donderdag, februari 22, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidSuriname blijft Braziliaanse runderen importeren

Suriname blijft Braziliaanse runderen importeren

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 31 jan – Suriname heeft geen enkele reden om het importeren van Braziliaanse runderen te stoppen. Dit zegt Edmund Rozenblad, topfunctionaris op het ministerie van Landbouw Veeteelt & Visserij, LVV. De autoriteiten gaan er vanuit dat vee uit Brazilië volkomen veilig is. De vorig jaar geïmporteerde runderen vertonen geen gebreken. Onlangs ging wel een dier dood.

Volgens onbevestigde berichten ging het om een geval van mond en klauwzeer. “De Veterinaire Dienst heeft de plicht en de capaciteit om alle dieren die ingevoerd worden te toetsen op aandoeningen”, zegt Rozenblad tegenover De West. Ook in Brazilië is de controle streng. Er zijn geen verdachte gevallen genoteerd. Suriname behoort dus niet tot de groep landen die Braziliaanse vlees mijden als de pest. Binnenkort wordt weer een nieuwe partij verwacht.

Er wordt zowel uit Brazilië als de Dominicaanse Republiek geïmporteerd. De importen moeten het tekort aan slachtrunderen helpen opheffen. Door het tekort ging vorig jaar de prijs van rundvlees drastisch omhoog. Anders dan was beoogd is de prijs niet afgenomen. Wel blijkt de prijs niet meer zo snel te stijgen. Onlangs werd bericht dat bij een dode koe in Brazilië de gekkekoeienziekte was aangetroffen. De Braziliaanse autoriteiten ontkennen dat het dier aan de ziekte bezweek.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

48 REACTIES
 1. Kennelijk moet de suriname bevolking de gifbeker helemaal leegdrinken om achter te komen dat Braziliaanse runderen niet deugen. Kwestie van tijd dat de artsen de diagnose Creutzfeld-Jacob bij surinaamse patienten vaststellen.

  En de grootste rund Desi Delano Bouterse lacht zich 3 slagen in de rondte. Prijs rundvlees blijft stabiel, dus houdt hij meer over om z’n corrupte vriendjes te betalen.

  Bouterse speelt roulette met mensenlevens (kinderen inbegrepen)!!!


  Maak melding
 2. Een zwarte die van eten drinken en hoereren houdt wat verwacht je van deze mensen.Ze hebben wat geld door dat ze de grondstoffen van het land te verkopen.Dus eten en drinken ze.Ze maken zich niet druk voor morgen want dan zien ze het weer.Jammer dat God deze mensen zo gemaakt heeft dat ze niet kunnen inzien dat ze elkander moeten helpen om op eigen benen te staan.Door hun jaloezie tegen over elkaar gunnen ze het liever aan een ander.
  Straks gaat hij net als zijn Afrikaanse broeder de ruggen van de kippen eten en vertellen hoe lekker het niet is en goed koop.Consumptie artikelen zullen ook de Chinezen voor zorg dragen.
  De bank directeur is nu de PROFEET die alles weet.
  Dat deze man daar zit kan alleen in een zwarte land.
  Maak alles maar kapot en vreet tot het land geen grondstoffen heeft dan houdt het van zelf op.
  Zie Congo de rijkste land van de wereld maar zie hoe het volk lijdt dit is wat een zwarte waart is zijn moeder vaders bloedt te drinken.


  Maak melding
 3. ik zou aanraden om inplaats van rundvlees impoteren,om eerst te kijken in hoevele maten het volk rundvlees gebruikt’doe desnoods een landelijk onderzoek naar die kwestie.
  rundvlees is geen noodzakelijk behoefte in su, er zijn genoeg voedings middelen die gezonder dan(vlees)rundvlees zijn en die zich op dit moment in su bevinden.
  om het zekere voor het onzekere te nemen,is het beter om in dit geval van volks gezondheid te verkomen dan te genezen.


  Maak melding
 4. japan zegt nee, alsook china,chili,s-arabie etc, maar niet Su,

  want wij Su hebben expertise waar vele laboratoria een puntje aan kunnen zuigen, wij doen het met het blote oog mang,

  super power aan onze koeien-maffia-kartel, immers 80% van het volk is tog koe-achtig,

  maar dan op 2 benen 🙂


  Maak melding
 5. Daarom heb ik altijd gepleit om een groot project op te zetten om zelf onder andere veevoer te gaan verbouwen…..Is veel goedkoper dan vlees importeren.

  We maken ons druk om geimporteerde vlees, maar importeren massaal veevoer, de meest ziektes zit in het veevoer…BSE koeien worden meestal besmet door het voer…

  Dan zal je vlees ook goedkoper worden en hoef je niet meer te importeren. De eventuele ziektes kunnen ook buiten de deur gehouden worden.


  Maak melding
 6. Waar andere landen uit voorzorgsmaatregelen de import van rundvlees hebben stopgezet met Brazilie is het alleen Suriname die maar blijft importeren.
  Echt ,Surinamers, die is echt een volk die nooit van VOORKOMEN heeft gehoord,ze moeten echt dingen eerst lijfelijk,geestelijk en lichamelijk voelen eer ze beseffen hoe schadelijk iets voor hun gezondheid kan zijn . Het is echt wachten op de eerste dode die zal vallen vanwege de gekkekoeienziekte eer men de waarschuwingen ernstig gaan beginnen te nemen.


  Maak melding
 7. @shot door de roos,schrijft..

  Ik vind dat @Savioen en @Koos veeboeren in Suriname moeten worden

  Wel ja schot door de roos,dan weet je in elk geval dat je vlees zal eten die niet besmet is de gekkenkoeienziekten.
  Je krijgt dan vers en lokaal rundvlees te eten.
  Dan hoef je geen besmet vlees uit brazilie te gaan eten!


  Maak melding
 8. @OkraD

  Ach,wie weet ga je ze voor,door het consumeren van besmet rundvlees uit brazilie en je zal ons een heleboel besparen ,je hoeft niet eens geslacht te worden!


  Maak melding
 9. @Ray,
  Geloof het of niet,ik ben ben vegetarier en heb geleerd om wonderen te doen met tahoe en tempeh!
  Heb je weleens pom met soja gegeten?


  Maak melding
 10. @Ray, “Geen dank voor je verwensingen..Jij…ZONDAARSE KOE!! ”

  Verwensingen ? Hoe, Wat, Waar en Wanneer ?

  Volges mij zit je met een bek vol TANDEN !
  Je bent dus in elk geval geen ” zondige ” KOE !

  P.S : koeien hebben geen tanden.


  Maak melding
 11. @Shot door de roos

  Ik ben een surinamer.
  Pom en soja zijn voor mij allang geen wonderen meer.
  Het is gewoon iets alledaags voor mij althans?!
  Wanneer heb jij soja en pom ontdekt?!
  Gisteren ,eergisteren,vandaag,Nu….?!


  Maak melding
 12. @OkraD

  LES 1,

  Gebit van runderen

  Koeien hebben een onderkaak met 12 kiezen (6 aan elke kant) en 8 snijtanden. De bovenkaak heeft alleen 12 kiezen maar geen snijtanden.

  In plaats van snijtanden zit er een gladde en harde rand in de bovenkaak, waartegen de koe het gras of hooi met de snijtanden van de onderkaak snijdt. Daarna slikt hij het gras betrekkelijk snel door.

  Bij het eten spelen de kiezen geen grote rol, dat gebeurt pas bij het herkauwen. Dan wordt de opgewerkte voedselbrok tussen de kiezen fijngemalen. De kaken gaan hierbij van voor naar achter en van links naar rechts, niet open en dicht. Hierdoor slijten de kiezen vrij snel. Bij nieuw doorgekomen kiezen gaat het herkauwen lastiger dan bij afgesleten kiezen, die emailrichels hebben. Tussen die richels kan de herkauwbrok superfijn gemalen worden, waarna het voedsel weer teruggaat naar de pens.

  Voordat koeien hun blijvende tanden en kiezen krijgen, hebben ze eerst een melkgebit. De blijvende tanden en kiezen blijven lang doorgroeien. Aan een koeiengebit is tot op zekere leeftijd een inschatting te maken van hoe oud het dier is.


  Maak melding
 13. Men kan voorlopig stoppen runderen uit Brazilië in te voeren en over gaan tot het slachten van het NDP-stemvee!
  Het NDP prion is gelukkig niet altijd overdraagbaar!


  Maak melding
 14. @Roy
  Takkie is misschien dood!
  Laatst schreef hij dat hij onder een boom in zijn hangmat lag met zijn laptop op zijn buik!

  EN NU KOMT HET:Het was heerlijk weer zei hij;het was 46 graden!!
  Ja ja 46 graden!!!!!!!!!!!!!Een echte NDP’er!!!
  Toen ik hem vroeg of het werkelijk 46 graden was,heb ik geen reactie meer ontvangen!Dus hij was DOOD!


  Maak melding
 15. Holy Caw ! @Ray,

  Die voor en ver-staande KIEZEN worden tegenwoordig ook TANDEN genoemd, en ons was geleerd om die twee te onderscheiden.
  Ik heb altijd al het gevoel gehad dat het nederlandse onderwijs systeem niet deugde, en nu blijkt dat dat gevoel juist was.
  Holy caw, blijf vooral door googelen en alle ingeprente bull..eh sorry Caw shit zal uiteindelijk uit de wereld worden geholpen.

  En als je dan toch bezig bent, probeer dan ook te achterhalen of die irritante slangenkop @MEDUSA een tolly
  een poentje of naar wat ik vermoed, beiden tegelijk heeft.

  Succes.


  Maak melding
 16. Ik snap niet,waarom waterkant deze site niet opdoekt.
  Men kan geen gezonde discussie voeren hiero tis alleen maar verwensingen naar elkaar toe.Helemaal geen aardigheid meer aan pfff,de ene weet het beter dan de andere,dan weer mag men volgens bepaalde respondenten geen eigen mening op na houden,MENSEN worden hier als dieren afgeschilderd.

  En niemand die inhoudelijk op het bericht reageert ai bajaaaa pffff.
  Waarom zou men stoppen met Braziliaanse runderen te importeren?Er is niets aan de hand,niets is bewezen over de gekkekoeienziekte of mond en klauwzeer,de berichten daarover zijn onbevestigd en ik heb nergens gelezen dat er in Brazilie een uitbraak is/was.

  ipv,dat sommige Surneds miljarden naar hun luie familie sturen kunnen ze dat geld liever gebruiken om een veestappel op te zetten,hahaha dan bedoel ik zij die hier telkenmale zitten op te scheppen hoe o zo goed ze voor hun familie zorgen.
  Doen he hahahaa.


  Maak melding
 17. =Zelfs denk ik dat het Surinaamse volk weinig of helemaal niet weet wat er aan de hand is. Ook weten zij niet wat de gevaren van de ziektes zijn.

  =Ik weet 1000% dat velen die de berichten van het buitenland kennen geen rundvlees zullen eten, dit omdat zij de consequenties hiervan ook kennen.

  =Het is een schande dat Bouterse dit toelaat. Maar ja vrienden blijven???

  =lackin, waar blijf jij nou met je verhaal??? en houden jullie wel van het volk???


  Maak melding
 18. @OkraD
  Kijk,je staat op rand van een zenuwinzinking!!
  Luister,ga eten ,een bad nemen ,en dan een asprientje innemen ,vergeet je TANDEN vooral niet te poetsen en ga dan lekker slapen. Morgen wanneer je je weer fit voelt kom je terug.


  Maak melding
 19. @Pimba
  Ja DOMBO,OEN,EZELSKINNEBAK!
  Ga je het voor OKRAD opnemen?
  Ik reageer niet op jouw opzettelijk gemaakte fouten,maar op fouten waar jouw geringe intelligentie je er toe noopt!!!

  Je KNOEIT WEER ONGELOFELIJK met het telwoord “beide of beiden”.ZIE JE DAT NIET??? HAHAHAHAHAHAHAHA!
  Donder maar z.s.m. terug naar de lagere school om dat op een door MIJ aanvaardbare manier ingeprent te krijgen!
  Deze DIKKE DOMME NEDERLANDSE TAALFOUT is van een ander NIVEAU dan een Engelse verschrijving BRAKE OF BREAK!!


  Maak melding
 20. MEDUSA,
  Give me a break!
  Je valt zo te zien op DIK EN DOM.
  Nou dan ben je aan het verkeerde adres hoor, ik ben geen van beiden.
  Zo grappig 🙂 hihi


  Maak melding
 21. @Pimba,
  Ik zou me maar niet al teveel storen aan `t betweterig geratel van dat slangenkop.
  Het is overduideliik dat ‘het’ hunkert naar kompensatie voor het tekort op intelektueel vlak.

  Mensen door elkaar halen is daar een goed voorbeeld van, het vereist een goed analytisch inzicht om dat (zeker op afstand) te kunnen.
  De onbedwingbare behoefte voor het willen corrigeren van taalfouten heeft ertoe geleid dat zijn/haar publieke opening (lees :reet)nu onderdak bied aan een welbekende Stam, en of het daarbij behorende (T)ook onderdak heeft gevonden, is vooralsnog niet duidelijk, sommigen beweren dat er geen gebrek aan ruimte is.


  Maak melding
 22. @okraD,
  Somebody pulled “IT” out of the gutter, maar het slijk en de drab zitten er nog volop in. Het komt er met grote golven uit, ongegeneerd en onbeheersbaar, bij het primitieve af.
  Snake Thing. (Miss)ter MEDUSA.


  Maak melding
 23. Het is toch te gek om te geloven dat SU zo massaal vlees importeert uit Brazilië?
  Ministers, partijgenoten en leden van coalitiepartners krijgen gratis en voor niets honderden hectare grond. Waarom het grond niet met beleid uitgeven aan ondernemers in de veeteelt?
  De leider van deze regering heeft, ondanks het populistisch geschreeuw van produceren in 1982, toen gefaald om te doen wat hij zei. En dat gaat nu ook gebeuren. De huidige regering heeft geen visie om het land te regeren. Men is nog elke dag bezig met de Amnestywet en de gevolgen daarvan.
  Er wordt niet gestreefd naar diversificatie in de economie. Toekomstige voor SU belangrijke sectoren, o.a. landbouw en veeteelt, krijgen totaal geen aandacht. Het enige wat deze regering doet is de natuurlijke rijkdommen, goud en aardolie, in de uitverkoop doen. En, sterker nog, men gaat er prat op dat SU meer exporteert dan importeert. Gaan al die jongeren die op de NDP gestemd hebben als goeddelver in het binnenland werken of worden zij door staatsolie in dienst genomen?


  Maak melding
 24. @okraD
  EVEN ALLES OP EEN RIJTJE VOOR JOU!HIHIHIHIHIHI!
  LEES EN HUIVER!!!

  GEEN dat MAAR DIE 😳 slangenkop.
  k(C)ompensatie 😳 voor het tekort op intelek(C)tueel 😳 vlak.GEEN K MAAR C!!!!!!
  De ….. heeft ertoe geleid dat zijn/haar
  (O,IS HET I.P.V. “HET” PLOTSELING ZIJN/HAAR GEWORDEN??? 😳 ) onderdak bied(T) 😳 STAM + T!!!!


  Maak melding
 25. @Pimba
  Je krabbelt:”Je valt zo te zien op DIK EN DOM.
  Nou dan ben je aan het verkeerde adres hoor, ik ben geen van beiden”!

  NEE NATUURLIJK NIET,MAAR WEL VAN BEIDE(ZONDER N)
  😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
  Pimba,JE SNAPT ER GEEN ENE MOER VAN!


  Maak melding
 26. @Pimba
  Donderdag 31 januari 2013 om 16:26 uur, door Pimba
  @MEDUSA,
  Ik ben niet pas nieuw, ik ben net nieuw. Niet vals spelen.

  PAS NIEUW of NET NIEUW = LOOD OM OUD IJZER!
  Dus even WAARDELOOS NEDERLANDS! 😳

  En vals spelen?
  Wie speelt nou???
  Jij???
  Ik niet!!!!


  Maak melding
 27. @MEDUSA

  Zowel takkie als sra bivakeren momenteel bij L.P.I.
  Ze worden op kosten van holland behandeld …

  maar volgens mie jepie no de moro..
  deng bakra low deng…en now na deng law mang e law deng moro..


  Maak melding
 28. Best wel leuk he ! die spellingcontrole op je webbrowser.
  Speciaal voor jou uitgezet, dan heb tenminste nog wat te doen,
  en kun je daarna de schooljuf uithangen.
  Daar raak ik niet onder de indruk van,het is ook mijn taal niet.
  Maar als je mij echt wilt boeien ! geef dan maar een uitleg over het ‘Onzekerheidsprincipe’, met of zonder spellingfouten.


  Maak melding
 29. @okraD
  De spellingscontrole corrigeert niet alles!Bijvoorbeeld geen foutieve persoonlijke,
  aanwijzende,wederkerende en betrekkelijke voornaamwoorden hoor enz. Dombo!
  DUS “DIE SLANGENKOP” OF “HET SLANGENKOP” MAAKT NIETS UIT!
  Het corrigeert verder ook geen stijlfouten pleonasmen,contaminaties tautologieën etc.;
  beide of beiden.
  Ook laat het de spellingscontrole koud of jij “net nieuw” zegt,terwijl dat een DIKKE DOMME TAALFOUT BEHELST!
  DUS CONTROLE AAN/UIT ZAL MIJ EEN WORST WEZEN.
  DAT MOET JE GEWOON IN JE KERSENPIT HEBBEN!


  Maak melding
 30. @MEDUSA,
  Is Dombo wel een Nederlands woord? Komt het voor in de Dikke van Dale? Ik dacht het niet hoor. Foei, foei.
  JIJ speelt niet met mij maar ik wel met jou, Silly. Heb je het nu nóg niet door, onnozele ziel.
  Jij bent zo geobsedeerd door mensen te ondergraven, om jezelf beter te kunnen voelen, dat je het niet in de gaten hebt dat men gewoon een loopje met je neemt.

  Weet je wat ik denk, taal is jouw enige speerpunt en verder heb je inhoudelijk niet zoveel om handen. Je wil aan de wereld laten zien dat je ook ergens iets van af weet. Dat etaleer je maar al te graag hier op het net. Het liefst zou je het van de daken willen schreeuwen.
  Je bent erg ingenomen met jezelf, maar ga lekker je gang. Je hebt nog steeds niet in de gaten dat je jezelf voor schut zet. Een beetje dom!
  Mensen met ook maar een heel klein beetje intellect reageren niet zo primitief als jij doet.


  Maak melding
 31. Waarom stelt het parlement geen vragen?Neen natuurlijk niet het is een bende van belangenverstrengeling.Men weet wie de importeurs zijn,en pikt graag ook een graantje mee.Volksgezondheid hoezo!!!!!!Soema bari nadat firie!


  Maak melding
 32. Mensen ik adviseer om vis te eten in plaats van rundvlees.Runderen, varkens van nu zijn niet dezelfde als van de vorige eeuw. Tegenwoordig worden ze volgepropt met troep. Kijk maar de runderen in een sportschool dat kan nooit natuurlijk zijn.


  Maak melding
 33. Vrijdag 1 februari 2013 om 01:56 u
  MEDUSA:
  “Ik zal er alles aan doen je niet alleen bang te maken maar ook BEHOORLIJK door de mangel te halen!
  En dat kan ik;zal maar niet vertellen WAAROM ik dat kan!”

  Een kat in het nauw maakt rare sprongen. Uitgekletst MEDUSA? En nu mensen bedreigen?
  Laf hoor!


  Maak melding
 34. Tuurlijk, zelf gaan ze in Suriname van de grond eten als Bouterse zijn Braziliaanse vrienden maar tevreden kan houden door hun runderen op te kopen.

  Ach, maak van Suriname een groot hoerenkast, en laten we maar alles gaan importeren!


  Maak melding
 35. Als wij runderen blijven importeren waar van vandaan gaat de bullshit komen om de Surinaamse landbouwarealen te bemesten voor de voedselschuren?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES