maandag, juni 17, 2024
HomeOnderwerpenEconomie‘Suriname moet inspelen op centjes diaspora’

‘Suriname moet inspelen op centjes diaspora’

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO/DEN HAAG, 4 jan – Suriname moet meer zien in te spelen op het ruime financiële vermogen van Surinamers in het buitenland. Dit zegt voorzitter Roy Ho Ten Soeng van het Suriname Inspraak Orgaan, SIO, in Nederland. Het gemeenschappelijke vermogen wordt geschat op ruim vijf miljard euro. Daar moet toch een deel van te investeren zijn in het land van herkomst. Dat zal uiteraard niet vanzelfsprekend gaan.

De regering zal meer moeten doen dan alleen maar het verblijf in Suriname vergemakkelijken. De kans dat de Surinamers buiten thuis investeren, is er altijd. “Maar dan moet beslist het investeringsklimaat in Suriname aanzienlijk verbeteren”, zegt Ho Ten Soeng tegenover de Ware Tijd. Suriname is nog lang niet zover, op de immer actieve lippendienst na. Ho Ten Soeng ziet de veel beloofde ‘gouden toekomst’ wel werkelijk worden. Als maar meer rekening wordt gehouden met de diaspora.

Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek in Nederland hebben Surinamers in Nederland samen ruim zestien miljard euro aan bezittingen. De gezamenlijke bank- en spaartegoeden bedragen ruim anderhalf miljard euro. Minstens vijfhonderd gezinnen hebben een vermogen van ruim een miljard euro. De groep heeft ook een flinke schuld, ruim twintig miljard euro. Het betreft vooral de hypotheekschuld op de eigen woning.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

131 REACTIES
 1. Dan zal Bouterse toch eerst moeten opsodemieteren. Niemand wil
  geld investeren in een bananen republiek. Volgens Bouterse zouden investeerders de weg naar Suriname blind vinden. Ook zo’n geweldige verkiezingsbelofte. Zolang hij daar zit gaat er niets gebeuren. Boven Suriname hangt er een donkere wolk die de decembermoorden heet. Dat kun je niet negeren.


  Maak melding
 2. “Inspelen op het ruime financiële vermogen van Surinamers in het buitenland”

  Wat een bullshit.

  Laat ze inspelen op het moreel besef van Surinamers in het buitenland en moordenaar/drugsdealer Bouterse naar huis en naar de gevangenis sturen waar hij thuishoort.


  Maak melding
 3. Ik blijf het herhalen, de meeste suri’s hebben een hekel aan mede suri’s in het buitenland maar ze willen het geld van de mede suri’s wel….
  Ze haten de hollanders, opgestookt door de wolf maar ze willen wel het geld van die hollanders.

  Als je met vakantie ben tel je niet mee als familie maar ze zien je eerst als een bron van extra inkomsten….alleen jou geld en lekkers tellen mee mie boi..
  Uiteraard heb je ook integere/oprechte broeders…welke niet in het paars rondlopen….


  Maak melding
 4. =De meeste Surinamers in het buitenland zijn veel verder ontwikkeld en zullen botsen met de Surinamers in eigen land.
  =Arrogantie, hebzucht, eigenwijsheid, macht,niet toegeven aan fouten, gedragsproblemen zullen maken dat deze twee groepen uit elkaar gaan en blijven leven.

  =Dit hebben zij deels ook te danken aan de leider.
  =Tenzij men bereid is om samen te werken.

  =Surinamers willen hun harde euro ook niet investeren om morgen het land uitgezet te worden door baas.


  Maak melding
 5. Hetgeen hierboven vermeld staat, “Suriname moet inspelen op centjes diaspora”, zeggen verstandige Surinamers al jaren. Daarom is een dubbele nationaliteit met dezelfde rechten als de huidige ingezetenen essentieel in deze.
  Xenofobische Surinamers die lang de overhand hebben gehad hielden en houden dit vooralsnog tegen, gelukkig komt er langzamerhand een kentering in het denkproces van de Surinaamse overheid en begint het land langzamerhand volwassen te worden.


  Maak melding
 6. Hoe zit het met de surinamers in suriname die het land suriname uitbuiten door loesje contracten te tekenen en in het buitenland hun geld beleggen of op zwitserserekeningen hebben staan. Hoe heet die man die niet met de klM of SLM vliegtuig vanuit Suriname naar Schiphol Nederland niet in mocht, maar wel naar Zwitserland vloog in de jaren 80 van de vorige eeuw? Binnen enkele dagen was hij weer weg. Vraag hem wat hij daar was gaan doen?


  Maak melding
 7. En ik zeg ,men moet gewoon stoppen om geld te sturen naar de ondankbare mensen in Suriname.
  Je steunt ze en toch moeten ze je niet, met hun grote bek.Ze hebben toch niemand nodig?he sra.


  Maak melding
 8. correctie

  moet zijn

  Hoe heet die man die met de klM of SLM vliegtuig vanuit Suriname naar Schiphol Nederland kwam en Nederland niet in mocht, maar wel naar Zwitserland vloog met een KLM vliegtuig in de jaren 80 van de vorige eeuw? Binnen enkele dagen was hij weer weg. Hij vloog weer van Zwitserland met een KLM vliegtuig naar Nederland en vervolgens weer met de SLM of KLM naar Suriname. Vraag hem wat hij daar was gaan doen?


  Maak melding
 9. @Nationals

  Het idee voor het hebben van een dubbele nationaliteit is al lang af gewezen!
  De titel voor het dragen van het zo belachelijke titel van PSA is niet gewild!
  Men heeft al lang door dat bouta en co jacht maken op hun STEM en hun CENTEN!


  Maak melding
 10. Bhosriwalla, het huidige suriname heeft corruptie en het bedelen tot een ware kunst verheven. Intussen zetten ze vrolijk hun handtekeningen wel onder diverse overeenkomsten. God mag weten welke concequenties dit allemaal heeft. Je kan net zo goed je geld door de plee spoelen. Investeren in Suriname is weggegooid geld.


  Maak melding
 11. Ik ben een Hollander die gewoont en gewerkt heeft in Su.
  Wij zijn weggegaan omdat juist deze instelling:
  ‘Suriname moet inspelen op centjes diaspora’ tekenend is voor Suriname. Men denkt je te kunnen gebruiken en op een zijspoor te zetten. Als je te grote mond krijgt dan kom je erachter dat SU niet veel groter is als de wolven roedel genaamd Paramaribo,waar een harde kern van “machtige” ondernemers en corrupte bij de overheid werkende Surinamers met negatieve contracten de dienst uitmaken.
  Wij hebben hardwerkende horeca ondernemers overgenomen zien worden als hun zaak goed liep, door de huurprijs van hun pand van de ene dag op de andere te verdubbelen. Veeboeren die uit Nederland geprobeerd hebben iets op te bouwen en met veel geweld het land uit gepest zijn geworden nadat ze succes geboekt hadden.
  Nee ,SU is een corrupte bende waar recht niet te halen is. Korte termijn visie en snel geld is het enigste wat men voor ogen heeft. De moderne slavernij heerst in productie bedrijven en horeca. Men denkt dat ze alleen maar binnen hoeven te halen en kopiëren en te plakken en dan ben je bedankt.
  Bouterse lacht zich in zijn vuistje,Nederlanders die vrijwilligers werk doen in SU, dáár hoeft hij in ieder geval niets mee daar hebben die Hollanders maar weer voor gezorgt. Als je naar SU gaat, wil je met de wolven dansen en anders moet je er zeker wegblijven.


  Maak melding
 12. Het is “grappig” hoeveel mensen aan beiden zijde van het politieke spectrum in Su, hier wat over te mekkeren hebben,maar er helemaal aan voorbijgaan dat onze eigen belastingdienst (oa getorpedeerd door de VHP) niet in staat is dit soort analyses te maken over het vermogen van de Surinamers.

  Het wordt tijd voor een wet op vermogen in Suriname.


  Maak melding
 13. En men wilde niets van de SU’s en Nederlanders uit Nederland! de EU heeft het laten weten, hoe straks verder!!

  Van de oudjes uit NL wilde men in SU een graantje ook mee pikken!! Waar zijn zij dan niet in staat vraag ik mij af!! De oudjes kaal proberen te plukken! Getverdomme! uchhhhh!!


  Maak melding
 14. Blakaboy, natuurlijk is suriname niet in staat om dergelijke analyses te maken.

  1) Nederland gaat suriname geen toegang verschaffen om info te verzamelen.

  2) De dec. coupe heeft veel hoog opgeleiden doen besluiten het land te verlaten. Om een statstiekbureau op te zetten zijn deze mensen essentieel. Het land zit vol met laag opgeleiden en idioten.

  3) Omvang van het Nederlandse Statestieken bureau is ongekend.
  Het bureau is nauw verwerven met politiek Den Haag. Iedere besluit wordt door dit bureau doorgerekend. Kansloos in Suriname aangezien corruptie hoogtij viert.

  Suriname heeft geen nieuwe wetten, commissies en werkgroepen nodig. Het land heeft integere leiders nodig. Er moet meer werk worden verzet ZONDER bureaucratische geneuzel. Ga maar eens vergunningen aanvragen voor het (ver)bouwen van een huis.
  Het 1 loketten principe is in Su nog niet uitgevonden.
  De randvoorwaarden om een investeringsklimaat te creeeren is niet optimaal, dus blijven investeerders zijn.


  Maak melding
 15. @ Ray

  De radaren in Su werken knergend langzaam, je moet engelen geduld hebben, maar je zal zien, uiteindelijk zal de dubbele nationaliteit toch komen, het kleinste land van Zuid-Amerika kan zich de luxe niet veroorloven door zich af te keren van haar broeders en zusters in den vreemde.

  De PSA moet je als opstap beschouwen meer niet, het heeft inderdaad geen enkele inhoud noch meerwaarde maar besef 10 jaar geleden, zelf 5 jaar geleden was zoiets onder de fossiele NPS-VHP tandem ondenkelijk.


  Maak melding
 16. Roy Ho Ten Soeng van het Suriname Inspraak Orgaan, SIO jo vuile beest ju….

  nu weet al onze Swa uit Antillen waar er doekoe te halen valt!!!

  ik ga Spong vragen om een “sprong” te nemen in deze kwestie!!!

  sra echter mag ten alle tijden een brik breken in mijn “vesting” 🙂


  Maak melding
 17. Nationalis, met een PSA pas trek je echt niet meer investeerders aan. De randvoorwaarden om te investeren zijn niet optimaal. Suriname is één van de corrupste landen op deze
  aardbol welke bestuurd wordt een president die bloed aan zijn handen heeft. De PSA is een leuke erkenning, niet meer dan dat.


  Maak melding
 18. @Blakaboy
  Neen het zou niet slecht zijn na te gaan hoeveel de ‘ARME’ beheerders van de goudmijnen,bouta,brunsie en dino, in Suriname wel niet bezitten .
  Hoeveel zakgeld nemen de vaste reizigers van Suriname zoals bv bouta,somo,parmessar ,mee naar hun vakantie landen?
  Hoe betalen ze voor hun tickets?
  Betalen de belatingbetalers voor hun plezierreisjes?
  Hoe komt Dinootje aan zijn wapenarsenaal ,want de Ctu bezit de modernste wapenuitrusting,is het zijn drugsmoney of betaalt de belastingbetalers van Suriname het?
  Somo gaat goedkope huizen bouwen,waar komt het geld vandaan?Uit Djakarta misschien ,zijn de geldbomen daar al rijp dan?


  Maak melding
 19. @nationals
  De surinamers van surinaamse afkomst in Nederland zijn tevreden met hun leven in Nederland .
  Ze gaan alles waarvoor zij hard gewerkt hebben niet of nooit opgeven om dan te komen pinaren in Suriname!
  En groot gelijk hebben ze!


  Maak melding
 20. @Hollander, ik ondersteun deels van je reactie, dit omdat ik persoonlijk het een en ander hebt meegemaakt bij een vriendin.
  =huurprijzen die inderdaad zomaar omhoog gaan.
  =Je wordt bedreigd als je niet meewerkt met al die corrupte zaken
  =Daarom waarschuw ik een ieder goed op te passen met wie je in zee gaat en wie je vertrouwt. Men maakt inderdaad misbruik van de goodwill van buitenlanders.

  =Weet je misschien hoeveel mensen vandaag in een mooi huis wonen? vraag maar hoe zij eraan zijn gekomen. De goede even eruit halen.

  =Een vb wie kent nog het geval nog van een vrouw die een buitenlander heeft gekend en die man huizen heeft laten kopen voor haar, haar moeder en zijn geld op haar naam heeft laten zetten. De bedoeling was trouwen en die man was erg verliefd.
  Deze man is letterlijk beroofd door eigen familie en is op straat gezet zonder een cent. Stond in de krant.

  =Vrouw die zegt zwanger te zijn van een buitenlander, maar is gewoon niet waar.

  =Veel Surinamers hebben geen respect voor zich zelfs en anderen. Morgen rent men naar de bonoeman voor hulp, omdat men niet weet wat er aan de hand is.


  Maak melding
 21. @Ira
  Hollander is geen echte Hollander,maar een nep Hollander.
  Dat zie je toch aan zijn zinsconstructies?
  Zo praat een Hollander niet.
  Die bedoelt misschien het zelfde maar zegt het anders!
  Laat je niet voor de gek houden!


  Maak melding
 22. @Ira en Hollander.
  Een waatheid als een koe.
  Sterker nog Surinamers worden gediscrimineerd in hun eigen land, Chinesen en Brasilianen worden eerder geholpen dan wij die geboren zijn ik praat uit ervaring.
  Suriname zal verlopig een vakantie land blijven voor mij.
  Suriname van voor de jaren 80 was de beste land in de wereld, vanaf na 25feb 1980 gaat het op alle gebieden bergafwaarts met een mooi vredelievend en onschuldig land,jammer jammer.


  Maak melding
 23. Hoeveel hectare ligt er voor mij (wij) in het verschiet,…..

  ik (wij) hebben jullie uit de dal der duistenis gehaald,..ik (wij) willen tog een keer worden beloond,

  ik (wij) nemen genoegen met een GROOT DORP,..onze eigen

  ……….DE REDI MUSOE OSO……..


  Maak melding
 24. Je kan net zo goed je centen investeren in Palm Invest. Misschien kan Desi zendtijd kopen bij Harry Mens. Heeft Lackin weer een reden om te vliegen.


  Maak melding
 25. Dan moeten er meer mogelijkheden komen voor de PSA’s..

  Weet je hoe moeilijk het geweest is voor me om een bankrekening te openen. Na 3 verschillende banken vcb, landbouwbank, hakrinbank, dsb bezocht te hebben is het me eindelijk gelukt om een rekening te open. Waar het me gelukt is was ook niet makkelijk want ik moest bijna smeken, duizend vragen beantwoorden en bewijzen laten zien.

  Dus vraag ik me echt af of Suriname echt wel centjes wil hebben van Diaspora….Soms lijkt het me alsof ze al meer dan genoeg hebben….


  Maak melding
 26. Pas op je geld als basja bobo over praat. Een van zijn oude trucjes is geld drukken, inflatie en nieuwe valuta invoeren. Eens had ik 200.000 in de bank, en toen kon ik maar een djogo voor kopen. Bovendien zijn de corrupte zakenlui niet te vertrouwen.


  Maak melding
 27. kolibrie ik heb het niet over een spaarrekening maar een betaalrekening. Als dat makkelijk was gelukt bij jou dan zou ik graag willen weten welke bank dat was.


  Maak melding
 28. Als je me niet geloof ga je naar de VCB bank en zeg dat je een rekening wil openen en zeg erbij dat je Nederlander ben dan ga je horen wat voor antwoord je krijgt.


  Maak melding
 29. Beste Paagal, Ik heb geen enkel probleem gehad met niemand. Geen discussie gehad. Ik had ook mijn europees paspoort bij me. In een rap tempo was alles geregeld.

  Maar Paagal. ik ben ook een slimme tot zeer slimme meid. Mijn charmes spelen ook een rol.


  Maak melding
 30. Hoeveel Hectaren met inhoud is ook alweer naar de Guyanezen gegaan?? straks zijn de Paletijnen aan de beurt na de chinezen en de Brazilianen.


  Maak melding
 31. Naar Suriname gaan met mijn geld!!!? Waar voor ?? Waarom??? Wat heeft Suriname(meres) mij/ons te bieden ??? Naar hun opschepperig gedrag kijken.

  Naar hun groot spraak luisteren….bla, bla,… ??? Die géén zoden aan de dijk zet !!! Laat ze maar lekker uit zoeken!!!

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies (Veel Wijsheid !!!)


  Maak melding
 32. Inspelen op mijn financiële vermogen? Ik heb niet zo veel dus dat zal niet gaan, maar ik begrijp de stelling en ik onderstreep hem helemaal. Een ontwikkelingsland gaat niet slechts vooruit met het werk en het geld van de mensen die er wonen, maar ook en vooral door diaspora in het buitenland. Dit is overigens niets nieuws. Veel Aziatische landen zijn op die manier tot ontwikkeling gekomen, overigens zonder noemenswaardige ontwikkelingshulp van de westerse landen. Dambiso Moyo, een van de meest radicale zwarte economen, is een groot voorstander van deze gedachte.

  Maar zonder een moreel hoog gehalte, zonder goed bestuur, zonder een visie die verder gaat dan het eigenbelang of die van je familie en vrienden, is dit gedoemd te mislukken. De overgrote meerderheid vand e Surinamers in het buitenland zie ik echt geen geld investeren in een land dat geleid wordt door een moordenaar, couppleger, verkrachter van de democratie en corrupte duivel.


  Maak melding
 33. Er klopt iets niet:
  De gezamenlijke bezittingen van de SuriNeds bedragen 16 miljard euro.
  De schulden van deze zelfde Surineds bedragen 20 miljard euro.
  Deze Surineds staan voor 4 miljard euro ROOD vanwege schulden!
  Of zie ik iets over het hoofd?
  Wat valt er te plukken aan een kip zonder veren?


  Maak melding
 34. @Djogo,

  je analyse slaat nergens op. Als Suriname geen know how had, zouden er geen operaties worden uitgevoerd, zouden er wetten worden gemaakt, zouden er geen vliegtuigen met Sur piloten bemensd kunnen worden etc etc.

  De politiek in Suriname (zowel oude als nieuwe) is niet mans genoeg om belastingen te innen en het systeem efficienter te maken.


