dinsdag, april 16, 2024
HomeNieuws uit SurinameDoe: Suriname behoeft geloofwaardige leiders

Doe: Suriname behoeft geloofwaardige leiders

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 2 jan – Suriname heeft behoefte aan geloofwaardig en dienstbaar leiderschap. Dit stelt de politieke partij Doe. Duurzaam vertrouwen van de samenleving kan alleen zo worden verdiend. Uitstralen van vertrouwen is weer afhankelijk van de mate waarin iemand zichzelf geloofwaardig acht en de ervaring die anderen hebben met deze persoon op dit gebied. “Helaas is het antwoord van de regering op het machtsdenken van leiders tot nu toe niet heilzaam gebleken.”

Bepaalde maatregelen hebben meer weg van zucht naar macht dan dienstbaarheid. “Het instellen van Taskforces op diverse ministeries wordt in delen van onze samenleving immers ook ervaren als machtsconcentratie. Het wordt als moeilijk controleerbaar beleid gezien. Het komt ook de geloofwaardigheid tussen de coalitiepartners niet ten goede”, stelt Doe. Bovendien staan enge partij- en persoonlijke politieke belangen het samenwerken op basis van geloofwaardigheid in de weg.

Suriname heeft leiders nodig die geloofwaardigheid hoog in het vaandel dragen. “Hier ligt in 2013 voor onze samenleving een belangrijke uitdaging. Als samenleving maken wij steeds vaker mee, dat leiders die in opspraak komen, gewoon in functie blijven, worden beschermd, of er met een sisser van af komen. We staan niet lang genoeg stil bij de effecten van dit soort falend leiderschap, terwijl dit de ontwikkeling van onze samenleving stagneert.”

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

53 REACTIES
 1. dat land heeft alleen maar boeven ..mensen die niet in belang van suriname werken maar in eigen belang .hoelang heeft zowel de nps vhp ktpi en de pl niet gehad toen zijnaan de macht waren .puur eigen belang .


  Maak melding
 2. Doe: Suriname behoeft geloofwaardige leiders

  Klopt echter zal het voor altijd een UTOPIE blijven.
  We zijn geneigd altijd gebruik te maken van onze kennissen ipv onze kennis om zaken gedaan te krijgen.
  Het met name (schaamteloos) openlijk frauderen ligt diepgeworteld in onze samenleving.
  Het niet aanstellen van juiste capabele mensen op de juiste werkplek is al een goedvoorbeeld.
  Beste voorbeeld is uiteraard het aanstellen van een moordenaar, veroordeelde drugshandelaar als press.
  Zegt in mijn beleving genoeg over de kiezers (paars) en positie van SU in het buitenland..
  Je mag wel aangeven dat hy democratisch is gekozen maar ethisch is het zeer zeker niet.


  Maak melding
 3. Het is dezelfde samenleving die de huidige leiders in het zadel hebben geholpen willens en wetens.
  Indirect hebben zij het mogelijk gemaakt ze nu amnestie en rijkdom genieten.
  Aanzien in de internationale wereld ontbreekt.


  Maak melding
 4. DOE ,doe het zo,
  Strijdt dan voor beide doelen,
  1 opsluiten van alle corruptelingen[ndp ministers]
  2 nietig verklaren en intrekking bouta amnestie en opsluiting van bouta de crimineel en zijn handlangers.

  Je kan toch niet slecht een halve werk doen toch DOE!
  Als er echt iemand is die weet hoe Fout en rampzalig die bouta amnestie wet is dan moet jij als politieke organisatie toch weten?!


  Maak melding
 5. ik weer zeker dat DOE de vooruitgang in su niet gevolgd heeft anders zou hun uitleg van een betere positiefe waarde inhoudelijk beter omschreven worden en ook de positieve stappen die ondernomen zijn in hun bericht mededelen.


  Maak melding
 6. Volgens sra heeft doe de politieke ontwikkelingen in Suriname niet gevolgd,maar hij,sra,die 9000 km verderop op in een 5×5 flatje woont wel!
  Deze man gaat ook in 2013 zijn oliedomme gezicht laten zien.Arrrrrrrrgggggh!!!


  Maak melding
 7. Suriname heeft behoefte aan geloofwaardig en dienstbaar leiderschap! Vindt je het gek dan?? met bana en casaba, bita of knippa verkopende wojomangs Suriname regeren!!


  Maak melding
 8. Eey DADA,…wat is dit mang…jij bent tog betrouwbaar???

  pasew…na soso djaroesoe!!

  ja maar Pres jij hebt dat bedreigen & bedriegen niet afgeleerd,..kijk maar…

  waarom geef je weg zo’n duur kado aan Obia-mang,..; IK BEPAAL!!
  waarom koop je een PC van 9000,….; IK BEPAAL!!
  waarom feest jij op belastingcentjes..; IK BEPAAL!!
  waarom eigen kliek bevoordelen,..; IK BEPAAL!!

  ja maar Pres…straks heb je een volksopstand!!!

  pasew mi boi…IK BEPAAL,…ik heb CTU & de Elite Memre BOEKOE!!!

  Pres…krijgen wij dan een herhaling ’82???

  pasew…..Jong geleerd Oud gedaan


  Maak melding
 9. SRA

  Welke positieve dingen dan ?!
  Amnestie is positief??!!!Noem jij amnestie iets positief!!!?

  Ga een duikje nemen in de Suriname rivier hoor SRA,
  Dan worden de boze geesten uit je body verdreven en zullen je oogkleppen opengaan en zal je merken hoe SLECHT SURINAME het doet met je baasje als LIJDER van het land!
  Jij hebt die wassie het hardst nodig!


  Maak melding
 10. @sra
  Jij schreef op dinsdag 1 januari 2013 om 13:13 uur vanuit je eigen 5 x 5 flatje in de Bijlmer(samen met perro,patrong,ekte,takkie)het volgende slijmerig nieuws aan de president:

  “geachte heer bouterse,ik ben over enkele maanden in su voor een betere communicatie met u’,nogmaals,bedankt”.

  Dit zijn jouw eigen woorden,sra.
  Dus voor mij zit je 9000 km verder op een koude onverwoarmd 5×5 kamertje!


  Maak melding
 11. Wie alla malla o tik wang wasi,na katibo.
  En dan bewijzen wij hier dat wij surinamers zijn.
  En degene die denkt dat wij geen tweederangs burgers zijn in Frankenstein moet zich zelf te rade gaan.

  Kraktie in 2013,
  Sranang wie lobie joe.


  Maak melding
 12. Look who’s talking!

  Carl Breeveld had zich onlangs tijdens de ACP vergadering geschaard achter de coalitie door te zeuren over archieven in Nederland i.p.v. informatie te verschaffen over goed bestuur en mensenrechten in Suriname. Carl wil op deze wijze President worden va Suriname door de NDP de wind uit de zeilen te nemen. Wat een poliieke oen is deze Carl!
  Met deze onnozele aktie heeft Carl zijn partij gedecimeerd. Bij de volgende verkiezingen zal deze partij geen zetels meer bemachtigen en dat is maar goed ook!


  Maak melding
 13. mijn naam is sra!!!!

  ik, niet wetend, maar immer vleselijk plezier voorop stellend, ik niet/nooit toekomst gericht, ik dacht 40 kinderen bij 4 vrouwen is pas zware arbeid!!!

  maar toen, snik snik;

  regering helupppp mi pikin e kiri mi;

  ik wil Sardien,
  ik wil Sociale kaart,
  ik wil een huis met 40 kamers,
  ik wil niet elke dag politie voor de deur,

  🙂 laat die chinees maar werken 🙂


  Maak melding
 14. @Plato
  Carl”Hypocriet”Breeveld heeft al lang zelfmoord gepleegd.Hij maakt nu “overuren”!
  In 2015 weten we meer over de toekomst van deze gluiperd!
  Het volk zal het hem niet vergeven.
  Tijdens de stemming van de amnestiewetswijziging was meneer ds.Hypocriet ook al in het buitenland!
  Hij zal de gevolgen ervan merken!!


  Maak melding
 15. Ray

  SRA

  Welke positieve dingen dan ?!
  Amnestie is positief??!!!Noem jij amnestie iets positief!!!?

  Ga een duikje nemen in de Suriname rivier hoor SRA,
  Dan worden de boze geesten uit je body verdreven en zullen je oogkleppen opengaan en zal je merken hoe SLECHT SURINAME het doet met je baasje als LIJDER van het land!
  Jij hebt die wassie het hardst nodig!
  en jij een in de dodezee


  Maak melding
 16. ter aanvulling:
  zijn geest (SRA) heeft hem verlaten (hy heeft zijn ziel verkocht aan de wolf voor oud vreten en wat warme bier) alleen heeft hij het nog niet door…


  Maak melding
 17. @alleen

  Mijn land Suriname heeft MIJ,RAY,nodig!

  Een zogenaamde patriot als JIj en SRA kan Suriname gestolen worden!

  Jij mag SRA vegezellen voor een duikje in de Suriname rivier!
  Ook de boze geesten die in jouw wonen moeten eens verjaagd worden!
  je kan alvast vandaag beginnen!


  Maak melding
 18. Carl Breeveld kan net als Dilip Sardjoe beter lid worden van de NDP van Bouterse. Dit zal dan de 3e geestelijke zijn die zich aansluit bij een partij die een moordenaar huisvest. Geestelijken als Misikaba en Steve Meye zijn ook fervente aanhangers van deze partij. De geschiedenis bevestigt wederom de hypocresie van sommige christenen of beter christelijke leiders, die collaboreren met machthebbers.


  Maak melding
 19. HENK MOLENAAR,
  je overdrijft. Je kijkt alleen maar naar dit boevenkabinet. Hoe is het daar in jouw land gesteld? Ik ga er van uit dat je in Nedland woont.


  Maak melding
 20. Carl zegt: “Suriname heeft behoefte aan geloofwaardig en dienstbaar leiderschap. Suriname heeft leiders nodig die geloofwaardigheid hoog in het vaandel dragen”. Beste Carl hoe DOE je dat als meer dan 50% van de Surinamers stemt op figuren als Bouterse, Brunswijk, Bouva, Misiekaba, Panka, Parmessar, Visnudath en Somohardjo, figuren die er totaal geen moeite mee hebben vandaag dit te beweren en morgen hun standpunt 180 graden herzien. Politici als Venetiaan, Santokhi en C.Breeveld die min of meer het imago van eerlijkheid hebben en op z’n minst proberen om zaken vai de regels, die gelden in een beschaafde samenleving, op te lossen, krijgen van velen uit de samenleving het stempel van slappeling opgespeld. Als Venetiaan en Santokhi, Bouterse en Somohardjo vanwege hun obstructies ten opzichte van de vorige regering gepleegd, over het plein hadden gesleept of desnoods met wakaman taal gedreigd hadden dat te zullen doen, dan waren ze nog steeds in het centrum van de macht, als president, vieze president of minister. Dezelfde Somohardjo die van alle daken schreeuwde dat hij zo’n betrouwbare partner was binnen het Front zegt nu bereid te zijn om te sterven voor Bouterse, terwijl hij tegelijkertijd (samen met Abrahams) ook grote gaten boort in Bouterse zijn emmer, Bouterse doet er net als Venetiaan ook niet veel aan en slikt ook alles wat uit die emmer komt stromen, maar omdat Bouterse nu eenmaal het imago van stoere, daadkrachtige vent heeft, wordt hij daar niet belachelijk mee gemaakt. Men zegt wel eens dat een volk de regering krijgt die ze verdient, dat lijkt inderdaad op te gaan voor Suriname, te veel Surinamers verwarren oneerlijkheid, schurkachtigheid, corruptheid en zelfs klinkklare misdadigheid van politici met daadkracht en besluitvaardigheid van die personen, vervolgens stemt men massaal op hen. Zo gezien hebben Surinamers werkelijk de regering die ze verdienen. Als Carl meer stemmen wil halen en een kans wil maken om ooit eens president van Suriname te worden, dan moet hij het imago van dominee, dat hij nu heeft, eventjes vervangen door het imago van een gangster, zijn oproep tot meer eerlijkheid en dienstbaarheid wordt nu ervaren als slapte, als hij eenmaal gekozen is mag hij, ten gunste van land en volk, weer de brave, eerlijke, transparante en dienstbare dominee zijn.


  Maak melding
 21. Kijk naar wat dhr. Bouterse teweeg gebracht heeft in Suriname.Hier kan je spreken over een leider.
  Laat de NPS niet meer aan de macht komen ze hebben het land letterlijk kapot gemaakt.Dus meneer Doe hou je gewoon rustig want je bent niet in staat leiding te geven.Je visie is het zelfde als de NPSers.


  Maak melding
 22. Het is een verdraaing van de werkelijkheid aan te geven dat de NPS/VHP eerlijke en democratische partijen zijn.
  Het beleid is gericht geweest naar stelen van de schat kist.Met het stelen werden ook buitenlandse bedrijven ingeschakeld die het land leeg roofden.Deze bedrijven zijn nog in het land.Waar zijn de miljarden gebleven die bij de onafhankelijkheid verkregen was.Staats bedrijven worden leeg geroofd en de NPS denkt dat het haar eigen dom is.VHPers zijn bang voor de NPS ze doen hun bek niet open.Is dit niet de waarheid.Zie Kersten wil nu huizen bouwen een grotere racistische bedrijf dan die heb je niet.Dat de NPS het land kapot maakt wat stelen en laten stelen betreft is nog daar aan toe.Hier door is er geen kennis in het land.Het zit bij hun meesters de witten.


  Maak melding
 23. @Plato’s opmerking is evident.

  Waarom voelen vooraanstaande dominee’s in Suriname zich zo aangetrokken tot de NDP?

  Als ik naar de opstelling van Misikaba, Breeveld en Meye kijk, zie ik sterke overeenkomsten. Geen van deze gasten neemt het op voor de nabestaanden van de 8 december moorden maar steken hun christelijke kop in het zand. Paus Pius collaboreerde tijdens de IIe WO ook met de nazi’s….


  Maak melding
 24. Geef mij liever een corrupteling die ik kan laten oppakken en opsluiten dan een corrupte,zwaar bewapende gangster/crimineel die ik niet kan laten opsluiten,omdat die met wapens dreigt en zich boven de wet stelt.


  Maak melding
 25. Ik vind het helemaal niet geloofwaardig van Carl Breeveld van DOE dat hij aan de ene kant ageert tegen de corruptie in SU maar aan de andere kant neemt hij net als de rest van zijn collega’s wel deel aan allerlei snoepreisjes naar het buitenland, iets wat ook een vorm van corruptie is.
  De Surinaamse politiek en de huidige Surinaamse politici zijn niet in staat om met echte oplossingen te komen voor een duurzame ontwikkeling van Suriname want ze zijn allemaal een stel leugenachtige zakkenvullers die primair gaan voor eigen belang i.p.v. volksbelang. De mentaliteit v.h. Surinaams volk is ook onderdeel v.h. probleem want men blijft maar stemmen op dat soort corrupte figuren.


  Maak melding
 26. =Doe voelt nattigheid en weet dat erover twee jaren verkiezingen zullen zijn.
  =Smerig zijn ze allemaal, omdat men eerst achter DDB stond en men nu al weet dat ze mogelijk geen kans maken bij de volgende verkiezingen.

  =Doe je bent een pot nat met allen die nu regeren. ONBETROUWBAAR.

  =DDB zal vanaf nu heel veel stemmen kopen om straks voor de NDP te gaan stemmen.
  =Geld die verdiend wordt door de gouddeal.

  @sra, voor een keer wil ik graag van jou het volgende weten::
  =Welke voorruitgang maakt Suriname door?
  =Van waar komt dat geld?
  =Hoe komt het dat Suriname zo voorruit gaat?
  =Hoe zijn de projecten betaalt?

  =GRAAG BEWIJSSTUKKEN


  Maak melding
 27. Het probleem van ons in ons land is dat 70 tot 90% van het volk geen onderscheidt kan maken tussen goed en kwaad.Kort gezegd er zijn geen normen en waarden
  Alles wat in de ons omringende landen als verwerpelijk wordt gezien en ervaren vindt het leeuwendeel van ons land heel normaal.Zo vindt men het doodschieten van iemand anders heel gewoon en je ziet ook dat velen de moordenaar, zware crimineel DD Bouterse adoreren.
  Voor een groot deel van ons volk heeft de man geen moord en verderf gezaaid in ons land.
  Ik heb een keer de felle kritiek die vanuit Jamaica door de regering aldaar geuit wordt over DD Bouterse dat hij bloed aan zijn handen heeft en geen moreel gezag heeft om een land te leiden een paar kennissen liet lezen.
  Zij waren zo woedend op mij notabene dat ik sindsdien geen politiek meer bediscusseerd met die kennissen en nu vinden zij mij ietwat teruggetrokken.
  Zo idioot gaat het in ons land, handel in drugs heet een beetje hosselen en wordt zelfs aangemoedigd.
  In ons land wordt opgekeken tegen een moordenaar of een crimineel, die zijn geweldig zo verpest is het land geworden.
  Als je thuis een spannend boek zit te lezen word je door bezoekers argwanend aangekeken en soms ook nageroepen van a tron bakra.
  Er is geen toekomst in Suriname zij die het zich kunnen veroorloven om te emigreren doen er goed aan weg te gaan, dat is zeker goed voor opgroeiende kinderen.


  Maak melding
 28. de enige manier om sme op het rechte spoor te krijgen is…,,

  een zaken kabinet met vijf en twintig integer figuren die goed gemotiveert zijn en vooral politiek ,,niet gebonden zijn ,, aan welke partij dan ook..

  die de hele staats bestel reorganiseren alle wetten vernieuwen verbeteren nieuwe grondwet maken .

  het hele staats apparaat verschonen van elke vorm van criminelen schone handen hebben.

  het moetern mensen zijn,liefst van buiten af puur on afhankelijk van welk partij dan ook..

  deze zaken kabinet moet binnen zes maanden de zaak goed op poten zetten..,,

  pas dan komt er weer geloof hoop liefde in de samen leving..

  alle misdadigers achter de tralies zonder uit zondering..


  Maak melding
 29. @Ghandi, je hebt mijn referaat goed gelezen. Ik moet er wel bij vertellen dat in Suriname de RK kerk nooit met het bloedige regiem van Bouterse hebben gecollaboreerd. Ik weet dat pater Mulder zich heeft verzet tegen het regiem in de jaren 80. Bisschop de Becker idem. Pater Choennie ook. Alleen vanuit protestanse hoek zie je deze toenadering. Slechte zaak!


  Maak melding
 30. Beste Afro,

  In Nederland worden minister direct naar huis gestuurd als ze een privé bonnetjes ten onrechte heb gedeclareerd. En terecht: als politicus heb je een voorbeeldfunctie.

  In Suriname kan je een bank beroven, minderjarige meisjes aanranden, een drugsdealer worden, een coup plegen,kritische journalisten en advocaten vermoorden, de staatskas leegroven en nog kan je President worden of in een hoge functie worden benoemd. En als klap op de vuurpijl: de grondwet verkrachten en je zelf amnestie geven voor al je eigen misdaden.

  Dat kan in geen enkel land dan in Suriname!!!

  De kakkerlakken mentaliteit heerst op dit moment in Suriname. Geen gevoel voor moraal en rechtvaardigheid.


  Maak melding
 31. Geloofwaardig,Dienstbaar?DOE stelt wel hoge eisen voor een leiderschap.Mahatma Gandhi en Jezus komen wel in aanmerking voor die functie.Nederlander,Surinamer?ze zijn eerder zakkenvuller en graaiers.Wie durft mij 1 leider aan te wijzen die zulks eigenschappen bezitten? Het is een Illusie,utopie en is niet realiseerbaar.Integeriteit en kennis is haalbaar….succes Carl


  Maak melding
 32. Die geloofwaardige en dienstbare leiders zullen dan buiten de Surinaamse grenzen gezocht moeten worden, want in Surimaribo kan je zoeken tot je een ons weegt, maar vinden zul je ze niet..


  Maak melding
 33. @Henk Molenaar

  Dit kakkerlakken-mentaliteit zoals jij zegt is gevoedt door hoogopgeleide lieden die het zooo druk hadden met het land uit het slop te halen ZONDER hun handen “vuil” te willen maken! Daarbij hadden zij chanteurs en amnestie-lijders als compaan!
  Ook lieten ze de een grote criminele vis gewoon zijn gang gaan met het volk te misleiden!


  Maak melding
 34. @Afro
  Jij schrijft:”Het probleem van ons in ons land is dat 70 tot 90% van het volk geen onderscheidt kan maken tussen goed en kwaad.Kort gezegd er zijn geen normen en waarden”.

  Bestaat er iemand op deze wereld die het onderscheid kan maken tussen goed en kwaad?
  Wie bepaalt wat (en wanneer iets) goed en wat (en wanneer iets)kwaad is?
  Dat is toch zeer subjectief?Of zie ik het verkeerd?
  En vind jij dat er om die reden geen normen en waarden bestaan?
  Ik ben het totaal niet met je eens!


  Maak melding
 35. Carl Breeveld’s hoop op het presidentschap is een utopie. Waarom houdt Carl zichzelf zo voor de gek? Het volk staat niet te wachten op een soort awari domri die zonder charisma en die ook nog geen visie heeft op de toekomst. Carl, ik raad je aan gewoon weer achter het spreekgestoelte plaats te nemen en het Woord te verkondigen. Houdt u zich verre van de politiek. Het is niet op uw dikke buik geschreven.


  Maak melding
 36. Als het om leiderschap gaat staat een ding wel vast: de kiezer in Suriname staat niet te wachten op leiders met schone vingers of van onbesproken gedrag. Die tijd is voorgoed voorbij. Hoe immoreler hoe aantrekkelijker. Hoe crimineler hoe voorbeeldiger. Wat is er in godsnaam mis met het volk van Suriname? Wie heeft een mening hierover?


  Maak melding
 37. Beste politieke partij Doe,

  Dat roepen alle politieke partijen en hun leiders al vanaf het bestaan van Suriname. Jammer genoeg, heeft Suriname nog geen leider gebaard die oprecht, eerlijk en zonder winstbejag voor het Surinaamse volk wil werken. Ook het volk van Suriname dient opgevoed te worden, want eerlijkheid en oprecht werken voor land en volk van Suriname is nog niet door gedrongen tot in alle geledingen van het volk. Surinamers zijn in navolging van hun leiders erg egoistisch…ieder voor zichzelf en god voor ons allen….pak wat je pakken kan en leef maar voort. Solidariteit en opkomen voor de zwakken en behoeftigen is nog geen gemeengoed in het prachtige Suriname. Het verkeer in Suriname is daar een levend voorbeeld van. Ieder voorzichzelf in het verkeer en rij de zwakkeren in het verkeer mar door,bijvoorbeeld de bromfietsers…de armen die geen auto kunnen kopen. Jammer, want Suriname is een land met veel menselijk en natuurlijk potentieel, maar wordt leeg- en kaalgeplukt, verkocht en verkwanseld alle leiders…coalitie en oppositie…delen de poet onderling. Vaarwel…mooi land…over 50 jaar geen tropisch woud meer…alleen maar coke fabrieken…of niet ??


  Maak melding
 38. HENK MOLENAAR,
  je bent een Hollander als ik het goed begrijp. Wat kom je steeds hier bij ons in Su op vakantie doen? Ik heb jou nog niet één positief woord over dit prachtige paradijs op aarde horen uitspreken.
  Waarom hou jij je zo bezig met Suriname? Ik ben gewoon nieuwsgierig naar jouw beweegredenen.
  Ik ben trouwens absoluut geen fan van deze regering maar ik hou zielsveel van dit land en volk. Begrijp me dus niet verkeerd.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES