maandag, mei 27, 2024
HomeOnderwerpenGeschiedenisLancering internet community SlavernijOnline.nl

Lancering internet community SlavernijOnline.nl

-

Does Travel - naar Suriname

Op zondag 20 januari 2013 zal de internet community SlavernijOnline.nl gelanceerd worden tijdens een evenement getiteld “De emotionele ervaring van slavernij”. De community bestaat uit een website www.slavernijonline.nl, een facebook pagina slavernijonline en een twitter account #onlineslavernij. De website beoogt informatie te geven over de geschiedenis van slavernij in de Nederlandse koloniën en de erfenis van het slavernijverleden in de hedendaagse samenlevingen (Suriname, Nederland en de voormalige Antillen).

Het evenement draait om de vraag “Wat voelden de slachtoffers van deze misdaad tegen de menselijkheid gedurende het proces van slavernij?”. Aan de hand van oude beelden (schilderijen en tekeningen) geven nazaten van de tot slaaf gemaakten uiting aan het gevoel van de uitgebeelde zwarte mensen. Wat dachten ze? Wat voelden ze? Wat voelen de nazaten als ze naar die beelden kijken? Verschillende mensen geven uitdrukking aan deze gevoelens op het moment dat de beelden worden getoond. De manieren van expressie verschillen: een gedicht, een lied, een rap, een speech. Het geheel wordt samen gegoten in een evenement dat de geschiedenis van slavernij behandeld aan de hand van emotie.
Het evenement wordt georganiseerd in het kader van de herdenking 150 jaar onbeschaafde afschaffing van wettelijke slavernij en de International Genocide Memorial Day.

De afschaffing van de slavernij wordt als het hoogtepunt van de Europese beschaving beschouwd maar eigenlijk was het een dieptepunt. Beschaafde mensen beginnen met de erkenning dat er een misdaad tegen de menselijkheid heeft plaatsgevonden, bieden hun excuses hiervoor aan en compenseren de slachtoffers voor de schade en het leed dat ze geleden hebben. Onbeschaafde mensen ontkennen de misdaad, vragen om dankbaarheid van het slachtoffer en compenseren de dader. Bij de afschaffing van de slavernij heeft Nederland de slavenhouders gecompenseerd, niet de slachtoffers.

Op 1 juli 1863 werd slavernij voor de wet afgeschaft, maar de racistische behandeling van zwarten en de sociale en economische ongelijkheid bleven voortbestaan. De International Genocide Memorial Day is een internationale dag waarop misdaden tegen de menselijkheid in diverse delen van de wereld door diverse perioden van de geschiedenis worden herdacht.

Datum: Zondag 20 januari 2013 van 14.00 – 18.00 uur
Locatie: Vereniging Ons Suriname.
Adres: Zeeburgerdijk 19a, 1093 SK Amsterdam
Toegang: 5 euro
Aanmelding: www.slavernijonline.nl (u ontvangt een e-ticket)
Informatie: 06-41283785

opening
Fernandes Express
Passion in concert

55 REACTIES
 1. Ik hoop dat de zwarten die niet mee eens zijn en aan de kant van de witten staat geen kritiek gaan leveren op deze initiatieven.Het is in on lichamelijk en geestelijk belang dat wij hiervan los komen.Zoals eerder aangegeven wij moeten terug naar de roots om dit te kunnen verwerken.Wij moeten onder ogen zien dat ons cultuur en Godsdienst niet onder doet voor geen ene Joodse God.Zij zijn niet het uit verkoren volk.De witten zijn niet het intelligente volk in de wereld z.a. ze zich voordoen.Zij hebben de kennis gestolen van andere volkeren z.a. jij.Zie dit onder ogen wees trots en als je kiest voor een witte God maakt ook niets uit je hebt dan bewust gekozen uit vrije wil.


  Maak melding
 2. op 1 juli 1863 is de slavernij NIET afgeschaft. op 1 juli 1863 is een overgang periode van 30 jaarbegonnen. op 1 juli 1893 is de slavernij afgeschaft. mijn eigen groootmoeder is in 1878 als slaaf geboren en als jong meisje vele malen verkracht door haar slavenmeester. ik kan en mag mijn voorouders/grootmoeder niet verloochenen en zeggen dat de slavernij op 1 juli 1863 is afgeschaft. praat de witten niet na, maar volg je geweten en verloochen je voorouders niet!


