woensdag, juni 19, 2024
HomeNieuws uit NederlandBonjasky wil gezicht worden van nieuwe vechtsportbond

Bonjasky wil gezicht worden van nieuwe vechtsportbond

-

Does Travel - naar Suriname

Drievoudig wereldkampioen K1 Remy Bonjasky wil dat er een nieuwe onafhankelijke, overkoepelende vechtsportbond in Nederland wordt opgericht. Daarin ziet hij ook een rol voor zichzelf weggelegd. De in Paramaribo geboren sportman is het niet eens met de suggestie dat de huidige Federatie voor Oosterse Gevechtskunsten (FOG) moet dienen als uithangbord van de vechtsport.

Hij zei dit vandaag tijdens een congres in Amsterdam, waar de toekomst van de vechtsport in Nederland besproken werd. Een veelgehoorde conclusie was dat de FOG, de enige vechtsportbond die bij sportkoepel NOC*NSF is aangesloten, de nieuwe overkoepelende bond voor alle vechtsporten moet worden. Bonjasky is het ermee eens dat een dergelijke constructie noodzakelijk is, maar is niet van mening dat de FOG die rol op zich moet nemen.

De 37-jarige Bonjasky pleit voor een overkoepelende bond, die in ieder geval een duidelijk beschaafd gezicht moet hebben. Iemand die de sport naar buiten toe kan uitdragen en die een aantal bestaande stereotypes uit de wereld kan helpen. “Waarom zou ik dat niet kunnen?” aldus Bonjasky.

Lees het volledige artikel op NU.nl.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

2 REACTIES
  1. Bonjasky lijkt op Badr Hari
    Badr Hari is a Moroccan-Dutch super heavyweight kickboxer from the Netherlands, fighting out of Mike’s Gym in Amsterdam. He is a former K-1 Heavyweight champion and K-1 World Grand Prix 2009 finalist. Wikipedia


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES