Leerkrachten worden klaargestoomd voor volgsysteem

32

PARAMARIBO, 12 jan – Leerkrachten gaan binnenkort zelf aan de slag met het leerlingvolgsysteem. Volgens minister Shirley Sitaldin van Onderwijs & Volksontwikkeling wordt elke leerkracht op elke basisschool ingezet. Het mag nooit meer voorkomen dat achterstanden bij leerlingen te laat worden ontdekt. Het tijdig bijsturen moet dan ook een fluitje van een cent worden.

“Stempels van minder goede scholen en slechte scholen, van rode en groene scholen moeten weg, we praten niet meer van slechte scholen, dat willen we niet. Er mag wel een gezonde wedijver zijn, om zo de leerling te stimuleren “, zegt Sitaldin. Leerkrachten worden nu in groepen getraind om de administratie zelf bij te houden. Uiteindelijk moet het totale veld in staat zijn leerlingen jaar in jaar uit te volgen. Behalve vaardigheden wordt ook materiaal beschikbaar gesteld.

Elke school wordt voorzien van een laptop die si aangesloten op een centraal netwerk. De prestaties van leerlingen worden bijgehouden. Voor een beter overzicht worden ook de repetities zoveel mogelijk uniform. Nu bepaalt elke school min of meer zelf hoeveel repetities per kwartaal worden afgenomen. Volgens Sitaldin wordt het volgen zo vergemakkelijkt. “We proberen het volgsysteem landelijk te introduceren, waar kan via internet.”

32 REACTIES

 1. Goede en logische volgende stap na de invoering van de naschoolse opvang. Hopelijk wordt er stringent gecontroleerd hoe gedisciplineerd en gedegen de administratie van het volgsysteem bijgehouden wordt. Een schone taak voor de verschillende schoolhoofden. Het succes van het volgesysteem valt en staat met de discipline van invulling van de verslagen.


  Maak melding

 2. Realistic, dit heeft met bouterse niets te maken.Bouterse is geen onderwijskundige. Het probleem met bouterse is dat die een bejubelde misdadiger is,een slecht rolmodel voor Suriname.


  Maak melding

 3. Volgens minister Shirley Sitaldin van Onderwijs & Volksontwikkeling wordt elke leerkracht op elke basisschool ingezet.

  Heel goed initiatief ! Dit moest,al jaren geleden in Suriname moeten zijn ingevoerd. De leraren mogen ook worden gevold of zij goed les geven.Ik weet waar over ik hier praat.

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies (Veel Wijsheid !!!)


  Maak melding

 4. De vorige regering toonde maar weinig interesse voor onderwijsvernieuwingen. De kapitein op het onderwijsschip was niet capabel.Ik heb wel de indruk dat Bouterse wel interesse heeft voor het onderwijs.Er zijn de afgelopen periode door de regering aardig wat interessante onderwijsplannen uitgerold.

  Verzonden met een Samsung smartphone.


  Maak melding

 5. Beste RobG, dit heeft niets met de zgn incompetente Front regering te maken. Deze plannen stonden al jaren geleden op de agenda, maar ivm de economische hervormingen was men niet in staat deze tot uitvoer te brengen. Dat men nu de draad oppakt is niet meer dan logisch.Voor de goede orde, als je huishuidingsboekje niet orde is, valt er niets uit te geven. Bouterse pronkt op de solide basis die Front heeft neegezet. Of denk je nu echt dat Bouterse de boel in 2,5 jaar tijd op orde heeft gekregen ?

  Feit dat de volgsysteem in werking wordt gezet is een positieve ontwikkeling. Echter zul je altijd leeelingen houden die het niveau niet aan kunnen. Volgende stap zou maatwerk onderwijs kunnen zijn. Zo kan iedere leerling onderwijs volgen wat bij hem / haar past.


  Maak melding

 6. Wat mij opvalt, voor alle slechte ontwikkelingen in Suriname krijgt pres.Bouta de schuld. Voor alle goede dingen krijgt de vorige regering credits.

  Lekker objectief!


  Maak melding

 7. Het zal jaren duren voor dat het aansturen een fluitje van een cent gaat worden en dat moeten we nog afwachten.
  Mw. Sitaldin u weet net zo goed als ieder andere dat het opvoedkundige aspect wat te wensen overlaat.Het onderwijs systeem is de afspiegeling van het volk.
  Hoe krijgen wij onze nakomelingen zover dat ze wereld burgers kunnen worden.Zie de heden daagse ouders en leiders van het land.Het wordt een heidens karwij en geen fluitje.

  Wat betreft rode en groene scholen.
  Wanneer gaan jullie nou eens ophouden Nederland na te apen.Hier hoor je niets meer sinds dat in Den-Haag een zwarte school het heeft laten zien dat ze de beste van Nederland zijn.Dus de slimste mensen zijn niet de witten.Dus stop met groen en geel.


  Maak melding

 8. Een bejubelde misdadiger is een slechte rolmodel voor Suriname.
  Heel mooi verwoord.
  Bouterse heeft een zeer slechte imago waar je niet om heen kan laat dat duidelijl zijn.


  Maak melding

 9. Bejubelde misdagers zijn nooit een slecht rolmodel geweest,denk aan Piet Hein,Piet Hein Piet Hein zijn naam is klein,hahahah maar hij was wel de grootste misdager op zee,hele indiaansevolkstammen werden uitgeroeid.
  expresident Botha van Zuid-Afrika en merdere hebben wel een straatnaam hier,waren die dan geen misdagers? Oneen volgens GMAP niet,want die zijn immers blank.Alleen Bouterse is de enige “misdadiger öp deze aardkloot.


  Maak melding

 10. Dit bedoel ik nou met die kortzichtige paarse schapen.
  Piet Hein is geboren in 1577
  Bouterse is geboren in 1945
  Hoe ver wil ji de geschiedenis nog ingaan om de misdaden.van de.jaren 80 goed te praten? in jou dogmatische denkbeeld heeft het met kleur te maken daarom schijt Bouterse dagelijks op jullie kop.


  Maak melding

 11. Waarom verteld deze mini-ster dat het helemaal niet goed gaat!

  Mini-ster vertel het volk dat je een groot tekort aan leerkrachten heb, vooral in het binnenland.
  Vertel het volk dat gepensioneerden weer in dienst worden genomen en het dubbele betaald krijgen.
  Vertel het volk dat jij ongeschoolde leerkrachten in dienst neemt, als ze maar uit Holland komen dan is het goed.
  Vertel het volk dat de leerkrachten die participeren in de naschoolse opvang nog steeds niet zijn uitbetaald.

  Hoe rijmt dat nu met de vooruitgang in het onderwijs?


  Maak melding

 12. Hopenlijk heeft deze mevrouw ook het moed,lef en durf de geschiedenis boeken aan te passen aan zijn recente geschiedenis die begon met de intrede van bouterse de landverraderin 1980 tot heden en zijn Amnestie !
  Bouta heeft ook geschiedenis gemaakt in Suriname en wel op een NEGATIEVE manier,zijn manier!!


  Maak melding

 13. Hoe is het toch mogelijk? I know weet helemaal niets van goed en kwaad ondanks zijn naam. Bejubelde misdadigers zijn nooit een slecht rolmodel geweest, schrijft hij met een stelligheid die zijn dommigheid verraad. Je moet wel aardig beperkt zijn als je het ene kwaad wil goed praten met het andere kwaad. Omdat Piet Heijn slecht was en werd bejubeld moeten we volgens hem Bouterse ook bejubelen. Al zou hij je eigen familie naar de eeuwige jachtvelden helpen dan zou je juichen omdat Bouta zo goed kan schieten noh. Hoe dom kan je zijn? Je moet wel aardig beperkt om het ene kwaad goed te praten met het andere kwaad. Maar dat begrijpt een dommige paarse ziel natuurlijk nooit.


  Maak melding

 14. …want mevrouw Sitaldien ,zolang op school niet onderwezen worden over het schrikbewind van Bouta de misdadiger spreken we van ACHTERSTANDEN IN HET ONDERWIJS!!BEGIN DEZE ACHTERSTAND ALVAST WEG TE WERKEN!!


  Maak melding

 15. @realistic.
  Je denkt dat de rechtgeaarde surinamers hier op het forum komen met de bedoelingen slechts minnetjes te plaatsen en dan wegwezen zoals jij een paarse onderdaan?
  Wat RoyC heeft gezegd is, dat het onderwijs aangepast moet worden.Dat is in algemeen zo!
  We geven hem geen ongelijk in deze en we geven hem daarom geen minnetjes.Wij zijn de paarsen niet..Snappie!


  Maak melding

 16. Beste Ray, je hebt een punt. Er is ook sprake van geschiedenis vervalsing. We weten allemaal dat sinds het aantreden van deze president sprake is van moreel verval. Eerbied voor de menselijke waardigheid, vrijheid, democratie, gelijkheid, de rechtsstaat en eerbiediging van de mensenrechten is bij deze regering ver te zoeken. Bouterse wordt in de geschiedenisboeken omschreven als een held. Te idioot voor woorden !!!

  Deze zaken krijgen geen aandacht in het onderwijs. Heel jammer…maar goed de eerste stappen zijn gezet en dat zijn positieve ontwikkelingen.


  Maak melding

 17. WKN,

  De reactie is goed bedoeld, graag vrij geven, vanwege het tijdsverschil.

  Het betreft een interview met de heren: John Krishnadath en Guillermo Samson.meningen over de algehele economische en politieke situatie in ons land.”


  Maak melding

 18. @Koos,
  juist,we moeten deze mevrouw eraan blijven herhinneren dat de geschiedenis die door bouterse gemaakt werd in Suriname,ook op de scholen onderwezen moet worden,als wij als papegaaien het onaangename slavenverleden kunnen navertellen moet ook de ONAANGENAME geschiedenis die bouta de bruut heeft gemaakt voor Suriname in de geschiedenis boeken voorkomen!De geschiedenis boeken zijN aan een vervanging toe!!


  Maak melding

 19. Ik hoop van harte dat het zijn vruchten zullen werpen.

  Bovendien zijn de kinderen DE TOEKOMST VAN SU!!!
  Geeft hen alles wat zij nodig hebben voor de scholing, waardoor wij straks een buitegewone SU kunnen hebben!!!!!


  Maak melding

 20. @GMAP
  Dit bedoel ik nou met die kortzichtige paarse schapen.
  Piet Hein is geboren in 1577
  Bouterse is geboren in 1945

  FENOMENAAL!!!!!!PROFICIAT!

  @Bifa
  Hoe is het toch mogelijk?Je moet wel aardig beperkt zijn als je het ene kwaad wil goed praten met het andere kwaad. Omdat Piet Heijn slecht was en werd bejubeld moeten we volgens hem Bouterse ook bejubelen.

  SUBLIEM!!!BRAVO!!


  Maak melding

 21. Ray,

  Deze mevrouw Sitaldin zal haar handen niet branden aan geschiedschrijving van deze moordenaar en grondwetrechtenschenders die de amnestiewet mogelijk hebben gemaakt, want deze mevrouw had nimmer verwacht dat ze ooit met haar bagage nog minister zou kunnen worden.


  Maak melding

 22. CITAAT MW SITALDIEN: “Het mag nooit meer voorkomen dat achterstanden bij leerlingen te laat worden ontdekt. Het tijdig bijsturen moet dan ook een fluitje van een cent worden”.

  Geachte Mw. Sitaldien,
  Heeft u enig idee wie de aandachtskinderen gaat bijsturen in klassen ter grootte van 30 tot 40 kinderen? Zijn de leerkrachten bekend en/of geschoold in “Zelfstandig Werken in 3 niveau’s met een instructietafel”? Zijn ze in staat in één les instructie te geven op 3 niveau’s?
  Zonder kostbare, intensieve scholing zal het LVS TOTAAL ZINLOOS ZIJN. Het LVS is slechts een middel om een hoger doel te bereiken.
  Ik denk Mw. Sitaldien dat u de klok hebt horen luiden maar u weet niet waar de klepel hangt.
  En de kinderen met een leer- of gedragsstoornis zoals dyslectie of ADHD? Is er aan die kinderen ook gedacht?


  Maak melding

 23. Eén laptop per school? Zie je het al voor je, 16 leerkrachten die na school in de rij staan om de scores van de toetsen in te voeren? Nee dus, ik denk dat dit zal gebeuren onder schooltijd, onder de kostbare effectieve leertijd van de kinderen. Of er zal een speciale invalkracht moeten worden aangenomen die de hele dag door hupt van klas tot klas om lessen over te nemen. Zijn er nog leerkrachten over?
  Eerst nadenken, Mw. sitaldin, eerst plannen, dan uitvoeren!! Niet zomaar Nederland naäpen.


  Maak melding

 24. De slaven reageren heel goed zeg.Wat hun meesters hebben gedaan bejubelen ze,maar o wee als een geen blanke wat flikt hahaha is hij gelijk evil.
  Haast heel Europa is rijk geworden door roven en moorden dat mag allemaal miljoenen zijn vermoord,maar daar zullen deze zielige slaven nooit 1 woord over reppen,maar die 15 terechtgestelden worden te tij en ontij vermeld.Tjsssss zegt heel veel over hun kennis van geschiedenis.Zelf mijn blanke pa,praat er met afschuw over,vooral over Indonisie.
  Voor de laatste keer helden op sokken ga naar Suriname ,jullie als echte strijders tegen Bouterse opstellen,niet hier op het INTERNET een hoop haat zaaien.Ach ja is gemakkelijk he hahah VIRTUEEL .


  Maak melding

 25. @i know

  Je blanke pa en jij mogen naar de POMP lopen. Zeg aan je blanke pa dat wij ons bezighouden met de geschiedenis die wij zelf mee mogen maken,en juist omdat wij willen dat niemand zoiets moet overkomen als in de slaventijden roepen wij op dat de moordenaar van Suriname met Amnestie gestraft moet worden Nu!
  Zeg aan je blanke pa dat wij in Suriname niet stil zitten zoals je blanke pa het altijd heeft gedaan.Je blanke pa gaat nooit naar Suriname komen want dan gaat hij alle voorzieningen die hij daar geniet en jouw opvoedt makkelijk verliezen.
  Zeg aan je blanke pa dat hij een lafaard is,als ik het geweten zou hebben zou ik je blanke pa eruit geschopt hebben,tijdens het in ontvangst nemen van de kinderbijslag,vakantie gelden en WW,vooral WW,zet hij wel een blije gezicht op. Dan zijn de witte mannen wel goed!Zeg aan je blanke pa dat wij in Suriname ons stem laten horen tegen de serial killer van Suriname.
  De steun van je blanke pa en dat van jouw hebben wij niet nodig !JIJ en je blanke pa mogen de serial killer van Suriname blijven steunen,niemand zal om jullie steun vragen. JIJ EN JE BLANKE PA ZIJN LANDVERRADERS VAN HET ERGSTE SOORT!!


  Maak melding

 26. hahahahahaha,zg alles wetende Ray, mijn ouders zijn reeds 4 jaar geremigreerd naar SURINAME.hahahahah En neen ze hebben nooit en dan ook nooit,van de sociale voorzieningen hier genoten,hun leven bestond uit KEIHARD WERKEN,dat hebben ze overgelaten aan jouw SOORT.

  En Ray toch, als je zo begaan bent met het lot van de Surinamers en zo graag deze regering ten val wil brengen ,ga naar Suriname en ontketen een opstand,mobiliseer de rest van die helden op sokken hiero,snel doen he.
  Zit niet werkeloos achter je pc mang,heeft totaal geen nut wat je allemaal hier neer typt,eerstdaags krijg je een ROLBEROERTE achter je pc.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.