  Maak melding
 3. oorlogen onderling;

  de 80 jarige oorlog (en vele stijd) in europa!
  de indianen (scalperen) onderling!
  de moslimstrijd ( diverse stroming)onderling!
  de mahabharatta in india
  de africanen (stammen) strijd!

  wil het egte volk opstaan, of staan wij tog onderaan in het DIERENRIJK 🙂


  Maak melding
 4. @ jackson

  dan heeft je grootmoeder nog ‘geluk’ gehad.In Afrika blijft het niet alleen bij verkrachting maar worden ook handen en voeten afgehakt.Soms ook de tong afgesneden om te voorkomen dat het verhaal verteld wordt.En dat alles ten eigen vermaak van de daders.

  Cobie.


  Maak melding
 5. @mike
  …….en heden maken wij de tirannie mee van de in Suriname geboren TIRAN bouta,de illegale couppleger van 1980,de decembermoorden,telefooncoup,Moiwana slachtingen,de moord op inspekteur van politie Goodings,het schofferen van het rechterlijke macht in Suriname,Boxel shows,bouta amnestie….
  Toch mike,bouta heeft alle vrijheid ons, het surinaamse volk, dit aan te doen als het maar toevallig geen ‘witte ‘mensen het zijn onder wiens tiranny wij gebukt gaan heden ,toch mike…
  Surinamers mogen alle criminele daden die eerder zijn voorgekomen in haar geschiedenis herbeleven zolang het gedaan wordt door een surinamer zelf en liefst met een criminele verelden,toch mike!
  Wel in deze heb je je idiole droom surinamer gevonden…hij heet bouta THE SERIAL KILLER VAN SURINAME met als bekroning voor zijn criminele daden ..AMNESTIE,toch mike?!


  Maak melding
 6. gebruiken wij deze site om met een United gevoel aan de slag te gaan waarbij progressie een pre is, dan juich ik dit toe!!!

  gaan wij echter middels hemeltergend verhalen op zoek naar “vergoeding”, dan missen wij het doel!!!

  opo kondre mang…….


  Maak melding
 7. @Jackson

  ..en jij vindt het niet erg dat heden anno 2013 Het paarse volk graag gezien willen worden als de ‘slaven’ van bouta,de slavenmeester met Amnestie!!

  Ps
  In suriname vinden verkrachtingen heden nog plaats en kennen wij ook pedofielen,Somo is geen onbekende wat betreft een PEDOFIEL zijn .
  Als de slaven meesters eerder honderden vrouwen tegelijk hadden kunnen wij dat ook van Brunsie zeggen.
  En in Suriname heden kennen we ook GROEPSVERKRACHTINGEN!!


  Maak melding
 8. @pasew

  Inderdaad,ik kan maar niet begrijpen waarom de ‘nazaten’ van de slaven zo vies politiek bedrijven met het verleden van hun voorouderen,in Suriname!Bij tij en ontij gebruiken ze hun voorouders als onderpand, die allang niet meer in ons midden zijn en de EEUWIGE Rust verdienen,maar ze krijgen niet 1 minuut die rust die zij verdiend hebben want telkens worden ze gestoord tot in hun graf door hun nazaten die op geld uit zijn !Geldjagers !ze zijn een stelletje geldjagers die nazaten!Zelfs hun voorvaderen zullen zich scahamen over hun in hun graven!
  Schande zulke nazaten te hebben!!


  Maak melding
 9. Potverdorrie,
  wat de nazaten toch allemaal niet doen om uit de tragische lot van hun voorvaderen aan een fortuin te komen!!
  Schande ,schande,schand,
  En Voorvaderen terwijl jullie nazaten op geld uit zijn ,bid ik voor jullie eeuwige rust!
  Rust in Vrede!


  Maak melding
 10. The Wells Fargo (amerika) ontsluit het land middels spoorwegen, de slavenarbeiders destijds zijn ook VELE chinezen!!!

  ik heb docu gezien waarbij chinezen werden onthoofd en het hoofd dienend als voetbal!!!

  Engeland, bezetter van India krijgt ook de huidige HONG KONG in haar greep door opium uit India te dumpen om het ganse volk te verslaven!!!

  !!!!!!!!! MAAR VANDAAG !!!!!!!!!

  INDIA slaat terug,…
  CHINA slaat terug,…

  niet middels klaagzang…..maar werkend,…en bewijzend…

  ……..WIJ KUNNEN HET OOK….

  opo kondre mang


  Maak melding
 11. Ik ben erg blij met informatie en publicatie over ons eigen geschiedenis.Achtergrondinformatie, voornamelijk ons slavernijverleden.Ook over onze eigen helden.Er is nog veel dat ik moet en wil weten en zit met veel vragen. Als een blanke tegen mij roept, ga terug naar jou eigen land.Dan wil ik van een blanke weten waar mijn land is en hoe ik eigenlijk hoor te heten.De stam in Africa en namen van mijn voorouders die geroofd zijn en naar Suriname gebracht.Tot welke stam behoren wij eigenlijk omdat wij nogal van mening verschillen.De stammen hadden eigenschappen die ik wil herkennen om te relativeren.De wonden van de mishandelingen,verkrachtingen,vernederingen,
  verminkingen,misleidingen zijn nog rauw.De miljoenen talen onopgeloste moorden van moeders,vaders,kinderen hun creten, zijn nog in mijn geheugen DNA gegrift.Pedofillie en al dat soort fillie onacceptabel.Ik wil opheldering.Cil.


  Maak melding
 12. @Ray

  Tot welke GOD bid jij dan
  Is deze erin geslagen of was het al cultureel vastgelegt

  Zullen ze rust hebben wetend dat hun nazaten NIKS met hun moederland te maken wilt hebben

  Zullen ze rust hebben wetend dat hun lot wordt gemarginaliseerd en gebagetaliseerd

  Zullen ze rust hebben wetend dat de grenzen in HET moederland nog steeds een oorzaak zijn van vele conflicten

  Zullen ze kunnen rusten nu dat hun nazaten niet verder terug in de tijd kunnen kijken dan deze grootste misdaad tegen de menselijkheid

  Hoe gaan ze rusten wetend dat de landen in het MOEDERLAND nog steeds worden uitgebuit

  ZEG HET AAN ONS DIE NOG IN ONTwETENDHEID ZIJN HIEROvER


  Maak melding
 13. @pase

  En overal in deze lande IS het betrekkelijk rustig behalve waar het westen heeft bemoeid met de grenzen(Kashmir en Hong kong Taiwan)
  In het MOEDERLAND der moederlanden IS DE HELE kaart bepaalt door het westen!
  Dit geschiedde NIET met inachtneming van de vershillende volkeren maar puur uit winst(verdeel en heers)bejag!


  Maak melding
 14. @Sankofa

  JIJ BENT GEWOON DE GROOTSTE IDIOOT VAN SURINAME!!
  Ons land wordt uitgebuit door je baasje BOUTA en co!!
  Waarom roep jij op dat je baasje alles VERGETEN en Vergeven moet worden!!
  Waarom denk jij dat hij niet gestrafd hoeft te worden voor alle CORRUPTIE EN MOORD die hij heeft gepleegd!Waarom AMNESTIE ,zijn amnestie speciaal voor hem!
  Idioot,wij hoeven echt niet 400 jaren terug te gaan in de geschiednis ,slechts 30+jaartjes!
  De geschiedenis over de slaventijden staat vermeld in ons geschiedenis boeken,ook over de HOLOCAUST van Hitles weten we alles. Heden doet de gehele wereld zaken met Duitsland wie verantwoordelijk was voor de moorden op 6 miljoen joden toen!
  De hele wereld weet dat de generaties die volgen/volgden na Hitler niet gestrafd kunnen worden voor wat hun voorvaderen de mensheid heeft aangedaan !
  Waarom moeten de nazaten gaan boeten!!
  Dit is de beschaving waarin wij heden leven,niemand is het HOLOCAUST verleden vergeten maar niemand probeerd het te misbruiken voor eigen BELANG ,wat niet van je baasje en je paarse aanhang gezegd kan worden! DE paarsen zoals jij zijn in de eeuwen ergens blijven steken!!
  Heden in Suriname heeft je baasje ook geschiedenis gemaakt voor al de slechte redenen ten spijt,en jij die het maar niet kan of wil zien!Hij is de moordenaar van de 15 ongewapende burgers van Suriname en hij loopt rond met Amnestie!!en jij die het maar niet erg vindt!!
  Geef me een brik van je!

  Mijn God is de ALMACHTIGE GOD DAARBOVEN en absoluut niet bouta de paarse god!Jouw paarse god is niet mijn GOD!
  GOD’S MOLEN MAALT LANGZAAM MAAR ZEKER!
  Jammer dat Gadafi en sadam en bin laden er niet zijn om het te bevestigen. Chavez ligt op zijn sterfbed ..ook hij zal zijn eigen soort god hebben of misschien had hij gedacht dat hij de venezulaanse god is!

  Als jij en je paarse kudde denkt dat jullie paarse god voor eeuwig op vrije voeten zal rond lopen hebben jullie het goed mis!
  Als God zal toeslaan zal het hard blijken te zijn voor jullie paarse god.!
  Aan Gods furie ontsnapt niemand,ook niet bouta de paarse god!
  Het is jullie de paarse op geld beluste nazaten die steeds de zielen van jullie voorvaderen blijven storen, en als zij geen rust hebben dan komt het door jullie!kom anderen de schuld niet geven!

  En wat denk jij van de 15 zielen die op koelbloedige wijze geexecuteerd werden aan de bloedige klauwen van je baasje!?Denk jij dat zij te vreden liggen in hun graf waar ze gestuurd werden door je baasje?!
  Denk jij dat zij nhet niet willen dat hun ,oordenaar gestrafd moet worden,hun moordenaar die nog in ons midden rondloopt!?
  Denk jij dat zij enige rust hebben nu ze weten dat hun moordenaar met amnestie rondloopt!!
  Jongen sankofa ,alvorens bij mij de heilige christen te komen uithangen ,jongen ga de bijbel eerst bestuderen!!
  Alsof jouw god bouta het meent met zijn medemensen!!
  Jongen geef me een brik!!


  Maak melding
 15. @Hermelien Angelo

  Lees je de kranten berichten dan niet die in Suriname gedrukt en verkocht worden?!Online heb je ze ook..
  Er staat altijd een bericht erin vermeld over opa’s en vaders en stiefvaders die aan vagina’s van hun dochters en kleinkindren zitten. Ook groepsverkrachtingen gebeurd heden in Suriname. Meiske ga je afvragen of jij je nheden wel veilig voelt in Suriname,vooral jij als een meisje!!Als jij echt je STAMBOOM wil leren kennen dan reis je de eerst volgende keer mee met bouta naar africa!!Wie weet behoren je voorvaderen tot de HUTU of TUTU stammen!
  Ik drijf de spot niet met je maar dit is een van de mogenlijkheden waarmee je wel degenlijk rekening mee moet houden!
  Alles wat jouw voorvaderen werd aangedaan staat vers in je geheugen,what about de slachtoffers die bouta heeft gemaakt in Suriname?!Herhinner jij dan niks hiervan?!En even nog ,als je Africa met je eigen ogen hebt gezien zal je je voorvaderen bedanken dat jij een nazaat bent die in Suriname woont!Je zou in geen geval willen ruilen van plaats met je broeders en zusters uit Africa!!

  Ps..
  de 15 slachtoffers die geexecuteerd werden waren je SURINAAMSE BROEDERS GEWEEST,maar ach, dat jij niet om ze treurt dat heb ik al opgemerkt!


  Maak melding
 16. @Ray

  Stel nou dat ik werkelijk die grote aanhanger van de huidige president ben dan nog vind ik dat we netjes zouden moeten kunnen debateren over het één en ander!

  Maar waar blijven die TEGENARGUMENTEN!!!(Pasew)


  Maak melding
 17. @Ray
  (off topic)
  Speciaal voor jou voor één keer
  Ik vindt dat een ieder moet boeten voor strafbare feiten waarbij er duidelijk aantoonbaar leed is veroorzaakt bij de nabestaanden!!
  capice!!! president of niet lang geleden of niet bij enkele familileden of hele volkeren iederéén ok!!


  Maak melding
 18. @Sankofa

  Ik zou echt niet weten hoe beschaving of eerbied of respect op te brengen voor een moordenaar als pseudo ‘presidentje’ en ik zie niet in wat wat voor heiligs de paarse aanhang in een moordenaar ziet.
  Jij zal blijven zeggen dat jij hem,de moordenaar goed vindt,en ik zal blijven herhalen dat hij in de gevangenis thuis hoort,
  Einde debat!


  Maak melding
 19. @GMAP

  Stel jezelf maar de vraag wat jouw toegevoegde waarde is. NUL!!!! Maar we kunnen je altijd nog als mest gebruiken.

  @Ray

  Beste koelie Reetje
  Groepsverkrachtingen zijn op dit moment een plaag in het land van je voorouders. Maar voor jou is dat natuurlijk de schuld van Bouterse.

  @pasew
  India slaat vooral terug in de vorm van aanslagen op Pakistani en omgekeerd. Daarbij vallen honderden slachtoffers en het is nog maar de vraag of deze primitievelingen zich in de toekomst kunnen inhouden. Met een kernwapen kun je namelijk ontzettend hard terugslaan.

  @Savioen

  Meestal vind ik je reacties waardeloos maar nu gaat het om een juweeltje.

  ———————————————————-

  Slavernij is mensonterend en misdadig. Elk initiatief de aandacht hierop te vestigen juich ik toe. Helaas komt slavernij nog steeds voor en dat bewijst vooral dat de mens nog een primitief wezen is.

  A tang so.


  Maak melding
 20. @Sankofa
  O,ja,wie wil je dan laten boeten voor de slaventijden?!
  De nazaten van de slavendrijvers die geen hand in deze hebben gehad?!
  Waarom begin je dan niet met de oproep dat bouta moet boeten voor wat hij de surinamers heeft aangedaan?!Of ga je pas na 400jaar deze oproep doen?!
  Wij leven in een tijd waar wij getuige van zijn hoe bouta Suriname in zijn greep houd.Wij zijn ook getuigen hoe deze man Amnestie geniet en zijn straf blijft ontlopen!?Dit hoef je toch niet te weten komen van anderen ,je maakt het toch zelf mee!
  Waarom praat je hem altijd goed ?!!
  Open je ogen die man is een ORDINAIRE MOORDENAAR!


  Maak melding
 21. @Ray

  Ik zal proberen netjes antwoord te geen op jouw vragen

  O,ja,ie wil je dan laten boeten voor de slaventijden?!
  De nazaten van de slavendrijvers die geen hand in deze hebben gehad?!
  (antwoord)wist je dat Haïti moest betalen voor de(betrekkelijke) vrijheid aan Frankrijk en dat (betalen)ging door tot eind jaren zestig!
  Dus ja de volle schatkamers mogen wat mij betreft wel worden gehalveerd!

  Waarom begin je dan niet met de oproep dat bouta moet boeten voor wat hij de surinamers heeft aangedaan
  (antwoord)Dat doen jullie hier al zoveel jaar en zet dat zoden aan de dijk!

  Waarom praat je hem altijd goed ?!!
  (antwoord)Dat doe ik niet maar ik ben wel van mening dat de keuze van het volk gerespecteerd moet worden!


  Maak melding
 22. @Sankofa
  Ik moet even inbreken:
  Jij schrijft:”Als er na 30 jaar nog steeds geklaag en getreurt wordt voor 15 families dan hoelang moet er nog geklaagd voor miljoennen families”!

  Ik denk dat je hier een klassieke fout begaat,waarbij jij jouw schuilnaam helemaal geen eer mee bewijst!
  Een ieder heeft toch het recht zijn doden te herdenken?Hoe lang dat ook duurt en geleden dat ook is?
  Dat doen de Ghanezen toch ook?

  Bedenk nogmaals Sankofa:-
  Kijk naar het verleden, neem daarvan mee wat je kan gebruiken,leer ervan en ga vervolgens de toekomst in.


  Maak melding
 23. @MEDUSA

  Een ieder heeft toch het recht zijn doden te herdenken?Hoe lang dat ook duurt en geleden dat ook is?

  Misschien heb ik me niet goed uitgedrukt maar wat jij zegt is preies hetgeen dat ik bedoel


  Maak melding
 24. ZIJ zijn begonnen met de INHEEMSE En daarom moeten de Marrons en de INheemse een VRIJHEIDSBEELD DAT wij blaka’s en de INheemse onze voorouders kunnen her denken
  NeDERLAND was niet eens met de afschaving van de SLAVERNIJ zij zijn nog lang door gegaan en waren de ergste slaven drijvers in andere LANDEN waren in 1863 gestopt maar NERderland ging zeker 20 tot 30 jaar door omdat zij vonden dat zij hun investering nog niet eruit hebben gehaald en vergeet niet de Arabieren waren de tussen personen waarom denk je dat bijna heel afrika Moslim is


  Maak melding
 25. @Ray

  Beste koelie Reetje. Voor de slavernij hoef jij niet te boeten maar wel voor de ongelofelijke onzin en wartaal die je hier steeds uitbraakt. We zullen je naakt laten rennen in een veld met doornen en brandnetels en daarna dwingen tot drie weesgegroetjes. Mocht dat niet helpen dan zullen we je tien jaar lang als slaaf gebruiken en in staat stellen tot bepaalde universele inzichten te komen. Tot nu toe is het inzicht bij jou oneindig vertroebeld en er moet echt wat gaan gebeuren. We blijven van je houden en we zijn blij dat er twee Reetjes zijn. En by the way: God is een zwarte vrouw en geen blanke man en Bouta is president van Suriname. Wat is het leven toch zwaar Reetje.


  Maak melding
 26. De afstammelingen van de afrikaanse slaven moeten ook hun afrikaanse broeders die hen opgepakt hebben, verkocht hebben nader onder de loep plaatsen en bekijken of zijn ze vrij willig in de slavenbootjes gestapt om naar de nieuwe wereld te gaan.

  Laat de organisatoren van dit slavernij gedoe ook, de goede kanten van de slavernij onder de loep nemen en inzien.Slavernij bestond ook in Afrika toen en in Europa hadden veel blanken het in de periode niet beter dan de Afrikaanse slaven in de nieuwe wereld. Europa had 3 -standen
  keizer/koning
  adel
  de geestelijken/kerk

  De rest was proletariaat, lijfeigenen, bezit lozen en hadden geen enkele recht.Alleen maar plichten net als de slaven. Slavernij deugt niet, maar bestaat tegenwoordig nog steeds in vele landen in andere werelddelen. Ook in europa heb je loonslaven, die niet veel scheelt met de slavernij. De sterksten bepaalden toen en nog steeds wat er gebeurt in de Wereld. Brutale mensen hebben de wereld.

  Wie niet de andere kant van de medaille onder de loep wilt zien, moet zich afvragen wat zij nog in het westen doen. Met een papierenbootje kunnen ze ook terug gaan naar Afrika en halverwege, als het hun al lukt een gaatje in de bodem prikken.

  Surineds in Nederland waaronder afstammelingen van slaven hebben een aardig kapitaaltje in Nederland opgebouwd en als het leven hen niet bevalt kunnen ze ook emigreren. Het leven is hard. Je kan zitten of lopen jammeren, maar je kan ook het beste van proberen te maken, kansen genoeg om er wat van te maken, maar het zal niet uit de lucht komen vallen.


  Maak melding
 27. Mike: het gemiddelde salaris in Suriname is € 350,-….

  Van de aow ga je als oudhe t net dood en zonder werk is zonder geld…….

  I rest my case….


  Maak melding
 28. @Passant
  waarom op een papieren bootje waarom niet met een bedrag waarmee hij of zij zijn DNA onderzoek kan doen om te weten waar zijn familie is
  en daarbij een bedrag waarmee hij kan overbruggen om de taal te leren
  een huis te bouwen
  een bedrijfje te starten
  een bedrag voor zijn haar kinderen om schoolgeld te betalen
  en wat apart voor reserve
  hetgeen komt “ze” toch toe


  Maak melding
 29. @passant

  Als ik het goed begrijp ben jij geen afstammeling van Afrikaanse slaven maar een slaaf in loondienst van de Nederlanders. Ik ben diep getroffen door jou leed en nog dieper door de berusting als loonslaaf door het leven te willen gaan. Ik denk dat jij een website geheel gewijd aan jou verdient. Jouw leed is namelijk ondraagbaar voor de gehele mensheid inclusief de SuriNeds die een aardig kapitaaltje met hun uitkering hebben opgebouwd. Jammer voor jou echter zullen wij afstammelingen van de slaven net zo lang blijven doorzeuren totdat jouw land over de brug komt met 1200 miljard euro. Wij vinden het de moeite waard om te blijven zeuren om het zuur verdiende geld van onze voorouders terug te krijgen. Dank zij hen kun jij in je baggerlandje een grote scheur opentrekken en zonder mijn voorouders was jouw landje nog een prehistorisch moeras gebleven. Niks komt uit de lucht vallen en 1200 miljard euro ook niet.
  Ja beste passant, het leven is inderdaad hard als mensen hun gestolen geld terug eisen. We hebben tegenwoordig de papieren bootjes verruild voor gouden staafjes en olie en onze loonslaafjes gaan in tegenstelling tot jou een gouden toekomst tegemoet.


  Maak melding
 30. als je die film “lean on me” van Morgan Freeman goed heb gevoldg zei hij:DON’T BLAME THE WHITE MEN,BUT BLAME YOURSELF.die witte mensen kenden t bos niet.dus de afrikanen verkochten hun eigen soort aan de witte man nadat ze met een net gevangen waren met wrede gevolgen.was er een eenheid onder de Afrikanen toen,bestond de slavernij nooit.bovendien verwacht de huidige generatie schadevergoeding?? dit gaat boven mn verstand.schadevergoeding aan wie??? men heeft de slavernij nooit bewust meegemaakt.ophouden met klagen en haat zaaien tegenover naar de witte man.de slavernij hebben de kleurlingen gewild.alleen om geld te maken(hebzucht) verkochten ze hun eigen soort.
  INDIA slaat terug,…
  CHINA slaat terug,…

  niet middels klaagzang…..maar werkend,…en bewijzend…

  ……..WIJ KUNNEN HET OOK….

  opo kondre mang


  Maak melding
 31. DE gasten die dit slavernij online afkeuren zijn zeker niet INHEEMS of BLAKA DE andere bevolkings groepen die na de slavernij in SU kwamen waren contract arbeiders dus zij zullen zeker negatief responden de waarheid moet www getoont worden want velen weten het niet eens hoe wij behandeld zijn

  En zo is discriminatie onstaan jah bles us!!


  Maak melding
 32. Radj,
  Hoe hard of jou soort ook je best doet om ons een complex aan te praten, het gaat je niet lukken.

  Zijn jullie soms bang dat we jullie als groep financieel gaan inhalen?

  Jullie tegenstand aan het idee van schadeloosstelling roept bij mij zeer ernstige vragen op. Het lijkt wel alsof jullie degenen zijn die moeten betalen.


  Maak melding
 33. @radj

  Tsja India zet miljoenen kinderen in om als slaaf te werken en daarna wacht hen een mooie toekomst als extremist. Treinen en tempels opblazen is een koud kunstje voor ze en aan het perfectioneren van de groepsverkrachtingen-techniek wordt hard gewerkt. Werkend en bewijzend natuurlijk. Amen!
  Heb je de middelen voor het bleken van de huid al besteld? Snel doen!


  Maak melding
 34. Beginnen ze al weer te janken over de slavernij? Wha Ha.
  En dan weer uitrekenen wat ze nog aan geld moet vangen??
  Je blijft toch lachen.
  Surinamers zijn echt de grootste komieken van de wereld.
  Zet alle negers maar weer op de boot richting malie en zimbabwe.
  Of nog beter richting Zoeloeland. Koppensnellen


  Maak melding
 35. Dit gaat niet over chinesen hindustanen of javanen , dit gaat over de zwarten die nog steeds worden onderdrukt door die slaven handelaren .
  De slavernij is nooit afgeschaft(wel op papier ) maar in praktijk wordt het nog steeds toegepast ,dus laat surinamers gewoon hun zegje doen als het je niet aanstaat vermijd dan dit artiekel en kijk maar naar paul en witteman daar kom je dan wel aan je trekken .


  Maak melding
 36. @Tedje
  wist je dat Haïti moest betalen voor de(betrekkelijke) vrijheid aan Frankrijk en dat (betalen)ging door tot eind jaren zestig!

  Dus voor jou witte meesters alleen de voordelen en niet de nadelen noh


  Maak melding
 37. @PAUL
  Je maakt een klassieke denkfout!
  De marrons behoren niet tot de inheemsen!
  (Ook zij zijn import!)
  Alleen de indianen zijn inheems!(ze waren er “altijd”).
  Met “altijd” tussen aanhalingstekens.


  Maak melding
 38. Als je eigen broer, zus, vader of moeder door een misdadiger is vernederd, mishandeld, verminkt, verkracht en zelfs vermoord zal je geen rust vinden in je hart voordat de crimineel gepakt is, berecht, gestraft en spijt heeft betuigd.
  ” Wat kan ik doen voor jou om het leed dat ik veroorzaakt heb te verzachten.” zijn helende woorden. Van hieruit kun je verder met je leven want met een OPRECHTE spijtbetuiging van de dader vloeien de haat en wrok weg uit je lijf en kan je verder met je leven. Gebeurt dat niet dan zal er altijd een belemmering blijven in je leven die je onbewust door je denken, gedrag en handelen doorgeeft aan je nageslacht, een “hebie”, m.a.w. Als de vernedering langere tijd duurt zijn de gevolgen voor het slachtoffer zo heftig dat het zijn geest kan breken.
  Ik geloof niemand die beweert dat de tijd van de Slavernij geen invloed meer heeft op de hedendaagse mens. Via overgrootouders, grootouders, ouders zijn de gevolgen doorgesijpeld naar de kinderen. Er zijn Creoolse mensen die op straat spugen als ze een lichtgekleurd iemand passeren omdat hun oma dat altijd deed. Om een voorbeeld te noemen. Zo zijn er nog honderden voorbeelden.
  Ik ben blij met dit initiatief, mensen kunnen misschien een stuk van hun pijn in kwijt.


  Maak melding
 39. Ray ik sta helemaal achter je ze zijn als sukkels door hun landgenoten naar de Hollandse boten aan de kust gedreven en het zijn altijd sukkels gebleven,als ze in Afrika waren gebleven liepen ze nu zonder armen of benen en waren hun vrouwen reeds talloze malen verkracht door naar vrijheid hunkerende “vrijheidstrijders”ze mogen blij zijn dat ze naar Suri gebracht,jammer dat ze nu een crimmineel als president aanbidden maarja als je zonder verstand geboren bent komt er nooit iets bi(je kunt een aap wel een kunstje leren maar praten homaar)ik hoop dat mensen zoals jij ooit nog een een fatsoendelijke regering kunnen met Egon als president.


  Maak melding
 40. AI BAJA weten ze wel waarover ze praten? Bijna elke dag hoor je van onze negerbroeder over slavernij,Ketie Kotie kwakoe.Moeten ze niet blij zijn dat het gebeurd is.Of zouden ze blij zijn als ze nog in Afrika zouden wonen?Hier ben je toch VRIJ.Elke maand ga je naar de ZOZA,zonder iets te doen krijg je GELD.Wat wil je nog meer.In SURI heb je een MOORDENAAR als pres;OENG MOES BRETIE BRO.


  Maak melding
 41. Het is goed dat wij meer van zijn te weten gekomen nu kan men niets verbergen en verkondigen dat het niet meer is geweest dan dat zij voordoen je doet zelf onderzoek vergaar zelfs je stof heerlijk, zonder dat zij je voorkouwem.


  Maak melding
 42. jaja KWAS BITA EN WIJNA ALS WE DAT ALLEMAAL GOED PRAATEN WAS HET DAN NIET BEETER OOK HITLER ZIJN GANG TE LAATEN GAAN DAN HADDEN WE NU MISCHIEN EEN BEETER LEVEN DUS AUB HOU OP MET STOM GELUL PRAATEN OVER BOUTA OM JULLIE KWAAD TE VERDOEZELEN EN JIJ MET AAP LIEVER EEN AAP DAN EEN SLANG DUS JOU GESPLEETEN TONG SPREEKT WAARTAAL KWAAT IS KWAAT BUT LIVE MUST GO ON


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES