maandag, juni 17, 2024
HomeNieuws uit SurinameStaking luchtverkeersleiders veroorzaakt ongerief

Staking luchtverkeersleiders veroorzaakt ongerief

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 23 jan –Luchtverkeersleiders hebben een landelijke staking afgekondigd. Hoewel de luchtvaartautoriteiten maatregelen hebben getroffen, zijn de eerste gevolgen al merkbaar. Volgens Starnieuws is de vlucht van de SLM naar Georgetown en Miami ruim anderhalf uur later verlaat. De staking van luchtverkeersleidersvakbond Satca is voor onbepaalde tijd.

De belangrijkste eisen betreft verbetering van de arbeidsomstandigheden. “Wij hadden hiervoor gewaarschuwd. We zitten al jaren met dezelfde problemen, maar er komt maar geen oplossing. Nu is de minister verantwoordelijk”, zegt Satca-bestuurslid Clyde Sabajo tegenover de Ware Tijd. Minister Falisi Pinas van Transport Communicatie & Toerisme zou zich niet aan afspraken gehouden hebben. Beloofd was om verder te praten na een eerste gesprek.

Dat was na een staking van de luchtverkeersleiders in december. “In plaats van een week hebben wij anderhalve maand gewacht. En wij zijn nog steeds niet uitgenodigd”, aldus Sabajo. Volgens de luchtverkeersleiders blijven belangrijke trainingen uit. Er is nieuwe apparatuur aangeschaft, maar die kan niet worden ingezet. Het personeel is niet bedreven genoeg. De stakers maakten nog even een uitzondering voor binnenlandse vluchten.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

13 REACTIES
 1. Straks gaat bouta pensioen uitkeren aan militairen die niks hebben gedaan voor land en volk maar die wel gezorgd hebben voor VERDOEMENIS,en dan hebben wij het andere werkende groep hier wiens werk toestanden niet gunstig liggen!!
  GEEF deze groep een LOONSVERHOGING !Geef ze de training waarnaar gevraagd wordt!!
  Geen ene cent moet naar de militairen gaan die niks hebben uitgevoerd 30+ jaartjes eerder en 30+ jaartjes later!


  Maak melding
 2. @Ray
  Broeder Ray, dat gaat niet lukken, hy probeert met geld zielen te kopen…
  hij zorgt er wel voor dat hy altyd wordt omringd door zijn oude vertrouwelingen (stelletje rovers).
  Hy (wolf) is een control freak…wordt heel erg onrustig als hy vreemde gezichten ziet…


  Maak melding
 3. Idem dito!

  Wanneer ze moeten staken doen ze het niet!!!
  Geen medelijden mee.

  Jullie staken maar een eind weg in dat land.
  Wie niet wil horen, zal voelen….


  Maak melding
 4. Staking is de laatste middel die niet in gezet moet worden want het is funest voor de economie van het land.De vakbond is een verleng stuk van de NPS.Als er in een land de regering voor welke reden dan ook niet kan regeren wordt het land gewoon bestuurt door de ambtenaren.In Suriname is het zo dat de top ambtenaren door de politiek benoemd zijn en deze gasten kunnen hun eigen leven niet op orde zetten, hoe gaan ze dan een land besturen.Als deze mensen capabel zouden zijn en eerlijk dan waren vele problemen op gelost in plaats van de politiek de schuld te geven.De meeste van deze mensen zijn hoereerders die geen leiding kunnen geven aan hun onder geschikten.De zittende regering kampt met deze problemen en ook binnen haar geledren heb je mensen zonder normen en waarden.Ze noemen zich mens maar dit is niet het geval van ZIJN.


  Maak melding
 5. @Savioen, vakbonden mogen NOOIT een verlengstuk zijn van welke partij dan ook. Het is een groep die voor alle werkende Suriname klaar staat en op komt voor het belang van de werkende.

  =Weet wat je schrijft.


  Maak melding
 6. Minister Falisi Pinas van Transport Communicatie & Toerisme zou zich niet aan afspraken gehouden hebben.

  Is het niet deze minister wier ook ontslagen wordt??ik hoop van harte! het is een ondeuglijke poppester!! een deugniet dus!! op de verkeerde plek!! Wojo uma??


  Maak melding
 7. @Wiep-Ding
  Falisi Pinas en Alice Amafo zullen nooit zonder goedkeuring na Brunswijk ontslagen worden.En hij zal dat ook niet goedkeuren!!Ze zijn het parade paardje van ABOP.
  Indien Bouterse dat ooit in zijn hoofd haalt zal Brunswijk direct het hoofd van Ramon Abrahams (Bouterses troef)eisen.Troef call!Ik denk dat Ginmardo Kromosoeto en/of Jim Hok het veld zullen moeten ruimen!


  Maak melding
 8. Mini-ster Fa-a-lasi houdt gewoon niet van ontwikkeling. Hij heeft het van Vene geleerd, dus geen gesprek met de luchtverkeersleiders…….kan ook zijn dat hij niet weet hoe hij met het overleg moet beginnen hahahaha


  Maak melding
 9. @sneeuw
  Falisi Pinas houdt juist van ontwikkeling!
  Hij wil van de Johan Adolf Pengel lucht haven een HUB voor het Caraïbisch gebied maken en Suriname in de top 3 van de vakantiebestemmingen bij de Nederlanders maken.
  Dan hou je toch van ontwikkeling of niet????
  WAT EEN UTOPIST!!! 🙂 🙂 🙂


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES