donderdag, februari 22, 2024
HomeNieuws uit SurinameParlementariër: ‘Aankopen energiebedrijf verdacht’

Parlementariër: ‘Aankopen energiebedrijf verdacht’

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 11 jan – Recente grote aankopen van energiebedrijf EBS komen verdacht over. Dit zegt parlementariër Asiskoemar Gajadien. Hij vindt het nogmaals bewezen dat het zogenaamde onderhands gunnen ‘vreemde’ toestanden in de hand werkt. Het bedrijf kocht drie generatoren bij het Duitse Man Diesel & Turbo. De aankoop liep via het lokale bedrijf Olibis.

Er is in totaal ruim vijf en dertig miljoen dollar betaald. Volgens cijfers van de fabrikant kosten de generatoren zelf niet meer dan twintig miljoen dollar. “Ik vraag me Af of verzekering en vracht bijna vijftien miljoen dollar hebben gekost. Dit is het nadeel als men onderhandse gunningen geeft, je wekt argwaan op”, zegt Gajadien tegenover de Times of Suriname. Hij heeft intussen schriftelijk opheldering gevraagd van president Desiré Bouterse.

De aankoop van de machines roept meer vragen op. Die hebben vooral te maken met het natuurlijke milieu. De machines zullen de nationale energiecapaciteit opvoeren met ruim zestig megawatt. “De bestaande centrale aan de Saramaccastraat is al milieuonvriendelijk”, aldus Gajadien. Met nog meer dieseluitstoot en geluidsoverlast kan het probleem allee maar verergeren. De regering wil de energievoorraad opvoeren om zowel huishoudens tegemoet te komen als de grote mijnactiviteiten.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

31 REACTIES
 1. Ik snap niet hoe de mensen aan de Saramaccastraat, Zwartenhovenburgstraat vol kan houden door al die lawaai, dag en nacht!!!
  Alles tot de bodem uitzoeken en zeker een andere lokatie geven, ver van bewoonde plaatsen.


  Maak melding
 2. Geld is verdwenen in de zakken van een NDP-er. Asiskoemar Gajadien gaat toch nooit antwoord krijgen op z’n vragen. Corruptie viert hoogtij onder deze regering. Deze regering is alles behalve transparant.


  Maak melding
 3. Alle regeringen waren en zijn corrupt. De ene vaak genoeg corrupter dan de ander.
  Nieuwe regeringen nemen meer daar de een inflatie correctie toepassen waardoor het bedrag groter wordt dan de vorige corrupte leden.
  ma ja niet iedereen ziet dat zij zien alleen wat zij willen zien en luisteren naar wat zij willen horen.
  1 koe over de streep dan volgt de rest van de kudde dieren


  Maak melding
 4. Er komt ongetwijfeld een ‘grondig onderzoek’

  En iedereen deed een plas en alles bleef zoals het was….

  Wat een beerput en banenenrepubliek in Suriname onder de Paarse Kliek. Te walgelijk voor woorden.


  Maak melding
 5. 15 miljoen dollar down the drain. Jezus hier had je heel wat kindermondjes mee kunnen voeden. Kinderen hadden dan ook de mogelijkheid gehad om oefentoetsen te doen. Er had ook een start gemaakt kunnen worden met de dijk bouw in Coronie of Commewijne. Of misschien de bouw van een cruise terminal ?? Wie zal het zeggen.

  Hier gaat toch niets mee gedaan worden. Ben eigenlijk wel benieuwd naar de offertes van het Duitse Man Diesel & Turbo.


  Maak melding
 6. Geen wonder dat bouta de crimineel het land is uitgevlucht voor eventjes!
  Hij wil namenlijk geen antwoordt geven op bepaalde vragen!
  Hij is niet gewend verantwoordelijkheid af te leggen!


  Maak melding
 7. Streven!

  Wij, Surinamers, moeten streven naar een ZAKENKABINET.
  Dit geploeter van regering na regering gaat ons niets opleveren. Hoe eerder, hoe beter, want onze rijkdom raakt langzaam aan op.
  Surinaamse politici zijn de ergste die er bestaan op deze aardbol. Ze naaien je in je slaap.


  Maak melding
 8. Parbo, lul verhaal of niet, de regering moet maar antwoorden op de vragen van de oppositie en desnoods de stukken overleggen. Heel normaal, gebeurt in Nederland ook. Het volk heeft het recht om te weten wat er maar haar belastinggeld gebeurt.


  Maak melding
 9. Meneer Gajadien doe niet verwonderlijk of dit nieuws is.
  Bij elk overheids onderdeel wordt deze truk toegepast.
  Vraag het aan Vene die weet er alles van.

  Toen ik hiermede in contact kwam wist ik niet wat ik er van moest denken.Voor een component werd tweemaal het bedrag betaald wat de waarde er van was.Het gebeurt op een constructie[uit gevonden door de NPS] dat er geen bewijzen zijn die leiden naar Ventiaan en zijn consorten.Bouterse heeft het goed geleerd.


  Maak melding
 10. Het moet zeker als schandalig worden aangemerkt als er op oncontroleerbare wijze vergunningen en gunningen worden verstrekt om inkopen te doen die nationaal in een behoefte voorzien. Openbaarheid van Bestuur is derhalve een vereiste. Ontwikkelingen ten aanzien van milieu en duurzaamheid die belangrijk voor een ieder is, is een overheidstaak. Die taak is bescherming bieden en waar mogelijk verbetering aanbrengen die moet voorkomen dat, dat beleid tot ergernis leidt of de boel verergert. Een behoorlijke milieuwetgeving op het gebied van water, lucht, geluidshinder en bodem moet de naleving hiervan controleren door handhaving. Omdat het veel omvattend is, moet de duurzaamheid en milieu op ministerieel niveau via regelgeving bepaald worden op het gebied van infrastructuur, milieu en infra. Binnen zo’n kader van milieubeleid, is het dan mogelijk een verstandig ruimte, energie, geluidshinder en waterbeleid te voeren; alsmede het bevorderen van milieuvriendelijke materialen, binnen alle gebieden van Suriname, zo ook in de verre binnenlanden. Een nationaal milieu plan kan hierbij zekerst hulp bieden voor de aanscherping. Hierbij hoort ook een akoestisch rapportage voor bouwwerken waarin verblijfsgebieden worden gesitueerd aan een of meerdere geluidsgevoelige zijden of wanneer ruimten worden veranderd in een verblijfsgebied. Geluidsgevoelige zijden liggen bijvoorbeeld aan een drukke doorgaande weg, vliegveld, spoorlijn of industrieterrein. Hiervoor dienen normeringen worden vastgesteld via akoestische berekeningen voor bedrijven en infrastructuur


  Maak melding
 11. Elke politicus wil/moet scoren.Zo worden er zaken aan de kaak gesteld.Jij moet hem door transparant op te treden,maar niet de kans geven een punt te maken c.q. hebben!!!


  Maak melding
 12. =Vreemd genoeg zit Asiskoemar Gajadien in de commissie om zulke zaken aan te geven.

  =Vind wek knap dat hij over alles praat, maar waar blijven de anderen die ook in de commissie zitten?

  =Ik hoop dat alles naar buiten komt zodat er schoon schip voor de jongeren gemaakt kan worden.


  Maak melding
 13. Dat deze regering corrupt is weten we allemaal al. De ene regering nog currupter dan de anderen.

  Het Surinaamse volk laat het toe, want protesteert niet. Dit is ook reden voor Parlementariers om gewoon zo door te gaan. Iedereen begint het normaal te vinden.

  In sommige landen zouden deze mensen in het openbaar gelyncht worden, zodat een volgend zitten regering het nooit in zn hoofd zou halen. Zolang het volk niet opstaat zal dit gewoon zo door blijven gaan, helaas.


  Maak melding
 14. Je kunt er een hand met vijf vingers op wedden dat baas en zijn zakenvrienden w.o. de man die oogst, zich verschuilen achter olibis die bestuurd wordt door stromannen en strovrouwen. Als pres rolt hij de gouden bal naar olibis en komt daarna met het gezicht van een onschuldige kleuter vertellen de zaak tot op de bodem te zullen onderzoeken. Dat deden zij ook met de aankoop van kookgas voor ogane. Het erge van deze corruptelingen is dat ze ongrijpbaar zijn.Wat Gayadien doet is blaffen tegen jorka’s.


  Maak melding
 15. Ikvraag me af wie deze stront nog geloof. steeds in de picture willen zijn net als zijn voorzitter die tijdens zijn ministerschap microfoogeil was.


  Maak melding
 16. Gajadien is een roepende in de woestijn en zal dat nog voorlopig blijven zolang deze corrupte bende aan de macht is, want deze bende zal geen verantwoording afleggen tegenover volksvertegenwoordigers, en zeker niet tegen oppositie leden, want anders zouden alle corrupte handelingen aan het licht komen, want deze bende is al bezig om zo veel mogelijk geld te vergaren, om in 2015 het volk om te kunnen kopen, om op deze paarse bende te stemmen.


  Maak melding
 17. Voor de politici die het spel spelen z.a. de NPS is het niet moeilijk aan te geven wat er in het land gebeurt.Dat Gajadien met toestemming een en andere lekt is toelaatbaar voor de heren.De werkelijkheid van wat er in het land gebeurt[stelen z.a. nu door Bouterse en consorten wordt gedaan] zal nooit door de NPS naar buiten worden gebracht.De NPS is de hoofd schuldige in de misrabele toestand waarin het land zich bevind.

  IS ER GEEN EEN NPSER DIE KAN OPSTAAN EN DE WAARHEID VERTELLEN.JR HEBT TOCH GELEERD DAT STELEN NIET GOED IS.


  Maak melding
 18. A. GAJADIEN! KIJK UIT VOOR DE BOEVEN!! DE GANG/BANG VAN de Didibri!! Jij ben de man met ballen tenminste wier wel durft te zeggen!! Ga zo door met het onder loep name van de onderwereldpraktijken.

  Laat de waarheid naar voren komen, alles laten opbiechten en nadien RIET-DING go djiding!! WIEP-DING


  Maak melding
 19. Dat heet nou commerciele economie. EBS heeft heel goede commerciele economen in dienst die heel goed weten hoe van een dubbeltje een kwartje te maken. Deze commerciele economie behoort tot het grootste kwaad dat in de wereld is uitgevonden.


  Maak melding
 20. @Asiskoemar Gajadien

  He grote schurft donder maar op, idioot!

  Kijk je ook naar de generatoren en hydrofoors die bij de mensen van de vorige regering zijn geplaatst?

  Kijken we naar naar fraude en corruptie van de vorige regering?. Gajadien, wat ben je nog waard te mekkeren hier, NIETS!

  Jullie hebben in 15 jaar van Suriname een bananen republiek gemaakt toch of was Bouta dat?

  En nu om alles komen lullen, want jullie deden zoveel he?

  Kijk je ook eens naar de corrupte netwerken waarvan NF/VHP de grondlegger is?. Ik las ca een jaar geleden op RNW.nl over de criminele netwerk in Suriname en trad in contact met de schrijver S.Mulder en heb inzage gehad in het dossier. Wat bleek: je kunt klagen wat je wilde, maar er werd niets tegen de netwerk ondernomen.
  Een netwerk van criminelen bestaande uit: rechter Charan, gevallen rechter, nu advodaat Truideman, notaris Soerdjbalie, advocaat D. Moerahoe, etc etc….

  Om Stemmen te kunnen winnen had VHP/NF rechter Charan bewerkt om een uitspraak te doen waardoor de vordering van de benadeelde om verdachte redenen werd afgewezen.
  In 2011 kwam diezelfde rechter Charan erop terug en werd boos op de oplichter tijdens een comparitie van partijen omdat het hem te heet onder de voeten werd en corruptie door hem in beeld kwam.

  Dit alles omdat rechter Charan een hindoeland rechter is en de VHP/ NF is van hindoeland.

  Dus laat dit soort gasten maar oprotten!


  Maak melding
 21. @ Ling: Wat heeft een Hindoe hiermee te maken.Wat ben je een Chinees,Afrikaan,Javaan of iets anders.Mensen z.a. jij spelen het op ras, cultuur om hun vieze praktijken voort te kunnen zetten.Door de opvoeding die je gehad hebt van je ouders gedraag jij je zo.Dit verscheurt de samenleving waar door derden misbruik van ons kan maken.
  Zoals je dit aangeeft ben je goed op de hoogte wat daar afspeelt verklap eens wat meer uit de school.


  Maak melding
 22. @Savioen

  Door de hindoeland mensen zijn de criminele netwerken openlijk ontstaan. Zij werden beschermd door niemand anders dan de minister JUSPOL destijds. Vergeten allemaal?. Charan is toch de rechter van de VHP/NF?

  Vergeten allemaal?

  Jullie allen hadden connecties met de hoogste instantie in Suriname, zelfs het hof onder de leiding van Ombré was een corrupte bende.

  Na het aantreden van deze regering is Ombré snel weg gegaan omdat hij met pensioen wilde. Deze idioot heeft zoveel gelden uit corruptie ontvangen en gedeeld met al zijn VHP NF vrienden. Dus kom me niet vertellen dat ik fout zit.

  Steek je kop in het zand, dan komt het vast wel goed.

  Je moet op de democratie kunnen vertrouwen en zeker op een demo rechtstaat. Dat was echt ver te zoeken.

  Heb u enig idee hoeveel mensen er benadeeld zijn tijdens de NF/VHP regering?

  Vergeten allemaal? ca. 2,5 jr geleden pleegde een vader van een gezin in Nickerie zelfmoord omdat advocaat Truideman hun financieel helemaal uitgekleed had en hij met zijn gezin geen uitweg meer had omdat Truideman uiteindelijk een poppenkast van zijn zaak had gemaakt? Vergeten allemaal?

  De familie hebben overal hun beklag gedaan, ook bij JUSPOL. Hebben je hindoeland vrienden hun werk gedaan?

  Hoe kun je in GODSNAAM een gevallen advocaat als Frank Truideman zijn gang laten gaan in Suriname? Is toch logisch dat deze man misbruik maak van zijn netwerken om zaken te rekken, om vrijuit te gaan en ga zo maar door. Alles kon en mocht in Suriname.

  Vergeten wat die Surindre Mungra al die jaren in Nickerie openlijk deed? Iedereen wist ervan, ook wist uw toenmalige minister van JUSPOL dat. Wat hadden ze ondernomen tegen deze mungra?

  Thank GOD dat Bouterse onze president is geworden en is deze pedo nu eindelijk veroordeeld. Dit is slechts een topje van de ijsberg.

  Eindelijk is NU een regering die de boel aanpakt.

  BOUTERSE, U BENT ONZE HELD!


  Maak melding
 23. @Savioen

  By the way, ik verscheur de samenleving niet, dat doen jullie. Heb je last van dementie ofzo?

  Vergeten toen jullie ex minister van Juspol Bouterse na een overval opriep om zijn mensen in toom te houden/ of met ze moest praten?

  Jullie wijzen sinds jaar en dag vingertjes, jullie zijn de grootste racisten, want hindoe’s zijn donker wit en negers zijn zwart terwijl ………… Stik er in!


  Maak melding
 24. @Linglong

  JIJ BENT EEN ECHTE MAma PIEMA,
  Wat doe je dan in ‘hindoe’land,waarom ga je dan niet terug naar je CHINESIELAND,Achterbakse RACIST,ALSOF SURINAME HEDEN NIET GENOEG PROBLEMEN KENT EN JIJ MET NOG EENTJE KOMT AANDRAVEN,SPLEETOOG!!


  Maak melding
 25. Paagal,

  Groot gelijk! Het volk moet opstaan en in opstand komen. Maar het volk is bang wordt bang gehouden. Opstand in Suriname tegen een regering is aanleiding tot Schietpartijen. En schutters heeft deze regering genoeg.
  Het grootste deel van het volk kan geen politieke keuzes maken op grond van vooruitgang en verbetering voor iedereen. Het weet niet hoe en denkt niet na. Ons volk moet politiek opgevoed worden en niet meer rennen achter de man met de grootste stemverheffing.

  Als een volk niet weet te kiezen, dan zijn verkiezingen overbodig en horen er zakelijke afspraken te worden gemaakt. Voor de zoveelste keer:ZAKENKABINET.


  Maak melding
 26. Musk, ik denk inderdaad, dat de angst voor moordpartijen, de grootste struikelblok is om massaal te protesteren tegen de leegroof van land en staatskas.

  En niet alleen deze regering is schuldig eraan maar de vorige ook.

  Ongeacht ras, geloof en afkomst moet men gewoon een vuist gaan vormen, om hier tegen te vechten. Evt. een extern, onafhankelijk commissie die de geldstromen goed kan controleren.

  In feite stem jij dus voor een partij en op mensen die jij het recht geeft om te mogen stelen. Ik kan het niet anders noemen helaas.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES