Pertjajah Luhur begint eigen sociaal programma

68

PARAMARIBO, 4 jan – De samenleving mag rekenen op Pertjajah Luhur, wat betreft het lenigen van sociale behoeften. De bouw van relatief spotgoedkope woningen, vaktrainingen en huiswerkbegeleiding voor jongeren, er mag allemaal op gerekend worden de komende tijd. De ‘partij die nooit slaapt’, doet het uiteraard niet voor niets. De ambities zijn niet van de lucht.

Die ambities hebben alles te maken met de parlementsverkiezingen van 2015. “We gaan voor honderd procent meer kiezers”, zegt partijleider Paul Somohardjo. Hij meent de geschiedenis mee te hebben. Met elke verkiezing wist Pertjajah Luhur steeds een verdubbeling te bewerkstelligen van het eigen aantal kiesstemmen. Bij de laatste verkiezingen ruim dertigduizend stemmen gehaald. Met het sociale programma dat nu wordt opgezet, moet het lukken.

Somohardjo wil niet alleen partijgenoten bedenken. Iedereen die een woning zoekt mag zich aanmelden. Het betekent nog niet dat ook een woning te betrekken valt. Er komt in elk geval een fabriek voor geprefabriceerde woningen. Een woning kost twaalf en een half duizend dollar. Dat is aanmerkelijk goedkoper dan de doorsnee sociale woning. Volgens Somohardjo wordt het woningbouwprogramma van de regering ondersteund.

68 REACTIES

 1. er mag allemaal op gerekend worden de komende tijd…wil nog niet zeggen dat het komen zal… De ‘partij die nooit slaapt…..whahaha “die steelt en bedriegd”….


  Maak melding

 2. Ik wil de ‘gelukkige’ toekomstige bezitters van een PL woning aanraden om goed te letten op de vervaldatum van de huizen, de producten in de PL pakketten waren laatst ook al vóór de feestdagen vervallen. De toekomstige eigenaars moeten zeker vragen om een garantie periode van minstens 12 jaar (1 jaar voor elke 1000 dollar lijkt me niet onredelijk). Met Tjekre-tjekre als leverancier is het namelijk altijd een grote gok of het huis wel of niet in elkaar stort op het moment dat je de sleutel in het slot steekt.


  Maak melding

 3. Beste Leonard,

  Blijkbaar heb je problemen mee wat Somohardjo zijn vrouw in Indonesië doet.

  Zo te zien heeft Somo meer hart voor Suriname dan Indonesië, vandaar dat hij toch weer dingen bedenkt of verzint hoe aan de macht te blijven.

  KENNIS IS MACHT , EN MACHT ZORGT ERVOOR DAT JE JE DOELEN BEREIKT IN HET LEVEN.

  Dus blijkbaar doet Somo toch iets goeds
  (voor zich zelf en heeft hij geen vrouw naast hem nodig om hem af te leiden)

  Dus leer van hem, beste vriend Leonard..


  Maak melding

 4. Beste alfa,
  Moet ik leren hoe somo de javanen in 1975 heeft beroofd van hun sieraden,jonge schoolmeisjes te betasten,gezinnen te breken,eigen familieleden op te lichten,kutten en konten te likken,maar bovenal om het volk van suriname te verraden enzovoorts.
  Mocht u ambities hebben ,leer dat maar van hem.


  Maak melding

 5. Sinds wanneer is het aan een politieke partij om zich in te laten met een sociaal programma? Somo tracht de partijkast te spekken. Stel dat alle partijen zich in de aanloop naar ds verkiezingen met allerhande ad hoc sociaal programmas bezighouden impliceert zulks een brevet van onvermogen van de overheid. Ik vraag me wel af of de Sonny point kraker ook een aanvraag mag indienen en onder welke voorwaarden. Names and faces????


  Maak melding

 6. “Die ambities hebben alles te maken met de parlementsverkiezingen van 2015. “We gaan voor honderd procent meer kiezers”, zegt partijleider Paul Somohardjo.”

  Hopelijk zal deze ramp (honderd procent meer kiezers)
  zich niet voltrekken!!!


  Maak melding

 7. Dat is een goed plan van de heer Somo Hardjo. En hier op waterkant.net, alleen maar negativiteit daarover. Noemt men dit opbouwend kritiek, of is dit Christelijk of Islamitisch? Laat iedereen zijn ding doen, en meneer Somo -Mireng aké; “Awas loh, kowé tak timpiling ning ndas mu lan tak sepak silité nak sampiyang ghòrrò”.
  django


  Maak melding

 8. Ach ja Django,de negatievelingen zien graag dat het slechter gaat met Suriname,zo gauw er een possitieve bericht verschijnt staat de aller beste stuurlui aan wal ,dat zijn immers de Surneds die hier niets in de pap te brokkelen hebben en wat doen zulke lieden ja ze gaan op Suriname en de regering schelden.Er is zoveel hier(Ned.) om op te mekkeren de crisis,maar dat zien ze en voelen ze niet hahahha denken ze.

  Een mooi initiatief van de PL ,die hebben toch wel een beetje sociaalgevoel in zich.
  1 heeft het over vervaldatata van produkten bedoelt hij soms die pakketten naar Suriname die barsten van vervallen spul?

  Het is blijkbaar waar wat ik vaak hoor van sommige Surinamers:Surneds in het bijzonder gunnen elkaar het licht niet in de ogen,lees de negative reactie’s maar op na.


  Maak melding

 9. De partij die nooit slaapt, het moet wel ja, als een ieder slaapt kan de partij topper makkelijk zijn slag slaan. Mensen wees extra voorzichtig bij aankoop, verloren zijn de vele grijze draden maar de sluwe streken zijn nog steeds van toepassing. Barka boer pas op uw ganzen de ouwe sluwe vos is weer bezig met zijn passie.


  Maak melding

 10. Aanbod!

  In een land waar democratie vast ligt aan sociaal en economische wensen zal elk aanbod van welke politieke partij danook worden bekritiseerd. Kan dat en mag dat?

  We weten allemaal nog de rijst met bakkeljouw aktie indertijd van de NPS en de onlangs goedkope levensmiddelen-aktie van de PL te onthouden. Nu komt er een woningaanbieding voor 12.000 dollarmet perceel?

  Zolang een bevolking niet weet wat democratie is maar wordt zoet gehouden met giften en bonusen, zal dit fenomeen (paaien) blijven bestaan.
  Politieke partijen in een democratie dienen zich ver af te houden van sociaal-economisch gerichte gunsten.
  Politici worden betaald om dit soort gunsten onnodig te maken door strak beleid te voeren.


  Maak melding

 11. Somo denkt aan zijn eigen kas die thans de bodem ziet door de vele uitgaven van de jonge vrouwen die Somo een huis en auto kado doet om zijn perverse lust te mogen botvieren.


  Maak melding

 12. Omu Snesie gaat in in de bouw van spotgoedkope woningen (kartonnendozen), vaktrainingen en huiswerkbegeleiding voor jongeren. Eigenlijk te zot voor woorden. Wat Somohardjo zegt is dat de overheid faalt op gebied van sociale behoeftes. En dat zit zelf in de regering met Bouterse. Wees een grote vent trek de stekker uit deze schijnheilige coalitie.

  Suriname heeft geen behoefte crises management. Surinamers zitten ook niet te wachten op een Robin Hood.

  Suriname heeft een integere overheid nodig die haar werk goed doet.


  Maak melding

 13. @I Know, dan moet je ook afvragen waarom de surinaamse luchtvaart maatschappij op de vakantiebeurs in nederland staat en niet in de zogenaamde bevriende (lees afrikaanse)landen. Zolang suriname op enigerlei wijze doekoe aan nederland wilt onttrekken zullen de surneds kritiek geven op de wilde fantasieplannen daar bij jullie in de west. Het is echt huilen met de pet als het om Bouterse gaat. De man weet niet eens het verschil tussen links en rechts. Ga hem maar lekker verder aanbidden.


  Maak melding

 14. Eey Somo Fawaka??

  tuurlijk droom jij van het hoogst haalbare in Su nl Pres-schap,

  maar dan moet DADA eerst een Chaves-(uit)-einde krijgen alsook Goodluck Lonnie tog???

  pasew…daarom verkoop ik prefab zonder diefijzer!!!

  hoe bedoel???

  da kunnen zij makkelijk “inlopen”, & elkaar “uitdunnen”

  jij gaat over lijken he Somo!!

  ikke wel 🙂


  Maak melding

 15. django: “Somo -Mireng aké; “Awas loh, kowé tak timpiling ning ndas mu lan tak sepak silité nak sampiyang ghòrrò”.

  Django, kowé mambu! (D, je stinkt!). Django, waar is jouw vertaling?


  Maak melding

 16. Waar haalt deze domme javaan zoveel geld vandaan?!
  Hij overtreft zijn baasje zelfs met al zijn fantasie verhalen en beloften!
  Mijn God,en dan zijn er enkelen hier die hem geloven!??
  Die man is een verrader en als eentje hier beweerd dat hij een geliefde politicus is moet hij zijn hersenen liever gaan checken of laten checken!!
  Wat deze antieke javaan toch allemaal kan doen om voor EEUWIG aan de macht te blijven!!
  Hij is een PEDOFIEL en een landverrader,de man op wie zijn partners gewacht had om zijn handtekening te plaatsen onder de illegale amnestie wet en schaamteloos plaatste deze man zijjn handtekening uit eigen belang/in eigen belang onder het vodje!
  Dankzij hem ,somo,loopt een CRIMINEEL VRIJ MET AMNESTIE!
  Wedden dat de belastingbetalers nooit bij hem zijn langs geweest uit vrees!!


  Maak melding

 17. Somo schijnt de gedachte van MI CASA SU CASA verlaten te hebben.Sinds bout hem in de grond kwestie bij de gedroogde pitten vast heeft,maakt hij een stuk minder kabaal dan in de tijd van FRONT.Toen was het een heleboel ophef aan gemenlandsweg.Bussen met PL vlaggen reden de aanhangers de PL hoofd kwartier.Nu is zijn laatste troef tegen bout goedkopere huizen om zo bout een beetje te beconcurreren .Hahaha.Ik wacht nog steeds op trekking van het huis dat hij verloot had.

  Cobie.


  Maak melding

 18. Mario,

  1) de amnestieregeling is nooit onderdeel geweest van de NDP verkiezingsprogramma. Een week na de beëidiging van Bouterse werd amnestie ter sprake gebracht. Ik noem dit kiezersbedrog. Het volk is misleid. Het had wel degelijk uitgemaakt of de amnestieregeling in hun verkiezingsprogramma zou staan. Het zou ze veel stemmen hebben gekost.

  2) bouterse is in de DNA gekozen tot president. Het volk heeft hem nooit aangewezen als president.

  Bouterse is een gladde aal. Santo Boma wacht nog steeds op hem. Je kan niet ongestraft moorden.


  Maak melding

 19. Wij surinamers vergeten en vergeven snel. Somo heeft diefstal gepleegd op de kerstpakketten.Op elk kerspakket heeft hij SRD 65,= ( 150-85 )gestolen.Moet de OM dit niet onderzoeken of heeft dit ook het zegen van de Regering.Hoeveel gaat hij maken op de huizen ? Alertheid is geboden.Als de vos de passie preekt,boer let op je ganzen.


  Maak melding

 20. Forummers, Odi odi.

  pasew: Fawaka mang!!!

  Ferdie: De 3 musketiers!!!
  Ook een clown van een Miesikaba was volgens mij aanwezig.

  @pasew: Misschien krijgt (sra-JUDESKA), pero & Paraman een gratis PREFAB WONING van Schijndood SOMO.
  Maar daarna begint de ontruiming wegens…….!!!
  Jullie begrijpen het wel.


  Maak melding

 21. Ai boy het is nooit goed Sommo lach jullie allemaal uit in nl,,al die redie moesoes,s in nl hoeveel geld hebben jullie samen met jullie commentaar..die commentaar van jullie is net als wc papier voor sommo als hij naar wc gaat…泻药 ..Xie yao…slaaf van bea…I LOVE SU.WOON EN WERK…..


  Maak melding

 22. @ R!@O
  Ben je jaloers op onze bezittingen en tegoeden?
  Dus weg met die fabels die jullie daar over ons hebben.
  WE PINAREN NIET,MAAR WORDEN MET DE DAG MILJONAIRS!!
  WIJ STAAN WEER KLAAR OM DOZEN EN PAKKETTEN TEVERZAMELEN EN OP TE STUREN MOCHT HET ZOVER KOMEN!


  Maak melding

 23. @MEDUSA : dozen op sturen voor jou eigen fam,ja wat hun zijn die kansloze in su, begrijpen ja, jij zal en moet hun steunen,,en met dat geld van jou komen ze bij mij in de winkel,,hahahahah jaloers op jou nee hoor ik heb alles wat jij van droom,zon regen eten vrouwen ga zomaar door . 可以 把 它 写 下来 吗?,
  Ke yi bat een xie xia lai ma?
  Wilt je dit opschrijven,,,,I LOVE SU WOON EN WERK….


  Maak melding

 24. @R!@O
  Niet alleen eigen familie(zo denk jij t.o. jouw medemens)
  En bovendien doet mijn familie geen inkopen in vieze achteraf gelegen krotten die zich winkeltjes noemen!


  Maak melding

 25. Ik ontkom niet aan de vraag hoe het mogelijk is dat een politieke partij wiens doelstellingen gericht zijn op het algemeen belang, zich kan storten op de woningbouw? Je kunt je afvragen of er een winstoogmerk aan verbonden is en/of dit liefdadigheidswerk is? Ook kun je je afvragen of o.b.v. statuten van een dergelijk partij het toegestaan is zich met vastgoed in te laten. Is de president hiervan in kennis gesteld?


  Maak melding

 26. Inky ter jouwer informatie ik woon en WERK in Nederland.En wie heeft het nou over Bouterse zover ik weet gaat dit artikel over Somo en de PL,pffff.


  Maak melding

 27. AI! BOY! SOMO DOET goeie dingen men klacht dus als hij slechte dingen doet is hij pas goed zeker

  Wat willen juli LAND verraders

  Misgunne. SOMO doe je ding SU is trots op jou

  BLESS!!!


  Maak melding

 28. In december van dat jaar werd onder auspiciën van de Pertjaja Luhur de Miss Jawa 2002 miss-verkiezing gehouden. In januari 2003 klaagden enkele deelneemsters dat Somohardjo zomaar de kleedkamer binnen kwam, waar zij soms halfnaakt waren, en dat hij ondanks hun verzoek niet wilde vertrekken. Daarnaast zou hij op een bepaald moment een 19-jarige deelneemster betast en in de borsten hebben geknepen. Op de journaliste Erna Aviankoi van het dagblad de Ware Tijd, die deze kwestie onderzocht, oefende Somohardjo druk uit om hierover niets te publiceren. Toen zij dat toch deed klaagde hij niet die krant maar de journaliste aan. Toen Somohardjo in februari 2003 een dagvaarding ontving om voor de rechter te verschijnen in verband met de kwestie rond de missverkiezing, stuurde president Venetiaan zijn minister met verlof. Terwijl het onderzoek tegen Somohardjo liep, spande hij een zaak aan tegen de journaliste Erna Aviankoi wegens smaad en laster.

  In augustus verklaarde de rechter dat er voor aanranding geen wettig en overtuigend bewijs was omdat er alleen een verklaring bestond van de deelneemster terwijl Somohardjo ontkende. Wel kreeg hij een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee maanden vanwege schending van de eerbaarheid van de deelneemsters. Na zijn veroordeling trok hij de zaak tegen Aviankoi in.

  Hierop vroeg Somohardjo als minister ontslag aan, wat meteen werd aanvaard. Begin oktober werd hij opgevolgd door zijn partijgenoot Samuel Pawironadi zodat na negen maanden het ministerie weer een eigen minister had. Toen enige tijd later bleek dat Somohardjo onder Pawironadi werkzaam was als adviseur bij SoZaVo leidde dat tot enige commotie

  @PAUL
  zo goed doet Somo het?!!


  Maak melding

 29. Somohardjo zorgde in juni 2006 voor controverse nadat hij voor de tweede keer in korte tijd een stuk onroerend goed had uitgegeven aan een aan hem gelieerde stichting. Het perceel, dat aanvankelijk door het ministerie van Onderwijs ter beschikking was gesteld voor het Natuurtechnisch Instituut (Natin), werd uitgegeven aan stichting Prowini. Volgens Somohardjo’s partijgenoten zou stichting Prowini een internaat voor plattelandskinderen opzetten op het perceel. Eerder die maand haalde Somohardjo ook het nieuws door een omstreden gronduitgifte aan stichting DIKIN, waarvan de schoondochter van Somohardjo de oprichter is. Er volgde meer ophef toen in de Surinaamse media onthuld werd dat het stuk onroerend goed een maand voor oprichting van DIKIN werd toegewezen aan deze stichting.[3][4] Volgens Somohardjo had hij en zijn partij, Pertjajah Luhur, niets te maken met de aanvraag van het perceel.[5]

  De gronden werden uitgegeven door het ministerie van Ruimtelijke Ordening Grond- en Bosbeheer, waar Somohardjo’s partij, Pertjajah Luhur, toen de scepter zwaaide.

  Op 13 december 2007 was Somohardjo opnieuw betrokken bij een vechtpartij die live op de TV te zien was, maar nu was de locatie De Nationale Assemblée en werd de gebeurtenis uitgezonden door de Surinaamse televisie. Toen de NDP-parlementariër Rashied Doekhi in het parlement beweerde bewijzen te hebben dat Somohardjo betrokken was bij zwendel met gronden door het ministerie van Ruimtelijke Ordening en Grondbeleid, schorste Somohardjo de vergadering. Kort daarop kwam Doekhie op Somohardjo en het DNA-lid Ronnie Brunswijk (ABOP) af waarop ze in discussie gingen. Doekhie gaf opeens Somohardjo een forse duw. Hierop werkte Brunswijk Doekhie tegen de grond en gaf Somohardjo Doekhie, terwijl deze op de grond lag, een trap, waarna de intussen toegesnelde politie de partijen uit elkaar haalde. Somohardjo beweerde na afloop dat Doekhie hem een vuistslag had gegeven, maar daarvan is op de televisiebeelden niets te zien. Later heeft Somohardjo “ondanks [zijn] onschuld” zijn verontschuldigingen voor deze vechtpartij aangeboden


  Maak melding

 30. Paul Somohardjo; op jou graf gaan wij dansen !!!

  Jij was én bent nog steeds een onbetrouwbare vieze vuile Rat! Een dikke Rioolrat!!! Helaas kunnen wij niets anders van maken. Heeft alles aan jou gelegen.

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies (Veel Wijsheid !!!)


  Maak melding

 31. Pablo S baja, Pablo in de bocht, wellicht de verrassing in 2015, de eerste Jampa als President, mi boi, da poor werkelijk, ik ben zeker daar om die huldiging te zien, te gek voor woorden, en alles kan, ja daar overzee, ik zie het al voor me, aftellen voor die gasten.


  Maak melding

 32. En zijn gaarkeuken was ook geen lang leven beschoren wegens onoordeelkundig handelen. Het zal met die woningen ook wel zo zijn. Nog voordat je er een stap ingezet hebt, dondert het zaakje al in elkaar. Een kippenhok kost in Su al 12.500 US. Somo denkt inderdaad dat Surinamers gek zijn. Pertjajah Luhur gedraagt zich als een regering binnen een regering. Een ergerlijke vorm dan anarchie. En als er mensen zijn die erin trappen: mij best. Maar achteraf klagen? Ja, alleen bij het partijbureau van PL.


  Maak melding

 33. @henkes

  Gelovigen zijn mensen die graag projecteren zoals jij. Ze vertellen meestal hoe ze zelf zijn. Bijvoorbeeld, zegt de een dat de ander stinkt dan bedoelen zij zichzelf ermee, dus vort, ga je wassen tiyang mambet. Dit soort mensen zoals henkes zijn de laaghartigste mensen en nog erbij dat dit soort gajes zoals henkes vervloekt door het leven gaan en nimmer rust zullen vinden, en bij wie ik ook heel graag mijn klewang laat suizen zodra ik de kans ertoe krijg. Henkes; pandjenang ipun modhaar! Vervloekt ben je en door een ieder bij wie jij jou apekool denkt te hebben neergelegd. Kijk ook naar de mensen die minnetjes uitdelen omdat de mening van de ander voor hen niet ertoe doet, dit is typisch Christelijk, want ze weten alles beter. Ik heb slechts waardering voor mensen die in de min staan dan voor de zogenaamde belezen orde met hun schijnheiligheid waar alleen maar stront uit hun mond komt zoals henkes.
  django


  Maak melding

 34. Deze man laat het ware gezicht van de Surinamers zien.
  De anderen zijn geen haar beter anders had deze man de kans niet gehad om zo te kunnen stelen.
  De VHP/NPS moesten een voorbeeld zijn geweest maar deze honden partijen hebben het land naar de verdoemenis gebracht.Door hun toe doen vinden al deze slechte praktijken plaats.
  Jammer dat hun domme aanhang dit niet inzien en anderen de schuld lopen te geven.De verbroedering tussen deze partijen moet geen lippen verbroedering zijn maar daad werkelijk hun domme achterban te leren dat wij Surinamers zijn en van elkaar moeten houden.
  Ze geven anderen de schuld zoals Bouterse en hun aanhang die niet kunnen denken gaan lekker mee.Vraag je zelve af hoe Bouterse daar gekomen is.De witten wakkeren het nog aan omdat het niet in hun belang is.Ze praten over democratie en de zwarten gaan zo mee zonder te beseffen wat het betekent voor hun.
  Democratie is voor de witten zij kunnen mee omgaan zij hebben de liefde voor elkaar maar niet de zwarte.


  Maak melding

 35. Ik wens als geen ander voor Suriname dat Somo president wordt.
  WANT DAAR IS HET LAND ZO ZOETJES AAN TOE!
  Iedere demoratie krijgt de president die het verdient.
  Ik zie hem hier al ontvangen worden in de 2de Kamer ter kennismaking.LEUK LEUK LEUK!


  Maak melding

 36. Als het volk in staat is om een moordenaar als president te kiezen, waarom zou het vreemd overkomen indien een Somo, Abrahams, Brunswijk of gewoon een gedetineerde uit Santa Boma ook president zou worden. Wat kan azijn nog zuurder maken?


  Maak melding

 37. Django, je hebt geen gevoel voor humor, ik vroeg gewoon naar de vertaling van hetgeen je in het Javaans had geschreven, omdat mijn kennis van de Javaanse taal niet veel verder reikt dan ‘kowé mambu (dat zei mijn moeder toen ik kind was en ze vond dat ik moest gaan douchen) haal jij eruit dat ik een gelovige ben die zijn eigen aard projecteert op anderen. Knap hoor Django, ik vind het jammer dat je de vertaling nog steeds niet gegeven hebt ‘kontol babi’ (onder ons gezegd en gezwegen, geen vertaling dus).


  Maak melding

 38. Hoewel de prefab bouwtechnologie en materialen zijn kinderschoenen na 15 jaar wel zijn ontgroeit, zie je nog steeds de oude modellen en bouwmaterialen vaak terugkomen.

  Er zijn de afgelopen jaren nieuwe bouwmaterialen ontwikkelt die duurzamer (25-50jr) zijn (in plaats van tot 15 jaar), en technieken die het mogelijk maken nog sneller te installeren. De kosten zijn praktisch hetzelfde voor huizen. Vaak zijn de laatste designs veel intelligenter, betere isolatie,eco-vriendelijker en chiquer.

  Kwalitatieve bouwmaterialen en elegante prefab designs zijn wat mij betreft de toekomst voor Suriname.


  Maak melding

 39. Con la Tarjeta Popular-e podremos obtener hasta 10.000 euros, evidentemente dependerá de nuestro nivel económico, con un montón de servicios asociados totalmente gratis y la posibilidad de retirar dinero rápidamente en efectivo.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.