Vakbondsleider Hooghart vindt bazen krenterig

34

PARAMARIBO, 15 jan – Vakbondsleider Ronald Hooghart vindt de werkgevers ongelooflijk krenterig. Dat werkgeversvereniging VSB bereid een uurloon van drie Surinaamse dollar (nog geen hele euro) voorstelt als minimumloon is ronduit schandalig. Deze laagste optie uit een reeks van drie is niet meer dan een ‘hongerloon.’

Het zou meer zeggen van de inslag van de bazen. “Ik vraag me af waarom de mannen zo laatdunkend denken over de werkers. Zij hebben hun geweldige grote huizen en auto’s, maar willen hun arbeiders niet meer dan drie Surinaamse dollar betalen”, zegt Hooghart tegenover de Times of Suriname. Overigens is nog maar sprake van een voorstel binnen het driepartijenoverleg. Vakbeweging, werkgevers en overheid moeten nog tot een definitief akkoord komen.

Het zal dan voor de eerste keer zijn dat Suriname een minimumloon handhaaft. De werkgevers vinden een minimumloon ook voor henzelf belangrijk om oneerlijke concurrentie te smoren. Hooghart is één van de vertegenwoordigers van de vakbeweging in het overleg. Hij geeft de voorkeur aan een minimum dat minstens honderd procent hoger ligt dan het werkgeversvoorstel. “Die mannen willen nooit geld geven aan arbeiders en daar heb ik problemen mee”, aldus Hooghart.

34 REACTIES

 1. ER moet een positieve oplossing komen voor de arbeiders die in een Land werken die bijna een jaar niet heef genoten van de REGEN extra warm dus het mag ook hoger dan wat @SRA aangeeft vooral als de werknemers goed geld verdienen op zijn werkers


  Maak melding

 2. EN dit is een probleem zins ik in 1994 speelt werkte be koeltechniek baas

  Had van 7 airco ’s die hij weg zou gooien een gemaakt die werkte prima hij was zo blij en verkocht het volle prijs 7000

  IK had hem verrast hij had het niet verwacht dat ik technis goed begaaf was puur onderschatten dus

  Alleen ik werd niet verrast ik kreeg gewoon 350 per mnd geen extratje

  DIT speelt al zins VHP, NPS en PENTWALIMA tijd

  O JA DAT was ook mijn LAATSTE MND DAAR WERKEN


  Maak melding

 3. Nu de winkels in Paramaribo langer open blijven kan de werkende klasse meer geld uitgeven. Een extra zakje lollies, ijs of als je doorspaart een paar slippers. Whahahahaaaa
  Vakbonden en de oppositie moeten zich verenigen om de wantoestanden in SU een halt toe te roepen.


  Maak melding

 4. Het is niet van vandaag wat de bazen doen! en als je iets wil, moet je(geslacht V) eerst bij hun thuis of elders naar toe gaan!! waarvoor denk je?? hi hi LOllypop, lollypop!!

  De bazen moeten blij zijn dat er mensen zijn wier voor hen willen werken! zonder hen zijn(waren) zij nergens!!

  Bloedzuigers en Vampier noem ik hen!!! soso kundumangs!!
  Verplichte Minimum is buitengewoon!!! Onderbetalers, bedrijf fors beboeten, maar dan ook FORS!!!! of bedrijf na waarschuwing laten sluiten en alles afpakken voor de bestaande werknemers!!


  Maak melding

 5. Dat zelfs ministers een loonsverhoging van 10% hebben gehad is pas schandalig! Iets nieuws invoeren zoals een minimumloon moet geleidelijk gedaan worden. En al die bedrijven die moeite hebben met goed personeel vinden, omdat de gemiddelde Surinamer lui is en zich niet aan afspraken houdt, daar wordt er niet over gesproken! Want die zijn echt geen salaris van SRD 1500 per maand waard.


  Maak melding

 6. Ik neem Hooghart niet meer serieus. Deze man is niet te vergelijken met grote vakbondsleiders als Derby, Daal en Bosverschuur. Hooghart heeft zijn kansen verspeeld in de onderhandelingen met de regering. Hij schreeuwt wat van de daken maar doet verder heel weinig. Dan heb ik liever Robby Berenstein!


  Maak melding

 7. Als baasje bouta zijn onderdanen die voor het Niks doen kan belonen met heel veel geld en zelfs beloond als medebeheerders van de goudmijnen in Suriname bv,tja dan bloedt je hart in tegenstelling met wat voor een weinige loon de ECHTE arbeider die werkt,ontvangt.
  Niet dat baasje zelfs ooit heeft gewerkt,want wij hebben hem nooit als arbeider gekend!


  Maak melding

 8. sra mijn meisje,,

  srd 1500 als minimum, da gaat tog niet goedkomen met de economie!!
  hoe duur moet die cassave als export niet kosten dan???

  weet je wat;..er is sinds kort mogelijk in Su DNA onderzoek, ik ga heel liefdevol bij jou weghalen een beetje wangslijm, en dan vergelijken met die Bokito Lonnie!!!

  kusje kusje 🙂


  Maak melding

 9. pasew

  ja toch,want een meisje ben ik toch”laat jou verbeelding en boeler gepraat voor jou liefde volle medusa zijn en niet over iemand die jij nooit van jou leven zal krijgen,’want een boeler ben ik niet,en een boeler zal ik nooit worden.

  is het nog niet duidelijk plassew.i want to see jou face to face,

  wat is jou probleem”wordt jij niet goed genoeg door fer.e gepakt.

  ik ben de verkeerde adres”en als jij het niet geloof dan moet jij het maar proberen.

  i am waiting.


  Maak melding

 10. eerst had sra alleen mij en Fer, nu nodigt hij MEDUSA erbij, straks ook Henk Molenaar, en wij allen moeten werken op zijn kostgrondje, terwijl hij 1500 srd erbij krijgt als *hangmat toelage*

  jo vuile beest yu,

  maar oude liefde roest niet en dus een natte zoen hoor sra…hmmmmm 🙂


  Maak melding

 11. Ik ben eens met Mr Hooghart.
  Van die drie opties kon men tenminste de 2de optie gebruiken, maar die eerste optie is niet redelijk.
  Een sommetje van Bruto loon per maand zou het worden 8ux3srd=24srdx26dgn=624 srd.


  Maak melding

 12. ooo ik snap het al.

  jullie zijn een stelletje homo’s die zich als hetro’s voor doen en een niet homo probeert de hersen spoelen om als jullie te worden.


  Maak melding

 13. @Esmerald
  Sra’s vader laat mij koud!Indien hij komt praten over het slechte gedrag van zijn zoon is hij welkom,maar komt hij het voor hem opnemen???
  Dan krijgt hij ook een even groot pak rammel als zijn zoon.


  Maak melding

 14. @sra.
  Joe denkie dat oenoe no sabie ding sanie sa joe e doe bak’kantie nôh?
  Na joe lerie oenoe sang na ding fréfré toch?
  Dus no kong plei na aja dja jere!


  Maak melding

 15. @Plato

  U hebt gelijk. Deze Hooghart heeft een grote mond maar hij betekent niets voor de arbeiders. Hij kan niet met de vuist op tafel slaan. Ik kan mij niet voorstellen dat deze man nog vakbondsleider is.


  Maak melding

 16. Ik denk dat de meeste van jullie geen Fam in suriname hebben , vandaar het modder gooien .

  jullie moeten je schamen (jullie behoren tot het aftreksel van parriás en varkensdrecht)


  Maak melding

 17. @Ronald Hooghart, je maakt een grote fout en dat is het feit dat je de SRD NIET kan gaan vergelijken met de EURO.

  =Ook wil ik jou vertellen dat men in het buitenland nu bezig is om het minimumloon af te schaffen. Informeer maar eens goed waar het allemaal knelt.

  =Meneer Lakcin pleit nu om Spaans te spreken, omdat volgens hem de Nederlandse taal belemmerend werkt voor het Caribisch Gebied.

  =Ik zou dan zeggen voer het minimumloon dan NIET in en kijk hoe de omliggende landen het doen. Dat wordt eens lachen.

  =Het toepassen van het minimumloon komt wel van het buitenland.


  Maak melding

 18. Hooghart is een schoothondje van deze regering.
  Is alleen maar blaffen en niets doen.
  Is een wonder dat hij daar nog zit.
  Hij gaat met alle winden mee.
  Een keer gaan ze hem weg blazen.


  Maak melding

 19. Minimum loon is goed voor Surinamers die echt wil werken
  (7 even mentaliteit) zoals de Surinaamse ambtenaren. Voordat een minimum loon komt moet eerst de mentaliteit van de werknemers veranderen. Neem een voorbeeld van bouwers, die zijn na de werkend of feestdagen meestal ziek. Je kan zelden op hun vertrouwen.


  Maak melding

 20. De vakbond in Suriname is al jaren DOOD!
  De rechten van arbeiders zijn al jaren aan gruzelementen. Er is geen kracht om een tegenwicht te vormen tegen de regering. Mensen als Hooghart hebben geheime prive-belangen met dit regiem. Deze man is niet geloofwaardig en moet meteen het veld ruimen!


  Maak melding

 21. hooghart vakbondleider nee dat is een grap hij is een prutser eerste klas een knoeier met ze groote bek zo lang er nog gekken rond loppen in surinaame zo als hij dan wordt het nooit wat een schoot hondje weg met die man laat hij bij de club van bouterse gaan daar zijn gekken gewild met een groote bek kan hij ook schreeuwen bouta bouta net als die andere paarse kippen


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.