dinsdag, juni 18, 2024
HomeNieuws uit SurinameRegering Suriname zinspeelt niet op lot Chávez

Regering Suriname zinspeelt niet op lot Chávez

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 5 jan – De regering weigert op welke manier dan ook te zinspelen op eventueel overlijden van de Venezolaanse president, Hugo Chávez. Minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken houdt zich op de vlakte, ook namens president Desiré Bouterse. Er wordt dan ook niet nagedacht over of het eventueel adopteren van nieuw beleid.

“Vanwege de gevoeligheid van deze zaak en uit respect voor de strijd die president Chávez momenteel voert, geven we hierover geen formele reacties. We vinden het bijna onethisch om nu al te reageren op wat verder zal moeten gebeuren. Wij leven mee met Chávez “, zegt Lackin tegenover de Ware Tijd. Over de verdere uitvoering van bilaterale overeenkomsten wordt dan ook niet gesproken. De regering volgt de gezondheidssituatie van Chávez op de voet.

Daartoe wordt contact gehouden met zowel Caracas als Havanna. Suriname heeft meerdere overeenkomsten voor samenwerking gesloten met Venezuela. Zo wordt deelgenomen in het Petro Caribe programma. Venezolaanse aardolie wordt op krediet betrokken. Een deel van het geld dat niet direct betaald wordt, moet besteed worden aan sociale projecten. Chávez bezocht Suriname twee keer als staatshoofd.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

29 REACTIES
 1. Deze man heeft veel betekent voor de regio.Hij is een verademing voor het arme volk van zijn land.Maar het moet niet zo zijn dat als hij komt weg te vallen dat er geen plaats vervanger gelijkwaardig aan hem niet is.
  Hij zal toch iemand achter de hand hebben die zijn werk voort kan zetten.Deze man zou nu op de voor grond moeten treden.Zijn land heeft een sterke rechtvaardige leider nodig want de Spanjaarden en Americanen wachten op hun kans.Ze pakken het desnoods met geweld een rede hebben ze altijd onderbouwt en wel.


  Maak melding
 2. Neen ,lackin ,je bent bang, de gehele ndp familie is bang. Jullie zijn bang wat morgen voor jullie gaat brengen mocht hetzijn dat Chavez ,de broer van bouta en de oom van de overige ndp familie er niet meer zal zijn morgen!

  @savioen

  Geen enkel land in de wereld staat in rij om venezuela over te nemen!Ze willen juist dat het land terecht komt in handen van het venezuelaanse volk zodat zij hun leiders zelf gaan kiezen !
  Ze hopen ook niet dat de verkiezingen achter gesloten deuren gehouden zullen worden zoals het alleen in Suriname gebeuren kan!
  De uitslag en gevolg van de verkiezingen in 2010 gehouden achter gesloten deuren wordt vandaag nog betreurd door de gehele wereld met uitzondering van de ACP landen waar ook hun volk te maken heeft met soort gelijke verschijnselen…ONDERDRUKKING VAN HET VOLK DOOR HUN lijders als chavez,bouta en obiang!


  Maak melding
 3. Gezondheidsituatie van Chavez. Zijn dood zou ook kunnen leiden dat er nieuwe verkiezingen uitgeschreven zouden kunnen worden gehouden.
  Ik zie wat er momenteel met de gezondheid van Chavez aan de hand is als einde oefening en daar ben ik heel blij mee. hoera, hoera, hoera.

  De dood van Chavez wat nog een kwestie van dagen of enkele weken is zal natuurlijk ook het einde betekenen voor de petrocaribe olie en ook Suriname zal hier helaas het nadeel van ondervinden.

  Politiek en koers
  De machtsstrijd achter de schermen in de partij van Chavez is al hevig aan de gang. De vraag is wie wordt na de dood van Chavez de president van Venezuela?

  Het zou de vice president, Nicolas Maduro kunnen worden of de voorzitter van het parlement Diosdado Cabello. Wie het wordt daar zijn richtlijnen voor.
  Als Chavez komt te overlijden voor dat hij beëindigd is als President, dan wordt de voorzitter van het Parlement de nieuwe president. Als chavez voor 10 januari beëindigd wordt en hij komt daarna te overlijden, dan wordt de vice president de nieuwe president.

  Ook de oppositie kijk reikhalzend uit naar de gezondheid situatie van Chavez en wilt als Chavez komt te overlijden nieuwe verkiezingen. Daar hebben ze groot gelijk in. Zijn gezondheidsituatie is zoals het uit volgends de media/nieuwsberichten, krantenberichten, einde oefening. Hij is al weken lang niet meer in de openbaarheid geweest.

  Wat zal de regio een stukje rustiger worden en de latijnsamerikaanse landen blij zijn dat hij er over enkele weken niet meer is.

  Gelukkig dat erin zijn partij niet iemand is, die sterk en krachtig is om het Venezolaanse volk zo te onderdrukken. Huilen zullen de aanhangers wel. In Suriname heeft hij ook een fan.


  Maak melding
 4. =Deze man moet gewoon nu aan zich zelf gaan denken en met zijn familie gaan genieten. Nee, vechten maar voor de macht die hij zich zelfs blijft toe-eigenen. Verschrikkelijk is dit.

  =Het probleem van Suriname wordt pas bekend als een ander aan de macht komt.
  =Als een ander daadkrachtige president gaat eisen dat er nu betaald moet worden voor die olie, en over een paar jaar geen 1%, maar b.v. 15%, zal Suriname alle ellende voelen.

  =Bouterse en zijn mannetjes moeten oppassen.

  @Savioen, weet jij misschien op welke plaats Venezuela staat als het gaat om de aantal moorden per dag???


  Maak melding
 5. Lackin weet ineens wat respect en onetisch inhoud, terwijl hij dat niet wist met het invoeren van een omstreden amnestiewet, die moordenaars straffeloos moeten maken, en het respect voor de nabestaanden van de 8 dec. moorden was toen ook niet aanwezig bij deze commediant, maar wel respect hebben voor een couppleger en moordenaar Chavez, en hoop na Chavez, dat bouterse zal volgen, opgeruimd staat netjes, want er lopen al genoeg kankergezwellen in deze samenleving rond.


  Maak melding
 6. Zaterdag 5 januari 2013 om 18:19 uur, door passant
  @passant: Heel duidelijk.

  REGERING (DADA & CO.) BIDT VOOR HERSTEL CHÁVEZ.
  05/01/2013 (Bron-dwt.com)

  PARAMARIBO – De regering bidt voor herstel van president Hugo Chávez van Venezuela. De gezondheidstoestand van de bevriende leider wordt nauwlettend gevolgd, zegt minister van Buitenlandse Zaken Winston Lackin. Chávez verblijft al enkele weken in Cuba, waar hij voor de vierde keer sinds 2011 wordt behandeld tegen kanker.

  Volgens info. ligt Chávez reeds geruime tijd in coma.

  En het bidden zal zeker ook op advies zijn geweest van STEVE MEYE WONDER.

  Voor het Surinaamse volk wordt er niet gebeden.


  Maak melding
 7. In echte democratie is het geen enkel probleem, lackin moet zijn paarse smoel dicht houden over onethisch want hij werkt samen met een massamooordenaar


  Maak melding
 8. In echte democratie is het geen enkel probleem, lackin moet zijn paarse smoel dicht houden over onethisch want hij werkt samen met een massamooordenaar

  GMAP
  Je komt jezelf welll tegen, daar ben ik van overtuigd!
  Ongemanierd varken!!!


  Maak melding
 9. Cabello nieuwe voorzitter Nationale Assemblee Venezuela
  05/01/2013 (Bron-dwt.)

  De voormalige vicepresident van Venezuela, Diosdado Cabello, is opnieuw verkozen tot voorzitter van de Nationale Assemblee. Dat werd vandaag bekend in verschillende media. Deze positie maakt voor Cabello de weg vrij om van Hugo Chávez over te nemen als president van Venezuela.

  Dit zou nodig kunnen zijn als president Chávez vanwege zijn ziekte niet in staat is te worden beëdigd op 10 januari 2013.

  Cabello en Chávez namen samen deel aan de mislukte couppoging van februari 1992.

  Nicolas Maduro, de huidige vicepresident, was eerder door Chávez aangewezen als zijn uitverkoren opvolger. Maar vicepresident is een vastgestelde positie. De presidentiële termijn – en dus ook Maduro’s benoeming -eindigt op 10 januari, volgens de beslissing van een door Chávez benoemd Hooggerechtshof.

  Volgens de grondwet van Venezuela moet Chávez worden beëdigd vóór de nieuwe termijn van de Nationale Assemblee op 10 januari 2013.
  Chávez is echter ernstig ziek en verblijft in een Cubaans ziekenhuis en zal daar ook zijn laatste adem uitblazen.


  Maak melding
 10. mensen ik stoor me echt bepaalde reactie van zogenaamde moraal ridder maar aan hun reactie kan je zien wat voor ja ik weet niet of deze wezen als mensen kan kwalificeren ik heb geleerd wat je niet goed voor jezelf vindt doe een andere niet aan. Want de strijd van CHAVEZ tegen de grote buitenlandse corperatie is een rechtvaardige strijd JESSE VENTURA oud gouveneur van de staat MINESOETA heeft het zelf dat gezegd zolang je WESTERSE en AMERIKAANSE Corperatie weert uit je land hebt je een probleem hun hebben geen reet te maken met bevolking van het land waar ze hun grondstoffen productie aktiviteiten ontplooien. Dat men gaat juichen om ziekte of dood van CHAVEZ dat ieder mens kan treffen is laf en lager dan de laagste of komt het door ontwetendheid als zij normen en waarden in SURINAME wil herstellen ik zal zeggen beginnen bij jullie zelf ik zeg niet VENEZUELA een paradijs is geworden onder CHAVEZ maar hij heeft gezorgd dat bredere laag van de bevolking onderwijs kan genieten uit de olie inkomsten waar voorheen een kleine groep alleen ervan genoot dus forum leden die zogenaamd gerechtigheid in SU willen had ik meer genuanceerde reactie van jullie verwacht CHAVEZ heeft geen elke SURINAMER kwaad gedaan de zelfde haat dat BOUTERSE tegen DAAL en de andere had tonen met jullie reacties tegen SURINAME


  Maak melding
 11. @Paraman

  Heb jij democratie ooit meegemaakt?
  Weet jij wat democratie betekent?
  Horen wat democratie is het werkelijk meemaken zijn twee verschillende dingen!
  Op 25 feb 1980 kwam er een einde aan onze DEMOCRATIE !
  en dat hebben wij aan je baasje te danken ,die beest!


  Maak melding
 12. Paraman,

  Jij komt jezelf niet tegen maar de duivels die je oproept. Je komt zeker uit Parra noh. Daar weten ze alles van het oproepen van DiDiBri’s, iets wat ze Winti noemen, maar vraag ze of het zoveel beter met ze gaat. Je hebt de kans nog om jezelf te redden mi boy. Het is nog niet te laat.


  Maak melding
 13. @basja

  Waarom verdwijn jij dan niet naar VENEZUELA ,misschien kan jij nog zijn opvolger worden!!
  Bouta heeft zoveel mensen in Suriname kwaad gedaan en dat zie je niet en je komt ons voorhouden dat CHAVEZ een heilige is!?
  Mens,je moet echt een gestoord iemand zijn ,het blijkt dat je alleen maar liefde kan opbrengen voor de slechte lijders in de wereld!


  Maak melding
 14. Basja,

  Heb je ook zo’n liefde voor Kadaffi, Idi Amin, Stalin, Franco, Mugabe, Saddam Hussein? Ja noh. Okay, dan weet ik genoeg: je spoort niet!!!!


  Maak melding
 15. Ik snap niet waarom Suriname zo bezorgd is en meer over die vent, laten we wachten en kijken hoe eea zich zal ontwikkelen in Suriname, dat moet men daar doen overzee. De zaak op orde zetten in eigen keuken.


  Maak melding
 16. Gelukkig hebben de NDPers goede vervangers voor Bouterse, in case you know. Abrahams en Dino zitten te trappellen om over te nemen. Zetpil is ook bereid om voor deze twee te sterven en we weten met ons allen waar de laatste rustplaats van een zetpil dient te zijn.


  Maak melding
 17. Onzin,

  Je ede zit vol met zaagsel noh? Daarom noem je jezelf onzin noh? Ik zou willen dat ik GMAP, maar ik ben mezelf. Dus geef me geen eer waar ik dit niet verdien hoor.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES