex hier grenzen overschrijden moge een ieder duidelijk zijn. Jou vooringenomen Musk(ietje) prikjes zijn sinds jaar en dag van zeer lage kwaliteit en leggen geen zoden aan de dijk, integendeel.

    Dachten jij en jou mede bedriegers c.q. openbare orde verstoorders/hooligans dat het internet voor onder andere het Nederlandse publiek waaronder de Nederlandse jeugd een andere is dan het internet voor de Surinaamse mens en/of jeugd. Meneertje God zij dank, gaat het hier om hetzelfde internet voor een ieder en op dezelfde wijze toegankelijk.

    Het is niet voornamelijk de Surinaamse jeugd die de NDP en/of Bouterse in het zadel helpen/houden. Maar het zijn des te meer de leugenachtige, vieze en vuile reacties/praktijken, die een stevige bijdrage daartoe leveren. Een vooringenomen houding waarin jullie doelbewust tegen beter weten in, denken te moeten blijven volharden.

    En bloc dat jou belazerende houding en niet te vergeten die van jou soortgenoten ooit hout zal snijden, is allemaal maar valse hoop koesteren.

    De IDOS peilingen van onlangs zullen ook worden betiteld als zijnde leugens. Sta even echt bij stil en ga er volgens bestaande logica vanuit, dat het de dikke en vette bijdragen van jou en kornuitjes’ kant zijn, die daartoe met stip aan helpen bij dragen.

    Een Surinaams gezegde dat als volgt luidt, hetgeen bij jou groupie kwakzalvers in dit geval in acht mag worden genomen: Mie na bana-bong, o moro joe itie dotie tapoe mie, o moro m’e fatoe.

    Dachten jullie dat de Surinaamse jeugd en degene die de zaken op de voet volgen geen keuze wisten/weten te maken. Integendeel. Krijgen jullie “en bloc” steeds niet het deksel op de neus gedrukt. Wie zijn hier die stommeriken/ezels? Zijn jullie afvalligen dat of degene die jullie dagelijks voor alles en nog wat denken te mogen uitmaken.

    In alles heeft men een vergrotende trap. Dat er mensen zijn, uit verscheidene kampen die zich als bedriegers zouden gedragen, gelooft men en kan een ieder met zo’n opmerking leven. Maar (een grote maar), als degene die de ander voor bedrieger uit maakt en zelf zich als een veel grotere bedrieger manifesteert, dan kiest elkeen die een verstandige keuze maakt, voor de minder grote bedrieger.

    Velen waaronder de Surinaamse jeugd neemt en heeft grote afstand genomen van jullie gedrag c.q. bedrog en kiest als logisch gevolg voor de iets minder grote bedrieger.

    Kies voor fair play, dan lever je een nuttige bijdrage. Maar niet uit rancune anderen met de haren steeds meeslepen. Dat is domweg persoonlijke haat en vaak ook kinderachtigheid. Het is verre weg van ‘het goede voorbeeld geven’. Fair play, eerlijk spel, dat moet het uitgangspunt zijn voor een ieder die zijn reactie geeft. Anders verslijt je op onverantwoorde wijze de stoel voor jou computer.

    De kern waar het om draait: wie zijn feitelijk nou hier die ‘dommeriken en/of ezels’?


    Maak melding
  7. PASSANT: Het gros van de Sur. journalisten die hebben maar een jounalistieke opleiding gehad van 5 dagen, dus van hen hoef je niets te verwachten.
    En de DNA leden daar hooef je ook al niet te veel van te verwachten. Somo, Brunsie die hebben nog geeneens de basisschool afgemaakt, en degenen die wel een opleiding hebben zitten er alleen maar om zichzelf , familie en vrienden en opartijgenoten te accomoderen met overheidsbaantjes…


    Maak melding
  8. Who the F..k cares. Het is een grote wortel die het leven in Su in leven houdt.
    Ze kunnen niet zonder van hoog tot laag van boven de steem tot onder de steen. It is a part of living


    Maak melding
  9. Dit is de eerste keer dat ik gehoord heb dat een Surinaamse ondernemer bang is voor corruptie en zich daarover zorgen maakt, het is haast niet mogelijk om in Suriname een vergunning te krijgen om een zaak op te zetten zonder in een of andere vorm ’tyuku’ betaald te hebben, tyuku is op zijn minst nodig om je stukken snel goedgekeurd te krijgen. Surinaamse ondernemers zijn dus bekend met het verschijnsel corruptie en doen er graag aan mee als het hen goed uitkomt. George Aalstein moet maar een ander smoes bedenken om de antitabakswet niet ’te snel’ ingevoerd te krijgen.


    Maak melding
  10. De kans op aandoeningen van de luchtweg door rokers veroorzaakt,is in Sur.nihil.De grote veroorzaker van deze aandoening is het verkeer.Door de enorme verkeers drukte en chaos,staan vele dagelijks bloot aan fijnstof.Die ze gratis en helemaal voor niks naar binnen krijgen.Waarom maakt het parlement zich daar niet druk over?Ministertje Blokland ga je eens daarover buigen dan de knapste jongen uit de klas te willen uithangen.


    Maak melding
  11. Het bedrijfs leven in Su is zelf corrupt in al die jaren geweest ,nu dat er aan die corrupte gewerkt gaat worden word er vooral door de casino’s geklaagd.
    Ik vind het een goed beleid,’en als jij wil roken,rook dan niet waar kinderen bij zijn


    Maak melding
  12. Zaterdag 2 februari 2013 om 01:13 uur, door MEDUSA
    op jouw uitdaging zal AFgaan!

    Medusa, is dit weer een verschrijving? Ik had je gewaarschuwd, hoogmoed komt ten val.


    Maak melding
  13. Knippalippabong!

    Fame (i’m gonna live forever) Fame!
    Ik wist echt niet dat je zo kwaad zou worden op iemand die opkomt voor een AZV voor jouw en mijn bevolking. Wat is daar mis mee?
    Een vrucht die alleen aan de boom rijpt maar niet geplukt wordt vormt een zo grote zonde. Die vrucht is AZV maar wordt niet geplukt omdat politieke spelletjes via een tabaksWet worden uitgevochten.

    En toch kan ik niet kwaad op je worden na alle dingen die je mij voor in staat ziet. Fair play opschrijven of uittypen wil nog niet zeggen dat je het echt doet.
    Je doet aan Fair play wanneer je eerlijk, oprecht en zonder shwalbes de wedstrijd uitspeelt, toch? Maar met de mensen aan de macht die jij verdedigt en ondersteund
    is geen Fair play te behalen. Moordenaars, schurken, verkrachters en hun aanhangselen zoals jij er een bent.

    Fame, ik ben geen NDPer, dat merk je. Maar ik ben ook geen FRONTer. Ook niet! Ik ben een man/vrouw voor het volk. VOOR EEN BETERE TOEKOMST VOOR ONZE KINDEREN.

    En welke regering er ook komt die de Knippa niet plukt, die zal met mij te maken hebben.
    Je hebt het recht om ze te verdedigen en ik heb het recht om ze op tekortkomingen te wijzen. Als meer mensen in SU gingen doen wat ik doe in plaats van wat jij angstvallig probeert, dan was Suriname een PARADIJS.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES