Nieuwe organisatie Kwakoe Festival bekend

68

De vergunning voor het Kwakoe Festival wordt dit jaar verleend aan een organisatie van buiten Zuidoost en er komt een entree heffing. Dat zijn de belangrijkste nieuwe elementen aan het festival, dat dit jaar vier weekeinden duurt en begint op vrijdag 5 juli 2013.

Het stadsdeel Zuidoost maakte vandaag bekend dat de combinatie ‘De Vries Producties'(o.a. Uitmarkt, Vondelpark Openluchttheater) en ‘529 Media Producties’ uit de zes kandidaten die een vergunning hadden aangevraagd, als beste uit de bus is gekomen. De twee werken al sinds 2009 samen voor het jaarlijkse Keti Koti Festival in het Oosterpark. De oprichters van 529 Media Productions, Ivette Forster en Vincent Soekra zijn zeer goed bekend binnen de Surinaamse gemeenschap en hebben in het stadsdeel een uitgebreid netwerk dat van pas kan komen bij de organisatie van het festival.

De organisatoren zeggen het festival te willen professionaliseren, met behoud van het bijzondere karakter. Frans de Vries zegt hierover tegen het Parool: ‘We zetten in op een goed zomerfestival voor de mensen in Zuidoost. Geen gezeur, geen hoofdpijn, maar gewoon een leuk feestje dat recht doet aan de Afro-Surinaamse erfenis van het vroegere Kwakoe.’ Lees verder in Het Parool.


Op de foto vlnr: Frans de Vries(De Vries Producties), Vincent Soekra(529 Media Productions) en Stadsdeelvoorzitter Tjeerd Herrema.

68 REACTIES

 1. ééns een oderdrukker ,altijd een onderdrukker
  Het is en moet een surinaamse aangelegenheid blijven .
  en als dat niet kan , gewoon boycotten en weg blijven .
  het moet een keer ophouden om met de eer van anderen te strijken .
  balkenellende had het al gezegt dat holland de v.o.c mentaliteit weer gaat uitvoeren , (jij nu) .


  Maak melding

 2. Hallo,
  Doeken jullie dat ding maar op mang,jullie willen weer geld verdienen op onze kondre mang.
  Moeten wij geld betalen voor het rond lopen,een stelletje bloedzuigers.


  Maak melding

 3. Herrema en de PVDA hebben eindelijk het Kwakoefestival t.b.v. hun blanke gemeenschap van de Surinamers gestolen.
  De Hollanders als nazaten van slavendrijvers zijn en blijven wat hun voorouders zijn geweest. Het opvallende is dat het nu openlijk gebeurt zonder schaamte, wat duidt dat de blanke Nederlander uit de kast komt voor wie en wat die is. In het land van de Surinamers is het nu moeilijk om de koloniale meester te spelen met een President en een regering die jou niet zien staan. Dus was het voorspelbaar dat Nederland en Amsterdam hun gram willen halen op de Surinamers ter plaatse en overgaan op onderdrukking en het kwakoefestival van de nazaten van Kwakoe steelt. Suriname moet dit niet ongemoeid laten en scherper gaan letten op de Hollanders in Suriname. Er moet gelet worden op wat deze mensen daar uitspoken en Suriname moet niet makkelijk meer Hollanders toelaten om er te komen wonen. 15.000 Hollanders in Suriname en de populatie groeit steeds verder. Suriname let op jou land en de blanke vreemdelingen die een belangrijke rol zullen spelen bij een buitenlandse staatsgreep en overname. Suriname wees wakker!


  Maak melding

 4. Van mij mag dit evenement per direct afgeschaft worden, het dient geen enkel doel.
  Maar als het toch door gaat, dan liever de orga in handen van lui die verstand hebben van marketing, management en organisatiekunde, want de orgas van de afgelopen jaren hebben bewezen dat het enige waar ze goed in zijn is zakkenvullen en MISMANAGEMENT…..


  Maak melding

 5. Nu de Surinaamse organisaties gewipt zijn mag en een witte organisatie de vergunning krijgt mag er ineens subsidie worden gevraagd. Daarvoor was het praktisch onmogelijk. Als wij zwarten in dit land respect willen moeten wij massaal het festival dit jaar boycotten. De nazaten van slavendrijvers gaan nu groot geld verdienen aan de gekoloniseerde geesten die willen betalen om het festival te bezoeken. Geen enkele bevolkingsgroep zou dit pikken. En als de vergunning eenmaal op naam van een blanke organisatie staat gaat dat nooit meer naar een andere. SURINAMERS BOYCOT DEZE RACISTISCHE ROMMEL EN BEZOEK HET FESTIVAL NIET ALS JE VAN JE EIGEN MENSEN HOU!

  VINCENT SOEKRA EN IVETTE FORSTER ZIJN REDI MUSU!
  BLANKE KONTENLIKKERS ZIJN DAT EN GEEN SURINAMERS!


  Maak melding

 6. En als de nieuwe orgas nazaten zijn van slavendrijvers dan zij het zo, want de nazaten van de slaven hebben er een soepzootje van gemaakt…….


  Maak melding

 7. Eindelijk! Er wordt nu aan de gestelde voorwaarden voldaan.

  DOORGAAN OP DE “OUDE WEG” WAS EEN “DOODLOPENDE WEG”.

  Ook ligt er (nu) een degelijk financieel plan op tafel.

  Geen gezeur, geen hoofdpijn, maar gewoon een leuk feestje van 4 weken.


  Maak melding

 8. “Vincent Soekra en Yvette Forster zijn redi musu
  Blanke kontlikkers zijn dat en geen Surinamers”.

  Welnu volgens de Suris in Suriname zijn ook de Surineds geen Surinamers, maar redimusus en vluchtelingen.


  Maak melding

 9. Jammer dat dit pokken gebeuren doorgaat, stelletje lamzakken, en nog geld ervoor gaan vragen ook.
  Ik kwam er al een tijd niet meer, vanwege die zieke sfeer, en gerommel eromheen. Het slokje neem ik wel thuis en kook zelf een lekker potje.


  Maak melding

 10. Zal er weer ontwikkelingshulp vanuit Suriname naar het kwakoefestival 2013 komen? Dit als voorbereiding om de vastgelopen bilaterale samenwerking tussen de Republiek Suriname en het Koninkrijk Der Nederlanden en overzeese gebiedsdelen zo snel weer vlot te trekken.

  De ontwikkelingshulp kunnen die jongens wel goed gebruiken.


  Maak melding

 11. Wat zal KWAKOE Blij zijn dit jaar. Eindelijk een organisatie die ervoor gaat zorgen dat het Kwakoe festival zonder drama’s en heisa’s zal verlopen zoals het de gewoonte was geworden tijdens alle voorgaande organisatoren die zich nederlanders van surinaamse afkomsten noemen.

  Ik ben heel blij voor je Kwakoe,echt waar!
  Eindelijk kan je nu gaan genieten van een Festival genoemd naar jouw!


  Maak melding

 12. =Er staat geschreven::
  ‘We zetten in op een goed zomerfestival voor de mensen in Zuidoost. Geen gezeur, geen hoofdpijn, maar gewoon een leuk feestje dat recht doet aan de Afro-Surinaamse erfenis van het vroegere Kwakoe.

  =Mensen, ik vraag mij af waarom men eigenlijk zo negatief moet reageren, omdat het nu een zomerfestival wordt die men gaat professionaliseren.

  =Kwakoefestival was jaren in handen van de afro Surinamers, maar wat hebben zij bereikt?

  =Ruzie maken onder elkaar
  =Niet samen kunnen werken
  =Niet met geld weten on te gaan
  =Hun schulden niet op tijg kunnen afbetalen
  =Geen plannen kunnen maken

  =Ik heb er geen moeite mee dat anderen het overnemen en het een feest wordt voor een ieder.

  =Zomercarnaval doet toch ook een ieder mee??

  =Ik zou vragen niemand de schuld te geven en nagaan hoe “wij” zelfs in elkaar zitten als het gaat om zaken doen.


  Maak melding

 13. @Surinam Patriot:Dank voor je advies, maar dat was ik sowieso al van plan, ik bent er nooit geweest, en dat zal ook dit jaar zo blijven, ongeacht wie het organiseert.


  Maak melding

 14. een en al gelul over blanken dit blanken dat…
  onderdrukker dit onderdrukker dat….

  We moeten gvd leren om niet steeds te gaan bedelen en zaken (financieel) goed te regelen.
  Hoe vaak is er geen interne gedonder geweest tussen mijn ZWARTE BROEDERS….exploitanten werden niet of slechts gedeeltelijk betaald..
  Mijn zwarte broeders hanteren altyd kortetyd visies…
  zodra het geld binnen is worden eerder vastgelegde afspraken tot betalingen NIET of nauwelijks nagekomen.
  Vervolgens is geld foetsie…

  We kunnen met stront wat leren van die bakra’s of witte man die jullie aan het uitschelden zijn. Dezelfde bakra’s kunnnen zaken goed organiseren zoals het moet.
  Sorry het is een feit:alles is op termijn gedoemd te mislukken zodra mijn zwarte broeders iets groots moeten organiseren.

  Waarom kunnen de hindoestanen wel milan elk jaar succesvol organiseren zonder hun handen op te houden ??


  Maak melding

 15. Prima besluit. Zowel de politie als de belastingdienst moeten gewoon toezicht houden en controleren.
  We leven in een rechtstaat.
  Moeilijk voor domme aanhangers van misdadigers.


  Maak melding

 16. Blackpharao heeft een probleem…..wat een stumper met zijn gezeik overazaten van slavendrijvers etc.

  De nazaten van slaven hebben er jarenlang een teringzooi van gemaakt en elke euro die binnenkwam in eigen zak gestoken en enorme schulden achtergelaten

  Hoeveel kansen willen jullie nog hebben?


  Maak melding

 17. Ik sta aan de kant van Black Pharao, ik verloochen mijn afkomst en mijn mensen niet, dat doen andere culturele etnische groepen ook niet, alleen de surinaamse neger doet dat, met zijn gekoloniseerde hersens!


  Maak melding

 18. @Henk Molenaar

  Het lijkt alsof ze (een aantal vd zgn nazaten) zelfs vergeten zijn dat hun eigen ZWARTE broeders destyds ook zwarte broeders van andere stammen gingen vangen en verkopen aan de blanken….. als SLAAF…


  Maak melding

 19. HET IS EEN GROTE HEBI TOT DE SURINAAMSE DOELGROEP TE BEHOREN, GEEN ENKELE GROEP IS ZO VERDEELD EN MET DIEPE DISRESPECT VOOR HUN GROEP OMGEVEN! UIT ALLE REACTIES HIER PROEF IK WEINIG HERSENS EN VEEL MEER VUILSMIJTERIJ!


  Maak melding

 20. @Tupac
  Je proeft weinig hersens ??

  Ben je soms een kannibaal ??

  HET IS EEN GROTE HEBI TOT DE SURINAAMSE DOELGROEP TE BEHOREN….

  Tip: je kan je ook wit gaan verven…


  Maak melding

 21. @ Sang Seng:
  Leer eerst eens fatsoenlijk Nederlands schrijven. Je woont toch in Nederland? Wat zeur je nou. Eindelijk een organisatie die het aandurft om Kwakoe uit de bagger te trekken en nu is het weer niet goed. Jullie willen alles voor niets. Wat is nou 2 euro entree? Dekt in ieder geval een deel van de kosten. En dat was juist het manco van de vorige organisatie(s), ze wilden geen cent afstaan aan lasten, alles ging in eigen zak. Weet jij wat die standhouders moeten betalen voor vier weken geroosterde kip verkopen? Nee? Nou dan.


  Maak melding

 22. Het gerucht dat Afrikanen hun broeders hebben verkocht is pertinent de grootste leugen en verweer van de nazaten van slavendrijvers….en het getuigt van enkel zaagsel in de hoofden van gekoloniseerde negers om als een papegaai het verweer van hun meesters over te nemen. Het is heel komisch en lachwekkend om de reacties van de prototypes van negerslaven hier te lezen…. De slavendrijvers hadden kruit wat de Afrikanen niet tot hun beschikking hadden. Daarom is het een fantasieverhaal dat Afrikanen hun mensen vrijwillig aan de blanke slavendrijvers hebben verkocht. Het zijn domme achterlijke negerslaven die dit verhaal accepteren. Negerslaven die de witte man weggelopen vee noemt, en het past jullie uitstekend!


  Maak melding

 23. @Ira en @Roy: Amen to that! De waarheid is hard en dient eindeloos vertelt/ gezegd te worden totdat wij tot inkeer komen! Wanneer gaan we “het licht” zien!!!

  Een jaar geleden ben ik door de voorzitster van een Sur. vereniging benaderd als adviseur vanwege mij kennis en contacten binnen de gemeente. Ik heb mij beziggehouden met `t formuleren van statuten, aanvragen regelen, sponsoring e.d. Na een 0,5 jaar huilend mee gestopt! Zoals gewoonlijk stonden de beste stuurlui aan wal! Zelf geen positieve inbreng leveren, afspraken niet nakomen, te laat komen en `t altijd beter weten dan degene die vanuit hun werk dagelijks met de materie te maken hebben! Ik heb mijn vrije tijd opgeofferd om op `n respectvolle en ingetogen manier mijn kennis, netwerk te delen; het is niet op waarde geschat! Men zag dat ik deskundig was, maar was te kortzichtig om daar gebruik van te maken! Dit is al de 3e keer dat ik afhaak bij Sur. clubs. Mijn oudere Sur. vrienden hadden mij al gewaarschuwd, maar ja tegen beter weten in. Krabbenmentaliteit (geldt voor jong!&oud), is `n hardnekkige ziekte!!


  Maak melding

 24. Ik ben heel erg benieuwd naar de ondersteuning die deze groep zal krijgen van de deelraad en de gemeenteraad.

  Ik blijf erbij dat de deelraad al die jaren verantwoordelijk is geweest voor de wanorde. Willens en wetens heeft zij de organisatie in niet goed uitgeruste en capabele organisaties gegeven.

  Ik neem het de zogenaamde vertegenwoordigers dan ook zeer kwalijk dat door hun onbekwaamheid en mis management er weer een hele bevolkingsgroep wordt gestigmatiseerd.(kijk maar naar het merendeel van de postings)

  Het politieke gekonkel van vooral de PvdA is de oorzaak van deze puinhoop. Ik zou zeggen laten we de subsidie van deze groep en andere incentive straks leggen naast die van de eerdere organisaties.

  Ik weet nog dat er een aantal jaren vanuit het stadsdeel een ban was op entree heffen bij Kwakoe en nu wordt dat jaren later wel goedgekeurd. Vreemde zaak.

  Jammer dat de echte professionele organisatoren onder de Afro Surinamers, die al vele jaren grote evenementen organiseren zich dit keer niet hebben willen wagen aan de organisatie. Eerdere pogingen liepen stuk op politieke keuzes voor kneuzen.

  Soms verdenk ik de mensen ervan dit soort zaken bewust te doen. Al was het maar dat men een argument heeft om te zeggen, kijk maar ze kunnen het niet! Kijk maar naar de reactie van de model hollander hier op het forum. molenaartje. Typische reacties.


  Maak melding

 25. Heb gemengde gevoelens hierover. Het moet een feest zijn en geen hoofdpijn waar alle Surinamers op aangesproken worden. Kwakoe 2012 was een ramp met een lange nasleep.


  Maak melding

 26. Roy,

  ‘Die bakras’ kunnen dingen goed organiseren zoals het moet!’

  Ja zeker! Denk maar aan de vastgoedfraude, Belastingfraude, Woekerpolissen, DSB bank,
  Vestia fraude, faillissementsfraude, bouw fraude,
  fraude met beleggingsfondsen, Dexia bank, etc, etc, etc..

  Jaaa, die bakra’s kunnen dingen zeker goed organiseren zoals het moet! Kunnen wij ‘zwartjes’ nog veeel van leren!


  Maak melding

 27. zwart/wit

  Roy,

  ‘Die bakras’ kunnen dingen goed organiseren zoals het moet!’

  Ja zeker! Denk maar aan de vastgoedfraude, Belastingfraude, Woekerpolissen, DSB bank,
  Vestia fraude, faillissementsfraude, bouw fraude,
  fraude met beleggingsfondsen, Dexia bank, etc, etc, etc..

  Jaaa, die bakra’s kunnen dingen zeker goed organiseren zoals het moet! Kunnen wij ‘zwartjes’ nog veeel van leren!
  hartelijk dank


  Maak melding

 28. Beste ‘Tupac’

  Je weet echt niet waar je het over hebt…..
  Denk je echt dat de blanken het oerwoud in gingen om op mensen te jagen.

  De slaven werden keurig door andere Afrikanen met een lintje gebracht naar de blanken. Afrikaanse stammen vochten oorlogen uit met andere stammen en de gevangen werden verkocht als slaven aan de blanken.


  Maak melding

 29. Speciaal voor Tupac

  Slavernij in Afrika

  De routes van de slavenhandel in Middeleeuws Afrika.
  In Afrika bestaat slavernij en slavenhandel duizenden jaren, tot op de dag van vandaag. In het rijk Senegambia was een derde van de bevolking slaaf tussen 1300 en 1900. Afrikaanse volkeren zoals de Ashanti in Ghana en de Yoruba in Nigeria waren economisch afhankelijk van slavenhandel. De Imbangala van Angola en de Nyamwezi van Tanzania dienden als makelaars of voerden oorlog met andere volkeren om slaven buit te maken voor Europeanen. Piet Emmer beschrijft in zijn boek De Nederlandse Slavenhandel 1500-1850 hoe in oorlogen tussen Afrikaanse volkeren veel krijgsgevangenen werden gemaakt, die als ze niet vermoord werden als slaven werden gebruikt of verkocht.


  Maak melding

 30. Geweldig Gefeliciteerd 529 Media gefeliciteerd mooi jullie leveren goed werk af.
  Keti Koti festival trekt geen vervelende krantenkoppen.
  Some people love chaos daarom hebben zij hun emo perzen gebruikt en jullie Redi Musu genoemd. Een grove belediging.
  Sranfestival lijkt mij een goede nieuwe naam of toch gewoon misschien gewoon Kwakoe festival. Onderhandelingetje met de stichting die deze naam beheerd?
  Vincent en Yvette Go for it


  Maak melding

 31. Laat Tupac zn onderzoek in Ghana gaan doen, dan zal hij erachter komen dat zwarten idd zwarten hebben gevangen en als slaaf aan de blanken hebben verkocht!!!


  Maak melding

 32. Blackpharao & Tupac: Wat heeft het bovengenoemd artikel met “Slavernij” etc. te maken?

  Nieuwe organisatie Kwakoe Festival bekend.
  ……………………………………………….
  En speciaal voor jullie beiden:

  Er ontstonden in Ghana halverwege de 17e eeuw vier grootmachten;
  · Akwamu
  · Denkyir
  · Fante
  · Asante

  Het koninkrijk van de Akwamu kwam aan de macht door het monopoliseren van de doorvoer van goud naar de forten langs de kust.
  Rond 1700 strekte het machtsgebied van de Akwamu zich uit tot honderden kilometers in het binnenland.
  De Europeanen betaalden zelfs huur voor hun slavenforten aan de Akwamu.

  Op dezelfde manier kwam aan het begin van de 17e eeuw ten westen van Akwamu het koninkrijk van de Denkyira op.
  De Denkyira waren goed met wapens en het voeren van oorlog. Ze controleerden de goudhandel en de slavenhandel in het westen van Ghana.

  Vanaf de 18e eeuw werd Fante de belangrijkste machtsfactor langs de kust.
  Voor die tijd bestond er verdeeldheid onder de Fanti. Maar met de opkomst van het koninkrijk Asante zagen de Fanti de noodzaak in van een gezamenlijke politieke en militaire strategie.

  Het volk dat zich ontwikkelde tot de allergrootste macht in het gebied waren de Asante. Het kende 200 jaar lang een grote bloei. De Asante waren een goed georganiseerd volk. De koning had zijn eigen ambtenaren die over het hele land zijn bevelen uitvoerden. de Asante waren ook goede krijgers. Ze wonnen elke oorlog.

  Hun krijgsgevangenen verkochten ze als slaven, waardoor ze veel geld verdienden en nog machtiger werden.
  Ze hadden grote hoeveelheden goud waarvan ze juwelen maakten en waarmee ze muziekinstrumenten en wapens versierden.
  De Asante-leider was Osei Tutu (1680-1717). Zijn koninkrijk groeide uit tot de belangrijkste binnenlandse machtsfactor tegenover de Europeanen.

  Ook de Ghanese gemeenschap in Amsterdam Z.O is bijzonder blij dat het verder goed komt met de Nieuwe-Organisatie.
  Zij zullen ook een bijdrage leveren aan het “Kwakoe Festival” 2013.


  Maak melding

 33. Ik ben blij mee, Surinamers houden te veel van gratis dingen, waardoor je geen kwaliteit en goed product krijg.

  Als je naar een festival gaat en je betaald, dan is het terrein goed verzorg en onderhouden en alle kraampjes zullen zich aan de regels en afspraken moeten houden.

  Professionaliseren anno 2013 van het kwakoe festival is goed. Want iedere jaar heb je de discussie van geld is op, of gestolen of Bouterse wil sponseren etc.


  Maak melding

 34. Mooi zo
  Dus we gaan weer gezellig voetballen, goed eten (geen aangebrande of vette rommel zoals afgelopen jaren waar je je scheel aan betaald. Kan ik weer gezellig zonder aangekeken te worden(als blanke ex slavenhouder) rondhuppelen tussen mijn wereldburgers..
  Waar zijn wij in hemelsnaam mee bezig gvd..kijk eens in de spiegel..kijk om je heen..naar al die brandhaarden in de wereld..alle plekken van natuurrampen zijn..ja ja zullen weer een aantal zeggen dat dat ook de schuld van de blanken is..wat een aantal imbecielen hier..of zijn juist dat de mensen die deze shit op de wereld veroorzaken..hou eens een keer op met al die vuilspuiterij naar elkaar toe..ga samen in de kroeg zitten..drink een Parbo en een Heineken met elkaar en zorg voor een goed feestje..zijn we niet eens in staat om met ons allen een gezellig feestje te organiseren..???..en ik geef niet alleen de Surinamers de schuld..ook wij Nederlanders kunnen er soms een rotzooi van maken..grgrgrg


  Maak melding

 35. @TUPAC@BLACKPHARAO: Dat de Hutus en de tutsis elkaar hebben uitgemoord, en Idi Amin en Robert Mugabe zijn eigen mensen uitmoorden, en het vrijwel overal in donker Afrika het een soepzootje is, is zeker ook de schuld van de blanken…… Jij moet je laten nakijken op fyo fyo en een lange wassie nemen in de Cottica rivier ofzo……


  Maak melding

 36. Beste Who Cares:

  Types als Tupac en BLACKPHARAO ( waarschijnlijk dezelfde persoon) beschouwen wetenschappelijk onderzoek naar de ‘echte slavernij geschiedenis’ als geruchten verspreid door door de blanken.

  Het past niet in hun straatje dat slavernij is ontstaan in Afrika en dat de Afrikanen daar goed geld mee hebben verdiend door hun eigen mensen aan de Europeanen te verkopen.

  Dus zelf de originele wetenschappelijk onderbouwde geschiedsschrijving is een complot van de blanken.

  Ook het feit dan 20 jaar geleden een slachtpartij tussen Hutu’s en Tutsie’s plaatsvond waarbij 1 miljoen mannen, vrouwen en kinderen werden afgeslacht is volgens types als @TUPAC@BLACKPHARAO een blanke leugen.

  Opvallend is dat dit soort types vaak fanatieke Bouterse fans zijn.


  Maak melding

 37. Woensdag 30 januari 2013 om 22:53 uur, door zwart/wit

  Roy,

  ‘Die bakras’ kunnen dingen goed organiseren zoals het moet!’

  Ja zeker! Denk maar aan de vastgoedfraude, Belastingfraude, Woekerpolissen, DSB bank,
  Vestia fraude, faillissementsfraude, bouw fraude,
  fraude met beleggingsfondsen, Dexia bank, etc, etc, etc..

  Jaaa, die bakra’s kunnen dingen zeker goed organiseren zoals het moet! Kunnen wij ‘zwartjes’ nog veeel van leren!


  Maak melding

 38. Die mannen gaan jou nu uitbuiten din man o go hossel yu onder naam van Kwakoe.

  Geef dit festival een andere naam, omdat Kwakoe nooit de bedoeling hiervan is geweest…..laat KWAKOE met rust.


  Maak melding

 39. @Dit kan ik wel volgen

  volgens mij heb jij dringend psychisch hulp nodig, jij lijdt aan een identiteit’s crisis…

  Elk mens heeft een schaduwzijde…echter de grens die mijn eigen broedes hanteren kent geen grenzen…

  die bakra is corrupt maar hy levert bv wel 90 huizen op ipv 100…
  Er wordt altijd productie geleverd waar de gebruikers baat by hebben en of de opdrachtgevers..
  mij broeders leveren meestal alleen een paal in de grond (met veel geluk) en het geld is al op …geen 90 huizen bv.. helaas..

  Dit is een feit…waar of niet waar ???

  ben benieuwd naar jou reactie indien je feiten kunt scheiden van fictie…


  Maak melding

 40. wat een corrupte rotzoi’steeds als wij de black nation met onze eigen dingen beginnen komt die blanke nation zich ermee bemoeien door eerst paniek te veroorzaken en daarna als zogenaamde hulp komt,’wel”kwaku is geen blanke herdenkings dag maar voor de zwarte surinaamse natie.
  gewoon afschaffen,niet meet doen,haal kwaku uit nederland.


  Maak melding

 41. een volk dat door uitbuiting van een ander volk zijn land opbouwd zal voor altijd zijn vuile praktijken handhaven en legaliseren en zal zich zelf inteligent noemen om het volk waarvan zij gestolen/stelen te laten geloven dat zij de zogenaamde goede herder zijn.


  Maak melding

 42. Suriname is geen volk.

  Over een paar honderd jaar misschien.
  Het zijn enkele groepen mensen die vrijwllige en gedwongen naar Suriname zijn gebracht.
  Javanen omdat ze het in Suriname beter zouden krijgen dan in Indonesië.
  Hindoestanen omgepraat door Engelse ronselaars maar uiteindelijk ook beteraf dan in India.
  En slaven die hun leven te danken hebben aan het feit dat ze geld opbrachten.
  Voor de slavernij werden deze slaven in Afrika gedood.

  Het verleden van alle volken en bevolkingsgroepen is met bloed geschreven.
  Ook van de Nederlanders.
  Eeen land wat pas sinds begin 1800 bestaat. Dus eigenlijk ontstaan is op het moment dat de slavernij is afgeschaft.

  De grootste schreeuwers over slavernij wonen in Almere en Lelystad.
  Afstammelingen van de bosnegers die overigens als sinds 1750 vrij zijn.

  Eerder vrij dan de gemiddelde arbeider in Nederland.


  Maak melding

 43. Tedje, je historische kennis is uiterst belabberd. Je internet dus gebruik google en wikipedia en leer iets van de geschiedenis van Nederland en Suriname.


  Maak melding

 44. Let op:

  de voormalige organisatoren die er jarenlang een zooitje van hebben gemaakt en gelden in hun eigen zak hebben gestoken, zullen er alles aan doen om het festival in 2013 te saboteren en telkens de slavernij troefkaart uitspelen om op het gemoed van de Surinamers in te spelen.


  Maak melding

 45. Reactie van (sra) donderdag 31/01/2013 om 11:41 uur.
  Haal Kwaku uit Nederland.

  Wel (sra-JUDESKA): De Trotse Ghanezen in Amsterdam Z.O. Nederland, vroegen of je gek bent geworden.

  Want in SU. heb je reeds een standbeeld van Kwakoe hoek (Dr. S. Redmondstr/Zwartenhovenbrugstr.)

  Verder zeggen ze dat je naar de “Hel” kan lopen.
  ………………………………………………
  En dit is voor onze (sra-JUDESKA):

  Slechts een enkele Ghanees kwam als slaaf naar Nederland. De meest geboekstaafde is waarschijnlijk Jacobus Capitein, die in 1725 op achtjarige leeftijd cadeau werd gedaan aan WIC-koopman Jacobus van Goch. Omdat Capitein goed kon leren, kreeg hij onderwijs en studeerde zelfs theologie.

  Opvallend is dat Capitein meeging in de heersende mentaliteit dat de slavenhandel niet in strijd was met de christelijke moraal. Het zal eraan hebben bijgedragen dat hij uiteindelijk als predikant vanuit de classis Amsterdam van de Nederduits Hervormde kerk werd aangesteld als fortpredikant in Elmina, zoals Sao Jorge da Mina inmiddels heette. Hier overleed hij een paar jaar later.


  Maak melding

 46. Tedje

  Suriname is geen volk.

  Over een paar honderd jaar misschien.
  Het zijn enkele groepen mensen die vrijwllige en gedwongen naar Suriname zijn gebracht.
  Javanen omdat ze het in Suriname beter zouden krijgen dan in Indonesië.
  Hindoestanen omgepraat door Engelse ronselaars maar uiteindelijk ook beteraf dan in India.
  En slaven die hun leven te danken hebben aan het feit dat ze geld opbrachten.
  Voor de slavernij werden deze slaven in Afrika gedood.

  Het verleden van alle volken en bevolkingsgroepen is met bloed geschreven.
  Ook van de Nederlanders.
  Eeen land wat pas sinds begin 1800 bestaat. Dus eigenlijk ontstaan is op het moment dat de slavernij is afgeschaft.

  De grootste schreeuwers over slavernij wonen in Almere en Lelystad.
  Afstammelingen van de bosnegers die overigens als sinds 1750 vrij zijn.

  Eerder vrij dan de gemiddelde arbeider in Nederland
  wees blij dat de witteman jou met open armen en deur heeft ontvangen.


  Maak melding

 47. Donderdag 31 januari 2013 om 11:26 uur, door Roy

  @Dit kan ik wel volgen

  volgens mij heb jij dringend psychisch hulp nodig, jij lijdt aan een identiteit’s crisis…

  Elk mens heeft een schaduwzijde…echter de grens die mijn eigen broedes

  …ik vermoed jij……ken jij royco soep uit het verleden….nee noh mi na tonton supu mi boi….wat voor Kwakoe…..weet jij wie Kwakoe is geweest…….niet zomaar een naam hoor! dus let op!… P.S. er zijn betere ideeen dat deze rotzooi organisatie…Ik haat en boycot iedere rara gehossel.

  Als bij bepaalde mensen de hersenen gaat werken dan zit jij daar straks alleen met jou Kwakoe+Bakru’s.


  Maak melding

 48. Deze organisatie liet nazaten van slaven buiten de hekken bij het tot stand komen de herdenkingssymbolen over het slavernijverleden met Beatrix als ere gast.
  Dit is al een valse start van deze organisatie.
  Maar als afro rootsorganisaties van zuidoost eigen belangen boven het algemeen belang stellen en corruptie voorop komt dan moeten anderen het maar weer doen voor deze multiculturele weekend ontmoetingen.
  Dat er entree wordt gevraagd is al een tken dat deze traditie in de toekomst niet meer zal bestaan omdat de toegang voor bezoekers steeds hoger zal uitkomen en net de Brasa Dee in Utrecht langzaam z.g. vanwege hoge kosten doodbloeden. Weer een tactiek van tegenstanders van multiculturele feesten.


  Maak melding

 49. It is all business and entertainment. Dit soort grote activiteiten moet je niet overlaten aan amateurs. Laat het een les voor de mensen zijn. Als professionals het bedrijfsmatig goed kunnen organiseren, mijn zegen hebben ze.


  Maak melding

 50. Donderdag 31 januari 2013 om 23:52 uur, door RobG

  ……..Kwakoe is nooit de bedoeling geweest om anderen te hosselen en uittebuiten.
  er kwamen steeds meer en meer rovers en dieven erop af om de kwakoe’s tot merg en been uittebuiten en de gemeente ging steeds meer en meer geld eisen.
  Zie daar de hebzucht zie daar de streken om anderen een sociaal doel weg te grijpen en barbaren en schurken op hen af te laten.

  Ik vind dat Kwakoe moet blijven vooral voor degene die niet op vakantie of strand gaat bezoeken, men is bruin genoeg… het moet kosten wat het ook moet kosten een sociaal doel blijven en hebben…dus de gemeente moet ophouden steeds meer en meer geld eisen en weg te roven alsof de mensen voertuigen zijn voor parkeer beheer.


  Maak melding

 51. LUISTER ALLEN GOED MEDEMENSEN VOLGEND JAAR WORDT KWAKOE GEORGANISEERD DOOR DESI BOUTA DIT IS GEEN GRAP . GEEN VERDERE DETAILS WACHT MAAR AF ZIE EN HUIVER


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.