zondag, april 21, 2024
HomeOnderwerpenEconomieArbeiders Staatsolie verwachten winstuitkering

Arbeiders Staatsolie verwachten winstuitkering

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 16 jan – Arbeiders van Staatsolie verwachten dat ook dit jaar hun deel in de bedrijfswinst wordt uitgekeerd. Het bedrijf behaalde het vorig jaar een record omzet van ruim een miljard dollar. De winst na aftrek van belasting en bedraagt ruim honderd miljoen dollar. Volgens vakbondsleider Lloyd Read wordt nu al in de handen gewreven.

Over de hoogte van het uit te keren bedrag per arbeider is weliswaar nog niets duidelijk. Er moet over onderhandeld worden met de directie, zoals elk jaar weer. “Als er geen winst zou zijn, zouden de arbeiders ook niets kunnen verwachten”, zegt Read tegenover de Times of Suriname. De laatste winstuitkering was vorig jaar. Toen duurde het even voordat betaald werd, omdat de regering tegenstribbelde. Tot dan was het jaarlijks uitkeren meer routine.

Read verwacht geen bezwaren deze keer. In april wordt onderhandeld met de directie en dan mag de uitbetaling niet lang meer op zich laten wachten. De vakbond bij Staatsolie vindt het delen in de winst niet meer dan redelijk. Winst is immers een “combinatie van kapitaal en arbeid.” Wanneer het niet goed gaat, voelen de arbeiders dat ook. Zoals enkele jaren terug. Staatsolie maakte moeilijke tijden door, vanwege dalende marktprijzen. Er werd toen akkoord gegaan met loonmatiging.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

16 REACTIES
 1. Het is niet meer dan billijk dat de arbeiders in aanmerking komen voor een winst uitkering.
  Dan hebben ze toch wat dan dat het verdwijnt in de zakken van de oplichters die het land rijk is.
  Staatsolie/Telesur/Waterbsdrijf en EBS moeten geprivatiseerd worden.
  Het is in het belang van het volk dat dit gebeurt.De staat mag wel de grootste aandeelhouder zijn.
  Zo als het nu gaat is dat alle ontwikkelingen worden geremd en de bedrijven worden leeg geroofd.Zie onze dief abraham die als een raaf steelt


  Maak melding
 2. Ik ben het eens dat de arbeiders van staatsolie een extraatje krijgen. Zij maken deel uit van het bedrijf en als het goed gasat met het bedrijf moet het ook goed gaan met hun. Zonder de inzet van de arbeiders was deze mijnpaal niet bereikt. Read hou de vinger op de pols voor jou jongens/meisjes.Power!!!


  Maak melding
 3. Waar zou de Staatsolie zijn zonder de arbeiders?? Nu hun de rechten toekennen!!!! Natuurlijk gaat de regering tegen stribbelen!1 de volledige granen willen zij voor zich zelf houden! de Hyena’s willen alles hebben!!

  Winstuitkering vrij maken nu!!!! NU, NU ZEG IK!!!!!


  Maak melding
 4. Ik zou aandelen willen kopen bij Staatsolie. Wie kan mee hier mee helpen? Graag meer informatie.

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies (Veel Wijsheid !!!)


  Maak melding
 5. @R.Lalbahadoer

  Bouta heeft het ook gelezen hoor.Daarom zal staatsolie zijn volgende slachtoffer worden zo strakjes!Hij houdt liever de buit geheel voor zichzelf en zijn bendeleden dan het te gaan delen met de arbeiders van staatsolie!


  Maak melding
 6. @@ R.Lalbhadoer en Ray, ik ben ook geinteresseerd in die aandelen!! Nu kopen en als kan na twee jaren van de hand doen!!! Ik heb een hele sterke vermoeden dat de komende twee jaren buitegewoon zal verlopen!!

  Ben tot 18 december bezig geweest om te kunnen bemachtigen, maar kreeg geen goede informaties. Volgende keer nieuwe kansen!!


  Maak melding
 7. @wiep-ding
  Niet doen !
  Wacht totdat het land weer in goede en gezonde handen zal verkeren!
  Als je nu investeerd zal bouta zijn aandeel komen opeisen tranga fasie nog erbij!
  Die man bouta de misdadiger gunt niemand wat. Alles wil hij voorzichzelve alleen hebben!


  Maak melding
 8. @@ Ray, ben ene kant wel blij dat, de 18e dec. niet gelukt was!! het zou wel lukken, maar ik was 10 dagen te laat geweest denk ik!!

  In elk geval, dank voor de hint!! Je hebt mij wakker geschud!!!! dat hij zo’n afgunstige en egoistische misdadiger is!!

  Aandelen in de Goud sector??????


  Maak melding
 9. STAATSOLIE BESTAAT DOOR DAT BOUTERSE GELOOF HAD IN DE OPRICTHER GEEEEN!!! ENKELE ANDERE REGERING GELOOFDE ER IN TE GAAN INVESTEREN

  ALLEEN BOUTA IK PRIJS HEM NIET MAAR DAT IS DAT SU NU EEN MILJARD BEDRIJF HEEFT

  DE PESSIMISTEN DIE ONDER VELE NAMEN SCHUILEN HEBBEN HET MAAR OVER 1 DING DIE ZE WETEN EN DAT KAN JE ZIEN

  DAT IS JAMMER EN ZIELIG


  Maak melding
 10. het is een groot verschil tussen geloof hebben in een bedrijf en DAADWERKELIJK AKTIEF betrokken zijn bij een bedrijf zoals DE HEER JHARAP. Het is in mijn beleving wel makkelijk om met een uzi zaken te gaan claimen die goed lopen…

  Je zult het toch wel met mij eens zijn dat jij de moordenaar/veroordeelde drugsdealer/verkrachter niet kan gaan vergelijken met een ICOON ??????
  en dan heb ik het niet eens over de opleiding (wat voor 1) die de moordenaar heet gehad…

  Laat je vooral niet leiden door emoties en haat…want mede hierdoor hebben heel wat broeders hun ziel verkocht. Als beloning oud vreten en gratis warme bier van tyd tot tyd o.b.g. van muziek (OCER)…


  Maak melding
 11. PAUL

  STAATSOLIE BESTAAT DOOR DAT BOUTERSE GELOOF HAD IN DE OPRICTHER GEEEEN!!! ENKELE ANDERE REGERING GELOOFDE ER IN TE GAAN INVESTEREN

  ALLEEN BOUTA IK PRIJS HEM NIET MAAR DAT IS DAT SU NU EEN MILJARD BEDRIJF HEEFT

  DE PESSIMISTEN DIE ONDER VELE NAMEN SCHUILEN HEBBEN HET MAAR OVER 1 DING DIE ZE WETEN EN DAT KAN JE ZIEN

  DAT IS JAMMER EN ZIELIG
  dhr read moet niet lullen. hebben ze geen bonus in december gehad??? wat voor winstdeling??? de olie vooraden zijn niet van de regeing, niet van waaldijk en zijnclubje daar bij het bedrijf maar nog minder van de bond. de vorraden zijn van het surinaamse volk. eisen die deelneming in de winstdeling???? weet men hoeveel de gemiddelde arbeider bij staatsolie opstrijk per maand?? en toch wil men meer. hebzucht. de mens is onredelijk, onlogisch en egocentrisch. vooral het laatste komt duidelijk naar voren bij de bond


  Maak melding
 12. Ah..staatsolie was toen een oprisping van hem..maar er is een verschil tussen iets roepen en een bedrijf groot maken in omstandigheden van een geruineerde staatskas na militaire anarchie.
  En ra ra ra aan wie hebben we dat te danken???


  Maak melding
 13. @Plato, je hebt gelijk, deze zelfde DDB gaat nu strijken met de winsten van Staatsolie terwijl hij het bedrijf juist wilde verkopen aan het buitenland.

  =Ik hoop ook dat men aan de aller armsten gaat denken die geen onderdak en genoeg voedsel hebben.

  =Je kan oprichten wat je wilt, als het maar verantwoordt is.
  =Helaas heeft men toen niet aan het volk gedacht en met alle winsten zijn toen wapens en drugs aangeschaft.

  =Staatsolie is van de staat Suriname en het Surinaamse volk.


  Maak melding
 14. Al die extra winsten kunnen gespaard worden om in 2014 die brandstof prijs te verlagen, zodat niet alleen de arbeiders van Staats olie profijt van hebben, maar de massa/Burgers/totale volk van SU.
  Opmerking:
  Recht voor een recht voor allen.
  Als 1(een) bedrijf zijn overgebleven winsten verdeeld onder zijn arbeiders moet dan alle bedrijven dat doen.
  Dus liever niet of een heel klein gedeelte, wanneer hun salaris niet redelijk zijn.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES