Surinam Airways boert goed op regionale routes

32

PARAMARIBO, 5 jan – De SLM boekt zowaar goede resultaten op de regionale routes. Sinds de introductie ruim een half jaar terug, is niet veel gemerkt van negatieve factoren. In elk geval werken die niet door zoals bij andere vliegmaatschappijen. Het eigen voorbehoud vanwege vroegere ervaringen, bleek ook onnodig.

Weliswaar kan nog niet van winst worden egsproken. “De regio is altijd ons zorgenkind geweest. Maar we hebben voor het eerst breakeven gedraaid”, zegt SLM-directeur Ewald Henshuys tegenover de Ware Tijd. Het gaat dan om de routes naar Miami via Georgetown en meer vluchten op Belem, Brazilië. Over enkele maanden wordt de lijn naar new York geopend. Haalbaarheidsstudies lopen voor vluchten op onder meer Colombia, Venezuela, Canada en de Dominicaanse Republiek.

In elk geval wordt afgerekend met de focus op Nederland. De is Mid-Atlantische route alleen is niet meer zaligmakend. Het is ook waarom het vliegbedrijf zwaar inzet op meer regionale vluchten. Hubdiensten tussen bepaalde landen worden niet uitgesloten. Bekeken wordt vooral hoe de dienstverlening te verbeteren. Daar was nogal wat mis mee de laatste weken, vooral op Miami. Henshuys verwacht dan ook wat minder financieel resultaat.

32 REACTIES

 1. Goede zaak maar de dienstverlening op de mid-Atlantische route blijven verbeteren anders zal de SLM het afleggen tegen de KLM en ook op die route break-even of verlies draaien in de toekomst.


  Maak melding

 2. Als de break-even point niet stabiel is, voor de route SU-NL dan aan andere Mij uitbesteden en doorgaan met je eigen korte routes, alwaar je op 0 draait!!

  Het is voor mij iets nieuw, wanneer je op 0 draait, blaf je als goed boeren!!
  Als je in min zou draaien, dan was het koekje van je eigen deeg!!


  Maak melding

 3. =Dit staat letterlijk::In elk geval wordt afgerekend met de focus op Nederland.

  =Dit betekent naar mijn mening, dat de SLM zijn mede mensen gewoon in de steek zal laten en dat de SuriNeds met de KLM moeten vliegen.

  =Zo zie je maar weer wat zij betekenen voor hun eigen landgenoten. Als de KLM niet meer mag landen in Suriname zullen de SuriNeds via een ander land naar Suriname moeten vliegen.

  =Ja, ja via Frankrijk natuurlijk, omdat men geen zaken meer wilt doen met Nederland.

  ==Afwachten dus===


  Maak melding

 4. @Ira
  Heb jij ooit met de SLM gevlogen?Ik niet!
  En bovendien zal Suriname zich honderden keren bedenken de landingsrechten van de KLM te beëindigen.
  Het gaat ze heel veel geld kosten.


  Maak melding

 5. Uit betrouwbare bron: KLM maakt woekerwinsten op route AMS-PBM! Waarom? Omdat er een afspraak met SLM betstaat dat de prijzen (nagenoeg) gelijk moeten zijn daar SLM anders forse verliezen draait…… Alle familie en vriendjes van de baasjes moeten toch een baantje hebben bij de SLM, nietwaar…….


  Maak melding

 6. De muizen brullen weer grootsprakerig. Haalbaarheidsstudie lopen al jaren, maar nooit hebben ze gedurfd een realistische prognose te geven. Zonder infuus(lees passagiers) uit nederland vlogen ze allang met zaaivliegtuigen over de rijstvelden


  Maak melding

 7. Excuses, ben te kort door de bocht geweest…..

  Ja deze mensen verdienen ook een baan. Dat meen ik oprecht. Maar dan wel een baan die waarde toevoegt en geen baan die alleen deze mensen een verkapte uitkering bezorgt. Daar heeft niemand iets aan, ook op middellange termijn de betreffende mensen niet. Helaas, zo zit de economie nu eenmaal in elkaar. En ik gun SU het aller, aller beste toe!


