Venetiaan roemt betrokkenheid Beatrix met Suriname

122

De Surinaamse oud-president Ronald Venetiaan roemt de betrokkenheid van koningin Beatrix met Suriname. Venetiaan, die Beatrix meermaals ontmoette, roemt haar tegenover persdienst Novum als een ‘dappere en moedige vrouw, die Suriname altijd een warm hart heeft toegedragen’. Beatrix bracht als prinses verschillende bezoeken aan Suriname, waaronder een bezoek met prins Claus, een jaar na hun huwelijk. Venetiaan ontmoette Beatrix voor het eerst in 1975, het jaar waarin Suriname onafhankelijk werd.

“Ik heb haar in 1992 uitgenodigd voor een officieel bezoek als koningin, maar dat is jammer genoeg nooit doorgegaan. Het zal dus ook nooit meer gebeuren. Zij zal zelf wel weten waarom ze dat nooit gedaan heeft” aldus Venetiaan. Hij hoopt dat kroonprins Willem-Alexander als koning ooit wél de kans ziet een bezoek aan Suriname te brengen. “Na 33 jaar Beatrix zullen we zien wat de toekomst brengt. Ik wens hem alvast het allerbeste.”

Ook vanuit Aruba en Curaçao klinken woorden van dank en waardering voor koningin Beatrix na haar aangekondigde troonsafstand.

122 REACTIES

 1. Ik wens mijn koninging het allerbeste toe met alles was ze gaat doen na haar aftreden.
  Een pracht vrouw en goed mens waar velen een voorbeeld aan kunnen nemen,De echte moeder des vaderland.


  Maak melding

 2. Een nieuwtje voor jullie maar je mag het uitrekenen.

  Willem Alexander is in Suriname gemaakt.
  Zeer waarschijnlijk in Moengo in Cassablanca.

  Dus is hij ook een beetje Surinamer.


  Maak melding

 3. Eey Bea….kom na Suriname noh!

  Nee Vene…ik mag niet van Nederland!

  waarom niet Bea?

  Wel Vene,…die DADA krijgt een uitnodiging voor 11 jaar “hotel scheveningen”, maar jij geeft hem geen visa!!

  Ik ga kijken wat ik kan doen hoor Bea!!

  jaren gingen voorbij, maar helaas ,… nu is onze drugsbaron een Pres met 10 bloedvingers, hekelt ook heden Vene om zijn “bedelgedrag”, maar ondertussen met zijn leengedrag is hij zelf de grootste *zwerver* van…

  …….Soeverein Suriname………. 🙂


  Maak melding

 4. Beatrix, Willem en Maxima zijn prachtmensen, ik heb verder niets op hen aan te merken en ik wil me niet mengen in de binnenlandse aangelegenheden van Nederland, Nederlanders mogen zelf bepalen of ze een achterlijk systeem in stand willen houden, net zoals Surinamers op waardeloze figuren mogen stemmen om president van hun land te worden, maar een monarchie vind ik niet meer passen in deze tijd, we leven toch niet in de middeleeuwen?


  Maak melding

 5. Ik hoop dat onze Trix nog lang in ons midden mag zijn en kan gaan genieten van een welverdiende rust.
  Hoewel ik geen monarchist ben, kan ik niets anders zeggen dat zij een warm en innemende persoonlijkheid is waar velen een voorbeeld aan kunnen nemen.


  Maak melding

 6. Ik ben blij dat ik Koningin Beatrix en andere familieleden oa haar ouders in de jaren 60, 70 als kind in Suriname enkele keren heb ontmoet en ook in Nederland hebt ontmoet en mee mogen praten. Een pracht mens. Ik wens haar heel veel plezier toe met alles wat ze verder gaat doen en dat ze nog heel lang gezond in ons midden macht zijn. Het gaat u goed.


  Maak melding

 7. Ook Sur.heeft een koning gekend in de persoon van Gazon.In zijn nadagen werd hem een kroon aangeboden en werd hij verheven tot koning met echte onderdanen.Dit systeem is ook bekend bij de afrikanen.Daar mogen koningen zelfs meerdere vrouwen huwen.

  Cobie.


  Maak melding

 8. We weten allemaal waarom onze vorstin nooit is ingegaan op de uitnodiging uit 1992.
  En het toekomstig Koninklijk paar zal niet eerder ook maar een voet op Surinaamse bodem zetten,totdat DDB de drugsbarron en massamoordverdachte achter slot en grendel zit, of het land is uitgejaagd door zijn eigen achterban als ze hem hebben ontmaskert als crimineel en gediplomeerde leugenaar…………


  Maak melding

 9. Ja inderdaad, DDB is niet gekozen door het volk, maar het is hen opgelegd.

  Ook Trixje is niet gekozen, maar ze heeft 10 schone vingers en we hebben haar in ons hart gesloten…… Leve de Koningin, Leve de koninginn, leve de koningin… Hoezeeeeeeeee hoezeeeeeeee…….


  Maak melding

 10. @henkes,
  neen we leven niet in de middeleeuwen maar dat wij nog koningen en koninginnen kennen,prinsen en prinsessen is ECHT!ZE bestaan en ze zijn geliefd onder hun volk!
  Dat kunnen wij helaas niet zeggen van de huidige lijder van Suriname!


  Maak melding

 11. Deze Koningin Beatrix mag een voorbeeld zijn voor de hele Wereld!!

  Dank u wel Hare Majesteit voor alles wat u voor ons gedaan heeft!!! God blass you and all your fam.

  Prins Willen Aleandre wij wensen u alvast de allerbeste in de toekomst!!En ach, jawel! neem eens een keertje een kijkje in Onze prachtige SU!! en hopelijk dat het weer de tweede keer wordt!! Vermijdt wel de boeven!!

  ALLE SUCCESSEN VAND DE WERELD!!!


  Maak melding

 12. Deze mensen krijgen ook een dik geldbedrag en voor dat geldbedrag willen deze mensen wel even aardig zijn en zwaaien. even toneel spelen. Maar het domme volk wordt ook steeds slimmer. Die beginnen een en ander ook in te zien.


  Maak melding

 13. @kolibrie

  hmmmmmmm….je bent heel goed in het maken van vergelijkingen tussen de echte Koningin Beatrix van Nederland en de ocer ‘koning’ bouta!
  Hij geeft ook heel veel geld uit aan zijn onderdanen en ministersposten en cassave fabriekjes,en ze komen heel hard zwaaien op het ‘koninklijk paleis’ OCER!


  Maak melding

 14. Langs deze weg dank ik Hare Majesteit voor 33 jaar trouwe dienst aan het Nederlandse volk. De Koningin is een groot voorbeeld en bindende factor voor velen.
  Op persoonlijk vlak is haar het eea. niet bespaard gebleven, desondanks heeft onze koningin te allen tijde ons vaderland vol plichtsbesef gediend. Ik wens onze Koningin vele gezonde jaren, geluk en voorspoed toe.


  Maak melding

 15. Kolibrie, dacht dat Suriname zich wilde aansluiten bij de Britse Gemenebest. Dan had Suriname Koningin Elisabeth gratis en voor niets bijgekregen…ooh wacht even, dit was toch ook één van de fantasieplannen van het NDP… Lang leve Republiek whahahahaaaa…natuurlijk

  Onze Koningin is een fatsoenlijk denkend mens die over al in de wereld met respect wordt ontvangen. Dankzij haar inzet heeft het nederlandse bedrijfsleven mega orders binnengehaald, jawel ook in Surinaams buurland Brazilie voor vele miljoenen Euro’s. Voor jouw president zijn vele deuren gesloten. De enige plek waar Bouterse zaken gaat doen in Brazilie is de favela’s met z’n poedersuiker. Wees maar trots op je president. Ga goed goed zitten en kijk hoe ons geliefde Suriname kapot wordt gemaakt.


  Maak melding

 16. En zo begint heel langzaamaan het einde van een mooi sprookje in zicht te komen.
  Dag Emma, dag Willemien, dag Juultje, dag Trixje…. Welkom Alexie! Maar of er nog plaats op de troon zal zijn voor Amalia….hmmmm….dan is denk ik, het sprookje al uit.
  En ze leefden nog lang en gelukkig van de belastingcenten van hun eigen volk!


  Maak melding

 17. Benne benieuwd wat Wilders straks te zeggen heeft als hij en zijn aanhang worden geregeerd door twee allochtonen en diens kinderen. Straks koning Willem alexander 75 procent Duitser en koningin Maxima 100 procent Argentijn.

  De grootste allochtoonse uitkeringtrekkers straks ook nog, welk de staat meer dan 2 miljoen euro per maand gaat kosten.


  Maak melding

 18. Beste Paagal, je moet dit anders zien broeder. Onze koningshuis kost geld maar daar tegenover staat dat onze bedrijfsleven door de handelsmissies een veel fout terugverdiend aan orders, contracten, investeringen, allianties en overnamens. Geld dat weer terugkomt in de Nederlandse economie en dit levert nieuwe banen op. Onze koningshuis is goudwaard.

  En wat Desi Delano Bouterse nu opgeleverd voor Suriname.
  Als ik de verhalen lees blijft hij maar voor Sinterklaas spelen en niemand weet hoe dit allemaal betaald moet worden.


  Maak melding

 19. Dankjewel Koos voor je troost, ik ben gelijk gerustgesteld.

  Salaris koningin Beatrix €830.000
  Kosten personeel en materieel koningin Beatrix E4.358.000
  Salaris prins Willem-Alexander €246.000
  Kosten personeel en materieel prins Willem-Alexander
  €1.152.000
  Salaris prinses Maxima €246.000
  Kosten personeel en materieel prinses Maxima
  €384.000
  Personeel Koninklijk Huis €17.631.000
  Materieel Koninklijk Huis €7.817.000
  Luchtvaartuigen €1.107.000
  Onderhoud Groene Draeck €47.000
  Reizen naar Caribisch deel koninkrijk €80.000
  RVD €1.375.000
  Kabinet der koningin €2.372.000
  Militair huis €1.850.000
  Totaal €39.405.000

  Het koninklijke huis kost maar 39 miljoen euro per jaar.

  http://www.rtl.nl/components/actueel/rtlnieuws/2012/07_juli/18/binnenland/nederlands-koningshuis-vier-keer-zo-duur-als-spaans.xml


  Maak melding

 20. Ik wist niet dat er nog zoveel house negro’s waren.
  You’ve been trodding on the winepress much too long!!

  Mijn moeder is mijn Koningin en mijn vrouw mijn Prinses.


  Maak melding

 21. Paagal, om maar even iets te noemen, de Nederlandse kredietverzekeraar Atradius heeft een overeenkomst gesloten met het Braziliaanse Petrobras, een van de grootste oliemaatschappijen ter wereld. Petrobas krijgt een kredietverzekering van 1 miljard dollar voor aankopen in Nederland. Mwoa…daar staat toch wel behoorlijk wat premie tegenover, maar ook werkgelegenheid. Kosten koninklijke huis 39 miljoen euro per jaar is peanuts… Suriname mag alleen dromen over dergelijke contracten. Recente bezoeken aan Turkije, Brunei en Singapore gaan ook straks geld opleveren.

  Laat ik voor op stellen dat ik Suriname dit ook gun, maar met DDB wordt het niets.

  http://nos.nl/artikel/443926-steun-investeerders-brazilie.html


  Maak melding

 22. =Ik hoop dat koningin Beatrix nu kan gaan genieten van haar pensioen, haar rust en dat zij ook vaker bij haar zoon en kleinkinderen mag zijn.

  @kolibrie, stop nou eens met je domme reactie.

  =De landen waar koningin Beatrix naar toe is gegaan zal Bouterse NOOIT kunnen komen.

  =De belangen van Nederland staan sterker dan die van Suriname, dank zij koningin Beatrix.


  Maak melding

 23. baja kan iemand mij vertellen wat Bouterse nu voor su heeft opgebracht. hij laat Lackin de halve wereld over vliegen om investeerders te zoeken. ik heb er nog weinig van gemerkt


  Maak melding

 24. @wan bon

  Oh ,hier ook hoor!Hetzelfde hier!
  Wie denk jij dat in Suriname de ‘ocer koning’ en zijn AMNESTIE tezamen met zijn onderdanen aan het onderhouden is?

  JA DAT ZIJN WIJ …DE BELASTING BETALERS VAN SURINAME!!
  Onze nachtmerrie is juist begonnen hoor!!
  ik bijt mijn tong liever af dan te moeten zeggen…welkom maffia MERIBA,welkom maffia Dino,….AAAARRRGGGGHHHHH!!


  Maak melding

 25. Beste Ettiene: zie jij ‘speciale gezant’ Somo al binnen komen bij een multinational om deze voor Suriname te interesseren?

  Deze man komt amper uit zijn woorden……tanden vallen uit zijn mond en hij ziet er uit als een zwerver.


  Maak melding

 26. @Etienne

  Die reizen van Lackin moet je niet ernstig nemen!Die man reist gewoon voor de formaliteit de wereld rond,want verstand van zaken heeft hij eenmaal niet!Hij reist gewoon omdat hij een spreekbeurt moet houden ergens waar er niemand naar hem hoeft te luiseren en verder hoef je echt niet meer te verwachten van lackin en bende!


  Maak melding

 27. Beste Henk,

  Het is allemaal leuk en aardig allemaal, maar er is nog steeds vette crisis in holland. Er is geen geld. Mensen lijden armoede. Alle bedrijven reorganiseren, bezuinigen. ellende…

  Dat bouterse een malloot is, is duidelijk. Ik verwacht
  er niet veel van.

  Maar Holland, ondanks alle goedbedoelde zaken en wat je noemt Beatrix met haar PR reizen naar het buitenland. Ik zie er niet veel van. De economie in holland pept er niet van op. Nog steeds niet.


  Maak melding

 28. @kolibrie, please, sommige vergelijkingen kloppen gewoon niet. Een ieder die rechtmatig in Nederland woont, heeft recht op een uitkering.

  =In Suriname wordt je aan je lot overgelaten totdat men gaat inzien dat er wat moet gebeuren.

  =Waar je ook woont op deze wereld, ben je zelfs verantwoordelijk voor je toekomst en het besteden van je geld, dus zou ik zeggen dat velen het zelfs gezocht hebben dat zijn het nu moeilijk hebben.


  Maak melding

 29. @kolibrie
  Sjeesjes Kolibrie,Beatrix zal in haar leven niet zoveel gereisd hebben als de Amnestie’koning ‘ van Suriname en dat wel in 2 jaar tijd !!
  Al de reizen van bouta wat hebben die opgebracht?!Niks,Nada!Het lijkt juist sterk erop alsof bouta de maffioso een toerist is in eigen land! Hij is 1,2,3 in de lucht te vinden!Eeuwig en altijd!


  Maak melding

 30. Wie heeft afgelopen weekend de documentaire over het ANC gezien op de BBC?

  Allemaal stelletje huichelaars, die zogenaamde Koninlijke huizen van Europa!
  Terwijl Mandela en zijn strijdmakkers aan het wegrotten waren, verdienden zij groot geld in Zuid Afrika en nu doen als ze altijd voor hem opkwamen.


  Maak melding

 31. @who cares zegt:
  “Leve de Koningin, Leve de koninginn, leve de koningin… Hoezeeeeeeeee hoezeeeeeeee…….”

  En ik zeg:
  Leve koning Bouta, Leve Koning Bouta, Leve koning Bouta….Hoezo?, Hoezo? Hoezo?


  Maak melding

 32. Beste Kolibrie: de laatste keer dat ik op internet keer behoorde Nederland nog steeds tot de 10 rijkste landen ter wereld…..

  Kijk jij even voor me waar Suriname in deze lijst staat>?


  Maak melding

 33. @Shot door de Roos

  Hier in Suriname is bouta de HUICHELAAR zelfs over lijken gegaan om als de ‘KONING ‘ van Suriname gekend te worden!Dat is altijd zijn droom geweest!
  Ps we kennen hem niet als de ‘koning ‘ zoals hij het wenst maar meer als de CRIMINEEL met Amnestie!!
  Wij ,het volk van Suriname lijden onder zijn lijderschap en die man ,die crimineel met amnestie,die is zich hard aan het verrijken en samen met hem smullen zijn vrienden en Vijand,en zijn handlangers die nog in leven zijn maar aan een geheimzinnige soort van Amnesia lijden.We noemen ze de Amnesia- leiders van Suriname.Sorry, bedoel amnesialijders natuurlijk!


  Maak melding

 34. Beste Henk,

  Je kunt suriname niet maar dan ook niet met Nedland vergelijken.
  Beide landen hebben een ander verleden.
  Nederland, moet opboksen in europa.


  Maak melding

 35. @
  Rechtdoorzee

  Je bedoeld zeker..

  Lang leve Amnestie Of lang leve ‘Koning’bouta de Gruwelijke met Amnestie Of gewoon LANG leve bouta zijn amnestie!
  Die bouta is net als een schildpad. Hij sleept zijn Amnestie overal naar toe ,netzoals de schildpad die zijn huis op zijn rug draagt!


  Maak melding

 36. @Sjang

  Venetiaan heeft zijn diploma!

  Kan je baasje zijn diploma’s tonen?!
  En please in geval je komt huilen…AMNESTIE IS GEEN DIPLOMA!!

  Onze Venetiaan heeft geen Amnestie!!
  Jouw baasje is wel in het bezit van Amnestie,een bewijsstuk dat zegt dat hij SCHULDIG IS!!

  Whahahahaaaaaa…,.


  Maak melding

 37. Vini, is gelukkig een old fashion surinamer, die maar al te graag niet wilt weten, dat niemand van het koninklijk huis met een gekleurde partner mag trouwen.


  Maak melding

 38. Beste Ira,

  als alle bedrijven gaan bezuinigen en reorganiseren en als er vacature stop is. Is er ook geen werk. dus geen geld voor de mensen te verdienen.
  Vele mensen zitten niet op een uitkering te wachten. Daar word je depressief van en je hebt ook een depressief bestaan. Er moet dus werk gecreeerd worden. Nederland moet dus aantrekkelijk worden in de wereld, zodat bedrijven zich hier willen vestigen.


  Maak melding

 39. Wat kan je anders van deze man verwachten een slaaf die haar meester roemt om haar daden.Als Suriname bevrijdt zou raken van de NPS zou een zegen zijn voor het land.


  Maak melding

 40. Vene is een man met principes in tegenstelling tot de moordenaar die als press is gekozen alsmede zijn aanhangers…
  Een press hoort clean en GESCHOOLD te zijn zodat hy overal met open armen kan worden ontvangen.
  De moordenaar/veroordeelde drugsdealer alszijnde press van SU wordt bijna enkel en alleen maar ontvangen door dictators die ook moorden hebben gepleegd, hun eigen volk onderdrukken, rechten (hoeverre van toepassing)van zijn eigen mensen vertrapt.


  Maak melding

 41. @@@ Wan Bon schreef: En zo begint heel langzaamaan het einde van een mooi sprookje in zicht te komen.
  Dag Emma, dag Willemien, dag Juultje, dag Trixje…. Welkom Alexie! Maar of er nog plaats op de troon zal zijn voor Amalia….hmmmm….dan is denk ik, het sprookje al uit.
  En ze leefden nog lang en gelukkig van de belastingcenten van hun eigen volk!

  Deze Oen(wan Bon) vergeet dat alles zijn einde heeft! en als hij over belastingcentjes heeft dan, vergeet hij of zij wederom, wat de koningin en of prins allemaal doet, laten doen en wat voor de economie betekent!! Het is niet zo dat zij, als die lullo’s in SU zitten te niksen en als er iets valt te graaien, dan laten zij geen gras over groeien!! Neem als voorbeeld van jou baas Wan Bon! Jij komt nooit verder!! Je blijft op 1 plek staan!!! Aan jou baasje komt ook een einde!! en bij jou nooit!!! ga jij maar eens achter jou belastingcenten!! tenminste als je een (normale)baan hebt!!(geen beunhaas!!)of leun je op andermans rug??


  Maak melding

 42. Venetiaan heeft zijn mening, zijn goed recht trouwens
  en daar houdt het ermee op, niets meer niets minder.
  Voor hem zat het er al op, rusten, je dingen doen, en de rest aan anderen over laten. Hij komt never nooit meer terug in een machtscentrum daar overzee.


  Maak melding

 43. De grote neokolonialist,Venetiaan van Oranje is met een eigen imago-offensief bezig en hoopt op een politieke comeback door dit interview af te staan.Maar ook dit offensief zal worden afgestraft door Hooghart en van Koblijn.De man met “schone handen” is door de kiezers en de partijtop afgestraft.

  Kleunen of virussen als Venetiaan zijn schadelijk voor de partij.Ze houden de dynamiek in de partij en in de samenleving tegen. De NPS moet voorkomen dat men afzakt tot een nog grotere marginale partij en men zal daarom z.s.m. moeten gaan samenwerken met de regering Bouterse.

  Het zal me niet verwonderen als mocht blijken dat er achter de schermen verkennende besprekingen met de NDP plaatsvinden.DE NPS kan alleen overleven door samen met de VHP samen te werken met de NDP regering.


  Maak melding

 44. @RobG

  Je bent gewoon verbitterd door het feit dat het de heer Venetiaan is die een afscheid rede heeft mogen houden voor koningin Beatrix,en niet je baasje bouta.Venetiaan en Beatrix zijn geen onbekenden van elkaar.Geloof mij, je baasje zal nooit naast Beatrix kunnen staan.Zijn status is Amnestie status en ligt heet ver beneden het status van zowel de heer Venetiaan als die van koningin Beatrix .
  Je zou toch niet een koningin en een crimineel op 1 foto willen zien staan/posweren?!Nee Toch!!


  Maak melding

 45. @Ray,
  Niet liegen want je lijdt niet, iemand die lijdt heeft wel iets beter te doen dan de hele dag op het forum te zitten.
  Kijk maar naar de tijd van je eerste posting.


  Maak melding

 46. Ray, natuurlijk gaat Bouta nooit naast Beatrix kunnen poseren. Nederland gaat die imbeciel nooit een podium gunnen. En terecht. De NPS en VHP gaat nooit samenwerken met NDP. Immers zij weten wie haar sponsoren. Nog 5 jaar isolement en geen contact met Nederland is geen optie. Laat die paarse landverraders verder janken. In 2015 gaan wij met die beesten afrekenen met Santhoki als president.


  Maak melding

 47. Shot door de roos

  Lijden wil ook niet zeggen dat je geen leven meer hebt!
  Je zou denken dat de Amnesialijders van Boxel ook bedlegerig zouden zijn ,neen hoor je hebt het mis!!
  Zodra ze op Boxel moeten verschijnen zijn ze blij dat ze voor die dag gekend worden als de amnesia lijders van boxel. Nadien moet je ze zien….blij heel blij fdat ze naast amnesialijders ook amnesia ministers kunnen zijn !!
  Ik mag mijn tijd besteden hoe ik het hebben wil.
  Of ik 1×24 uur hier op het forum zit of niet….Tjoerrrriiieeeeeee………het gaat je niks aan!!


  Maak melding

 48. Dagoeram
  Ray, natuurlijk gaat Bouta nooit naast Beatrix kunnen poseren. Nederland gaat die imbeciel nooit een podium gunnen. En terecht. De NPS en VHP gaat nooit samenwerken met NDP. Immers zij weten wie haar sponsoren. Nog 5 jaar isolement en geen contact met Nederland is geen optie. Laat die paarse landverraders verder janken. In 2015 gaan wij met die beesten afrekenen met Santhoki als president.


  Dan gaat die rassenoorlog pas goed losbranden. Die trailler hebben wij al gezien tijdens front jo schijtpijp jo!


  Maak melding

 49. Yu buriki praman.
  Ga die ex-militairen eerst helpen voor je dom komt lullen, idioot dat je bent.
  Wij als surinamers zijn die binnenlandse oorlog nog niet te boven gekomen, kom jij met jou dom gelul over rasenoorlog.
  Jou reactie laat duidelijk zien hoe geestelijk ziek die hele paarse varkenstal is.


  Maak melding

 50. Paraman, er gaat geen oorlog komen en al helemaal geen rassen oorlog. Waarom niet ?

  1) surinamers gaan onderling goed door 1 deur
  2) surinamers hebben geen ballen om oorlog te voeren

  De kans op een staatsgreep lijkt mij een stukken groter aangezien Bouta alles aan gelegen is om president te blijven. Alleen zo kan hij aan vervolging ontkomen.

  Paraman waarom vindt je Bouta een goede president voor Suriname ? Ik begrijp het niet.

  1) z’n verkiezingsbeloftes bleken luchtkastelen te zijn
  2) investeerderders mijden Suriname
  3) de president komt niet verder dan Cuba, Venezuela en Equatoriaal Guinea / dit is niet in het belang van SU
  4) hij geeft geld uit als water en schuift schulden door naar toekomstige generaties

  Met geld lenen kun je altijd de gevierde president spelen. Kunst is om met de huidige middelen succes te boeken.

  Wat maakt Bouta zo bijzonder als president, los van het feit dat hij misdaden heeft begaan ? Misschien zijn er andere mensen die het ons kunnen uitleggen. Voor als nog ben ik het eens met Dagoeram. VHP heeft gekwalificeerde bestuurders in hun partij, iets wat de NDP niet heeft. Een samenwerking met de NDP heeft alleen zin als bepaalde kopstukken van de NDP en haar adviseurs met pensioen gaan. De NDP zal drastisch hervormd moeten worden. Er hangt nog steeds een geur van dood, moreelverval en criminaliteit rond die partij.


  Maak melding

 51. Beste Koos,

  Je hebt het goed gezien.

  Bouterse zal letterlijk over lijken gaan om aan de macht te blijven omdat anders de amnestie wet per direct wordt teruggedraaid.

  Bouterse is hiervoor bereid: met zijn aartsvijanden in zee te gaan en deze alles te beloven wat ze willen, het land leeg te plukken en in de uitverkoop doen.

  De domme bevolking alles te beloven en daar voor onmenselijke leningen aan te gaan dien nooit betaald kunnen worden.

  Let op! Zij criminele zoon Dino naar voren schuiven als zijn opvolger.

  Iedereen vermoorden die hem in de weg staat.


  Maak melding

 52. GMAP: Ik blijf mij verbazen dat je de moeite neemt om onze flessentrekker, praatjesmaker PARAMAN de wind van voren te geven… terecht overigens, maar die muilezel en blaaskaak moet je maar laten voor wat het is because fools rush in , where angels fear to threat. Hij kan het niet helpen hij heeft fyo fyo….

  …….


  Maak melding

 53. Venetiaan is en blijft een veranderlijk baviaan.
  Wat heeft ned voor Su gedaan?hebben zij het Su economie opgebouwd ,neen ,wat zij wel gedaan hebben is uitbuiten tijdens de vorige regeringen,les methode naar ned.europees veranderd om mentale en gestelijke heerschappij inplaats van totale vrijheid.

  Redimusus,huigelaars en bloedzuigers zijn jullie.


  Maak melding

 54. Henk Molenaar, ik ben bang dat de verkiezingen in 2015 uitlopen op een nieuwe staatsgreep. De man heeft lak aan alle wetten. En alle tekenen wijzen erop dat Bouterse over lijken gaat.

  1) Bouterse heeft publiekelijk gevraagd om herkozen te worden
  2) Bij iedere falen van deze regering komt IDOS met nieuwe tussentijdse peilingen in het voordeel van de NDP
  3) Amnestie voor granatengooier Dino
  4) Invoer van amnestiewetgeving was in 2 weken afgerond
  5) De waarheids / verzoekings commissie komt maar niet van de grond
  6) Instellen constitionele hof komt ook niet van de grond
  7) Proces decembermoorden ligt stil
  8) Bouterse gaat een gesprek aan met aardsrivaal Sherif Santhoki over evt samenwerking
  9) Verhoging Soldij
  10) Kopstukken coupe krijgen toch pensioen

  Bouterse speelt spelletjes met het volk. Rode draad in zijn handelen is op het pluche blijven zitten. En je hebt gelijk, zijn opvolger staat al klaar, Dino Bouterse. Als of deze ongeschoolde coke dealertje Suriname naar grotere hoogtes kan leiden. De bevolking snakt naar welvaart en hiervoor zijn ze bereid meervoudig moord te vergeven. Dit zegt iets over onze bevolking.


  Maak melding

 55. Beste Koos.

  Dat is nog her erge. Terwijl in andere landen de bevolking de straat op gaat om te strijden voor gerechtigheid doet de bevolking van Suriname : HELEMAAL NIETS!!

  Het maakt ze niets uit of moordenaars aan de macht zijn of hun rechtstaat wordt verkracht of de rijkdom van het land wordt verdeeld door een paar boeven.

  Zolang hun maar een paar kruimels krijgen vinden ze alle goed….


  Maak melding

 56. @paraman

  …en die rassenoorlog vond plaats wanneer…dag en datum vermelden als het in je dossier staat ,okay?
  Je baasje had de broederoorlog aangekondigd tijdens de MOIwana slachtingen in de jaren 80!
  Toen werden onschuldigen per decreet ingezet om het strijd voor hem gaan strijden tegen zijn vijand BRUNSIE!Dit noemen we BROEDEROORLOG!.
  Zelfs de militairen waren verward geraakt…ze wisten niet eens wie de vijanden waren tegen wie ze moesten gaan vechten ,het was Surinamers tegen surinamers!
  Er was geen inmenging van buitenlanders en ze vochten niet tegen buitenlanders,De souvereiniteit van Sureiname was niet in gevaar om over genomen te worden door buiten landers,niks er was geen redenen om een binnenlandse oorlog het was letterlijk een strijd tussen vijand en vijand ,bouta en brunsie,en heden staan ze bekend als vriend en vijand van mekaar!
  Als een indiaan kon bouta die binnenlandse Broederoorlog voorkomen hebben want indianen staan bekend om het VREDESPIJP te roken!!Maar neen toen moest hij wraak nemen op brunsie ook al moesten onschuldigen geofferd worden…hij moest als ‘held ‘ uit de strijd komen.Heden staat hij berucht als de’held ‘ met amnestie en even waardeloos als altijd!


  Maak melding

 57. Sra is minder dan een kakerlak. Dom Paars Gepeupel: geen opleiding, geen moraal haat tegen alles wat blank is en hopen op een paar kruimels.

  Deze man zit al jaren 4 hoog in de Bijlmer te genieten van zijn uitkering omdat hij vindt dat hij daar recht op heeft.

  Nog nooit iets in zijn leven gepresteerd en een minderwaardigheids complex van Amsterdam Zuid Oost tot 4de Rijweg.

  te zielig voor woorden


  Maak melding

 58. Ik weet dat `t onderwerp over wat anders gaat, maar moet dit toch kwijt! Reactie op Dhr.of Mw. sra: “Venetiaan is en blijft een veranderlijk baviaan.” of bedoelt u een VERRADERLIJKE baviaan?
  Wat `n woordkeus en van geen niveau om op zo`n wijze een medemens te kwalificeren. U noemt `t waarschijnlijk `t recht op vrije meningsuiting, en daar heeft u gelijk in, maar toch!Waarom hebben wij nog steeds de neiging om elkaar voor aap uit te maken! Gisterenavond was er een voetbalrel rond AZ-FC Den Bosch; “fans” van FC maakten oerwoud/apengeluiden jegens zwarte speler van AZ! Wij moeten `t goede voorbeeld geven aan onze kinderen!! Laten we a.u.b. op `n respectvolle manier met elkaar, over elkaar en onze medemens discussiëren. SoSo Lobi!!


  Maak melding

 59. Miteile
  Mijn uitspraak heeft niks met voetbal te maken maar over die kontelikker die nog steeds een blinde met een aangeleerd minderwaardig persoonlijkheid verkeerde stappen heeft en blijft ondernemen ,en dat noemt zich een surinamer .


  Maak melding

 60. Bea, is als koninging nooit naar Suriname gekomen. Als ze het echt met Su meenden dan was Zij wel een keer als koniging naar Suriname gekomen. Met een bezoek hadden zij Venitiaan steunen in zijn beleid. Waaarom China, Japan en Israel waar veel mensenrechten worden geschonden?


  Maak melding

 61. Waarom China,Japan en Israel waar mensenrechten worden geschonden?

  Welnu beste Andre verschil moet er wezen, misschien hebben die mensenrechtenschenders in genoemde landen ondanks hun manks wel stijl, hebben ze een opleiding, zijn in de omgang diplomatisch, hetgeen je van je
  DDB en en 40 rovers niet kan zeggen.En de hemd is nader dan de broek als je begrijpt wat ik bedoel……….


  Maak melding

 62. Vene is een Ezel,ik kan het nog steeds niet begrijpen dat deze man jaren lang aan de macht is geweest in Suriname .Dit soort mensen hoe meer ze vertrapt worden door hun blanke meester des te kruiperig ze zich gaan gedragen. JU REDI MUSU het is hoog dat je de politiek verlaat met al je foetoe boy,s.


  Maak melding

 63. mijn redi musu vrienden de tijd dat jullie blanke meester heersten over de wereld is al een tijdje aan het afbrokkelen,alleen ze zien het nog niet aankomen.Voor jullie is er nog een opening om te bezinnen.ik zou zeggen grijp je laatste kans,maak niet dezelfde de fout als je witi BASI.IK HEB SOMS BEGRIP VOOR JULLIE STANDPUNTEN,WANT ALS IETS IN JE DNA ZIT, JE HET NIET ZOMAAR KAN AFSCHUDDEN,IK DUIM VOOR JULLIE.


  Maak melding

 64. TROTSE SURINAMER WANNABEE,die met aan grote waarschijnlijk grenzende zekerheid in op zijn luie stoel zit in een van de Nederlandse achterstandswijken,Ik vertoef liever in een ruimte met een ezel, dan een veroordeelde drugsbarron, massamoordverdachte en ongeletterde pres wannabee, met als achterban paarse kuddedieren en maffiamaatjes……….


  Maak melding

 65. Ondanks dat het hier de Koningin betreft, buigt onze réétje (Ray) zeer diep. Réétje, hier kan je niet (van achteren) genomen worden.

  Reetje (Ray), Koningin Beatrix zou zich krom lachen als ze de reacties van Ray zou lezen. Het enige wat bij haar zou opkomen is: wat een perverse mismaksel. Pervers is: als iemand geniet van wat door anderen walgelijk wordt gevonden. Betekent ook: verdorven.

  Trouwens onze réétje (Ray) kent zijn “Hollandse democratie” (vrijheid van meningsuiting) uit het hoofd: al meen je het niet, de ander gelijk blijven geven. Want onze met minderwaardigheidscomplex geboren réétje weet het drommels goed, wat hem anders zo mogelijk te wachten staat.

  Onze zwakzinnige réétje heeft het zelfs niet door dat de heer Ronald Venetiaan consistent gebruik maakt van gehanteerde protocollen in dergelijke situaties. Daar is niks mis mee. Ook dat moet onze zwakzinnige réétje worden voorgekauwd.

  Réétje, grijp je kansje jochie om te buigen, jammer genoeg betreft het hier een koningin. Vies vuil ventje dat je bent, réétje.


  Maak melding

 66. Goh ook toevallig, al hetgeen onze oom Bert, onze maffiamaatje en DDB bukker Reetje toeschrijft,is ook mijn gedachte over onze oom bert himself…. Oom Bert bukt diep, zeer diep voor zowel DDB en al zijn 40 rovers,kent de zgn Sur. democratie naar DDB/model uit zijn hoofd. En heeft ondertussen niet door dat DDB consistent gebruik maakt van zijn dictatoriale protocollen om zijn zwakzinnige achterban koest te houden, want onze oom bert is zelf niet erg snugger, tegen het zwakzinnige aan,en ondertussen lacht DDB zich helemaal krom als de zwakzinnige postings van Onze oom Bert aan hem voorgelezen wordt, want zelf is onze DDB een halve analfabeet,en dyslect……..


  Maak melding

 67. WHO CARES MI BRADA no spang mij hoor je niet klagen over ned, ik heb hier goed geboerd,ik hoop binnenkort te vertrekken naar mijn geliefde suriname. ik hoop dat je het licht als nog zie,we hebben mensen als jou hard nodig in sur, ik houd van alle surinamers,alleen vind ik tenminste, dat je niet meer mag buigen voor MASA.Als jij dat anders ziet geen probleem ieder zijn eigen mening en inzicht.tang boeng mi brada.


  Maak melding

 68. @Oom Bert

  Ben je de hijger HE HE ??!!
  IETS oud in een nieuw verpakking?!!

  Oom bertje ,
  kijk dit forum is echt niks voor je!
  Ga maar naar een bejaarde tehuis ,daar hebben ze recreatie mogenlijkheden speciaal samengesteld voor een oude rusteloze burger zoals jij.

  Oom bertje ,de HIJGER.


  Maak melding

 69. Who cares, ben jij niet onze réétje (Ray) himself? Who cares ik begrijp het dan, dat je je zorgen maakt en door jou zwakzinnigheid en verbazing van ontmaskering geen eigen formulering weet te plaatsen. Je bent toch snugger genoeg om te beseffen dat niet “een diploma” een land leidt, maar “een persoon” en liefst met een beetje vaderlandslieefde. Dat is een criterium voor elke “(regerings)leider”, normaliter. Trouwens over diploma’s gesproken: kun jij ons allen die van Koningin Beatrix trouwens opsommen. Réétje (Ray), Who cares, whatever, onze diploma-gekje.

  By the way: ik vind dat Koningin Beatrix met of zonder diploma’s, het in velerlei opzichten het hartstikke goed deed. Réétje wist jij niet dat Koningin Beatrix mensen genas met een diploma-waan(zinnigheid).

  Blijf maar diep buigen (bukken) réétje, maakt niet uit of je dat doet in de hoedanigheid van Who cares. Eén pot nat. Wees trouwens blij dat het de koningin en geen man is. Anno 2013, bukken jochies.


  Maak melding

 70. BESTE ABANI RAY wie zijn de maatjes van Bea, bush 1 en een half miljoen irakezen vermoordt, OBAMA BIJNA AL EEN HALF MILJOEN AFGHANEN EN PAKI,S VERMOORDT.Niet te vergeten de gelovige BLAIR.ALLEMAAL VAMPIERS,JE MOET VERDER KIJKEN DAN JE NEUS LANG IS.


  Maak melding

 71. @Trotse surinamer

  Welke van de namen die jij heb opgesomd hier hebben AMNESTIE!!???
  Juist geen een. De ene die jij niet heb opgesomd die heeft juist AMNESTIE!!HET IS BOUTA JE BAASJE!!
  Hier is zijn waslijst!;
  25 feb 1980
  decembermoorden,8dec 1982
  moiwana slachtingen
  Telefoon coup
  meriba amnestie’bouta amnestie,dino ctu,


  Maak melding

 72. Réétje (Ray), a léé foe joe d’a loktoe. Van de 98 keer heeft ons leugenaartje/boefje maar liefst 18 keer geklooid. Onze réétje (Ray) eet elke dag voor straf “brood met Bouta”. Jammer genoeg kun kan hij hier niet over heen rijden.

  Réé (Ray), stréé léé nanga pasew, mék’ oenoe lafoe nanga deng troe-troe dorpsgek(ken) foe oenoe, rechtstreeks from Su/Pta-ta, maakt niet uit. Réétje sor’ oenoe nanga joe léé(tjes) fa joe é mékie deng witmang é go in’ joe réétje/spléétje. We benne benieuwd!


  Maak melding

 73. @He he

  O,kijk de originele hijger heeft zich al aangemeld.
  Kijk,een namaak hijger had zich eerder aangemeld en nu komt de originele hijger zijn deel opeisen!
  Doei hijger,ben je uit je winterslaap gewekt?!


  Maak melding

 74. @TROTSE SURINAMER: Ik ben mij er niet van bewust dat ik een broer hade met de naam trotse surinamer, maar als je iets weet dat ik nog niet weet moet je het maar vertellen. Ik wens je veel succes in Surimaribo, wat mij betreft ben je eerder gisterren dan vandaag vertrokken.Ik pas, ik heb n.l. geen enkele ambities in die richting nu niet in het verleden niet en ook in de toekomst niet.En wat de diplomas van Bea betreft kan ik je mededelen dat zij een Universitaire opleiding heeft genoten aan de Rijks Universiteit in Leiden en cum laude is afgestudeerd in rechten , sociologie en geschiedenis.En wat Bush en Obama betreft kregen ,en krijgen ze van mij alle ruimte om die al Qaida figuren en hun kornuiten te trakteren op een kogel tussen de ogen, en daarna met een dweil overheen gaan…….


  Maak melding

 75. Prima commend van Dhr Venetiaan.
  De rest tsja, wat moet je ermee.

  De Koningin heeft terecht suri niet bezocht na 80. Waarom zou ze, als jullie baas vrolijk heeft verkondigd dat hij Ned heeft ‘verraden’ door 15 suri’s te vermoorden.
  Onbetrouwbaar sujet, !!!

  En jij, jij ja, die steeds de slavernij, Afrika, Indonesië etc. in elke reactie verwerkt.
  Was je ook zo ‘zielugggh, toen je als economische asielzoeker naar Ned vertrok?
  Had je toen geen gewetenswroeging?
  Nee hé, Ned was toen goed genoeg…..om je te helpen met al je sores.


  Maak melding

 76. Door Ray op Dinsdag 29 januari 2013 om 20:09 en 20:16 uur. Koloniaal @Ray, laat een ding duidelijk zijn!De koninklijk huis voorgeprogrammeerde Venetiaan van Oranje, is nooit de juiste persoon voor Suriname geweest om het land bij de kroon te vertegenwoordigen.Reden?

  Venetiaan van Oranje kende Beatrix reeds tijdens zijn studieperiode in Leiden.Beiden hebben aan dezelfde universiteit gestudeerd. Venetiaan heeft zich in die periode altijd onderdanig (low) opgesteld t.o.v. Beatrix. En het is juist deze onderdanige man die de Surinaamse belangen moest gaan verdedigen bij de Nederlandse regering.

  De koningin boezemde deze tragische figuur geen ontzag maar angst in, waardoor Venetiaan het nooit heeft gedurfd om de Noordzee tegen te spreken.Tel uit je winst?


  Maak melding

 77. ROBG: Alhoewel Venetiaan mij voor geen meter boeit, heb ik toch liever een Venetiaan van Oranje, dan een veroordeelde drugsbarron, massamoordverdachte die geen oranje handen heeft ,maar rood ziet van het bloed van zijn medelanders, een fraudeur, landjepikker en ongelettterde. asjeblieft dank je wel en graag gedaan…….. have a nice day…….


  Maak melding

 78. De koningin heeft sinds 1975 Suriname nooit meer bezocht. De koningin gaat alleen naar landen sie economisch wat kunnen opleveren voor Nederland. Dus alleen als het Nederlands bedrijfsleven voordeel van kan genieten. Anders niet!
  Ik, Plato, ben een Republikein, reden te meer om geen enkele koningin te adoreren.

  Het spijt me.


  Maak melding

 79. ray REETJE SPLEETJE REE wat ben je toch traag van begrip,deng basi foe ju wie durft ze voor het int nat Gerechtshof IN DEN HG TE dagvaardigen,mag je zelf invullen, daarom hebben zij geen AMNESTIE nodig.NA DENG MANG LEKI JU DENG WITI MANG LOBI O.A GORDON.


  Maak melding

 80. @Trotse surinamer

  Begin mij dan uit te leggen wie je huidige slaven MEESTER bouta,voor het gerecht durft te slepen ,vergeet het INTERNATIONAAAL gerechtshof even ,wie durft je slaven MEESTER bouta te slepen voor de surinaamse rechters?!Whahahaaaaaa…en hoe komt hij aan Amnestie?!Had hij Amnestie nodig,SLAVINNETJE VAN BOUTA?!

  Wat zegt het SANSKRIET TEGEN JOUW. Het Sanskriet is niet voor LICHTZINNIGEN ZOALS JIJ bestemd!
  Ga jij je maar verdiepen in deSchijn ‘heilige’ WOORDEN van de NDP SEKTE PRIESTER S.Meye!!


  Maak melding

 81. @RobG

  Hhahahaaaaa…alsof de pseudo ‘presidentje’ van vandaag de surinamers trots en veiligheid garandeerd!!

  Weet je wat amnestie betekent en wie graag amnestie willen ontvangen?!Ja juist alleen de criminelen en niet de beschaafden!
  30 jaren lang vechten wij om gerechtigheid voor degenen die vermoord werden aan de handen van je baasje.Noem je dit veiligheid onder je baasje?!
  Noem je hem een eerbiedwaardige lijder?
  Whahhaahhaaaaa……
  De kogelbrieven ….noem je het leven in een veilige Suriname waarbij je monddood gemaakt wordt door je baasje en zijn onderdanen?!
  Kan je baasje zeggen dat hij de school bezocht heeft met Beatrix als klasgenote van hem?!
  Neen,dat kan hij niet zeggen.
  Alsof iedereeen happy ,happy, leeft in Suriname!!
  Jongen kijhk om je heen,de meesten van ons leven in ANGST voor je baasje en zijn even duistere ONDERDANEN zoals jij!!


  Maak melding

 82. @RobG
  ..en dit nog,
  wanneer je een foto van je baasje ziet staat hij altijd naast een ander duistere figuur van zijn soort..
  bv
  Chavez,de castro broeders,Obiang,Ramotar.enz…
  Zielige figuren allemaal,ook hun bevolking hebben niks aan hun !
  Zie je hoe mooi die foto eruit ziet?
  Beatrix en Venetiaan tezamen…een streling voor het oog!


  Maak melding

 83. @PLATO:”De Koningin gaat alleen naar landen sie economisch wat kunnen opleveren voor nederland.

  Ja Plato nou en????? Deed Suriname dat ook maar dan hadden de oudjes in Ashiana een goed bord vreten op tafel,en had het onderwijzend personeel van de naschoolse opvang hun centen van de afgelopen 3 mnd uitbetaald gekregen, maar neen die DDB en zijn 40 struikrovers gaan liever op bezoek bij El loco Hugo Chavez en die dictator van Equatoriaal Guinee….. soort zoekt soort….


  Maak melding

 84. who cares laat je beter informeren of ga betere lectuur lezen met je dom geblaf,chavez heeft meer voor sur gedaan, dan jou koloniaal masa in de 300 jaren dat ze sur bezet hebben.kom met wat anders,je valt steeds in herhaling,dit boek van jou kennen wij al.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.