Bouterse ziet af van ontmoeting met leiders EU

113

PARAMARIBO, 18 jan – President Desiré Bouterse gaat niet meer naar Chili. In de Chileense hoofdstad Santiago vindt volgend week een topontmoeting plaats tussen leiders uit de regio en van de Europese Unie. De EU wil niet praten over samenwerking met Celac, het economische blok van Zuid- en Midden-Amerika en het Caribisch gebied. Er is geen reden gegeven voor Bouterse’s besluit.

“Maar we zijn in ieder geval wel vertegenwoordigd, want ik ga er zelf wel naar toe”, zegt minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken tegenover de Times of Suriname. Hij woont zowel de ministeriële als staatshoofdenvergadering bij die beide op programma staan. Ruim dertig landen uit de regio zullen in Santiago vertegenwoordigd zijn. Suriname wil zich als aanstaande voorzitter van het Zuid-Amerikaanse blok, Unasur, sowieso profileren.

De verwachtingen voor de ontmoeting met de EU zijn hooggespannen. Er wordt zelfs een omslag voorzien in de stijl van samenwerken. “We hopen een nieuwe periode in te gaan met de EU, waarbij de samenwerking meer gericht zal zijn op strategisch gebied en ontwikkeling met gelijkwaardige kansen in plaats van hulp”, aldus Lackin. Celac is ongeveer twee jaar terug opgericht. De bijeenkomst in Chili wordt ook aangegrepen als moment voor evaluatie.

113 REACTIES

 1. Whahaaaaahaaaa…bouta is gewoon bang dat de EU hem bloot gaat leggen!!
  Daarom gaat Lackin daar gewoon voor zomaar!
  Prettige reis toegewenst hoor Lackin ,prettige vakantie op kosten van de STAAT toegewenst!!


  Maak melding

 2. De EU wil niets te maken hebben met die megalomane massa moordenaar. Hij is niet welkom. En gelijk hebben ze. Als Jeroen Dijsselbloem de nieuwe EU voorzitter wordt zal Nederland meer invloed krijgen binnen de EU, hetgeen betekent dat de duimschroeven ten aanzien van Suriname verder worden aan gedraaid.

  Ben geen voorstander van een totale boycot want dit gaat de surinaamse bevolking aan raken. Alleen samenwerken op de noodzakelijke fronten lijkt mij meer dan voldoende.


  Maak melding

 3. Bouterse gaat niet!! Neen, hij is gewoon bang en doet nu al in zijn broek! Heeft straks geen antwoorden op de vragen die gesteld zouden worden! A tigri sabi peh ay krasie ing go!

  Voor Lackin is het straks lachen!! hij moet het vuile rommel voor de DIDIBrie opruimen! Smeken en bedelen, meer zit er niet in en neem van van aan: het wordt niets, nada, notie, nottingh, Niënte!!

  Lackin go to hell!! en hoplijk heb je een vliegtuig crash!!!!


  Maak melding

 4. De EU heeft in Sur.de president niet willen zien.Dan zal het in CELAC verband de voorwaarde zijn dat er geen amnestielingen aanwezig moeten zijn.Anders komen de Europeanen niet.Onze pres.is erom bekend dat hij geen moeite heeft een ongenode gast te zijn.

  Cobie.


  Maak melding

 5. Ray, die Lackin heeft idioot veel airmiles binnengeharkt. Die kan moeiteloos 4x gratis een rondje wereld vliegen. De belastingbetalers betalen zich blauw aan Popster Lackin. Die man maakt meer kilometers dan Lady Gaga of Armin van Buuren.


  Maak melding

 6. Prik, dat zou idd zonde zijn van de vliegtuig. Chinezen zijn daar effectiever in. Ze sturen de rekening van de kogel gewoon naar je familie. Je moet maar lef hebben om niet te betalen. Doodstraf bestaat officieel nog in SU.
  Wordt tijd dat deze gewoon tot uitvoer wordt gebracht en zeker voor die corrupte beesten en moordenaars. Er gaat geen dag voorbij of corruptie is een hot item in SU.


  Maak melding

 7. Al is de leugen nog zo snel….

  Sorry hoor maar Suriname komt niet voor op de lijst van participanten.

  Deze meeting is juist een uitstekende gelegenheid om business binnen te halen.

  “The Matchmaking Event CELAC-UE will be a unique platform to gain better mutual understanding regarding business partners, innovation and cooperation between the European Union and Latin America and the Caribbean. Participants can request pre-arranged one-to-one meetings at their best convenience and interest.”

  see for yourself: b2match.eu

  Gemiste kans…….


  Maak melding

 8. @@ Prik, het is enkel bedoeld voor die lackin! ik begrijp jou standpunt! In principe ben ik ook er op tegen!! als het om BSE gaat, maakt men alle getroffen beesten af en ook die in de buurt zijn geweest!!! Zo is die lackin ook!! een hufter nummer 1! een ziekte!!


  Maak melding

 9. @ WIEP-DENG

  Wees voorzichtig. Je bent boos en bitter dat is mooi en waar,maar wees voorzichtig dat je bij je eerst volgende verkeer niets overkomt het geen je voor andere wenst. Hoe verkeerd je vijanden ook mogen zijn,wenst ze het geen je niet wil dat met je moet gebeuren hen toe. Als je een christen bent lees maar handelingen en zie het leven van Paulus. Danke


  Maak melding

 10. @@ Menamie, mee eens!!! puur boosheid!! omdat het hier gaat om een buigvolk!! Irritatie!! Geen sigaret dus dan maar niet roken!! Hopelijk heb je wel door!

  Thnx!


  Maak melding

 11. Ik heb zelf niet gestemd op deze regering,maar ik ben niet negatief over ze. Er zijn punten waar je niet eens bent,maar redeneer niet te negatief. Vele commentaren komen echt uit Bittere hart,welke niet goed is. Het volk is akkoord geweest en President Bouterse daar geplaats,wat anders kan je eraan doen?is maar afwachten tot volgende verkiezing.


  Maak melding

 12. beste lackin word wakker…je gaat weer op vakantie.
  de kosten van deze trip zal hoger zijn dan het moet opbrengen.
  vlucht, hotel, vervoer, eten, dinken, hoeren, daggeld
  maar ja aangezien bouta niet durft, dan moet jij maar je broek zakken.

  jay


  Maak melding

 13. @@ Menamie even ter aanvulling!! Die Paus is ook Corrupt!! Houdt stiekem ook veel dingen achter!! Hij is in mijn ogen ook niet eerlijk! Heb je niet gelezen over die misbruik over de minderjarige kinderen??? Wat hij zei in Brussel over dat gedoe van de kardinalen, geestelijken ect in de kerken?? Ik volg wel mijn hart en verstand.


  Maak melding

 14. Typisch Bouterse: onder invloed langs de berm een meute Paarse dronken Paarse Paupers toeschreeuwen is iets anders dan met EU-politici op niveau discussieren.

  Wat een waardeloze vent is die Bouterse toch: LAFFAARD


  Maak melding

 15. Eey DADA,..wat is dit mang!

  kan je eindelijk *ete drinke* op kosten van anderen laat je verstek gaan!!!

  pasew, ik ben zo rijk mang, ik kan heel caricom voeden, ik heb 1 miljard reserve..

  ja noh Pres…dit “bedragje” geeft noorzee per jaar uit om alleen Z-O te onderhouden,…hoezo rijk 🙂

  maar Pres, waarom niet *stoute* douane direkt naar Santo boma???

  pasew,…op gebied van *kennis* ben ik maar een arme “miljardair” mang, vandaar een diaspora kreet!

  Pres,.. deze Adelien van Fin. onlangs bij een Caricom- top zei; SMALL IS BEAUTIFUL

  pasew…deze was bemoedigend naar onze aziatische broeders om leningen los te krijgen!

  ai ai Pres, daarom zit Ingrid op een small cursus chinees noh?

  jo vuile beest ju

  🙂


  Maak melding

 16. Kan gebeuren!

  Hij gaat niet; kan gebeuren, toch? Belangrijk is dat ons land vertegenwoordigt is. Of we enige suiker in de pap kunnen strooien met een ja-knikkende Lackin is nog niet zeker. Al dit soort bijeenkomsten hebben het Surinaamse volk tot nu toe nog niets opgeleverd. Wij gaan voor eer en glorie op kosten van de belasting betaler en komen met lege handen terug.


  Maak melding

 17. De redenen zijn dat bij de laatst gehouden Parlementariers conferentie van ACP/EU in SU de EU geweigerd had dat de Pres DDB op de gezamenlijke ACP/EU Parlementariers conferentie zou toe spreken.
  Dus het was een grootste fout van de EU geweest om de pres van SU te verboden om in zijn eigen land en gehouden ACP/EU toe te spreken.
  Dus de EU wil geen vriendschap met de Pres DDB.
  Als men geen vriendschap wil sluiten met de Pres DDB dan heeft hij ook geen zin om daar als een vijand aanwezig te zijn.


  Maak melding

 18. @Koos
  Hahahaaaaaa…zelfs de machtigste man in de wereld zal niet zoveel vlieguren op zijn naam hebben staan ,maar wel de niemendaaltjes lackin en de amnestie pseudo presidentje bouta!
  Hahahaaaaa


  Maak melding

 19. Henk Molenaar, die EU politici laten zich niet verleiden met een bordje BBR. De incompetente Bouterse zou op een dergelijke meeting zwaar door de mand vallen. En Bouterse weet dat al te goed. Ik heb het vermoeden dat de stille nederlandse diplomatie haar vruchten begint af te werpen. Rutte had destijds aangegeven dat Suriname de gevolgen zouden ondervinden. Feit dat de EU knt in Paramaribo ook gesloten wordt zegt als meer dan genoeg. Art 8 dialoog moet 1e kwt van dit jaar plaatsvinden. En dat ziet er voor Su ook niet goed uit. Bouterse en Lackin zullen daar schijt aan hebben. Het niet opvolgen van de EU zal ongetwijfeld concequenties hebben en Bouterse weet dat. De EU laat Bouterse voorlopig in zijn eigen sop gaar koken. Eind 1e kwt zal Su een andere verhouding hebben met de EU. Zelfde verhaal geld ook voor Egypte dat afhankelijk is van EU gelden.


  Maak melding

 20. @menamie
  HET VOLK HEEFT NIET VOOR BOUTA DE MOORDENAAR GEKOZEN!!
  Dat blijkt niet het geval te zijn geweest na de telling van de stembiljetten
  Hij is gekozen middels VERRAAD!! en wel door zijn vriend en vijand SOMO EN BRUNSIE!!Achter gesloten deuren nog erbij!!
  Zolang jij niet de moeite zal nemen om te begrijpen hoe VERRAAD is gepleegd met het volk van Suriname door deze ndp regering die in het leven wordt gehouden door AMN ESTIE ,zal je ook niet begrijpen waarom men deze INCOMPETENTE regering weg wil hebben!


  Maak melding

 21. In Suriname zeggen dat je een ‘pikin ingi boi’ bent en je intussen gedragen als een halfgod en ons in Suriname willen doen geloven dat men je in het buitenland als een groot staatsman ziet, maar wanneer het erop aankomt, net als een echte ‘pikin ingi boi’ je pina hut niet uit durven komen om met de grote jongens van gedachten te wisselen. De paarse aanhang dacht op het juiste paard te wedden maar dat paard blijkt steeds weer een ezel te zijn.


  Maak melding

 22. Een zekere Vere.K.Wanica beweerd dat De peiling heeft uigewezen dat Bouterse in binnen en buitenland populair is, in Syrie zeggen de aanhangers van Assad precies het zelfde.
  Bouterse is alleen welkom in landen waar schurken, dictators,criminelen,oplichters en moordenaar de baas zijn.
  Ik ben benieuwd wat Limbo Goebbels gaat verzinnen als reden.
  Lackintje weet je wat schoenmaker houd je bij de leest betekent?


  Maak melding

 23. @Als Jeroen Dijsselbloem van de PvdA de nieuwe EU voorzitter wordt,dan zijn we echt verder van huis!
  De PvdA wordt niet alleen machtig in Nederland,maar machtiger in de EU!
  HET WORDT DUS HEEL SPANNEND!


  Maak melding

 24. tijdens de eu/acp conferentie is de lafaard gevlucht naar Nickerie en nu stuurt hij marionet lackin.

  De grootste bek van heel zuid-amerika en tegelijkertijd de grootste lafaard.

  conclusie: Bouta is de paria van de diplomatieke wereld, nergens welkom en overal uitgekotst.

  volgende week weer populistich geschreeuw en gebral op een sinaasappelkist op het plein voor de paarse ganzen.


  Maak melding

 25. @Medusa,

  Hoezo verder van huis.
  Die vvd’ers klaagden altijd dat de PVDA te slap was, linkse hobby’s, partij van de arabieren, geld rondstrooien etc..

  Eindelijk doet de PVDA eens een keer mee met de bezuinigingen en dan het is ook niet goed?

  Jeroen Dijsselbloem wordt de Euro-prins.
  Prima toch, of niet dan?


  Maak melding

 26. Leiders EU zullen wel weer met een plan komen: kraaltjes en spiegeltjes in ruil voor de schaarse grondstoffen. Dat de CELAC er niet intrapt. En Bouterse heeft geen zin om Indiaantje te spelen.


  Maak melding

 27. Goeie zet van bouta. Geen oor geven aan die verdomde europeanen.Het is altijd hetzelfde met ze.Zolang ze hun zinnetje niet krijgen gaan ze huilen.


  Maak melding

 28. Zamboo heeft een bedenkelijke reputatie, waar Bokito vele malen in de schaduw kan staan en wordt in de nek gekeken door presidenten/politici met een onbesproken gedrag.

  Zamboo zet Suriname voor de zoveelste keer weer te kijk en brengt grote schade toe aan de belangen van Suriname en de Surinamers.

  Triest!


  Maak melding

 29. Hoog van de toren blazen op de berm tegenover een stelletje analfabeten is wat anders dan met EU parlementariers in debat gaan, en aangezien deze moordenaar het niveau niet heeft t.o.z. van EU parlementariers, is het eigenlijk wel begrijpelijk dat hij thuis blijft, en dat had lackin ook beter kunnen doen, want die praat ook als een kip zonder kop, maar laat zich ook misbruiken net als arme ali om de omstreden amnestiewet te tekenen, omdat bouterse zogenaamd in het buitenland vertoefde.
  Deze lieden denken alleen maar aan hun eigen positie, ook al moeten ze al hun princiepes over boord gooien. stelletje laffe honden.


  Maak melding

 30. De EU heeft geen welvaart in de donkere wereld gebracht dan ellende.Zwarten waarom gaan jullie ogen niet open of zijn jullie werkelijk als bedelaar geboren.De Spanjaarden die zich Zuid Amerikaan noemen zijn 100% gericht naar hun vaderland EU.Dus Bouterse je hebt daar niets te zoeken.


  Maak melding

 31. Medusa, met Dijsselbloem aan het roer kan Bouterse z’n grijze borst haren nat maken. Die artikel 8 dialoog gaat er komen en dat ziet er niet goed uit. Mijn verwachting is dat de EU de amnestiewet zullen verwerpen. Kwestie van tijd dat de VS dit standpunt ook overnemen. Suriname heeft dan een groot probleem.


  Maak melding

 32. @blakawatra

  Whahahaaaaaa…..
  Een goeie zet van bouta?!!
  Whahahaaaaa….NIEMAND OP DEZE vergadering gaat je baasje missen!!!
  Ze zullen niet eens merken dat je baasje afwezig is!!!


  Maak melding

 33. Ray, Henk, Koos, Gmap ed…,

  Wanneer komt een van jullie apocalyptische voorspellingen nou eens een keertje uit?????
  Sinds het aantreden van deze regering zingen jullie het hoogste lied wat betreft het doemdenken.
  Boycot hier boycot daar, niet welkom hier, niet welkom daar etc, etc……

  Met jullie doemdenkende voorspellingen is het net als
  met al die voorspellingen over het einde van de wereld.
  Als we al die voorspellingen zouden moeten geloven dan was de wereld al 1000 keer vergaan.
  Maar wat mij betreft kunnen zulke voorspellingen zo
  de prullenbak in.

  Maar ik waardeer jullie vasthoudendheid wel.
  Dat wel.


  Maak melding

 34. @LOOS
  Nee hij gaat geen indiaantje -indiaantje spelen!
  Hij is de enigste Indiaan ,eigenaar en beheerder van al de goudmijnen in Suriname!!O,ja en oiok de enigste indiaan met amnestie!!


  Maak melding

 35. @Linglong

  Daar, op het dino website is het zeker saai ,noh?!
  Daar wordt het zeker te veel voor je ,noh schat, telkens aan te horen hoe ‘goed’ het gaat met je ‘aamnestie pseudo presidentje?!
  Kom je voor de variatie hier??!!’


  Maak melding

 36. Going down, going down.

  “Beoordeling president hoog, maar toch dalende!

  De populariteit van de president vertoont kennelijk een aanhoudende dalende trend vanaf december 2012.
  Door politici is echter de nadruk erop gelegd dat 74.6 % van de respondenten uit een onderzoek in een aantal districten nog tevreden over hem is.
  Men verzwijgt daarbij dat het tevredenheidsgevoel in december is gedaald met 4.9% en afgezet tegen het tevredenheidsgevoel daarvoor zelfs met 6.1%.

  Als gekeken wordt naar de satisfactie met de prestaties van de president dan was in 2012 maart een dieptepunt met 56.1% van de respondenten tevreden over de president en 40.9 % ontevreden.
  Het hoogtepunt was november met 79.5% tevredenheid. Opmerkelijk is de noemenswaardige gap tussen het laagste en hoogste punt van tevredenheid van 23.4 %.”

  “Opvallend zijn ook dat elk de categorie ‘stemt niet’ en ‘weet niet’ ca. 2 maal groter zijn dan de tweede grootste in Paramaribo (DOE) en 3 – 4 maal groter dan de stemmers op de VHP en de NPS.”

  “De categorie niet-stemmers groeide met ca. 50% en de categorie zwevers ook.”
  bron dagblad Suriname

  Oke dan….
  De Surinamers zijn slimmer dan men denkt.
  Ik geloof heilig dat deze ‘zwevende kiezers’ voor een grote verrassing zullen zorgen in 2015…

  Eindelijk, eindelijk, een lichtpuntje aan de Horizon.


  Maak melding

 37. @uuuh
  Verdoemenis dat heeft je baasje voor ons meegebracht sinds 25 feb 1980!!
  Kan jij een jaartal voor mij opnoemen waarin zijn naam niet is voorgekomen!!??
  Precies, geen 1!!
  Je baasje haalt altijd het nieuws en wel NEGATIEF!! over de gehele wereld!!
  Wij geven toe …DE APOCAlYPTISCHE voorspellingen van je baasje komen altijd uit,
  enkele vb
  Coup ’82
  decembermoorden
  Moiwana slachtingen
  Amnestie.


  Maak melding

 38. @Esmerald
  Eindelijk een lichtpuntje?
  Er waren al toch vele tekenen aan de wand?
  Een van de duidelijkste signalen waren de ongelofelijke roofpraktijken,nepotisme en de niet na gekomen beloftes aan de ouderen.Er volgen nog meer!


  Maak melding

 39. @ Koos, weet dat de boycot een zegen is geweest voor Suriname. Surinamers weten nu zelf hoe hun eigen boontjes te doppen. nieuwe ideeën die ze zelf kunnen uitwerken en uitvoeren. boycot maar, jullie hebben niks te boycotten. mensen als jij Koos (Nederland), dromen en hebben spijt van dat jullie Suriname hebben losgelaten. de rijkdommen in Suriname niet hadden ontgonnen. De bomen die jullie hadden omgehakt waren gemakkelijk om te roven. niet eens een halve brug hebben jullie kunnen achterlaten. wat denk je van de EU, de EU is niet alles, die is halfdood.Suriname zal verder vooruitgaan met of zonder Bouterse. Bouterse laat gewoon zien dat hij het niet nodig acht om Nederland te ontmoeten. klaar! no hay nesecidad!


  Maak melding

 40. Het is geen grote verrassing wanneer peilingen uitwijzen dat president Desi Bouterse erg geliefd en populair is in en buiten Suriname. Tijdens gesprekken met veel mensen krijg ik vaak hetzelfde te horen. De president heeft enorm veel charisma. Hij is erg geliefd bij veel personen die ik ken.
  Dat de president iemand is van wie velen zijn gaan houden, staat buiten kijf. Maar waarom is dat zo? De goede man wordt al tientallen jaren door diverse tegenstanders gemangeld. Zelfs landen zoals Nederland hebben het tot hun taak gemaakt om Bouterse te criminaliseren.
  Maar wat de tegenstanders beoogden is helemaal mislukt.
  President Bouterse heeft onder meer met zijn doorzettingsvermogen en tactisch inzicht kunnen bewerkstelligen de hoogste man van het land te worden. Bovendien is hij immens populair en zal zoals het zich laat aanzien opnieuw aan het roer staat na 2015.
  En dat komt vooral omdat hij geen prater is, maar een doener. Een man van het volk die luistert naar haar noden. Hij heeft veel charisma en oor voor de kleine man. En dat spreekt aan! Alle negatieve verzonnen verhalen over hem, hebben hem alleen maar sterker gemaakt. Misschien zet dit de kwaadwilligen aan het denken. In ieder geval gaat Desi Bouterse de boeken in als grootste en meest geliefde leider die Suriname ooit gekend heeft.
  Vera. K., Wanica


  Maak melding

 41. Suriname wil zich als aanstaande voorzitter van het Zuid-Amerikaanse blok, Unasur, sowieso profileren.

  Hoeft niet meer want we hebben ons heel goed geprofileerd om een moordenaar neer te zetten als president, een president die tot zijn kale kop in de drugshandel zit…
  Lakei, Hoezo profileren ???


  Maak melding

 42. Bouta!! Wat een staatshoofd
  De zoveelste afspraak waar hij niet naar toe durft te gaan.

  Hij zal het vast druk hebben met zijn speech voor de komende verkiezingen in 2015.


  Maak melding

 43. @Tjali bit mi, wat heb je aan een president die nergens welkom is. Dit is niet in het belang van Suriname.
  Met komst van internet en globalisering kun je geen verstoppertje meer spelen. En Bouterse begrijpt dit niet.
  Suriname is te klein om zelfstandig een koers te bepalen.
  Iedereen weet dat, dus tijd om wakker te worden.

  – Ideeen die Bouterse heeft komen echt niet tot uitvoer. Het bleken luchtkastelen te zijn. Noem mij grote 8 projecten uit programma die goed tot uitvoer zijn gebracht ???

  – Ik heb Suriname niet losgelaten. Suriname zit nog steeds in mij of ik nu in Nederland, Portugal of Rusland ben. Op welke manier ik verbonden ben met Suriname gaat je verder niets aan.

  Kan wel merken dat je geen familieleden verloren hebt tijdens coupe of de binnenlandse oorlog. Luister als de ballen van je familieleden op Bouterse z’n hakblok liggen dan piep je wel anders…Tjali bit my balls off… rest my case !!


  Maak melding

 44. @KOOS
  Gewoon gelul koos, alles wat je uit is negatief over suriname, hoe kan jij verbonden zijn met suriname”?
  gewoon gelul, negatieve landverader


  Maak melding

 45. Voor aanhangers van de familie Bouterse: Hier het CV van Dino, de gedroomde opvolger als president van het Paarse Gepeupel.”

  In 1994 werd Dino verdacht van de verdwijning van drie Brazilianen en van het opdracht geven tot een ripdeal, een roofoverval op cocaïnedealers.[2] Dino werd samen met Marcel Zeeuw (die net als de vader van Dino verdachte is in het Decembermoorden strafproces) gearresteerd en zat ongeveer vijf maanden in voorarrest, maar toen de zaak voor de rechter kwam, trokken de getuigen hun verklaring in.
  In 2002 werd Dino verdacht van de diefstal van twintig automatische AK47 geweren en 51 pistolen uit het magazijn van de Centrale Inlichtingen en Veiligheidsdienst (CIVD) van Suriname. Hij werd tien maanden gezocht, maar uiteindelijk werd hij op 12 juni 2003 op de luchthaven van Curaçao met een vals Nederlands paspoort gearresteerd. Dino werd door Curaçaose justitie uitgeleverd aan Suriname waar hij werd aangeklaagd wegens wapenhandel. Medeverdachte Jochem Brunings trok na een gesprek met de advocaat van Dino, Irvin Kanhai, zijn belastende verklaring in en Dino werd vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs.
  In september 2004 werd Dino aangehouden in verband met een enorme vondst aan illegale zware wapens in een autospuitbedrijf in een buitenwijk van Paramaribo. Tot de in beslag genomen partij behoorden AK47 wapens en munitie, handgranaten, granaatwerpers, mortieren, dynamiet en satellietapparatuur. Het Surinaams Openbaar Ministerie had inmiddels, door samenwerking met de Braziliaanse justitie, ook al genoeg bewijs dat Dino actief was in de drugscriminaliteit. Op 11 augustus 2005 werd Dino in Paramaribo tot acht jaar celstraf veroordeeld wegens internationale drugshandel en wapensmokkel. Dit proces werd gekenmerkt door een groot aantal bezwaren die de advocaten van Dino, waaronder Irwin Kanhai, herhaaldelijk opwierpen en die door de rechter steeds werden verworpen. Van de acht jaar celstraf die Dino opgelegd kreeg, heeft hij maar drie uitgezeten.[3][4]
  Dino zou Chan Santokhi, toen deze nog hoofdcommissaris van politie was, hebben bedreigd toen hij hem liet arresteren. Toen Dino het politiebureau werd binnengebracht zou hij, doelend op Santokhi, geschreeuwd hebben: “Waar is jullie baas? Dan kan ik hem een fax sturen”. Een verkapt dreigement.[5]
  [bewerken]Militaire loopbaan

  Dino is net als zijn vader ex-militair en ging in 1990 met ‘groot verlof’. Ondanks dat hij de kaderopleiding voor sergeant nooit gehaald heeft, heeft hij deze rang wel gekregen. Zijn vader was op dat moment leider van het Surinaams leger en het vermoeden bestaat dat hij een bepaalde invloed heeft uitgeoefend op de benoeming van Dino.


  Maak melding

 46. @Henk Molenaar wawww thx voor deze eyeopener ,..
  zowel vader als zoon zijn boeven en criminelen,..wat en toekomst staat Suriname te wachten zeg.


  Maak melding

 47. aan de ene kant snap ik bepaalde reactiesm maar aan de ander kant vraag ik me af wat jullie bezielt. gaat bouterse op reis draait reisbureau lackin op volle toeren, gaat hij niet is het commentaar anders. ik walg van jullie


  Maak melding

 48. Pres, blijf maar thuis, ze kotsen je uit die gasten van de EU, die Ptatta ziet jou liever in de lik, no go tang na oso, no go weer joe ede dape, er is thuis genoeg te doen, richting 2015, en nu helemaal met onze
  Chandrika want die gaat zich helemaal paars verven.
  En dan, ja wat ik begrijp Pres, jullie gaan de boel vegen.


  Maak melding

 49. @@ Medusa mijn naam wordt misbruikt!!!! Degene die dat doet mag van mij de kanker krijgen!!! zie de onderstaande! heb een vermoeden van wie het komt!!
  Let op de kl. en hoofdletters!! en de schrijftaal!!

  @MEDUSA
  LIEB A MANG MIE MATI.
  Kan jij het beter?
  die man geeft zijn mening, respecteer dat.
  dat is het probleem met jou, oen.

  Deze (zij)mag naar de verdoemenis van mij!!!!!!


  Maak melding

 50. @alleen, heel goed gezien!
  das precies wat ik bedoel, deze ka euro suri’s hebben blijkbaar zo’n miserabel leven dat ze op alles een negatief oordeel hebben.
  tjepoti…kowroe e priet deng mars now


  Maak melding

 51. Ik begrijp onze president wel! Hij is geen president geworden om SU echte voorspoed te brengen. Hij voelt zich niet zeker om in het gezelschap van andere integere staatshoofden. Hij ziet er erg tegenop om SU internationaal te vertegenwoordigen, allerlei ingewikkelde agenda’s te bespreken. Dat kan hij niet. His mission is completed! Hij heeft Amnesty voor zichzelf geregeld. Ik denk dat minister Lackin een relatief betere vertegenwoordiger is. SU profileren door Bouta is not done in dat sterke gezelschap van echte democratische staatshoofden.
  In SU zijn er wel verkiezingen gehouden, maar de huidige democratie is een van weinige waardigheid. Een democratie met enige waardigheid geeft haar volk gerechtigheid! En dat kan niet met deze president met een discutabele reputatie. Gerechtigheid volgt als daders gestraft worden (er zijn 15 personen vermoord) en slachtoffers genoegdoening ontvangen
  EN DAT WIL DEZE PRESIDENT HET SURINAAMS VOLK NIET GEVEN.


  Maak melding

 52. zijn grote smoel zit nu in zijn achterwerkk

  de grootste lafaard die sme ooit gekend heeft

  je kunt je niet voorstellen dat er nog mensen achter hem aanlopen

  denk toch aan je zelf respect mensen ,je eigen etiek..


  Maak melding

 53. Surinaamse leiders hoeven helemaal niet te gaan naar dit soort meetings.

  Het is toch steeds een bedelvaart……als een stelletje slapelingen bedelen bij die Europeanen die zelf de concurrentiestrijd met Azie glorieus aan het verliezen zijn.

  Surinaams volk richt je economische plannen op Azie, Afrika en natuurlijk Noord en Zuid Amerika.

  Europa is finished….dead meat …game over !!!!!


  Maak melding

 54. Tijd voor DDB voor een goed live Teeveegesprek met Oprah Winfrey van 3 uur, waarin hij over zijn misdaden verteld en hij de Surinamers en Suriname heeft aangedaan en wat voor zware straf hij moet krijgen en verdient.


  Maak melding

 55. Tijd voor DDB voor een goed live Teeveegesprek met Oprah Winfrey van 3 uur, waarin hij over zijn misdaden vertelt en hij de Surinamers en Suriname heeft aangedaan en wat voor zware straf hij moet krijgen en verdient.


  Maak melding

 56. @medusa maak maar geen herrie over wat eerst moet komen de c of de s. er is geen noodzaak om te minachten.
  waar ik Spaans heb geleerd? Juan Gabriël zal wel fout zitten. jij zult wel beter weten.

  @Koos, geen familie verloren maar wel goede vrienden en voormalige kameraden en weer anderen die de weg kwijt zijn door de binnenlandse oorlog.


  Maak melding

 57. @Wiep-Ding
  No spang!Ik maak me niet druk!
  We zijn goeie vrienden op dit forum dus jij zal nooit iets slechts over mij zeggen!Omgekeerd ook niet!

  Oen moes drieng wang pampero ete na Kwakoe!
  Parbo of sranang bierie!


  Maak melding

 58. Christine Lagarde, managing director of the International Monetary Fund (IMF) visited Chile in mid-December on a tour that corresponded with a meeting of the Community of Latin America and the Caribbean (CELAC) finance leaders in Chile.

  During her visit, Lagarde met with Chile’s president Sebastian Piñera, the National Goods Minister, Felipe Larraín, and president of Chile’s Banco Central, Rodrigo Vergara. She also participated in a town hall style Q&A for economy students at Universidad de Chile called “Chile’s Next Generation asks the IMF.”

  “It has been a pleasure to visit Chile. I had very productive meetings,” Lagarde said in a statement after her visit. “Chile’s strong economic policy framework, including a fiscal rule, inflation targeting, and exchange rate flexibility has underpinned the economy’s resilience in the face of the global financial crisis and the devastating earthquake in February 2010.”

  Chile’s economic resilience has continued to surprise the international financial community. It’s annual growth rate is currently over 5 percent, leading experts to anticipate it will reach ‘developed nation status’ even before 2018, the government’s official goal.
  ……………………………………………….

  Besides steady economic growth, Chile recently tied with Uruguay as the least corrupt nation in Latin America, according to The Corruption Perceptions Index’s 2012 study. Chile ranked 20th in the world for least corrupt nations.
  ………………………………………………

  The CELAC conference held in Viña del Mar rallied economic leaders throughout the region towards sustainability and economic independence from global influences. Held on December 14, this was the first international CELAC summit of its kind.

  “We must grow independently of the United States and Europe in order to continue to prosper,” Piñera, who is also the pro-tempore president of CELAC, declared to the press alongside Lagarde.

  “Chile is clearly one of the most stable and prosperous nations in South America – as I would say, one of the best students in the class,” Lagarde told the press.

  CELAC-EU Presidential Summit Jan. 25- 27

  Lagarde’s visit to Chile and the meeting of CELAC finance ministers preempt the prestigious CELAC – EU Presidential Summit to be held at the end of January in Santiago. Leading up to the event, financial ministers, business leaders, and foreign ministers from CELAC-EU are holding a series of meetings to determine the agenda of the presidential summit. The event aims to grow direct European investment into Latin American economies with the goal of building mutually beneficial relationships.


  Maak melding

 59. Bouta poept in zijn broek om dit soort bijeenkomsten te bezoeken, gewoon omdat hij niet weet hoe om te gaan met eerlijke mensen die de wereldeconomie daadwerkelijk willen opvoeren.
  Bouta hoopt dat hij tot 2015 aan kan blijven als pres, maar helas voor hem zal hij zijn termijn niet kunnen voltooien.
  Weg blijven van dit soort belangrijke bijeenkomsten is een duidelijk teken aan de wand.
  Bouta vreest dat hij meteen in de boeien wordt geslagen vanwege al zijn wandaden, in het verleden zowel als in het heden.
  Dat de reislustige Winston Lackin zich daar wel zal gaan vervoegen doet niets af van alles dan nu fout gaat in mijn SU.
  Winston Lackin is gewoon niets anders dan een marionet van Bouta, dat weet inmiddels de hele wereld.

  Het is nieets dan een schijnvertoning hoe Bouta dit nu weer denkt op te lossen.
  Bouta stuurt zijn schoothond Winston Lackin.


  Maak melding

 60. Bouterse is een sterkte leider die niet met zich laat sollen.
  Hij laat aan eu merken dat hij niet in hun geïnteresseerd is.
  Jullie zijn in mijn land gekomen om bouterse in eigen huis te vernederen”oké”nu heeft bouterse geen zin om met hun te overleggen.

  Dati na à tori pres bouterse,laten die europeanen hun eigen shit op eten.

  Mister lachking sterkte


  Maak melding

 61. Bouterse heeft gelijk, als ze zijn amnestie niet erkennen zodat hij straffeloos gesteld is voor zijn betrokkenheid bij 15 moorden en ze hem niet als hun gelijke willen beschouwen dan is het beter dat hij weg blijft en hij in zijn eigen buurthuis een show opvoert waar je wel kan scoren met onzin.


  Maak melding

 62. Waarom niet meteen een reden kunnen geven waarom hij niet aanwezig kan zijn? Het is aannemelijk dat men tijd nodig heeft om een “geloofwaardige” leugen te verzinnen. Aannemelijk is dat DDB geen zin heeft in dat gezelschap als enige “paria” te worden behandeld. Zijn vrienden uit Venezuela hebben hem daarvoor gewaarschuwd. Per slot van rekening is hun president er ook niet.


  Maak melding

 63. Jolanda 2 je moet je laten na kijken , want de taal die je uitslaat geeft aan tot welke groep je behoort .
  het is wel triest dat je alles persoonlijk opvat .
  discusie betekend niet de oorlog verklaren aan een andere .
  jolanda heeft volkomen gelijk , ze probeerd gewoon de richtlijnen aan te geven en niet dat ze surneds door het slijk haald .
  probeer het te begrijpen alvorens je verhit raakt .
  ik neem aan dat je het onzetend moeilijk hebt in nederland .
  dus je hoeft niet te doen alsof nederland het paradijs is , dat was het vroeger maar nu is het hoofdpijn en zeg niet dat het niet waar is jolli 2
  groetjes van alle echte surinamers .


  Maak melding

 64. SRA, in welke opzichte vindt jij Bouterse een sterke leider ?

  – uitvoer verkiezingsprogramma ?
  – verantwoording afleggen in het DNA ?
  – beloftes nakomen ?
  – suriname een internationaal gezicht geven ?

  De man bekleed nu 2,5 jaar de positie vanpresident, maar als je eerlijk bent heeft hij op de genoemde punten gefaald. Zijn verkiezingsprogramma blijkt los zand te zijn. Het rammelt aan alle kanten. Zijn programma heeft niet eens een financiele onderbouwing. Los van het feit dat nagenoeg niets concreet is weet niemand hoe men dit allemaal moet betalen.

  Een sterke leider gaat ook geen debatten uit de weg. Bouterse moet zijn smoelwerk vaker in de DNA laten zien. Het volk betaald Bouterse vorstelijk voor zijn broddelwerk. SRA, ben je ook een sterke leider als je je beloftes niet kunt nakomen ? Bouterse heeft de ouderen een worst voorgehouden mbt verhoging AOV. Dit is toch om voor te schamen. Dit is gewoon ouderen besodemieteren.

  Ik heb het al eerder gezegd, de globalisering gaat komende jaren toenemen. Om te kunnen groeien moet Suriname internationale samenwerkingsverbanden aan gaan. Suriname heeft een leider nodig die internationaal een gezicht kan geven. Vind jij Bouterse in dat opzichte een sterke leider ? Bouterse heeft een jaren 80 mentaliteit en met zijn strategie zet hij Suriname internationaal buitenspel. Ik gun SU veel welvaart, maar onder populist Bouterse gaat het niet werken. Het land leeft op olie en hoge grondstofprijzen, maar als morgen de markt instort staat SU met lege handen. Wordt tijd dat iemand anders aan die knoppen gaat zitten.


  Maak melding

 65. beste koos,wat je hier beschrijft is helemaal waar,daarom ben ik het helemaal mee eens,ik heb hier niks aan toe te voegen,maar ja
  probeer dat maar aan die mensen wijs te maken,tijd voor een nieuwe president,want onder deze man zal suriname nooit en nooit
  veranderen.


  Maak melding

 66. Rechter Nankoesing mogelijk betrokken bij moord op Wilfred Hawker

  Suriname als ultieme bananenrepubliek: het wordt echt steeds gekker. De rechter van het 8 december proces staat op de foto met geweer bij gewonde Hawker die even laat wordt geexcuteerd op brancard.

  Paraman: graag jou commentaar.

  ttp://www.youtube.com/watch?v=xExQiujRTLk


  Maak melding

 67. Yolanda2,
  wat een taal zeg bah bah bah,door je typgedrag laat je DUIDELIJK merken dat je een creoolse viswijf bent.
  Wie bedelt nou?Je eigen familie toch en jij “stuurt”euries die jezelf keihard nodig zal hebben hiero. pfffff.

  Sorry hoor Wiep-Ding, ik had niet van je verwacht dat je zulke taal zou gebruiken,ik vind je reakties altijd keurig,waartoe woede kan lijden jeemig.


  Maak melding

 68. Henk Molenaar
  Rechter Nankoesing mogelijk betrokken bij moord op Wilfred Hawker

  Suriname als ultieme bananenrepubliek: het wordt echt steeds gekker. De rechter van het 8 december proces staat op de foto met geweer bij gewonde Hawker die even laat wordt geexcuteerd op brancard.

  Paraman: graag jou commentaar.

  ttp://www.youtube.com/watch?v=xExQiujRTLk

  Jij lult weer uit je vette nek. Een half uur eerder was ik samen met Dhanus op de marinebasis te Beekhuizen. Nan had er part noch deel aan muggensifter.


  Maak melding

 69. Kondremang wat hoor ik daarnet, Chandrika en de Pres zijn stonka, iemand belde me op en zei, boi a klarie,
  no wang sma no moesoe lul moro, alles is al geregeld naar 2015 toe, neks ne broko moro, sanggggg dacht ik toen, ai, was te verwachten.
  Op NOS.nl was eea al te zien, maar mie werie, dus ik ga nu meuren, morgen lees ik eea wel.


  Maak melding

 70. reden is simpel,een x aantal blanken zijn niet te vertrouwen.kijk maar naar Gaddafi.kijk ook maar naar Saddam is geholpen door Amerika om aan de macht te komen en dan sturen ze hun zonen en dochters om daar te sneuvelen. nu zijn ze weer bezig bommen te gooien in Mali.goed zo Bouta te ju e njan nanga dibri ju moesoe njan nanga langa vorkoe.

  Mundo


  Maak melding

 71. @ sra en al die paarse DROMERS.
  Reageren inhoudelijk en met feiten en goede argumenteen op was Koos voortreffelijk op zaterdag 19 januarie om 15-45 uur heeft geschreven, jullie lullen altijd een eind weg zonder inhoudt,spreek Koos tegen als jullie dat kunnen stelletje domme achterlijk schapen.


  Maak melding

 72. @Mundo
  Je schrijft:”Een x aantal blanken zijn niet te vertrouwen.Kijk maar naar Gaddafi.Kijk ook maar naar Saddam”!

  Mijn vraag aan jou is,waren Gaddafi en Saddam,dan wel te vertrouwen?”!


  Maak melding

 73. @Fer E, dat je het nog niet doorhebt dat mevr.Lagarde slechts een vooruit geschoven post is. en je komt met een hele waslijst met van wat allemaal niet wat.

  het is maar een verdeel en heers zetje van de EU. Zuid-Amerikaanse naties (politieke en economische unie van de 12 onafhankelijke landen UNASUR)willen ze iets anders voorschotelen. de Mercosur die tot doel heeft om vrije handel en vrij verkeer van goederen, personen en kapitaal te bevorderen daar willen zij ook (misschien geen personen) geen graantje, maar een dikke graan meepikken. wat als de caraibische gemeenschap, zuid Amerika met elkaar handel drijven en ook met Azie of Rusland. moni no ey kon na EU.


  Maak melding

 74. Goede zet van Bouta. Geen oor geven aan die verdomde Europeanen. Zodra ze hun zinnetje niet krijgen gaan ze huilen.Werelds grootste huichelaars Euro trash.


  Maak melding

 75. @blackawatra
  Juist niet zo’n goede zet van Bouta.Als hij geen oor wilde geven aan die verdomde Europeanen,dan had hij zijn minister van Buitenlandse zaken OOK NIET er op af moeten sturen!
  -Na srefie lik’mie no wan tak’nanga joe ma mie ê sinnie mie zoon foe kong arkie!
  Wat voor goede zet????? 😳 😳
  Hij zal zich toch ook zeker moeten houden aan de afspraken die er worden gemaakt.
  MET OF ZONDER HEM!!!


  Maak melding

 76. Zondag 20 januari 2013 om 13:47 uur, door Tjali bit mi

  @Fer E, dat je het nog niet doorhebt dat mevr.Lagarde slechts een vooruit geschoven post is. en je komt met een hele waslijst met van wat allemaal niet wat.
  ……………………………………………….

  @Tjali bit mi:

  Wij houden het even dicht bij huis. (Zuid-Amerika)

  Neem even rustig de tijd en raadpleeg (Prensa Latina)

  Zie recent bericht over Brazilië m.b.t. de oplevering van 400 woningen in een gebied voor gezinnen met lage inkomens. “Mijn huis, mijn leven”.

  En volgens de President Dilma Roussef, is ze ook volop bezig met “armoede” bestrijding in haar land.
  Ook dit onderdeel zal ze ter sprake brengen op de Celac-EU conferentie in Chili.


  Maak melding

 77. @@ Seng -sang wat?? groetjes van alle echte surinamers?
  nou jij bent in mijn ogen een van de nep en valse surinamers. Je naam zegt al genoeg spleet oog! dat komt door knijpen en te vragen van hoe komt het eruit, hoe komt het eruit want als je poept, dan heb je spijt van, omdat morgen moet je weer vreten. Gelukkig is mijn hond aan de lijn. GRRRR WAF, WAF, IK BIJT IN JE BILLEN JOE DAGOEBAL.


  Maak melding

 78. Topic zegt meer dan genoeg zou ik denken!

  Schijthuis Bouterse durft zijn smoel gewoon niet te tonen daar!

  Grote bek en totaal geen enkel fatsoen, dat is Bouterse, veel geschreeuw maar totaal geen enkele binding met zijn eigen land!
  Zakkenvullende coke snuivende idioot.
  Jij maakt SU kapot met je grote bek, donder toch op sukkel.
  Als je SU daadwerkelijk naar grotere hoogte wilt brengen geef je jezelf aan, moordenaar, dief, smokkelaar en landverrader!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.