  Maak melding

 8. Wij organiseren op 10 januari een redimoesoefeest in Amsterdam. Alle redimoesoes zijn van harte welkom en de dampende aardappelen met spruitjes staan nu alvast klaar.
  Dresscode: Oranje.

  Geen nationalistische Surinamers AUB.


  Maak melding

 9. PARAMARIBO – De SLM haalt definitief het streven niet binnen dit jaar een tweede kist in te zetten op de Mid-Atlantische route. Ook in 2014 zal dat niet lukken. De verhuurder van de Airbus A340 wil het huidig contract, dat tot medio 2014 loopt, niet openbreken. “Tijdens gesprekken is duidelijk aangegeven dat men niet van de huidige overeenkomst af wil”, zegt SLM-directeur Ewald Henshuys.

  De tweede kist is noodzakelijk vanwege de steeds hoger wordende sancties die vliegmaatschappijen riskeren bij ernstige vertragingen. Intussen werkt SLM aan een zogeheten ‘vlootstudie’. Hieruit moet blijken of een tweede kist daadwerkelijk de oplossing is voor herhaaldelijke vertragingen op de route Paramaribo-Amsterdam. Het alternatief is een samenwerking aangaan met een andere vliegmaatschappij, zoals de concurrent Air France-KLM.

  Een derde Boeing 737-300 voor de regio moet in het eerste kwartaal van dit jaar wel binnen zijn. Met de nieuwe routes naar Miami, Frans Guyana, Brazilië is en binnenkort ook New York is hier niet onderuit te komen.

  bron dwt


  Maak melding

 10. Aan gezien de Surined. niet zaligmakend zouden zijn zou ik u willen adviseren de landingsrechten te gunnen aan een particulier.U zou zich dan beter kunnen richten op de regio.Trek SLM terug uit Schiphol.

  Je zal niet instaat zijn een rendabel maatschappij van SLM te maken dus hou je koest.Die kennis om een bedrijf te leiden is niet aan jou besteed.


  Maak melding

 11. Ik denk dat het besluit van de SLM om zich meer op de regio te richten een weloverwogen strategische beslissing is geweest. Er zijn mijn inziens genoeg redenen aanwezig om die koerswijziging te onderbouwen. Het gaat economisch gezien niet erg goed met Europa. Werkeloosheid neemt toe,verhoging btw tarieven en verhoging prijzen van goederen en diensten,duurdere brandstofkosten en duurdere vliegverzekeringen. Deze prijsverhogingen hebben natuurlijk een negatief effect op het aanbod van klanten.


  Maak melding

 12. @@ Ira dan zullen de Surinamers dubbel gepakt worden!! 1 Visa voor Frankrijk en nogeens eentje voor Nederland.

  Voor de Nederlanders wordt het makkelijker! maar een keer visa of touristenkaart voor SU. via Frankrijk naar Fr.Guyana en een mooie bustour naar Paramaribo!!
  Je ziet maar hoe de eigen mensen worden gedupeerd!!


  Maak melding

 13. Jullie schreeuwen toch altijd Suriname dit Suriname dat. Armoede, bouta, whatevva. Dan waarom zou je je geisoleerd voelen wanneer geen enkel maatschappij meer de vliegroute zou houden???? Kom liever dan niet in Su en ga liever naar London, Parijs ofzo want dat is toch ook goedkoper. Jullie zitten al in een crisis kaaskoppen land, dan wil je nog naar Su komen. Voor ons surinamers is Nederland een gesloten boek. We go for blue water, sun and white beaches. Caribisch gebied, zuid amerika en Amerika. We are not interested in your country called “Holland”.


  Maak melding

 14. @Flying on trusted wings

  We are not interested in your country called “Holland”.

  But you are interested ONLY in OUR MONEY and our KNOWLEDGE (FREE) !!!


  Maak melding

 15. In plaats dat die kerel van een Henshuys iets gaat doen aan die tarieven op de route Sur-Ned en terug,loopt ie te zeiken over andere routes, en er voor zorgen dat er degelijke toestellen komen, dan is ie goed bezig.


  Maak melding

 16. Redimoesoe met dress code oranje wat wie slijmd omdat het in Amsterdam wordt gehouden

  IK dacht ten eerste dress CODE ROOD

  ORANJE ALS DE DAK PANNEN!!!

  PANNEKOEK!!


  Maak melding

 17. Flying on trusted wings, you’re right. The Dutch is in deep crisis now. There is a lot of poverty. Surined can’t pay the hire. They are steeling everywhere. They are crying for food, money and for knowlegde. Depressing.


  Maak melding

 18. Men moet wel de hele waarheid vertellen en geen halve.

  Er kan regionaal (oude 737’s) kiet gespeeld worden omdat de regering voor het vrije gebruik ten behoeve van tripjes naar Cuba en regionale bezoeken een enorm bedrag aan SLM overgemaakt heeft. Genoeg om 1 van de 2 737’s een heel jaar te laten vliegen. Ofwel de kosten van 1 vliegtuig worden door de belasting betaler gedragen.
  Als de werkelijke kosten betaald zouden worden gaat men regionaal heel zwaar in de min (srd 72.000.000).

  Het bijzondere van Suri Tori’s is dat men vergeet welke Tori men driekwart jaar geleden verteld heeft.

  SLM kan alleen breakeven draaien indien men de vloot standaardiseert en met een grote locale maatschappij gaat samenwerken (denk eens aan TAM uit Brazilië).

  Nu worden de kisten onderhouden A 340 op Schiphol en voor groot onderhoud in Parijs en de lijken van Boeing worden in Maimi onderhouden. Standardisatie naar A 330 en A 320/19 en samenwerking met TAM en TAP of standardisering naar B 777 en B 737 en samenwerking met bijvoorbeeld Emirates, alsmede wat minder ere baantjes zou wonderen kunnen doen voor het resultaat van SLM.

  Met een goede kosten structuur zou SLM dan echt kunnen gaan concurreren met KLM (helaas moet ik namelijk vaststellen dat KLM altijd goedkoper is),

  TAM en TAP (Portugal) kunnen een interessante gateway naar noordwest en noord oost Brazilië vormen voor deze maatschappijen (nu vliegt men naar zo 10 uur om). Daar kunnen samenwerkingen met Insel en DAE etc niet tegen op.


  Maak melding

 19. Om op de Emirates , India en het Verre Oosten te vliegen is een hub nodig als Madrid (of Lisbon). Deze hub kan ook gebruikt worden om (eventueel via overstap op Easyjet) voor een lager tarief door te vliegen op Schiphol, London en Parijs. Ook kunnen dan andere Zuid-Amerikaanse landen worden bediend, die op Madrid vliegen.


  Maak melding

 20. @Roy
  Nu zijn wij alleen geinteresseerd in chinezen, brazilianen, amerikanen en de ras echte nederlanders ( gozers) etc. We moeten niets van de Surinaamse Nederlander als zo een persoon zijn of haar eigen geboorte land in de negatieve daglicht plaatst. Indien je positief gestemd bent voor wat de ontwikkeling van het land Su betreft en meehelpt om het land te bouwen, ben je altijd welkom. MAAR nee, weetje wat jullie doen??? Jullie komen naar Suriname alleen om show te geven om te laten zien dat jullie uit Europa komen. We hebben geen geweldigheid van jullie nodig. We hebben niets eraan. Het land komt niet op zo een manier vooruit. Waarom gedraagt een toerist uit Engeland of Amerika normaal?? Jullie moeten beter je show in Tokyo of Australie gaan showen want daar ga je niet kunnen concurreren, omdat niemand daar naar je gaat staan staren. Jullie denken dat jullie geweldig zijn met die 350.000 surineds nohhh? Er is echt niets geweldig aan hoor. Er zijn ook surinamers in New York, Aruba, Curacao en de antillen, Azie, Guyana, fr. Guyana. Al deze surinamers dienen ook aandacht te krijgen. En niet alleen jullie in Holland.
  @ Beatrix
  Eyyy zogenaamde Princess luister noh wanneer kom je bouta een hand schudden??? En ik schreef Whatevva. Waarom???? Meer dan de helft van de eilanden in het Caribisch gebied sprreekt engels, namelijk de ghetto engels. Het gaat jou niet aan wat voor type taal ik wil gebruiken. Suriname voelt zich ook aangetrokken tot het caribisch gebied. Ik weet dat je je zo professioneel wilt opstellen maar het is best toch leuk om iets anders te typen of te praten dan het daagelijkse.


  Maak melding

 21. SLM is volledig afhankelijk van de surineds,dus ze kunnen beter nadenken wat ze zeggen.
  In de regio boeren ze geen moer.In de regio lijden ze gewoon verlies,maar de dommies houden ze weer voor de gek.


  Maak melding

 22. @Flying on trusted wings
  Jij zegt:”Eyyy zogenaamde Princess luister noh wanneer kom je bouta een hand schudden???”

  Jouw Bouta gaat de cipiers hier de hand komen schudden,
  wacht maar!

  Je zegt Whatevva,maar de spelling blijft whatever!OEN.


  Maak melding

 23. Er is nog een @Paul in eens Kon Hij geen andere naam verzinnen want dit brengt verwarring En Redimoesoe zijn Slaven geweest die het vuile werk deden voor de slaven meesters die Boni Barron en schouliekeur die voor hun vrijheid vochten niet konden pakken vreesde de drie vrijheid strijders dus is de stichting van ……. vul maar zelf in

  en


  Maak melding

 24. in tussen is gebleken,dat er veel minder suri/neds uit schihol vertrekken naar sme..

  dit komt door de vele vele vele vertragingen door de slm visa versa,niemand wil op-onthoudt onderweg.snel op bestemming zijn..

  de klm biedt de beste optie en keer direct uit als er mankementen zijn..


  Maak melding

 25. Hoe vliegmaatschappijen winst maken weet ik niet, het lijkt wereldwijd wel steeds slechter te gaan met deze bedrijven. Zelfs grote maatschappijen als de Air France en de KLM fuseren om het hoofd boven water en de wolken te kunnen houden. Kleine bedrijven als de SLM lijken wel gedoemd failliet te gaan. Dat de SLM het uitgesproken op de regionale routes goed doet, (hoeveel Surinamers gaan in de regio op bezoek en hoeveel mensen uit de regio bezoeken Suriname?) roept bij mij dan ook veel vragen op. Heeft het misschien te maken met de verkapte subsidie die onze president geeft aan de SLM? Hij betaalt de SLM namelijk maandelijks een vast bedrag om stand-by te zijn voor het geval hij weer eens een keertje, al of niet samen met de Guyanese president, eventjes in de regio een uitstapje wil maken. Als ik een bus route onderhield b.v. tussen Paramaribo en plaats X (waar bijna geen kip naartoe gaat) en iemand betaalde me maandelijks een enorm bedrag om hem in het geval hij een of twee keer per jaar naar plaats X wilde gaan, hem er naartoe te brengen, dan was het natuurlijk niet moeilijk te begrijpen dat ik op die route winst maakte. Laat Henshuys het vaste bedrag dat Bouterse bij hem in kas stort voor zijn regionale uitstapjes van de winst aftrekken, dan zullen we zien of de SLM nog winst maakt op de regionale route.


  Maak melding

 26. FAAAAKA ZANDERIJ moet uit gebreid worden voor een veilige gevoel als er op den duur zoveel routes ontwikkeld worden dat lieverd ook werk gelegenheid ruimte zat in SU en als men de toekomst in voor en op schema wil zijn zal dat moeten


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.