‘Nederland spreekt na twee jaar weer met Suriname’

178

De Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans (PvdA) sprak afgelopen weekend met de Surinaamse minister van Buitenlandse Zaken Lackin. De ontmoeting tussen beide ministers was het eerste ministeriele contact tussen Nederland en Suriname sinds twee jaar, en vond plaats in Santiago de Chile tijdens de top tussen de EU en Latijns-Amerika.

‘In Nederland en Suriname zijn bij elkaar wel anderhalf miljoen mensen die op een of andere manier met elkaar rechtstreeks verbonden zijn. Onze landen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden door mensen, cultuur, taal en geschiedenis. Dat gaat boven politieke meningsverschillen en daarom zal Nederland zal zich blijven inspannen voor goede contacten tussen de samenlevingen’, aldus minister Timmermans zaterdag na afloop van zijn gesprek met minister Lackin van Buitenlandse Zaken van Suriname.

‘Maar het is ook duidelijk dat er politieke meningsverschillen zijn tussen Nederland en Suriname waaronder de amnestiewet en de procesgang rond de decembermoorden’, aldus Timmermans. Minister Timmermans en Minister Lackin spraken af elkaar later dit jaar nog eens te ontmoeten

178 REACTIES

 1. Mi gado, Lackin en z’n maffia maatjes mogen lekker allemaal opsodemieteren. Ze vliegen op kosten van de surinaamse gemeenschap de halve wereld over onder mom van het aantrekken van investeerders. We hebben nog geen investeerders gezien in Suriname. Al die mooie beloftes bleken ook één grote zeepbel te zijn. Ze hebben allemaal babbels voor 10 en intussen roven Suriname leeg. Nee mang deze mensen verdienen een nekschot.


  Maak melding

 2. Het gebaar van Nederland getuigt van hoge diplomatieke beschaving. Het is een handreiking zonder te kijken wie fout is. Suriname kan wel hiervan leren en de uitgestoken hand aangrijpen!


  Maak melding

 3. De hindernis naar normale betrekkingen is Bouterse.

  Deze drugscrimineel en moordenaar zal NOOIT door Nederland worden geaccepteerd als politieke leider geaccepteerd.

  Bouterse is een kwaadaardig kankergezwel in Suriname.


  Maak melding

 4. Natuurlijk is Bouterse een obstakel op weg naar “normale” betrekkingen maar het is Menner Lackhin die het buitenlands beleid handen en voeten geeft en de Pres. adviseert. En juist deze meneer is de eerste die het contact zoekt. Wat is er met bakra basi gebeurd?
  Hebben ze hem weer nodig of heeft de bakra basi laten zien wat politieke fatsoen inhoud en hun een handje willen helpen uit de isolatie waarin ze zijn beland.
  Hoe zit het met de poort naar Europa, Frankrijk, waar Hollande een maatje van de PVDA nu het scepter zwaait???
  De regering van Su presteert niet, ze gaven af op ene meneer Venetiaan, vraag me af wat zij nu beter doen, behalve geld uitgeven.


  Maak melding

 5. Die Henk molenaar , als je niets beters te doen hebt om op alle artikels over Suriname negatief te reageren .Ga toch samen met Rutten een club oprichten voor geestelijk gehandicapten of zo.


  Maak melding

 6. politieke meningsverschillen zal er altijd blijven vanwege het heersers mentaliteit van de nederlanders,de wetstelsel maar ook het baserig gedracht van de nederlander tenopzichte van de surinamer.
  Timmermans geeft zelf aan dat er menings verschillen wat betreft amnestie wet en de procesgang rond de december moorden,maar zegt niks van die stukken die 60 jaren niet geopenbaar mag worden.
  dit is ook huigelachtig van nederland die niet openhartig bezig wil zijn maar steeds zich als een wolf in schaaps kleding voordoet om misleiding te creeren.
  suriname heeft niet aan nederland gevraagd om vriendjes te worden maar nederland die zich met su wil bemoeien heeft zijn plannen klaarliggen,’niet te geloven’,NEDERLAND SPREEKT NA TWEE JAREN WEER MET SURINAME,;NEDERLAND WAT HEEFT SURINAME JOU MISDAAN,IS HET VANWEGE HET FEIT DAT SURINAME ZICH NIET MEER MET JOU WIL INLATEN DAT JIJ DE MENSEN WIL LATEN GELOVEN DAT HET DE FOUT VAN SU IS GEWEEST WAAROM JULLIE NU WEER MET SU PRATEN,TERWIJL HET JUIST ANDERSOM IS GEWEEST;SU WIL NIKS MET NEDRLAND TEMAKEN HEBBEN,DUS BLIJF MAAR WEG.
  het hele wet systeem dat door engeland en nederland in su is ge crieerd was geen wet dat tot vrijheid moest leiden maar juist verdrukking,verdeeldheid,armoede,onderdrukking,rassen oorlog,die wetten waren gemaakt voor voordelen voor de europeanen,euro-aziaten.
  het zou dus een nadeel voor hen zijn als er niet volgens die wetten van onderwerpen een visie van verbeelding aan het onderdruktevolk gepresenteert en geloof zou worden.
  Neen nederland bemoei jou er dus niet mee,en laat suriname die jij nog steeds als jou bezit ziet met rust.


  Maak melding

 7. Nederland is uiterst te vreden dat ze van Suriname af zijn.
  Na de Tweede Wereldoorlog moesten alle koloniale mogendheden, onder druk van de VS en de VN afstand doen van hun koloniën.

  Kleine gebieden die moeilijk zelfstandig konden worden bleven nogwel verbonden met Europa.
  Suriname was een twijfelgeval. Een land tussen tafellaken en servet.
  Weinig tot geen industrie. Eigenlijk geen land maar een aantal groepen mensen.

  Wellicht zou het met een flinke financiële injectie en bestuurlijke hulp wel lukken.
  Gelukkig werd er geen referendum gehouden want dan was Suriname nog deel van het koninkrijk geweest.

  Slim als den Uil en Pronk waren trokken ze een kleine elite over de streep.
  We kennen allemaal de gevolgen.

  Nog nooit vertoond maar de helft van de bevolking vluchte naar Nederland.
  Studenten die in Nederland aan de universiteiten studeerden bleven in Europa of gingen naar de VS.

  Suriname moest en zou een leger. De gevolgen kennen we.
  Suriname moest en zou een luchtvaartmaatschappij.

  Men kreeg hoogmoedswaanzin. We zijn een land en dus moeten we ambassades hebben. Zelfs een spoorweg van ergens naar nergens.

  Al het geld is verspild en de elite heeft het land verlaten.
  Achter gelaten voor boeven en moordenaars.

  Nederland. Sluit dit boek. Zinloos.
  Laat ze elkaar opvreten.


  Maak melding

 8. Voor mij staat als een paal boven water dat er geen normale betrekkingen met Suriname mogelijk is zolang daar een meedogenloze massamoordenaar en drugs veroordeelde crimineel daar de macht heeft.
  sra,dommer als die NDP kudde heb ik ze nooit eerder gezien.
  Jullie zij een stelletje Nihilisme.


  Maak melding

 9. Lackin en zijn baasje en de ndpers moeten een lesje gaan nemen bij de nederlanders in ;’HOE DIPOLOMATIEKE BETREKKINGEN OP FATSOENLIJKE MANIER TE ONDERHOUDEN’MET DE REST VAN DE WERELD”.


  Maak melding

 10. die hel club van surineds lijdt aan geheugen verleist. het was uri rosenthal die de confrontaties zocht met anderen. zie daar dat hij de tweede kamer belangrijke info over israel onthield omdat hij ja je raad het hij is zelf “jood”.


  Maak melding

 11. Indien de waarheid wordt aangehaald zien een aantal forumleden dit als negatief.

  Moet je de waarheid/feiten soms gaan verdraaien….
  neen toch…
  de press is een moordenaar en een veroordeelde drugsdealer….dit zijn harde feiten…

  SRA je draait weer in het rond en krabt aan je kont noh, joe dong kaw…


  Maak melding

 12. alleen

  die hele club van surineds(neppe suri) en allochtonen in hun zo verheerlijkt nederland) lijden aan geheugen verliest. het was uri rosenthal(min BUZA) die de confrontatie opzocht met anderen. zie daar dat hij de tweede kamer belangrijke info over israel onthield omdat hij ja je raadt het, hij is zelf “jood”.


  Maak melding

 13. Ik beschouw Lackin als de Goebels van Suriname en samen met basie en bruswijk de schande van Suriname dat prachtige land wat door deze mensen ten gronde wordt gericht,ze gaan over drugsproblemen vergaderen terwijl de grootste drugscrimineel president van Suriname is want beste mensen denk even na ben wel een in de avond in het donker langs DDB zijn optrekje gereden en u zou zich af moeten vragen hoe deze voormalige sergeant sportinstructeur aan dit onderkomen is geraakt,ik zal het u vertellen”het witte neuzenpoeder”beste mensen en dat maakt u tot leider van het land,hij moet af en toe even bijkomen van de stress,ja,ja,vergeet het maar hij moet in die tijd zaken regelen die niets met het bestuur van Suriname te maken hebben dus Ray ik moet zeggen je hebt een juiste blik op de zaak en ik hoop dat bij de volgende verkiezingen een heleboel fatsoenlijke Surinamers en dat zijn er veel meer dan die schreeuwers die nu aan de macht zijn ook hun ogen openen.


  Maak melding

 14. @Alleen

  U.Rosenthal zei alleen maar dat werken met een ‘pseudo presidentje ‘ met een criminele verleden een MISTAKE is!
  En U. ROSENTHAL kan je geen ongelijk geven als je nagaat wie op dit moment in Suriname Amnestie geniet….precies..het is ‘pseudo presidentje’ bouta de crimineel !


  Maak melding

 15. @GMAP, @ Roy. @ Ray, schrijven wat anders men heeft genoeg aan dat gelul van jullie over bouterse, zijn er geen positiever zaken in het leven dan jou leven af te laten hangen aan een gelul van bouterse??? GOD geeft kruis naar kracht, wie weet draagt bouterse reeds zijn kruis. het is GOD die bepaalt en niet jullie dus bouta en juliie zo ie zo ontkomen niet aan wat jullie mis hebben gedaan. geen mens zit zonder zonde. oordeel niet opdat Gij geoordeeld zult worden dat leert de schrift. ik heb altijd geleerd GODS molen maalt langzaam maar zeker, voor DDB, voor jullie, maar ook voor mij. als je met een vinger wijst naar een ander, let goed op drie wijzen naar jou. en dat is veel meer dan een.


  Maak melding

 16. SRA blijft maar die slavernij troefkaart spelen. Je koopt er toch niets voor. En wat betreft die dossiers…..als of Suriname zelf niet weet wat er in de jaren 80 is gebeurt. Bouterse heeft zelf toegegeven politiek verantwoordelijk te zijn voor de moorden. Politiek of direct verantwoordelijk, ik zie het verschil niet. Dit is allemaal juridisch getouwtrek.

  SRA, Nederland moet zich niet meebemoeien ?? Dan moet je ook afvragen waarom de SLM op de vakantiebeurs in nederland staat en niet in de zogenaamde bevriende (lees afrikaanse)landen. Dus zolang suriname op enige wijze doekoe aan nederland wilt onttrekken zullen de nederlanders kritiek geven op de wilde fantasieplannen en democratiserings proces in Suriname. Het is echt huilen met de pet op met Suriname. Stelletje niksnutters met Lackin en Bouterse voor op.


  Maak melding

 17. Henk Molenaar

  De hindernis naar normale betrekkingen is Bouterse.

  Deze drugscrimineel en moordenaar zal NOOIT door Nederland worden geaccepteerd als politieke leider geaccepteerd.

  Bouterse is een kwaadaardig kankergezwel in Suriname.

  Nooit gehoord of gelezen over de slavernij en of Rawagede jo embecil jo!!!


  Maak melding

 18. @Alleen

  De waarheid is altyd hard om aan te horen mie boi…
  en we zullen de waarheid ALTYD blijven roepen/schrijven, als je het leuk vindt of niet…

  Als je het niet leuk vindt zegt dat al genoeg over je geestelijk gesteldheid, maar no spang jepie deh..bel dr Joemankhan, zeer goede psychiater, neem sra ook mee..die zit toch de hele tyd te krabben aan zijn kont..


  Maak melding

 19. @Plato, je hebt grot gelijk en sta ook achter jou mening.

  =Ik weet dat er in Suriname men ook boos is dat de samenwerking met Nederland niet goed gaat, dit vanwege zakenbelangen tussen die twee landen.
  =In Suriname merkt men wel dat zij achterlopen als zij niet samen werken.

  =@Bryan, jij moet je eens diep gaan schamen om anderen honden te noemen. Is dit de aanhang van Bouterse die zo praat??? Voorruitgang is dan ver te zoeken.

  =Vergeet niet dat Suriname velen malen groter is dan Nederland, maar wat heeft Suriname als het gaat om buitenlands belangen ten opzicht van Nederland???? Bijna NIETS.


  Maak melding

 20. Ik vraag me werkelijk af wat de achterliggende gedachte is van Nederland met dit gebaar.

  Is het namelijk niet hetzelfde Nederland dat met het aantreden van Bouterse hoog van de daken schreeuwde dat
  Suriname uit de gratie was en dat Suriname het zowel
  financieel als economisch zou merken?
  Nederland besloot het restant van de ontwikkelingshulp
  te bevriezen en hun ambassadeur uit Suriname terug te roepen. Nederland kondigde aan de wereld rond te zullen reizen om Suriname op alle fronten te laten boycotten om de druk op Suriname te verhogen.

  Ik ben zelf absoluut geen fan van Bouterse vanwege zijn besmet verleden echter een democratisch gekozen president in Suriname verdient die erkenning en geen andere behandeling. Nederland is op dit stuk nogal hypocriet. Dezelfde Bouterse die in 1980 aan de macht kwam door een coup, een ongrondwettelijke gebeurtenis, kreeg alle credit van dat land en werd in de watten gelegd, omdat het voormalige moederland de zittende regering Arron niet langer gedoogde. Op min of meer gelijksoortige wijze is Jopie Pengel van de NPS ten val gebracht door de hypocrisie die altijd hoogtij heeft gevierd van de zijde van de ex-kolonisator. Het willen bijwonen van een inauguratie en de president geen handdruk geven is zeer onfatsoenlijk.

  Sinds die tijd is Suriname niet door de knieën gegaan
  voor Nederland en Suriname heeft haar beleid ook niet gewijzigd ten gunste van Nederland.
  Suriname staat nog steeds fier overeind en Nederland staat met lege handen.

  Vanwaar deze ommezwaai van Nederland dan en proberen ze
  weer beetje bij beetje toenadering te zoeken met Suriname?
  Recentelijk was daar het verzoek van Nederland om een nieuwe ambassadeur toe te laten in Suriname en nu weer deze toenadering van Nederland.
  Uit ervaring weet ik dat Nederland nimmer handelingen pleegt zonder dat het hun voordeel oplevert.

  Nederland voelt natuurlijk aan dat ze de ‘boot zullen missen’ en dat andere landen hun positie aan overnemen zijn in Suriname. Suriname kan gezien worden
  als een opkomende economie en natuurlijk wil Nederland ‘meeliften’.

  Door deze ontembare handelsgeest van Nederland is de Nederlandse overheid bereid om principies over boord te gooien en komt dat hypocriet gedrag van Nederland wederom omhoog drijven.

  Anders kan ik dit plotselinge positieve omslag in het gedrag van de Nederlandse overheid ten aanzien van Suriname niet verklaren.

  Uiteraard is deze vernieuwde toenadering van Nederland toe te juichen en mijn mening is dat Suriname deze handreiking dient te overwegen echter onder eigen voorwaarden.


  Maak melding

 21. Voor mij is een regel in dit heel bericht van belang n.l.
  :”‘Maar het is ook duidelijk dat er politieke meningsverschillen zijn tussen Nederland en Suriname waaronder de amnestiewet en de procesgang rond de decembermoorden’, aldus Timmermans.”

  Nederland blijft dus daarop hameren!!!
  EN DAAR ZULLEN WIJ HET VOORLOPIG MEE MOETEN DOEN!


  Maak melding

 22. 28 jan. 2013

  Henk Molenaar, Medusa, Neus, Esmeralda e.a.,

  Had ik ongeveer twee maanden terug niet voorspeld dat vanwege economische belangen van Nederland in Zuid-Amerika, dus ook in Suriname, de Nederlandse regering op termijn zal moeten praten met de regering van Suriname? China,


  Maak melding

 23. Suriname kan niet zonder Nederland, let alleen maar op de Nederlandse taal die de officiele taal is, de schooltaal is. Ga maar na als het om nieuws gaat alle journalisten in Suriname gebruik maken van de Nederlandse media om Surinamers te informeren over internationale zaken.

  Nederland heeft een probleem met DDB en omgekeerd, maar Nederland heeft geen probleem met de Surinamers en omgekeerd. Bouterse moet zijn probleem zelfstandig oplossen met Nederland, zo snel mogelijk zijn straf komen uitzitten in Nederland. Liever vandaag dan morgen en laat hij niet de ontwikkeling en vooruitgang van Suriname in de weg staan.

  Israel, USA hebben de EU nodig, Portugal en Brazilie hebben goede contacten met elkaar, Groot Brittanie en USA. Landen hebben elkaar nodig. Wel zal Nederland naar Suriname niet meer als een kolonie moeten zien.

  Kolonel Hans Valk heeft een smerige rol gespeeld en DDB als redimoesoe gebruikt om Suriname schaakmat te zetten. Nederland wilde af van Suriname en mensen als Eddy Bruma, Henk Arron en Johan Ferrier hebben ook allemaal hierin een bedenkelijke rol ingespeeld.

  Nederland heeft aan haar eigen belangen gedaan om van Suriname af te komen, de dupe zijn de Surinamers geworden. Laf van Nederland. Als je nu naar Mali kijkt, dan zie je dat de Fransen in actie komen en korte metten maakt met de indringers. Toen de VS Nederland vroeg om orde op zaken te stellen samen met hen, gaf Nederland niet thuis, anders waren we allang af van DDB net als Maurits Bisschop.


  Maak melding

 24. daarom zou het voor de regering van su beter zijn als zij hun betrekking met nederland tijdelijk of voor onbepaalde tijd stop zetten om zich volledig op het belang voor volk en land te gaan cocentreren met betrekking tot een ordelijk sociaal eenwording onder het bevolking van su’.suriname mag zelf beslissen met wie wij een handels of diplomtiek betrekking willen maar omdat het koloniale systeem in su gehandhaafd en ingevoerd is is het ook nootzakelijk om die negatieve systeem naar positivieteit te keren of een ander meer natuurlijk orde te handhaven dat meer ter bevordering van leven en creativieteit en de kennis dat het met zich mee draagt voor een geballanseerde bestaan(maatschapij).
  wat natuurproducten betreft zou dat goed zijn om eerst naar onze natuurlijke waarden te kijken om er eerst zelf beter van te worden voordat wij gaan exporteren,’er zijn genoeg grond stoffen en groen natuur producten en ook geneeskrachtige boom en planten soorten.
  als het duidelijk is kan nederland niet zonder suriname en als het zo wel is ,’laten al die nederlandse bedrijven zich dan uit suriname terug trekken om zich in nederland te vestiggen,’en waarom die media,WEER MET SURINAME PRATEN,is dit een politiek hoog beschaaft uiting van menslievendheid ?echt niet,’echt is een politiek vals en gemeen spelletje naar uiting van nederland,WEER MET SURINAME PRATEN”,WAT DENKT NEDLAND WEL.BAJA.


  Maak melding

 25. @Srika

  Wij surinamers zijn juist blij dat het Nederland is die zich bekommert om ons lot!
  Het is altijd Nederland die ons tegemoet komt met allerlei ontwikkelings hulp,hetzij in de vorm van artsen,donaties aan instellingen,projekten etc…
  Ik wens daarom ook niet dat Nederland het zal opgeven en ons surinamers aan ons lot zullen overlaten!
  Suriname heeft Nederland NODIG!!
  Suriname heeft juist bouta NIET NODIG!!


  Maak melding

 26. Paraman komt weer met zijn achterhaalde stokpaardjes….

  kanseloze ex militair die nog nog nooit een schot heeft gelost, behalve op ongewapende burgers


  Maak melding

 27. @sra, dit staat in de tekst:::

  ‘In Nederland en Suriname zijn bij elkaar wel anderhalf miljoen mensen die op een of andere manier met elkaar rechtstreeks verbonden zijn. Onze landen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden door mensen, cultuur, taal en geschiedenis. Dat gaat boven politieke meningsverschillen en daarom zal Nederland zal zich blijven inspannen voor goede contacten tussen de samenlevingen’, aldus minister Timmermans

  @sra, de economie van Nederland is 10x sterker dan die van Suriname. Daarom denk ik eerder dat Suriname Nederland nodig heeft en niet omgekeerd.

  =Nederland doet zaken via Brazilië als het gaat om Zuid Amerika en de Caraïbische landen.

  =Weet je misschien welke Nederlandse bedrijven in Suriname zijn???


  Maak melding

 28. Beschouw het eerder verzonden reactie als niet verzonden. De beveiliging reageerde opeens.

  28 jan. 2013

  Henk Molenaar, Medusa, Neus, Esmeralda e.a.,

  Had ik ongeveer twee maanden terug niet voorspeld dat vanwege economische belangen van Nederland in Zuid-Amerika, dus ook in Suriname, de Nederlandse regering op termijn zal moeten praten met de regering van Suriname?

  China, Belgie, Canada, USA, Frankrijk doen economisch gezien goede zaken met Suriname. Alleen de stijfkoppige Nederlandse regering bleef aan de zijkant en zag alles haar neus voorbij gaan.Hoewel wij wel weten dat veel Nederlanse ondernemers met de regering in Suriname zaken willen doen. Ik dacht dat ik voor die reactie min 11 punten kreeg. Maar Srika krijgt toch weer gelijk.

  Het ijs is nu gebroken en er zullen nog, onder druk van die ondernemers, meerdere gesprekken volgen.En dat is goed voor zowel Nederland als Suriname.

  Merk hierbij ook op, de draai van de VHP (Lees: Sanhoki) richting de NDP en de reactie van de paniekerige reactie van de NPS op dit proces.

  Het gesprek tussen de regeringsvertegenwoordigers van Nederland en Suriname is maar een kleine stap, maar verdient navolging. Het gesprek verteld mij ook dat Nederland (misschien ook Suriname) economische belangen prioriteit (willen) geven over andere secundaire belangen. En dat is juist wat tegenwoordig in de wereld geldt. Bijvoorbeeld zien wij dat Nederland naarstig op zoek is naar economische belangen, elders in de wereld. En in die wereld zit ook Suriname.

  Ik hoop dat de antagonisten als Henk Molenaar, Neus, Medusa, Esmeralda e.a., eindelijk de werkelijkheid in de huidige wereld zullen begrijpen en zich daaraan zullen aanpassen.

  Henk Molenaar, Srika heeft gelijk gekregen.Accepteer op dit punt jouw verkeerde kijk op zaken. Hoeveel minpunten ben ik je dan nu waard?

  Opmerking: Zit er een hacker op dit forum? Mijn beveiliging geeft nu weer aan dat een externe computer contact probeert te maken met mijn computer. Het is toch niet Esmeralda?
  Srika


  Maak melding

 29. (Nederland wil/kan/zal niet tot Bouterse praten).
  Bouterse’s aanwezigheid zou deze ontmoeting HEBBEN belemmerd.
  EN DAT WIST HIJ!

  Ik hoop dat een ieder nu ziet waarom Bouterse dus niet op deze meeting aanwezig kon/wilde zijn!
  Daarom is de minister van Buitenlandse Zaken “Zijne Excellentie” Lackin daarop afgestuurd.
  Hier is lang over nagedacht.
  Dit noemt men in Nederlandse termen:-
  “EEN VOORGEKOOKT POTJE!”
  Suriname – Nederland 0-1!

  Persoonlijk denk ik dat Lackin ‘cum suis’ een grote mond voor de camera’s en microfoons hebben (voor binnenlandse consumptie),maar heb het stille vermoeden dat hij toch voorstander is van een (hechte politieke)samenwerking met Nederland (want Nederland is/blijkt/blijft toch de beste poort naar Europa).
  En bovendien blijkt Hollande niet zó “aardig”!
  (zie Mali!!!!)te zijn als gedacht is.

  Frans Timmermans heeft dat zo geslepen als hij is mooi verwoord:
  “‘In Nederland en Suriname zijn bij elkaar wel anderhalf miljoen mensen die op een of andere manier met elkaar rechtstreeks verbonden zijn. Onze landen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden door mensen, cultuur, taal en geschiedenis. Dat gaat boven politieke meningsverschillen en daarom zal Nederland zich blijven inspannen voor goede contacten tussen de samenlevingen’,”
  De naam Bouterse nog in elke andere bewoording is niet gevallen!

  p.s.
  VREEMD,WE HEBBEN LACKIN HIEROVER(NOG)NIET GEHOORD!


  Maak melding

 30. Men kan het niet na laten om overal de verleden bij te blijven betrekken.
  Als wij hier in SU constant in het verleden blijven denken zullen we nooit vooruit kunnen komen.
  Wat in het verleden is geweest is in het verleden.
  We moeten vooruit kijken naar de toekomst van ons land, dus van ons allemaal.
  Wat Nederland nu doet is niet omdat ze SU nodig heeft, nee dat is puur gericht op de betrekking tussen de bevolkingen, Nederlanders hebben geen problemen met Surinamers en andersom geldt hetzelfde.
  Dat Nederland zich niet kan vinden in het simpele feit dat DDB de cepter zwaait in SU kan ik me levendig inbeelden.
  DDB heeft ons mooie SU nog helemaal niets opgeleverd, maar alleen gedonder en ellende.
  Vergeten en vergeven gaat niet altijd op in bepaalde zaken, december moorden en coke smokkel/handel zijn daar een paar voorbeelden van.
  Onder bewind van DDB gaat ons mooie land totaal naar de knoppen, alle mooie en goeie gronden worden weggegeven aan de paarse elite terwijl wij geen stukje grond kunnen bemachtigen.
  Zelfverrijking staat heel hoog in het vaandel bij dit huidige kabinet.
  Men denkt, laat die sukkels maar lekker ploeteren, wij nemen alles van ze af en zorgen ervoor dat SU totaal kaal geplukt is als wij straks het veld moeten ruimen.

  Ongehoort dat wij dit allemaal maar over ons heen laten komen.
  Zet DDB en zijn paarse bende aan de kant en laten we opnieuw beginnen met eerlijke en integere personen aan het roer.
  Ik weet zeker dat er genoeg mensen te vinden zijn die ons land wel in de goede banen wil brengen.
  Die wel willen knokken voor een sterkere economie en een eerlijke verdeling onder ons surinamers.


  Maak melding

 31. ira
  het is reeds bekend dat uitleg van nedrlandse zijde geen goede bedoeling is/heeft minister Timmermans moet ook aan kunnen geven dat alle producten die in su bodemschatten,groen natuur producten onder nederland gedolfen werden de volledige winst naar nederland gegaan is en dat zonder enige economische of maatschappelijk opbouw in suriname terwijl suriname een collonie van nederland was;wat voor goede bedoeling;

  het economie van nederland is theoretisch op een hoge lijst maar de praktijk is anders’,nedeland verkeerd nu in een miljarden schuld die zij de komende jaren niet kunnen aflossen’,nederland heeft de armoede grens berijkt en voedsel banken die elke dag bezocht worden,’is dat dan een sterke economie die zich zo groot en diplomatiek voordoet terwijl zij op hete kolen staan?
  nogmaals suriname heeft nederland niet nodig en ook nooit nodig gehad,’het was een list van nederland om ons te laten geloven dat wij hun in alles nodig hebben en dat wij niks zonder hun zouden kunnen,’en daar zijn een heleboel surinamers ingetrapt.

  nederland doet geen zaken met brazilie maar brazilie doet zaken met nederland of weet jij niet dat nederland geld van brazilie geleend heeft.


  Maak melding

 32. Nederland is te vergelijken met een doorsnee Surinaamse vader die zijn kind al vroeg in de steek liet en nu spijt heeft omdat het kind nu profvoetballer is geworden. De mislukte vader ruikt het geld en zoekt toenadering.
  Ben absoluut geen aanhanger van het huidige regime in Su maar ben me er wel van bewust dat Su in potentie een rijk land is. De ontwikkelingen van nu hebben te maken met het professionele voorwerk, het stevige fundament van het Venetiaan regime. Daar profiteert Bouta nu van.


  Maak melding

 33. @infocus
  Jij hebt het over een ommezwaai!
  Nederland heeft zijn ambassadeur (voor overleg)TERUGGEROEPEN,Suriname heeft daarentegen zijn ambassade GESLOTEN!!
  Ik weet niet wie dus de ommezwaai gemaakt heeft!
  Ik vind het wel frappant dat Bouterse voor deze meeting niet aanwezig “kon zijn”!
  Hebben we de echte reden reeds vernomen?
  Ik zou het graag willen weten!
  Is dat misschien niet het bewijs,dat er van te voren hierover is nagedacht?

  Er bestaat nog altijd zoiets als “STILLE DIPLOMATIE”!
  Wat er besproken wordt zal noch ik,noch jij ooit achter komen!


  Maak melding

 34. @Srika

  Nee idioot, waarom kan jij het niet snappen dat jouw baasje zowel NEDERLAND ALS DE VHP, beiden niet kan weigeren!!Waarom probeerd Lackin ,de spreekbuis van bouta,alsnog gesprekken met NEDERLAND AAN TE GAAN!!
  Waarom zegt hij niet in 1 keer..NEE, NEE TEGEN NEDERLAND EN GELIJK OOK 1 KEER NEE,NEE TEGEN DE VHP!!
  Ach dat gaat lackin en je baasje niet doen!!
  Ze hopen nog altijd dat Nederland en de VHP de moordenaar bouta gaat accepteren voor wat hij is!!
  HIJ ,BOUTA JE BAASJE IS EEN KOELBLOEDIGE MOORDENAAR!!


  Maak melding

 35. @Ira.
  Huh …. ?Wat zeg je aan @sra:”de economie van Nederland is 10x sterker dan die van Suriname”.

  Maak er a.u.b. 1000.000x of hoger van!
  De pensioenfondsen alleen maar bezitten bij elkaar biljoenen!


  Maak melding

 36. @Wan bon
  Je zegt:”Nederland is te vergelijken met een doorsnee Surinaamse vader die zijn kind al vroeg in de steek liet en nu spijt heeft omdat het kind nu profvoetballer is”!

  Twee dingen.

  1.IN DE STEEK GELATEN??
  Het is niet zo bijster gesteld met de kennis van jouw land.
  Ik kan zien dat jij jouw Surinaamse geschiedenis BAR slecht kent.
  Heeft Nederland Suriname de onafhankelijkheid opgedrongen of heeft juist Suriname dat afgedwongen?

  2.DOORSNEE?
  Ten 1ste een zware belediging aan het adres van de Surinaamse vader!
  Met welke vaders trek jij op?
  Van de Surinaamse vaders die ik ken heeft misschien 1% zijn kind in de steek gelaten!


  Maak melding

 37. De Surinaams-Nederlandse politicus Owen Venloo van de Partij van de Arbeid is het oneens met het besluit van het organiserend comité van de gemeente Amsterdam voor de herdenking van de afschaffing van 150 jaar slavernij om de Surinaamse regering niet uit te nodigen voor de herdenking. Hierover had de Nederlandse krant Parool op 19 januari 2013 bericht.

  (Bron foto: eigen foto Red. Obsession Magazine)

  Hij zal zich daarom morgen in een brief wenden tot minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken. In de brief zal Venloo de bewindsman vragen om de Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan van Amsterdam tot de orde te roepen. Dit bericht de Ware Tijd-journalist Eric Mahabier vandaag, zondag 27 januari 2013, vanuit Nederland.

  Venloo vindt dat de houding van de gemeente Amsterdam niet bevorderlijk is voor het verbeteren van de diplomatieke betrekkingen tussen Nederland en Suriname.

  De Surinaamse regering is niet uitgenodigd, vanwege het besluit van de gemeente Amsterdam om geen contacten te onderhouden met de regering Bouterse.

  Het organiserend comité heeft Michelle Obama, echtgenote van de Amerikaanse president, wel uitgenodigd voor de herdenking. Onduidelijk is vooralsnog of zij de uitnodiging accepteert.

  De herdenking wordt zoals ieder jaar ook deze keer op 1 juli gehouden in het Amsterdamse Oosterpark.
  January 27, 2013

  Hahahaaaa….je zal zien ,om Suriname te mogen vertegenwoordigen[gratis snoepreisje] gaat lackin zijn uiterste best doen en alle wegen bewandelen om daar te zijn En neen hoor hij gaat niet zeggen ..wij komen niet!!Hij gaat juist huilen dat hij en baasje niet zijn uitgenodigd ook niet gewoon voor de formaliteit ervan!Whahahahaaaaa……


  Maak melding

 38. de oudere mensen gaan een staking aankondigen om het feit dat de pensioenen gekort worden en willen een kort geding tegen die fondsen aanspannen,’zij vinden dat een pure oplichterij van hun hard verdiende geld,’bij onderzoek is gebleken dat die ingehouden pensioen voor staats schulden en enkele neven bedrijven is gebruikt.
  nederland heeft nu een schuld van ruim 1,97 miljard,’


  Maak melding

 39. Michelle Obama komt niet naar Amsterdam, die weet niet waar Suriname ligt, En de Minister van buitenlandse zaken gaat noch over de agenda van de Burgemeester van Amsterdam, noch over zijn beslissingen.Het is de minister van Binnenlandse zaken die over de Burgemeesters portefeulles gaat, maar ja weet die Owen Venloo veel, die loopt maar te roeptoeteren als een kip zonder kop…….


  Maak melding

 40. Medusa,

  Jij stelt; ‘Wat er besproken wordt zal noch ik,noch jij ooit achter komen!’

  Wat dat betreft ben ik het 100% met je eens.
  Ben jij ook zo benieuwd wat er besproken is tussen
  Bouterse en de Nederlandse overheid in de jaren tachtig??
  Maar zoals je zelf hebt aangegeven hebt; als het aan Nederland ligt zullen jij en ik daar nimmer achter komen want die stukken liggen achter slot en grendel.

  En dat is nou precies wat ik bedoel met het gedrag van de Nederlandse overheid. Op de grote podium maar alles en nog wat roepen over Suriname maar ondertussen
  wel stilletje overleggen met Suriname.
  Dat geldt overigens ook voor de Surinaamse overheid.
  Wij simpele zielen worden wat dat betreft gewoon zand
  in de ogen gestrooid omdat we nimmer achter komen wat er werkelijk besproken wordt.
  De stille diplomatie tussen beide landen is officieel
  in gang gezet.

  Medusa, wat is jouw personnlijke mening hierover?
  Want je kunt er donder op zeggen dat er straks
  een officiële ontmoeting zal plaatsvinden tussen beide ministers van buitenlandse zaken.
  Dat kan gewoon niet anders. Wie A zegt moet namelijk ook B zeggen.


  Maak melding

 41. SRA: Wanneer heb jij je voor het laast laten testen op zwakzinnigheid? Het kan niet tijdens je cito toets geweest zijn, want de basisschool heb je niet afgemaakt……..En SRA om pensioen te ontvangen, moet je eerst pensioenpremie hebben afgedragen, jij krijgt dus binnenkort ook maar een gekort AOW-tje, omdat je en gevlucht bent uit Surimaribo naar de Bijlmer, in de bijstand zit , en nooit je handen hebt laten wapperen, dus ook geen recht heb op enig bedrijfspensioen.


  Maak melding

 42. @Dagoebalsingh,SRA,Srika ,ALLEEN,Paraman

  De surinaamse regering is niet uitgenodigd om op het feest aanwezig te zijn !
  Wedden dat lackin en co straks met een wraakactie gaan komen?!!EErst doen alsof je niks van Nederland moet hebben en strakjes alles in het werk doen om alsnog een uitnodiging van NEDERLAND te ontvangen om mee te mogen feesten…HAHAHAAAAAAaaaaaaaa…


  Maak melding

 43. Ook Lackin de lakei van de veroordeelde drugsbarron en massamoordverdachte moet geweerd worden uit Ned. Laat hij zijn feestje maar in Equatoriaal Guinee of China gan vieren.


  Maak melding

 44. @Medusa

  Hahahaaaaaa…..niemand wil Lackin in Nederland zien ,hij is toch alleen maar een verlengde van bouta de crimineel!
  Wat Lackin pijn gaat doen is ,dat NEDERLAND hem altijd een stapje voor is in alles!!
  Hij zou juist wensen degene te zijn om DIT aan Nederland te zeggen…wel jammer voor Lackin!!
  Sjenne kokkolenne….voor Lackin en co!!


  Maak melding

 45. =Ik vind alleen maar jammer dat men niet kan inzien dat Nederland nooit zal vallen, wat er ook gebeurt.

  =Suriname daarentegen kan gewoon vallen, omdat zij geen capabele landen achter zich hebben om hen te steunen.

  =Je moet maar na gaan dat zelfs in Somalië, Sudan en vele landen waarover niemand praat de Nederlandse belagen sterk zijn.

  =Het IMF leent zelf geld aan Nederland zonder rente, maar Suriname zal dat nooit krijgen.

  ==De voedselbanken zijn de verantwoordelijkheden van mensen zelfs, maar toch worden ze geholpen.
  =In Suriname wordt je aan je lot overgelaten. Zie de jonge kinderen die voor hun ouders moeten gaan werken.

  =Ik hoop dat men een keer goed gaat nadenken over het belang van volk en land om toch een keer anders te reageren, anders zal het land Suriname nooit voorruit komen.

  =Het negatieve van de regering zal ik ook nooit goed praten.


  Maak melding

 46. Wat eng en nog eens eng. Suriname vertrouw holland niet. Hollanders zijn allemaal criminelen. kijk maar naar hun verleden en heden. heel dubieus allemaal.


  Maak melding

 47. who cares jij bent echt dom, en probeer jij het op mij te schuiven net alsof ik niet weet waarover ik praat.
  inhoudloos,dat is wat jij uitkraamt,’niks met inhoud.


  Maak melding

 48. @sra

  SRA je bent gewaarschuwd!!
  Strakjes wanneer lackin en co politiek gaan spelen met deze afwijzing van Nederland ga ik je niet sparen jongen….wees voorbereid!


  Maak melding

 49. SRA: Ik kan alleen maar bevestigen dat je niet weet waar je over praat, wat je neerpent is niets meer en niets minder dan gestoorde onzin, kulredeneringen en holle frasen.Maar daarom ben je nog niet slecht hoor SRA,je bent ook maar gewoon een solidariteitsdienaartje van je maffiamaatje DDB, niet uit de slechtheid van je hart, maar uit de domheid van je verstand……We houden van je wat je hebt liefde nodig, en professionele hulp…….+


  Maak melding

 50. Ray,

  Suriname en de surinaamse bevolking hebben Amsterdam
  echt niet nodig om de slavernij te herdenken.
  Hoe kan een blank bestuur nou bepalen voor een zwarte gemeenschap wie wel of niet welkom is bij de herdenking van de slavernij???

  De werkelijke herdenking vindt overigens in Suriname plaats en ik zal daar aanwezig zijn en niet in Amsterdam!

  Enige jaren geleden waren zelfs de Nederlanders van Surinaamse afkomst in Amsterdam niet welkom op de herdenking van de slavernij.
  Dus we zijn wat dat betref wel wat gewend van de Amsterdamse gemeente. En dat is niet iets om trots op te zijn!

  Overigens, ben ik geboren en getogen in Amsterdam en
  ik ben voor het overige wel zeer tots op Amsterdam!!


  Maak melding

 51. @infocus
  Jij schrijft:
  “Ben jij ook zo benieuwd wat er besproken is tussen
  Bouterse en de Nederlandse overheid in de jaren tachtig”??

  HEEL ERG INFOCUS!
  Dat Nederland de boosdoener is weten we al.Maar ……ik wil o.a. ook weten hoe het komt dat de WITTEMAN toch een SURINAMER zover heeft kunnen krijgen zijn democratisch gekozen regering omver te werpen en ZIJN EIGEN VOLK TE VERMOORDEN EN TE ONDERDRUKKEN!

  Verder zeg je :”Maar zoals je zelf hebt aangegeven hebt; als het aan Nederland ligt zullen jij en ik daar nimmer achter komen want die stukken liggen achter slot en grendel”.

  “als het aan Nederland ligt”????
  Dat heb ik niet gezegd!Jij verdraait mijn woorden!
  Ik wil wel met je discussiëren maar op voorwaarde dat je mijn woorden goed recapituleert!
  En wat heeft Nederland over Suriname geroepen dat niet klopt!
  IK DAAG JE HIERBIJ UIT DAT TEGEN TE SPREKEN.

  Jij zegt verder:”De stille diplomatie tussen beide landen is officieel in gang gezet.

  DE STILLE DIPLOMATIE IS AL MAANDEN EN NIET NU BEZIG!
  Denk je dat Lackin Frans Timmermans toevallig tegen het lijf is gelopen?
  We laten ons teveel ringeloren door de Surinaamse politici!

  Het is niet moeilijk te raden dat er wel een ontmoeting zal komen.
  Maar er zullen wel harde noten gekraakt moeten worden.
  Vooral wegens het feit dat we nu

  1.een PvdA minister van Buitenlandse Zaken hebben die staatssecretaris van mensenrechten van de EU is geweest en dat

  2.Nederland nu een PvdA voorzitter heeft
  wiens naam sinds half december veelvuldig werd genoemd als kandidaat om de Belg Jean-Claude Juncker op te volgen als voorzitter van de Eurogroep (dit is een overlegorgaan tussen de ministers van Financiën van de zeventien eurolanden).

  DUS IK WEET NIET OF SURINAME ER ZÓÓÓÓ BLIJ MEE MOET ZIJN!


  Maak melding

 52. SHANICE: Nou dan is het toch mooi geregeld? Nazaten van de slavernij in Surimaribo herdenken de afschaffing in Su. Nazaten in Ned, herdenken voorzover ze daar behoefte aan hebben de afschaffing in Amsterdam, probleem opgelost, als je dat ook probeert dat aan je stadgenoot Owen Venloo wijs te maken, dan zou dat helemaal mooi zijn.Surimaribo heeft niet het alleenrecht op herdenking, want voor zover je het nog niet wist zitten er hele volksmassas nazaten van de slavernij in het Caribisch gebied, Latijns Amerika de V.S. Canada, het Verenigd Koninkrijk ,Nederland ,Belgie en ga zo maar door……


  Maak melding

 53. @Shanice

  Oh ,alleen als het komt om de slavernij te herdenken denk je aan Suriname,maar je blijft wel lekker de rest van de 364 dagen van het jaar in Nederland?!
  Dan is Nederland wel goed?!Maar niet op 1juli?!

  In Nederland is het altijd een gestommel ,gehaal en getrek onder de nederlanders van surinaamse afkomst die GRAAG het Kwakoe feest willen organiseren en je kent toch de geschiedenis van KWAKOE?!

  In deze gaat het om het niet uitnodigen van de crimineel bouta ,de moderne slavendrijver van Suriname!
  Ik ben terecht zeer trots op deze gemeente die bouta je baasje ziet voor wat hij werkelijk is!!Een ordinaire crimineel,dat is hij!!


  Maak melding

 54. Ray,

  Aub mijn woorden niet verdraaien.
  Ik ben in Nederland geboren en getogen en ik ben zeer trots op mijn land en ik hou van mijn land (Nederland).
  Maar niet als het op de slavernij uitkomt, nee!


  Maak melding

 55. In mijn ogen is het altijd logisch geweest en nogsteeds ZEG IK!! DE ENE KAN NIET ZONDER DE ANDERE!!!!!!! Zoals een water zonder Vis en andersom!!


  Maak melding

 56. @@ Bryan jij bent een echte laffe hond wier de hand afslaat!!

  @@ Wat heb je joh? nogsteeds in de slavernijtijd leven??
  we zijn in 2013!!! Kijk verder Man! en niet steeds hangen in Para met je slavernij gedoe! Doe wat, ga verder! er zijn veel positive dingen te doen in deze mooie Wereld!! Je bent zo meteen eenzaam of ik denk eerder, je bent eral!! Of zit je nog op gelden te wachten van de voorouders?? Ik denk dat jij je schuilnaam moet omdopen in LESIEMAN!!


  Maak melding

 57. Medusa,

  Ik weet absoluut zeker dat ook jij weet wat de houding van Nederland is wanneer het op zaken doen uitkomt.

  Nederland is een land dat van oudsher én de ontwikkeling van de allerarmsten en de meest ontrechten nastreefde én lustig zaken deed waar geld te verdienen was. Noem het maar opportunistisch gedrag van Nederland.
  Ik noem Nederland gekscherend dat landje met de opgeheven vingertje maar wel het landje met een zakelijk inzicht dat wanneer het op aankomt dat zakelijk inzicht de boventoon laat voeren.

  Medusa,

  Het is toch alleen maar goed voor Suriname wanneer
  Nederland en Suriname weer op ‘speaking term’ raken?


  Maak melding

 58. @Infocus

  Oh,Nederland probeerd Suriname de hand toe te reiken op beschaafd diplomatieke manier maar het is telkens Suriname met name de ndp regering die Nederland blijft afsnauwen!!
  Nederland toont een heleboel geduld met het kinderlijke gedrag van de ndp regering!


  Maak melding

 59. @infocus
  jIJ ZEGT :”Ik weet absoluut zeker dat ook jij weet wat de houding van Nederland is wanneer het op zaken doen uitkomt”.

  Sterker nog:
  Ik weet absoluut zeker dat ook jij weet wat de houding van ALLE LANDEN is wanneer het op zaken doen uitkomt.


  Maak melding

 60. Maandag 28 januari 2013 om 15:00 uur, door MEDUSA
  @Wan bon
  Je zegt:”Nederland is te vergelijken met een doorsnee Surinaamse vader die zijn kind al vroeg in de steek liet en nu spijt heeft omdat het kind nu profvoetballer is”!

  Twee dingen.

  1.IN DE STEEK GELATEN??
  Het is niet zo bijster gesteld met de kennis van jouw land.
  Ik kan zien dat jij jouw Surinaamse geschiedenis BAR slecht kent.
  Heeft Nederland Suriname de onafhankelijkheid opgedrongen of heeft juist Suriname dat afgedwongen?

  2.DOORSNEE?
  Ten 1ste een zware belediging aan het adres van de Surinaamse vader!
  Met welke vaders trek jij op?
  Van de Surinaamse vaders die ik ken heeft misschien 1% zijn kind in de steek gelaten!Percentage eenoudergezinnen naar herkomst moeder (2010)

  Antwoord:
  Ad 1:Den Uyl vond dat Nederland geen koloniën meer hoorde te hebben en sprak zich uit voor onafhankelijkheid van de overzeese gebiedsdelen in deze kabinetsperiode, dus uiterlijk in mei 1977. Daarnaast speelde voor de regering ook migratie van Surinamers een rol. Men hoopte door Suriname op eigen benen te zetten deze toestroom te stoppen. Echter, de toestroom van Surinamers nam alleen maar toe. Nederland moest veel doen om de Surinamers op te vangen. Een stop op de immigratie werd niet ingevoerd. In Nederland reageerden de Surinamers tweeledig: aan de ene kant voelde men zich het doelwit van een negatieve hetze, dus was men trots op het streven naar een onafhankelijke staat. Aan de andere kant was het moeilijk om op korte termijn de keuze te moeten maken voor de Nederlandse of Surinaamse nationaliteit.

  ad 2: Meeste alleenstaande ouders bij Antillianen en Surinamers
  Onder gezinnen met ouders met een niet-westerse allochtone herkomst komen meer alleenstaande ouders voor dan onder autochtone gezinnen. Dit geldt in het bijzonder voor gezinnen met ouders van Surinaamse en van Antilliaanse en Arubaanse herkomst. Respectievelijk 43,9 en 47,8 procent van deze gezinnen is een eenoudergezin. Onder autochtone gezinnen (17,8 procent) en gezinnen van Marokkaanse en Turkse herkomst (19,1 en 19,6 procent) is het aandeel eenoudergezinnen veel kleiner (Huishoudensstatistiek).


  Maak melding

 61. Nederland zoekt niet voor niets toenadering.

  -Nederland heeft geen directe zeggenschap meer daar de ontwikkelingsgelden periode definitief voorbij is, hierdoor kon Nederland nog een zekere invloed uitoefenen.
  – Het heeft geen economische belangen meer daar Biliton haar activiteiten in Suriname heeft gestaakt.
  – Nederland heeft geen politieke invloed meer daar de huidige regering wars is van Nederland en haar invloed.
  – Nederland ziet haar voormalige invloed als gloed voor de horizon verdampen en ziet China gretig in haar voetsporen treden.
  – Nederland merkt natuurlijk via haar zaakgelastigde oftewel de ambassade dat China wel zaken doet met Suriname, dat de Verenigde Staten ook gewoon zaken doet met de huidige regering, sterker nog, dat zelfs Europese parlementariers tijden de EU-ACP meeting op bezoek kwamen.

  Hierdoor is Nederland min of meer genoodzaakt haar attitude tegenover Suriname te veranderen.


  Maak melding

 62. Denk eerder dat Nederland toenadering tot Suriname zoekt, wegens de lobby van Nederlandse-Surinaamse organisatie in Nederland. Geloof niet dat Nederland toenadering zoekt wegens economische belangen, omdat de handel en investeringen tussen deze twee landen te verwaarlozen zijn.


  Maak melding

 63. Ray,

  Ik vind het meer dan terecht en ook prijzenswaardig dat Nederland Suriname de hand wil reiken.

  Maar Ray, dat geduld hebben met Suriname???
  Dat weet ik niet zo hoor.
  De ambassadeur uit Suriname halen, de ontwikkelingshulp stopzetten, Suriname op alle fronten willen boycotten en kleineren…
  Dit noem ik eigenlijk meer af willen straffen van Suriname dan geduld willen opbrengen.
  Geduld hebben is een deugd waarbij je in staat bent
  rustig af te wachten wat er komen gaat, niet voor je beurt willen spreken, niet de hoogte inspringen en bij voorbaat allerlei sancties afkondigen.
  Nederland wilde snel handelen tegen Suriname, Nederland wilde snel actie ondernemen.
  Nederland was niet bereid om rustig af te wachten en
  weloverwogen beslissingen te nemen.

  Deze houding van Nederland heeft terecht een tegenreactie van Suriname uitgelokt waardoor
  er een kettingreactie ontstond, over en weer.
  Wanneer je in een wespennest gaat zitten ‘dieken’
  dan zal je geheid gestoken worden.
  Maar dan moet je ook niet klagen dat je gestoken bent.

  Gelukkig ziet Nederland in dat het ook anders kan en is
  een charme offensief begonnen middels diplomatie.

  Ik heb het eerder al gemeld. Wat de achterliggende gedachte van Nederland ook is met deze
  handreiking, we moeten dit gebaar met z’n allen toejuichen.

  Immers de relatie met Nederland is gestoeld op historie. Er zijn gemeenschappelijke kenmerken n.l. de taal, de wetgeving en de Surinamers woonachtig in Nederland die ertoe bijdragen dat de verbondenheid is blijven bestaan met Nederland.

  Maar in deze relatie moet tussen beide landen
  de begrippen, wederzijds voordeel, respect en vertrouwen de leidraad zijn. En dat geldt voor zowel
  Nederland als voor Suriname!

  En wanneer er vanuit dit standpunt overleg wordt gepleegd dan moet het zeker weer goed komen tussen Nederland en Suriname.

  En daar gaan we voor!


  Maak melding

 64. INFOCUS,
  Waarom wil je zooooooo graaaaaaag op één lijn zitten met die MEDUSA?
  Hij schoffeert je, beledigt je, kleineert je en doet alsof hij de wijsheid in pacht heeft.
  Je doet net een schoothondje op zoek naar een baasje en alles doet om het baasje te behagen.
  Zielig hoor.
  De houding van Medusa is misselijkmakend.


  Maak melding

 65. Ook frapant dat Nederland nu toenadering zoekt. Nu Beatrix waarschijnlijk aftreed. Nou ze heeft het gepresteerd hoor. 32 jaaar!!!!!!!!!!!!!!! en nooit een voet in Suriname gezet. Terwijl Suriname een creatie van Nederland is. Ze hebben gewoon voor God gespeeld en nu?????????? Suriname jullie hebben de touwtjes in handen en jullie bepalen HOE WAT WANNEER.


  Maak melding

 66. @ JAy

  Ik begrijp je standpunt heel goed daarom heb ik het aangevinkt maar zal je van deze gedachtegang moeten laten afstappen want er is geen lobby van Nederlanse-Surinaamse organisaties, nooit geweest ook. D’r is eerder sprake van een anti-bouterse groep in Nederland die soms word aangevoerd door Nederland zelf in de vorm van een minister of zaakgelastigde.

  Bovendien zijn de Surinaamse organisaties in Nederland zo versplinterd als wat, nooit een eenheid geweest ook.
  Nederland gebruikt dit soort organisaties alleen als zogenoemde backchannel mocht het ooit nodig zijn.

  Nederland heeft nog steeds anno 2013 zakelijke belangen in Suriname, denk aan de belbedrijven in Suriname die dienen als frontoffice voor Nederlandse bedrijven, denk aan de route Amsterdam-Paramaribo een zeer winstgevende route voor de KLM. Het mag toch niet zo zijn dat een onverlate wilde uit Paramaribo het in zijn hoofd haald om deze gouden lijn te verzieken voor een Koninklijk bedrijf!?!

  Dus als er sprake van een lobby is, dan is het afkomstig van dit soort bedrijven. Nederland is tactisch in haar doen en laten, 1000 jaar handelspolitiek bedrijven heeft haar geen windeieren gelegd, daarom moet Suriname zijn kaarten slim blijven spelen en niet overspelen.

  Ik begin zelf te geloven dat Bouterse wist dat Nederland toenadering zocht en dat hij daarom niet naar Chili was gegaan wat overigens vreemd was voor een staatshoofd want de creme de la creme was bij de top aanwezig.
  De vraag rijst dan is hij werkelijk zo geslepen?
  Bekend is dat hij niks graag aan het toeval overlaat.


  Maak melding

 67. Pimba,

  Dank voor jouw reactie en jouw welgemeend advies.
  Ik ben niet de type die zich laat verleiden door anderen om mij disrespectvol tegenover anderen te gedragen.
  Anderen die vinden dat ze disrespectvol en beledigend
  moeten zijn moeten het voor zichzelf weten.
  Maar ik ga daar absoluut niet aan mee doen.

  Maar nogmaals bedankt voor jouw reactie.


  Maak melding

 68. Infocus,
  Wat ben jij keurig, zeg. Velen kunnen een voorbeeld aan jou nemen. Het zou best wat minder hard aan toe kunnen gaan op WKN en daardoor een stuk aangenamer.


  Maak melding

 69. @ARLET: Vind je het gek dat onze Beatrix 32 jaar geen voet op Surinaamse bodem heeft gezet?
  Misschien wil ze niet geassocieerd worden en handen schudden met coupplegers, massamoordenaars,drugsdealers en schenders van mensenrechten.Het enige voordeel van een bezoek van Trixje zou zijn dat de stad een schoonmaakbeurt zou krijgen……..


  Maak melding

 70. Jay,

  Ik wil Nationalist bij deze bedanken voor zijn bijdrage
  en ik heb daarbij nog een aanvulling met betrekking tot jouw opmerking over de geringe economische belangen vanuit Nederland.
  Ik wil bij jouw opmerking een nuance aanbrengen middels een bericht dat recentelijk in een Nederlands dagblad is verschenen en daaruit blijkt dat er wel degelijk toenemende economische activiteiten zijn tussen Nederland en Suriname.

  DEN HAAG – Wekelijks vertrekken ruim zes 40 voet grote containers uit Nederland naar Suriname. Vergeleken met drie jaar geleden is dat een stijging van ruim 30 procent. Gerrie Ubink, managing director van de Nederlandse verschepingsmaatschappij Vertraco, zegt aan dWT dat de containers voor het overgrote deel gevuld zijn met commerciële goederen, waaronder machines.

  “Onder de regering Venetiaan had je meer hulpgoederen dan commerciële goederen. Nu zien we dat het juist andersom is”, zegt Ubink. Hij wordt daarin ondersteund door Siegfried Mangal van postspecialist Nethcar Lines. “Bij ons merken we ook een ongekende toename van het aantal commerciële zendingen.”
  Economie
  Zowel Ubink als Mangal geeft dezelfde reden voor de toename van de commerciële zendingen naar Suriname. In de eerste plaats noemen beide de economische ontwikkeling in Suriname. Er vinden heel veel economische activiteiten plaats, waaronder in de mijnbouwsector en de agrarische sector. Dit is ook terug te zien in de verschepingen. Er zijn heel wat landbouw- en mijnbouw- machines die richting Suriname gaan. Als tweede reden geven ze aan dat vanwege de financiële crisis in Europa de machines goedkoper zijn geworden.
  “Maar er is veel handelsverkeer tussen Europa en Suriname op dit moment”, zegt Ubink verder. Vertraco doet vanaf 1981 zaken met Suriname en Ubink zegt nooit eerder deze toename van commerciële verschepingen te hebben gekend. “Dit geeft ook aan dat de ondernemers vertrouwen hebben in de regering”, zegt de Vertraco-topman. Volgens hem was het bij de ondernemers aan het begin nog een kwestie van de kat uit de boom kijken om te zien welke kant het economisch beleid zou opgaan.-.


  Maak melding

 71. Pimba,

  Er zijn nu eenmaal mensen die vanuit een bepaald
  soort niveau reageren. Soms is dat overmacht omdat
  ze niet anders kunnen. Je kunt ze daarom niet kwalijk nemen.
  Edoch, mijn mening is dat je ook dit soort reacties dient te respecteren.

  De groetjes


  Maak melding

 72. @Wan bon.
  Er staat duidelijk:
  “Meeste alleenstaande ouders bij Antillianen en Surinamers”.
  Onder gezinnen met ouders met een niet-westerse allochtone herkomst komen meer alleenstaande ouders voor dan onder autochtone gezinnen.Respectievelijk 43,9 en 47,8 procent van deze gezinnen is een eenoudergezin.

  DOORSNEE!!!!!!!!!
  VOLGENS MIJ VERTOON JE 2 DEFECTEN.
  A.EEN ERNSTIG PROBLEEM BEGRIJPEND LEZEN!
  Er staat duidelijk:”De meeste alleenstaande ouders bij Antillianen en Surinamers.
  Dat wil zeggen dat de Antillianen met 43,9% en Surinamers 47,8% t.o.v.de autochtonen 17,8% en gezinnen van Marokkaanse 19,6% en Turkse herkomst 19,6% het meeste voorkomen.

  B.EEN REKENPROBLEEM.
  Als van Antilliaanse en Surinaamse gezinnen blijkt dat 43,9%(dus 56,1% = meer dan de helft niet) en 47,8%(dus 52,2% = meer dan de helft niet) uit eenoudergezinnen bestaat kan je niet zeggen dat de DOORSNEE Antilliaanse of Surinaamse vader een representant is van die groep vaders die zijn plichten verzaakt!
  Dat is op zijn zachts gezegd schaamteloos,
  infamerend en abject naar die vaders van het GROTERE DEEL ANTILLIAANSE en SURINAAMSE getrouwde gezinnen toe.

  GESCHIEDENIS:
  Ik heb net geschreven dat jij jouw geschiedenis niet kent.
  LEES HIERONDER MAAR EEN STUK en ver voor Joop den Uyl met zijn zogenaamd cadeautje kwam.

  Tijdens de Tweede Wereldoorlog zat Eddie Bruma gevangen vanwege zijn nationalistische activiteiten. Na die oorlog studeerde hij rechten aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en was hij in 1951 betrokken bij de oprichting van de Surinaamse culturele vereniging “WIE EGIE SANIE”(LET OP DE NAAM).

  Na terugkeer in zijn moederland in 1954 vestigde hij zich als advocaat in Paramaribo. Daarnaast was hij in Suriname ook politiek actief. Zo stichtte hij in 1959 de Nationalistische Beweging Suriname (NBS) die in 1961 opging in de creoolse Partij Nationalistische Republiek (PNR).

  De PNR streefde naar onmiddellijke onafhankelijkheid terwijl de eveneens creoolse NPS onder leiding van Pengel dat pas op lange termijn wilde. In dat jaar behaalde de PNR bij de Staten-verkiezingen geen zetel.

  TOT ZOVER!!!!Een fijne avond en succes verder!


  Maak melding

 73. Beste,

  Nationalis en Infocus,

  Bedankt voor jullie reacties op mijn comment. Kan mij vinden in jullie comments dat er zeker economische belangen worden gediend voor Nederlands bedrijven die handelen of investeren in Suriname. Wat ik in mij comment eigenlijk duidelijk moest maken, als je de vergelijking trekt tussen Brazilië en Suriname zijn de belangen in de Braziliaanse economie veel groter dan in de Surinaamse.

  PS: Ieder Eur of Dollar die zij mist lopen is er één teveel. hihihi.


  Maak melding

 74. @ARLET: Ze heeft in elk geval,sinds de coupplegers,massamoordverdachten, en veroordeelde drugsbarronnen de scepter zwaaien in Surimaribo nooit meer een voet aan land gezet, en terecht…….


  Maak melding

 75. Na ini wi kondre wi na basi, punt uit!.

  Maar op het moment dat de bassies niet deugen, dan moeten ze plaats maken voor echte bassies die wel willen deugen.

  Het is net als wanneer de kippetjes geen eieren leggen,dan moeten ze naar de slachtbank en als soepkippen genuttigd worden.. ik heb gezegd punt uit……


  Maak melding

 76. “En de dupe zijn de Surinamers”wat hebben wij ooit te danken aan deze gasten.alleen de slavernij denk ik,ik kan niets en ook niets goeds bedenken waarom wij nu de dupe zouden zijn.”de dupe zijn de Surinamers”.Alles wat wij hebben is wat we zelf hebben opgebouwd en betaalt.Nederland heeft geen ene male moer gedaan voor dit land en zijn inwoners en ze hoeven ook niet,wij zitten niet op hen te wachten.Wat wij nu willen is dat ze ons met rust laten en hun grote bek dichthouden als het om Suriname gaat want zij hebben zins mensen heugenis alleen verdriet en verderf onder ons volk gezaait……stelletje gehypnotiseerde,gekolonialiseerde,bedrieglijke,hypocriete honden.


  Maak melding

 77. @BRYAN: Gaat het goed met je? of ben je vergeten je antidepressiva en ADHD pilletjes in te nemen? Ik stel voor dat je het alsnog doet, en als je uit je psychose bent kan je misschien toch nog je mening geven over het onderwerp….


  Maak melding

 78. Who cares
  Why do you care.ophoepelen boosoo.
  Vertel dat maar aan je vrienden hier op dit forum die zich ook nooit houden aan het onderwerp
  Antidepresief,adhd,pilletje of psychose, hou jij je alvast aan het onderwerp


  Maak melding

 79. BRYAN mijn mening over dit onderwerp is al gegeven, even je leesbril opzetten.
  En BRYAN ik moet dus ophoepelen, kan je mij ook vertellen waaarheen???


  Maak melding

 80. Het is maar een nuanceverschil, maar m.i. zou de kop boven het artikel moeten luiden: Suriname spreekt na twee jaar weer met Nederland. Want ik denk dat de behoefte aan diplomatieke toenadering eerder bij Suriname ligt dan bij Nederland. Zonder het zelf te beseffen was Suriname bezig zichzelf te isoleren. Overigens vind ik de toenadering prijzenswaardig, van beide partijen. Vergeet niet (kijk goed Bryan!!) dat Nederland nog steeds een grote speler is in de Surinaamse economie. Dat was zo, dat is zo, en dat zal zo blijven. Of die pseudo-nationalisten dat nou leuk vinden of niet.


  Maak melding

 81. MEDUSA,
  Je had het over 1% van de Suri vaders die zijn gezin in de steek laat. Je zit er 46,8% naast.
  Deze meting is nog wel in NL gedaan. Je wil niet weten hoe hoog het percentage eenoudergezinnen in Su is.

  Het stuk van Eddy Bruma dateert van 1951. In 1975 had NL zijn buik vol van Su.
  En Su had zijn buik vol van NL. Het losmaken/ loskomen was wederzijds.

  PS ik zou niet zo gauw roepen dat iemand defecten vertoont. Het siert je niet en het zegt meer iets over jou dan over een ander.


  Maak melding

 82. Willem-Alexander krijgt respect van Suriname.

  29 Jan. 2013 (Bron-StarNieuws.com)

  Kroonprins Willem-Alexander wordt op 30 april koning van Nederland.
  Minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken antwoordt op vragen van Starnieuws dat Suriname met de Nederlandse koningin Beatrix een respectvolle band heeft gehad.

  Lackin zegt dat er met diverse koningshuizen een goede verstandhouding is. Hij noemt onder andere België en Spanje. “Ook met kroonprins Willem-Alexander, die zijn moeder opvolgt straks, zullen wij respectvol omgaan. Maar het afstand doen van de troon en de opvolging is in de eerste plaats een aangelegenheid van het Nederlandse volk”, stelt de bewindsman vanuit Chili.

  Lackin merkt op dat prinses Máxima, de echtgenote van troonopvolger Willem-Alexander, uit Argentinië, een Zuid-Amerikaans land afkomstig is. Máxima wordt koningin aan de zijde van koning Willem-Alexander.
  “Ik hoop dat de toekomstige koning van Nederland een beleid zal voeren dat meer de realiteit benadert en uit de huidige tijd is”, stelt de minister.
  Hij feliciteert de kroonprins met de aangekondigde troonopvolging op 30 april. “De toekomstige koning van het Koninkrijk der Nederlanden zal een zeer verantwoordelijke taak op zich nemen en hij krijgt van ons het nodige respect. Onze volkeren zijn historisch met elkaar verbonden. Dit is onderdeel van de geschiedenis”, zegt Lackin.

  De bewindsman merkt op dat Suriname met koningin Beatrix geen negatieve ervaring heeft gehad. “Het koninklijke huis en Suriname hebben meer dan driehonderd jaar te maken gehad met elkaar. Wij hebben een gezamenlijke geschiedenis. Koningin Beatrix heeft een plek in de historie van Suriname”, benadrukt de bewindsman om een reactie gevraagd tegenover Starnieuws.


  Maak melding

 83. Reactie op blaka bakra: ik heb het gevoel dat het imperialisme nog heel lang doorwerkt in het hoofd van deze persoon. Nederland mag dan wel een grotere speler zijn dan Suriname in de wereldeconomie, echter zo groot is Nederland ook niet in de hele wereldeconomie. Wat ook meespeelt is dat de wereld een stuk kleiner is geworden. Daarmee bedoel ik dat waar je vroeger als land 1 of 2 grote handelspartners had is dat heden ten dage niet meer noodzakelijk. Suriname kan haar producten overal in de wereld aan de man brengen en kan de producten die zij moet importeren ook overal vandaan halen.
  Als je als land gebruik wilt maken van subsidies van bijvoorbeeld de EU hoef je niet perse een goede band met Nederland te hebben. Of je het nou eens bent met allerlei wetgevingen en procesgangen in Suriname of niet, naar mijn mening moet Nederland zich eerder druk maken om de amnestiewetten die Berlusconi er doorheen heeft gefietst voor hij aftrad want Italië ie tenslotte lid van de EU i.p.v. met Suriname. De rol van Nederland is in deze tijd niet meer dan een adviserende rol. Het paternalistische moet zij maar achterwegen laten. De regering die er zit is door het volk gekozen via eerlijke verkiezingen en daar kan niemand wat over zeggen. Net zoals het niemands zaak was toen Geert Wilders gedoogsteun gaf aan het kabinet en de LPF in de regering zat.
  .


  Maak melding

 84. Reactie op who cares:
  Alles op zijn tijd. Waarom hebben we zoveel haast. De natie Suriname is nog geen 50 jaar oud. Doordat op andere plaatsen op de wereld een bepaalde ontwikkeling heeft plaatsgevonden kunnen wij door af te kijken bepaalde stappen overslaan, maar niet alle stappen. Alleen al de vorming van 1 volk uit zoveel verschillen de achtergronden neemt normaal gesproken meer dan 100 jaar in beslag, en soms gebeurd het nooit, kijk maar al die landen waar verschillende rassen elkaar uitmoorden. Kijk naar ons buurland Guyana waar de rassen tegenstelling op scherp staan. Nederland heeft dit ook allemaal gehad, met de friezen, en de Vlamingen etc, en heeft er veel langer over gedaan om 1 volk te worden.
  In Suriname gaat dat veel sneller lukken. Waar de Nederlander ons verdeel en heers politiek heeft gebracht in de koloniale tijd zien we nu al dat de bevolkingsgroepen nader tot elkaar zijn gekomen en we zijn nog niet eens 50 jaar verder. Ons lieve natie is in leeftijd pas een baby die al loopt. Laten we niet overhaast te werk willen gaan en bepaalde processen rustig zich laten ontwikkelen.


  Maak melding

 85. Steven is dus voor het manana, manana model,wat vandaag niet lukt lukt morgen wel, what ever will be will be, en trekt tegelijkertijd de slavernij troefkaart, en het slachtofferrol, but Who cares mijn zegen heeft hij……..


  Maak melding

 86. Maar Who Cares,Vene was ook aan de macht 15 jaar lang en aangezien Vene een foetoe-boy van Nederland is en was ,heeft Beatrix ook niet de moeite genomen om hem/Suriname te bezoeken.Ook omdat zijn regeerperiode vol corruptie zat,hij regeerde ook met een veroordeelde drugscrimineel en niet te vergeten een verkrachter Somo.
  Als men van de 1 heel veel slecht kan neertypen moet men ook eerlijk wezen om van de ander ook zijn fouten te typen nl,Vene en consorten.


  Maak melding

 87. Mooi toch, zulk nieuws, hoe zou het dan moeten zijn, geen gepraat ruzie, vingerwijzing heeft geen zin, we zien wel, na 30 april een koning in Ned, kijken hoe het zich verder ontwikkelt, maar 1 ding staat vast die witte man zal Suriname toch altijd nodig hebben.


  Maak melding

 88. @I KNOW: Heb jij mij erop kunnen betrappen dat ik een aanhanger ben van Vene ,Bouta of wie dan ook?
  Ik heb , en dat kan je natrekken meer dan eens geroepen dat er in Surimaribo weinig tot geen integere politici rondlopen.
  Degene die wel integer zijn zitten niet in de politiek of ze zitten allen buiten de Surinaamse grenzen. In Surimaribo zijn ze allen van hetzelfde laken en pak, corrupt, frauduleus,en gediplomeerde leugenaars.


  Maak melding

 89. Pimba is pimba en niemand anders. Pimba is absoluut geen Paraman zoals wordt gesuggereerd door een zekere Medusa.
  Medusa vindt het bija ondraaglijk moeilijk om kritiek of tegenspraak te verdragen. Hij gaat meteen over op GROTE letters, uitroeptekens


  Maak melding

 90. Onderstrepingen, beledigingen en persoonlijke aanvallen.
  Dit alles om zijn woorden kracht bij te zetten. Zijn bloeddruk stijgt naar grote hoogten als hij ziet dat hij de plank mis geslagen heeft en dat gebeurt maar al te vaak.
  Een profiel van een zwak persoon met weinig geloof in eigen kunnen, negatief zelfbeeld.


  Maak melding

 91. Lackin heeft zijn hoop, dat de verhoudingen tussen Suriname en Nederland zullen verbeteren, gevestigd op Maxima, omdat ze uit Argentinië komt. Ik denk dat zijn hoop eerder gestoeld is op het feit dat er veel overeenkomsten zijn tussen de vader van Maxima en onze huidige president. Alhoewel, ook de vader van Maxima is niet welkom op officiële feesten in Nederland, als ik Lackin was zou ik niet te veel op Maxima rekenen.


  Maak melding

 92. @Wan bon
  Je leest alweer niet goed!
  Je moet je echt laten na kijken hoor!
  Serieus!

  1.Ik heb gezegd:”Van de Surinaamse vaders DIE IK KEN heeft MISSCHIEN 1% zijn kind(eren) in de steek gelaten!”
  Ik heb het hier dus strikt genomen persoonlijk over MIJZELF en de RESPECTABELE en BESCHAAFDE kringen van vaders waarin ik mij begeef!
  DUS IK ZIT ER NIET NAAST,helaas!

  2.En bovendien blijft recht overeind staan dat jij VALSE INFORMATIE verstrekt,door te stellen dat de DOORSNEE Surinaamse vader zijn kinderen verwaarloost!
  Want,
  Uit jouw cijfers is zelf gebleken dat in NEDERLAND meer dan 50% zijn gezin keurig netjes onderhoudt!
  Antillianen zowel Surinamers!!!!!!!!
  DUS WAT DOORNEE??
  (Doorsnee betekent GEMIDDELD GENOMEN,volgens mij)!!
  WELKE VADERS KOM JIJ in godsnaam TEGEN?
  (Jij lijkt wel het prototype van de zandkorrel in de woestijn die denkt,dat de hele wereld uit zandkorrels bestaat).
  Zoek gezelschap van andere voorbeeldige vaders op!

  3.Indien je mij over het overgrote aantal oudergezinnen in Suriname wil overtuigen,moet je dat met cijfers laten zien (zoals je dat ook met Nederland hebt getoond).
  Ik ga je niet op jouw woord geloven.
  DAAR HEBBEN WE NIETS AAN DUS DAT ZULLEN WE DUS OOK MAAR NIET DOEN!

  ONAFHANKELIJKHEID.
  4.Dat Nederland zijn buik vol had van Suriname zal wel,maar in de discussie ging erover óf de onafhankelijkheid was OPGEDRONGEN(door Nederland)òf AFGEDWONGEN (door Suriname).
  Daarom heb ik jou ook getoond dat het idee al sinds de vijftiger jaren onder bepaalde Surinamers leefde!
  Dus AFGEDWONGEN!!!!!!

  5.Toch stelde dit Nederland nog steeds niet gerust.
  En bracht dit in stemming in de Staten v. Suriname.
  Na de stemmingsronde bleek dat ÉÉN statenlid (George Hindorie)de balans heeft doen overslaan!

  6.Het is dus meer dan logisch dat Nederland na 24 jaar (ja na 24 jaar) zijn buik vol van had en zwichtte,maar ook Nf.3000.000.000,= (ongeveer Sf.1500.000.000,=)meegaf!!!

  Zou jij dat zolang tegen je kind volhouden indien hij/zij het huis wilde verlaten???


  Maak melding

 93. Zijn we deze zinsnede niet eerder tegengekomen,maar van een andere minister van Buitenlandse Zaken?
  “Onze volkeren zijn historisch met elkaar verbonden.
  Dit is onderdeel van de geschiedenis!”. 😳

  GAAN WE NU PLOTSELING OP EIEREN LOPEN ???


  Maak melding

 94. @Steven
  Jij zegt:”Als je als land gebruik wilt maken van subsidies van bijvoorbeeld de EU hoef je niet perse een goede band met Nederland te hebben.

  MAAR HET PRAAT ZO MAKKELIJKER ALS JE MET ALLE EU LANDEN EEN GOEDE BAND HEBT.DAN VOLGEN ER OOK GEEN DIALOOG-8 GESPREKKEN.

  Verder zeg je:”Naar mijn mening moet Nederland zich eerder druk maken om de amnestiewetten die Berlusconi er doorheen heeft gefietst voor hij aftrad want Italië ie tenslotte lid van de EU i.p.v. met Suriname”.

  DAAR HOEFT NEDERLAND ZICH NIET DRUK OM TE MAKEN.DE ITALIANEN HEBBEN ZELF MET HEM AFGEREKEND EN BOVENDIEN HEEFT HIJ GEEN STAATSGREEP GEPLEEGD EN GEEN BLOED AAN ZIJN HANDEN!


  Maak melding

 95. @Pimba
  Twee dingen.
  Je bent een “dubbel overgehaalde” notoire leugenaar!

  1.Ik heb nergens de suggestie gewekt dat jij iets en dan ook iets met Paraman op dit forum te maken hebt.
  Zelfs jouw reactie wekt nu(althans nu nog) geen argwaan!

  2.Geef maar een voorbeeld waaruit blijkt dat ik niet tegen kritiek kan!


  Maak melding

 96. @Pimba
  Behalve dat jij LIEGT ben je op de koop toe nog BRUTAAL ook om mij te vertellen dat ik terug moet kijken.
  JIJ BEWEERT IETS,dus bewijs dat maar EN LAAT MIJ MAAR DAAR BUITEN!
  Het lijkt wel bekende weg van “de omgekeerde bewijslast!”


  Maak melding

 97. MEDUSA,
  “De Surinaamse vaders die ik ken” is geen referentiekader. Niemand kan hier wat mee.
  Ook heeft de interesse of de kennis over dit onderwerp van de Surinaamse vaders niets te maken met je eigen situatie. Het is de uitkomst van een meting. Dus om het in de persoonlijke sfeer te gaan betrekken is kinderachtig.

  47,8% is maar 2,2 % verwijderd van de helft. En dat is bedroevend veel t.o.v. andere groepen. Grof afgerond kun je spreken van de helft, of zo jij het wilt, ietsepietsie minder dan de helft. Je probeert het steeds om te draaien door te wijzen naar de andere helft die het wel goed doet maar daar gaat het nu niet om. De helft (ietsjes minder dan) van onze Suri gezinnen zit zonder vader! Een droevig gegeven.
  Het is een feit, je kunt er niet omheen met wie je ook omgaat. Daar heeft het niets mee te maken nogmaals.
  Over de cijfers in Su kan ik niets concreets vinden omdat er geen metingen worden gedaan.
  De uitkomst zal erger zijn, ongetwijfeld. Zoek het zelf op, ik durf te wedden. Dit is al erg genoeg.

  Over de onafhankelijkheid ben ik kort, opgedrongen door NL en afgedwongen door SU. Dat zegt het stukje geschiedenis van jou maar ook het stuk van mij (den Uyl) dat je structureel hardnekkig negeert omdat het het tegendeel beweert van wat jij zegt. Ook een beetje kinderachtig. Je reageert selectief en waar je ongelijk hebt zwijg je in alle talen of val je de poster persoonlijk aan. Flauw hoor. Professioneel blijven is ook een kunst of kundigheid.
  Daar moet jij je nog in trainen.


  Maak melding

 98. MEDUSA,
  voor je gekopieerd en geplakt:

  Maandag 28 januari 2013 om 20:55 uur, door MEDUSA
  @Pimba (= Para weet je!!! )
  JE HEBT WEER ZO’N TYPISCHE NAAM (FINGERPRINT!!!)

  Waarom word je zo boos dan? Kalm aan hoor, denk aan je hart.


  Maak melding

 99. @Pimba
  Jij persisteert in ONGEËVENAARDE ONGELOFELIJKE DOMHEID!
  1.Met Pimba (= Para weet je!!! )bedoelde ik doodgewoon dat pimba een delfstof in het distrikt PARA is,omdat men het vaak over de slangen die ik op mijn hoofd draag heeft;en dat heeft geen ene moer met paraman te maken.
  ER STAAT TROUWENS DUIDELIJK PARA EN GEEN PARAMAN.

  2. Met de opmerking:JE HEBT WEER ZO’N TYPISCHE NAAM (FINGERPRINT!!!)
  Bedoel ik dat bepaalde mensen een schuilnaam kiezen die bij ze past!

  Dus vertel maar geen domme voorbarige fabels meer!


  Maak melding

 100. MEDUSA,
  dit is precies wat ik bedoel, GROTE LETTERS, lelijke woorden. Je probeert je eruit te kletsen. Als je mij niet kent, hoe weet je dat ik WEER zo een typische naam heb die bij mij past en mijn fingerprint dan, ken je die? Ik ben net nieuw op WKN. Je weet nog niets van mij.
  En jezelf maar in bochten wringen met een Para en pimba verhaal.
  Deze keer val je door de mand.


  Maak melding

 101. @Pimba
  Je hoeft de logica en de Nederlandse taal niet machtig te zijn om in te zien dat,het hier gaat om een algemeen uitbreidende zin!
  M.a.w.ik bedoel niemand speciaal,maar ELKE schuilnaam.

  En met de opmerking:JE HEBT WEER ZO’N TYPISCHE NAAM (FINGERPRINT!!!)

  WEER(!)Dus zoals de anderen OPPASSEN.
  OOK(!)als de anderen enz.OPPASSEN.
  Zonder te weten stuur jij mij nu al een bepaalde richting op.
  Nog steeds te moeilijk,Pimba(PARA)dotie?

  Tê joe joe njang kalakka ie bere ê draI!!! 😉

  P.S.
  En let op je taal,indien je het woord tot mij richt!
  Ik let niet alleen op GROTE LETTERS(maar op hoofdletters) EN UITROEPTEKENS.
  Net nieuw is slecht Nederlands (want in het woordje “nieuw” zit het woorje “net” vervat!)
  Dus net nieuw is dubbel!
  Je kan zeggen:”ik ben nieuw op dit forum” of “ik ben net op dit forum” of je kan zeggen “ik ben pas op dit forum”!MAAR NIET “NET NIEUW”,”PAS NIEUW”,”NET PAS”,”PAS NET” ENZ.!


  Maak melding

 102. MEDUSA,
  What’s in a name? Names will never hurt me.
  Het Nederlands is een levende taal, gelukkig! En als een niet bestaand woord, uitdrukking of foutief gebruikt woord heel vaak en heel lang wordt gebruikt, wordt het uiteindelijk een ABN woord. Dat is dus een gevolg van een levende taal. Zie nieuwe woorden in Van Dale’s woordenboek.
  En weer Medusa, als je inhoudelijk uitgepraat bent ga je muggenzifterig zitten speuren naar typfoutjes, komma’s,uitroeptekens e.a leestekens of spellingsfoutjes of grammaticale foutjes of zinsconstructies enz enz mug mug mug. Het gaat hier om de DISCUSSIE, om het inhoudelijke, we hebben geen behoefte aan iemand die zijn zgn. NLTaalkennis hier ten toon wil spreiden.
  Jij maakt ook genoeg fouten heb ik gezien maar niemand heeft de tijd en de zin om die te corrigeren want dan missen we het doel van de discussie.
  lLAAT DE MENSEN IN HUN WAARDE, Medusa, dat doen ze toch ook met jou?
  Had nou gewoon gezegd, nee Pimba, zo bedoel ik het niet. Dan had ik gewoon gezegd, sorry Medusa ik heb je verkeerd begrepen. Zo simpel kan het zijn . Maar nee Medusa moet met zwaar geschut komen en mensen belachelijk maken. Daar voelt hij zich goed bij. Nou Medusa wat je zegt over een ander is een projectie van jezelf.


  Maak melding

 103. Hehe Anti nationalisten….begin je eigen huis te kijken. Dan mensen verordelen.De NL hebben zoveel mensen slaven, contract arbeiders gedood. Woor kom jjj niet op voor die mensen..dan alleen negatief uit laten over sur..had jij beter gekunt…mensen die kritiek leveren zitten hier in de uitkering, of wachten als bouta weg is om te daar gaan roven. Sur is op goede weg. Hoe denk jjj dat Westse landen zich verrijkt hebben.Niet om mensen als in de uitkering zitten.Als jjj nu hier rijk zou zijn dan moet je belasting betalen sucsessie recht.Dus Hou je mond met kritiek te leveren aan Sur beleidt. Met je kortzinnige denken van je.Je kan je eigen vrouw of dochter nit in bedwang houden dan heb je kritiek op andere en zeker over Sur..


  Maak melding

 104. Als er mening verschillen zijn moet dat opgelost worden.
  Oplossing modellen moeten ook vanuit NL komen, omdat NL ook mede schuldig was aan de Dec. moorden van 1982.
  NL en SU moeten gezamenlijk dat probleem oplossen door de directe familie leden van de nabestaanden een eenmalige uitkering te geven en hun verzoeken om te stoppen met dat strafproces, omdat het 30 jaren geleden was afgespeeld. Punt uit.
  Dan is er wederom een goede relatie tussen beide landen.
  Geen vuiltje aan de lucht.


  Maak melding

 105. @Pimba
  1.What’s in a name?
  Voor mij althans heel veel!
  Een naam is een deel van je identiteit en vertelt ook jouw geschiedenis!

  2.De afkorting ABN (Algemeen Beschaafd Nederlands) bestaat niet(meer);je bent ouderwets ook nog erbij.
  Het is al bijna 40 jaren bekend (vanaf de 70-ger jaren)dat deze afkorting om ethische bezwaren en moverende redenen in A(N)N(Algemeen Normaal Nederlands) veranderd is.

  3.Jij hebt het over NIEUWE WOORDEN,maar “pas nieuw”(zijn twee oude woorden)is dus geen NIEUW WOORD,maar een DOMME taalfout!
  Dus haal de “Dikke van Dale” er maar liever niet bij.
  Zonder naar het woordenboek te grijpen,weet ik 100% ZEKER dat jij hier onzin zit te verkopen/verkondigen!

  4.Ja,je mag het muggenzifterij van mij noemen,maar voor mij “BEGINT EEN GOED BEGRIP MET EEN VERZORGD TAALGEBRUIK”!That’s a must!!!!!!!!!!
  Indien jij je wil uitdrukken,moet je het verzorgd doen om alle misverstanden te voorkomen.Daarom heeft elke taal een grammatica,spelling en interpunctie!
  Maar je moet toch wel dat niveau hebben omdat te kunnen inzien.
  Iemand schreef laatst op dit forum:-
  “Jullie hebben een heleboel kritiek op de Surinamers hier!”
  Zonder komma’s op de juiste plaats in deze zin is de zin onduidelijk en weet ik niet wat de persoon bedoelt.
  (Je kan er meer dan 3 interpretaties aan geven).
  En dan heeft discussiëren met zo iemand GEEN ZIN!

  5.En indien ik fouten maak zijn dat VERSCHRIJVINGEN.
  IK WEET BLIKSEMS GOED HOE DAT GRAMMATICAAL MOET!
  JIJ BLIJKBAAR NIET,want je ziet het nut ervan niet in!

  6.En ga mij nou niet vertellen hoe ik met mensen moet omgaan!Dat bepaal ik zelf wel!

  Ik kan mensen niet 10.000 x vragen wat ze bedoelen;ze moeten gewoon duidelijk zijn!!!
  In de onderstaande zin staat er geen komma en dat kan door slordigheid met de komma’s tot een onnoemelijk misverstand leiden.

  Zonder komma:REAGEER MAAR NIET WACHTEN TOT MORGEN.
  Wat bedoelt de schrijver nou?
  Bedoelt hij:
  1.REAGEER,MAAR NIET WACHTEN TOT MORGEN.

  of bedoelt hij
  2.REAGEER MAAR,NIET WACHTEN TOT MORGEN.

  of bedoelt hij
  3.REAGEER MAAR NIET,WACHTEN TOT MORGEN.

  of bedoelt hij
  4.REAGEER MAAR NIET WACHTEN,TOT MORGEN.

  Fijne avond!


  Maak melding

 106. 29 jan. 2013

  Beste Ray,

  Bedankt dat jij mij gepromoveerd hebt tot jouw eigen niveau namenlijk, dat van idioot.

  Feit blijft, dat de Nederlandse regering de Surinaamse regering om een gesprek heeft gevraagd. De mogelijke redenenen voor zo een gesprek heb ik al in mijn eerdere reactie uitgelegd.

  Maar er zullen nog een aantal (diplomatieke) gesprekken volgen, alvorens enkele rimpels tussen de relatie van deze twee regeringen zullen zijn weggewerkt.Maar het initiatief van de Nederlandse regering is te waarderen en te begrijpen. Don’t forget, money speaks and has no colours.

  Henk Molenaar, Esmerald, Neus, Medusa, waarom gaan jullie niet inhoudelijk in op mijn reactie. Waarom moet arme Ray voor voldongen feiten worden geplaatst?
  Srika


  Maak melding

 107. MEDUSA,
  And what’s in a nickname?
  Spelen met taal, dichterlijke vrijheid, ontluikende geletterdheid bij kleuters. Zeker nooit van gehoord.
  Je zal echt heel lang en goed moeten speuren naar een echte taalfout bij mij. Kom van goede huize.
  En eennfoutje maakt iederee
  Bij jou zijn het verschrijvingen en bij een ander is het een dikke taalfout. Ja hoor zo kunnen we wel weer.
  De rest van je “college” heb ik overgeslagen, oude stof uit mijn basisschooltijd.


  Maak melding

 108. MEDUSA,@Pimba
  1.What’s in a name?
  Voor mij althans heel veel!
  Een naam is een deel van je identiteit en vertelt ook jouw geschiedenis!

  Zowel je voor als achternaam heb jij niet zelf gekozen! Dat hebben je ouders voor je gedaan.
  Vele van onze achternamen hebben de slavenhouders ons gegeven.

  And what’s in a nickname?
  Kun je niet weten zolang degene die de naam zelf gekozen heeft het niet zelf vertelt.
  Het verhaal erachter is belangrijk.

  Spelen met taal, dichterlijke vrijheid, ontluikende geletterdheid bij kleuters. Zeker nooit van gehoord.
  Je zal echt heel lang en goed moeten speuren naar een echte taalfout bij mij.
  En een foutje maakt iedereen. Ook jij en ik. Soms is het spreektaal die je opschrijft of straattaal zoals de jeugd die spreekt. Dat houdt de taal levend.Ik vind dat leuk, het gaat hier niet om een examen.
  Bij jou zijn het verschrijvingen en bij een ander is het een dikke taalfout. Ja hoor,zo kunnen we wel weer.
  De rest van je “college” heb ik overgeslagen, oude stof uit mijn basisschooltijd.

  Trek van mij maar een punt af voor de fout. Zit ik toch nog op een dikke 9!
  En van een college op niveau kan ik wat leren maar dit is echt oude koek van de basisschool. Sorry.
  Daar is WKN niet voor bedoeld.
  Hou het leuk en interessant.


  Maak melding

 109. @Pimba
  Spelen met taal, dichterlijke vrijheid, ontluikende geletterdheid bij kleuters;EEN MOND VOL,DAT ZAL WEL.
  Maar jij speelt niet met taal,jij bent geen dichter en zo te merken verkeer jij nu in de herfst van je leven,dus van ontluikende geletterdheid bij kleuters zal geen sprake meer zijn!
  Ik ga bovendien niet lopen speuren naar taalfouten,ze springen mij onbewust op een hinderlijke manier zonder inspanning direct in het oog!
  Ja!Een foutje(in de vorm van een verschrijving) maakt iedereen (een dooddoener trouwens),maar HOE!!
  Maar “pas nieuw”is een DIKKE DOMME FOUT en heeft niets met dichterlijke vrijheid of wat dan nog meer te maken!

  Als de je de rest van de “college” hebt overgeslagen, (oude stof uit mijn basisschooltijd) hoe is het dan nog mogelijk dat jij die DIKKE DOMME FOUTEN nog steeds maakt en de noodzaak van interpunctie niet inziet???
  VOOR MIJ EEN VRAAG EN VOOR JOU EEN WEET!


  Maak melding

 110. @Pimba
  Jij zegt:”Zowel je voor als achternaam heb jij niet zelf gekozen! Dat hebben je ouders voor je gedaan.
  Vele van onze achternamen hebben de slavenhouders ons gegeven”.

  Dus dat is toch een deel van de GESCHIEDENIS VAN HOE JE NAAM is ontstaan?Jij geeft zelf een voorbeeld met een verhaal erbij!

  And what’s in a nickname?
  Het verhaal erachter is belangrijk,maar dat hoef ik niet te weten;als jij dat maar weet!


  Maak melding

 111. @Pimba
  Ha ha ha ha ha ha!Je hebt het niets eens door,dat het geen taalfout in de laatste zin betreft!
  Hou mag ook houd zijn,maar hoeft/moet niet!!
  Beide vormen zijn toegestaan!OEN,DOMBO!

  Een malle man???
  Wie heeft jou verteld dat ik een man ben!
  ALWEER SLA JIJ HIER EEN ONGELOFELIJKE FLATER!


  Maak melding

 112. Pimba,

  Medusa is een ongelofelijke hermafrodiet!
  Deze man/vrouw moeten ze met een dwangbuis afvoeren en niet meer loslaten.

  Hij/zij speelt op dit forum een geweldenaar maar
  dat maakt absoluut geen indruk. De enige die onder de indruk is is hij/zijzelf.

  It’s much about nothing!

  Hij zal mij nu uiteraard voor alles en nog wat uitmaken. Maar dat is toch zo voorspelbaar van deze man/vrouw. Let maar op.
  Maar ik heb mijn ‘zegje’ gedaan en hou het ook hierbij.
  Ik heb absoluut geen zin om in te gaan op die onzinnigheden van ene Medusa.

  Medusa, ga lekker slapen en droom lekker van Bouterse.

  De ballen!!!


  Maak melding

 113. MEDUSA,
  Een DIKKE DOMME fout ben jijzelf. Door anderen dom, oen en dombo te noemen, haal je jezelf neer. Is je woordenschat echt zo beperkt dat je er niet meer uitkomt en genoodzaakt bent om dergelijke kinderachtige woorden te gebruiken?
  Meneer Hermafrodiet kan inhoudelijk niet ingaan op de issues en zit maar te corrigeren op taalfouten. Denk je echt dat jij de fouten alleen ziet?
  Velen van ons zien de fouten ook. MAAR……..
  WIJ LATEN DE MENSEN IN HUN WAARDE EN MAKEN ZE NIET BELACHELIJK . Je zet jezelf echt voor schut door zo kinderachtig en onvolwassen te reageren. Uiting van zwakte.
  Je voelt je beroerd en ongelukkig. Dat reageer je hier af op het Net. Je lijkt me een boos mens te zijn.
  Ga maar lekker door! Als je je er er beter door voelt, moet je het zeker doen.
  Wat je zegt, ben je zelf!


  Maak melding

 114. NOMEN NESCIO,
  Dank voor je ondersteuning. Ongelooflijk dat één persoon zo een nare sfeer kan creëren.
  Bah!
  Maar wij gaan vrolijk verder met inhoudelijke zaken.
  Groet.


  Maak melding

 115. Waarom komt steeds de slavernij en neokolonialisme terug in discussies hier. Zolang men blijft denken in zwart en wit en op een of andere manier haat in jullie wederzijdse lijven zit..grrrrrr
  Ik sta er versteld van als ik al de verschillende onderdelen en reacties hier lees..het draait altijd om hetzelfde…en ik verdom het om steeds te moeten lezen en uitgemaakt te worden voor ” met grote zwarte hoge laarzen slaven houdende blanke” te worden uitgemaakt..ik kom hier vaak met goede bedoelingen..maar..ach laat maar..zal me niet verlagen tot het nivo van menigeen hier..wetende dat ik nu generaliseer want er zijn ook prima figuren hier…groetjes


  Maak melding

 116. Zolang Bouterse President van Suriname is moet Nederland geen betrekking met Suriname hebben.Bouterse geeft Suriname schande als land.Deze man heeft bloed aan zijn hand punt uit.Hij heeft ook geen verstand om het land te besturen wel van wapens om mensen te doden.Gezien zijn verleden in 1982.


  Maak melding

 117. Johannes,

  Het verleden van Nederland is net zo bloederig al die van Bouterse. Dan heb ik het niet eens over de slavernij maar over meer recentelijk verleden (curacao en indonesië)


  Maak melding

 118. Het is heel goed dat Nederland betrekking heeft met Suriname ongeacht Desi Bouterse president is van het land.Politiek bedrijven is ook elkanders meningsverschillen en spanningsverschillen accepteren.Ik geloof in vergeving en herstel ook qua slavernij van het verleden.Zie niet naar het verleden maar naar de toekomst.De toekomst van jou, van Suriname en van Nederland.


  Maak melding

 119. Piet: doe geen moeite. Deze types parasiteren op het onrecht wat hun voorouders 200 jaar geleden is aangedaan.

  Ze hebben een zwaar minderwaardigheidcomplex en het enige argument dat ze hebben om hun eigen falen te verklaren is het “Slavernijsyndroom”

  Dat argument zullen ze blijven gebruiken maar worden aan alle kanten voorbij gelopen door groepen/rassen die wel aan de toekomst denken en niet blijven hangen in een verleden.

  Kansloos Trash


  Maak melding

 120. Beste Henk Molenaar,

  Mensenrechtenschendingen zijn misdaden die ten alle tijde veroordeeld en berecht dienen te worden.
  Ik vind het zeer terecht dat de mensenrechtenschendingen begaan door Bouterse met argusogen worden bekeken en belicht worden en dat
  Bouterse ook openheid van zaken dient te geven.
  Maar naar mijn mening mag het nimmer maar dan ook nimmer zo zijn dat andere schendingen van mensenrechten, in dit geval begaan door Nederland, door menigeen met de mantel der liefde worden bedekt.
  Hoe kan het in godsnaam mogelijk zijn dat, Nederland dat zelf mensenrechten heeft geschonden en alles heeft gedaan om deze misdaden met een dik laag zand te bedekken, vervolgens wel de vingers heft naar anderen
  die ook dezelfde misdaden heeft begaan.

  Nederland zou het goede voorbeeld moeten geven en openheid moeten geven en een degelijk onderzoek moeten laten instellen naar haar eigen schendingen van mensenrechten in het verleden.
  Ik vraag mij werkelijk af waarom Nederland dit telkenmale weigert terwijl zo’n onderzoek juist hun geloofwaardigheid ten goede zou komen.
  Maar Nederland blijft zich op het standpunt beroepen dat wie deze doofpot affaire open wil krijgen maar een eigen onderzoek moet laten instellen.
  Natuurlijk is het logisch dat Nederland dit blijft roepen omdat alle bewijzen tegen Nederland achter slot en grendel liggen waar niemand bij kan.
  De kans dat een onafhankelijk onderzoek enige soelaas zou bieden is dan zeer nihil.

  Beste Henk Molenaar, hiermee wil ik uiteraard niet
  beweren dat we de misdaden die door Bouterse zijn begaan maar dan moeten vergeten en onder de tapijt moeten schuiven. Allicht niet!! Wij moeten blijven beijveren dat mensenrechtenschenders ten alle tijde vervolgd worden.

  Dus als iemand schrijft dat Bouterse bloed aan zijn handen heeft dan geldt eveneens voor Nederland.
  Is het terecht dat wij Bouterse najagen met betrekking tot zijn misdaden en vervolgens doen alsof Nederland
  schone handen heeft??
  Ja, het is terecht dat wij Bouterse blijven najagen.
  nee, het is niet terecht dat wij doen alsof Nederland
  nimmer iets heeft uitgevreten in het verleden.

  Over de misdaden van Bouterse dienen wij open en eerlijk te zijn maar dat geldt eveneens voor de misdaden begaan door Nederland.
  Is het omdat wij toevallig in Nederland wonen dat wij
  de misdaden begaan door Nederland continu maar blijven goedpraten en doen alsof Nederland niks heeft uitgevreten ten aanzien van mensenrechtenschendingen?
  Wie A zegt; berechting van Bouterse, moet ook B zeggen;
  openheid van zaken ten aanzien van de misdaden begaan door Nederland!

  Beste Henk Molenaar, en dat is mijn punt!


  Maak melding

 121. @Pimba
  Meneer en dan volgt ….. Hermafrodiet ha ha ha ha ha ha!
  Dit is WEER jouw manier van spelen met taal, dichterlijke vrijheid, ontluikende geletterdheid bij kleuters hè? 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

  Weet je wel wie een hermafrodiet genoemd wordt?
  Over beperkte woordenschat gesproken!!
  🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
  Ik kom echt niet meer bij!!


  Maak melding

 122. beste henk molenaar,het heeft geen zin om bepaalde forumschrijvers [zie hier boven]te overtuigen is
  verspeelde moeite ik verspeel mijn tijd niet aan al die idioten
  die hier hun mening geven ,een ding weet ik wel zolang deze
  moordenaar en drugsdealer president zal suriname nooit
  veranderen. en henk ik ben het voor honderd procent met je eens.
  .


  Maak melding

 123. mischien word het inderdaad tijd voor bouterse om net als lance armstrong bij oprah winfry alles op te biechten,alleen dan kan suriname veranderen ,maar als je een president hebt die echt van alles op zijn kerfstok heeft word het een moeilijk verhaal,een ding weet
  ik zeker SURINAME HEEFT NOG EEN HELE LANGE WEG TE GAAN,maar NOOIT MEER ZO EEN PRESIDENT ALS DEZE KOEKEBAKKER<EEN SCHANDE VOOR ALLE SURINAMERS dat deze man daar zit.


  Maak melding

 124. Henry,

  Ik ben het absoluut met je eens dat Suriname nog een lange weg heeft te gaan voordat de echte welvaart voor
  elke Surinamer is bereikt.
  Jammergenoeg is het niet zo dat bepaalde dingen op de ene dag op de andere gerealiseerd kunnen worden.

  Ik weet niet waar je woont. In Nederland of in Suriname.
  Als je in Suriname woont dan heb je in 2015
  de mogelijkheid om tegen Bouterse te stemmen.
  Maar dan zou je ook een aanzienlijk deel van de Surinaamse bevolking achter je moeten zien te krijgen.

  Woon je in Nederland zoals ik dan is het een kwestie
  van afwachten wat het Surinaamse electoraat doet
  in 2015.In een democratie is het nog altijd zo dat het
  eloctoraat bepaalt wie het land bestuurt.

  En als het Surinaamse electoraat beslist dat Bouterse
  weer het land mag besturen dan zullen we ons ook daarin moeten beschikken.
  Jammer, maar zo werkt het nou eenmaal.

  Maar dan hebben we altijd nog dit forum om ons gal uit te spugen.


  Maak melding

 125. Wat een heisa om een two minute meeting!

  Whahahahahaha…tsjonge, jonge, jonge, 166 reacties….

  Niets aan het handje hoor, gewoon een formaliteit.
  Lackin & bouta & co kunnen op het dak gaan zitten!

  En we deden een plas en alles bleef zo als het was.

  Klaar!!!!!!!!!

  Leve de Koning…….


  Maak melding

 126. Jammer voor de tegenstanders van de regering Bouterse in Suriname. Het is duidelijk! Nederland dimt in en zoekt contact met Suriname. De tekenen zijn duidelijk. De december gebeurtenissen in Suriname worden thans vanuit een andere invalshoek benaderd. De versies van de tegenstanders van de regering in Suriname zijn niet meer houdbaar voor de Nederlandse regering.Binnenkort zijn de december gebeurtenissen een gepasseerd station.


  Maak melding

 127. Jij hierboven je bent echt gebrainwashed en je spoort duidelijk niet!

  Nederland ‘bind in’, whahahahahahaha.

  Als Maxima haar ouders niet aanwezig zijn bij de huldiging van de Koning, wie is die bouta, waarom zou Ned inbinden?

  Dit is een signaal een duidelijk signaal dat we geen geen zaken doen met criminelen, drugsdealers en moordenaars zoals bouta.

  Droom lekker verder, en wissel je beddengoed op tijd!


  Maak melding

 128. Esmerald (mevrouwtje wha ha haa etc…etc..,)

  Wha ha haaaa,

  Lackin, Bouta en co zitten al lang op het dak,
  terwijl Rutte, Timmermans en co hun voeten droog proberen te houden vanwege de aanhoudende economische ‘natte’ crisis.

  wha haaaa haaaaa…

  zoo leuk he!?


  Maak melding

 129. @ROBG:”Binnenkort zijn de decembergebeurtenissen een gepasseerd station”.

  Dat zou best wel eens zo kunnen zijn, met dien verstande dat de trein die het station gepasserd is met als passagiers DDB en zijn 40 struikrovers, linea recta afstevent richting het diepe zeer diepe ravijn…….


  Maak melding

 130. Jammer voor Suriname maar Dijselbloem zit straks niet alleen aan de geldkraan van nederland maar ook aan die van de EU.

  Waarom?

  Nou omdat Nederland een betrouwbaar en democratisch land is.
  De persvrijheid is de beste van de wereld.

  Nederland heeft het Internationale Strafhof in huis.
  Niet zomaar.

  Suriname is totaal onbelangrijk.
  Wees maar blij dat er nog vakantiegangers uit Nederland naar Suriname komen.


  Maak melding

 131. Domme Tedje, Dijselbloem is het schoothondje van Frau Merkel. Hij zal voorzitteren wat Merkel wilt. Hij zal het doen ook, want ook hij denkt aan zijn voorzittersalaris.


  Maak melding

 132. @KOLIBRIE: Domme kolibrie;sneeuw is wit, water is nat, steenkool is zwart,suri politici zijn corrupt, ndp-ers zijn dom en onze KOLIBRIE is het schoothondje van DDB…….


  Maak melding

 133. @KOLIBRIE: Neen Er was voor mij geen plaats bij het GGZ, alle beschikbare plaatsen waren reeds bezet door o.a. Kolibrie himself, SRA, Pero, Savioen, ROBG en andere NDP-tuig…….


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.