Sneeuw hindert ook vliegverkeer naar Suriname

37

De nationale Nederlandse luchthaven Schiphol heeft gisteren in totaal 32 vluchten moeten schrappen vanwege sneeuwval. De luchthaven waarschuwt op zijn website voor vertragingen en annuleringen. Een van de geschrapte vluchten was die van de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij SLM, die zondag om 15.15u vanaf Schiphol zou vertrekken.

Het bedrijf maakte zondag via Facebook bekend dat die vlucht, PY 993 van Amsterdam naar Paramaribo, geschrapt is. De nieuwe vertrektijd van deze vlucht is maandag 21 januari om 08.30u ’s ochtends. Dit alles vanwege hevige sneeuwval waar heel Nederland momenteel mee te maken heeft. Op verschillende plekken in het land viel er wel vijf tot tien centimeter sneeuw.

Ook elders in Europa zorgt de sneeuw voor overlast. Op het vliegveld van Frankfurt werd vanwege ijzel het vliegverkeer gistermiddag stilgelegd. Er zat zo veel ijs op de vliegtuigen, dat de schoonmaakploegen het niet meer aankunnen. In de loop van de avond konden vliegtuigen weer mondjesmaat vertrekken. Ook Londen en Parijs kampen met vertragingen door het winterweer.

Update: Ook de KLM vlucht KL 0713 naar Paramaribo van 21/1 om 11:45u is vertraagd naar 13:00u.

37 REACTIES

 1. Forummers, Odi odi.

  Niet alleen onze SLM.
  Ook andere luchtvaartmaatschappijen worden hiermee geconfronteerd.

  Dus SLM: Jullie krijgen hierdoor geen enkele ‘claims” van de reizigers hoor.
  Hier is duidelijk sprake van “OVERMACHT”.


  Maak melding

 2. Ik vind dit bericht niet kloppen want Suriname ligt in de tropen, hoe kunnen vluchten daar geannuleerd worden?
  In Suriname sneewt het niet en we hebben geen vorst in de tropen. Miasschien ligt het aan mij maar volgens mij klopt de titel niet?


  Maak melding

 3. Fer Odi mang,

  Slm gaat wel kosten maken voor de gestrande reizigers, denk aan opvang/maaltijd/etc

  wie gaat dit betalen??? …de luchthaven schiphol???

  mss sam – sam Rutte & DADA 🙂


  Maak melding

 4. Snap het echte niet. een beetje sneeuw en alles loopt op schiphol in het honderd.
  Ga maar naar chicago en zie hoe daar wordt gereageerd op de winterse buien. Dan denk je van “waarom vluchten schrappen terwijl bij dit weer in Canada en Amerika de normaalste zaak van de wereld is?


  Maak melding

 5. @ kolo kolo
  ben je ooit in de US en of Canada geweest? ga er maar in de winter naartoe en leef je uit, piep je wel anders. of beter, solliciteer maar bij schiphol als sneeuwruimer. dan kunnen alle vluchten op tijd vertrekken. een vraagje heb je ooit sneeuw gezien?


  Maak melding

 6. “Aboikoni” het ligt aan jou ja; vliegverkeer -NAAR- Suriname staat in de titel. Lees een beetje en gebruik je verstand. Schiphol heeft last van sneeuw dus het vliegverkeer naar Suriname is verstoord. Overigens: als de SLM vertraagd vertrekt vanuit Amsterdam is de terugvlucht van Parbo naar Adam ook vertraagd. Dus een vlucht in Suriname kan zeker geannuleerd worden door sneeuw hier. Dommie.


  Maak melding

 7. @pasew odi tu.,

  Slm gaat wel kosten maken voor de gestrande reizigers, denk aan opvang/maaltijd/etc.

  Wel pasew: Opvang Verzorgingshuis Schiphol incl. broodjes sardien en natuurlijk met heerlijke Surinaamse snert i.v.m. het koude weer.
  ………………………………………………

  Maandag 21 januari 2013 om 09:37 uur, door Aboikoni

  @Aboikoni. Wat een prachtige naam.
  Lees nogmaals:
  SNEEUW HINDERT OOK VLIEGVERKEER (NAAR) SURINAME


  Maak melding

 8. Hahahaaaa Aboikoni moet zijn Aboidon moro sopo hahahaaa, daarom worden jullie zo makkelijk door DDB om de tuin geleid.
  Denk na over vertrek en aankomst in en uit nederland dan hoop ik dat jou accu vol is om het lampje te laten branden.


  Maak melding

 9. Dus……

  Wat is het punt van de SLM?
  Heel Europa ligt plat!
  1 suri-vlucht vertraagd, whahahahahahaha..
  Elke minuut stijgt/land er een vliegtuig op Schiphol.

  SLM, wanneer die crimineel het vliegtuig confisqueert dan horen we niets..
  Wat…… denken jullie doekoe te vangen, yeah right….

  Lees die kleine lettertjes hoor….


  Maak melding

 10. Maandag 21 januari 2013 om 11:16 uur, door sra
  het zijn oorzaken van de natuur die men niet kan bestrijden.

  Ook mijn Switi gudu lekkere (sra-JUDESKA) laat op deze koude dag van zich horen over moeder (natuur).

  sra, onze Meteoroloog:
  Volgens mij heb jij het zeker Siberisch koud in Berg & Dal te Para.
  Indien je problemen hebt met het koude weer aldaar, sturen wij per UPS een (Eskimo pak) voor jou.
  Door jou vertrek met PSA ben je natuurlijk de 4 jaargetijden reeds lang vergeten.

  Nedland groet u en wij komen met de vertraagde SLM-vlucht op bezoek bij onze (sra-JUDESKA).


  Maak melding

 11. @Aboikoni (joe no konie)
  Vertragingen in het (inter)nationaal vliegverkeer brengen een kettingreactie tot stand!

  De titel had daarom kunnen zijn:
  1.Sneeuw hindert ook vliegverkeer naar Suriname(opstijgproblemen) of
  2.Sneeuw hindert ook vliegverkeer uit Suriname (landingsproblemen).

  Wie te laat vertrekt komt logischerwijs te laat aan,dus raakt(weer)achter op het tijdschema!


  Maak melding

 12. Mensen no spang!! het is overmacht!! Hier kan je niets tegen doen. Hou daarmee svp rekening mee!!! wat heel attent van SLM is, dat zij NU TIJDIG doorgeeft voor de vertragingen!! Hi hi, anders boete op boete van het verdrag van 2004 welke gezamelijk met de EU is gemaakt(€ 600.– voor langer dan 3 uren en meer dan 3000 km)!!! maar goed dit is een natuur/ overmacht geval!! Jammer!!


  Maak melding

 13. @@ Medusa, fawaka?? A bita ay waktie unu in a kowru weer djaso! We sa sdong fes wan fajakorfu!!! of we sa stel ing uit te n a Watra kanti ing Sranag??? Ma mi abi kowru, tumsi kowru!1 Ju abi wan sani??? mi e denki van wel YES!!!!!

  Tang boen!!! odi, odi mi matti!!!


  Maak melding

 14. Kondremangs en wanna bee witmangs, wat ik kwijt wil is dat er velen van ons hier op WK lopen te kankeren over de SLM dat ze altijd vertragen en bla bla bla, onlangs was het weer raak en straks zullen deze vertragingen ook ter spraken komen en dat het de SLM zal worden aangerekend, onthouden jullie dat het deze keren NIET de schuld van de SLM is voordat er weer een hoop geouwehoer richting de SLM zal plaats vinden.

  Het is onmacht maar ja aan de andere kant Holland is ” geweldig ” ontwikkeld en ze wisten van te voren dat de kans op slecht weer groot was en zoals je weet een gewaarschuwd mens telt voor 2.

  Goed voorbereid zou schelen in tijd!


  Maak melding

 15. @1975
  Wat voor ONZIN kraam jij al weer uit?
  Hoe kan men zich goed op OVERMACHT voorbereiden?
  Overmacht no habbie dresie!!!!
  Men spreekt in dit geval trouwens ook niet van ONMACHT,maar van OVERMACHT,DOMBO!
  Het woord zegt het al zelf OVER-macht.

  OVERMACHT is de omstandigheid waarin je verkeert of een gebeurtenis die ontstaat o.a. veroorzaakt door natuurkrachten waarvan het niet in de menselijke macht ligt er invloed op uit te oefenen of die te voorkomen.


  Maak melding

 16. @kolibrie
  Jij zegt gekscherend:”Bij deze beetje sneeuw. Heel holland is onderste boven”.

  Ja ja maar bedenk dat deze maatregel voor mijn,jouw en onze veiligheid wordt getroffen!
  Wat heb je aan een trein- of vliegtuig ongeluk met tientallen gewonde en verongelukte passagiers??


  Maak melding

 17. Aboikoni

  Ik vind dit bericht niet kloppen want Suriname ligt in de tropen, hoe kunnen vluchten daar geannuleerd worden?
  In Suriname sneewt het niet en we hebben geen vorst in de tropen. Miasschien ligt het aan mij maar volgens mij klopt de titel niet?
  jij doet je naam geen eer aan. probeer eerst het bericht goed tot je nemen alsvorens je reageer. volgens mij staat duidelijk in ronde hollandse woorden dat het vliegtuig uit nederland moest vertrekken.


  Maak melding

 18. GMAP

  Hahahaaaa Aboikoni moet zijn Aboidon moro sopo hahahaaa, daarom worden jullie zo makkelijk door DDB om de tuin geleid.
  Denk na over vertrek en aankomst in en uit nederland dan hoop ik dat jou accu vol is om het lampje te laten branden.
  riagg lus a disi, want non stop schrijf je rommel na rommel want ju koni met de leugens en onwaarheden die je bazuint.


  Maak melding

 19. Wat je hier op de bovenste foto ziet als afbeelding is de DC 10 de 747, die is er niet meer en wordt ook niet mee gevlogen! Het is verkocht in Saudië Arabië! nu wordt met de 737 gevlogen!! Kleinere dus!! en ziet er anders uit!!!! foto beneden dacht ik! maar wordt wel reclame gemaakt met de DC10.


  Maak melding

 20. Ik wacht om naar Schiphol te gaan voor een vlucht, als de zon weer zijn bbbbbb piert, ga ik, dan geen sneeuw, dan helemaal niets, geen annulering of vertraging maar nu een hoop shit en ik ga zeker gaan in die torie daar, ja daar abra watra, voor die fatoe en mi torie, fanodoe torie, boi, fo wikie, ai, mo tekeng
  dape.


  Maak melding

 21. @ Wiep-Ding,

  Het laatste wat ik aan jou kwijt wil is dat je je eerst van je land moet gaan beginnen te houden en nooit vergeten waar je vandaan komt ipv het steeds ( proberen) de grond in te boren, je kan wel op alles commentaar leveren maar als je kijkt dat er zovelen anderen op deze zelfde aardbol het velen malen slechter hebben dan wij srananmangs in Su en dat die mensen elke dag met een smile opstaan en naar bed gaan en hun land lief blijven hebben dan waarom kan dat in Su niet terwijl de situatie beter en steeds beter wordt en als mensen niet te lui waren konden ze van hun eigen grond eten. Als je niet waardeerd wat je hebt gaat er niet meer op je pad komen. Bepaalde mensen zullen altijd ontevreden blijven, het zal nooit goed zijn voor ze maar dat zegt iets over hun. En een tip aangezien je blijkbaar veel tijd hebt om onzin uit te kramen, maak je zelve nuttig door een baan te zoeken en/of proberen te behouden ipv van verslag gever te spelen hier. Is geen probleem hoor mij en mijn soorten eruit te wippen want met mensen zoals jij en jou soorten wil ik liever niet geassocieerd worden.


  Maak melding

 22. @Aboikoni
  🙂 🙂 🙂
  Jij zegt:”Consensus ontbreekt bij bepaalde werklozen hier”???

  Integendeel ontbreekt consensus niet!
  Wij zijn het voor een groot deel erover eens dat je door jouw gemaakte opmerking over het betreffende onderwerp de “common sense” ontbeert en daardoor kant noch wal raakt!
  Hou je dus liever bezig met je baan en wees nuttig!!


  Maak melding

 23. Mensen als je wilt werken is er werk.
  Maar als je met je luie reet achter de pc zit en de hele dag zit te koekeloeren wat hier geventileerd kom je nooit tot zelfontplooing. Ga solliciteren of ergens koffie inschenken in een bejaardentehuis, doe iets nuttigs en let niet op mij, want van mijn belastinggeld worden jullie onderhouden soepkip.
  gr


  Maak melding

 24. @2 1975 Je zegt het heel goed! buitengewoon!! als de mensen niet te lui waren!! stelletje luilakken!! en je hebt totaal geen weet van wat de smile inhoud!! maar goed dan moet je geen uilskuiken zijn!!weet jij trouwens waarover je hebt? Je maakt mij hier uit voor verslaggever! voor jou zal het zo zijn en wat werken betreft, hoef ik het niet meer!1 het is nu jou en jullie soorten de beurt 40 jaren te dienen waarbij de gemeenschap heel veel aan heeft gehad en erg trots op zijn!1 Ik heb het al gehad en geniet als ik weet niet wat!! Jij moet nog dromen en hoop dat je droom uitkomt!! alhoewel dromen……????? Jou tip is voor mij is niet nodig, want die leidt naar de klote, verdoemenis!! Ga jou tip aan jou soorten geven, wier geen bal in het leven zullen bereiken!! Bij hen ben je zelfs niet welkom! en als je over mijn soorten hebt, dan moet ik wel zeggen, ze verkopen jou, waar je bij staat!!! Jij moet ten eerste je zichzelf laten bijbrengen, hoe je in deze maatschappij verder kan op een normale manier!! echt als een mens en geen ongedierte!! Ik wens je heel veel succes!1 God zij met jou!!!!! Neem een winti wasi, en wie weet dat het gaat helpen!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.