Surinaams staatshoofd zet spoed achter corruptiewet

106

PARAMARIBO, 17 jan – President Desiré Bouterse zet spoed achter de behandeling van het wetsvoorstel tegen corruptie. Volgens de Times of Suriname wil Bouterse het voorstel zo snel mogelijk ingevoerd zien. De ministerraad is al aangespoord om tot behandeling over te gaan. Dat moet al op de eerstvolgende raadsvergadering. Waar de plotselinge haast vandaan komt is niet duidelijk.

Bij de laatste opiniepeiling van Idos bleek Bouterse vrij hoog in aanzien te zijn bij respondenten. Aan de andere kant heeft een overgroot deel de buik vol van corruptie in en rond het regeerteam. Bouterse heeft in elk geval aangespoord tot haast. Ook de Staatsraad moet zo snel mogelijk klaar zijn. Het voorstel kan dan naar het parlement. Volgens de Times betreft het hetzelfde voorstel dat door de vorige regering was ingediend bij het parlement.

De toenmalige president, Ronald Venetiaan, trok het voorstel in tijdens de behandeling. Er zouden nog wat bedenkingen zijn. Het parlement zag het voorstel niet terug. Bouterse beloofde bij zijn aantreden een ‘kruistocht tegen corruptie.’ Het voorstel zou zo snel mogelijk worden ingediend. Vorig jaar startte oppositiepartij Doe een handtekeningenactie om het voorstel eindelijk bij het parlement te krijgen. Er werden duizenden handtekeningen verzameld onder een petitie voor het staatshoofd.

106 REACTIES

 1. Amnestiewet word binnen een week behandeld en aangenomen corruptie wet zijn ze al 2,5 mee bezig.
  Als Bouterse de Surinamers serieus neemt dan pakt hij die duizenden hectare grond af van zijn vrienden en familie.


  Maak melding

 2. Bouta wil wel heel snel af van zijn familie, aanhang etc. Of wil hij meer voor ze kunnen regelen?

  De grote leider, zelf niet vies van nepotisme, wil snel een anti corruptiewet.
  Als deze man eerst stopt met Nepotisme, eerlijk is de amnestiewet terug draait en eerlijk zijn gemaakte fouten toegeeft, stopt met de financiering en het toestaan van drugs criminaliteit dan geloof ik hem.


  Maak melding

 3. wat is er dan fout als bouterse die corruptie zo snel mogelijk in wil laten voeren,het is wat hij beloofd had,dus waarom mag hij die goede stap niet doen,hij is er tenminste mee bezig en wil het ook uitvoeren in tegenstelling met de vorige regering.
  zou het zijn dat er vele corrupte praktijken dat zich in de vorige regering toen heeft afgespeeld aan het daglicht geopenbaar zou worden dat venetiaan die wet voorstel ingetrokken heeft.
  nu dat bouterse die wet zo snel in wil laten voeren,wordt er van alle kanten negatieve uitspatingen geuit.


  Maak melding

 4. Hiermee is Carl Breeveld en de Surinaamse bevolking weer 2.5 jaar zoet.Dan krijgen we nieuwe verkiezingen waar de corruptie wet weer centraal zal staan.Wie houd wie voor de gek in dit land.


  Maak melding

 5. Als Bouterse zegt dat de anticorruptiewet ingevoerd moet worden, weet hij uiteraard dat dit hem een heleboel goodwill oplevert. Zeggen dat de anticorruptiewet ingevoerd moet worden en die wet echt invoeren, zijn echter twee verschillende zaken, ik geloof het pas wanneer de wet net als de 18000 toegezegde woningen er daadwerkelijk staan. Als onder leiding van Bouterse deze wet ingevoerd wordt, kunnen we dat slechts als positief bestempelen en krijgt hij van mij alle eer.


  Maak melding

 6. SRA: Je land ligt ten Zuidoosten van Amsterdam,daar zal je ook verblijven tot in lengte van dagen, want je bijstandsuitkering kan je niet exporteren.Je hebt geen land je behoort tot de landlopers- en lozen


  Maak melding

 7. sra.
  Hahahahaa laat me niet lachen, was het niet deze zelfde Bouterse die de drugs bestijdings beleid naar zich toe trok? en wat zien wij? er zijn de afgelopen jaren duizenden kilo’s drugs uit Suriname onderschept.
  sra hoe lang denk je dit vol te kunnen houden mi boi.


  Maak melding

 8. Er komt geen dag voorbij op dit forum zonder elkaar te beledigen……

  Bouta wil mischien wel maar hij wordt tegengewerkt door corrupte lieden en mede regeerders.


  Maak melding

 9. Corruptie zal heel moeilijk te bestrijden zijn zolang het volk niet massaal in opstand komt en gaat demonstreren en eventueel een paar van deze criminelen in het openbaar niet gaat lynchen…..Zie noord Afrika.

  Omdat niemand het wat kan schelen wat en hoeveel deze minister hebben gestolen wordt het als tolereerbaar aanvaard, stelen is heel normaal in Su, zie de occupeerwet… Zo ook de vorige regeringen en ook voor de toekomstige regeringen, die stelen een vorm van surinaamse cultuur vinden, als je maar een goed genuanceerd argument ervoor kan bedenken…

  Als een minister in een beschaafd land betrapt wordt dan is hij op staande voet ontslagen, in SU wordt hij beschermd door zijn mensen en volk…


  Maak melding

 10. Wat gebeurt hier nl, spoed achter een corruptiewet, was ie er voorheen, of mis ik wat we zitten in 2013,
  nou ja, is dit iets nieuws, boi, mek deng lieb eng heeft geen zin, zoiets werkt toch nergens te wereld, dit is nergens uit te roeien.


  Maak melding

 11. Ook al is na 2,5 jaar 99,99% van de geplande luchtkasteel-projecten niet tot realisatie gekomen, als deze anticorruptiewet maar tot uitvoering komt, dan pas gloort aan het eind van die lange donkere tunnel eindelijk wat licht voor land en volk.
  Maar ja, wie gelooft er nog in?
  Of wordt het anticorruptie ten faveure van de huidige hyena’s.


  Maak melding

 12. @Rechtdoorzee
  Je zegt:”Ook al is na 2,5 jaar 99,99% van de geplande luchtkasteel-projecten niet tot realisatie gekomen”.

  Correctie: geplande luchtkasteel-projecten kan je nooit tot realiseren,want LUCHTKASTELEN bestaan niet en hebben sterker nog ….. nooit bestaan.
  Dus hoe kan je de illusie hebben iets dat NOOIT bestaan heeft te realiseren??????


  Maak melding

 13. die corruptie-wet moet komen,maar zonder uitzondereringen van personen,stichtingen ,n.vees,beevees..

  de corruptelingen moeten ook gestraft worden en de bewezen goederen landen moeten direkt ge-confiskeerd worden door de staat..

  pas dan spreek je over een wet-geving die door iedereen serieus wordt genomen,misschien ook door het buiteland..

  we wachten af..


  Maak melding

 14. Sra,

  De negatieve aantijgingen van sommigen ten aanzien van de ontwikkelingen in Suriame zal nimmer verminderen.
  Pas als de economie van Surianme op haar gat zou liggen zou dit negatief gedrag misschien stoppen hoewel het mij niet zou verbazen dat deze negatievelingen Suriname dan nog een trap na zouden geven.

  Apocalyptische voorspellingen van de contra’s;

  Als we de onheilspellende voorspellingen van sommige mensen moesten geloven dan zat de Surinaamse economie op dit moment op zijn gat en stonden we met z’n allen met voedselbonnen in lange rijen voor de lege winkels. De doemscenario’s uit de jaren tachtig werden ons opgedrongen ter herinnering uit die zwarte periode. Sommigen waren daar van overtuigd en wilden graag deze onheilspellende voorspellingen geloven en zeer graag bewaarheid zien. De messen werden als het ware al geslepen.
  Echter tot nu zijn die voorspellingen niet uitgekomen, sterker nog de Surinaamse economie groeit als nooit te voren en volgens financiële specialisten zal van een economische teruggang in de nabije toekomst zeker geen sprake zijn.
  Nu zou je verwachten dat sommigen hun ongelijk zouden toegeven en berusten in het feit dat economische perspectieven voor Suriname wel degelijk rooskleurig zijn. Dit op basis van argumenten van internationale instanties zoals IMF, Fitch, Standard & Poors, etc..
  Maar sommigen geven telkens een andere draai aan. Nu beweren ze dat de economische groei te danken is aan de vorige regering. Juist ja. Maar konden de verschillende doemscenario’s over de economie van Suriname in 2010 dan niet achterwege gelaten kunnen laten en hadden sommigen toen al niet kunnen aanvoelen en voorzien dat de nalatenschap van de vorige regering als springplank zou kunnen dienen voor huidige regering in die economische ontwikkeling?
  Waarom zouden sommige gasten zich toch al deze moeite getroosten om de huidige regering bij voorbaat al af te schrijven? Het is toch veel makkelijker om afstand te nemen van een voorspelling dat onwaar is gebleken ?
  Maar misschien is er een andere mechanisme aan het werk. Onder de mensen die beweerden dat Suriname met de regering Bouterse/Ameraali richting financieel bankroet zou afstevenen bevinden zich best ook wel slimme mensen. Maar zoals ze in het Engels zeggen; you don’t have to be nuts to believe something crazy. Deze woorden ondersteunen de hypothese dat hoe sterker mensen in iets geloven hoe meer intellectueel arbeid ze willen verrichten om het te blijven geloven.


  Maak melding

 15. Als de pres.zelf zich inzet om de wet goedgekeurd te krijgen,dan is het een surrogaat van een surrogaat corruptie wet.Absoluut krachteloos.Hij mag dan aan het seniel worden zijn[AOV verhoging],maar zo dom is hij nog niet om de stok te reiken waarmee de hond geslagen moet worden.

  Cobie


  Maak melding

 16. Dat je er mee bezig bent en de wil toont om dit gezwel gecreeerd door de NPS wilt weg snijden spreekt van moed uwerzijds.Venetiaan en comparanten zullen niet blij zijn waar je mee bezig bent.Ik hoop dan ook dat de kiezers jou nog meerdere regeer termijnen zal gunnen om orde op zaken te stellen.Hou Abraham in de gaten en zeg hem dat zijn vader hem met een kachel daar boven op hem wacht.


  Maak melding

 17. Ik,Surined, was het licht in Uwer donkere dagen mijn liefhebbende ’80 ,…

  ’t enige wat ik/wij vroeg(en) na zoveel opoffering was/is genegenheid!!

  naar nu blijkt;..Fatsoen vertrok uit Su in 1975!!!


  Maak melding

 18. @ Medusa,

  Dank voor je correctie, maar dat wist ik ook al.
  Het ging eigenlijk om de woordspeling.
  Had ik alleen ‘projecten’ gezegd, dan zou het komisch effect teniet zijn gedaan.
  Want, laten we eerlijk zijn, alle geplande mega-projecten tot nog toe zijn onhaalbaar gebleken.
  Vandaar luchtkasteel-projecten.
  Maar ik schat je hoog in en denk dus dat je de content van mijn posting ook wel hebt begrepen.


  Maak melding

 19. @ Rechtdoorzee
  I like your style!Heel netjes en sportief van je!
  Ik deel wel ’s speldenprikken uit en jij blijkt er wegens jouw sterk karakter goed bestand tegen te zijn.
  En zo hoort dat.Proficiat nogmaals!
  Ik had je ook begrepen hoor! 😀


  Maak melding

 20. Whahahahahaa, mop van de Eeuw.

  De grootste dief wil corruptie indammen.

  Wel….het gaat je niet lukken, zolang jij en je matties niet alles inleveren, wat jullie gejat hebben van het Surinaams volk.

  Het wordt je nekslag!


  Maak melding

 21. @Roy
  Zeventien jaar geleden was hij,God, even terug om te zien of hij zich vergist had.
  Maar is in mei 2010 per eenparig versnelde beweging met ruimteschip richting hemel vertrokken en in Augustus 2010 toen hij onderweg per satelliet van de inauguratie vernam, hij in de 5de versnelling is gegaan!


  Maak melding

 22. Maar wat lees ik hier?
  Ach Bouta ga je schamen shame shame shame on you!!! BAH

  President Desi Bouterse heeft onderminister Mahender Gopi eervol ontslag verleend. Dit formele besluit heeft het staatshoofd op 9 januari genomen. Op 27 december stelde Gopi zijn functie ter beschikking, na een onderhoud met de president. Bouterse aanvaarde de portefeuille van Gopi, die onderminister was op Regionale Ontwikkeling.

  Gopi heeft 94.600 hectare in concessie gekregen van minister Ginmardo Kromosoeto van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer, terwijl hij al onderminister was. Bouterse had een diepgaand onderzoek in deze zaak aangekondigd. De president deelde mee dat een breder onderzoek op het gebied van concessieverlening wordt voortgezet. De concessies van Gopi zijn op 21 december in het parlement aan de kaak gesteld door parlementariër Arthur Tjin-A-Tsoi (Nieuw Front/NPS).

  Bouterse heeft Gopi per 31 december eervol ontslag verleend, “onder dankzegging van de door hem als zodanig aan de Staat bewezen diensten”.


  Maak melding

 23. Incontindtie,sra.
  Dino Bouterse heeft zijn eigen website daar spreekt iedereen de zelfde paarse dogmatische taal.
  Of je luisterd naar de Limbo danse op sky radio daar word alles mooier en geweldiger voorgesteld dan het is.
  En over dromen gesproken, ik kijk naar de realiteit, en jullie blijven dromen over de paradijs die nooit zal komen.


  Maak melding

 24. Een dief die de rechter DE les leest!! en verklaart zich, zijn handen in onschuld gewassen te hebben!!!!

  De Zon komt in deze tijd van Bouta niet meer op vanuit het westen maar Oosten!!


  Maak melding

 25. @@ Marina De misdaad is al georganiseerd. Nu de politie nog.

  Bouta weet wat je zegt, zeg niet wat je weet!!
  Vergeet de Gang/Bang van jou ook niet!! Als de nek draait dan draait het hoofd automatisch mee. Hoe zit met Dino??


  Maak melding

 26. Nu deze moordenaar twee en een half jaar de gelegenheid heeft gehad om zijn fortuin veilig te stellen, en het volk bestolen heeft, en wie weet zoveel miljoenen naar een buitenlandse rekening gesluisd heeft, heeft hij in eens haast met een anti corruptie wet, hoe doorzichtichtig kun je zijn.


  Maak melding

 27. @@@ GMAP WAN sani bo kong in december en ete wan ini Februari a bing taki!! ma a no taki in soortoe jarie!! 2015?? voor de volgende verkiezing??? Hi hi.


  Maak melding

 28. Ahh….soh. in 2 acties even snel de eigen corruptie in de eigen mega graai partij weggemoffeld.
  Maar waar zijn toch die 96.000 hectarre dan.
  Bij gopi of bij de mega graai leider?


  Maak melding

 29. HAAAI!! GRIJS OF HALF GRIJS HARIGEN ik weet dat juli lang niet meer naar SU gaan dus beinvloed andere niet BAAS BOUTA doet wat gedaan moet worden laat die mana zijn LAND city HIJ is een echte SURI juli oltimers. Wat SURINED je bent SURI of je bent NED SURINED dat zijn mij Kinderen Vader SURI Moeder NED Vader SURI PASPOORT hun Moeder NED PASPOORT

  CRABBEN MOETEN UIT SU BLIJVEN

  O JA DENK aan JE HART ZIELIGE VERRADERS !!

  En zakelijk blijven geen gelach of lucht je Hart

  Tjago MIN


  Maak melding

 30. aahh…..een stelletje zg intellectuele naivelingen doen het denkwerk daar.
  Dit is mijn boodschap.. zie maar wat de familie erfenis is van Speer en Goebels. U belast uw kinderen en kleinkinderen.

  Geschiedenis en ethiek!


  Maak melding

 31. Bille-tollie krijgt eervol ontslag,maar mag die 90000 ha behouden.Wie heeft het over corruptie, als de helft van de pres is?
  Dan is het logisch dat bille-tollie eervol ontslagen word.


  Maak melding

 32. gopi eervol ontslag gegeven voor de bewezen diensten..

  de diensten zijn,,, stelen, liegen, bedriegen, oplichten, net geen verkrachting,,, met medeweten van de pres ddb..

  tjin a sjoi nog in volle dienst gevolgen volgen nog ..

  kromo pawiro minister van huis vestings zaken , nog in volle dienst,moet nog de laatste toets doorstaan..

  de hele boeven bende moet opgeruimt worden z.s.m…

  zeg maar niks over abrahams o-w de top crinimeel.


  Maak melding

 33. De bevolking gaat natuurlijk in grote getale de straat op om te protesteren tegen zoveel onrechtvaardigheid..

  O nee, we zijn in Suriname.

  Iedereen doet een plas en alles blijf zoals het was….

  Treurig


  Maak melding

 34. @medusa

  jabaya, de almachtige heeft ons geliefde land verlaten, ons land welk nu geleid wordt door de duivel met de satans als aanbidders wiens mars van tyd tot tyd GRATIS gevuld worden met oud vreten en warm bier onder het genot van muziek in OCER…de duivel weet hoe hij zijn volgelingen oftewel de satans moet paaien…
  zij die hun ziel hebben verpacht aan de duivel voor wat oud vreten worden dan ook door dezelfde duivel flink in de maling genomen…de duivel houdt ze een gratis huis voor hun ogen…


  Maak melding

 35. oja, notabene wordt corruptie aangemoedigd en wordt de fraudeur ook nog eens royaal beloond, zie geboefte mahinder gopi, hy krijgt eervol ontslag….ha ha ha ha


  Maak melding

 36. Wat denk je van ene Rashid Doekhie dan???
  Die heeft 21 Domein percelen in zijn bezit en vervolgens zei hij dat dit alles op een eerlijke manier is verkregen.
  Ja me hoela!!! Ook door coruptie en zo kun je verder wie allemaal in die kliek zit.


  Maak melding

 37. Wanneer het over corruptie gaat zijn we altijd geneigd direct onze leiders aan te vallen.

  In dit geval maakt het niet eens uit of het om Bouterse of Venitiaan gaat.

  Het Surinaamse volk staat in de wereld zeker niet bekend om zijn integriteit. Corruptie werkt niet van boven naar beneden, maar van beneden naar boven.

  In Noord en Zuid Amerika staan we bekend onder de naam ’the Stinkin Surinam’.

  Je moet de toeristen horen op vliegveld als ze Suriname verlaten.

  – I’m never coming back again.
  – Can’t wait to leave this f…. hell hole.
  – The people of Belize and Aruba are more friendly.
  – Hotel staff was flirting with my wife and 13 year old daughter.

  Verbeter de wereld begin bij jezelf, want het volk van Suriname heeft een lange weg te gaan.


  Maak melding

 38. Thx Esmerald,

  De waarheid doet teveel pijn voor sommigen.

  Er zijn te veel huilebalken die dagelijks hun emoties spuien zonder in de spiegel te kijken.

  En ze weten het diep in hun hart wel, want ze kijken ook tv en zien hoe anderen op de wereld wel succesvol
  zijn ondanks dat ze weinig hebben.

  Maar het is makkelijker om te klagen dan de offers voor je kinderen te brengen die nodig zijn.

  De Verenigde Staten weigerden zich te laten onderdrukken en versloegen zo de Britten.

  Je wordt niet onderdrukt, je laat je onderdrukken. En zij die emotioneel zijn, blokkeren alle wegen die leiden naar vrijheid en gerechtigheid.


  Maak melding

 39. Meneer Bouterse, met deze stapt haalt u mij helemaal terug in Suriname. Ik waardeer u, ik respecteer u, OMDAT u doet wat u beloofd had. Tot kortgeleden had ik er bijna geen vertrouwen meer in. Dus heeft u bij deze ook echt laten zien, dan u uw beloftes waarmaakt.

  Ik juich deze stap toe.

  NF/VHP zijn de oorzaak van corruptie toename sinds 1992. De kapitein van het corruptie schip is ex rechter Frank Truideman, en de leden o.a. rechter Charan, notaris Soerjbalie, en de grootste deel van de griffiers die met Truideman bevriend zijn. Vooral als het gaat om zogenaamd zoek maken van stukken, wel of niet snel afgeven van vonnissen.

  Wat deed de vorige regering nogmaals??? NIETS!

  Wat moet er van een land terecht komen als een president als Vene weigert corruptie aan te pakken?

  Vertelt het u mij!

  Ik verleen al jaren rechtsbijstand aan NL SU en heb tal van dossier waaruit corruptie bewezen is maar NIEMAND er wat aan heeft gedaan!. 15 jaar lang klagen hebben mensen kapot gemaakt omdat zij nergens gehoor vonden.

  Ombre Hof van Justitie was de gezagvoerder van de corrupte bende. Gelukkig is deze man nu met pensioen.

  Bouterse, wij steunen u!


  Maak melding

 40. dagelijks een nieuwe episode in het theater van de lach met in de hoofdrollen, bouta/brunnie/somo/doekhie/gopi/abrahams

  wat een ongelooflijke teringbende is het in dit land, je moet wel een totale hersenloze randdebiel zijn om deze roversbende nog te blijven geloven en steunen.

  dan heb je werkelijk psychische hulp nodig.


  Maak melding

 41. Beste Henk:

  Ik heb een klant voor je psychische hulppost:Linlong

  “Meneer Bouterse, met deze stapt haalt u mij helemaal terug in Suriname. Ik waardeer u, ik respecteer u, OMDAT u doet wat u beloofd had. Tot kortgeleden had ik er bijna geen vertrouwen meer in. Dus heeft u bij deze ook echt laten zien, dan u uw beloftes waarmaakt.”

  Je blijft lachen met die Paarse Trollen.


  Maak melding

 42. Beste mensen,
  Stel je voor dat alles wat hier verteld wordt op waarheid berust, dan zou ik denken dat iemand die zoveel landgoed en gronden heeft, toch belasting betaald?????

  Kan de belasting dienst van Suriname dit niet openbaar maken? Hoeveel betaald Gopie, Mungra, Orie, Sital, Abraham ,neede, etc…..


  Maak melding

 43. anna_z is druk bezig de schuilnamen van anderen te misbruiken!
  Ik ben diep en diep teleurgesteld in dit forumlid.
  Wat een karakter!!!!!
  anna_z we hebben je al lang door!
  Je verlaagt je zelf nog meer!


  Maak melding

 44. Anna_Z heeft weer geld ontvangen van Bouta zodat ze weer via internetcafé kan gaan posten.
  En dat terwijl deze persoon gewoon in Amsterdam zuidoost geniet van een uitkering!

  anna_z vergeet dat haar ip-adres zo kan worden achterhaald, zo dom is deze persoon!
  Laten wij gewoon deze persoon negeren, niet reageren op de postings en allemaal een min geven.
  Dat is al eerder gedaan en nadien is het een hele poos stil geweest rond anna_z!
  Dat deze persoon zichzelf zo verlaagt is een duidelijk geval van niet weten waar je het over hebt.
  Typisch geval van anna_z zou ik zeggen.
  En karakter heeft deze persoon al helemaal niet, daarom misbruikt dit geval de schuilnamen van andere!
  Gewoon doodzwijgen dus.


  Maak melding

 45. @MEDUSA

  Niks anna_z maar Esmerald.
  yolanda = Esmerald.

  anna_z is scherp maar niet laag. Esmerald is jaloers en kan haar niet aan. Esmerald heeft dit al eerder geflikt en de redactie is zeker op de hoogte.

  Use your brains MEDUSA!


  Maak melding

 46. zo zo paniek in de tent zelfs bij de aankondiging is er al paniek wat gaat er niet gebeuren wanneer de echte corrupte-Lingen zichtbaar worden.

  Zelf corruptie bestrijding is niet goed voor bepaalde gasten op deze site ( de zogenaamde fatsoenlijke mensen met moraal en ethiek )

  Het ene commentaar na het ander is alleen maar verwijten , bekladden en beschuldigingen van personen die ze en zelf tot duivel verklaren.

  Een ding is zeker psychopaten kunnen behandeld worden .

  Maar zogenaamde intellectuelen met hoge moraal en ethiek vallen altijd door de mand .
  hier een paar voorbeelden

  – spreken zicht zelf tegen
  – herhalen steeds hetzelfde
  – geloven in spoken
  – zien spoken
  – verspreiden haat
  – lezen slecht
  – beschuldigen zonder enige bewijzen

  Tot slot hoop ik niet dat de mensen die deze gasten (zogenaamde intellectuelen ) proberen te bekladden in hun eigen gelederen bewegen .

  hehe


  Maak melding

 47. Een MEDUSA die geem MEDUSA is en een Dirk die geen Dirk is.

  Esmerald is weer bezig met het vervalsen van nicknames en probeert het af te schuiven op iemand die vroeger vaak hier aanwezig was.

  Als je bedenkt dat anna_z vele malen slimmer is dan Esmerald dan valt meteen het kwartje. anna_z heeft geen lage streken nodig om een discussie te winnen maar Esmerald wel.

  Wordt vervolgt! Blijf opletten!


  Maak melding

 48. @Wekijkenmee

  reacties op het onderwerp van ROY en Henk Molenaar

  Donderdag 17 januari 2013 om 20:17 uur, door Roy

  oja, notabene wordt corruptie aangemoedigd en wordt de fraudeur ook nog eens royaal beloond, zie geboefte mahinder gopi, hy krijgt eervol ontslag….ha ha ha ha

  Donderdag 17 januari 2013 om 21:45 uur, door Roy

  @henk Molenaar Stoken is jou lievelingsbroer…als je niets fatsoenlijkers te melden heb dan jou antiek gesnoef , hou dan je bek dicht

  Donderdag 17 januari 2013 om 21:35 uur, door Roy

  @MEDUSA Heb je niet door dat je uit je snavel zeikt man. Soso gelul komt uit jouw mond. Kan je niet wat anders verzinnen gaaaaaap.

  Donderdag 17 januari 2013 om 20:14 uur, door Roy

  @medusa

  jabaya, de almachtige heeft ons geliefde land verlaten, ons land welk nu geleid wordt door de duivel met de satans als aanbidders wiens mars van tyd tot tyd GRATIS gevuld worden met oud vreten en warm bier onder het genot van muziek in OCER…de duivel weet hoe hij zijn volgelingen oftewel de satans moet paaien…
  zij die hun ziel hebben verpacht aan de duivel voor wat oud vreten worden dan ook door dezelfde duivel flink in de maling genomen…de duivel houdt ze een gratis huis voor hun ogen…

  Donderdag 17 januari 2013 om 20:06 uur, door Henk Molenaar

  Eervol ontslag en hij mag 90000 ha behouden>????

  Gopi is laughing all the way to the bank..

  Wat een teringzooi en bananenrepubliek.


  Maak melding

 49. @Herman S

  Het verschil tussen Esmerald en anna_z.

  anna_z:

  Scherp en slim
  Grappig
  Computerexpert
  Pro Bouta

  Esmerald:

  Sensatie zoekend
  Haatdragend en jaloers (op anna_z)
  Weet niks van computers
  Anti Bouta

  ———————————————————-

  Anna_z dropte een paar maanden geleden haar nickname omdat Esmerald haar nickname begon te misbruiken. Esmerald misbruikt wel vaker nicknames van anderen.

  Maar nu zal Esmerald vreselijk tegen de lamp lopen vanwege het simpele feit dat ze onbekend is met de werking van computers en de communicatie van computers onderling.

  Esmerald gebruikt proxy servers als hide my ass etc … etc … en die hebben de onhebbelijke eigenschap dat er vaak dnsleaks optreden. Met andere woorden, het originele ipadres wordt door deze lekken verraden. De apacheserver van WKN logt dus toch het originele ipadres. Heel veel proxies hebben last van deze dnslekken en zijn dus geen garantie voor anonimiteit. Esmerald moet zich dus ervan bewust zijn dat eerdere reacties van haar een ipadres kunnen tonen dat identiek is aan die van haar vervalsingen. Verder kunnen java, javascript en flashplugins ook het originele ipadres verraden. Vroeg of laat zal Esmerald hangen want ze zijn niet achterlijk bij WKN. Een simpel scriptje zou genoeg kunnen zijn om misbruikers sneller kunnen achterhalen.

  Een tijd geleden toen anna_z merkte dat haar nick werd misbruikt heeft ze nog geprobeerd met een unieke string onder haar reacties misbruik te voorkomen. Toen die encrypted string door de moderator werd verwijderd maakte anna_z bekend dat ze de nick anna_z nooit meer zou gebruiken. En dat heeft ze dus ook gedaan. Huidige reacties onder de nick anna_z zijn dus simpelweg gewoon niet van anna_z. In feite bestaat ‘anna_z’ gewoon niet meer.

  Maar anna_z heeft nu wel een andere methode om haar reacties ondanks andere nicks toch iets unieks maar voor iedereen onzichtbaar mee te geven. Maar wat dat precies is zal ik niet verklappen. De redactie van WKN hoeft alleen maar de logbestanden van de apacheserver te bekijken.

  Wie niet sterk zijn moet slim is.

  Wordt vervolgt!!!!!!!!


  Maak melding

 50. President zegt reis naar Chili af

  PARAMARIBO-President Desi Bouterse gaat niet meer naar Chili. Het staatshoofd zou komende week naar dat land afreizen waar een zwaarwichtig overleg plaatsvindt met de Europese Unie (EU).
  Volgens minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken zal het Kabinet van de President later vandaag de reden van de afzegging bekendmaken.
  De Celac-EU-staatshoofdentop wordt op 25 en 26 januari gehouden. Voorafgaand is er een ministeriële vergadering, die door Lackin zal worden bijgewoond.

  Weer oververmoeid>????

  Deze president laat zich alleen zien in landen waar geen moeilijke vragen worden gesteld….Cuba, Venezuele en Guinee in Afrika. Als het even moeilijk wordt blijft de lafbek thuis.


  Maak melding

 51. @Henk Molenaar

  Anna_Zeepbel of niet, het is ook in jouw belang dat niemand de nick van een ander misbruikt. Felle discussie prima. Misbruik NEE!!!!!!!!!


  Maak melding

 52. @Wie niet sterk zijn moet slim is, alias anna_z

  Whahahahahahaa, je hebt je eigen verraden.
  Ook jij denkt een loopje te nemen met WKN.

  Ik bevind me niet op de operationele laag, heb niets met windows, proxy’s, ubuntu en linux.
  Das nou jou werk, ik zit meer op het denkniveau, de rest laat ik over aan de fabriek, iem sabie!

  Vanwaar die openbaring, baja.
  Probeer je wkn op het verkeerde spoor te zetten?

  Jaloerzzzzz op een ‘harde kip’, dacht het niet kroesbabe.
  Doe normaal, kom met je eigen nick en geef je reactie.

  btw, doe geen moeite om mij te laten blokkeren, WKN weet alles van mij, behalve mijn pincode, whahahahahahaahahaha…


  Maak melding

 53. @Esmerald

  Jij bevindt je vooral in de laagste laag en je bezit nauwelijks hersenen. En weet je zeker dat je pincode onbekend is? Je klinkt nogal paranoia ……..

  Volgens mij is kennis van linux geen vereiste om te haten en te vervalsen …….

  Dombo!!!!!!!!


  Maak melding

 54. @ver kunnen raden

  Je raad maar een eind weg!

  Nogmaals doe geen moeite, het zal je niet lukken, nu niet, nooit niet!
  En ja ik weet het zeer zeker, dombo.


  Maak melding

 55. Lachen!

  Corruptie bestreiden in Suriname is een lachertje. Als hier een onderzoek naar wordt gehouden zal blijken dat 80% van onze bevolking weleens corrupt is geweest of nog steeds is. Er zal ook blijken dat de rijksten der rijken in ons land het meest corrupt zijn.
  Wie moet corruptie gaan bestreiden of bestraffen omdat hij/zij nog nooit corrupt is geweest? Het wordt zoeken naar een naald in een hooiberg.
  Meer dan de helft van de huidige regeerders is corrupt.
  En daarmee slepen ze hun onderdanen en familieleden mee.
  Lachen om corruptie bestreiding mag niet, maar in ons Suriname mag uiteindelijk alles, ook corrupt zijn.
  En wanneer je denkt dat een corrupteling bestraft wordt, dan heb je het helemaal mis. Hij wordt beloond.


  Maak melding

 56. @Wie niet sterk zijn moet slim is
  Hoe weet je dit alles over Esmerald???
  Heb ook jij als nieuweling maar haar in de clinch gelegen? 😀 😀

  En ook over anna_z (die er maanden niet meer onder ons is)…. kom je haar nog wel’s tegen zodat ze jouw het e.e.a. over esmerald kon vertellen?


  Maak melding

 57. @ henk molenaar
  je noemt Suriname een bananenrepubliek? kijk naar jezelf, als ik je naam zo hoor klimkt het als een van een bakra, wat lul jij over Suriname dan? jonge, hou je bek en bemoei jij je er niet mee.


  Maak melding

 58. @wiep-ding
  sampsa mang, ie trong wang pro suriname? mie no sabi so, alla sani boeng brada?
  fawaka? ie beng soekoe wang mang gie omgang, ie fening kba? 🙂


  Maak melding

 59. @ver kunnen raden
  ach man, wat lul jij weer? dat je de durf hebt om reacties te plaatsen, hersenloze koe dat je bent.
  dan heb ik nog liever wiep-ding, die boeler..


  Maak melding

 60. Dit is een andere anna_z.
  De vorige die al maanden weg is was zonder hoofdletter maar met een klein letter a.
  🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
  LEUK SPELLETJE HÈ anna_z?


  Maak melding

 61. @ medusa
  Het word nog eens interressant op dit forum 🙂
  Anyway, bij deze ben ook jij uitgenodigd op mn feestje.
  Neem aub wel wat condooms mee, wij willen het wel veilig houden
  🙂 🙂


  Maak melding

 62. Beste mensen,
  Voor de laatste keer:

  Dader: Esmerald.

  Reden: Kan niet op tegen anna_z en probeert de illusie te wekken dat anna_z nicknamen van anderen misbruikt.

  anna_z ging met iedereen de discussie aan en gebruikte nooit dirty tricks.

  anna_z heeft een typische manier van uitdrukken en het imiteren van haar stopwoordjes zet echt geen zoden aan de dijk.

  anna_z heeft haar oude nick afgezworen en bedient zich nu van variabele nicks.

  Reden: Dezelfde als nu namelijk nickname misbruik door derden. (Esmerald)

  Esmerald is niet wat jullie denken maar een jaloers kreng en azijnpisser eerste klas.

  Onze Esje denkt met dit spel de persoon achter voormalig nickname anna_z te kunnen elimineren.

  Helaas voor psychiatrisch patient Esmerald zal het niet lukken:

  Reden: te weinig intellect bij de schizofrene en eigenlijk nogal behoorlijk zielige Esmerald.

  En beste MEDUSA, keep watching the fingerprints.

  Soso lobi!!!!!!!


  Maak melding

 63. @@ Medusa
  @@ Henk Molenaar
  @@ Labaria

  Mijn naam Wiep-Ding wordt misbruikt!! degene die het doet, krijgt binnen kortste tijd een ongeluk!!! Koekje van eigen deeg!!! weacht maar totdat iemand het laatst lacht!!!


  Maak melding

 64. Wiep-Ding,

  Dat je nog durft te beginnen over misbruik van je naam.

  De naam die je gebruikt …. betekent; ‘Zweep ze’.

  Heb toch een beetje respect voor de geschiedenis van je land en schrap deze naam helemaal. Net als degene die de naam Basja… gebruikt.

  Bekijk op het internet de ruggen van mensen die zweepslagen hebben gehad en durf dan met een argument te komen.

  Mensen zoals jij zijn een schande voor ons land en volk.


  Maak melding

 65. NOU een ieder zijn haar mening maar als dhr henk molenaar en dirk nederlanders zijn dan dienen ze te praaten over eigen land en over de slaavernij over wat is er toen gebeurt want dat weeten we niet percies als jullie touh zoveel weeten als een kindt opgroeit zal ze vaak vallen en opstaan en dit kindt heeft te lang gekroopen door jullie soort want toch niet allemaal zelfdede goeie mn ecxcuses nu ze gaat loopen gaat ze nog vallen en fouten maaken maar niks in jou voor mischien wel nadeel maar ja het zijzo mnr pawiro Roy medusa allemaal negatief van su en dhr bouterse men kan niet alles snel doen en dierekt anders was het toch 15j geleeden touh ook gebeurt of niet nu zien wij toch een beetje vooruitgang om eerlijk te zjn maar dat zint jullie niet waarom is jullie probleem en jullie misbruiken het naam geheim van naam houding als jullie zo stoer zijn zet dan naam en famiellienaam inplaats van stoer te zeuren ik vindt dat er fouten gemaakt zullen worden en het niet gelijk ieder naar zin zalgaan maar dat komt wel vuurtje steeken heeft geen zin branweer paraatdus mhr Bouterse amaralie belfort tjieliepsie en gegaadigden ga zo voort laat jullie niet af leiden water stroom het komt goed ik geloof er in presiedentBOUTA joe biegie en wij die dit zien en niet slaapen steunen U GOD BLESS


  Maak melding

 66. Jullie behoren allemaal aan de famillie JUDAS .
  als iets jullie niet aan staat wordt jullie moeder en vader zelf voor lucht aan gezien , respectloos zijn jullie het zal me niet verbazen als jullie ´snacht pas om 5 uur in slaap vallen doordat jullie de wereld op je kop dragen stelletje pingo´s .
  carma will thell .


  Maak melding

 67. BOEGROE uit aga: Weer zo kansloze Paarse Pauper die maar eens na 150 jaar de Slavernij Troefkaart uit zijn mouw trekt om een discussie te winnen….

  Zo laag, zo kansloos en zo dom,


  Maak melding

 68. “Surinaams staatshoofd zet spoed achter corruptiewet” klinkt als ” Inbrekers zetten spoed achter uitbreiding Santo Boma” of “Casino’s zetten spoed achter nieuwe wet tegen witwassen.”of “EBS zet spoed achter protest tegen hogere stroomtarieven.”


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.