  Maak melding
 35. @Ray

  En dan de enorme sommen geld van Chiragaly, Sardjoe en Lachman ook meenemen.

  Laten we het zuiver houden, gewoon vermogensbelasting a la hier in NL. 1.2% op spaargeld boven 20K, en het begrotingstekort van Suriname smelt als sneeuw voor de zon.

  Durft Santhoki dit als een zogenaamde nationalist in zijn partijprogramma op te nemen?


  Maak melding
 36. Er hoeft maar 3 dingen te gebeuren in Suriname en dan wordt suriname overspoeld met investeerders en remigranten.
  1. Harde aanpak criminaliteit
  2. Veilig verkeer
  3. Goede gezondheidszorg

  Als bovenstaande gebeurt dan word de toekomst voor elke Surinamer rooskleuriger


  Maak melding
 37. Zeepsop,

  Ben jij ook zo’n paarse randdebiel die onderbroekjes van Bouta verkoopt met verse remsporen en verder het verstand van een strontvlieg? Het moet wel, want anders had je wel begrepen dat Bouterse niet werkt en nooit heeft gewerkt. Hij leeft o.a. van Tjoekoe, van poep, van moord, van coups plegen, van corruptie, van misleiding en van verraad. De grootste Redi Moesoe in Su. is jouw geliefde DiDiBri Bouta. Dus oprotten en kruip terug in je hol. Ga je paarse dombo verstand een andere kleur geven met geschiedenis onderwijs en logisch nadenken.


  Maak melding
 38. ray als ik de mogelijk heb ben ik weg velen willen weg maar ze herbben niets .in nederland zijn er velen die liever in suriname waren gebleven .


  Maak melding
 39. @zeepsop

  Ik geef je gelijk hoor. Allemaal gefrustreerde werklozen uit ptatta vinden hier een hangplek voor hun schizofrene waandenkbeelden en virtuele kroegpraat. Een discussie met deze zieke nietsnutten is onmogelijk.
  Elke dag weer, jaar in jaar uit, roepen ze hetzelfde en ondertussen gaat Suriname onder Bouta ontzettend vooruit.
  Sranang na foe oenoe Sranangmang.


  Maak melding
 40. 04 jan.2013

  @ Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek in Nederland hebben Surinamers in Nederland samen ruim zestien miljard euro aan bezittingen. De gezamenlijke bank- en spaartegoeden bedragen ruim anderhalf miljard euro. Minstens vijfhonderd gezinnen hebben een vermogen van ruim een miljard euro. De groep heeft ook een flinke schuld, ruim twintig miljard euro. Het betreft vooral de hypotheekschuld op de eigen woning.

  Uitgaande van het bovenstaande een vraag aan SIO:”Hebben de Surineds in het algemeen en cumulatief een positieve of negatieve liquiditeit?” Die miljarden zitten vast in gemaakte schulden! Veel van die bezittingen zijn nog eigendom van de bank.

  Mensen, lezen jullie toch goed wat in het onderwerp geschreven staat.
  Srika


  Maak melding
 41. met Fabian hebben we nog een blinde onder paarse randdebielen firmanemt. Gefeliciteerd Fabian, je bent net zo dom als Zeepsop. Net als hem vind je dit forum maar iets voor Redi Moesoes en werklozen, maar je doet er maar al te graag aan mee. Hoezo dan? Ga toch heen! Moord en doodslag van je DiDiBri Bouta zie je als vooruitgang van Suriname. Corruptie, misleiding en verkrachting van de democratie zijn voor jou tekenen dat het nog beter gaat, vermoedelijk. Dat is jullie nieveau noh? Oprottten volger van DiDiBri!!!!!


  Maak melding
 42. Ook alle in Nederland geboren blanke burgers vallen onder diaspora, want tenslotte was Suriname in het verleden een Nederlandse kolonie.

  Helaas valt de appel niet ver van de boom, gelet op het feit dat het snode Surinaamse volk haar regeringsleiders letterlijk en figuurlijk na-aapt. Suriname wordt geheel bestierd door gelovigen, en het merendeel van het Surinaamse volk is vervloekt door hun eigen voorouders die geleden hebben onder het Christendom door de hand van haar volgers, vandaar dat de huidige Surinaamse samenleving zo rot is als een mispel. Oftewel het leeuwendeel van het Surinaamse volk is de personificatie van het „Ezeldom“ en geloviger dan Jezus Christus hun Heer. Dit soort gespuis onder de Surinaamse bevolking dient onmiddellijk voorgoed het zwijgen worden opgelegd, uitgaande van het feit dat èchte Christenen of gelovigen niet meer op aarde zouden mogen zijn wanneer ze daadwerkelijk de leerstellingen en dogma’s in hun Bijbel navolgen. Alle Christenen, Moslims en alle andere sekteleden die vandaag de dag nog wereldwijd leven zijn allen Nepgelovigen en aldus nimmer serieus te nemen. De hedendaagse kruistochten die gelovigen wereldwijd voor eigen gewin organiseren biedt hen de mogelijkheid om straffeloos allerlei gemene streken te mogen uithalen en om het elkander en andersdenkenden zo moeilijk mogelijk te maken.

  Daarom verzoek ik U „Rijken der aarde“, omwille van alle levende wezens en de Natuur in Suriname, leg uw oren alstublieft hier te luister. Zoals u ook weet is met geld vrijwel heel veel te bewerkstelligen en mogelijk, en wat kan het U schelen wat de rest van de wereld er van gaat denken, ieder leeft slechts 1-keer……geef mij de kans om met groot millitair materieel om dit vrome Surinaamse volk een koekje te geven van eigen deeg. Er zal bij deze vereffening geen één kwaadaardige gelovige worden gespaard, daarvoor zijn reeds alle strategische punten van Suriname in kaart gebracht voor de „Zwarte dag“ waarin Suriname de geschiedenis in zal gaan. Voorts zullen alle kerken (=de vloek) met de grond gelijk worden gemaakt, de oude regeringsgarde zal worden vervangen, wie het verdient om in zee gedumpt te worden zal geschieden evenals al het bisschoppelijk gespuis zal standrechtelijk worden geexecuteerd. Het onderwijssysteem zal drastisch een mutatie ondergaan, enwel verbetert worden, waarin thans al vroegtijdig zieltjes worden beïnvloedt met het vervloekte godsconcept. Het is onverantwoordelijk en wreed om kinderen van jongsaf aan allerlei idioterieëen wijs te maken o.a. Jezus heeft de zonde der mensheid op zich genomen en meer van dit soort bullshit. Indien hun God de aanwezigheid van dergelijke lieden op prijs zou stellen in zijn hemel, dan hadden deze al lang deel uitgemaakt van de stapel bouwstenen voor de bouw van zijn nog onafgebouwd hemelse paleis.
  De macht om te regeren laat ik aan anderen over en voor wie het leiderschap om te regeren beoogt. Mijn taak bestaat alleen maar om dat vervloekte kwaadaardige Surinaamse volk te vernietigen op wiens hoofd de vloek der voorouders rust. Zij die alleen maar ellende brengen over de hoofden van al de Surinamers en niet-Surinamers die het niet verdienen, moeten voor eens en voor altijd tot zwijgen worden gebracht. Deze revolutionaire omwenteling aldaar is hoognodig zodat er eindelijk een begin kan worden gemaakt met de hervormingen van het land waarin een ieder, gelovig of niet, er alleen maar baat bij zal hebben waar er alleen maar rechtvaardigheid zal heersen en waar rechtmatigheid zal geworden als een taboe. Men kan er op bedacht zijn dat er zeker niet mild zal worden opgetreden tegen de kwaadaardigen van geest, want het moet ze eens en voor altijd betaald worden gezet voor hetgeen de kwaadaardige Surinaamse kerkelingen in vereniging van hun kerken ten opzichte van de goedgeaarde Surinamers en buitenstaanders straffeloos hebben uitgespookt en nu nog doen. Suriname is klein, en op millitair gebied een zwakkeling evenals de millitaire eenheid van deze, die alleen maar hun eigen volk kan mishandelen, folteren en doden. En de zogenaamde Surinaamse bondgenoten die rennen al bij het zien van een kanon. Maar wie het goed voor heeft met land en volk zal zich niet schromen om mij en mijn manschappen te ondersteunen, ook al moet daarvoor de halve gelovige kwaadaardige Surinaamse bevolking worden opgeofferd en gedecimeerd, en voor de koppensnellers onder ons geconsumeerd. Dat Surinamers al vroegtijdig worden geleerd om in te spelen op de centjes van de diaspora is tekenend voor Suriname, met andere woorden „pakken wat je pakken kan“ als men de Surinaamse wolvenroedel maar tribuut betaald. De haaien in Suriname misbruiken op deze wijze hun positie om de ander te binden aan hun zelfbedachte regels en wetten, om ze daarna te dumpen wanneer het ze goed uit komt. En deze corrupte bende o.a. de regering en hun sympathisanten moeten opgeruimd worden ten behoeve van iedere willekeurige hardwerkende medemens. Wie zwak is van hart maar toch wil dat rechtvaardigheid en Vrede voortaan de dienst uit gaat maken in Suriname dient ten tijde van de omverwerping van de bestaande Surinaamse orde gewoon hun ogen dichtknijpen en hun oren dicht stoppen, en het baanbrekend werk ten behoeve van alle goedgeaarde Diaspora’s aan de toekomstige bevrijders van Suriname overlaten. Suriname is niet alleen voor de in Suriname wonende ingezetenen en inheemsen maar ook voor emigranten die Suriname een warm hart toedragen en deze willen helpen opbouwen zoals een rechtgeaarde diaspora behoort te doen en die niet uitgekleedt behoort te worden. Ieder mens heeft recht op een stukje aarde waar ook ter wereld. De mens behoort toe aan de Natuur en de Natuur is voor iedereen.
  django


  Maak melding
 43. Ik vind het een goede zet en goed idee,”daarmee wordt ook duidelijk hoe de dingen in nedland gaan,je koopt een huis dat niet van jou is omdat de hypotheek nog jaren betaald moet worden.
  de schulden zal door hypotheek hoger uitvallen,;dus eingelijk geef jij geld weg aan de regering of je maakt een schuld die jou 30 jaren gaat kosten om het af te betalen en als het zo moet dan investeer ik liever in suriname.
  als jij een rechtgearde surinamer ben dan weet jij wat jij moet doen.


  Maak melding
 44. een hypotheekschuld is een lange-termijn belegging van 30 jaar!!!

  hoeveel 1e generatie Su zijn al niet klaar met aflossen, of zit er dicht tegenaan!!

  ergo,…dat bedrag van 20 miljard is niet correct, want het leeuwendeel is in de loop der jaren al afgelost en is het straks kassa (vermogen)!!

  PAS OP…blijf je wonen in Ned,…zorg dat je schuld hebt, want die blauwe enveloppe is zeer progressief mang 🙂


  Maak melding
 45. @ Django: Dit heeft Suriname nodig.
  Zwarten zijn jaloerse mensen die hun eigen soort niets gunnen.Ook hebben ze een minder waardigheidscomplex.Surinamers zien niet graag dat een andere Surinamer vooruit komt.Ook heb je het rassen probleem die diep geworteld zit.Ze doen alsof het niet is maar het is geen leuk land om in te wonen.
  Ze maken hun eigen economie kapot door deze handelingen.
  Zie de landbouw kapot gemaakt.Veeteelt kapot gemaakt.[Er is wat geld dus wordt beef uit het buitnland gehaald]Melk komt uit China.
  Deze zwarte mentaliteit gaat nooit veranderen.Ze zijn zo geboren.Zie bosbouw in handen van corrupte bedrijven die het natuur veel schade toe brengt.
  Lokale bedrijven die opdrachten zouden moeten verwerven worden aan witte bedrijven uitbesteed.
  Afgestudeerden die ervaring zouden moeten opdoen krijgen de kans niet want projecten worden geleid door witte mensen.Han en span diensten mogen de zwarten vervullen.De Surinamers hier moeten inzien dat de leiders daar de SURINED. niet terug willen.
  Ze dansten voor Venetiaan toe hij hier kwam maar hij heeft ons onze rechten nooit gegeven.


  Maak melding
 46. Met naam en toenaam. Ir.Johanson directeur zat eens met een Surinamer en een Hollander in de keuken van zijn bedrijf. Hij wou de Surinamer niet in de ontvangstkamer ontvangen om dat de Surinamer dit niet waardig zou zijn.
  Tijden het gesprek keek Johanson alleen maar naar de Hollander en negeerde de donkere.Wetende dat deze witte man voor de donkere man werkte.Bij deze tracht ik aan te geven hoe diep de haat niet geworteld zit.
  Zelfs Bouterse heeft gezegd liever met een witte te werken want die kletsen niet.
  Als je je eigen mensen kapot maakt wat verwacht je voor toekomst wat onze kinderen niet moeten hebben.
  Zolang de rijkdommen van moeder aarde aanwezig is kunnen deze mensen vreten en feest vieren.


  Maak melding
 47. Ik vind Suriname toch in vele opzichten beter dan Nederland.
  Nederland is fraude land no.1.
  Het belasting systeem is moordend.
  Het is een land waar je eigenlijk nooit schuldvrij kan leven.
  Kortom een enorm stressvol land.
  In Suriname kan je vele malen beter leven en wonen


  Maak melding
 48. Ik heb de president van de Centr.Bank v.Suriname, Gilmore Hoefdraad kwalijk genomen toen hij het idee opperde dat elke Surinamer een beetje les in economie zou moeten volgen.Ik dacht:”Wat een belediging!”
  Maar nu zie ik wat hij bedoelt.
  Ik had niet ingeschat dat er zulke debielen,getuige dit forum,zouden rondlopen.
  Een voorbeeld.
  Iemand haalt aan:”16 mrd – 20 mrd = -4 mrd”.
  Tot zover is er met die persoon niets aan de hand.
  Maar nu komt het schandalige als hij zegt:
  “Wat nou bezit?”

  Kan dit dommer? 😀 😀 😀 😀
  Alsof al die 350.000 Surinamers IN TOTAAL die schuld hebben!
  Voor alle domoren:Op zijn “janboerefluitjes” manier uitgelegd:4 miljrd : 350.000 = 11,5 duizend.
  Dit wil niet zeggen dat elke Surinamer deze schuld heeft;het is maar een gemiddelde!
  Jeeezus Chrrrristuzzzzzzzzzzzz!!


  Maak melding
 49. @Parbo
  Over fraude gesproken,heb je corruptielijst nog in gedachten?
  Op welke plaats stond Nederland t.o.v. Suriname?
  Ik woon in Nederland maar ben SCHULDVRIJ!
  Dus je liegt!
  Indien je boven je stand wil leven,moet je ook voor de consequenties instaan.

  Blij voor je dat je in Suriname woont of …… zit jij je zelf maar te vernederen in Nederland?!


  Maak melding
 50. Savion
  Melk uit china ……jongen waar woon je
  Michi en melkcetrale produceert ons melk en wordt door 99% van surinamers gebruikt.
  En het geen je schrijft over zwarten alleen nonsense
  Ouwe kletspraat uit de tijd van me oma.Tegenwoordig helpen zwarten elkaar.


  Maak melding
 51. Medusa
  Corruptie lijst?
  Wie maakte die corruptie lijst.de zelfde mensen die wereldwijt de banken lieten vallen.
  Wie is eigenlijk corrupt….een politicus in su die zichzelf een stuk grond toeeigend of een abn bank directeur die zichzelf een bonus geeft van miljoenen euro en toch de bank laat vallen….. Leg eens uit
  En als je schuldvrij bent in Nederland heb je waarschijnlijk niets.


  Maak melding
 52. @parbo..
  zoek op google melk wordt dagelijks gedumpt in Suriname.
  Ik hoor graag jou reactie over dit bericht,ik heb het gevoel dat velen van jullie heel weinig weten over jullie eigen land.


  Maak melding
 53. Midete
  Dan vanwaar komt michi melk dan vandaan.
  Michi is een puur Surinaams bedrijf en bestaat al jaren en nu hebben we ook prolive bij als surinaamse melk


  Maak melding
 54. SU moet weten dat wij vergelijken met andere wereldelen goedkoop leven maar wij zijn niet goedkoop hou je rug recht en kijk naar de wereld mark en weet 100% zeker dat investeerders in de rij staan om onze grond stoffen en hun moeten aandelen kopen bij ons in SU niet andersom vergeet niet dat onze rijke cultuur en regenwoud land niet kapot gaat aan al die hout industrie en goud winning


  Maak melding
 55. @Parbo
  Wie zegt dat er geen corruptieve handelingen in Nederland worden gepleegd?
  Hoor je iemand dat zeggen?
  Jouw opmerking slaat als een koude tang op een vet varken;dus hoef ik niets uit te leggen.
  Indien Suriname beter dan Nederland op de corruptielijst zou uitkomen, was de wereld te klein geweest.
  Nu is het omgekeerde het geval en er is stront aan de knikker!
  Jullie chauvinisten,vallen telkens weer door de mand met je quasi “normen en waarden”.

  Ten 2de.
  Schuldvrij in Nederland leven is fiscaal rechtelijk gezien,voor mij “een weet en voor jou een vraag”!
  Gelukkig maar dat jij in je opmerking een ontsnappingsclausule hebt ingebouwd door het woord “waarschijnlijk” te gebruiken.
  Dus ik vermoed enige twijfel in je veronderstelling.
  Had dus maar niets gezegd.:oops:


  Maak melding
 56. @GMAP
  Er is een zin in je reactie die mij erg aanspreekt en die luidt:
  Jij schrijft:”ik heb het gevoel dat velen van jullie heel weinig weten over jullie eigen land”.

  Ze weten verdomd weinig!Vooral die hier zitten en maar als een papegaai anderen napraten.
  Ze laten zich erg “knollen voor citroenen verkopen.”
  Vaak is hun reactie arm aan informatie maar overvloedig aan emotioneel chauvinistisch gezever!
  Een zei laatst nog :”Het zal niet lang meer duren of Suriname zal zich met New York kunnen meten”
  Een andere zei:
  “Over enkele jaren zijn we als Singa poore!”
  😀 😀 😀 😀
  Ik lach erom,maar is het niet triest?


  Maak melding
 57. @Paul

  Je vraag is ;
  en als wij Suriname corrupt vinden van wie zouden wij dat hebben?

  Ach over deze vraag hoef je echt niet je hersenen te gaan breken!
  Het antwoord luidt als volgt;
  DIT HEBBEN WIJ TE DANKEN AAN DE NDP CORRUPTELINGEN DIE HET OP HUN BEURT GELEERD HEBBEN VAN HUN BAASJE BOUTA,DE PSEUDO PRESIDENTJE MET AMNESTIE!


  Maak melding
 58. recentelijk was er idd een “melkoorlog”

  boer A zijn melk wordt vandaag afgekeurd, en de volgende dag dezelde product weer goedgekeurd , en zo is vele liters verdwenen in de gotro!


  Maak melding
 59. surineds hebben vooral een bigi mofo maar geen geld.
  deze gasten zijn altijd blut en een heleboel leven op een uitkering.
  oen liebie sma nanga stront.
  mars go wroko mang.


  Maak melding
 60. @mars go wroko

  En jij als surinamer als jij echt zin zou hebben om te werken zou je vandaag het hebben van een pseudo president nooit gekend hebben en zou je hard gewerkt hebben dat die bouta amnestie nooit zou bestaan!
  Je slaapt de hele dag LEBA,alleen als je een kleine vergoeding en een gratis hapje en drankje krijgt aangeboden om je mars te brengen naar OCER ben je klaarwakker!
  Je zou hard werken om de president te worden van Suriname ipv de moordenaar bouta .
  De moordenaar gaat met de titel van door en jij…?!
  Blijf maar de passieve surinamer die jij bent!


  Maak melding
 61. @mars go wroko
  Ie sab’datie en toch joe ê begie wang lekkers!
  Foe sande joe ê lagie joe srefie so?
  liebie sma nanga stront,mars go wroko mang!


  Maak melding
 62. Ray
  Mars go wroko na wan echte srananmang ma joe na wan fatu djie den witboebamang ini witboebakondre.
  Wan agoe srefi no dong lek joe.


  Maak melding
 63. Ik vroeg gisteren aan mijn Antilliaanse buurman, van hoe worden jullie genoemd door jullie landgenoten op Curaçao en hij zei: “Hoezo?? niks ,..ik ben gewoon een Antilliaan en jullie?? Ik zei: “Surineds” Hij zei: “haha jullie stomme Surinamers,..jullie stomme Bouta is daar de oorzaak van swa met zijn anti- Nederland,..”


  Maak melding
 64. @surinam patriot

  Je ‘Antilliaanse’ buurman is nog dommer want Antillianen bestaan niet meer. Bouta is wel slimmer dan jou want Bouta weet dat wel.


  Maak melding
 65. Geld investeren in Suriname is een riskant avontuur op het moment. Er zit een regering die onvoorspelbaar is en zonder pardon de instelling waarin jij hebt geinvesteerd kan nationaliseren (tot staatseigendom maken). Baas en Lackin zijn grote aanhangers van Chavez en die heeft op deze manier de hele economie van Venezuela kapotgemaakt. Houd uw geld in de zak mijne mensen of steek het in een verantwoord fonds in een fatsoenlijk land waar het toezicht goed is geregeld!


  Maak melding
 66. OH kijk de ndplingen zijn weer als bijen hier neergestreken!
  Ach het is alweer tijd om hun baasje te komen goedpraten hier. Alles wat niet mag gaan ze weer komen goedpraten namens hun baasje!

  Sabipa,
  Slim is je baasje wel,zo slim dat alleen hij en zijn volgelingen zijn Amnestie begrijpen en de rest van de wereld niet!
  Whahahaaaa…over slim gesproken…hahahaaaaa..

  @willen rukkenmaar,

  Mars gwe boi,
  Ik weiger zelfs de agoe’s met jouw te vergelijken!
  Zo dom ben je!!
  Netalsof de wereld geen plezier heeft met de zogenaamde sranangman als jouw!!
  EERDER nog ,ze tonen juist VERDRIET met een ‘sranangman ‘ als jij.
  Jij bent een schande voor Suriname!!


  Maak melding
 67. @Medusa

  niet druk maken aan de ndplingen hier!
  Die minnetjes van hun stelt niks voor.
  Het bewijst alleen maar hoe koorstachtig zij te werk gaan om hun baasje proberen gelijk te geven!
  Helaas…wie gelooft in ze?
  NIEMAND ,echt niemand, ze worden de clowns van Suriname genoemd!


  Maak melding
 68. Maar anna_z het zijn die schuilnamen die je kiest verraden je!Ze hebben allemaal met je achtergrond en jeugd te maken.Je ontkomt daar niet aan!
  Bijvoorbeeld trapte je in de opmerking van surinam patriot die een curaçaoënaar een Antilliaan noemde!
  Ik dacht:”BINGO!We got him!”
  EINDELIJK!


  Maak melding
 69. EN anna_z,WE WAREN ZULKE GOEDE VRIENDEN,dacht ik!
  Ik dacht dat je in de vergetelheid was verdwenen,maar niets is minder waar;je bent nu ondergronds …. but it is your fingerprint wich will betray you!! 😀


  Maak melding
 70. @Sabipa

  Sommige mensen gaan alleen maar stoer hier doen maar ze weten niks over het wereld gebeuren.
  Iedereen weet bepaalde dingen maar die werkelozen hier weten niks over bepaalde soorten dingen.
  Je hoeft je niet druk gaan maken over het domheid van deze ezels.
  Laat ze hun zelf belachlijk maken.


  Maak melding
 71. @ Surinam patriot

  Haha hoe kun je zo dom zijn om een antiliaan te vragen om zijn mening. Dit komt bij mij over als een Ezel die een Koe vraagt hoe laat het is Swa.


  Maak melding
 72. @Medusa
  Ik weet niet waar je mee bezig bent, maar je bent zeer irritant. En Vidasha is zeker geen anna_z, en hou op met jou vervelend gedoe. Ga iets zinnigs doen breien of haken of zoiet dan mensen hier lastig te vallen.


  Maak melding
 73. @ vidasha
  Weet je niet waar ik mee bezig ben?
  JE BENT TOCH GEEN ANALFABEET?DUS LEZEN en bek dicht!!!

  @Analyser
  Ik hoef niet naar vorige reacties van anna_z te kijken.
  Als hij/zij zijn/haar schuilnaam verandert probeert ze natuurlijk ook zijn/haar stijl te veranderen!


  Maak melding
 74. @ Medusa

  Sorry Hoor maar een analfabeet ben je denk ik zelf.
  Je zit gewoon zinloos te fucken en wat bek dicht houden betreft dat slaat zeer zeker op jou. Hou eens op met jouw stomme uitlatingen. Je bent een asociale ruzie zoeker/ster.
  De redactie van dit forum zou jou een ban op moeten leggen zodat wij voorlopig even van dat gezeik van jou af zijn.


  Maak melding
 75. @ medusa

  Vuile hypocriet ga anderen vervelen met jouw stomme eenzaamheidssyndroom je zoekt aandacht, zielig om dit hier te zoeken. ga naar de kroeg of zo om je frustraties kwijt te raken of ga een cursus resocialisatie volgen zodat de mensen op dit forum geen last meer hebben van jouw domme geouwehoer. En nogmaals BEK DICHT!!!!!!!!!!


  Maak melding
 76. Henk Molenaar,

  Het zijn allemaal 30 dezelfde, want ze ruiken paars, ze zijn azijnig analfabeet, ze volgen de duivel en ze kunnen niet begrijpend lezen. En Vidascha is een figuur uit de Indiase versie van Sesamstraat: schelden en tieren, niets te vieren, dom gelul, want ze is een nul.


  Maak melding
 77. kleine bifa befje, gij extremistische christenhondje.
  wij de paarsen kunnen u gaan bevrijden van het ziekelijke gebrek aan paarse demonen in uw verschrompelde groenen mini ziel.
  ik beveel u, sta stil, beef, en hef de aangezicht uit het oneindige duisternis.


  Maak melding
 78. 3XZorzi$t,

  DiDiBri zit in jou en de poep van Bouterse en zijn kornuiten nog meer. Ga heen want ik vermorzel je zonder vrees. Voor jou heb ik nog een woord: JEZUS!!


  Maak melding
 79. Bifa, rioolratje,ga je weleens naar de kerk.
  Hoogtijd dat je naar de kerk gaat. Je hebt veel gezondigd.Veel ondeugende dingen gedaan. Ga je zonden opbiechten. Rioolrat.


  Maak melding
 80. Veel geld bij de Surineds zit inderdaad in onroerend goed, leningen waarvoor nog jaren lang moet worden afgelost voor de lening en rente, onroerend goederen.

  Het vermogen uit de goud/sieraden, divident enz, illegaal circuit, in oude sokken, zwart geld, zwart geldwisselaar/kantoren, ongebruikelijke transacties, geld uit de crinminaliteit, enz is niet in dit bericht meegenomen.
  Men moet echter kijken naar vermogen, vrij van belastingen die de surined bezitten, te weten: het netto vermogen, dat vrij besteed kan worden in Suriname.

  Het is de vraag wat vele van de Surineds met dit netto vermogen doen? Hoe wordt het besteed in Suriname dat het op langere termijn nog haar waarde behoudt of meer wordt of wordt geconsumeerd? wordt het belegd en waarin? Op de spaarrekening geplaatst bij de Surinaamse banken in valutarekeningen, enz, enz


  Maak melding
 81. Kolibrie,

  Ik dacht dat ik je al duidelijk had gemaakt wie hier op dit forum een rioolrat is. Oh, je kan niet begrijpelijk lezen noh? Dat is niet erg hoor, want dat kunnen de meeste van die paarse DiDiBri Bouta-volgers niet, maar speciaal voor jou leg ik het nog een keer uit. Je moeder is een rioolrat, je vader is een rioolrat, je zus is een rioolrat en vermoedelijk je oom en je tante ook. Dat kan maar één ding betekenen Kolibrie: jij bent ook een RIOOLRAT.

  En wat de kerk betreft, ik ga er elke week naar toe, maar dat jij er nooit naartoe gaat is me allang duidelijk. Want dan zou je wel het verschil weten tussen goed en kwaad en nooit iemand volgen die heeft gemoord, misleid, coups pleegt, in drugs handelt en corrupts is. A tang so.


  Maak melding
 82. Bifa, rioolratje, je bent zo rioolratterig. Ben je verdwaald in de riool. Of ben je depressed in de riool. Ik zou ook depressed raken in de riool tussen al het stront en stank.Rioolratje.


  Maak melding
 83. Kolibrie,

  “Ik zou ook depressed raken in de riool tussen al het stront en stank”, schrijf je.

  Ik heb niews voor je: dat ben je altijd al geweest. Ik ruik je van kilometers afstand en je depressies zijn bekend bij je familie. Daarom blijven ze bij je weg en ze klagen dat er met jou geen moer te beleven is want je hangt de hele tijd rond in je koude Bijlmerflat.


  Maak melding
 84. Kolibrie, alias Sabidirie, alias Anna_Z,

  Ik had iets meer tegenstand van je verwacht hoor. Ik hou wel van een beetje sparren met jou op internet. Zolang ik dat kan zal ik nooit in een depressie geraken. Jij wel, en zeker als ik je weer alle hoeken van je DiDiBri-Bouta kamer laat zien in je koude Bijlmerflat. Hé en zeg aan je bijstandsambtnaar dat het goed is. Wat bedoel je, hoor ik je vragen. Je merkt het binnenkort vanzelf wel.


  Maak melding
 85. Bifa, depressieve rioolrat, waar heb je het allemaal over. Je bent duidelijk depressed. Heb je geen psychiater in de riool bij je in de buurt. Je moet voor meer ontspanning zoeken in de riool. Heb je geen riool vriendinnetje. Een rioolrattinneje. Jullie samen in de riool. Je bent toch wel rioolvriendjes en en vriendinnetje. Waar je veel plezier mee hebt. Rioolratjes vermenigvuldigen zich snel.lekkere rioolratje.


  Maak melding
 86. Kolibrie,

  Is dit alles wat je hebt? Het gaat steeds over hetzelfde. Rioolrat dit, rioolrat dat, rioolrattinneje en verder niets. Luister noh, loop naar die wc van je in je koude Bijlmerflat, steek je hoofd in het toilet, trek het toilet door en drink veel wc water. Dat is voorlopig het enige waar jij van kan op knappen. Morgen mag je weer onderbroekjes van DiDiBri Bouta verkopen op de Albert Cuyp Markt met verse remsporen. En als je geluk hebt verdien je wat extra’s bovenop je bijstandsuitkering.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES