Vakbond: ook chef douane moet vertrekken

22

PARAMARIBO, 23 jan – Van de vakbond bij de douane mag ook diensthoofd August van Hamme vertrekken. Als de bezem er eenmaal doorheen gaat, dan grondig, lijkt de redenering. Vijf topdouaniers, waaronder de tweede man, moeten thuis blijven. Formeel heet het dat ze ‘ter beschikking’ staan van minister Adelien Wijnerman van Financiën. De vakbond denkt er het zijne van.

Onder de vijf bevinden zich personen die eerder betrokken waren bij schandalen rond importen. “Het oordeel is dat ook Van Hamme schuldig moet zijn geweest aan de schandalen. Door aan te blijven, lijkt het alsof hij zijn vrienden heeft verkocht”, zegt vakbondsleider Romeo Chin A Loi tegenover de Ware Tijd. Ook andere leidinggevenden, waaronder het hoofd Personeelszaken zou moeten vertrekken. De vakbond vindt het hoog tijd voor een ‘fris managementteam.’

Daar is al over vergaderd met de leden. Die schijnen niet te treuren om het ingrijpen van Wijnerman. “De leden waren lovend over het sterke optreden van de minister. De wijze waarop ze de beslissing nam en de volgende dag persoonlijk in het hol van de leeuw verscheen om uitleg te geven, was indrukwekkend”, aldus Chin A Loi. Volgens Wijnerman komen er ‘ingrijpende hervormingen in het financiële systeem van de overheid. Het innen van belastingen valt er meteen onder.

22 REACTIES

 1. klinkt heftiger dan dat het is….
  de rovers worden gewoon doorbetaald….
  maakt niet uit waar je die struikrover neerzet…hy blijft stelen..

  misdaad loont toch in SU…triest maar waar.


  Maak melding

 2. tbr moet zijn tbs

  Ter Beschikking van Santoboma, en dan kaalplukken deze rattigheid middels een eenvoudig rekensommetje!!

  salaris * aantal dienstjaren, en de overwaarde (boevenpraktijk) lees groothuis,grootland vette banksaldi wordt vanzelf zichtbaar!!!


  Maak melding

 3. Sra: ” een grondige opruiming van hen die hun taak niet naar behoren uitvoeren. Er volgen nog meer.”

  Wat dacht je van Bouterse: komplete politieke nitwit die ministers verslaat als kapotte slippers…..


  Maak melding

 4. Wat gezaaid is door de NPS is niet in 1 dag weg te werken.Deze partij heeft het land naar de afgrond gebracht door de corruptie zo in de samenleving te hebben laten penetreren.Het is nooit een partij geweest voor alle Surinamers.Ministeries en Nuts bedrijven zijn graai potten voor deze partij.Hun aanhangers zitten nog steeds en werken alles tegen dat hun niet zint.De zogenaamde vakbond is een springplank van deze partij.De vakbondsleiders zijn even grote dieven als hun partij genoten de NPS.Deze samenleving van verdeel en heers hebben ze door gevoerd dat de witten hanteerden.In de jaren 50-60 had je een partij van de creolen en de Afro Surinamers zover was deze politiek door gevoerd.
  Over de VHP kan ik alleen maar zeggen het zijn voetoe boys van de NPS.VHP neem een keer een beslissing uit je eigen en ga met de NDP samenwerken dit is in het belang van het land.


  Maak melding

 5. henk molenaar

  ik geef mijn mening over het bovenstaande nieuws en niet een persoonlijke aanval naar de president van suriname.
  jij mag zoveel klagen als jij wil”Desi Bouterse is president van suriname,als jij het nu leuk vind of niet.


  Maak melding

 6. @sra, je spreekt je zelfs tegen als je schrijft:::dit noem ik een grondige opruiming van hen die hun taak niet naar behoren uitvoeren.
  Er volgen nog meer.

  =Bouterse heeft nooit kunnen aantonen op een goede manier zijn zaken op te lossen, maar wel op het podium staan om te roepen::We moeten niets van het buitenland hebben en kunnen het zelfs doen.

  =ZICH ZELF AMNESTIE GEVEN BEHOORT OOK TOT HET NIET NAAR BEHOREN UITVOEREN VAN TAKEN.


  Maak melding

 7. Mij lijkt het beste met schone schip te beginnen! allen zijn een en al een potnat!! allen de laan uitsturen en een diepgaand onderzoek laten plegen door onafhankelijke instelling/instanties!! desnoods eentje uit het buitenland! en het liefst geen Zuid-Amerikanen. De SU’s zijn niet te vertrouwen( allen boeven). En bij gebleken onjuiste handelingen en of enigerlei manier van fraude/corruptie of verduistering, kaal plukken en naar Santo Boma laten afkikken voor wan iedeën en tot zichzelf komen( 15 jaren!!!!) en nooit meer deze funktie bekleden!! en ook geen verantwoordelijke baan!!!


  Maak melding

 8. Ach deze affaire wordt vast bedekt met de mantel der liefde. Er is een soort mantra onstaan rond om corruptie in Suriname, maar niemand die een antwoord hierop heeft. Ook de Front Regering had geen antwoord op corruptie.

  Landen met minste corruptie

  1. Denemarken
  2. Nieuw Zeeland
  3. Singapore
  4. Finland
  5. Zweden
  6. Canada
  7. Nederland
  8. Australie
  8. Zwitserland
  10. Noorwegen

  Suriname wil corruptie niet oplossen. Het eigenbelang van de ambtenaren staat voorop. De burgers zullen zich hiermee moeten verzoenen.


  Maak melding

 9. Even jongens. ik mis in het lijstje 2 landen waar ik zeker naar toe ga en daar is geen corruptie eentje kies ik uit en dat wordt het, Lapland of Groenland,
  geen corruptie geen gelul zoals een 8 dec, douane rommel
  goud problemen, geen kabinet geen president, of kent iemand een naam van die president, mo tjalla.


  Maak melding

 10. Vakbond: ook chef douane moet vertrekken.

  Maar niet alleen bij de Douane dient er schoonschip te worden gemaakt.

  Er zijn nog meer Ministeries e.a. overheidskantoren die gezuiverd moeten worden.

  Ontslagaanvraag diensthoofd Domeinkantoor
  woensdag, 23 januari 2013 (Bron-www.nospang.com)


  Maak melding

 11. Beste Ferdinand Hossenbux, Lapland is ook Finland.
  Lapland strekt zich namelijk uit over het aller-noordelijkste gedeelte van Noorwegen, Zweden, Finland en Rusland. Tja Groenland is een kolonie van Denemarken.

  Volgens het lijstje zit je goed broeder, alleen een beetje koud. Met een goede fles Marienburg is het uit te houden !


  Maak melding

 12. Goed zo minister!

  Dit toont durf! In het hol van de Duaneleeuw verschijnen en straffe mededelingen doen en duaniers naar huis sturen. Dat is lef hebben. Maar……….
  De minister moet ook lef hebben om dit door te zetten en tot op de bodem uit te zoeken. Pluk ze daarna voor de helft kaal, want de andere helft is hun corruptie bijverdienste. Ze mogen elders in het land dan opnieuw naar een of andere funktie solliciteren, desnoods bij Lande!
  Pas op minister: als er familie of een kennis van de president erbij hoort, dan kan je misschien zelf ontslagen worden. Let op je tellen en zet door!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.