Nieuw Front verdeeld over aan de tand voelen regering

30

PARAMARIBO, 12 jan – Het oppositionele Nieuw Front, NF, is verdeeld over de manier waarop de regering verantwoording moet afleggen. Volgens de Times of Suriname betreft het aankopen van energiebedrijf EBS. NF-partner VHP lijkt aan te sturen op interpellatie. De NPS van Gregory Rusland is daar geen voorstander van. Een brief met vragen aan president Desiré Bouterse moet volstaan.

“We hebben besloten om een brief te richten aan de president, omdat we ontevreden over de antwoorden die de vicepresident heeft gegeven in het parlement. Vooralsnog willen we het houden bij de brief”, zegt een anonieme NPS-functionaris. Voorlopig dus geen parlementair debat over de aankoop van drie generatoren. De brief komt weliswaar alleen van VHP-parlementariër Asiskoemar Gajadien. Die vindt de aankoop te duur. Dit wordt toegeschreven aan de manier van gunnen.

Er is gebruik gemaakt van een onderhandse gunning, zonder publieke aanbesteding dus. Het bedrijf Olibis kwam in aanmerking. De Times noemt het publiek geheim dat NPS nauwe banden onderhoudt met dit bedrijf. “Voorlopig is interpellatie nog niet aan de orde”, aldus de NPS’er. Gregory Rusland was minister van Natuurlijke Hulpbronnen in het vorige kabinet en was dus verantwoordelijk voor energievoorziening. Ook toen was er sprake van aankopen voor EBS via Olibis.

30 REACTIES

 1. NPS is “omgekocht”….en dit laat je dan direct denken over de VHP die zo hard “schreeuwt”….want het is publiek geheim dat dat van de VHP komt omdat hun ondernemers OW niet meer mogen plunderen:-)

  Wat een grappenmakers in de Surinaamse politiek ha ha ha.


  Maak melding

 2. Blakkaboy,

  Aankoop 3 generatoren 35 miljoen. Bij nadere vragen bij de duitse leverancier bleek dat het om een bedrag van 20 miljoen ging.

  WAAR IS DIE 15 MILJOEN GEBLEVEN ?

  Laat je niet afleiden door andere discussies. Blijf ontopic … Het gaat hier om belastinggeld !


  Maak melding

 3. Jammer dat er maar 1 persoon is die de hete kasabas uit het vuur wil halen…..

  Jammer dat hij geen steun krijgt van andere kamerleden, of zijn ze blind of omgekocht allemaal????


  Maak melding

 4. Waarom reageert de president niet op de brief van Gajadien?
  Waar is Libbo gebleven met zijn info act?
  Gaat hij de beschuldigingen niet tegenspreken?
  Waar er rook is is er vuur?
  Come on Limbo?


  Maak melding

 5. De persoon die zijn nek heeft uitgestoken in deze zaak, mag m.i.wel een stem hebben. Dit moet wel in goed overleg gebeuren, ook al zou die persoon gelijk kunnen hebben met zijn aanpak van deze case. Het fron moet haar les wel geleerd hebben uit hoe Somo Pl uit eruit is verwijderd.

  Het gaat niet alleen om de knikker, maar ook om het spel op langere termijn.


  Maak melding

 6. DDB kan hier zijn voordeel mee doen met het gehaal en getrek in de oppositie.

  De oppositie zou toch beter moeten weten. Hoe is dat mogelijk dat deze partijen vechtend over straat gaan. Zo te zien is niet alles koek en ei in deze combinatie.


  Maak melding

 7. Ah….de verdeeldheid die sekteleider in Su brengt laat zich ook hier zien. Su raakt zo verder in het moeras. Gregory moet naast Gajadien zichtbaar deze zaak aan de kaart stellen.


  Maak melding

 8. Waarom dokt de president in het geval van EBS,Abrahams, Sew a Tjon en Gopi.
  Is de president de brein achter deze corrupte handelingen.
  Het gaat om Megacorruptie in Suriname !!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 9. bla bla bla bla, wat deden ze toen ze zelf aan de macht waren? Men zoekt alleen redenen om de huidige regering zwart te maken.

  Een advies aan NF/VHP
  Accepteer je verlies, accepteer dat jullie niet functioneerden, accepteer dat door jullie de corruptie heeft toegenomen, accepteer ook de beschuldigingen van uw burgers dat hun rechten aan de laars werden gelapt.

  WEG met VHP/NF voor nu en tot in eeuwigheid.

  Bouta is de man die ondanks alle tegenwerkingen zijn doelen blijft koesteren en uitvoeren.

  WIJ KOESTEREN BOUTERSE!


  Maak melding

 10. Ah…niemand met een beetje school kan ontkennen dat het 15 jaren heeft geduurd om de puinhopen van militair regiem, anarchie , en de rotzooi van Wijdenbosch op te ruimen.
  oom Vene heeft goed werk verricht maar het volk is gemanipuleerd door goedkope pr trucs van de megagraaiers.
  Sekteleider heeft goed gekeken wat chavez in venezuela gedaan heeft en klaarblijkelijl is hij daar ook actief in gesteund door chavisten.
  Maar deze weg is heilloos want u kan nalezen hoe venezuela ervoor staat.
  Su is geen venezuela . En sekteleider is geen chavez.
  Chavez heeft overigens clean hands, u weet wel wat ik bedoel.


  Maak melding

 11. In het artikel staat:

  Het bedrijf dat generatoren levert, was ook al leverancier van de EBS onder de Front regering, met G. Rusland als min van NH.

  Zo…, wat is er nu verkeerd?????


  Maak melding

 12. Die 15.000.000,00 is natuurlijk gewoon verdeeld onder de leden van het parlement, daarom hoor je er verder niemand over!
  Overingens is voor zo’n groot bedrag een publieke aanbesteding verplicht, dus er worden andere leveranciers bewust buiten spel gezet.
  SU gaat nog ten onder aan de corruptie in ons mooie land, de armen worden armer terwijl de rijken zich zelf steeds verder verrijken over de ruggen van de gewone man/vrouw die keihard moeten ploeteren voor hun centen en er alleen maar op achter uit blijven gaan.


  Maak melding

 13. Ik ben een doorgewinterde aanhanger van de NDP, en ik ben van mening dat het bedrijf Olibis de opdracht heeft gekregen en dat moet men accepteren.Dat het bedrijf Olibis nauwe banden heeft met de NPS doet niet terzake.Het gaat om een Surinaams belang.


  Maak melding

 14. Het verdeeld zijn van front heeft alles te maken met het feit het goed gaat in Suriname.

  ( beter dan regering Venetiaan )

  Valse verdachtmakingen moeten de publieke opinie beïnvloeden om de positieve zaken te overschaduwen

  jammer maar het gaat FRONT niet lukken dus moet het front het over een ander boeg gooien.


  Maak melding

 15. De NPS heeft geen politieke strategie om resultaatgericht oppositie te voeren. Is dit een gebrek aan kennis of kunde?
  Als de NPS haar strategie niet aanpast zullen ze in 2015 aan het kortste eind trekken en wellicht een langzame dood sterven net als de PNR,PNP,HPP en andere partijen die hen zijn voorgegaan.

  Plato


  Maak melding

 16. De knikker en het spel.

  Ik kon redelijk knikkeren: wakkatjopoe, bonsback, sjoetfinga en olometti. Dat is allemaal mooi spel!
  Als politiek in Suriname ook spel is, dan is men niet serieus bezig om de belangen van de bevolking te behartigen. Politici worden gekozen om te gaan werken voor vooruitgang van land en volk. Politici in Suriname worden vooral gekozen om hun eigen belang te dienen. En toch zijn er uitzonderingen. Die steken hun nek uit terwijl de anderen alleen maar aan corruptie denken. Wie houdt wie voor de gek in politiek Suriname?

  Het is duidelijk dat de bevolking voor de gek gehouden wordt en dat ook zelf wil. Want geen enkele politieke partij in Suriname is corruptie-vrij. OK, DOE dan!
  Maar voor de rest zijn de partijen opgebouwd op oude politieke gewoontes: Heers, Overheers, Besteel en vooral Belazer. Het HOBB-systeem dat sinds het begin, ergens in 1915, is ingevoerd. En toen vanaf 1935 ook de emigranten (Hindoestanen en Javanen) mochten stemmen, is het EPS Etnische Politiek Systeem gestart.
  Voor die tijd was politiek voeren alleen voor Creolen.

  Suriname is nu toe aan een heel ander stysteem. Weg met HOBB, weg met EPS en start een ZAKENKABINET. Gegarandeerd in 15 jaar tijd zijn de vruchten op te rapen en kan de bevolking genieten van vooruitgang.
  Deze belazeraars geven de politiek schande. Weg ermee!

  15 miljoen zoek? En noch blijft de bevolking rustig?
  In een zichzelf respecterend land zou de vlam allang in de pan zijn geslagen. Maar we willen zelf belazerd worden, misschien dat een deel van die 15 mille zomaar voor onze voeten valt.


  Maak melding

 17. WAT HEEFT VHD EN COLLEGAS GEDAAAN IN HUN REGEER TIJD

  EN NU ALLEEN MAAR VLEKKEN EN MIS PUNTEN ZOEKEN OM DE HUIDIGE REGEERING ZWAT TE MAKEN

  TOE PAGELA BATE TJOEP KHARE


  Maak melding

 18. als partijen niet willen samen werken om elkander te

  ondersteuen in het parlement,dan allen alleen

  zelfstandig naar de verkiezingen en daarna zien hoe

  verder..


  Maak melding

 19. SRD 15.000.000,00 is wel 137,75 SRD per persoon hier in SU.
  Da’s toch een aardige maaltijd voor vele van ons zou ik zeggen.
  Sterker nog, de gemiddelde Surinamer moet daar dik 40 uren voor werken!
  Hoe komt het toch dat wij ons laten bestelen?
  Zijn de meeste Surinamers dan werkelijk blind voor wat er allemaal ins ons land gebeurt?


  Maak melding

 20. dit is bewijs dat vhp/nps front in hun regeer periode door fraude hun zakken aan het vullen was en geprobeerd hebben om de schuld aan de huidige regering(bouterse) te geven.
  nu is gebleken dat nps/vhp front de grootste boeven zijn/geweest.
  het is ook bekend geworden dat enkele front leden huizen in nedland hebben gekocht met geld dat uit su afkomstig is en voor lands belang gebruikt moest worden,wie is nu de grootste dief”nps en vhp de front kudde.


  Maak melding

 21. henk molenaar(de mol)

  Bouterse schijt op jou kop omdat jullie gedacht hebben dat wij de ekte suri’s voor jullie zouden knielen en smeken als jullie ons weer konden erkennen,nu zie jij dat jullie je vegist hebben in mijn president en regering die su op groote hoogte aan het upgraden is en dat is jullie nekslag.
  dus,bouterse en su bevolking schijten op jou/jullie kop.


  Maak melding

 22. Het is gewoon wat de ééne niet doet doet de andere wel .
  dus
  niet met modder gooien NF VHP
  gewoon toekijken en de les volgen jongens .

  misschien mogen jullie over 30 jaar aansluiten no broeia .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.