zondag, mei 26, 2024
HomeOnderwerpenEconomieStaat koopt door energiebedrijf ingepikt terrein

Staat koopt door energiebedrijf ingepikt terrein

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 28 jan – De regering heeft ingegrepen in het conflict tussen staatsbedrijven EBS en Staatsolie. Dit meldt de Ware Tijd. Het conflict over een stuk grond van Staatsolie dreigde uit de hand te lopen. Er was al een brandbrief gestuurd per deurwaarder. Er is nu gekozen voor een Salomons oordeel.

Besloten is dat de staat het terrein koopt bij Staatsolie. De overeengekomen koopprijs is drie miljoen dollar. Waarschijnlijk is hiermee de kous af. Het conflict werd publiekelijk gemaakt door parlementariër Arthur Tjin A Tsoi (Nieuw Front/NPS). In het parlement zei Tjin A Tsoi dat EBS een moderne energiecentrale bouwde op terrein dat Staatsolie toebehoorde. Dit zou zonder toestemming gebeuren. De politicus wilde van de regering weten of dit zomaar kon.

Knellend was vooral de vraag of de rechtsstaat nog wel overeind stond in Suriname. EBS zou zich niet storen aan verschillende aanmaningen van de eigenaar. Tjin A Tsoi vond het maar onverantwoord gedrag. Het risico bestaat altijd dat Staatsolie de hele centrale claimt. Dat zou dan ook gevolgen kunnen hebben voor de samenleving. Intussen is het aanvangsceremonieel al geweest en vordert de bouw van de centrale. EBS verwacht de totale nationale behoefte te dekken.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

38 REACTIES
 1. Boutas oordeel heet dit , men doet iets en achteraf gaan ze kijken of klopt, en zo niet smijten ze met 3 miljoen dollar van de samenleving over de balk.
  Met deze drie miljoen dollar voed je een hoop hongerige magen in suriname,dit is toch beestactig


  Maak melding
 2. Whahahahaaaa het volk is weer 3 miljoen dollar lichter geworden… sinterklaas bestaat echt en hij heet Desi Bouterse !! De rechtstaat in Suriname is allang al de nek omgedraaid. Moreelverval is de standaard geworden.


  Maak melding
 3. Wat gaat de Staat dan met het terrein doen??!!
  Onderling verdelen zeker!?
  Want het geld om het te kopen komt 100 procent niet uit hun eigen zak, maar de STAATSKAS!!


  Maak melding
 4. Het zou Tjin Atrotsooi niet misstaan om op de visserij afdeling van de Centrale-Markt een visstand te gaan runnen. De man begint zich onderhand wel te gedragen als een ordinaire visverkoper.


  Maak melding
 5. ” Maandag 28 januari 2013 om 12:46 uur, door paraman

  Het zou Tjin Atrotsooi niet misstaan om op de visserij afdeling van de Centrale-Markt een visstand te gaan runnen. De man begint zich onderhand wel te gedragen als een ordinaire visverkoper.”

  look who’s is talking!


  Maak melding
 6. ERRATUM

  ” Maandag 28 januari 2013 om 12:46 uur, door paraman

  Het zou Tjin Atrotsooi niet misstaan om op de visserij afdeling van de Centrale-Markt een visstand te gaan runnen. De man begint zich onderhand wel te gedragen als een ordinaire visverkoper.”

  look who’s talking!


  Maak melding
 7. =Er staat:::De overeengekomen koopprijs is drie miljoen dollar.
  =Dit is gewoon verschrikkelijk om te lezen, daarom mijn vraag,

  =Zijn de gronden van staatsolie of van een particulier???? dit omdat als het van de staat is er geen geld ervoor betaald hoeft te worden.

  =Het is gewoon vreemd wat er in Suriname gebeurt, dit terwijl Bouterse altijd had geroepen dat hij zou kijken naar al die gronden en van wie ze eigenlijk zijn.hhhhmmmmm ??????


  Maak melding
 8. Staat koop voor 3 miljoen dollar grond, van belastingcenten. Aan welke minister is deze geld betaald. En op naam van welk minister is deze grond geschreven vraag ik me af????


  Maak melding
 9. Kopen en verkopen!

  Wie kan mij vertellen of Staatsolie dit terrein ooit heeft gekocht van de Staat en ook heeft betaald? En voor hoeveel?
  Volgens mij kan je niet verkopen wat je niet gekocht hebt of niet jouw eigendom is. Ben benieuwd!


  Maak melding
 10. GMAP

  Boutas oordeel heet dit , men doet iets en achteraf gaan ze kijken of klopt, en zo niet smijten ze met 3 miljoen dollar van de samenleving over de balk.
  Met deze drie miljoen dollar voed je een hoop hongerige magen in suriname,dit is toch beestactig
  GMAP ju MPP


  Maak melding
 11. Hallo kun u zich nog herrinneren tun santokhie het KKF gebouw tegen over het Hof van justitie kocht? weet u wat de vraag prijs was??? nee lee hier euro 1.500.000 maal 4 = 6.000.000,= wat jullie nou toch


  Maak melding
 12. @GRONMAN: Ik heb nieuws voor je, in een democratisch land maakt men zelf wel uit wanneer hij of zij hun mond houden.
  Voor censuurdictatuur moet je bij je Pres en zijn 40 struikrovers zijn……


  Maak melding
 13. Aaah weet je hoeveel geld surineds doneren aan surinamers .
  toen ze dat bedrag in suriname hoorden
  werden ze allemaal hyper en gingen dollartekens in ogen rollen.
  en dit is het probleem van suriname.snel rijk proberen te worden zonder opleiding volgen
  geld verbrassen


  Maak melding
 14. Men klaagt, men geeft reactie’s…maar echt door domheid geslagen.
  Weet eerst waar het lap grond ligt, weet eerst als Staatsolie een korting mag houden bij afdragen aan de Staat……dit noemt men sjors & sjimmie verhaal reactie’s.


  Maak melding
 15. De Surneds doneren geen geld aan Surinamers,maar aan hun familie die graag lui willen blijven, maar die zg euries die naar de familie gaat behoort straks tot het verleden want ook de Surneds zullen het moeilijk krijgen door de crisis hiero.Of het zijn de criminelen die nog zoveellll euries sturen?

  Pfffff sommigen dwalen steeds af van het artikel,begrijpend lezen hebben ze nooit van gehoord,als ze hun gal maar kunnen spugen.


  Maak melding
 16. 29 jan. 2013

  De rode draad in deze kwestie is dat er een ontechtmatige daad is gepleegd. Grond ontnemen van de wettige eigenaar, in dezen Staatsolie.

  Dat de staat(regering) dit terrein nu van Staatsolie opkoopt en dan overdraagt aan de EBS doet niet toe aan het feit dat in beginsel tegen wettelijke principes is gehandeld en deze overtreding nu afgedekt wordt met een virtuele koop.

  Srika denkt dat in de toekomst, in Suriname, meerdere van zulke onrechtmatige handelingen zullen plaatsvinden.
  Srika


  Maak melding
 17. Gronman, dan moet je ook afvragen waarom de slm op de vakantiebeurs in nederland staat en niet in de zogenaamde bevriende (lees afrikaanse)landen. Zolang suriname op enigewijze wijze geld aan nederland wilt onttrekken zullen de Surneds kritiek geven op de wilde fantasieplannen daar bij jullie in de west.


  Maak melding
 18. @Gronman heeft wel een punt, ik erger me aan vele Surineds die willen bepalen wat er in SU moet gebeuren en hoe.
  Hier in Holland hebben ze ook wanbeleid en graaicultuur van managements.
  Eind april gaan ze hier in Holland groot feest vieren en weet zeker dat het meer dan 3 miljoen euro’s gaat kosten, terwijl velen financieel achteruit zijn gegaan en de voedselbanken de aanvragen niet aankunnen.
  Dan maar kijken wie zijn grote mond zal open trekken.


  Maak melding
 19. Kijk dit bedoel nou met die kortzichtige paarse schapen ze verwijzen naar anderen om zo die incompetentie van crimineel bouterse goed te praten.
  Alibux heeft de staat Suriname opgelicht en veroordeeld wegens valsheid in geschrifte en overtreding van deviezenwet, J.Wijdenbosch heeft op naam de staat Suriname miljoenen aan persoonlijke inkopen gedaan, nu zij deze twee oplichters adviseur van Mega crimineel bouterse.
  Bouterse doet het zelfde als in de jaren 80 en 90.


  Maak melding
 20. GMAP, “Bouterse doet het zelfde als in de jaren 80 en 90”

  Dada speelt mindgames met het volk. Hij houdt ze worst voor hun neus en het volk wil al te graag een hap uit die worst nemen. In werkelijkheid eet het volk zijn drek. De enige reden waarom Dada president is om vervolging te voorkomen. Zonder zijn lakeien is Dada niets en dat weet hij. Daarom hebben Alibux, Wijdenbosch, Boerenveen, Herrenberg, Clifton Limburg, Ingrid Bouterse en Hoefdraad prachtige baantjes.

  Die boef Errol Alibux is maandelijks goed voor 15.253 SRD !! Omgerekend bijna Eur. 3500,00 per maand. Hoe kun je dit met droge ogen uitleggen aan het volk ?


  Maak melding
 21. Al alle gifmengers hier op dit forum wil ik zeggen: “Koop een vliegticket, vlieg naar Paramaribo en neem jou verantwoordelijkheid, veeleer i.p.v. hier een mensenlevenlang te staan blaffen als een stel gecastreerde reuën”! De beste stuurlui staan altijd aan wal!


  Maak melding
 22. PARAMAN: Ik zou zeggen geef jij de eerste aanzet, want als 1 schaap over de dam is volgen er meer. Tenminste dat mag je hopen. Ik pas……..Overigens ook jij zit hier op het forum te gifmengen, misschien moet ook jij je nuttig gaan maken in Para oost ofzo, helpen met cassavebroodjes bakken…….


  Maak melding
 23. @DE MAN: Het groot feest op 30 april daar betaal ik graag aan mee, net als het gros van de bevolking, zo gaat dat in een samenleving waar de voorzieningen zijn gebasseerd op het solidariteitsprincipe.Wat heeft het feesten en de snoepreisjes van DDB en zijn 40 struikrovers de gemiddelde burger in Surimaribo opgeleverd? Ik hoor het graag…….


  Maak melding
 24. Ik ben geboren in een democratisch Suriname met normen en waarde,respect,rechvaardigheid en respect voor menswaardigheid.
  Die revo onderdanige figuren zijn geboren in land waar bandeloosheid en de wet van de sterkste de regel waren, Suriname werd geregeerd door figuren met uzi onder hun schouders, paraman is een product van die tijd.


  Maak melding
 25. @who cares,
  En wat hebben die snoepreisjes naar de Antilliaanse eilanden en andere plaatsen jou opgeleverd?
  Korting op jou uitkereing of salaris, en niet gaan ontkennen!
  ” Een sameleving waar de voorzieningen zijn gebasseerd op solidariteitsprincipe ”
  Laat me niet lachen…. er zijn mensen in dit land die op kleine renovaties in hun woning wachten, maar dat niet gedaan krijgen, omdat de directeur van de woningcorporatie bij ontslag tonnen geld mee krijgt.
  Noem jij dat solidariteitsprincipe?


  Maak melding
 26. DE MAN:De snoepreisjes van onze vorstin ons handelsmerk met handelsdelegaties van soms wel honderd man/vrouw groot, kamerdelegaties, gemeentelijke en provinciale overheden,hebben heden en in het verleden miljarden aan opdrachten opgeleverd.
  En heb met ingang van deze maand enkele tientallen euros minder aan inkomsten, BUT WHO CARES!!! ik eet er geen boterham minder om, de bezuinigingen gelden ook voor mij.Iedereen moet inleveren en ik ben daar geen uitzondering op.En wat de onslagvergoedingen van de managers van de woningb. corp. betreft, die worden binnenkort aangepakt.
  juridisch of belastingtechnisch.En wie het hier niet bevalt kan altijd nog met of zonder financiele hulp van het IOM in Den haag, een enkele reis kopen.
  Ik ken ook landen waar je 600.0000 ha grond als vriendje van enge leiders inpikt, maar je dan toch eervol onslag krijgt met behoud van de gestolen grond.En als je geen euros of u.s.$ in je achterzak hebt, je weggestuurd word bij de eerste hulp.


  Maak melding
 27. Als die burgemeesters posten je dwarszitten, en je er niet mee kan leven, (en nu val ik in herhaling), kan je altijd nog besluiten om over de schutting te kijken en je geluk elders te gaan beproeven waar je geen moeite hebt met Burgemeesters en hun vriendjes. Ik heb een broertje dood aan Dictators,gediplomeerde leugenaars, massamoordverdachten, daarom heb ik ervoor gekozen om niet in die contreien te verblijven………..


  Maak melding
 28. Weer drie miljoen dollar verspild door de Surinaamse (r)overheid, ik heb echt medelijden met de Surinaamse belastingbetalers, het is dan ook geen wonder dat zovelen de belastingen ontduiken, met een corrupte en geldverpillende (r)overheid is dat ook volstrekt gerechtvaardigd. Als EBS een terrein van Staatsolie heeft ingepikt dan moet de daarvoor verantwoordelijke EBS functionaris de bak indraaien en moet het terrein teruggegeven worden, zo simpel is het.

  @ De Man, het onderwerp is Suriname en niet Nederland dus stop maar het het veranderen van het onderwerp om de aandacht af te leiden van de incompetentie en geldverspilling die plaatsvindt in Suriname.
  Maar als je het echt over NL wilt hebben dan kan ik je wel zeggen dat het een feit is dat NL tot de minst corrupte landen v.d. wereld behoort volgens de rankings van de onafhankelijke Transparancy International, terwijl Suriname tot de meest corrupte apenlanden behoort. Hou je gemekker over NL dus maar voor jezelf want NL heeft z’n zaakjes veel beter voor mekaar dan Suribabwe.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES