donderdag, februari 22, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidFoute Nederlandse artsen niet in Suriname

Foute Nederlandse artsen niet in Suriname

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 8 jan – Suriname fungeert – tot nog toe – niet als basis voor Nederlandse artsen en specialisten die in de fout gingen. Volgens Manodj Hindorie, voorzitter van de Nationale Ziekenhuisraad, zit het land goed wat dit betreft. Geen enkel ziekenhuis of gezondheidsinstelling heeft één van deze artsen in dienst. Er bestaan ook geen plannen in die richting.

De gezondheidsbranche is redelijk alert op berichten uit onder meer Nederland. De praktijken van neuroloog Ernst Jansen in Nederland en Duitsland zijn dikke discussiestof. “Voor zover mij bekend hebben zich in Suriname geen specialisten aangemeld tegen wie sancties zijn getroffen in Nederland”, zegt Hindorie tegenover de Ware Tijd. Nederlandse specialisten die voor kortere of langere tijd in Suriname opereren, doen dit vanuit officiële instellingen.

Bovendien bestaat er wel degelijk zoiets als een controlemechanisme. “Als een specialist zich aandient om in een ziekenhuis te werken, worden altijd eerst zijn of haar diploma’s en inschrijving in het Medisch Specialisten Register van Nederland nagetrokken”, aldus Hindorie. Ook gaat de Surinaamse Specialisten Registratie Commissie altijd na of de betreffende specialist voorkomt in het register Beroepen Individuele Gezondheidszorg. Ook referenties worden aangesproken.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

72 REACTIES
 1. “Als een specialist zich aandient om in een ziekenhuis te werken, worden altijd eerst zijn of haar diploma’s en inschrijving in het Medisch Specialisten Register van Nederland nagetrokken”, aldus Hindorie.

  Jammer toen bouta zichzelve verheef als pseudo’presidentje’ van Suriname was men vergeten naar zijn CV’s te vragen of werd hem opzettelijk niet gevraagd gewoon omdat men wist dat hij geen enkel in zijn zak had!

  Wees blij meneer Hindorie,
  De stichting ARTSEN ZONDER GRENZEN doen heel goed werk in suriname voor de surinamers!


  Maak melding
 2. =Het gaat om mensen levens, dus deze artsen mogen nooit en nergens op de wereld in een ziekenhuis werken.

  =Er lopen ook vele rond die gestudeerd hebben en een zooitje van hun werk maken. Ik zou daarom zeggen streng optreden.


  Maak melding
 3. Nederlandse artsen moeten uberhaupt niet meer opereren in Suriname. Zo lang Didibrie de sceptor zwaait heeft nld niets te zoeken in Suriname. Tenslotte Didibrie heeft een probleem met de oud kolonisator toch ?

  Laat Bouterse maar betere bedelen in Cuba of een andere bokoe land.


  Maak melding
 4. @kolibrie

  Rustig jochie,
  Ook Suriname kent zijn eigen Horror,
  Bij ons loopt de HORROR pseudo presidentje’ horror bouta nog steeds rond op vrije voeten!
  Jammer dat men in Suriname niet zo alert is als daarbuiten. Daar lopen geen enkel horror figuren zomaar rond!Ze worden opgepakt en opgesloten !
  Suriname integendeel is het paradijs voor alle HORROR SCHEPSELEN zoals ..bouta,brunsie ,somo ,belfort en de amnesialijders van Boxel!


  Maak melding
 5. he wat jammer,….anders hadden wij die siamese 3-ling kunnen 4’ren-delen, hadden wij geen last meer van schijn-somo-dood, 🙂 een ingrijpende manicure geven aan Misiekeba opdat hij zijn horloge’s niet hoeft op te winden, 🙂 een plastische tongchirurgie voor Lonnie dat hij niet meer roepen gaat..*TOT 2045*, 🙂 een orale ingreep bij Limbo dat hij een vrouwenstem aan overhoudt, 🙂 overzetting van primaten hersen bij Asebina,.. en gladstijken van Jenny….he wat jammer!!!

  🙂


  Maak melding
 6. Alsof foute artsen alleen maar uit Nederland kunnen komen. En hanteert men dezelfde controle-mechanismen als het een arts uit een ander buitenland betreft? Ik noem maar wat, China, Brazilie, Cuba enz,enz.


  Maak melding
 7. Kolibrie, voor horrorstreken moet je bij je pimp. Tijdens de coupe heeft die hond 15 kondermangs de dood in gejaagt en dan heb ik het niets eens over de genocide in Moiwana. Als je dat geen horrorstreken kunt noemen …

  Blijf maar gebukt staan voor die pimp van je en blijf vooral zijn voeten kussen. Als straks de ballen van je familieleden op het hakblok liggen piep je tzt wel anders. Jullie zijn allemaal ongemanierde beesten.


  Maak melding
 8. @Gray

  En ik mag!!
  Waarom zijn de paarse volgelingen zoals jij en kolibrie altijd blij dat criminelen tot in Duitsland opgepakt worden en mag ik niet oproepen dat de grootste crimineel van Suriname bouta ,ook opgepakt moet worden?!,
  Zodra ik oproep voor de gevangenneming van bouta de crimineel staan de gogo’s van de bouta paarse herzenloze volgelingen in vuur en vlam!!


  Maak melding
 9. Ray, commentaar leveren op iemand is tot daar aan toe en op zich is daar ook niks mis mee.
  Maar jij spant werkelijk de kroon om elk onderwerp Bouterse maar weer bij te betrekken.
  Word je daar zelf niet een beetje schijtziek van?
  Kennelijk niet!

  Ray,

  Misschien kan jij ook aankloppen bij Jannsen Steur
  want die Bouterse-syndroom heeft jouw hersenen hoogstwaarschijnlijk danig aangetast.
  zielig hoor!

  Ray, gaat er wel een dag voorbij zonder dat je aan Bouterse denkt? Niet te geloven zeg!


  Maak melding
 10. Blauwtjie, hoe weet je dat ik geen surinamer ben. Ken jij mij dan ? Ga lekker verder je amnestie god Bouta aanbidden. Fu sanede yu e rigeri so… kansloze addergebroerd.


  Maak melding
 11. Foute artsen genoeg in Surimaribo, daar hebben ze de foute Ned. artsen niet nodig.
  Het gros van de Suri artsen worden pas wakker als ze euros en $dollars toegestopt krijgen.


  Maak melding
 12. Daarom zeg ik kijken juli uit met het Westen, ook het Oosten zij denken dat wij dom zijn tjek die gasten goed net hun doen met ons en grondig tjekken en gelijk als zij de vliegtuig uit stappen of het een dag duurt of langer doen!!!

  wit is de beeld van vrede maar witte mensen maken misbruik van

  zwart is de beeld van slecht ondanks wij goed doen of geen strafblad hebben worden wij slecht behandeld


  Maak melding
 13. Men scheld en krijgt plusjes zo kan je zien dat er bij de meeste gaat om haat te zaaien ik scheld niet hoef ook geen plusjes als juli maar die kennis gebruiken en dan bedoel ik de Regering en het SURI VOLK DIE worden niet inde waar gebracht door de KACHEL die bij de spel bedervers op (35graden) SURINAAMS temperateur staat


  Maak melding
 14. Réétje (Ray) oenoe ptjieng matie, doet leugens in eigen réétje.
  Ray, ons aller réétje, je hebt het erg druk met je dagbesteding. Van de eerste één-en-twintig (21) reacties zijn er maar liefst vijf (5) van onze ptjieng matie Ray meer bekend als réétje. Wat is onze réétje een flinke boy. Deng léé foe réétje, stopt hij voor het slapen gaan in z’n eigen spléétje, of ik bedoel réétje. Dies na réétje (Ray) stopt in réétje. Réétje. Bouta bo takie, wie houdt wie voor de gek! Ptjieng matie réétje, sor oenoe sang joe o potie tide-netie ini joe spléétje, so boeng joe réétje. We benne benieuwd!


  Maak melding
 15. Geen foute artsen maar wel foute paarse politieke partij onder leiding van een massamoordenaar en drugs veroordeelde crminelen.
  Die hele regering van Suriname zit met foute mensen.


  Maak melding
 16. @Mariska
  Het is tijd voor een grote hersen check up bij jouw!
  Je paarse hersenen raken nooit vermoeid om het op te nemen voor die criminele baasje van je!

  Geen 1 dag gaat voorbij voor jouw zonder te denken hoe je baasje en zijn wandaden hier te komen rechtvaardigen.
  Het is duidelijk dat je het welzijn van Suriname niet in je paarse hersenen heb,anders zou jij je aansluiten achter mij en oproepen samen met mij dat je baasje in de gevangenis thuis hoort!
  Maar neen, je besteedt al je zogenaamde energie om hem goed te praten hier!Als jij denkt dat ik je baasje met rust zal laten hier op jouw verzoek ..dan raad ik je aan je hersen NU,meteen aan een onderzoek te laten onderwerpen.Ik betaal de kosten voor je,want die zal jij noch je baasje hebben!


  Maak melding
 17. Paul, doe jezelf een lol en hou die koloniale troefkaart op zak. Zo voorspelbaar allemaal. Bouterse predikt ook zo raar. Waarom staan er wel 25 surinaamse bedrijven op de vakantie Utrecht om zieltjes te winnen. Zijn de nederlandse euro’s wel goed genoeg ?
  Als je niets van Olland wilt hebben moet je niet op de beurs in Utrecht staan maar ergens in Afrika. Moet Suriname ook geen studenten naar Olland sturen voor medische opleidingen, moet suriname het aangenomen ontwikkelingsgeld terugstorten, moet suriname de nederlandse taal inruilen voor het spaans enz enz..

  Ik kan je verzekeren dat de gros van de surinamers een goede samenwerking met nederland streven. Gezien het historisch verleden + 300.000 surinamers die in nederland wonen is daar niets mis mee. Als je werkelijk zo negatief bent over Nederland, trek je dan terug uit de Noord Zee kust en ga Bouterse helpen het land opbouwen. Lever je paspoort en je bijlmerflat in. (uitgaande dat je in Nederland woont). Bescheidenheid past beter bij Suriname. Een stad als Rotterdam heeft meer inwoners dan Suriname. Zelfs een dorp als Volendam heeft toeristen op jaar basis dan Suriname.
  Het is maar dat je dat weet..


  Maak melding
 18. @Koos

  Redimoesoes zijn geen Surinamers

  Redimoesoe top tien

  1] Esmerald

  2] Henk Molenaar

  3] Neus

  4] GMAP

  5] Koos

  6] Whome

  7] Ira

  8] Glenn Pengel

  9] Ray + Ray2

  10] Vene


  Maak melding
 19. Redimoesus zijn Surinamers wannabee in Suriname die met t-shirts en caps rondlopen met I LOVE SU, maar ondertussen met hun grijpgrage handen diep en gretig graaien in Landskas en alles eromheen, en waar mogelijk zich domeingrond toeeigenen om zichzelf familie en vrienden te bevoordelen.


  Maak melding
 20. De enige echte Surinamers zitten allen buiten de Surinaamse grenzen.En het word pas goed in Surimaribo als zij de boel in Surimaribo weer overnemen, want de Suri-suris hebben er totnogtoe niks van gebakken.


  Maak melding
 21. @Koos
  Check hoe de paarsen een discussie aangaan;

  ‘Stop een bokoe in je reet en hou je gore bek dicht’!
  aldus een zekere Bazoekoe,een trouwe paarse volgeling!

  Tot zo ver reikt hun ‘intelligentie’.
  Dit is alles wat ze aan intelligentie bezitten!
  Whahahahaaaaaaa…..Als de paarse volgelingen hier op wk forum opgemerkt worden is het voor hun minnetjes en hun ‘intelligente ‘ commentaren zoals eerder genoemd!
  Whahahaaaaaa…
  Boi , de paarse clowns ze weten hoe ze je aan het lachen kunnen maken…
  Whahahaaaaaaa….


  Maak melding
 22. who cares

  Gelijk heb je.
  De zogenaamde surinamers die op het Paarse Drek top 10 lijst voorkomen hangen als parssieten aan het lichaam van hun baasje bouta,de amnestie koning van Suriname.
  En dan nog komen ze ons vertellen dat ze van Suriname houden. Zo baasje zo volgelingen!
  Ze zijn echte LANDVERRADERS en absoluut geen PATRIOTTEN!


  Maak melding
 23. Broeder Ray, deze lui hebben het verstandelijke vermogen van een bevroren ijslollie en het moraal van een varken. Deze idioten kun je niet serieus nemen. Als Bouterse vandaag de nationale Bank berooft en hun moeders verkrachten juichen ze mee. Nee, het NDP neemt sektarische vormingen aan. Het verafgoden van hun god Bouterse is bizar eng. Deze mensen hebben geen eigen waarde. Voor een broodje bakkeljauw en een blikje Fernandez gaan ze heel ver voor je.

  In ieder andere schaafde natie zouden deze varkens achter tralies gezet worden, behalve in bananen republiek suriname. Tenslotte de veiligheids apparaat is opgezet door die megalomane president en de rechters scchijten alle kleuren van de regenboog. Lekker handig, de slager die zijn eigen vlees keurt.


  Maak melding
 24. Roy,

  Ik voel mij zeer en zeer gevleid dat je mijn
  ‘welzijn’ verheven hebt tot jouw plicht. Tja, je moet wat te doen hebben..
  Bij deze is jouw plicht vervuld!


  Maak melding
 25. @hoe kers

  Europa heeft er 300 jaar over gedaan om te zijn waar ze nu is, in een wereld waar zij heerste!
  Suriname nu heeft nog geen 40 jaar zelfbeschikking


  Maak melding
 26. Broeder Koos,

  Zonder ontbering geen vooruitgang.
  Het broodje bakkeljauw en het blikje fernades wordt straks een ‘broodje welvaart’ en een ‘blikje vooruitgang ‘.

  In de oorlogwinter waren de Hollanders ook blij met een
  gebraden rat en een beetje gootwater.
  Maar die welvaart is uiteindelijk wel gekomen.


  Maak melding
 27. Geen foute artsen uit Nederland, je kunt beter een foute president als moordenaar en drugsdealer hebben en coalitie partners met een strafblad.


  Maak melding
 28. @sisa

  welke oorlog moet Suriname dan uitvechten alvorens tot welvaart te komen!?
  Het enigste dat overwonnen moet worden in Suriname is de vernietiging van het bouta amnestie!
  Als deze strijd overwonnen is zal Suriname haar gouden tijden tegemoet gaan…
  Nee niet letterlijk Met Goud..
  Maar voorspoed en welvaart zullen elkaar volgen al zal het baby stapjes zijn ,maar die zullen door een ieder opgemerkt worden!
  En …geen enkel buitenlander zal zin hebben om Suriname binnen te vallen!Dat laten ze over aan boiuta en zijn handjevol medeplichtigen!


  Maak melding
 29. @Sankofa

  ‘Suriname nu heeft nog geen 40 jaar zelfbeschikking’schrijf jij.
  Suriname is al onafhankelijk verklaard sinds 25 nov 1975.Je baasje heeft ervoor gezorgd dat Suriname nooit de kans heeft gehad tot een zelfstandige natie uit te groeien !Sinds 1980 hod je baasje Suriname gegijzeld tot heden is dat het geval!
  Kom mij niet uitleggen dat wij onder je baasje nog 300 jaren van lijden gaan meemaken !


  Maak melding
 30. Los van het feit hoe je nou over Bouterse denkt of niet, op dit forum kom je wel eens opvattingen van mensen tegen die een inspirerende werking op anderen hebben. Roy is zo iemand.

  ‘Opgewonden standje’

  Ik begrijp de frustraties van Roy wel. Roy is een doorzetter en is vasthoudend.
  Tenminste dat wordt beweerd door zijn geestverwanten op dit forum, dus is het zo.
  Daarbij komt dat Roy zich graag gedraagt als een doorzetter. Soms stoer, soms vlijmscherp,
  soms cynisch, soms provocerend, soms beledigend en jawel, soms zelfs zeer inspirerend.
  Bij het uiten van zijn mening gaat Roy soms dwars door elke realiteitszin of grammaticale
  regels. Tijdens discussies speelt Roy altijd zijn eigen wedstrijd waarbij hij zelf alle regels bepaalt. Een ‘gulden’ middenweg bestaat bij Roy niet.

  Tegen mensen die een andere mening zijn toegedaan is hij meedogenloos. Altijd verontwaardigd, verongelijkt maar hij zal nooit ongelijk hebben. Roy beheerst het woord minachting zeer meesterlijk waardoor zijn geestverwanten niet anders kunnen dan om hem alle lof toe te dichten.

  Roy is zo overtuigd van zichzelf en van het gegeven dat zowat heel Suriname tegen hem is dat hij zelf tegen de inwoners van Suriname een ware kruistocht is begonnen. Hij zal deze ‘domme’ mensen ‘ en ‘paarse aanhangers’ uit Suriname wel mores leren. Dat is dapper want de strijd is eigenlijk kansloos. De economische ontwikkeling van Suriname zal namelijk uiteindelijk wel komen.
  Edoch iemand die zo overtuigd is van zijn eigen gelijk trekt zich daar ogenschijnlijk niets van aan;
  Roy rekent ook een beetje op zijn geestverwanten op dit Forum die hij constant tot op het bot aanzet tot haat en minachting en vervolgens glimlachend de complimenten van deze zelfde geestverwanten incasseert. Elk klein negatief bericht over Suriname wordt door Roy en geestverwanten aangegrepen Suriname de grond in te boren.
  Een daar ligt nou juist de pech en frustratie voor Roy; de beloftes van Bouterse zijn nog niet helemaal waargemaakt maar de zo verwachte en gehoopte economisch verval van Suriname blijft maar uit.
  In eerste instantie (2010) leek Roy gelijk te krijgen. Nederland blies hoog van de toren;
  ‘met de verkiezing van Bouterse is het gedaan met de economie van Suriname en Suriname zal in
  de wereld geïsoleerd raken’ . Woorden die als muziek in de oren van Roy klonken.
  Roy had waarschijnlijk zijn feestmuts en toeter al aangeschaft.
  Maar Suriname toonde weerbaarheid en veerkracht.
  Roy, die ziet dat Suriname maar niet op haar knieën gaat, barst bijna uit elkaar van ellendige woede, afgunst en opborrelende frustraties.
  Suriname staat nog steeds fier overeind ondanks de ettelijke pogingen van Roy om Suriname de goot in te praten..
  Roy voelt de onbedwingbare haat tegen een ieder die pro Suriname is. In al zijn ijver verwart Roy kritiek leveren met haat prediken.
  Zijn geestverwanten zijn kennelijk niet in staat om Roy aan zijn verstand te brengen dat hij zichzelf maar bovenal Suriname te kort doet. Blijkbaar zien deze geestverwanten die haat, verachting en verregaande frustraties van Roy niet.

  Jammer, want als niemand Roy hierop wijst om zijn toon enigszins te matigen, wordt deze doorzetter een zielepoot.


  Maak melding
 31. Ladies & Gents.

  Negeer dat ding!
  We weten allen wie dat ding is!
  Geen aandacht aan schenken, waste of time!

  meldplicht, meldplicht, meldplicht, meldplicht, meldplicht..

  knuffeltje van Bounty Esmerald.

  I love su, but I love myself more………….


  Maak melding
 32. @Ray

  waarom worden EHTE argumenten teniet gedaan door terug te vallen op bouta dit bouta dat! Is dat zwakte
  Je geeft die man teveel krediet!
  Als hij zooo dom en ongeschoold is dan waarom hebben die slimme hooog opgeleiden dan tot nu toe niets kunnen ondernemen tegen hem!
  Nogmaals ik ben géén uitgesproken fan van


  Maak melding
 33. En er spoelen ook bultruggen aan op de stranden van Galibi. De strandwacht aldaar is redelijk allert dat op 35 km zee-inwaarts de zeeschildpadden zich niet laten inhalen door snelzwemmende bultruggen.


  Maak melding
 34. @Sankofa

  Het is duidelijk dat jij als paarse volgeling de geschiedenis van Suriname vanaf bouta zijn revo 25 feb 1980 tot heden en vooral zijn amnestie, niet snapt.
  Sinds 1980 is bouta Suriname aan het terroriseren. Die man,misdadiger, heeft zich voor een tijdje op de achtergrond gehouden eerder maar hij is nooit uit het machts centrum verdwenen. Hij bleef het proberen en forceren vandaar dat wij ook het telefoon coup kennen die hij had gepleegd.
  Voor een crimineel zoals bouta , zou je toch willen zien dat bouta zijn mars naar Boxel zou moeten begeven ,heb je dit zien gebeuren?Nee,omdat de rechters de moed niet hebben om hem te sommeren aldaar aanwezig te zijn en weet je waarom?Omdat zij bang zijn om een vonnis van Schuldig zijn uit te spreken!
  Denk jij dat wij het heden te doen zouden hebben dat deze crimineel zijn vrijheid zou kunnen kopen met een illegale amnestie,..zijn amnestie wel te verstaan ,als wij integere en onbevreesde rechters zouden hebben,rechters met verstand van recht en wet?!
  Precies de rechters van heden zijn bobojantjes, bang en makkelijk om te kopen of te intimideren!
  Hun collega’s werden ook door deze bruut geexecuteerd en heden durft geen enkele rechter zijn leven te wagen en een einde te brengen aan deze 30 jaren lang duurende strijd voor gerechtigheid !
  Ze spelen voor Dom maar weten bliksems goed dat deze misdadiger in de gevangenis hoort!

  Straks ga je hoog en laag springen dat Venetiaan amnestie heeft verleend aan brunsie en dus verdiend bouta ook amnestie.
  Sankofa,het binnenland van ons werd geteisterd door guerilla groeperingen en hun aktiviteiten. Ook brunsie en bouta waren guerilla bewegingen begonnen samen met nog een paar gangster groeperingen. Daar werden de binnenland bewoners ook agfeslacht en om deze toestand een halt toe te roepen werd noodgedwongen amnestie in het leven geroepen. In Columbia en elders in de wereld is amnestie heus geen vreemd verschijnsel die aan guerilla’s worden aangeboden.Amnestie wordt in dit geval gezien als een oplossing voor het beindigen van alle guerilla aktiviteiten.
  Ook bouta werd deze amnestie aangeboden toen zei hij;’ik ben geen kleine jongen maar een MACHO MAN’ en heeft hij deze amnestie toen geweigerd,hetgeen betekend EINDE amnestie voor hem!
  Heden wordt niet getracht hem te berechten voor zijn guerilla aktiviteiten in het binnenland maar wegens MOORD op 15 ongewapende burgers van Suriname te Fort Zeelandia!
  Alhoewel jij pienter probeert over te komen hier moet ik je helaas vertellen dat jij heel DOM bent!
  Een rechtszaak zou niet eens zijn begonnen heden als gedacht zou worden dat de staat Suriname, bouta de crimineel ,een amnestie te goed is!
  Die amnestie over zijn guerilla aktiviteiten is /was allang vervallen!
  Dit is een aparte zaak waarvoor hij berecht moet worden!
  Heden gaat deze crimineel door het leven met een illegale amnestie geholpen door vriend en vijand SOMO EN BRUNSIE,.
  Hij zal zijn straf nooit ontlopen ,hij gaat boeten en geen enkele amnestie zal hem kunnen redden!

  ps.. je kan gewoon zeggen dat jij een ndper bent,waarom geheimzinnig doen?!
  Je schaamt je om het feit dat je een ndper bent,DAAROM!


  Maak melding
 35. Die Manodj H ik snap hem wel, maar even dit, die gasten zitten niet daar in Suriname, ok, en wat dan,
  ik weet uit ervaring dat men daar artsen witte, ja, nodig heeft, niets fout mee, nu speelt dat gelul rond die Jansen Steur weet ik veel, en gelijk is het hele hok op stelten, wat ik wel weet, dat de medische zorg daar overzee een tering zooi is, ik ben in Ziekenhuizen geweest,bizar, maar goed, ik ben blij
  dat ik niet daar oud zal worden, met hebi`s ziekte enz
  mi boi, dang ie ka werkelijk, een ieder zijn mening.


  Maak melding
 36. Hoezo wel of geen discussie over artsen uit Nederland?? Domkoppen ik zeg, Wat niet mag, mag en moet niet gebeuren!!! DUS ook GEEN DISCUSSIE!!!!!! Aleen vraag ik mij af, hoe zit met de artsen vanuit Cuba of elders in SU ???? Nu dat Jansen Steur naar voren komt, trekt men pas nu DE conclussie!!!!

  Ik vind heel erg tof dat Nederland een registratie systeem gaat creëren voor de overigen in de wereld!! SU doe je ogen open en leer wat van hen!!!

  @@De gezondheidsbranche is redelijk alert op berichten uit onder meer Nederland. En als geen bericht uit Nederland was, dan???? Neem de goede voorbeelden en ga mee verder domboos! SU’s weten van alles beweert men, alleen dit soort gebeuiren niet!! Wat weet SU????????

  A MORO BETRE NO ABI BIGIE MOFO!!! soso pak pak!!!

  ROY, PARAMAN, HOSSELBUX EN NOG EEN AANTAL SABIMANGS EN PROFESSOR- WEETNIETSKUNDIGEN FAWAKA????


  Maak melding
 37. Ray

  “Als een specialist zich aandient om in een ziekenhuis te werken, worden altijd eerst zijn of haar diploma’s en inschrijving in het Medisch Specialisten Register van Nederland nagetrokken”, aldus Hindorie.

  Jammer toen bouta zichzelve verheef als pseudo’presidentje’ van Suriname was men vergeten naar zijn CV’s te vragen of werd hem opzettelijk niet gevraagd gewoon omdat men wist dat hij geen enkel in zijn zak had!

  Wees blij meneer Hindorie,
  De stichting ARTSEN ZONDER GRENZEN doen heel goed werk in suriname voor de surinamers!
  frustratie en depressie
  GMAP

  Geen foute artsen maar wel foute paarse politieke partij onder leiding van een massamoordenaar en drugs veroordeelde crminelen.
  Die hele regering van Suriname zit met foute mensen.
  praat men over serieuze zaken is deze KA bezig met zijn eigen frusjes


  Maak melding
 38. @Ray

  Het was deze reactie van mij “Europa heeft er 300 jaar over gedaan om te zijn waar ze nu is, in een wereld waar zij heerste!
  Suriname nu heeft nog geen 40 jaar zelfbeschikking”

  waarop jij reageert met
  ” Suriname nu heeft nog geen 40 jaar zelfbeschikking’schrijf jij.
  Suriname is al onafhankelijk verklaard sinds 25 nov 1975.Je baasje heeft ervoor gezorgd dat Suriname nooit de kans heeft gehad tot een zelfstandige natie uit te groeien !Sinds 1980 hod je baasje Suriname gegijzeld tot heden is dat het geval!
  Kom mij niet uitleggen dat wij onder je baasje nog 300 jaren van lijden gaan meemaken !

  Zie je jij maakt er een andere discussie van
  De eerlijke neutrale feiten wil jij teniet doen met
  zie jou laatste Reactie!

  jammer maar ik doe daar niet aan mee!!!!


  Maak melding
 39. Mie ptjieng matie réétje (Ray) é potie alla deng léé foe ing ini ing spléétje, fos’ ai go sriebie. Réétje, spang ing bille nanga so foeroe léé. Réétje a no Jansen Steur, na Bouta bing wroko in’ alla deng atoso.

  Mensen wat een voortreffelijke dagbesteding heeft onze réétje (Ray). Réétje we blijven om je lachen, met de wetenschap dat, léé né broko soro. Van de vijf-en-vijftig (15) reacties heeft onze ptjieng matie réétje, let wel maar liefst veertien (14) keer gereageerd. Dat na a strafoe foe wang sma sang é léé nanga bedriegie. Réétje, da té joe kaba dang joe é potie deng léé(tjes) foe joe ini joe spléétje, snéétje of ini joe égie réétje. Réétje, if ie kong nanga été wang léé, ie snéétje o mang ték’ ing, mie ptjieng matie réétje (Ray)? We benne benieuwd!


  Maak melding
 40. Forummers, Odi odi.

  Ik heb van jullie (reacties) genoten op bovengenoemd artikel. Soso Lafu.
  Dit n.a.v. de Neuroloog Horror Ernst Jansen.

  Hoe hij aan die extra naam STEUR is gekomen weet ik niet?
  Misschien dat hij reeds jaren lang KAVIAAR heeft gebruikt.

  Foute Nederlandse artsen niet in Suriname!
  En van andere (nationaliteiten) dan!

  Ik kon het niet nalaten om even Gerelateerde berichten te raadplegen.
  *Suriname moet investeren in medische toerisme.
  Toen had ik het ook over een foute Nederlandse Horror arts.

  Maar er zijn ook heel wat alternatieve artsen in SU. & NED.
  Maar ik hoorde van mijn Switi Gudu (sra-JUDESKA), dat ze het in SU. veel beter doen.
  Ze hebben een grote Glazen Bol.
  Het kost je wel heel veel ‘doekoe’s’.

  ……………………………………………..

  Nederlandse scholieren leren Surinaamse jungle kennen
  08/01/2013 (Bron-dwt.com)

  Een bewoner van Pikinslee leert een Nederlandse jongen hoe hij hout kan bewerken

  PARAMARIBO – Een groep van 32 Nederlandse VWO-scholieren verblijft al meer dan een week in het dorp Pikinslee in Boven Suriname. Doordat de jongens en meisjes met de dorpsbewoners meewerken, leren ze op een intensieve manier hoe het leven in het Surinaamse binnenland reilt en zeilt.

  Het verblijf in de jungle is een onderdeel van het project School at Sea. Dit houdt in dat de kinderen gedurende een half jaar een reis maken op een zeilschip en diverse landen bezoeken. Tijdens de reis gaat hun schoolopleiding gewoon door.

  Volgens Kitty Verheul, die met haar organisatie Oerwoudtours het gehele verblijf van twee weken heeft georganiseerd, is het voor alle kinderen een heel bijzondere ervaring. “Ze leren boten bouwen, kleren wassen in de rivier, slapen in een hangmat en nog veel meer. En doordat het gebruik van internet en telefoon verboden is, beginnen de jongeren ook te beseffen dat ze in het in Nederland toch wel heel goed hebben en dat ze misschien ook wel wat verwend zijn”, zegt Verheul.

  De groep van zestien jongens en zestien meisjes en vier leraren keren zaterdag terug naar hun zeilschip dat in Domburg voor anker ligt. Op 15 januari verlaten ze Suriname om hun reis voort te zetten naar onder andere Curaçao, Cuba en Bermuda.


  Maak melding
 41. @Sankofa
  “Europa heeft er 300 jaar over gedaan om te zijn waar ze nu is, in een wereld waar zij heerste!
  Suriname nu heeft nog geen 40 jaar zelfbeschikking”

  2 dingen.
  1.Europa timmert sinds de OUDHEID aan de weg!Dus geen 300 jaar!

  2.Vind je deze vergelijking,Europa vs Suriname,niet slaan als een tang op een varken?Zeg het zelf.

  De periode waarin Europa tot ontwikkeling kwam waren er oorlogen,uitvindingen en ontdekkingen,ziekten (de ontdekking van de Nieuwe wereld,de boekdrukkunst, gloeilamp,stoommachine,microscoop,telefonie,penicilline,treinen,vliegtuig) stonden in hun kinderschoenen en ga zo maar door!Terwijl Suriname dit alles in de schoot geworpen krijgt.Ze hoeven het wiel niet meer uit te vinden.
  Ze mogen wat sneller!!


  Maak melding
 42. Redaktie:Ik laat een krachtig protest horen!
  DE kop “Foute Nederlandse artsen niet in Suriname”!
  Zou ik veranderd willen zien in:
  Foute artsen de wereld uit!
  Deze slagers mogen nergens ter wereld meer aan de bak,ook niet in Nederland!

  Indertijd is er al een Nederlandse internist (van Surinaamse komaf)ook al uit zijn ambt ontheven!
  Ik vraag me af waar hij ergens aan de bak is gekomen.

  In Suriname is het volk nog niet mondig genoeg dit fenomeen aan de kaak te stellen,maar die zullen er ook ongetwijfeld voorkomen.
  Kijk maar hoeveel (jonge) mensen het ziekenhuis levend in gaan maar niet levend meer uitkomen.
  Teveel!Waar zal het aan liggen?
  Operatie gelukt,maar patiënt bezweken!!!
  WAAR ER ROOK IS,IS ER VUUR!


  Maak melding
 43. @Ray en MEDUSA

  Ik had het over de politieke en economiën verworenheden

  Ze kregen het NIET in de schoot geworpen!

  Al deze verworenheden betekende een voorsprong voor deze landen!
  De daarbij ontwikkelde economiën hadden inmiddels een grote voorsprong(goud en andere grondstoffen voor bijna niets aan de ene kant en berooide gebroken naties aan de andere kant)genomen en werden worden angstvallig beschermd!


  Maak melding
 44. Het is te hopen dat de controle door Hindorie wel goed uitgevoerd wordt, ik ken persoonlijk (in andere disciplines) een heleboel Surinamers, die met diploma’s van duistere Amerikaanse of Indiase universiteiten op zak, het hoogste woord hebben in Suriname. Om zo’n bul te bemachtigen ga je een paar maanden naar de V.S. of India en je komt als bachelor, master of doctor terug en niemand controleert of het wel van een erkende universiteit afkomstig is. Ik beweer niet dat er in de V.S. en India geen goede universiteiten zijn, maar het is ook waar dat er daar ook een heleboel ‘universiteiten’ te vinden zijn die alleen uit een postadres op internet bestaan. Zelf heb ik tot mijn pensionering meer dan 30 jaar in Suriname gewerkt (ik zal mijn diploma’s wel hebben moeten overleggen tijdens de sollicitatiegesprekken, maar pas na mijn pensionering vroeg de directeur van het ministerie, toen mijn pensioen in orde gemaakt moest worden, of ik een copie van mijn diploma wilde opsturen, want dat hadden ze namelijk niet (meer?) in hun administratie zitten, kun je nagaan hoe goed de controle in Suriname soms werkt.

  Beste ‘ode aan Roy’, ik heb overal bij dit onderwerp gezocht, maar nergens kwam ik een bijdrage van Roy tegen. Hoe krijg je het voor elkaar om alle bijdragen van 1 forumlid tot in detail te onthouden, te ontleden en te vergelijken met de bijdragen van andere leden, maar zijn naam fout te schrijven? Dat je op 1 bepaalde uitspraak van een lid commentaar hebt kan ik me voorstellen, maar dat je het allemaal zo nauwkeurig bestudeert dat je er bijna een proefschrift over kunt schrijven, begrijp ik niet.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES