‘Rijkdom Suriname naar door hebzucht gedreven individuen’

75

PARAMARIBO, 8 jan – Suriname heeft alle mogelijkheden om welvaart te bieden aan elke Surinamer. Dit stelt de Nationale Partij Suriname, NPS. De goede cijfers die de economie nu neerzet liegen er niet om. “En dat is bereikt dank zij het zorgvuldig en toekomstgericht beheer van onze resources door de NPS en haar Nieuw Front-partners.” Het was immers de vorige regering die de basis legde voor wat nu is en wat zo gretig geclaimd wordt.

“Het is daarom ronduit triest om nu te ervaren hoe de huidige regering, in plaats van zorgvuldig en toekomstgericht om te gaan met de aan toevertrouwde resources van het volk, moedwillig meewerkt dat deze in handen komen van door hebzucht gedreven individuen uit de eigen politieke omgeving”, stelt de NPS. Het zijn de NPS en haar Nieuw Front-partners die de condities hebben geschapen “waardoor wij nu zonder ontwikkelingshulp van Holland verder kunnen.”

Dat president Desiré Bouterse nu doet alsof die zelfstandigheid aan zijn beleid is te danken, is dus pronken met andermans veren. “De mooie dingen die het volk van Suriname mag verwachten zijn echter niet, zoals de president suggereert, de verdiensten van zijn beleid. Dat komt omdat zijn regering nog geen enkele wezenlijke investering heeft weten te initiëren, laat staan dat die enige inkomsten genereren”, aldus de NPS.

75 REACTIES

 1. Tja,..dat kun je domme mensen als paraman, pero, django etc. niet wijs maken.
  Ze denken dat Bouterse het in 2 jaar gedaan heeft Suriname op dit niveau te krijgen.Echt niet!


  Maak melding

 2. Je hebt de basis gelegt noo maar weet je wat je bleef maar bij de basis.15 jaar op de basis school is te lang en je bent weggehaalt omdat je nu te oud bent om het aftemaken.


  Maak melding

 3. Maak niet uit wie het Land SU Regeert als iedereen zijn omgeving schoon houd en een eenheid vormt komen wij verder dan dat wij als Crabben met elkaar omgaan

  En ik praat en schrijf voor het SU volk de bevoordeelt moet worden in alle opzichten voor de opbouw van hun leven

  Longtime BRRRR!!!


  Maak melding

 4. Maar wat kun je anders dan claimen dat de behaalde goede resultaten aan jou te danken zijn,.. de slechte uiteraard niet !
  Heel doorzichtig en kinderachtig natuurlijk, door elke kleuter te doorzien, maar niet door de met zaagsel gevulde ‘front’ koppen.
  Maar het volk die ervoor koos om die vhp/nps fossielen te laten opdonderen die weet wel beter, en dat is wat telt.


  Maak melding

 5. Bla..bla..bla…, bla di bla di….. bla !!!

  Het spreekwoordelijke ‘ei van Columbus’

  Wij zouden het doen, of hebben gedaan, of hebben willen doen …… ! Wat een geklets van Rusland.

  Feit is: Desire Bouterse heeft het wel gedaan !!!


  Maak melding

 6. Ai baja NPS,jullie blijven maar door om je eigen falende periode op deze regering te schuiven.
  Heeft Sur.nu pas die rijkdommen?Waarom hebben jullie daar geen klauw naar uitgestoken tijdens die 15 jaren,misschien heel misschien zaten jullie er nu nog steeds.Ga 1x goed nadenken waarom Front zo een enorme verlies heeft geleden,Front=VHP/NPS.


  Maak melding

 7. Ik kan en mag zeggen dat alle politieke partijen die aan de macht kwamen, geen enkele uitgezonderd, heeft zich verrijkt over de hoofden van de bevolking.
  Niets is hieraan ongewoons, in Suriname kan alles. Zelf geloven in metalen boeien (Brunsie) die kogels tegenhouden, zelfs een wasie die transport van cocaine moet verdoezelen en ja zelfs een wasie tegen kwade geesten die overal in Suriname aanwezig zijn. Dus geloven doen ze toch alles dus maar kraaien en zwaaien dat de huidige regering steelt als de raven en ratten.
  Is wel waar maar wie deden dat voor deze regering? Ja alle regeringen hiervoor. Kijk wie geniet van een rijke oude dag, kijk wie de rijkdommen bezit. name them and I wil wissle


  Maak melding

 8. Ach ja, ze zullen er niet echt lang van genieten.
  Volgend jaar trekt de Wereld-economie weer aan, en dan is het gedaan met de exorbitante hoge goudprijzen.

  Bovendien, die gasten die zich nu verrijken met suri-aardse goederen, zijn van een bepaald allooi.
  Het zijn graaiende rovers, die ‘schijt’ hebben aan hun kinderen en kleinkinderen en aan het volk, als zij maar kunnen vreten.
  Geen toekomstvisie, geen appeltje voor de dorst,helemaal niets.

  Geeft niet, als jullie het prima vinden dat jullie nageslacht ondanks alle goud & grondstoffen, gedoemd is tot een voorspelbare armoede…
  So Be It!

  De overjarige fossiel(tautologie), bouterse, heeft geen flikker gedaan, al zou hij dit willen, hij is te dom en achterlijk.
  Deze koorddanser leeft bij de gratie van de Hindustanen aan de ene kant en aan de andere kant somo en of brunswick.

  Het zijn de lopende contracten die Front heeft afgesloten, die nu resultaat leveren.
  Niets meer en niets minder.

  FRONT is dom of misschien te bescheiden geweest om bij hun verkiezingscampagne deze projecten niet te gebruiken.


  Maak melding

 9. Lieden als Misiekaba verkondigen op podia dat ‘de klok heeft stilgestaan’ en dat de regering Bouterse deze heeft ‘opgewonden’. Wat een pertinente leugen en verdraaiing van de feiten. De regering Venetiaan heeft een goed gevulde staatskas en een volgens ratingsbureau’s prima economie achtergelaten. Bouterse’s regering is met haar blote kont in boter gevallen. Nu claimen ze deze successen! Dat vind ik ronduit volksverlakkerij en pronken met andermans veren.


  Maak melding

 10. Eindelijk eens duidelijke taal.
  En wat Bouta en de zijne aangaat zij pronken altijd met andermans veren.
  Maar voor de Surinaamse burger die goed over de politieke situatie in ons land nadenkt was dit al duidelijk, nu maar hopen dat het voor de huidige Bouta aanhang ook duidelijk word.

  Het zou moeten zijn geen woorden maar daden.
  Bij Bouta is het geen daden maar veel woorden.


  Maak melding

 11. @Esmerald,

  Het moet geen onderwerp van gesprek zijn over wie of wat heeft gedaan. Wat belangrijk is dat het volk er profijt van heeft want een regering moet werken voor het volk. Maar aangezien NF en jij daarover willen discussiëren vraag ik jou om 10 projecten van het NF op te sommen die ze in die 10 jaar hebben gerealiseerd. Als jij 10 noemt, noem ik er 100 die de regering Bouterse/Ameerali in 2 en een half jaar heeft gerealiseerd. Of ik verwijs je naar een lijst hier op WKN. Kom met FEITEN en CIJFERS.

  Is het NF verantwoordelijk voor de onderstaande feiten en dat zijn er maar 25, nee. Ik kan nog zeker 100 hier neerzetten die de huidige regering heeft gerealiseerd.

  Lees en geniet mee met het volk van Suriname.
  -Verkorting oprichtingstermijn bedrijven nv van 2 jaar naar een week
  -Petrocaribe deal
  -Alle schulden aan bedrijven afbetaald sommigen waren 15 jaar oud
  -Vernieuwing Surinaams onderwijs
  -Bouwen scholen en schoollokalen
  -Naschoolse opvang eten plus huiswerkbegeleiding
  -Zaagmolen fabriek Apoera
  -Indamming criminaliteit.
  -Casavefabriek te Para met garantie voor afzet in Caricom
  -Gratis onderwijs basisschool vanaf schooljaar 2012
  -Meer studenten toegelaten tot medische faculteit ADEK
  -Optimaliseren vliegveld Nickerie
  -Contract met Iam gold opengebroken
  -Meriam gebied Newmont vreedzaam ontruimd na zeker 10 jaar te zijn bezet.
  – AOV is nu al SRD 550 in 2 jaar tijd met 100% gestegen.
  -Uitbreiding stroombedrijf Staatsolie samen met Fins bedrijf Warsilla
  -Huisvestingsplan aangenomen in parlement
  -Toeristenkaart ingevoerd
  -Bescherming waterkant en verfraaiing stad
  -Rekenkamer na 6 jaar weer geactiveerd met de eerste vrouw als voorzitter
  -3000 mensen in Brokopondo krijgen schoon drinkwater
  – De verhoging van de Algemene Kinderbijslag;
  – De verhoging van de tegemoetkoming bestemd voor mensen met een beperking;
  -De ontheffing op de invoerrechten en omzetbelasting op ICT goederen en investeringsgoederen
  -Contract getekend voor ‘Highway Paramaribo Zanderij’ een vierbaansweg

  Een regering MOET je kritisch volgen maar wat sommige mensen hier doen is alles wat deze regering doet bagatelliseren/afkeuren. Ik kan jou verzekeren dat op het veld de mensen daadwerkelijk zien dat er voor het land wordt gewerkt en dat het land vooruit gaat. Dat telt en niets anders.

  Het NF weet dat ook vandaar dat ze aan het schoppen zijn maar dat is dom. Het werkt niet. Integendeel het werkt averechts en het versterkt alleen het imago van het NF als losers.


  Maak melding

 12. dit bedoel ik nu,nps/vhp front zeggen dat zij de basis gelegd hebben en dat bouterse er nu mee pronkt maar zij hebben in hun regeer periode van 15 jaar het niet zichbaar kunnen maken of waar kunnen maken.
  nu dat bouterse stappen heeft ondernomen en hun verkeerde overeenkomsten met bedrijven tot op een voordelige manier voor su heeft weten te halen en landelijke bevorderingen heeft weten te realiseren zegt nps/vhp front dat zij de basis gelegd hebben;’het enige basis dat zij gelegd hebben is die basis voor die buitenlandse bedrijven om su leeg te plukken inplaats van voordeel voor su,en niks anders.
  nps/vhp front moeten hun leugen mond houden


  Maak melding

 13. De goede cijfers die de economie nu neerzet is de erfenis van de Front regering. Als de NDP klaar is met regeren kan Suriname weer aan de bedelstaf. De huidige corrupte bestuurders proberen zich exorbitant te verrijken met snoepreisjes, kavels, smeergeld en giften. Suriname is door en door corrupt. De indexlijsten liegen er niet om.

  Maar gaat het nu echt goed in Suriname ??? Geen geld voor extra toetsen in het basis onderwijs, ministeries hebben geen geld voor brandstof, aanleg van dijken worden opgeschort, stakingen van leraren, geen verhoging aov enz enz..

  De NDP hebben de bevolking ook een rad voor de ogen gedraaid met hun mooie beloftes. Helaas blijken het allemaal luchtkastelen te zijn los van het feit dat de president een moordenaar en veroordeelde crimineel is.

  Front kan ik alleen verwijten dat zij te weinig geprofileerd hebben tijdens de laatste verkiezingen.
  In 2015 worden de kaarten opnieuw geschud en de winst voor Front zal immens groot zijn.


  Maak melding

 14. SRA, natuurlijk zijn de sucessen van Front niet onopgemerkt gebleven. Het IMF en kredietratingbureaus hebben Suriname uitgebreid gecomplimenteerd met hun beleid. Standard en Poors hebben als beloning de kredietwaardigheid van Suriname fors verhoogd.

  Zijn de contracten die Bouterse met Newmont en Lamgold heeft gesloten inderdaad voordelig ? De kosten voor distributie en management liggen in iedergeval te laag.
  Dat wordt dik subsidieren ! Ook de medezeggenschap is vrij beperkt. Bij voorgaande contracten waren de royalty’s hoger en nu zijn ze lager. Bij de nieuwe overeenkomsten is de deelname hoger. Suriname moet nog even 480 miljoen dollar storten voor dat deze deal door kan gaan. Laat Bouterse maar eerst de vragen van de oppositie beantwoorden. Volgens mij is dit een slechte deal ! En als je GOED nadenkt vind jij dit ook broeder.


  Maak melding

 15. hoeveel bedrijven zijn er opgericht sinds *versoepeling*??

  chaves zoekt steun bij de kleine landen en geeft kado Petrocaribe deal

  Wonny Boedhoe en terecht zegt; ik ga deze oude rekenigen niet betalen, er is geen bewijs voor geleverde diensten….en toen moest zij opstappen!!

  DADA leent veel geld om *doelen* te realiseren;

  afbetaling doet hij middels land (verkoop) weggeven aan groot (china) machten!!

  overheden/instanties moeten eerst dreigen eer de lonen worden overgemaakt!!!

  maar Sitaldien is voorlopig gered vwb naschoolse opvang!!

  etc etc .. 🙂


  Maak melding

 16. front die het land en volk niet heeft kunnen optimalieseren of een stabiele sociaal orde heeft neer kunnen zetten en nog steeds niet weten hoe zij een sociaal orde moeten neer zetten,front die het maatschappelijk belang niet heeft weten te handhaven of een zelfstandig eenwordings patroon onder het volk niet kon verweezinlijken,’deze zelfde front word strak achter grond(back ground)en mag straks in 2015 voorgoed naar huis.


  Maak melding

 17. Bouterse heeft de basis gelegd voor moreel verval, zweef tekie, liegen en bedriegen.
  Pongosaqoui ik kom ook op andere forums en ik lees ook berichten over Suriname op andere forums en online kranten uit suriname die geven een heel andere beeld dan die propaganda gelul van jullie en dat van Limbo Aziz Goebbels.
  Wat merkt de gemiddelde burger in Suriname is zijn portemonnee van all die geldige verhalen van jou? de enige die vooruigaan zijn Bouterse en zijn kliek. op neckerie.net staat stuk over Dilip Sardjoe. procentueel is de bevolking in 2,5 jaar tijd sterk achteruit gegaan dus kom ons geen paarse dogmatische propaganda gelul vertellen.
  Ik hoor niemand meer roepen a skeer no ka.


  Maak melding

 18. koos

  leg mij dan uit wat front al die jaren gedaan heeft met die afspraken die zij met buitenlandse bedrijven hadden,of wil jij mij zeggen dat het 15 jaren duurt voordat er enige opbouw in het land en bevolking zichbaar word”koos misschien begrijp jij het niet maar het gaat om zichtbare vordering voor volk en land en als de vorige regering dat niet waar kon maken moeten zij nu niet gaan klagen dat bouterse en regering er nu voordeel van hebben’,ik zelf houd niet van politiek omdat er alleen maar strijdbare factoren in voorkomen inplaats dat er sociaal maatschappelijk orde op de voorgrond treed’politiek zal ons altijd uit elkaar drijven en die elementen zijn sterk onder de mensen van front’,lees maar naar hun reactie en zie hoeveel strijbaare effecten in hun reactie voorkomen,dan zeggen deze mensen dat zij het land in goede orde zouden kunnen leiden”;dat geloof jij zelf toch niet’en als jij dat wil geloven is jou recht maar ik geloof het niet omdat zij niet sterk genoeg zijn om het land en volk zelfstandig te leiden.


  Maak melding

 19. Sra mi gudu,..Bosje go home, bosje go home.. we pina we pina

  het waren 15 sobere doch degelijke jaren, ook toen werden er successen geboekt ,werd het binnenland ontsloten en kregen dorpen schoon drinkwater, alsook aandacht voor andere sociale projecten,….wat echter ontbrak was wat DADA wel heeft n.l.;

  …..een nep Limbo-gorilla progammamaker….

  wat zal hij niet verdienen??


  Maak melding

 20. Vooropgesteld ik ben nooit voor of tegen een regering. Ik ben voor het land. Voor mijn part wordt Asis President van het land. Waar ik op let is dat ze werken voor land en volk. Als ze het goed doen zeg ik het en als ze het niet goed doen zeg ik dat ook.

  Ik heb in mijn vorige posting een vraag gesteld aan Esmerald. Ik weet niet of ik daar antwoordt op ga krijgen. Ik daag daarom een ieder (met name diegenen die NIETS moeten hebben van de huidige regering) uit om ons 10 projecten te noemen die het NF in 10 jaar tijd heeft gerealiseerd. Ik ben daar zeer benieuwd naar. Ik ken ze niet. Dus kom op met de FEITEN en CIJFERS.

  Ik heb dat wel gedaan.

  Opmerkelijk dat Rusland nu erkent dat het goed gaat in het land. Wat zeiden ze voor de verkiezingen van 2010 als Bouterse aan de macht zou komen.

  Lees en huiver:
  -Isolatie van Suriname
  -Stopzetting ontwikkelingshulp NL dus grote problemen voor de economie
  -Diplomatieke betrekkingen met Su verbroken
  -Lege schappen in de winkels
  -Verpaupering van het land
  -Lange rijen voor de winkels
  -Gebrek aan de eerste levensbehoeften
  -Schatkist zou worden leeggeplunderd
  -Devaluatie van de SRD
  -Schaarste aan vreemde valuta
  -Grote armoede onder de bevolking
  -Geen investeringen in het land
  -Invoeren van avondklok
  -Toerisme sector in elkaar storten
  -Samenscholingsverbod
  -Perscensuur, alleen de staatsmedia zou nog bestaan
  -Criminaliteit zou enorm stijgen
  -Vakbonden zouden worden verboden
  -Rechtstaat zou ophouden te bestaan
  -Geen democratie meer
  -Surinamers zouden het land massaal ontvluchten.

  Het kan verkeren. Nu het toch goed gaat ondanks de voorspellingen is het jullie verdienste meneer Rusland. Niets meer over de bovenstaande lijst? Maar dat zou ons toch overkomen meneer Rusland?
  Of was het een leugentje meneer Rusland. Als het een leugentje was hoe moeten wij het persbericht van de NPS nu vandaag de dag inschalen. Leugentje, meneer Rusland?

  Het is wel een brevet van onvermogen en een beetje beschamend om nu te zeggen dat je 15 jaar niets heb gedaan en alleen maar zaken heb voorbereidt. Ik hoop dat je de bouw van jouw huis in Miami niet alleen hebt voorbereidt.

  Laten we elkaar geen mietje noemen. ‘You can fool all the people some of the time and some of the people all the time but you cannot fool all the people all the time’


  Maak melding

 21. pasew

  ja er werden successen geboekt waarvan alle opbrengsten door front,olland,canada en andere buitenlandse bedrijven werd gedeelt en die kruimels aan het surinaamse volk om hun zoet en blind te houden of kan jij die stakingen niet meer herrinneren toen nps/vhp front aan de macht was.
  En wat limbo betreft” die man doet zijn werk,of ben jij jaloers dat hij werk heeft en jij niet,’dus wat hij verdiend hoef ik niet te weten,’als hij maar verdiend ,want daar werkt hij voor.


  Maak melding

 22. @sra, front heeft inderdaad de basis gelegd en heeft ook alle puinhoop in die 15 jaar moeten opruimen van Bouterse en Wijdenbosch.

  =De staatskas was letterlijk LEEG en mensen werden geholpen door families uit het buitenland. Lange rijen voor de winkels om olie rijst en brood te kopen.
  =Alleen als je Bouterse fan was en in het bezit was van een pasje van de NDP kon je toen alles kopen.
  =Wat gebeurde toen met de rest?? Dood gaan…en vandaag zeggen ik denk aan het volk.

  =Ik vraag mij af wat een ieder die nu Bouterse fan is, persoonlijk heeft gekregen van Bouterse,omdat het lijkt als of men zo verdrietig wordt als de waarheid aan het licht komt.

  =Heeft men nou niet door dat alleen zijn mannetjes, zoon en familieleden rijk aan het worden zijn??

  =Men heeft de neiging altijd te verwijzen naar andere landen, maar is men bereid te verwijzen naar landen waar een dictator aan de macht is/was en wat er met het volk gebeurd???

  =Zie maar Venezuela,Iran,Syrië, ect…


  Maak melding

 23. pers(PANCA)censuur; vraag maar aan DWT!!!

  hou een referendum, en 3/4 van het volk wil weg!

  toerisme = familie bezoek, rest kan je wegcijferen!

  armoede: sardienhulp/ui van Somo met subsidie van DADA!

  criminaliteit; zij komen tegenwoordig in Politie-outfit jou mercedes halen, en de dames heb ipv make-up tegenwoordig een mes in haar tas!

  de EU vertrekt, niet nadat die heeft laten blijken dat 🙂 DE PRES 🙂 in eigen land niet welkom is op hun *feestje* en partijgenoten krijgen de deur op de neus !!


  Maak melding

 24. Sra, de vorige regering nam genoegen met een aandelenpartij van vijf procent. De nieuwe overeenkomsten regelt een deelname van ruim vijfentwintig procent. Een vergelijking is niet mogelijk omdat de randvoorwaarden van de contracten verschillen. De nieuwe overeenkomst zal tot op het detail doorgerekend moeten worden. Mijn inschatting is
  dat Suriname met de nieuwe overeenkomst slechter af is mede door dat de kosten voor deelname hoger liggen en medezeggenschap minimaal is. Dit alles maakt het nog moeilijker omdat de goudprijs bepalend is. Als de markt klapt zit Suriname met enorme schulden in haar maag.

  Jij heb het over zichtbare vordering die de Front regering niet waar heeft kunnen maken. Daar kan ik kort over zijn. De coupe en het wanbeleid van de regering Wijdenbosch hebben Suriname tot de afgrond geleid. Iedereen die denkt een failliet land binnen 15 jaar op te kunnen bouwen komt van de koude kermis thuis. Griekenland is ook niet binnen 15 jaar solvabel. Dat bestaat gewoon niet. Onder Front is het land weer bewoonbaar geworden en hebben mensen weer een toekomst. Vergeet ook niet dat 1 generatie beroepsbevolking en kennis het land is gevlucht tijdens de coupe. Het glas is altijd half vol. Soms moet je blij zijn met wat je hebt. Een Suriname op het welvaart niveau van Nederland is komende 15 jaar onhaalbaar. Ik vraag je hierin realistisch te zijn.

  Het huidige Suriname is sterk gepolariseerd. En dat komt omdat er met de coupe verleden nog niet is afgerekend. Een amnestie wetgeving of waarheids commissie gaat daar niets aan afdoen. Er zal recht moeten worden gesproken. Tot die tijd hangt er een zwarte wolk boven Suriname. Heel jammer dit houdt suriname in wurggreep en het land komt zo niet verder.

  Als je Suriname liefhebt laat je Bouterse vallen en kies je ook voor vooruitgang.


  Maak melding

 25. ira
  front heeft niks gedaan en dat heeft zich in die 15 jaren wel bewezen’dus moet front nu niet klagen’;en zij hebben hun puinhoop niet opgeruimd.

  hoe weet jij als de staats kas leeg was,was jij erbij en tijdens een staats greep of overname van een land vinden er zulke dingen plaats om het daarna op eigen waarde op te bouwen,onze zwakke plek is dat wij de surinamers in su in die tijd teveel van buitenlandse hulp hebben verwacht en ook als buitenlanders in ons eigen land tegen alkaar op kwamen inplaats van samen bundelen,wij hebben teveel op die witte man vertrouwd die ons alleen maar voor ondergang gezorgd heeft en niet voor vooruitgang”ji zal zeggen dat ik nedland de schuld geeft,;het is inderdaat nedland die de schuldige is,BV,wat hebben zij economisch of sociaal voor su en gevolkijng gedaan toen su een kolonie van hun was,niks,niks,;nu zijn wij met onze eigen struktuur bezig,.


  Maak melding

 26. SRA: Is het nioet beter om je nuttig te maken in 1 van de prachtwijken van Amsterdam ZO waar je flatje staat, dan dan jij je hier opwerpt als advokaat van de duivel? Get a life of ga zitten op je bankje op het Bijlmerplein…..


  Maak melding

 27. Dat de schaamteloze NPS dit verkondigd is niet verwonderlijk.Wat verwacht je van een partij dat liegt en bedriegt z.a. zijn meester haar heeft geleerd.
  De bodem schatten hebben jullie bewaard wat een prestatie.Jullie hebben de capaciteit niet om aan morgen te denken hoe kom je hierop.
  DE LANDBOUWERS HEBBEN JULLIE MET DE VOETEN GETRAPT EN KAPOT GEMAAKT.MAAR VRETEN KUNNEN JULLIE GOED.
  JULLIE HEBBEN GEEN RESPECT VOOR DE LANDBOUW.
  HOE IS HET MET DE HONDERDEN MILJOENEN DIE JULLIE NOG STELEN BIJ TELESUR.kIJK NAAR DE LANDEN DIE GEREGEERD WORDEN DOOR SOORT GELIJKE MENSEN ALS JULLIE.


  Maak melding

 28. Wij zijn heel trots op U meneer Venetiaan!

  Tijdens Uw regeer periode hoefde gelukkig niets en niemand achter gesloten deuren ,en vooral niet met somo,brunsie en bouta, beslissingen te maken/nemen.
  Tijdens Uw regeerperiode hadden we gelukkig ook geen microfoonliefhebbers zoals een lackin en limbo die 1,2,3 een heleboel nonsens aan het volk kwam uitleggen.
  De hele wereld weet dat bouta en zijn handlangers heden aan de macht zijn gekomen door VERRAAD en slechts met 1 doel en dat is namenlijk DE GARANTIE VOOR HUN VRIJHEID!
  Dat bouta sinds 1980 aan de macht wilde komen door gebruikmaking van geweld en Moord kan en mag niet ontkend worden!
  Amnestie is dat ding waarvoor deze crimineel en zijn handlangers geconcentreerd hadden en is dit ,amnestie,dus het enige concrete iets dat zichtbaar en merkbaar is tijdens hun 2 jaren durende gijzeling van het surinaamse volk!

  Dat de rijkdommen van het land in handen ligt van deze crimineel valt zo op te merken!
  Somo ,brunsie en bouta ,je kan ze daarom ook makkelijk de drie ‘eigenaren’ van Suriname noemen!
  Alles hebben ze in hun handen,van grondstoffen tot de rechters!


  Maak melding

 29. Volgens Paars is Bouterse democratisch gekozen, het is de wil van het volk dat hij nu president is.

  Had één NDPer, tijdens het uitbrengen van zijn stem, het voor mogelijk gehouden of verwacht dat Bouterse, Brunswijk en Somohardjo samen in één coalitie zouden zitten?

  Dezelfde vraag kan ik ook stellen over de kiezers die op A Combinatie en Pertjajah Luhur gestemd hebben.

  Als de VHP en de NPS even principeloos waren geweest als Bouterse, Brunswijk en Somohardjo, dan bestond de coalitie nu uit de NDP, VHP en de NPS, want ook Bouterse is niet gek, hij heeft bliksems goed door dat de VHP en de NPS van een beter niveau zijn en meer kader hebben dan A Combinatie, met de name de ABOP en P.L., de kans dat een regering met hem aan het hoofd een succes wordt is groter dan wanneer hij samenwerkt met VHP en NPS dan met ABOP en P.L.
  Het kiesstelsel dat we nu hebben in Suriname is bovendien niet van een hoog democratisch gehalte, de partij van Dillip Sardjoe heeft meer stemmen gekregen dan de A Combinatie , ik dacht dat DOE ook meer of even veel stemmen had dan A Combinatie, maar dat leverde deze twee partijen samen slechts 1 zetel op en de A Combinatie had er een aantal (4 of 5 dacht ik).

  Als de VHP en de NPS even principeloos waren geweest als A Combinatie en P.L. dan zaten zij nu samen met de NDP in de coalitie, want ook Bouterse is niet gek, hij weet dat samenwerken met de VHP en de NPS makkelijker zou zijn en hem minder zou kosten dan werken met Brunswijk en Somohardjo, hij zou in ieder geval niet steeds gechanteerd worden.

  We kunnen niet ontkennen dat een groot aantal kiezers op de NDP heeft gestemd, maar om te stellen dat HET SURINAAMSE VOLK Bouterse als president wilde hebben is overdreven of zelfs eenleugen. Niemand heeft me tot nu toe kunnen overtuigen dat Bouterse democratisch president is geworden van Suriname. Het is ook eeuwig zonde voor het land als geheel dat Bouterse koste wat het kost president moest worden, daardoor hebben we een mooie gelegenheid gemist dat Suriname een betere regering kreeg bestaande uit NDP, VHP en misschien de NPS, nu moeten we het jammer genoeg doen met het huidige duivelspact.

  Het is niet de wil van het volk dat Bouterse nu de ‘democratisch’ gekozen president van Suriname is, het is gelegen aan de principeloosheid van Bouterse, Somohardjo en Brunswijk


  Maak melding

 30. @Pongosaqoui en sra

  Tijdens Venetiaan hoefde hij,Venetiaan ,gelukkig niet om iets te vechten waarvoor jullie baasje zelfs over lijken zou gaan en dat is…het bouta amnestie!
  Venetiaan regeerde zonder Amnestie!Wat een eer voor Venetiaan!Hij,Venetiaan, gaat de geschiedenis in als de president zonder amnestie en jullie baasje die zal de geschiedenis ingaan als de enige criminele ,reizende,pseudo ‘presidentje’ met Amnestie!
  Vanaf zijn intrede in Suriname begon je baasje al met moord,dood en verderf te zaaien.


  Maak melding

 31. helaas niet opzienbarend voor huidige toestand in Su. Wat verwacht je anders in een land waar moordenaars en criminelen straffeloos in de regering zitten en een bevolking die dit laat gebeuren. We zijn afgegelden tot een echt 3e wereld land, we horen beter bij Afrika.


  Maak melding

 32. @ Pongosaqoui

  ik zie dat je met open oren geluisterd hebt naar Misiekaba toen hij het had over de klok met batterijen en opwind mechanisme.Al gingen die twee niet samen maar toch sprak hij ze goed hahaha.Met mi lobi wan…

  Cobie.


  Maak melding

 33. Feiten en cijfers kondremans.

  De uitdaging in mijn posting staat nog recht overeind als een kankantrie. Moet ik het herhalen?

  “Ik daag daarom een ieder (met name diegenen die NIETS moeten hebben van de huidige regering) op dit forum uit om ons 10 projecten te noemen die het NF in 10 jaar tijd heeft gerealiseerd”

  Wie durft. Wie heeft de ballen. Bewijs dat je niet alleen maar kan schelden en tieren. Bewijs dat je op niveau kan discussiëren en er zake doende argumenten kan aandragen.

  Waar zijn al die slimme fronters gebleven. Zitten er misschien geen data-analisten tussen al die slimme fronters. Na dok den man e dok? Hallooooo we wachten.


  Maak melding

 34. @Pongosaqoui

  Niet jij en geen enkel ander paarse volgeling kan het bouta amnestie van je baasje komen goedspreken hier of elders.
  Feit is gewoon dat je baasje regeert met amnestie en dat is nooit voorgekomen eerder in de geschiedenis van Suriname!
  Als je geweten had wat amnestie allemaal betekent…
  Venetiaan heeft geregeerd zonder de hulp van amnestie ,iets wat jij niet van je baasje bouta kan zeggen. Hou dus daarom op met je pogingen om te proberen Bouta de crimineel te vergelijken met Venetiaan de rechtgeaarde surinamer !


  Maak melding

 35. Helemaal mee eens.Nfront bedankt,de ondankbare ezels zullen blijven schelden op jullie tot dat ze jullie weer nodig gaan hebben.Want met dit beleid die nu gevoerd word gaat het zeker mis.


  Maak melding

 36. Pongosaqoui
  Ik vind het een mooie lijst die je hier hebt zitten opsommen,maar het is wel een lijst die we in de jaren 80 met de huidige president hebben meegemaakt.
  Dus vond ik het heel knap van de NF mensen om deze lijst in herinnering te brengen om de huidige president eraan te herinneren , dat we deze shit niet meer willen.
  Wie weet werkt dit positief in de toekomst voor Suriname.


  Maak melding

 37. JA en NEEN!

  Ja, ik wil FRONT terug en NEEN het hoeft niet!
  Ja, ik wil NDP aan de macht en NEEN het hoeft ook niet!

  Beste Pongosaqoui,
  Je 50 opgesomde daadkrachtige verrichtingen van PAARS kunnen van veel waarde voor het Surinaamse volk zijn.
  Tegenover die 50 verrichtingen staat er slechts 1(een) van het FRONT waardoor Suriname nu nog kan ademhalen.
  Na de vorige regeerperiode van DESI was Suriname een uitzichtloos en aan reanimatie toe arm en kaal geplukt hoopje land. Alle schappen in alle winkels waren leeg!
  Zware Devaluatie van de Surinaamse gulden was een feit.
  Men vermengde poep met pindakaas en verkocht het. BAH!
  Regering VENETIAAN heeft de schappen weer gevuld en de Surinamer weer hun trots gegeven. Slechts 1 daad was daarvoor nodig: gericht beleid!

  Vandaag de dag hoeft FRONT voor mij niet weer aan de macht te komen en PAARS kan voor mij ook verdwijnen.
  Een ZAKENKABINET is wat ons land nodig heeft om de rijkdommen onder het volk te verdelen.
  Een ZAKENKABINET van desnoods allemaal buitenlanders.
  De huidige politiek is funest voor vooruitgang van ons land en zal voor 25 jaar aan een kant moeten worden gezet. We gaan dan in die 25 jaar politici opleiden die daarna verkozen kunnen worden. Zonder afgeronde opleiding kom je niet in de politiek.

  Een ZAKENKABINET vernietigt de invloed van etnische politiekvoering. Als je de rijkdommen van ons land wil laten terugvloeien naar de bevolking dan is de HUIDIGE POLITIEK niet de oplossing. Want als FRONT weer aan de macht komt dan worden alle NDP funkties “on hold” gezet
  en als PAARS aan de macht blijft krijgen ze nog 5 jaar om de soeppan leeg te slurpen.
  En dan beginnen de verwijten weer en nog een keer en nog een keer weer, zo van: wij hebben dit en jullie hebben dat. ONBEGONNEN WERK!
  Een ZAKENKABINET heeft geen achterban. Daar zijn wij dan ook mooi van verlost.


  Maak melding

 38. SRA: Heb ook jij al je enkele reis gekocht om je DDB en zijn 40 struikrovers moreel te gaan steunen?
  Want aan die primietieve racties van jou hier op de waterkant heeft hij niets.Zueren over Holland helpt niet en klagen gaat vervelen…….
  Zeg je uitkering op bij het stadsdeelkantoor in Adam ZO, lever ook jij je Ned. paspoort in op Schiphol en vertrek.dDaar doe je jezelf en Ned. een plezier mee, en kan jij je concentreren op je opperspook DDB……….


  Maak melding

 39. Denko
  Zoals ik al aangegeven hebt ‘ik houd niet van politiek en wat partij betreft gaat het bij mij om een goede samen werking realiseren dat ook bevordelijk voor land en volk is,,wel op een zelfstandig manier” en als een partij zich niet daarvoor onzet,dan mogen die leden van die partij die niet goed functioneren wel vervangen worden voor hen die wel dat op een rechtvaardig manier kunnen realiseren inplaats van als kleinkinderen te lopen klagen ,en dat noem ik onruststoker.


  Maak melding

 40. @Musk = @Roy

  Om de een of andere reden denkt deze zwaar gestoorde idioot dat er interesse bestaat voor het steeds weer opnieuw oprakelen van zijn misselijk makende ” broodje poep pindakaas ” verhaal.
  Er is niet veel voor nodig om je te doen beseffen dat deze psychisch gestoorde individu heel goed in staat is iets dergelijks te produceren en te verhandelen, immers WAAR HET HART VOL VAN IS,……..!


  Maak melding

 41. @sra

  Denk jij niet dat het al lang tijd is geweest om de leden binnen de paarse partij van je te vervangen?!
  En als je eenmaal begint met dit goede werk dan doek je die paarse partij voor altijd op!Geen 1 van die paarse partij leden zijn bevoegd om hun posten te bekleden, dat zij het vandaag hun posten nog hebben hebben ze gewoon te danken aan vriendjespolitiek en amnestie!
  God verdorie, kan jij dit zelf niet inzien op eigen krachten!?


  Maak melding

 42. @Ray

  Ik zie dat je nu weer vrij rond loopt, was het vanwege goedgedrag ? ben lief geweest voor je medebewoners, en heb je ditmaal niemand gebeten ?

  Ga zo door, ik wist wel dat je het kon.


  Maak melding

 43. @Pongosaqoui

  Ik heb je reactie gelezen.
  Je weet dat ik je ook op het forum volg, je lijst is bij mij bekend, heb ik reeds eerder aangehaald.

  Maar waarom zou ik in Gods naam als Surinaamse Nederlander, hoog en droog aan de Noordzee, belasting afdragend aan Mark, het Front-archief moeten opentrekken om wie dan ook te overtuigen.

  Een goed verstaander heeft een half woord nodig.
  Lezers met een beetje IQ, die snappen het wel.
  Misschien dat ik het op een blauwe maandag uitzoek, maar nu even niet.

  Wat jij nu doet is paniekvoetbal, jij bent bang, heel erg bang.

  Ik had je hoger ingeschat, maar come one:

  – het ‘opkalefateren’ van de waterkant,lachwekkend, noem je dat een verworvenheid, die paar vlaggetjes met die lelijke schutting, whahahaha
  – petro-caribe,benzine is niet te betalen.
  – gouddeal, grandioze miskoop, haalbaarheidsstudie van 18 mnd, op kosten van suri. Contract getekend, maar o, ja, de haalbaarheid van het project is nog effe dubieus, whahahaha

  – een vlaggetje maakt nog geen ziekenhuis.
  – een cassave fabriek van een maîtresse zegt het volk niets.
  – al die zgn ‘getekende’ contracten, big bullocks, gebakken lucht.
  – vernieuwing onderwijs, wie is achterlijk, wat versta je onder vernieuwing, de inkoop van Hollandse boeken?
  – zaagmolen weer van een of ander maîtresse dit keer van bouta, geen volksvoordeel.

  -naschoolse opvang, whahaha, die vieze troep die ze te eten krijgen, notabene zijn de leerkrachten nog steeds niet uitbetaald.
  -indamming crime, wil je effe normaal doen. het volk is bang voor dino en zijn killers.
  -vliegveld Nickerie, speciaal opgepept voor doekhie/bouta, brunswick en drugsdealers kunnen ze vrij vliegen. het volk heeft hier niets aan.
  -vierbaansweg, flyover mooi voorbeeld van gebakken lucht.
  -water voor iedereen, maar verhip wat lees ik nou, het water is vies…
  – hogere uitkeringen, kinderbijslag en aov, gaan teloor vanwege de stijgende prijzen, water naar zee dragen noemen we dat.
  -etc. etc.

  Ik stop hiermee…..

  Achter alles wat deze regering doet, schuilt een angel.
  Niets is wat het lijkt.


  Maak melding

 44. @Pongosaqoui

  Omdat ik altijd goudeerlijk ben, moet ik je complimenteren met onderstaande lijst.
  Perfecte analyse van wat bouterse het suri-volk heeft aangedaan, thumbs up!

  Quote
  Lees en huiver:
  -Isolatie van Suriname
  -Stopzetting ontwikkelingshulp NL dus grote problemen voor de economie
  -Diplomatieke betrekkingen met Su verbroken
  -Lege schappen in de winkels
  -Verpaupering van het land
  -Lange rijen voor de winkels
  -Gebrek aan de eerste levensbehoeften
  -Schatkist zou worden leeggeplunderd
  -Devaluatie van de SRD
  -Schaarste aan vreemde valuta
  -Grote armoede onder de bevolking
  -Geen investeringen in het land
  -Invoeren van avondklok
  -Toerisme sector in elkaar storten
  -Samenscholingsverbod
  -Perscensuur, alleen de staatsmedia zou nog bestaan
  -Criminaliteit zou enorm stijgen
  -Vakbonden zouden worden verboden
  -Rechtstaat zou ophouden te bestaan
  -Geen democratie meer
  -Surinamers zouden het land massaal ontvluchten.
  Unquote.

  Thumbs up!
  Kom op lezers, geef Pongo massaal een plusje.

  Daaaaghhhh Pongosaqoui!


  Maak melding

 45. Dinsdag 8 januari 2013 om 10:27 uur, door Pongosaqoui
  @Esmerald,
  s het NF verantwoordelijk voor de onderstaande feiten en dat zijn er maar 25, nee. Ik kan nog zeker 100 hier neerzetten die de huidige regering heeft gerealiseerd.

  Meneer pongosaqoui
  Ik had meer van u verwacht,maar met deze posting stelt u mij helemaal teleur.
  U weet zelf toch ook dat de vorige regering een Haast failliet land heeft overgenomen,dus waren ze niet in staat leuke dingen voor het land te doen.
  Ze hebben er tien jaar over gedaan om onze economie weer op orde te krijgen,en nu gaat de huidige pres pronken met andermans veren.En dat had u toch moeten door hebben.U wil hier de eerlijke man uithangen,dan zou u dit toch ook moeten aanhalen in uw onderwerpen.De vorige regering heeft gebouwd aan een economie die niet afhankelijk zou zijn van Nederland,want ze wisten dat de hulp van Nederland zou stoppen.En met een betje kennis kunt u toch weten dat je een economie niet in 2 jaren opbouwt.
  Hebt u de complimenten richting de vorige regering van standard en poors en IMF niet gelezen.


  Maak melding

 46. @Esmerald,

  Hoogst amusant jou posting en die van andere anti’s. Het is eigenlijk wat ik verwacht heb. Veel geschreeuw en weinig wol. Het is namelijk moeilijk om steekhoudende argumenten te geven op feiten en cijfers als het eigen niveau die van roddel en achterklap niet ontstijgt en als je de materie niet onder de knie hebt.

  Gezien het feit dat jij Esmerald zinspeelt een hoog IQ te hebben mag je toch wel van zo’n iemand verwachten dat zij enigszins goed onderbouwde argumenten kan aandragen die de bewering bevestigt hoe geweldig de regering Venetiaan was en hoe slecht de huidige regering is. Niets van dat alles. Als je niet eens in staat bent een lijst van de prestaties van de regering Venetiaan in 10 jaar te geven ben je geen knip voor de neus waard. Geen wonder dat het niveau blijft steken op het misbruiken van andermans pennenvruchten om op die manier de eigen tekortkomingen te camoufleren. Het is net als het gebruiken van projectie een zwaktebot.

  Voor de neutrale lezer zal het wel duidelijk zijn. Jullie zijn door de mand gevallen want. jullie weten NIETS over Suriname.

  Voor ons is het ook nog duidelijker geworden dat jullie het moeten hebben van horen zeggen. In discussie gaan met mensen die op zo’n niveau acteren staat gelijk aan parels voor de zwijnen werpen.

  Als je begrijpt wat ik bedoel want ik heb mijn twijfels.


  Maak melding

 47. @@ Esmertald je hebt zowat alles op een rij gezet!! Nu eindelijk geen discussie!!! Ehmmmm, alleen die arts Jansen nog ut NL of toch nog van K? K? CUBAAA!!! Nou van Cuba weet niemand nog iets van! waren zij goed?? of heeft men in SU totaal geen kaas van verorberd in SU??

  @@Pongosaqoui waarom ga je nou gelijk in de verdediging?? triest met jou hoor! jawel je bent een zielige Dromedaris en Fantasierijkwereld nummer 1


  Maak melding

 48. De US Dollar koers was jarenlang tot in 1980 stabiel op 1.80, na overname van de regering dmv een lafhartige coupe door Bouterse is de koers gestegen naar 460. Het front regiem dat de verkiezing won in 1991 hield tot 1996 de koers stabiel op 460. De NDP regering van 1996 tot 2000 heeft toen kans gezien om in 4 jaren tijd de koers wederom te laten stijgen van 460 naar 3000 met achterlating van een lege staatskas, er was toen geen geld om eerste levensbehoeften z.a. meel te importeren en bruggen die afgelost moesten worden. Vene heeft in de afgelopen regeer periode kans gezien om de koers stabiel te brengen naar 2.70 met US 600 miljoen aan reserve in de staatskas en aflossing van beide bruggen, aflossing van Para Industry/NDP schulden en aflossing van de Defensie aankopen door de NDP aan Brazilie. Het is dan natuurlijk makkelijk om hierop verder te bouwen. Misschien had Vene meer populistische projecten moeten uitvoeren maar daartoe had Vene de middelen en de tijd niet vanwege de erfenis achtergelaten door de toenmalige NDP regering. Dus ere wie ere toekomt!!!! Bouterse is inderdaad met zijn vette kont in de boter gevallen en hij zou t eens moeten toegeven.


  Maak melding

 49. Wanneer zal het ophouden, met het gooien van modder naar elkaar? steeds merk je dat men niet de geplaatste gebeurtenissen of de misstanden beargumenteerd of bekritiseerd. Maar juist de reageerders bespreekt, zo kan je op een heel gemakkelijke manier, het niveau van de deelnemers schatten en bevestigen. Het is triest en droevig gesteld met sommige participanten. Het is duidelijk dat men het hiermee, zal moeten doen, bij gebrek aan andere opties.


  Maak melding

 50. Het gebrek aan economische stabiliteit in Suriname is de oorzaak van gebrek aan individuele productiviteit.

  En de reden voor deze lage productie is luiheid.

  Zo simpel is het !!!


  Maak melding

 51. Ik vindt het opvallend dat paarse schapen een grote smoel hebben over feiten,niveau en EQ, ik zou zeggen reageer op de Feiten die FADSO allemaal opsomt.
  Wie van die paarse dogmatische schapen durft net aan ??


  Maak melding

 52. @GMAP

  Het is een feit dat je een varken bent met heel veel EQ (wat dat ook moge wezen). Het is een feit dat jij niet paars bent maar je bent wel zo groen als gras. Het allergrootste feit is dat jou dogma een vermomde klisma is, en ik durf het zeker aan om die met FADSO en al in je geitereet te steken.

  Tot de volgende feiten.


  Maak melding

 53. @Pongosagoui
  Een land krijgt de regering die het verdiend. Venitiaan was niet de meest kordate mannetjes putter maar heeft veel meer gepresteerd dan men nu wil doen geloven.

  Hij heeft 2 keer moeten opruimen na wanbeheer perioden.
  Hiervoor haalt iemand de devaluaties aan die plaats vonden voor dat verkiezingen Venitiaan de ondankbare taak gaven om vanaf rock bottom weer te gaan saneren en opbouwen. Daarnaast moest hij samenwerken met niet beslist de prettigste partners zoals Somohardjo en Brunswijk. Bouters weet langszamerhand ook wat het betekend dag in dag uit door “partners” gechanteerd te worden.

  Toen deze Bakra in mei 2005 voor het eerst in Suriname kwam was de ervaring van een vriend (hardwerkende vakman, 35 jaar in dienst bij de zelfde constructie werkplaats) dat hij eindelijk (na 5 jaar Venitiaan) weer ergens voor kon sparen en zich verbeteren.

  Afgelopen April (na nog geen 2 jaar DDB) was deze ras optimist moe van de overuren en gebrek aan uitzicht. Z’n reserves zijn op. Voor het eerst heeft hij (trotse Surinamer) om hulp gevraagd en was hij meer dan blij dat het vanwege zijn onbaatzuchtige vriendschap gegeven werd.

  Pongosagoui, nu ik deze ervaring reproduceer wordt ik bijna emotioneel omdat ik mij verplaats in deze vriend en zijn inspanningen, zijn trots, zijn wanhoop bijna zelf voel. Een mens met vakmanschap, ijver, werk, gewaardeerde medewerker en toch na 2 jaar DDB voor hem weer terug naar 1999.


  Maak melding

 54. Met alle respect voor de NPS, maar ik vind dat het deze grote partij niet siert om vanuit de oppositie banken eer naar zich toe te schreeuwen.
  Als het beleid van de vorige regering (i.c. NPS) echt goed was, had de NDP niet zoveel kiezers kunnen mobiliseren.
  Ik adviseer de NPS om het verlies te accepteren, want pas dan gaat het de partij lukken echt oppositie te voeren. Wat mij betreft is de belangrijkste uitdaging van de NPS: hoe krijg ik de SU jongeren terug in de boezem van de NPS??


  Maak melding

 55. Het kan verkeren nu het goed gaat claimen Nieuwfront alle goede vooruitzichten en de goede posities die Suriname inneemt in de wereld van economische recessie

  Dat tegenstelling tot het volgende die het Nieuwfront verkondigde tijdens hun verkiezing campagne.

  – alle investeerders zouden wegblijven of bestaande zouden weglopen .

  (De ware feiten zijn investering van 2 miljard en betere goud deal al wordt dat gebagatelliseerd.)

  – Staatskas zou leeg geroofd worden en inflatie

  (De ware feiten zijn de staatskas is vergroot naar boven de 1 miljard en een economische groei van 4%)

  – criminaliteit zou toenemen

  (feit is de criminaliteit is aan het dalen)

  En als neusje van de zalm stelt NPS aan het begin van zijn achterhaalde Kritiek omtrent de goede vooruitzichten van Suriname het volgende :

  PARAMARIBO, 8 jan – Suriname heeft alle mogelijkheden om welvaart te bieden aan elke Surinamer. Dit stelt de Nationale Partij Suriname, NPS. De goede cijfers die de economie nu neerzet liegen er niet om.

  Mooi toch GMAP FADSO Parbo Denko
  Als jullie goed lezen en tussen de regels door een goede analyse maken.
  Dan pas heb je door dat je in een paradijs bent en niet in een goot waarin je verondersteld te zijn .


  Maak melding

 56. Ik zeg als die Surinamers niet zo dom waren had die criminele massamoordenaar nooit president mogen spelen in Suriname.
  Een verstandig volk met morele waarden, fatsoen,respect kiest nooit een
  onderukker,dictator en genocide pleger en drugs veroordeelde crimineel als president.


  Maak melding

 57. KA-binet!

  Met een NPS/FRONT regering zal de Surinaamse bevolking de rijkdommen van ons land nooit zien.
  Met een NDP/PAARSE regering zal de Surinaamse bevolking
  alleen maar mogen ruiken aan onze rijkdommen, terwijl er ethisch en moreel verval in de samenleving plaats vindt. De normen en waarden van onze bevolking nemen dag na dag af. De arme bevolking is gedegradeerd tot hielenlikkers.
  Weg met NPS/FRONT en weg met NDP/PAARS.

  Suriname heeft een ZAKENKABINET nodig om de rijkdommen van ons land naar de bevolking te laten vloeien, anders is het “water naar zee dragen”.
  Een ZAKENKABINET die de politiek voor 25 jaar vervangt.
  In die 25 jaar gaan we politici opleiden. Zonder een diploma politiek bedrijven kom je niet in de politiek.
  Een ZAKENKABINET (zeker wanneer het uit buitenlanders bestaat) heeft geen achterban. Die zijn we dan voor 25 jaar kwijt. Het geruzie en gesteggel in de DNA zal dan tot het verleden behoren. Het huidige KA-binet maakt er een spelletje van door loze beloftes te lanceren en politieke tegenstanders als vijand te beschouwen.

  Wel heeft de regering Venetiaan de troep die de vorige regering Desi had achtergelaten netjes opgeruimd, feit waardoor Suriname weer kon ademhalen. Maar dat Kabinet hoeft ondanks alles, voor mij niet terug te komen.
  Willen echt vooruitgang in Suriname en onze rijkdommen naar de bevolking zien vloeien dan kunnen we echt niet zonder een ZAKENKABINET.


  Maak melding

 58. @GMAP

  Broeder, er is al geruime tyd sprake van moreel verval…
  voor wat oud vreten en drank o.l.v. muziek (GRATIS) hebben ze hun ziel verkocht. Ze zijn ook immers in staat om hun eigen kinderen te verkopen voor gratis vertier…
  Hoe ver kunnen deze personen nog vallen ???


  Maak melding

 59. Een ZAKENKABINET verdrijft de etnische politiekvoering.
  Dan kunnen we eindelijk 1 volk zijn en dan wordt er op de lagere school elke dag 1 uur les besteed aan alle talen die in onze samenleving voorkomen, bijvoorbeeld: maandag Hindi, dinsdag Jawa, woensdag Chino, donderdag Indji, vrijdag Marron.
  Pas als we elkaar verstaan,kunnen we elkaar ook begrijpen.(Musk)


  Maak melding

 60. zieke redimusus,gaymap,roy,ray en consoorten die elke dag op president D.Bouterse en bevolking van su klagen en klagen,’achterlijke zieke debielen die van het realiteits bezef ofgedwaald zijn,;blijven jullie maar in jullie fantasie en jullie leugens.
  (fiction dreamers)


  Maak melding

 61. @sra

  Leugens?!
  Het staat geschreven in de surinaamse dagbladen dat bouta een hebzuchtige is!!Dat zijn achterban hebzuchtigen zijn en dat zijn paarse volgelingen nog ergere hebzuchtigen zijn!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.