‘Kwakoe mag niet in handen van nazaten slavenhouders komen’

122

Er dingen zes organisaties naar de vergunning van het Kwakoe festival 2013. Twee daarvan willen het festival koste wat het kost in Afro-Surinaamse handen houden. Dat schrijft Het Parool. Volgens de krant noemen de organisaties het ontoelaatbaar dat het festival als cultureel erfgoed van de Afro-Surinaamse gemeenschap in handen komt van de nazaten van slavenhouders.

De stichting Konsensi van Kwakoeveteraan Emile Esajas en de stichting Kwaku Family van George Olymph, vrezen volgens Het Parool dat de organisatie dit jaar in vreemde, blanke handen belandt. Dit naar aanleiding van het besluit van het stadsdeelbestuur om de organisatie van het zomerfestival open te stellen voor andere ondernemers.

Stadsdeelvoorzitter Tjeerd Herrema is daar duidelijk over: “Het hoeven niet per se Surinamers te zijn die Kwakoe in Amsterdam Zuidoost organiseren. Het is belangrijker dat de organisator nauwe banden heeft met Zuidoost” aldus Herrema tegen RTV Noord-Holland.

122 REACTIES

 1. Kwakoe mag niet in handen van nazaten slavenhouders komen, maar je leeft wel in het land van de nazaten van slavenhouders?? Ga toch fietsen domme stichtingen…


  Maak melding

 2. Eey Lila v Toerisme,

  willen wij goed geld verdienen in de *dip* periode???

  da orga wij Kwakoe in Su,..jaja daar op het plein!!

  DADA is groot sponsor incl overtocht SLM vice versa voor maar 50%!!

  zo kunnen zowel Diaspora als Surispora genieten van de ONTSPORA van KWAKOE 🙂

  het bedrijsleven is in blijde af (ver) wachting 😉


  Maak melding

 3. @Inafsabie

  Hahahaaaa….gelijk heb je!
  En het zijn ook deze mensen geweest die liever nederlanders blijven dan PSAers te worden!
  In het land van de nazaten van de slavenhouders wordt er goed voor ze gezorgd!Ze gaan het land van de nazaten van de slavenhouders nooit VAARWEL zeggen ook niet voor baasje hier!
  Whahahaaaa..


  Maak melding

 4. Als men onderling vecht of geen geld heeft.Laat iemand het doen die het wel weet voor te zetten.De surinamers weten niet zo iets in stand te houden.Maar die bakra wel.Toen ik in nederland was 2 jaren terug vond ik het echt jammer om te horen,dat ht niet door zou gaan


  Maak melding

 5. =Er staat letterlijk:::Stadsdeelvoorzitter Tjeerd Herrema is daar duidelijk over: “Het hoeven niet per se Surinamers te zijn die Kwakoe in Amsterdam Zuidoost organiseren. Het is belangrijker dat de organisator nauwe banden heeft met Zuidoost” aldus Herrema tegen RTV Noord-Holland.

  =Gelijk heeft men ook. Ziet men nou niet in dat het niet goed gaat met het organiseren van het Kwakoe festival?

  =Geldproblemen,
  =Niet goed samen kunnen werken,
  =Steeds ruzie maken omdat men niet eens is,
  =DDB gaat zich overzee hiermee bemoeien,

  =Discriminatie ten top, dit omdat een groep Afro-Surinamers hebben aangegeven dat het niets meer voorstelt, omdat nu allerlei culturen naar het feest gaan terwijl het voor de afro mensen bestemd is/was.

  =Ik zou dan zeggen STOP gewoon met het festival en laten de Afro-Surinamers het onderling maar zelfs doen en vieren. ZONDER SUBSIDIE. Ben benieuwd. Vind erg jammer voor mijn mensen.


  Maak melding

 6. Ik word soms kwalijk genomen wanneer keihard uithaald naar mijn zwarte broeders en zusters.
  Kwakoe mag niet in handen komen van nazaten van van slavenhouders volgens die zelfde nazaten van slaven die zich verrijken over de ruggen van hun zwarte broeders en zusters. sterker nog kwakoe mag wel teren op geld van nazaten van slavenhouders.


  Maak melding

 7. Als men onderling vecht of geen geld.Laat iemand het doen die het wel weet voor te zetten.De surinamers weten niet zo iets in stand te houden.Maar die bakra wel.Toen ik in nederland was 2 jaren terug vond ik het echt jammer om te horen,dat ht niet door zou gaan


  Maak melding

 8. Bovenstaande reacties geeft de zwakte aan van onze land en nazaten.zonder onze meester zijn wij niet in staat een land, bedrijf of stichting aan te sturen.
  We kunnen amper ons eigen leven fatsoenlijk leiden.

  Dit moet in handen van Surinamers blijven.


  Maak melding

 9. idd. Als het naar de nazaten moet, dan geen kwakoe festival. Als stichting mag men degelijk een bijdrage vragen en men alleen geen woeker winsten maakt. Dus aan alle Surinamers die graag naar kwakoe willen, hmmm wat was het aantal Surinamers 230.000+, wat denken jullie van een Eén (1) euro bijdrage? Dan zijn toch alle kosten gedekt of niet.
  Maar nee, laten we vooral vechten, het niet eens zijn of wat dan ook. Geef het aan “de organisator nauwe banden heeft met Zuidoost”. Daar gaat Kwakoe.
  Eerlijk gezegd, afschaven die handel. Het fesitival terrein wordt toch elk jaar alleen maar kleiner. Hoe bedoel je Kwakoe wordt niet in een hoek gedrukt?


  Maak melding

 10. Hier zakt mijn broek vanaf: Al jarenlang maken de ‘nazaten van slaven’ er een enorm potje van en make zich schuldig aan zelfverrijking en fraude.

  En dan durft men nog eisen te stellen door: ” cultureel erfgoed van de Afro-Surinaamse gemeenschap in handen komt van de nazaten van slavenhouders”

  De dubbele moraal: Wel het geld/subsidie accepteren van de nazaten van slavenhouders en in de eigen zakken stoppen maar de slavernij troefkaart uitspelen als het ze niet zint.

  Wat een misselijk makende mentaliteit!!!


  Maak melding

 11. @GMAP

  Jij hebt helemaal geen zwarte broeders en zusters dus de statement van uithalen naar je zwarte broeders en zusters is onmogelijk. Jij bent de personificatie van de redimusu black trash. Wij superieure zwarten kijken op je neer en we zien je als een koloniaal geconditoneerde huisnegertje dat blij is met zijn eeuwige rolletje als slaaf.
  Jij bent de ultieme irrelevantie en buiten het kringetje van je bleke meesters heb je geen bestaansrecht. Je bent een nul en behoort tot de grootste mislukkingen van de evolutie. Je bent geen denkend wezen maar een vegetatief niksje dat tevergeefs aan dit forum enige bestaansrecht tracht te ontlenen. Eigenlijk besta je in het geheel niet mi boi.


  Maak melding

 12. een groot evenement kan je niet vanuit een hangmat in de bijlmer, je neus vol coke en een fles rum in je poten, organiseren.
  dat moet je aan deskundige nederlanders overlaten.


  Maak melding

 13. Forummers, Odi odi.

  @pasew, Fawaka mang.

  Zijn die gasten weer bezig met hun ‘Kwakoe’?

  Je wordt gewoon moe van die gasten.

  Ik vraag mij af of beide stichtingen nu zwart op wit kunnen aantonen dat ze over voldoende middelen beschikken om zo’n festival te organiseren?
  Moet natuurlijk ook Legaal worden aangetoond.
  En let op! Middels officiële Bankgaranties.

  En als je het artikel hebt gelezen, kom je wederom een bekende naam van vorig jaar (2012) tegen.
  Deze man is een ongeleide projectiel en koppig.
  Eerst was het St. Kofu en nu heet het St. Konsensi.

  Bovengenoemd artikel, heb ik ook gelezen via (Versgeperst).
  Wel je komt gewoon niet meer bij van de (reacties)!
  Misschien komen jullie Anna-Z ook tegen.

  http://www.versgeperst.com/nieuws/190717/organisatie-kwakoe-mag-niet-in-handen-blanken-vallen.html#more-190717


  Maak melding

 14. @henk alias Henk Molenaar

  We begrijpen heel goed dat je de voorkeur geeft aan Nederlanders die alles regelen vanuit een hangmat in een donkere kamer vol met onschuldige kindertjes in Thailand.
  Dat niveau hebben wij gelukkig nog niet bereikt en wij geven inderdaad de voorkeur aan een hangmat in de Bijlmer.

  Kwakoe 4 ever


  Maak melding

 15. Oom Do slaat spijkers met koppen: bam, bam, bammmmmm!

  Oom Do die neemt geen blad voor de mond. Dat noemen ze mensen op hun plaats zetten. Oom Do ie moes dé, j’e gie ming! Pot ding tap’ ding présie, deng uitschot. We benne benieuwd!


  Maak melding

 16. Over misbruik van onschuldige kinderen gesproken.

  In het kader van het misbruik van kinderen in Suriname heeft de VN in verband met het Kinderrechtenverdrag al gevraagd aan Suriname om wettelijk een verplichte melding van bij burgers bekend zijnde gevallen te rapporteren. Zo een plicht om bekende gevallen van misbruik en mishandeling bestaat er nog niet. Bij de VN is door de Surinaamse regering verklaard dat april elk jaar uitgeroepen is tot ‘Maand voor de preventie van kindermisbruik’. Veel hiervan merken wij echter niet. Hetzelfde geldt ook voor een bij de VN gerapporteerd Netwerk voor Preventie van kindermisbruik. De VN maakt zich zorgen over het ontbreken van elk systeem om misbruik, mishandeling en verwaarlozing van kinderen te voorkomen. In een rapport inzake het kinderrechtenverdrag blijkt uit cijfers ook dat gedurende de rapportageperiode het aantal misbruiken van kinderen toenam en de kinderen steeds jonger werden: van 2 jaar naar 1 jaar oud. Opmerkelijk was toen al dat de jongste verdachte daders in 3 jaren terugviel van 10 jaar naar 4 jaar. Opmerkelijk is ook dat er geen data waren bijgehouden van jongeren minder dan 18 jaar die in detentie waren misbruikt of mishandeld. Het geweld tegen de kinderen van Suriname in het algemeen is geen prioriteit nog van de Surinaamse regering, in tegenstelling tot het geweld tegen de kinderen vanuit leerkrachten op school. Op dit vlak zijn er duidelijke instructies met sancties bekendgemaakt door de regering c.q. het Minov. Een soortgelijke campagne die de hele bevolking bereikt, is er nog niet geweest in Suriname. De regering en haar afdelingen zijn wat dit betreft niet in contact met de burgerij. Maatschappelijke organisaties die in contact staan met burgers, zoals kerkelijke organisaties, hebben dit punt niet tot hun prioriteit gemaakt. Die zijn meer bezig met de theoretisch religieuze boodschap, waarmee slechts in het algemeen wordt gerefereerd aan de ‘tijd waarin wij leven’. Een dezer dagen schrokken wij toen werd bericht dat een moeder haar 12-jarige dochter sleept naar een kamer, waarin ze op alle mogelijke manieren verkracht wordt door een zogenaamde stiefvader. Het spectrum is in Suriname nagenoeg compleet, wat wij nog moeten meemaken zijn kinderpornonetwerken. Of die er bestaan, weten wij niet. Wel weten wij dat onze jongens erop los filmen. Recentelijk is door de Juspol-minister een oproep gedaan aan vrouwen om een klacht in te dienen tegen mannen die hun als hun eigendom zien en hun mishandelen. De Juspol-minister en de president van de Republiek Suriname moeten herhaaldelijk familieleden en buren oproepen om elke vorm van misbruik, mishandeling en uitbuiting van kinderen te rapporteren. Het ambtenarenapparaat is log en vele landsdienaren hebben niets te doen. Een deel van de ambtenaren moet omgeschoold worden tot onderzoeksambtenaren. De regering moet klachtenbussen in het leven roepen, waarbij het mogelijk wordt voor de burgerij om klachten in te dienen waarin kinderen betrokken zijn. Deze onderzoeksambtenaren moeten dan erop uittrekken om zaken te onderzoeken in hun ressort. Na een bepaalde periode moet een reshuffling plaatsvinden naar een ander ressort in het district. Internationaal wordt de nadruk gelegd op het laagdrempelig kunnen rapporteren van misstanden. In Suriname is er een andere cultuur. Ambtenaren, vooral die betrokken met inspectie, weten zogenaamd niks zolang iets niet formeel is medegedeeld. Dat getuigt van een laag verantwoordelijkheids- en normbesef. Burgers moeten gemotiveerd worden om mishandeling van kinderen, uitbuiting van kinderen, inzet in de prostitutie van tieners en kinderarbeid anoniem schriftelijk te rapporteren. De oproep die de minister heeft gedaan, is echter het halve verhaal. Het politieapparaat moet willing zijn om zaken aan te pakken. In zaken waarin gezinsleden betrokken zijn, komt vaak het fenomeen van ‘intrekken’ van de zaak voor, terwijl een onderzoek gaande is. Vaak komt ook voor dat moeders in een zedenzaak de kant kiezen van een pedofiele stiefvader en het eigen kind opgeven. Door de bevoegde autoriteiten moet zwaar gelet worden op het belang van kinderen. De Staat moet in Suriname het recht hebben om de voogdij van kinderen op te eisen, als deze kinderen in een bepaald schadelijk milieu opgroeien, waarin er risico’s zijn voor beschadiging van het kind. Dit opeisen van de voogdij moet middels een gerechtelijk proces geschieden. De wetgeving moet zodanig zijn dat in de tussentijd kinderen van Staatswege worden opgevangen. Ouders die hun kinderen mishandelen en hun uitbuiten, moeten de voogdij over hun kind riskeren. De Staat moet een deel van de staatsinkomsten vrijmaken voor het runnen van huizen waarin deze kinderen worden opgevangen en begeleid. Ouders die hun kinderen hebben mishandeld en uitgebuit moeten ook worden begeleid, zodat ze op gegeven moment gereed zijn om de voogdij weer over te nemen. Beperkt contact met ouders moet worden toegestaan. In een deel van de gevallen waar kinderen worden mishandeld of misbruikt en uitgebuit, blijkt dat ouders daarin zijn betrokken. Met name stiefvaders zijn heel vaak betrokken in verkrachting van kinderen. Moeders staan dat toe. Hoe kan dit worden voorkomen? De minister van Juspol zei onlangs dat een vrouw geen bezit is van een man. Zijn kinderen wel het bezit van ouders of verzorgers? De president en de betrokken ministers van Juspol, Sozavo en Biza moeten hierover een uitspraak doen. Het belang van het kind moet aangepakt worden via het Kinderrechtenverdrag. Aan kinderen wordt nu al op de glo voorlichting gegeven over seksualiteit en hun lichamelijke integriteit en misbruik. Deze informatie hebben ouders niet op school gehad. Maar die informatie aan de kinderen beschermt hen nog niet van verkrachting of misbruik door een stiefvader. Daar komen andere factoren bij kijken en de houding van buren en familieleden. Via het Kinderrechtenverdrag moeten campagnes worden gevoerd gericht op ouders, verzorgers, kinderclubs en burgers in de hoedanigheid van buren en familie. De betekenis van de woorden ‘relatie’, ‘seksuele omgang’ en ‘vleselijk gemeenschap’ en het verschil met ‘verkrachting’ en ‘aanranding’ moet grondig middels campagnes worden uitgelegd. De grenzen die in de strafwet staan, moeten in campagnes herhaald worden met grote letters. De straftoemeting in gerechtelijke procedures moet worden bekeken. Extra moet ook worden gelet op buitenlandse dienstverleners die in onze tehuizen als de heilige verlossers worden ontvangen en hun gang gaan. De wetgeving over voogdij moet worden aangepakt, maar de politiestrafwet moet een aantal problemen kunnen aanpakken, zoals het sturen van jongen kinderen naar de winkel of op straat. De VN heeft Suriname al gevraagd om de ‘United Nations Guidelines on Justice in Matters

  Involving Child Victims and Witnesses of Crime’ op te volgen. Deze richtlijnen zijn belangrijk voor zedenzaken waarin kinderen het slachtoffer zijn. De richtlijnen worden niet gevolgd, waardoor advocaten vaker de ruimte hebben om onterecht te stellen dat verklaringen van de kinderen niet consistent zijn. Al met al moet de regering serieuzer haar taak oppakken om het misbruik van kinderen te voorkomen. Opvallend in Suriname is wel het totaal ontbreken van echte ngo’s, die structureel werken aan het behartigen van de belangen van kinderen. De monitoringscommissie van de VN inzake het Kinderrechtenverdrag heeft ettelijke aanbevelingen gedaan om kindermisbruik te voorkomen. De regering is verplicht deze op te volgen.

  WHO ARE THESE PEOPLE


  Maak melding

 17. @W. Whome

  Lieve kleine housenegro Whome. Helaas voor jou bestaan er internationale pedofielenbendes en de top van deze duistere organisaties heeft meestal een Nederlandse oorsprong. Onlangs werd in Thailand een Nederlander op heterdaad betrapt en gelukkig aangehouden. Je voelt je natuurlijk in je slaveneer aangetast als je meesters van dit soort zaken worden beschuldigd, maar je propaganda kun je het liefst aan je redimoesoevriendjes verkopen. Die zullen het als zoete koek slikken en hun ogen sluiten voor de wandaden van deze georganiseerde, over de hele wereld uitzwermende pedofielenlegers. Kindermisbruik komt overal ter wereld voor maar het patent voor georganiseerd misbruik ligt helaas voor jou, NIET in Suriname. De hele wereld weet dat dus stop je geindoctrineerde kletskoek maar in je achterste.

  Fijne dag verder.


  Maak melding

 18. @Eagle1

  Je copy & paste verhaal is te lang en slaat als kut op dirk. We zullen geen ellenlang verhaal hier gaan houden over het feit dat uit onderzoek blijkt dat 1 op de 3 Nederlandse vrouwen weleens is misbruikt. Anders slaat elke reactie als kut op dirk en we zijn al behoorlijk off-topic geraakt.


  Maak melding

 19. Afro Surinamers kunnen niet eens een bbq organiseren zonder elkaar in de haren te vliegen en het opgehaalde geld in hun eigen zak te steken.


  Maak melding

 20. Nazaten van slavendrijvers? Ben ik persoonlijk verantwoordelijk voor dat verleden? Mijn neef heeft onze familiestamboom uitgezocht en mijn voorvaderen waren mensen die in Nederland vrachten sjouwden op hun rug voor een paar centen en vanaf hun twaalfde moesten werken als dienstmeisje of groenteverkoper. Alsof wij allemaal slavendrijvers zijn of nazaten daarvan! Ben ik nog wel welkom? Ik heb verleden jaar nog wel op kawina gedanst als enige ex-slavendrijvertje tussen de Surinamers. En ik voelde me toen welkom. Maar ben ik dat echt?


  Maak melding

 21. @Henk Molenaar

  Een bbq zoals jij die noemt is inderdaad te moeilijk voor ons. We hebben nu eenmaal niks met verbrand vlees. Wel kunnen we heel goed koken en onze pannen zijn groot genoeg om je levend te koken en aan de varkens te voeren. GRATIS!


  Maak melding

 22. @ Marianne
  wel als je zo’n eentje bent die denkt ook een oude plantage in Suriname te mogen inpikken omdat je meent daarin aandeel te mogen hebben. Dit omdat je afstammeling bent van de plantage eigenaar uit dat slavernij verleden verleden.


  Maak melding

 23. @ oom do, lees ff op starnieuws wat er in nickerie gebeurd, een vent van 70 pakt een meisje van 12
  dus hou je grote bek en kijk voortaan eerst in je eigen keuken in dat apenland


  Maak melding

 24. Tjali bit mi, een oude plantage inpikken? Ik voel me echt niet aangesproken. Ik ben geen afstammeling van een slavendrijver. Ik ben een afstammeling van mensen die hard moesten werken in Nederland en soms geeneens de lagere school konden afmaken, omdat ze dan al moesten werken. Mijn oma begon al te werken toen ze 9 was. Mijn vader schaamde zich als hij jarig was als kind omdat er geen geld was voor een traktatie op school. En ik ben al blij als ik nog een baan houd, in deze tijd van bezuinigen. Praat me niet over een aandeel in plantages. Mijn geld zit in mijn kleine woning waar ik zelf hard voor moet werken.


  Maak melding

 25. Haal Kwakoe naar Suriname (terug)dan kunnen de kleine man in Suriname wat verdienen .

  kwakoe festival in Commewijne houden want daar kregen de slaven de meest onmenselijke behandeling. Amsterdam Paramaribo speciaal kwakoe prijzen 400 euro all in voor vier weken met de SLM, of haal een paar andere vlieg maatschappijen erbij. kwakoe hotels, kwakoe zwembaden, kwakoe bootwedstrijden, kwakoe zwemwedstrijden voor de kleintjes kwakoe bollen eten. niet happen, want dat lijkt op kindermishandeling. Voorlees kwakoetjes wedstrijden. noem maar op, een grote happening. mensen van de Caricom binnenhalen, mensen uit de Unasur, Noord-Amerika. vier weken lang Kwakoe tot je er kwakoe neervalt. Liever daar, dan in zo’n piepklein plekje ergens in Amsterdam. Zelfs de zondagmarkt is vele malen groter dan dat plekje ergens in Amsterdam .


  Maak melding

 26. Als stichting mag men degelijk een bijdrage vragen.
  Dus aan alle SuriNed(ders) en overige die graag naar Kwakoe festival willen, wat was het aantal bezoekers
  in 2012? Ongeveer 200.000 x 1 euro…….
  Dan zijn in ieder geval de kosten gedekt of niet?


  Maak melding

 27. henk
  apenlanden gaan altijd beter zijn beter dan pedolanden.
  je kan beter een pedobaviaan in je achterwerk gaan duwen in de plaats van je hier belachlijk te gaan maken.
  je bent niet verplicht met su te gaan bemoeien met je gore stinkende kaasbek.
  je kan beter oprotten naar je achterlijke stormfront broeders in plaats van stoer hier te komen doen.
  wat zoek je hier. je gaat hier niks gaan vinden debiele pannekoek.
  we hebben geen lullen kaas meer voor je.


  Maak melding

 28. Oom Do, sa Kwakoe mang doe noh!

  Oom Do u bent kort maar krachtig. Via uw korte en bondige opmerking komen de apen uit de mouw. U laat ons m.n. echt zien wie de daadwerkelijke ‘apen’ zijn. Gelukkig hebben apen ten eerste geen kroeshaar, nanga ten tweede wiri n’e gro tap oeng herie skin, lek’ wa métie. En ene meneertje zit nog met z’n eigen naam in z’n maag. God’s molen(aar) maalt echt langzaam, maar zeker. Oom Do, alla deng uitschot é beken now. Af deng sjie sa Kwakoe mang doe. We benne benieuwd!


  Maak melding

 29. kaffries uit surneds en suriname; jullie kunnen alleen bek vechten en stelen, maar werken kunnen jullie niet he. daarom kom ik op jullie feest binnenkort bederven, want manieren hebben jullie niet meer, hoe je een feest moet organiseren. Het enige wat jullie denken is aan poeder denken, hoe je die moet slikken in bolletjes en poepjes doen.


  Maak melding

 30. Evenals men ooit Staats-olie is begonnen, zo zou in het bijzonder deze regering werk van mogen maken om ook een waarlijk en serieuze GOUD-INDUSTRIE op poten te zetten.

  Als mensen met relatief weinig scholing dat kunnen, dan zou het in feite toch geen probleem mogen vormen voor de Overheid om een soort Staats-Goud bedrijf serieus te beginnen. Geen halfslachtigheid, gewoon voor gaan.

  Met een Staats-Goud bedrijf, ligt een hele voorspoedige toekomst voor Suriname en haar nakomelingen in het verschiet.

  In theorie heeft goudwinning een minder complexe benadering nodig dan aardolie.

  Als het bij exploiteren van aardolie is gelukt, moet het bij goud zeker ook kunnen lukken.

  Op wiens toestemming de regeerders van Suriname wachten om hiermee te starten, weet Joost.

  Goud behoudt z’n waarde in goede en slechte tijden en kan dienen als zekerheidsstelling. Goud is in feite sterker dan welke munt(eenheid)dan ook.

  Elke regering die hiermee start, legt politiek tegelijkertijd een stevige basis binnen de Surinaamse gemeenschap.

  Men moet niet zo simple-minded doen en het telkens hebben over het onderhandelen met Goudbedrijven en dergelijke.

  Het is voor Suriname zaak om gezamenlijk met mekaar rond de tafel te gaan zitten. Dan hoeft er in de toekomst nooit meer te worden onderhandeld met welk goudbedrijf dan ook.

  Zo kan Suriname haar stiefkind – welke het binnenland steeds gebleven is – goed ter hand nemen en naar juiste waarde schatten. Dat verdient het binnenland van Suriname eens eindelijk.

  Voor zover ik weet(als Surinamer zijnde) kent Suriname geen tweederangs burgers.

  AUTHENTIEK en INTEGER!


  Maak melding

 31. Kwakoe “surinaams”..wat een verbeelding..er zijn meer afrikaanse kramen dan surinaamse..en wat een shit heeft men er van gemaakt (Surinaamse organisatie)..van een heerlijk voetbaltoernooi..is het een zakkenvullend uit de klauwen gegroeide markt geworden..met het ene onderlinge gevecht na het andere..en dan vechten doen niet de nederlanders die er hap subsidiegeld in hebben gestoken..en kijk nu eens hoed dat mooie park is achter gelaten..een vernielde onogelijke bende..na maanden nog..


  Maak melding

 32. Wordt ik nu beticht dat ik pedo ben..want kennelijk zijn alle nederlanders pedo..grrr..klootzakken..want dat is flink beledigend..pff..wat een lage discussie hier..


  Maak melding

 33. Heerema heeft groot gelijk,Esajas nog Oymph is instaat dit te organiseren.Esajas moet minder kletsen en beter Nederlands leren spreken.Niet om aan te horen op de zaterdagmiddag bij radio DCB (salto)


  Maak melding

 34. waar blijft eigenlijk de redactie van deze chat site?????…want er worden hier beledigingen naar elkaar toe gegooid waar men geen brood van lust..ik heb de chat regels even gelezen..mensen..waar blijft het respect voor elkaar..


  Maak melding

 35. Moeten wij slaven blijven wij herdenken onze vooor vooor vooor voor ouders op deze manier wij doen het niet om winst te maken das mis gunnen dit draait om geld

  Ik zeg afschaffen doe het in eigen LAND enIN NEWYORK


  Maak melding

 36. Waar gaat dit over?
  Surinamers hebben dit festival jarenlang georganiseerd. Toen het een festival om niet was, werd er passie in gelegd. Het moest slagen om van de zomervakantie een succes te maken. Nu dat het commercieel is, waarbij er subsidies bij kwamen kijken was het een debacle. Jammer eigenlijk! Nu nemen de beslisser het besluit dat Kwakoe niet perse door Surinamers georganiseerd hoeft te worden. En terecht! Er zijn teveel kapiteins op 1 schip. Maak eerst een vuist en kom op voor datgene waar je je allemaal sterk voor wil maken. Kom met een degelijk bestuur, de juiste man/vrouw op de juiste plaats en sta voor het festival en niet voor die flappen in je zakken.


  Maak melding

 37. Waarom kan de afro surinamer Kwakoe niet meer organiseren zoals Kwakoe vroeger was ??
  2 jaar terug wilde een hindoestaande orga Kwakoe organiseren maar kreeg veel tegenwerking waardoor Kwakoe helemaal niet doorging.

  Wat hebben we liever: Kwakoe, waar we altyd naar uitkijken gaat door of we willen het in eigen hand houden met alle consequenties van dien (dat het niet meer doorgaat)?

  Waarom kan de hindoestaan Milan ALTYD goed organiseren ??


  Maak melding

 38. @judeska

  Mijn allerliefste Judeska.
  Wij vinden het helemaal niet erg dat je ons kaffries noemt en ons feestje komt bederven. Je bent welkom lieve schat want we zijn heel flexibel tegenwoordig. Onze koelievrienden rechtstreeks uit India zijn namelijk ook aanwezig en zoals je al uit de kranten hebt vernomen zijn de boys erg hot op dit moment. Reken maar dat je een warm ontvangst krijgt en het woordje groeps wil je in de toekomst gegarandeerd nooit meer horen. Wij kaffries gaan ondertussen wel bekvechten en stelen maar het echte werk laten we voorlopig over aan onze geweldige vrinden uit India. En het zijn geen nepkoelies maar originele en uitermate beschaafd. Wat de poepsex betreft moet ik je helaas teleurstellen. Deze boys werken graag in groepsverband en poepen waar anderen bij zijn is helaas niet haalbaar.

  Je allerliefste Kafrie.


  Maak melding

 39. EVEN TER herinering:Weten jullie nog,dat Kwakoe een paarjaar geleden niet door ging,waar zit de vroegere voorzitter van kwakoe NU met de TONNEN,die hij (DE KAFRIE)heeft gestolen,JA JA in een GROOT villa in SURI,KLOOTZ:kken.


  Maak melding

 40. Beste Piet,

  als de Paarse Groupies het niet met argumenten kunnen winnen spelen ze de pedofiel- of de slavernij troefkaart uit. Zo zielig.

  Iets anders kunnen ze niet verzinnen, deze Paarse Paupers.


  Maak melding

 41. als die bakra het gaat orga doen, gaan wij dan dansen op tonen van de draaiorgel en poffertjes eten???

  nee tog….alles blijft tog bij het oude,..dans/ muziek/ete drinke/klederdracht,..da wat is het probleem???

  is het tog die……SOEP-sidie 🙂


  Maak melding

 42. Weer dit gedoe, Kwakoe, ik gaf het al aan, vorig jaar, kappen met die zooi in Amsterdam, heeft geen zin
  altijd gemor, gezeik, ruzie, ja om geld enz, weg ermee weg met dat evenement, stop het geld ergens anders in de laatsre jaren was het een bende rond het Kwakoe gebeuren. Voor mij was het boek allang gesloten, ik had niets daar te zoeken.


  Maak melding

 43. belachelijk gewoon, de zgn. afro, surinaamse organisaties hebben het door onderling gekissebis verklooit anderen willen een mooi gebeuren overnemen, beginnen ze weer te o.h.”en, in Suriname worden toch alle feesten onderling meegevierd, waarom kan hier dan niet iets door een andere bevolkingsgroep georganiseerd worden, jalouzie of gewoon een vorm van racisme


  Maak melding

 44. Nazaten van slavenhouders???? Wha Ha Ha.

  Hoe verzinen ze het.

  Sinds 1600 wordt Nedrland overspoelt door Franse, Portugezen en Engelsen.
  Sinds 1800 door Duitsers en opnieuw Fransen.
  Sinds 1950 door Surinamers, Spanjaarden, Italianen, Marokkanen, Turken en nog 190 verschillende nationaliteiten.

  Die hebben zich altijd ijverig vermengd.
  Weet iemand nog een echte Nederlander te vinden???

  Of heeft die nooit bestaan.


  Maak melding

 45. Kwakoefestival mag niet gemist worden!!!! Laat het niet wederom in de verkeerde handen van de organisatie komen. Een ieder weet hoe vorigejaar is gegaan en wat ervan zou worden!!

  @@ Medusa, we hebben nog een Djogo tegoed samen!!!!


  Maak melding

 46. Vind de titel beledigend.

  Waarom kunnen afro’s wel het zomercarnaval elk jaar organiseren dat veel grootser is dan kwakoe?

  Je moet een goed beleid voeren en capale mensen achter zo een organisatie zetten. Kijk maar naar het Milan festival in Den Haag, heel goed opgezet met beveiliging. Waarom leert men niet daarvan?
  groet,


  Maak melding

 47. Emile Esajas besluit met: “Het is van ons…… ik zal er voor vechten dat niemand het van ons afneemt”. Emile is alleen snel vergeten dat het laatste festival door zijn eigen mismanagement van hem is afgenomen door zijn eigen vertrouwelingen. In mijn ogen gaat het niet zozeer om wit of zwart maar om zakelijkheid en goed financieel management. Het zou wel fijn zijn als een zwarte organisatie dat kan doen voor Kwakoe!


  Maak melding

 48. Ivind dat kwakoe door moet gaan ,ook in een samenwerkings verband. Ik vind het ook jammer dat het zover is gekomen.Ik wil het niet over de organisatie hebben,maar wel voor behoud van kwakoe. Ceme.


  Maak melding

 49. Tjeerd Herrema hou je poot stijf!
  Kijk iets verder dan je neus lang is.
  Het zijn volgers van die crimineel die dit feest willen overnemen. Hij staat weer gereed met zijn geldschieters!

  Niet doen, zelf organiseren, of stoppen.


  Maak melding

 50. @nocheese, je taalgebruik zegt alles over jouw verstandelijke vermogens.
  Ik lig geen 10 seconden wakker van een ordinaire scheldpartij. kwestie van niveau, jongetje.
  Heb jij blijkbaar niet meegekregen vanuit die goot waarin jij bent opgegroeid.
  Dus lekker terug naar je plaggenhut en denk aan je bloeddruk, hoor.


  Maak melding

 51. Hoe komt het dat er altijd weer gezeik is als het om ‘Surinaamse’ aangelegenheden gaat. Zelf ben ik nooit op het festival geweest maar ik heb begrepen dat het was uitgegroeid tot een MULTICULTUREEL festival. Het werd dus niet uitsluitend door blaka mangs (van Surinaamse afkomst) bezocht.
  Zo’n festival moet je dan ook koesteren en ervoor zorgen dat de beste mensen de organisatie ervan in handen hebben blaka mang of niet. Mijns inziens is dit festival aan te grote ego’s ten ondergegaan. En nu is er dus niks. Kapotmaken is kennelijk gemakkelijker dan opbouwen.


  Maak melding

 52. Ik had vorig jaar een suggestie gedaan aan GMAP, de Molenaartjes, Koosjes en vele andere zeikerds op dit forum, om zelf een stichting of vereniging op te richten en het festival te organiseren.
  Ben benieuwd hoever jullie gevorderd zijn, altijd lopen klagen maar zelf niks kunnen.

  @molenaar,
  Je was in Suriname, wat heb je hier georganiseerd? Zeker weten geen bal en in Holland helemaal niks, want daar zit je toch de hele dag binnen.
  Nogmaals blijven jullie voorgoed in Holland.


  Maak melding

 53. Ik denk dat kwakoea aan bestuurlijk capabele mensen behoefte heeft.De tijd is nu H.Cememisschien aangebroken.Wemoeten niet zo sneloordelen of veroordelen.


  Maak melding

 54. Dat kwakoe op deze manier aan intern.aanzien zal/kan gaan winnen zou ik met beide handen grijpen. Dat men srtaks in moskou of boedapest ook ook over kwakoe weten is toch positief.


  Maak melding

 55. Jaaaaaaaa ‘kben er weer!

  De organisaties met suri of afri bestuurder zouden de voorkeur moeten krijgen maar niet per definitie moeten krijgen. Je moet het verdienen!


  Maak melding

 56. @MARIANNE,
  Hoe komt het bij jou over als de Duitsers zeggen, dat jullie Nederlanders hen niets moeten aanrekenen omdat niet zij, maar slechts hun leider Hitler, die 6 miljoen joden heeft vergast en dat het Duitse volk daarom niet verantwoordelijk is voor de Holocaust?
  De welvaart in Nederland is voor een groot deel te danken aan de opbrengsten van de kolonien en de handel in slaven. Daar profiteer jij tot de dag van vandaag van en je hele familie. Jouw vergelijking met je hardwerkende voorouders en de slavernij is op z’n zachtst gezegd erg scheef.


  Maak melding

 57. HENK MOLENAAR,
  Voor jullie Hollanders zijn wij Creoolse Surinamers allemaal nazaten van Slaven. Dat vinden wij niet erg.
  Daarom zijn jullie Hollanders ook allemaal nazaten van slavenhouders. Heel Nederland heeft immers geprofiteerd van de opbrengsten van de slavernij in de Gouden Eeuw. Indirect ben je een nazaat.


  Maak melding

 58. Hoi Henk en Resto..

  Henk je hebt gelijk..
  En Resto ( en anderen)..tis dat je zo genieperig bent om het anoniem hier op deze site te zeggen..in niet het openbaar..mij aankijkend durf je dat niet te zeggen..zou ik aangifte doen van belediging..zelfs nu zou ik dat nog kunnen doen wegens smaad/smaadschrift..ik vind ook dat de verantwoordelijken van deze site eens moet optreden..
  Maar je hebt de Guts niet om het in het openbaar tegenover mij te doen..mensen te kleineren en te vertrappen..kijk eens in de spiegel..hoewel..als je voor mij zou staan..zouden mijn handen jeuken om je eens flink op je gezicht te slaan..zal me maar niet verlagen tot jou niveau..bij deze zal ik ook een klacht indienen bij de verantwoordelijken van dit forum..


  Maak melding

 59. ze moeten kwakoe gewoon afschaffen,niks cultureel erfgoed
  en bla bla bla.het gaat gewoon om geld.al die organisaties
  willen gewoon ordinair geld verdienenen,en als ze geld hebben verdiend gaan ze er met het geld vandoor,kijk maar naar de vorige organisator,tjeerd heerema heeft gelijk.ik hoop dat hij achter zijn standpunt blijft staan.


  Maak melding

 60. Forummers, Odi odi op deze koude zaterdagochtend.

  Wel ik kwam vandaag een artikel op (GFC.nieuws) tegen.
  Dit zou ook toepasselijk kunnen zijn op bovengenoemd artikel over “Kwakoe”.
  Het is echt aan te bevelen en trek vervolgens je eigen conclusie.

  Veel lees plezier!
  Zie http://www.gfcnieuws.com/?p=150665

  Alvast een prettig weekeinde toegewenst.


  Maak melding

 61. En ik zeg!
  Als je het niet eens bent, waar blijven je principes?
  Wel genieten van de voordelen en mogelijkheden die het land van de nazaten biedt maar je kotst ze uit.
  Dan ben je principeloos.

  Het land van de nazaten heeft geen ketens die je vasthoud, je krijgt nota bene een oprotpremie, als je verkast.

  Wat wil je nog meer……..


  Maak melding

 62. Henk Molenaar

  “Beste Gronman: In Suriname sta ik niet mijn hand op te houden voor een aalmoes/subsidie”

  Maar je zit wel met je vieze takken aan onze kinderen.


  Maak melding

 63. @Piet

  Niet zeuren slijmerd.
  Lees de gore racistische reacties van henk en zijn alias Molenaar eens en steek je bevooroordeelde kop niet in het zand.
  Hypocriet.


  Maak melding

 64. Ik zou zeggen : Kwakoe ;
  NOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOIT in handen van nazaten slavenhouders komen. Dit omdat ze nog steeds ons zien als slaven, ze discrimeneren ons, wij krijgen nooit de juiste baan, je moet voor het zelfde werk je 2 maal zo dubbel bewijzen en toch vinden ze iets.

  Ze vragen je altijd: BEGRIJP JE HET WEL??? als of je geen nederlands verstaat.

  Negers moeten afleren: Krabben mentaliteit en afhankelijkheid.
  We moeten leren elkaar te vertrouwen, recht in de ogen te kijken en elkaar iest gunnen en vooral niet hebtzuchtig te zijn.

  Laat jaloezie varen en acht de ander volwaardig en respecteerd gezag van je eigen mensen.


  Maak melding

 65. Wat zou het toch prachtig zijn, als “Kwakoe” door Trotse Ghanezen werd overgenomen.

  Niet praten maar poetsen.

  Nummer 11-12: November-December 2011 – Trotse Ghanezen


  Maak melding

 66. ‘KWAKOE MAG NIET IN HANDEN VAN DE NAZATEN VAN SLAVENHOUDERS KOMEN’
  Het was in hand van nazaten van slaven. Zie hier het resultaat. Om trots op te zijn.


  Maak melding

 67. Zondag 13 januari 2013 om 00:38 uur, door No do so dong boi
  Fer. E.
  Zwarte Surinamers zijn ook Ghanezen.
  ……………………………………………….
  (No do so dong boi):

  Neem even de tijd en ga rustig het artikel lezen.

  Nummer 11-12: November-December 2011 – Trotse Ghanezen


  Maak melding

 68. Beste Bruya Dor

  Ter verduidelijking…ik ben geen molenaar..ik ben geen henk..ben het ook niet altijd met hem eens..ik ben wie ik ben..en verantwoord niets wat anderen hier schrijven..maar ik verdom het om uitgemaakt te worden van en minderwaardige aanduiding als “nazaat van slavendrijvers” of voor “blanke pedofiel”..zoals sommigen zich hier uiten..ik maak jou ook niet uit voor van alles en nog wat..SVP RESPECT..dat heb ik ook voor jullie


  Maak melding

 69. beste piet,je hebt helemaal gelijk hoor,weet je wat het is piet
  je moet maar zo denken dat het een teken van zwakte is,kijk maar wie er president is dat zegt al genoeg,dan weet je hoe de surinamer in elkaar steekt,


  Maak melding

 70. Beste Piet:

  bij gebrek aan hersens e moraal wordt iedeeren met kritiek hier direct door sommige kansloze paupers weggezet als racist, pedofiel en nazaat van slavenhandelaars.

  Het is zoals Henry dat verwoordt± `Een teken van zwakte`


  Maak melding

 71. Ik zoek de nazaat van de lafaard die mijn oma van 84 uit de tram sleurde toen hij probeerde de tas van haar te roven en haar heup en arm brak….

  Voelt iemand zich hier aangesproken>?


  Maak melding

 72. het is makkelijk gezegt,kijk hoe lang de de surinamers het organiseren ,en het is altijd wat,je kan zoveel zeggen het is een black man thing,maar je woond in een white man land,k zeg het al zo vaak,laat men betalen bij het betreden van het trein van het kwakoe festival,al is het euro 5 per persoon,zal je zien hoeveel geld binnen komt, zo word er geld binnen gehaalt.en we moetten oppassen niet racistisch te worden als sommigen ,ook al is het soms zo moeilijk verlaag je niet tot hun niveau,zwarten worden gediscrimineerd is waar,maar brada”s verlaag je niet stomme dingen te zeggen ,maar pak kwakoe anders aan dan zal je zien dat het gaat werken,sterkte mensen


  Maak melding

 73. beste tammy gelijk heb je tog
  intree geld ..vragen net als mielen den haag en ze zijn der nog zo kan de kosten worden gedekt.
  al vraag je 2 euro de man moet je kijken hoeveel mensen der naar toe gaan …
  kom op sranang mang kom op….


  Maak melding

 74. @ Soledad

  Als Duitsers tegen mij zeggen, dat wij Nederlanders hen niets moeten aanrekenen omdat niet zij, maar slechts hun leider Hitler, die 6 miljoen joden heeft vergast en dat het Duitse volk daarom niet verantwoordelijk is voor de Holocaust?, dan is mijn antwoord: het regime van toen was verantwoordelijk en niet de Duitsers van nu. En ik ben niet de enige die er zo over denkt, want anders zou er geen Europese Unie zijn opgericht waar Nederland en Duitsland samen met veel andere jaren al jaren lid van zijn. Toen het Eurovisie songfestival een keer in Israel werd georganiseerd, klapten de Israelieten ook voor de Duitse groep die daar optrad.
  En ik durf dat volmondig !!! te zeggen, ik heb ook een oudoom gehad, die dwangarbeids was in Duitsland, een oudoom die het concentratiekamp niet overleefd heeft en een oma die elk jaar tot haar dood met kerst het schilderij versierde van haar kleine dochtertje die de oorlog niet heeft overleefd.
  Van de welvaart van Nederland was trouwens na de Tweede Wereldoorlog niets meer over. Dankzij de omvangrijke financiele hulp via het Marshalplan van de Verenigde Staten van Amerika kwam Nederland er economisch weer bovenop.
  En daar profiteer ik tot de dag van vandaag van en mijn hele familie. Maar het meest profiteer ik van het salaris dat ik zelf verdien.
  Mijn vergelijking met mijn hardwerkende voorouders waar ik enorm trots op ben en de slavernij is totaal niet scheef. Want het is een misvatting om te denken dat alle Nederlanders verantwoordelijk zijn voor het verleden. Dat is net zo goed discriminatie.
  En als je jezelf alleen maar ziet als nazaat van een slaaf dan doe je jezelf wel erg tekort. Dan ben je niet alleen haatdragend maar ook kortzichtig.


  Maak melding

 75. @Marianne
  Van de welvaart van Nederland was trouwens na de Tweede Wereldoorlog niets meer over, Zeg jij

  Ik zeg, misschien bloedde Nederland een beetje maar de organen zijn ALTIJD intact gebleven hoor wat te denken van de vele goudvooraden en handelshuizen!!!


  Maak melding

 76. BESTE SANKOFA,
  DOE GEEN MOEITE.
  DEZE PERSOON MARIANNE, KENT DUIDELIJK DE GRUWELEN VAN HAAR EIGEN GESCHIEDENIS NIET. ZE ZOU EENS MOETEN GAAN LEZEN OVER DE ZOGEHETEN GOUDEN EEUW VAN EUROPA, OVER DE WIC EN DE OIC EN OVER DE SLAVERNIJ IN SURINAME EN DE TERREURDADEN IN INDONESIE.
  PAS ALS ZE GOED GEDOCUMENTEERD IS EN HAAR KORTZICHTIGHEID HEEFT PLAATSGEMAAKT VOOR EEN BREDERE EN WAARHEIDSGETROUWE VISIE, MAG ZE TERUGKOMEN. MET ALLE RESPECT VOOR HAAR OUDOOM EN TANTE; AL ONZE OUDOOMS EN -TANTES HEBBEN EEN LEVEN LANG IN EEN SLAVEN CONCENTRATIEKAMP HUN LEVEN EN LICHAAM VERSLETEN, GENERATIES LANG.


  Maak melding

 77. Beste Wanbon

  Het verschil zit hem in haat en vergeving. Ik ben zeer goed gedocumenteerd, maar tegen zoveel haat kan ik niet op. Ik toon mijn andere wang en geef me over.


  Maak melding

 78. @Marianne
  Ik heb iig géén enkele haat naar geen van mijn medemensen
  Ben bijna 10 jaar geleden (met veel respect en liefde voor de Nederlandse bodem)uit Nederland vertrokken en dus voor de zogenaamde crisis
  Maar je moet begrijpen dat da zwarte holoaust(en alles daarna) met niets anders te vergelijken is en zolang er mensen zijn die menen dat wij maar zeuren er mensen zullen zijn die haat blijen koesteren.


  Maak melding

 79. BESTE MARIANNE,
  ik heb 25 jaar gewoond en met hart en ziel gewerkt in Nederland. Ik heb mijn beste krachten gegeven aan het land dat mijn volk heeft gekoloniseerd.
  Is dat niet het toppunt van vergeving?
  Maar waar ik mee worstel, dat zijn de mensen die de wreedheid van de geschiedenis steeds maar willen ontkennen en/ of bagatelliseren. Dat stoort mij enorm en maakt mij woedend.
  Ik bied je hierbij mijn excuses aan voor de felheid van mijn posting.


  Maak melding

 80. Het laten organiseren door Nederlanders is de enigste manier om het Kwakoe festival te laten voortbestaan als men het door Suries laat doen gaat het door corruptie en graaien ten gronde en gaan we dit geweldige evenement binnenkort missen.


  Maak melding

 81. Even OT maar wil toch even kwijt; ik heb eerder onder een ander artikel over Kwakoe een reactie gezet waar ik al een hele tijd spijt van heb. Ik kan het betreffende artikel helaas nergens meer terugvinden dus dan maar even hier: Het was een reactie waarbij ik me uitliet over negatieve dingen die me opvielen aan negers. Ik was gewoon boos omdat er een aantal heel erg negatieve opmerkingen over blanke mensen bij stonden waardoor ik mij en mijn familie voelde aangevallen en dat voelde onrechtvaardig. Toch wil ik nu alsnog mijn excuses aanbieden aan mensen die zich misschien op hún beurt weer onterecht voelden aangevallen (vanuit mijn emotie deed ik als reactie dus in feite gewoon hetzelfde – stom he).
  Laten we nou met z’n allen gewoon eens proberen op te houden met onderscheid te maken tussen mensen van een verschillend ras. Goede en slechte mensen heb je namelijk in ieder ras. Daarbij voel ik me als autochtone Nederlander ook verbonden met Suriname (en velen blanken Nederlanders met mij hoor!), ook al is die band tussen onze voorouders tot stand gekomen vanuit een ellendige situatie. Laten we proberen elkaars zwaktes te accepteren en van elkaars sterktes te leren en profiteren; dan zijn we gewoon een onoverwinnelijk team.


  Maak melding

 82. Het is een duivelse dillema. Doordat wij achter zijn gehouden door de witte duivel. Hebben wij een groote achterstand wat betreft organisatorische ontwikkeling en unity. Dat die (zal beschaafd blijven) frans de vries nog eens er bij lult geen gescheur en hoofdpijn is bewijs hoe laat het is. Waar gaat het entree geld naar toe? Het klein beetje wat wij als Afro Surinamers hebben afstaan aan je weet wel wie. Moet voor ons een les zijn.Er is veel werk aan de winkel.
  Dont give up the fight. Hard is road that leads out of darkness unto light.


  Maak melding

 83. is Zuidoost alleen voor Surinamers, Afrikanen en ander “zwarte” Nationaliteiten? Ik zeg: nee, zeker niet. Ikzelf ben (nog) duitser en woon in 020-ZO voor nu al 5 jaar. Kwakoe noemt zich “multicultureel” ? Waar zijn dan de “blanke” kraamhouders en optredens van Artiesten? Als Kwakoe (of Kwaku deze jaar) een festival wil zijn voor alle bewoners van 020-ZO ( en niet alleen voor de ‘zwarte’subcultuur) moet men een geheel ander festival bouwen. Hier in de G-Buurt hoor ik niet alleen ‘zwarte’talen, maar ook veel Europese talen en zelfs kenteken op de parkeerplaatsen. Ik ben zeker, met alle deze eerdere texten is alleen het racisme gediend, die toch niemand wil hebben, of?!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.