Overheid behoudt tien procent aandelen bananenbedrijf

6

PARAMARIBO, 14 jan – De staat wil een bepaald aandeel behouden in bananenbedrijf SBBS, wanneer de privatisering eindelijk haar beslag krijgt. Volgens Raymon Nojodimedjo, coördinator van de privatisering, wordt gemikt op tien procent. Het bedrijf dat volledig publiek bezit is, staat sinds vorig jaar in de aanbieding. Bij de aanbesteding meldden vijf bedrijven zich.

Slechts twee voldeden aan de eisen. “Het gaat om twee internationale bedrijven”, zegt Nojodimedjo tegenover de Ware Tijd. Verwacht wordt dat nog in de komende maanden een besluit wordt genomen. Dan kan de meerderheid van de aandelen worden overgenomen. Er is een speciale commissie ingesteld die moet bepalen welk bedrijf de negentig procent aan aandelen mag kopen. De namen van de bedrijven worden niet prijsgegeven.

De Europese Commissie heeft de afgelopen jaren miljoenen euro’s geschonken voor de bananenindustrie. Daar is onder meer een nieuw irrigatiesysteem van gekocht. Ook is de efficiëntie drastisch verbeterd. Sinds 2005 zijn maar liefst drie pogingen ondernomen om het ooit failliete bedrijf van de hand te doen. Door de crisis in Europa die ook de voedselindustrie trof, moesten belangstellende bedrijven zich terugtrekken.

6 REACTIES

 1. In een ultieme bananenrepubliek hoort de staat aandelen in het bananen bedrijf te hebben.Anders kan een beslissing van de staat als niet aandeel houder leiden tot een coup op de pres.Is al eerder gebeurt in M.Amerika.[ik geloof Chiquita].
  Tegenwoordig wordt bananenrepubliek gebruikt voor landen waar het leeuwendeel van de beroeps bevolking bij de overheid werkt.Zoals een predikant en de vis lady die ook op de loonlijst van de overheid staat.Dan is dat land een bananen[van baan,werk] republiek.

  Cobie.


  Maak melding

 2. beste cobie, als jij zoveel kennis in huis tracht te ghebben kom het beter doen en zit niet vanuit je luie stoel maar uit je vette vieze nps bek te lullen.


  Maak melding

 3. @ alleen

  baala,de NPS heeft zich in de afgelopen jaren al bewezen.Nu is het aan de berm schreeuwer te tonen van wat hij kan.Niet alleen het vliegtuig kapen en wegwezen of borden over het hele land plaatsen.Hier komt dit en hier komt dat.Of al zijn kinderen in dienst nemen.Haha, nu moet hij tonen dat hij het geluk en welzijn van het volk kan vergroten hahaha.De NPS heeft gezorgd dat het volk auto’s kon kopen.De NDP heeft er voor gezorgd dat ze niet ermee kunnen rijden.Je gaat nu naar de dokter,maar voor de city tour heb je geen benzine omdat er zoveel Apotheken aan gedaan moet worden voor je de medicijn hebt.Maar een voorbeeld.

  Cobie.


  Maak melding

 4. @Jacobus mensen als jou die onze Suriname een bananenrepubliek noemen heeft geen enkel respect voor het land en volk.

  Gelukkig blijft die negativiteit van jou beperkt tot deze forum, die zogenaamde wijsheid van meneer “cobie”.


  Maak melding

 5. bananenrepubliek
  figuurlijk] een in politiek en ecomonisch opzicht corrupt en instabiel land, dat bovendien vaak rijk is aan grondstoffen
  suriname dus
  land in Amerika met een onstabiele politieke toestand, waar grote multinationals de politiek sterk beïnvloeden


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.