Brazilië verwacht geen rundvleesboycot Suriname

20

PARAMARIBO, 9 jan – Het valt niet te verwachten dat Suriname Braziliaans rundvlees van de schappen zal houden. Dit zegt de zaakgelastigde van Brazilië, Caio Renault. Tussen de twee landen bestaat een goed verstandhouding, ook wat betreft de verantwoordelijkheid voor de volksgezondheid. Dat meerdere landen intussen Braziliaans rundvlees weren, lijkt op zich geen aanleiding.

Suriname heeft tot nog toe geen maatregelen getroffen na nieuws over een met de gekke koeienziekte, BSE, besmette koe. “De koe had een bacterie, die BSE kan veroorzaken, maar niet de ziekte zelf”, zegt Renault tegenover de Ware Tijd. Dit zou op zich geen gevaar mogen opleveren. Bovendien stond de koe op open land, in tegenstelling tot de gesloten kooiruimten in Europa. Renault ziet dan ook geen aanleiding om paniekerig te doen.

Brazilië houdt sterk aan gezondheidsregels onder meer op vervoer tussen deelstaten. Volgens Renault zijn die regels streng. “Strenger dan tussen landen.” De diplomaat denkt dus ook niet dat Suriname op een of andere manier gevaar loopt. Vorig jaar werden vijfhonderd runderen gekocht bij de zuiderburen. Het betrof volgens het ministerie van Landbouw Veeteelt & Visserij de eerste import in een reeks. De bedoeling is de lokale vleesprijs te drukken.

20 REACTIES

 1. Als er een lening verbonden kan worden aan de import van de runderen,dan kan voor deze regering de volksgezondheid blijven voor wat het is zoals Rozenblad het zei.Een paar dood aan BSE of door kogels is te verwaarlozen.Geld moet gemaakt worden door de vrienden van de regering.

  Cobie.


  Maak melding

 2. Och,Brazilie weet dat het ndp baasje tot het uiterste zal gaan om zijn achter ban zoet te houden en vooral zijjn paarse volgelingen.NDP baasje koopt van alles ,dus je kan hem ook alles verkopen!zelfs ook besmet rundvlees.


  Maak melding

 3. Eey DADA,..wat is dit mang???

  pasew..”neks no fout”,..die 80 % die op mij hebben gestemd is tog al zo gek als een deur!!

  ai Pres…eindelijk heb je gelijk mang, maar hoe zit dat met onderhoud van jou 4-baans???

  pasew…waarom denk je dat ik Hotel Santo aan het resocialiseren bent!!!

  Pres,…maar als zij de benen nemen???

  pasew…daarom krijgen zij BSE, dus als een gek rennen zij terug naar hun *stal*

  🙂


  Maak melding

 4. Zoals dat je zieke mensen heb overal, zo ook heb je overal zieke dieren waaronder ook runderen.
  Als 1 mens ziek is wil het niet zeggen dat de rest ook gek of ziek is.

  Ik heb vertrouwen in de kwaliteits controle van een van de grootste economie ter wereld. Er staat heel veel op het spel qua reputatie, geen wonder dat ze melding hebben gedaan van een ziek dier. Als het een corrupt land geweest was, dan was dit verzwegen……

  http://www.apintie.sr/vidi.php?vid=6502


  Maak melding

 5. =Dit is te gek voor woorden dat er niet ingegrepen wordt.

  =Muks, je hebt groot gelijk.

  =Zie maar hoe de Surinamers weinig op de hoogte zijn van de ziekte. Ik zou ze daarom aanraden om naar de Engelse documentaire te kijken waar een vrouw de BST ziekte heeft gekregen en wat toen met haar is gebeurd.
  =Ook te kijken naar mensen die het vlees goed hadden uitgekookt en toch ziek zijn geworden en alsnog de dood hebben gevonden.

  =DDB kan geen nee zeggen tegen Brazilië, omdat zij twee goede vrienden zijn. Suriname voelt zich zeker onder druk gezet vanwege bepaalde afspraken.


  Maak melding

 6. @Paagal

  Deze ziekte wordt niet van mens tot mens overgebracht maar door het eten van besmet rundvlees!
  IN andere landen worden de koeien van wie vermoedt worden dat ze zijn aangetast door deze ziekte ook gelijk massaal afgeslacht uit gezondheids redenen!
  Het kan ook liggen aan de voeding die deze beesten eten,de stal waarin zij verblijven is ook reden om bezorgd te zijn !
  Of moet je echt eerst ziek worden om feiten onder ogen te zien!
  HEB je nooit gehoorD van;

  ‘VOORKOMEN IS BETER DAN GENEZEN!!’


  Maak melding

 7. Wat kan de Surinaamse hufters schelen!! hun onderdanen van alles en nog wat laten consumeren van waar dan ook zonder enige zorg of controle!! of zij eraan dood gaan of doodziek worden, kan hen geen ene moer schelen!!

  De hele gang bang van Bouta moeten eerst consumeren!!
  Mensen, tref je voorzorgsmaatregelen svp!!


  Maak melding

 8. Ray, weet je wat ik zo erg vond in NL.

  Als er 1 koe gevonden werd in een stal met BSE werden alle honderden koeien gedood. Terwijl ze kerngezond waren.

  Dit noem ik gekken mensen ziekte..

  Laat je niet gek maken erdoor, er gaan veel meer mensen dood aan alcohol, drugs, roken en verkeer in Su en de rest van de wereld, dan dat ze dood gaan aan koeien…


  Maak melding

 9. @Paagal

  Heb je dan niets geleerd van de birdflu ziekte die over de gehele wereld slachtoffers heeft gemaakt?Ook in deze landen werden de kippen massaal afgeslacht!
  De gekkenkoeien ziekte wordt van dier tot dier overgebracht.Dus als 1 koe in de kudde besmet is geraakt dan kan je rekenen dat ook andere koeien besmet zijn geraakt intussen.
  Voor menselijke consumptie is het fataal gebleken te zijn .Daarom dat er voorzorgsmaatregelen getroffen worden en de hele partij koeien bij wie ontdekt word dat eentje aan deze ziekte lijdt massaal afgeslacht worden.
  Je mag erop rekenen dat strakjes nog meerdere landen een stopverbod zullen hanteren voor het importeren van rundvlees uit Brazilie.


  Maak melding

 10. @paagal

  Kijk degenen die alcohol ,sigaretten of een of ander drugs gebruiken doen het op eigen risico!Ze weten wel degelijk dat het schadelijk kan zijn voor hun gezondheid.
  Maar een vb hier,
  Jij die misschien niet rookt of drinkt of aan een of ander drugs doet zou toch niet een pond beef willen kopen die toevallig besmet is met deze dodelijke ziekte?
  Je zou toch niet graag ziek willen worden PER ONGELUK OF ONBEWUST?!
  Je zou toch eerst willen weten dat wij jij koopt ook goed voor je is!?

  Ga niet gokken met je gezondheid !!


  Maak melding

 11. De eigen veeteelt wordt kapot gemaakt en vlees uit het buitenland ingevoerd.Dit zijn Afrikaanse toestanden die hun landbouw en veeteelt kapot hebben laten maken door de witten en geimporteerd vlees eten.Hun hebben geen geld dus is het de back en nek die ze eten.
  Straks als de grondstoffen op zijn volgen jullie de feest is over.


  Maak melding

 12. Zo een groot land Suriname en we halen vlees uit een ander land?

  Bouta is alleen bezig met GOLD DEALS maar waar blijft de ontwikkeling van Suriname? Waarom worden er geen bedrijven in eigen land opgestart zodat het land en de inwoners echt kunnen profiteren van werkgelegenheid en voldoen aan de vraag van aanbod!


  Maak melding

 13. Je bent echt een RUND als je deze categorie koeien gaat eten!! zelfbesef is duidelijk!! een gewaarschuwd mens telt voor twee!! Neen geen risico! Bouta en zijn gang bang, eet smakkelijk!!


  Maak melding

 14. @Wiep-Ding
  Van vrienden en kennissen heb ik vernomen dat ze zullen overschakelen op kip,doksa en doksie (vooral het laatste)hmmmmmmmmmmmmmmmmmm!!


  Maak melding

 15. Baja, mek deng flakka a kaw meti boeng dape, bika ifoe torie no boeng, deng ka wang bokoeng dape.
  Wat ik begrepen heb, is dat met name ook bepaalde vis
  die in Suriname rondzwemt, door die met die gotoe winning boeng fok op is, moeilijk sani.


  Maak melding

 16. Het bewijs is in 2010 door het stemgedrag van de bevolking geleverd: er zijn een heleboel idiote ezels in Suriname, de profiteurs van dit stemgedrag denken dat een paar gekke koeien erbij ook goed zijn voor hun positie en portemonnee. Waarom zouden ze de import stop zetten?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.