Santokhi: Suriname nog verder van huis in ‘doejaar’

93

PARAMARIBO, 31 dec – Suriname is nog verder van huis geraakt in het zogenaamde doejaar van president Desiré Bouterse. Dit zegt Chandrikapersad Santokhi, voorzitter van oppositiepartij VHP. In plaats van beter te gaan presteren, zoals was beloofd, ontpopte zich het ene schandaal na het andere. Ministers blijven falen en van een behoorlijk ondersteunend beleid voor achtergestelde Surinamers is helemaal geen sprake.

Het is ook de reden waarom gesproken moet worden van een zwakke performance. “De verruwing van de criminaliteit baart zorgen, waarbij burgers steeds minder bereid zijn aangifte te doen”, zei Santokhi tijdens een jaareindebijeenkomst van de VHP. De verkeerscriminaliteit wordt al maar erger, zonder dat de regering een behoorlijk antwoord lijkt te weten. Aan de toenemende vervuiling van het natuurlijke milieu en kaalkap wordt al helemaal niets gedaan.

De achteruitgang in het onderwijs lijkt een lied zonder eind. “Vandaar ook de tegenvallende schoolprestaties”, aldus Santokhi. Als klap op de vuurpijl is er de schending van de rechtsstaat. De invoering van de Amnestiewet is niets minder dan een ondermijning van de rechterlijke macht. Het doejaar is dus niets meer geworden dan een gigantische ontgoocheling. In het nieuwe jaar ziet Santokhi het dan ook niet beter worden.

93 REACTIES

 1. Dit is duidelijke taal meneer Santokhi.
  De bevolking van Suriname wordt gewoon voor de gek gehouden. Er worden allerlei grote projecten aangekondigd maar de uitvoering is nul.
  Die 18000 huizen waar zijn die gebleven?
  Die fly-over waar is die gebleven?
  Die geweldige haven waar is die gebleven?
  En nu komt hij met een eigen goudmijn.
  Die gouddeal is nog niet eens goedgekeurd en ondertekend, maar meneer schreeuwt het al vanaf het podium.
  De bevolking wordt lekker gemaakt maar de uitvoering blijft uit!!


  Maak melding

 2. Precies wat ik dacht. De beste wensen waren alleen voor de kerstdagen bedoeld. Goede wensen die per schrijven of mondeling geuit werden door vrome Surinamers, die nog niet zo lang geleden het gore lef hebben gehad om medemensen fijne kerstdagen toe te wensen zoals de VHP(=Vaste Hoge Poep), zijn de hypocrieten van de eerste orde. Wat een idioot volk en oh zo onverbeterlijk als de kolere. De kerstdagen zijn voorbij, dus kan men er hernieuwd op los gaan hakken op medemensen. Is dat Christelijk?!…..Neen, dat is onchristelijk. Wel heb ik van de Natuur meegekregen dat dit slechts een onderdeel is van de vervloeking die de afstammelingen, van de onderdrukte en vermoorde voorouders door het Christendom, zich op de hals hebben gehaald, waarlijk vervloekt zijn ze door hun eigen voorouders tot in de lengte der dagen, en de rest volgt nog onverwijld.

  Ondanks alle slechtheden ten spijt die reeds begaan zijn en nog gepleegd zullen worden in de nabije toekomst door Surinaamse gelovigen ten opzichte van land en volk, gebiedt mijn ongelovig inzicht en menslievendheid mij om mijn woord te houden jegens hen. Dankzij de Natuur, blijf ik ze getrouw, want ik ben rotsvast in mijn standvastigheid en mijn verlangen om alle slechte devote Surinamers die verenigd zijn in Beëlzebub, naar het ravijn te drijven om Godswil te doen uitkomen of “Hij” dat wil of niet, anders gebeurt er ook nooit wat. En een goede Surinaamse gelovige is een dooie gelovige, want hij of zij kan dan geen zonden meer begaan, en dat is toch ook de wil van God, of niet soms? Wel schermen de slavenkinderen c.q. Surinaamse meelopers zich geregeld met Kodjo, Mentor en Present, maar ze menen daar allemaal geen zak van, alleen zolang het ze goed uitkomt.
  django


  Maak melding

 3. Prima verwoord santokhi.
  Bouterse is in paniek dat kan je zien aan hun reactie, ze zijn niet bij machte om een land te besturen, ze liegen en bedriegen om aan de macht te blijven.
  Bouterse aan het stuur is vragen om problemen, die klootzak is niet geschoold hij is te dom.


  Maak melding

 4. Ha ha ha Santhoki is een grappenmaker.

  Persoonlijk heeft Santhoki zich nooit ingezet om enkele van de zaken die hij noemt, te veranderen. Ik kan mij niet herinneren dat Santhoki en de VHP in het bijzonder, zich ooit hebben bekommerd om de minder draagkrachtigen. Over het onderwijs hebben ze ook geen enkele bijdrage geleverd.

  Santhoki is de verpersoonlijking van: “De beste Stuurlui staan aan wal”

  Dream on Santhoki, dream on.


  Maak melding

 5. Hahahahaha en dit allemaal zegt Santoki,hij die ook de kans heeft gehad om alles wat hij daar noemt te verwezenlijken?
  Get out of here Santoki,niet zeiken want jij, VHP ,NF,hebben wreed gefaald toen jullie aan de macht waren ook bekommerde jullie zich niet om het onderwijs,sociaal-zwakkeren enz.enz.,pfffff DE POT VERWIJT DE KETEL<DAT HIJ ZWART ZIET pfffff.
  Vandaar het enorme verlies bij de verkiezingen.
  Met deze uitspraken,Santoki,win je echt geen zielen,het volk slaapt niet.


  Maak melding

 6. Deze zelfde santoknoti is gewoon bezig te stoken Zijn sluwe wijze om propaganda te maken voor zichzelf Hij streeft ernaar pres te worden. Hell no!!! Deze regering blijft nog even aan De jongeren ( wij dus) lusten de ashiana fronters niet Weg wezen!


  Maak melding

 7. =Santhoki, ik sta 1000% achter jou, en wie dat nog niet kan inzien moet zeker een bril aanschaffen.

  =Over het onderwijs, de rijken betalen de dure particulieren scholen voor hun kinderen, en de meeste hindustanen studeren in het buitenland.

  =Wie blijft er nog over???? Het onderwijs is voor een ieder.


  Maak melding

 8. Ik neem de woorden van Santhoki echt niet serieus.Het zijn inhoudloze woorden (gebakken lucht) voor zijn achterban. In zijn NieuwFront periode hebben Santokhi en zijn partners niets gepresteerd.


  Maak melding

 9. Een land dat geregeerd wordt door ongeletterden of niet geschikte ministers zal nooit en te nimmer vooruit komen. Deze lui kiezen er altyd voor om zich flink te verrijken. Het volk wordt dom gehouden en af en toe krijgen ze (paarse aanhang)een gratis maaltyd voorgeschoteld onder begeleiding van muziek om zich koest te houden.
  Je ziet nu duidelijk dat de wolf geen kant meer op kan want oa SOMO heeft de wolf by zijn ballen beet.Chantage, veelvuldig openlijke corruptie, machtsmisbruik worden openlijk gepleegd.De eindverantwoordelijken blijven zitten anders valt het kabinet..Zoals ik al erder heb gezegd wacht de oranje leeuw intussen geduldig op zijn prooi..
  De wolf intussen blijft flink zweten en ziet er oud en ziek uit…


  Maak melding

 10. veel hebben zij niet gepresteerd, en tog is er een mirakel gebeurd j.l. in Ocer

  ….tjek deze….

  Ik ben net als Ceta-Bever, en Lonnie kleeft aan DADA!!
  Ik ga dood voor jou, en Somo gaat ook aanplakken!!!

  🙂 een siamese drieling 🙂 waar ook de Lieve Heer maagkrampen van krijgt 😉


  Maak melding

 11. @die domme paarse schapen.
  Probeer santokhi inhoudelijk en feitelijk tegen te spreken als jullie dat kunnen.
  Santokhi is verlosser van Suriname, integer geschoold en mag overal naar toe.


  Maak melding

 12. Suriname is een grote goocheldoos, een ander komt en goochelt een poos. De ene die blijft jammeren dat zij het beter deden, terwijl o.a. corruptie binnen de rechtspraak tijdens de regering van NF VHP de grootste aanvang had gemaakt.

  Complete netwerken, rechters, advocaten, justitie en politie, notarissen en ga zo maar veder.

  Het land begon echt op INDIA te lijken en nu lijkt het op Afrikaanse toestanden


  Maak melding

 13. Santhoki had het enorm druk met de criminele vrienden van baas. Roger Khan die naar Suriname vluchtte om dekking te zoeken bij zijn vriend. Criminelen uitschakelen is ook het land opbouwen en ontwikkelen.


  Maak melding

 14. Hetgeen Santokhi vermeld klopt maar Surinaamse oppositieleden hebben wel vaker vurig kritiek op zittende regeringen maar wezenlijke eigen plannen ontberen volop!

  De voormalige regering waar de VHP deel van maakte hield de Surinaamse bevolking ook voor de gek, dus er is wezenlijks niets veranderd. Ook toen zijn er veel zaken in hun 10 jarig bewind niet bereikt, nooit aangetast zelf.

  Er zijn redenen waarom het Surinaamse electoraat toendertijd niet op de fossiele NPS-VHP coalitie meer had gestemd, men was hun namelijk gewoonweg spuugzat!!

  Laten we dhr. Santhoki iets meer onder de loep nemen, de beste was minister van JusPol maar had DDB in zijn 10 jarig ministerschap nauwelijks een strobreed in de weg gelegd, sterker nog, niemand van desbetreffende regering had het DDB moeilijk gemaakt. Ik kan me nog heugen dat DDB tientallen keren niet eens in het parlement kwam opdagen maar wel salaris ontving, daar zijn bv maatregelen voor te nemen, zoals een schorsing.
  Pas aan het einde van het ministerschap met een verjaringstermijn in het zicht begon men schoorvoetend, vermoedelijk onder druk van het buitenland aan het Decembermoordenproces.


  Maak melding

 15. @BLAKA BOY IK WEET NIET OF SANTHOKIE GEEN GOEDE LEIDER VOOR SURINAME ZAL ZIJN MAAR EEN DING WEET IK DAT VEEL PARTIJ BONZEN VAN DE VHP DE HANDELSELITE VAN SURINAME ZIJN DIE HET NIET NOU NEMEN MET REGELS IN DAT LAND EN WAT IK MERK OVER DE DIASPORA POLITIEK VAN HEM ALS HIJ IN NEDERLAND KOMT. PRAAT HIJ ALLEEN MET ZIJN VHP ACHTERBAN TERWIJL ANDERE GROEPERING IN NEDERLAND AANWEZIG ZIJN OM EERLIJK TE ZIJN IK HEB NOG NOOIT GEZIEN BIJ EEN ANDERE MAATSCHAPPELIJKE GROEPERING VAN SURINAAMSE ORGINE ALS HIJ LEIDER VAN SURINAME WIL WORDEN DAN MOET HIJ MET ALLE GROEPERINGEN VAN SURINAMER IN NED GESPREK GAAN OM ZIJN VISIE UIT TE LEGGEN EN VHP MOET VOLKSPARTIJ WORDEN NA LIESBETH CLARKE EN GADDEM HEBBEN GEEN ANDERE BEVOLKINGSGROEP IN HUN TOP VOORTGEBRACHT EN DE STRIJD AANGAAN MET DE FOUTE MENSEN IN DE VHP


  Maak melding

 16. Aahh…..het heeft 15 jaren gekost om de puinhoop van sekteleiders militaire regiem, cocaine trafficking, geplunderde staatskas,op te ruimen.
  Lees maar na. Staat op het internet.


  Maak melding

 17. Laat ik voorop stellen dat ik de Front regeringen niet perfect vond, ook die regeringen hadden fouten.Maar voor de jongeren die er nog niet waren of het niet bewust hebben meegemaakt, het volgende: het Front nam een gigantische puinhoop over van de regering Bosje (Bouterse 1), ik verdiende toen b.v. Sf 2.000.000,- (2 miljoen) en kon daar niet eens een (huidig) pakketje van Somo voor kopen (nadat ik uren in de rij had gestaan), als je, om in de sfeer te blijven, voor Sf 10.000,- aan bombels kocht waren die niet eens genoeg om 5 minuten lol te hebben.

  Een puinhoop maken is zo gebeurd, het opruimen kost veel tijd, zelfs 15 jaar is in de meeste gevallen niet voldoende om dat te doen.

  Bouterse 2 nam een grotendeels opgeruimde puinhoop over van het Front, daardoor kan hij tot nu toe lekker pronken met andermans veren, zelf iets substantieels presteren is de huidige regering tot nu toe, zelfs na het verstrijken van het doe jaar, nog niet gelukt. Ik moet wel eerlijk toegeven dat de inflatie (nog) niet zo’n grote vlucht heeft genomen als in de tijd van Bosje, maar als het Front geen wetten had aangenomen om het ongebreideld bijdrukken en uitgeven van geld tegen te gaan, zaten we nu waarschijnlijk weer in hetzelfde schuitje, alleen al daarom mogen de mensen, die vinden dat het Front al die jaren niets heeft gepresteerd, God op hun blote knieën danken.


  Maak melding

 18. Een ieder gun ik heel véél energie,goede gezondheid en creatieve ideeën voor 2013

  Chandrikapersad Santokhi wat in ik jullie voor de komende jaren gun is: heel veel wijsheid en transparantie en vooral integere politiek.

  Helaas heb ik een hard hoofd in,dat zoiets in Suriname te realiseren is . De mentaliteit van de mensen,is daar in de tropen verschrikkelijk verrot !!!! Daarom ben ik niet optimistische.

  Groet,Ram Ram, Goeda Hafies (Veel wijsheid !!!)


  Maak melding

 19. NATIONALIS verwoord dit PERFECT: slaat de SPIJKER OP DE KOP!

  De ongeschoolde ezels die dit land runnen bakken er niks van maar dit is nou eenmaal de erfenis van het gefaalde vorig beleid. Weliswaar een beter beleid maar geen beleid waar Suriname op staat te wachten. Er dient een nieuwe frisse wind te waaien met geschoolde mensen uit binnen EN buitenland uit alle hoeken van de wereld. Elk succesvol land past deze methode toe! Ook CHINA haalt knowhow uit het buitenland.

  Santoki: tjoep kare! Tijd voor vernieuwing/verandering/verjonging


  Maak melding

 20. Dames en heren .
  Laten wij de cv van Santokhi naast die Bouterse zetten.
  Verder zeg ik niets meer, want ik wordt moe van die domme, kortzichtige argumenten van die paarse volgelingen.
  Beste Lalbhadoer, laten hopen , kijk wat nu gebeurd in de vroegere communistische landen,kijk naar Turkije,Brazilie,Spanje en Italie dus er is hoop.
  De beste wensen aan iedereen die kritiek durft te leveren op Surinaams grootste massamoordenaar DDB.


  Maak melding

 21. Broko bana verhaal Santokhi
  Terwijl Venetiaan toegeeft dat de Economie groeit onder deze regering door goed voorwerk van zijn vorig beleid en die wordt gecontinueerd door deze regering en daarnaast ook sneller onze staatskas laat groeien. . Verkondigt santhokhi een compleet BROKO bana verhaal over de economie Dat in tegenstelling tot wat Nieuwfront aankondigde tijdens hun verkiezing campagne de staatskas zou leeg geroofd worden

  Zie : Suriname haalt in 2012 twee keer één miljard

  PARAMARIBO, 29 dec – 2012 gaat de Surinaamse geschiedenis in als meer dan alleen maar het jaar van de mega cadeautjes. Tot twee keer toe zijn nationaal unieke records gehaald. De nationale reserves bij de Centrale Bank van Suriname kwamen voor het eerst op één miljard dollar. En Staatsolie behaalde een bruto omzet van één miljard dollar.
  Terwijl het veilig gevoel in Suriname toeneemt en de criminaliteit zichtbaar afneemt door de successen van de politie door versterking van de mobiliteit van de politie in samenwerking met andere diensten. Verkondigt santhokhi een compleet BROKO i bana verhaal over de criminaliteit . dat terwijl zijn Ex collega nu Korps chef het beter doet of denk Santokhi dat hij dat alleen kan doen.

  Korpschef: misdaad in Suriname blijft afnemen
  PARAMARIBO, 28 dec – De criminaliteit blijft een dalende trend vertonen. Dit zegt politiechef Humphrey Tjin Liep Shie. Ook dit jaar is een afname te bespeuren. Er zijn ruim tweehonderd gevallen minder geregistreerd in vergelijking met vorig jaar. Het is niet bepaald uit de lucht komen vallen. Dit jaar is meer geïnvesteerd in het korps. De effecten zijn merkbaar.

  Terwijl er binnen twee en half jaar tijd meer huizen( 600 stuks )zijn gebouwd dat in tegen stelling van 15 jaar Nieuwfront nog geen 250 huizen .Verkondigt santhokhi een compleet BROKO bana verhaal over de woningbouw.

  Terwijl met naschoolse opvang de resultaten van het onderwijs zichtbaar beter worden en binnen het sociaal kader goed werk verricht . Verkondigt santhokh een compleet BROKO i bana verhaal over onderwijs.

  En als klap op de vuurpijl nodigt SANTOKHI de president uit voor opening VISION

  President Bouterse opent VHP-conferentie Vision 2030
  PARAMARIBO, 22 dec – President Desiré Bouterse is uitgenodigd om de conferentie Vision 2030 te openen. De organisator, de Verenigde Hervormde Partij, VHP, Suriname nu en in de toekomst onder de loep nemen. “De president heeft zijn ondersteuning toegezegd”, zegt VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi. Hij heeft een gesprek gehad met Bouterse.“Ik heb een goed gesprek gehad met de president”, zegt Santokhi tegenover Dagblad Suriname.

  Dat santokhi out of de box denkt en scherp is stelt deze oproep wel vragen op. Is deze oproep een van zijn politieke zet om te soliciteren bij de NDP (in de politiek hoogstandtjes ) of om politiek te overleven
  Want de NDP groeit en Santokhi weet dat als geen ander zie de uitloop binnen zijn partij tot aan de ondervoorzitter van zijn partij .

  BROKO bana Santokhi veel succel in het nieuwjaar.


  Maak melding

 22. En toch beweren NDP coriefeeen dat deze regering het prima doet. Zo wordt er gezwaaid met grote economische successen die quasi worden geboekt en wordt het vorige beleid afgedaan als slecht. We zien ook dat de Abop en de PL tot hun dood troiw zweren aan deze regering.Dwz dat ook na 2015 dit beleid wordt voortgezet. De VHP zal een betere strategie moeten bedenken om de verkiezingen van 2015 te beincloeden.


  Maak melding

 23. @GMAP
  Broeder, de wolf is hoogst persoonlijk verantwoordelijk voor de dec moorden. Hy is een moordenaar, veroordeelde drugsdealer. Door zijn toedoen is de devaluatie van onze harde guldens in gang gezet. Land was failliet, een en al pinarie van je welste..De wolf en cosorten bleven zich verrijken en creerden angst en intimidatie onder het volk.

  Je moet toch behoorlijk ziek zijn in je hoofd om zo iemand te koesteren… ziekelijk gedrag…


  Maak melding

 24. Santoki heeft een grote mond en weet niet de juiste woorden te vermelden.
  tijdens hun bewind was er verdeeldheid onder het volk met name hindustaan tegen creool,het politiek stelsel was uit op bedrog en overname van het land door hindus.
  omdat santoki een moslim is denk hij met zijn mooie woorden zielen voor zich zelf te winnen”er zijn hindustanen die het voor het zeggen willen hebben in su en een valse politiek spelletje spelen en santoki is er een van,’kijk maar naar die foto dan zie jij een gezicht waar het slijm van af druipt.
  santoki is een racist die verdeelheid onder het volk teweeg wil brengen en dat is een moslim mentaliteit die op macht uit is.
  santoki moet niet lullen maar eest zijn vhp partij op zijn plaats zetten en niet lullen over regering bouterse die in 2 jaren betere stappen heeft ondernomen.
  laat hij maar eerst kenbaar maken wat voor fraude,stelen,leugens,land onder elkaar verdelen enz zij zamen met nps ondernomen hebben,’meerdan 10 jaren hebben zij volgens die witte man su uitgebuit en onder worpen aan leugens en nu dat ndp aan de macht is en zien dat het de goede kant opgaat wil hij nu roet in het eten gooien,en die noemt zich een gelovige.

  santoki,wat heb jij voor su in jou regeer periode gedaan?helemaal niets dan alleen maar huigelen en daar zijn die veraderlijke hindus goed in.


  Maak melding

 25. santoki heeft een opleiding van die witteman genoten om su en volk te onderwerpen en vekopen,hij weet niet beter.

  bouterse heeft een opleiding om land en volk van die koloniale denkpatroon te bevrijden voor een zelfstandig eenwording en vooruitgang gehad.


  Maak melding

 26. Op dit moment is de regering Bouterse verantwoordelijk voor het beleid en niet de vorige regering onder de monster slappeling Venetiaan. Als het fout gaat heeft Bouterse het gedaan omdat hij verantwoordelijk is.Teren op de vruchten van de vorige regering verwijs ik naar het rijk der fabelen.Ik ben niet dom zoals de ongeschoolde en analfabete NieuwFront aanhangers.


  Maak melding

 27. @GMAP

  Een goed paard maakt nog geen goede ruiter.

  Bouterse is altijd een leider geweest. Bouterse is altijd een staatsman geweest.

  Santhoki is een nobody die een wannabe leider is. Santhoki moet nog leren op thee te gaan bij de mofina wang (als ie al weet wat dit woord betekent)

  Santhoki is veel geschreew, maar weinig wol.

  Ik zet mijn geld dan ook op Bouterse (al was het maar omdat die altijd zijn tegenstanders het kleingeld laat houden)

  En


  Maak melding

 28. Het is volk van Suriname dat zal moeten bewegen wil er gerechtigheid geschieden, het politieke bankroet wat dit moment heerst kan zij beëindigen.
  De jeugd is de toekomst geen lieden die zowel internationaal als nationaal zijn veroordeeld of zich verschuilen achter amnestie regelingen.
  Vergeten wordt dat zij degene zijn geweest die het volk hebben geslagen en hebben vernedert.


  Maak melding

 29. Laten wij voor een keer denken dat Nederland Sur.geschapen heeft.En dat bout vanaf ’80 het land uitbuit.Na de onafhankelijkheid heeft Sur.een plan gekend en waar langs er gewerkt werd.Tot Iwan Krolis en bout het welletjes vonden en gewapend ingrepen.Van toen af was niets planmatig meer mogelijk.Als het de onzichtbare macht iets niet beviel,werd de planner en uitvoerders omgelegd[Horb].Zelfs een geharde Hardjopradjitno moest de wijk nemen.Dus was het ook niet al te makkelijk om met een gemanipuleerde wet in de hand een couppleger te arresteren.Ten minste is er één persoon op deze site die de grimmige situatie heeft meegemaakt.Zeg het nog eens laat ik het horen zei de pres.tegen de ex-pres in de assemblee.Heel dreigend.

  Cobie.


  Maak melding

 30. Bouterse heeft zijn opleiding genoten van maurice Bishop,Cuba en Libie hoe hij jullie moet knechten,onderdrukken,vernederen en hoe hij genocide en massaslachting moet plegen op zijn eigen bevolking.
  Hoe crimineler hoe meer je aanbeden wordt door die domme achterlijke varkensachtige revo kinderen.
  sra a.u.b


  Maak melding

 31. wie wil beweren dat de jeugd de toekomst heeft is dommer dan de achterpoot van een ezel.
  hoe kan de jeugd de toekomst hebben als zij geen eigen orderlijke staat kunnen opzetten of een goede sociaal orde formuleren.
  de jeugd heeft niks tenzij zij zonder invloeden van mensen buiten hun gebied(vreemden) een goede maatschappelijk orde kunnen realiseren,en dat leer jij niet van mensen(vreemden)buiten jou gebied maar met een goede beleid onder elkaar.


  Maak melding

 32. sra mijn liefje,

  in het doejaar was jij mijn skatje 🙂 ,

  in het produktiejaar van Bokito Lonnie stijg jij meer in achting 🙂

  Tante Es vraagt altijd;

  wie is je vader,…wie is jou moeder???

  ik weet het,jij bent geen KuKluxK,….maar een Kleine King Kong 🙂


  Maak melding

 33. gaymap
  Wat ben jij DOM
  jou leugens maakt dat jij gaat verzinnen om geloofwaardig over te komen.
  blijf jij maar met jou leugens en fabeltjes.
  en kom niet met jou a.u.b omdat wij geen vrienden zijn en nooit gaan worden en jou a.u.b.ook een leugen is


  Maak melding

 34. MENEER SANTOKHIE WIJ NADEREN ONS DOEL!!
  2015 is niet ver weg meer.Wij zijn 1 jaartje dichterbij 2015!
  Help ons om Suriname te bevrijden uit de bloedige klauwen van bouta de moordenaar!
  Laten wij samen zijn amnestie omzetten in levenslange gevangenis straf met een extra 100 jaar erbij!

  Go Santokhie Go,U bent een leider die zal regeren zonder amnestie en dat is een hele eer in vergelijking met de ndp lijder die niet kan regeren zonder amnestie!!


  Maak melding

 35. @SRA

  DE jeugd in Suriname wordt gehinderd door jouw baasje met zijn amnestie, in het opzetten van een algemeen ORDELIJKE STAAT en een sociaal goede MAATSCHAPPIJ !
  EEN LIJDER HEBBEN DIE MOET REGEREN MET AMNESTIE IS GEEN GOED VOORBEELD VOOR DE JEUGD ,jij achterbakse ezelszoon.
  De vader van alle ezels(NDP) in Suriname is bouta de moordenaar !


  Maak melding

 36. @ Ray & GMAP als jullie geschoold of een intellectueel zijn dan plaatsen jullie geen beledigen die nergens op slaan maar juist iets van jullie zeggen dan van de mensen die jullie zo willen bekladen.

  foei toch

  Broko bana verhaal Santokhi
  Terwijl Venetiaan toegeeft dat de Economie groeit onder deze regering door goed voorwerk van zijn vorig beleid en die wordt gecontinueerd door deze regering en daarnaast ook sneller onze staatskas laat groeien. . Verkondigt santhokhi een compleet BROKO bana verhaal over de economie Dat in tegenstelling tot wat Nieuwfront aankondigde tijdens hun verkiezing campagne de staatskas zou leeg geroofd worden

  Zie : Suriname haalt in 2012 twee keer één miljard

  PARAMARIBO, 29 dec – 2012 gaat de Surinaamse geschiedenis in als meer dan alleen maar het jaar van de mega cadeautjes. Tot twee keer toe zijn nationaal unieke records gehaald. De nationale reserves bij de Centrale Bank van Suriname kwamen voor het eerst op één miljard dollar. En Staatsolie behaalde een bruto omzet van één miljard dollar.
  Terwijl het veilig gevoel in Suriname toeneemt en de criminaliteit zichtbaar afneemt door de successen van de politie door versterking van de mobiliteit van de politie in samenwerking met andere diensten. Verkondigt santhokhi een compleet BROKO i bana verhaal over de criminaliteit . Dat terwijl zijn Ex collega nu Korps chef het beter doet of denk Santokhi dat hij dat alleen kan doen.

  Korpschef: misdaad in Suriname blijft afnemen
  PARAMARIBO, 28 dec – De criminaliteit blijft een dalende trend vertonen. Dit zegt politiechef Humphrey Tjin Liep Shie. Ook dit jaar is een afname te bespeuren. Er zijn ruim tweehonderd gevallen minder geregistreerd in vergelijking met vorig jaar. Het is niet bepaald uit de lucht komen vallen. Dit jaar is meer geïnvesteerd in het korps. De effecten zijn merkbaar.

  Terwijl er binnen twee en half jaar tijd meer huizen( 600 stuks )zijn gebouwd dat in tegen stelling van 15 jaar Nieuwfront nog geen 250 huizen .Verkondigt santhokhi een compleet BROKO bana verhaal over de woningbouw.

  Terwijl met naschoolse opvang de resultaten van het onderwijs zichtbaar beter worden en binnen het sociaal kader goed werk verricht . Verkondigt santhokh een compleet BROKO i bana verhaal over onderwijs.

  En als klap op de vuurpijl nodigt SANTOKHI de president uit voor opening VISION

  President Bouterse opent VHP-conferentie Vision 2030
  PARAMARIBO, 22 dec – President Desiré Bouterse is uitgenodigd om de conferentie Vision 2030 te openen. De organisator, de Verenigde Hervormde Partij, VHP, Suriname nu en in de toekomst onder de loep nemen. “De president heeft zijn ondersteuning toegezegd”, zegt VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi. Hij heeft een gesprek gehad met Bouterse.“Ik heb een goed gesprek gehad met de president”, zegt Santokhi tegenover Dagblad Suriname.

  Dat santokhi out of de box denkt en scherp is stelt deze oproep wel vragen op. Is deze oproep een van zijn politieke zet om te solliciteren bij de NDP (in de politiek hoogstandjes ) of om politiek te overleven
  Want de NDP groeit en Santokhi weet dat als geen ander zie de uitloop binnen zijn partij tot aan de ondervoorzitter van zijn partij .

  BROKO bana Santokhi veel succes in het nieuwjaar.


  Maak melding

 37. Wanneer santokhi in 2010 als president gekozen zou zijn, was dit land Suriname al op een veel hoger niveau geweest, maar aangezien, er nog teveel analfabeten rond lopen die dezelfde taal spreken als bouterse, zullen al die loze beloften een illusie blijken te zijn, en die zelfde analfabeten stemmen in 2015 weer op deze moordenaar zonder enige visie, doordat ze geen notie hebben, wat er nou eigenlijk daadwerkelijk in dit land gebeurt, en zijn makkelijk te manuculeren, en de taal die Santokhi spreekt, is voor deze lieden een vreemde taal, daar ze ongeschoold zijn.


  Maak melding

 38. Het is heel erg lullig, maar wel een waarheid als een koe: “ELK VOLK HEEFT DE LIJDER DIE ZIJ VERDIENT”
  Meneer Santokhi, uw scherpe analyse klopt van alle kanten. Eigenlijk moet u het ook recht voor z’n raap zeggen: het volk van SU moet haar foutieve stemgedrag bij de komende verkiezingen ruim gaan corrigeren in 2015 (en misschien ook eerder), pas dan verdienen zij een betere leider!
  De oppositie dient de waardering te krijgen wat zij verdient! De meeste oppositie partijen, respectivelijk de VHP, voeren op een zeer constructieve


  Maak melding

 39. Santokhi bereid u zich alvast voor bij de volgende verkiezing als Pres en u heeft heleboel rommels op te ruimen. Maak je borst maar nat, want je hebt heel veel te doen. De gang bang van en Bouta heeft de werken en rommels voor u al gerealiseerd. Er is veel werk aan winkel.

  Na de val van de ene minister volgt gelijk de andere MINI-********tjes!! en die vallen als een baksteen en gaan naar de klote.

  Oekhare ke djhaat na aur naam hai berwaarsingh(vertaald: een nietsnutter ziet zichzelf als alleskunner).
  @@@ R. Lalbhadoer kunt u het voor mij beter vertalen svp)


  Maak melding

 40. @sra
  Jij zegt:”wie wil beweren dat de jeugd de toekomst heeft is dommer dan de achterpoot van een ezel”.

  Dan ben jij dat wel,want het is een doodgewone Nederlandse uitdrukking n.l.
  WIE DE JEUGD HEEFT,HEEFT DE TOEKOMST!
  En dan wil jij dat afkeuren???
  WIE BEN JIJ?

  VERDER LUL JIJ:”santoki heeft een opleiding van die witteman genoten om su en volk te onderwerpen en vekopen,hij weet niet beter.
  EN VAN WIE HEEFT BOUTERSE DE OPLEIDING GENOTEN?
  VAN DE ZWARTE MAN ZEKER??????BOERIKIE!!!!!!

  WELKE OPLEIDING HEB JIJ GENOTEN?
  1.SANTHOKI HEEFT WEL EEN OPLEIDING WAAR IS DIE VAN JOU?
  2.WAT HEB JE GESTUDEERD?WE VRAGEN HET AL ZO LANG AAN JE MAAR JE KOMT NIET OPDAGEN.
  3.WAAR HEB JE DIE GEHAALD.
  4.WANNEER?
  5.WAAR GING JOUW AFSTUDEER SCRIPTIE OVER?
  6.MAG IK EEN KOPIE?


  Maak melding

 41. @sra, je schrijft::santoki heeft een opleiding van die witteman genoten om su en volk te onderwerpen en vekopen,hij weet niet beter.
  =Zie maar hoe dom je bent, omdat Bouterse ook zijn MAVO diploma in NEDERLAND heeft behaald.

  @GMAP, dank je wel voor je vergelijking als het gaat om diploma’s en kennis tussen Santhoki en Bouterse.

  =Nogmaals voor een ieder, dank zij Venetiaan gaat het nu goed met het land totdat er weer puinhoop opgeruimd moet worden.

  =Vanwege de taal vind ik het niet erg dat een ieder zijn achterban toespreekt.

  =Het verschil tussenSanthoki en Bouterse is het volgende::::

  =Bouterse roept het volk op om haat te hebben tegen Nederland. Hoeveel van hen zijn GOED geschoold???

  =Santhoki probeert zijn achterban te stimuleren om kennis en ervaring mee te nemen naar Suriname om het land voorruit te brengen. Dit met hoogopgeleiden.

  ==Alle Surinamers een gezegend 2013===


  Maak melding

 42. Het is erg lullig,maar wel een waarheid als een koe: ELK VOLK HEEFT DE LEIDER DIE ZIJ VERDIENT”. En SU verdient de lijder die er op dit moment de scepter zwaait.
  Meneer Santokhi, uw scherpe analyse klopt van alle kanten. Eigenlijk mag u het ook recht voor z’n raap zeggen: het volk van SU moet haar foutieve stemgedrag van 2010 bij de komende verkiezingen ruim gaan corrigeren in 2015 (en misschien eerder). Pas dan verdienen zij een betere leider en zullen die ook krijgen.
  De oppositie dient de waardering te krijgen die zij ook verdient! De meeste oppositie partijen, respectievelijk de VHP, voeren op een zeer constructieve wijze oppositie.
  De VHP biedt steeds alternatieven voor het waardeloze en corrupte beleid van de huidige machthebbers. De oppositie is druk doende het volk juist te informeren en bewust te maken van het afbrekende en op zeer korte termijn gerichte beleid van de huidige machthebbers.
  Alle lof ook aan de heer Santokhi voor zijn kritische en constructieve houding. Het volk heeft wel steeds objectieve informatie en analyses nodig als tegenwicht voor de misleidende en propagandistische kreten van de huidige democratisch gekozen dictator.


  Maak melding

 43. @shot door de roos

  Als bouta ,somo en brunsie geen verraad gepleegd zouden hebben met het volk in 2010 zouden de resultaten ook anders geweest zijn en allemaal op een eerlijke wijze ook!
  Heden doen we nog steeds met het verraad[NAWEEEN] gepleegd door je 3 lijders brunsie ,bouta en somo.


  Maak melding

 44. Meneer Santokhie moet de fout niet maken als zijn eerder leider ram Sardjoe om de Vice Presidentschap aan te nemen en de heft gegeven aan venetiaan die een bejaarde uitspraken en handelingen heeft gepleegd en daardoor de VHP naar de oppositie banken heeft gestuurd.De Grote leider Papa lachmon heeft altijd de heft in handen genomen want Suriname kent een parlementaire Democratie en de hoogste macht ligt bij het volk dus DNA.Wat wij nu zien gebeuren dat zowel de DNA als de DiDiBrie elkaar ondersteunen dus baas boveb baas.Of Wordt hij bij verkiezingswinst President of DNA voorzitter en he4t liefs DNA voorzitter.,a la de guru met zijn uitzonderlijke uitspraak: met behoud van eigen indentiteit moet een ieder SURINAMER zijn en niet verdeeld of racistisch denken want Suriname voor Surinamers en niet degenen die voor eigen belang en macht desnoods over lijken gaan om macht te behouden en het volk steeds misleiden en daardoor drugstransporten continueren en mooredn plegen,want je vermoord niet alleen met wapens–heeft al gedaan – maar ook door hun te laten verhongeren…….NU vanaf 2012.


  Maak melding

 45. @HERMAN S

  Ga jij knollen en citroenen kopen bij je baasje baasje!

  JE baasje regeert met AMNESTIE!!
  Een grovere belediging voor Suriname bestaat niet !
  Ga eerst uitvinden wat amnestie allemaal betekent!
  Het kan ook zo zijn dat bij jouw in de familie de meesten op Amnestie wachten!


  Maak melding

 46. `Hypocriete politiek bedrijven` Chandrikapersad Santokhi op z’n best.

  Een figuur als Santokhi met z’n VHP mag men niet al te serieus nemen. Waar deze meneer de rashypocriet op uit is, is als vanouds primair het geld (PAISA) achterna gaan voor z’n geldwolven.

  Evenals de regering Bouterse nu pakweg 2½ jaar aan de macht is, zo zit Front (VHP) evenzo 2½ jaar in de oppositie. Terecht mag men dan van beide zijden iets zinnigs verwachten. Bouterse met z’n beleid, de oppositie met haar voorstellen.

  Chandrikapersad Santokhi is een rashypocriet die anderen bekritiseert, maar zoals wederom blijkt, zelf helemaal niet deugt. Want minimaal zou men mogen verwachten dat jij als grootste oppositiepartij met iets dat raadzaam is komt, aangaande beleid en hoe het zou moeten. Niets is minder waar. Het is bij de VHP gewoon en ongegeneerd bij het oude gebleven. Maar wat zou men in feite willen verwachten van een conservatieve partij zoals de VHP vanaf oudsher gebleven is.

  Er valt binnen de VHP van alles te veranderen. Bij zijn aantreden had je even een storm in een glas water, daarna nihil. Hoe zou deze notoire opschepper, iets in Suriname gaan verwezelijken.

  De oppositie is geen verwijt-instituut. Van uit de oppositie mag men ook met beleidsvoorstellen komen. Neen, daar zijn ze te lui voor. Vergeet u niet dat de oppositieleden hun vergoedingen maandelijks ook in de wacht slepen steeds.

  De lui van de VHP met hun “hoofdkapitein” en matador Chandrikapersad Santokhi blijven zoals van hen gewend is, “huichelachtig en onoprecht” als primair in hun vaandel voeren. Jong gewend, oud gedaan.

  Een kuddedier als Chandrikapersad Santokhi, daar zit men in Suriname helemaal niet op te wachten. Een dergelijk station is Suriname reeds lang al gepasseerd. De man is enkel een kuddedier voor en van de VHP en geen vrije, zelfdenkende persoonlijkheid.

  Bij de VHP zijn het stuk voor stuk uniforme kuddedieren, “birds of a feather, flock together” Daarom is Chandrikapersad altijd ook iemand met een geringe persoonlijkheid gebleven, iemand zonder individualiteit.

  Bij Santokhi’s bezoek onlangs in Nederland heeft hij dat als de gewoonste zaak van de wereld wederom en schaamteloos weten te demonstreren. Hij deed het haast overkomen alsof hij in Suriname nooit een “creool/blakamang”, Javaan of Indiaan ooit is tegengekomen. Dat zijn nou de typische kenmerken van een rashypocriet. Zo’n houding moest trouwens ook, anders zou hij onherkenbaar zijn geweest voor zijn VHP kuddedier-collega’s in Nederland.

  Om een land als Suriname te leiden heeft men onontbeerlijke skills/vaardigheden nodig die essentieel zijn, welke Chandrikapersad Santokhi zich nooit en te nimmer ooit eigen zou kunnen maken. Too old to learn. Het doen alsof hebben de andere bevolkingsgroepen niets aan. In die valkuil zal men nimmer meer in willen trappen.

  De politieke traditie van Santokhi’s VHP bevestigt, dat het niet aan te leren valt om naast de Hindoestaan ook op de bres te staan voor de Creool/Blakamang, de Javaan, de Indiaan, de Chinees, etc.

  Een Chandrikapersad Santokhi als leidsman van Suriname, zal een regelrechte ramp – en terug in de racistische tijd- voor andere bevolkingsgroepen in Suriname inluiden.

  Trouwens een enkele ‘naïeveling’ gelooft daar misschien wel in. Die dromers zul je altijd hebben, dromers tegen beter weten in.

  AUTHENTIEK en INTEGER!


  Maak melding

 47. @Herman S

  Zoals ik het verwacht had,
  Nu ik zeg dat jouw familieleden op amnestie wachten is amnestie opeens niet een goed ding en dus een minnetje !
  Goed is het wel voor je wanneer je zegt bouta heeft amnestie!
  Geef me een briek hoor hermantje!


  Maak melding

 48. Aan mooie woorden hebben wij niets ! Van niemand !!! Wij willen daden zien.En niet over tachtig jaar. Maar binnen 5 jaar.Zo niet nog sneller.Integere doeners hebben wij nodig. Op alle niveaus!

  Wij(onze ouders) zijn al lang genoeg voor de gek gehouden. Wij nemen géén genoegen met één lege dop!!!!


  Maak melding

 49. De waarheid mag ook gezegd worden ! Wie is met mij niet eens ??? Kom met een degelijke, constructieve reactie.In het belang van Swietie Sranang.

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies (Veel Wijsheid !!!!)


  Maak melding

 50. 31 december 2012

  Aan een ieder op dit Forum, de antagonisten en zij die voor paars worden aangezien, een vreugde volle afscheid van 2012 en veel menselijk begrip, onderzoek en inzicht voor 2013 toegewenst. Dit geldt zeker ook voor de man op de achtergrond, Faizal.

  Santokhi doet zijn uitspraken opgrond van een aantal feiten. Feiten waar hij zelf, in zijn regeerperiode voor 2010, debet aan is geweest.

  Hij praat over de kaalkap van de bossen. Volgens de bosbouwlegger van SBB zijn de meeste gronden en consessies, ook houtconsessies, voor 2010 uitgegeven.
  En wie zat toen in de regering? Ja, Santokhi!

  Verder praat hij over de achteruitgang van het onderwijs is Suriname. Hij kan hierin gelijk hebben, maar achteruitgang heeft verschillende oorzaken. Ook participatie van ouders is erg belangrijk. En hierin heeft hij als vader gefaald, denk ik.

  Ik heb twee jaar terug een van zijn kinderen, zat op een betalende school in Suriname, even onder mijn hoede, hier in Nederland.Het kind was hier voor examen en heeft bij mij de indruk achtergelaten op een betalende school gezet te zijn en het maar verder zelf moest bekijken. Het kind heeft het hier in Nederland niet gehaald. En dit vond ik heel jammer.
  Advies aan Santokhi: Participeer als ouder ook in het onderwijsgebeuren van je kinderen om zodoende ook mee te werken aan een beter onderwijsniveau.

  Conclusie: Dit is gewoon mat politiekgepraat.
  Srika


  Maak melding

 51. @Srika

  Net als of het zoontje van je baasje Dino het ver heeft geschopt!! Hij ,dino ,heeft nooit een klas van binnen gezien!
  Hij is hoofd van het DOODSESKADER, de CTU, in Suriname!
  En als de zoon van meneer Santokhie het niet heeft gemaakt en jij wel ,is het wel zielig dat niet jij maar de ongeschoolde papa van de even ongeschoolde dinootje voor pseudo presidentje speelt in Suriname!
  En alhoewel de zoon van Santokhie het niet heeft gemaakt volgens jouw ,denk ik toch wel dat hij een behoorlijke werk doet en niemand vermoord!!
  Dat kan je van je baasje en zijn oontje niet zeggen toch!!


  Maak melding

 52. Eigenlijk zijn de woorden van Santokhi, aan dovemansoren besteed, of beter gezegd, de roepende in de woestijn. Meneer Santokhi, jouw partij heeft toch ook mede hieraan gewerkt, sedert 1948, dus. Tot 1975, hoewel jullie Srefidensi afwezen, maar toch bij het weder aantreden, er voor een “Neokonialistische-politiek”, gekozen hadden en tot de coup, mee doorgegaan. Tot 1975, waren alleen de VS en Canada voor ons betreffend onderwijs en volksgezondheid, en nu!! zeg het zelf maar! Dit land waar men nu hard bezig is, het onder elkaar op te delen en verdelen. Daar zijn deze volksverlakkers de grootste tijd van de dag mee bezig. Bij vele gebeurtenissen zie je dat de:, “slager zelf zijn vlees mag keuren”, dit hoort nooit te gestaan te laten/worden!, en het gaat meer lijken op een grote “tombola”, onder elkaar, voor wat betreft de grond uitgifte, wat een ongegeneerd gedrag sommige ministers tonen (wolven-in-schaapskleren”), schaamtelozer kom je haast nergens anders tegen, dat is Suriname nu 2012, al final!!!!


  Maak melding

 53. medusa

  jij wordt persoonlijk,’hier op deze forum gaat het niet over mij maar over nieuws uit Suriname waar iedere Surinamer zijn mening mag geven.
  opleidingen en diploma’s die ik heb genoten of gehaald gaat jou niks aan”dat zijn persoonlijke vragen,en wie ben jij om mij op te dragen om jou te vertellen over hoe of wat over mijn opleidingen en diploma’s,’als jij niks te vermelden hebt,houd dan je mond en wordt niet persoonlijk

  ira
  het is duidelijk dat jij een Nederlandse huichelaar ben en altijd met anderen mee gaat lullen”het is duidelijk dat jij niet weet hoe de toestand in Suriname is en dat jij nooit in su ben geweest,houd dus je mond want jij weet niet beter.


  Maak melding

 54. Zo een slechte beoordeling van de coalitie Regering + toekomstige negatieve zegen aan Uw eigen land kan alleen de Kolonisator-NL het wensen en bij deze via NF-Oppositie Voorzitter C.S.
  Maar zolang er zegen van God is aan deze Coalitie Regering zal het 100% goed gaan in 2013 + in de toekomst en daarvoor zal ik ook blijven bidden en werken.


  Maak melding

 55. @ TR SLEUR ik heb jou reactie gelezen en ben volkomen eens met jou analyse ik kijk verder na BOUTA wie ons geliefde SU moet leiden voor mijn maakt het niet uit wat de etnische achtergrond van die Surinamer is. Als hij moet een grootte dragvlak hebben onder de bevolking maar ik denk niet dat Santhoki dat heeft er zullen betweters op deze forum niet eens met mijn zijn dat mag. Maar het volk aan de onderkant spreek hij niet niet aan. hindostaanse kiezer zal hij zeker krijgen want VHP is opzicht een gesloten partij die in de top geen andere etnische groep heeft als zijn dat veranderen kunnen ze misschien uitgroeien tot een volkspartij.Politiek is dat men iets kan herkennen in jou boodschap het volkstaal spreken moet hij nog leren want je moet volk kunnen overtuigen met je boodschap dat hij een beter alternatief bent dan Bouta de kleine selecte VHP afdeling in NED gaat hem niet kunnen helpen aan de macht in SU .Maar alle mensen met bepaalde stand in de maatschappij zowel de kleine man als de geleerde hebben we nodigt om het land op te bouwen


  Maak melding

 56. Dutch..dutch..lah blah. Suriname is the ONLY country left speaking this losing language. Even immigrants in Holland dont bother to learn., because they know better. Who cares. Only Surinamese and Santokees. Let’s move forward and let our children learn the only true language of the world. Chinese and English. Thats right. We are done with dutch since 1975.


  Maak melding

 57. Karma is het resultaat dat voortkomt uit
  elke actie (denken, doen, spreken).

  Diverse magische tradities herkennen de
  kracht van het gesproken woord en hoe
  die de realiteit beïnvloeden.

  Meer dan 2000 jaar geleden gaf Boeddha,
  wat tips over hoe te spreken, wat te
  zeggen, op dat je woorden een positief
  effect hebben.

  Volgens hem gidst het volgende advies
  je naar positief spreken…

  en de voordelen die dat brengt in
  jouw leven:

  Geen dingen zeggen die niet waar zijn,
  geen voordeel verschaffen en niet
  aangenaam zijn voor anderen.

  Geen dingen zeggen die waar zijn,
  maar geen voordeel verschaffen als je
  het zegt en niet aangenaam zijn voor
  anderen.

  Dingen die waar zijn en voordeel verschaffen,

  maar niet aangenaam zijn voor anderen,
  enkel zeggen bij een gepaste gelegenheid.

  Geen dingen zeggen die niet waar zijn,
  geen voordeel verschaffen, maar aangenaam
  zijn voor anderen.

  Geen dingen zeggen die waar zijn en
  aangenaam voor anderen, maar geen
  voordeel verschaffen.

  Nu, de meeste mensen moeten hun mentale
  bandwijdte wat verruimen om bewuste
  aandacht te kunnen hebben voor deze dingen.

  Gewoon om je bewust te zijn van wat het
  mogelijk gevolg kan zijn van jouw woorden,
  zonder daar echt over te moeten denken.

  Dat doe je door te mediteren.

  Interesse om de bandwijdte van jouw

  waakbewustzijn te verruimen, jouw mentale

  kracht en focus te versterken?

  Ontdek de oeroude geheimen voor het
  trainen van concentratie en energie:
  http://www.VerbodenGeheimen.com/Meditatie.html

  Voor Een Hoger Menselijk Potent,

  R.Lalbhadoer


  Maak melding

 58. Chandrika no dong, loekoe boeng, hij gaat met de huidige Pres verder in 2015, eea zit al in kannen in kruiken, De Pres blijft het overzicht houden, Chandrika gaat zijn gang, daar is iedereen weer blij, en wij ja ja veel landgenoten gaan maar zeiken en schelden, maar een paradijs zal het daar nooit worden
  onder het mom, foer joe sakka, no lul, gwe baka.


  Maak melding

 59. mensen die nooit van ontwikkelingen hebben gehouden, gaan altijd klagen. Ze zijn gewoon vast geroest in het denken van Vene…Vene heeft weinig voor ontwikkeling gezorgd, terwijl hij voor de klas stond…da praten we over kennis overdracht! nee hoor…ik vind dat Bouterse het goed, vergeleken met de fronters. Is mijn mening hoor!


  Maak melding

 60. deze man was minister in het vorig kabinet jammer dat hij opdat moment niet zo helder was of keek hij de andere kant op niets wat er op dit moment in dit land gebeurd is goed alles is fout daar geloof ik niet in er zullen heus wel goeie dingen zijn maar ik wens hem met iedereen die het beter weten een voorspoedig 2013 toe jang mang no lobi jang mang.


  Maak melding

 61. 01 jan.2013

  Beste Ray,
  Graag adviseer ik je te houden aan de kern van het onderwerp. Je rol als trol is reeds bekend en voegt geen inhoudelijke reactie toe aan wat jij graag denkt te kunnen of willen bereiken. Beste wensen voor 2013.

  @Ira,

  Je vraagt om bewijzen.
  Ga naar de website van SBB en doe daar verder onderzoek naar de toegewezen grond/concessies. Ik denk dat vanaf 2006 (nog) op de site te vinden moet zijn.
  Let op, dat tot 2010 Santokhi ook in de regering Venetiaan zat.

  Opmerkelijk dat Santokhi het in zijn toespraak niet heeft over de uitgifte van grote lappen grond onder deze regering van Bouterse. Hij praat hier niet over, omdat het in alle regeringen wel gebeurd is. En jangmang sabi foe jangmang. Voor de duidelijkheid ben ik hier tegen. Geef eerst de gronden, onder een bepaalde titel, terug aan de arme Inheemsen, die al honderden tot duizenden jaren die gronden bewonen. Die hebben toch ook rechten?

  Ga verder zelf onderzoeken – uit jouw reactie denk ik dat je goede contacten hebt met de familie Santokhi – of een lid uit deze familie tussen maart 2010 en augustus 2010 voor examendoeleinden in Nederland zat en ook in Leiden bijgeschoold werd. Verder ga ik hier niet op in. Het inhoudelijke zie ik als prive.

  Graag nodig ik je nu uit, zoals jij dat ook zegt, mij nu het tegendeel te bewijzen.

  En Ira, je prikkelt mij ook nu te onderzoeken en te bewijzen dat met dit forum/ deze website etnisch iets niet goed zit. Zeker in het concept van denken!

  Ik wacht jouw reactie af. En houdt het aub feitelijk en inhoudelijk. Ook voor jouw de beste wensen voor 2013.
  Srika


  Maak melding

 62. @Srika

  Ga jij eerst leren dat een lijder met amnestie zoals je paarse god bouta FOUT is voor welk land dan ook ter wereld ook voor Suriname!
  Volgens jou hoeft je niet geschoold te zijn om een president te worden net als je pseudo’presidentje’bouta.Volgens jou moet je alleen Slim zijn en vol streken zitten met een extra dose aan VERRAAD en je bent’ president’ in Suriname!
  Jongen,kom mij niet leren dat een moordenaar goed voor mij is!Een moordenaar met Amnestie nog erbij!
  Wat lult je baasje over onderwijs dan?!
  Hij en nog zijn zoon hebben enige diploma’s!
  Het surinaamse geschiedenis 25feb 1980 mag niet in de schoolboeken van Suriname voorkomen ,hij schaamt zich persoonlijk ervoor,laatstaan de tragische einde van de 15 onschuldige en ongewapende mannen die hij heeft geexecuteerd in 1982 daarover zwijgt je baasje in alle talen.Zo trots is hij nuiet om hierover te praten en vlucht hij het land telkens uit op 8 dec van elk jaar!
  Heeft hij zich zelve daarom niet speciaal hiervoor Amnestie verleend!?
  En dan nog,
  hoeveel geschoolden heeft hij tot ndp ministers en ambassadeurs gemaakt die WEL geschoold zijn dan?!


  Maak melding

 63. Santhoki is een grappen maker die man is een joker.je hebt in de voorgaande regering gezeten ,hebt niet kunnen bereiken wat het volk zou willen en nu ineens gaat hij verkondigen dat het goed zou komen met santhoki aan de macht .
  Mie mang hou je eigen voor de gek


  Maak melding

 64. @SRIKA IK VIND DAT EEN IEDER ZIJN EIGEN MENING MAG GEVEN MAAR HET MOET GEEN GEZWETS ZIJN MAAR SOMMIGEN NEMEN DIT FORUM ELKAAR AF TE KRAKEN BOUTA MOGEN EN MOETEN WE EN ALLE ANDERE BESTUURDERS FEL BEKRITISEREN MAAR IK VIND HET MOET IN CONTEX BLIJVEN.ff GEHEUGEN OPFRISSEN 1987 WERD BOUTA WEGGESTEMD TOEN .EN HEM IN 2010 ALS GROOTSTE PARTIJ MAKEN IS EEN VERSCHIL VAN 23 JAAR DUS MIJN CONCLUSIE IS DAT HIJ DE KUNST HEEFT OM TE OVERLEVEN DOORDAT ZIJN TEGENSTANDER HET VOLK NIET KAN OVERTUIGEN DAT HIJ NIET DE JUISTE MAN IS VOOR SURINAME EN JE KAN DE KIEZERS NIETS VERWIJTEN OF ALLERLEI BENAMING GEVEN DAT IS GEWOON DOM EN KORTZICHTIG WANT HET VOLK HEEFT IN EEN GEZONDE DEMOCRATIE DE LAATSTE WOORD EN DEEL ZAL NOOIT TEVREDEN ZIJN EN ALS WIJ HET GOED BEKIJKEN IS DE SCHULD VAN OUDE MANNEN IN NPS EN VHP DIE GEEN VERJONGING TIJDIG HEBBEN DOORGEVOERD KAN JE DE KIEZERS NIET KWALIJK NEMEN MET HET GEKEF HIER HET OP DEZE FORUM BEREIKT JE NIKS


  Maak melding

 65. @Basja

  DE KUNST VAN OVERLEVEN IS VOOR HEM ,JE BAASJE,GEWEEST AMNESTIE!!
  EN DE ANDERE GEDEELTE VAN OVERLEVEN IS GEWEEST ..VERRAAD!!
  VERRAAD EN AMNESTIE ZIJN DE TWEE GROTE KUNSTFACTOREN VAN OVERLEVEN VOOR JE BAASJE!!
  NEEM JE DEZE TWEE WEG VAN HEM IS HIJ GEWOON EEN VERLOREN MAN!EN SANTO BOMA ZIJN NIEUWE HUIS!


  Maak melding

 66. @RAY ik zie dat je zielige geest hebt dus hier is het begin en einde van jou ga wat van je leven maken charlatan ik denk als bouta dood gaat jij uit vervelenheid direkt zelfmoord pleegt want dan hebt jij geen reden meer om te keffen hier is jou territorium iedereen wordt misselijk van jou geknord je kan niet helpen zonder dit forum heb je geen betekenis in het leven er is verwevenheid tussen jou en BOUTA Zonder bouta ken niemand jou je zoek altijd een twistpunt nogmaals ga wat van je leven maken


  Maak melding

 67. Dit land is in handen van ddbouterse als mensen het leuk vinden of niet
  Bouta is de hoop van suriname en nederland front hebben het nakijken.suriname gaat vooruit zonder nederland e front laat die nederlandse ambassadeur weg blijvenr rutte denkt nog steeds dat suriname onderdanig is…het is niet front heeft het voor het zeggen ….het is paars die de lakens uit deeld

  Bouta kraktie


  Maak melding

 68. @Dinsdag 1 januari 2013 om 14:06 uur, door Srika

  Geef jij, bgi mofo, dan ff de link van de site van SBB waar volgens jouw de toegewezen grond/concessies staan!!
  Die heb je toch gebruikt voor je verhaal dus het moet heel simpel voor jouw zijn om die link hier ff te geven.

  Ik heb wel het volgende kunnen vinden:
  http://www.rnw.nl/suriname/article/gajadien-rgb-rapport-niet-politiek-misbruiken
  en daarmee het hoogst waarschijnlijk paars gekleurde/selectieve rapport van DDB waar we NIETS MEER OVER HOREN (dus was het blijkbaar niet echt een goed rapport. Dwz wie het leest komt tot heel andere conclussies dan wat DDB ons wil laten geloven):
  http://sites.rnw.nl/pdf/RGBrapportwatermerk.pdf


  Maak melding

 69. @ RAY het onderwerp gaat over andere onderwerpen je weet niet eens te lezen dus begrijpen zal wel een raar begrip zijn . Maar je heb het over amnestie

  Nelson Mandela is met grote respect ontvangen in Nederland en dat terwijl in zuid afrika ook de amnestie geregeling is getroffen voor de holanders en ander witte mensen . Heeft iemand politiek den haag Nelson Mandela horen vragen om de schendingen van mensen rechten niet in een amnestie regeling te nemem . Kennelijk zijn zwarte mensen en Indonesier geen mensen in de ogen van de witte mensen OF mogen witte mensen genocide praktijken en systematische mensenrechten schendingen op grote schaal straffeloos plegen .

  wat ook zo frappant is het feit dat alle dossier m.b.t. tot de gebeurtenissen van de betrokkenheid van den haag voor 60 jaar in de frezer te plaatsen foei toch

  wie is nou de aap of zo dom

  Hier de amnestie die zelf in Nederland is verschaft voor de 100000 mensen die in Indonesië zijn vermoord door militairen tijden de bezetting .
  waren zij geen mensen of alleen de 15 die zijn dood gegaan op 8 en 9 dec

  Van Bommel schreef: “Nederland heeft de militairen die in 1947 oorlogsmisdaden pleegden in het Indonesische plaatsje Rawagedeh amnestie verleend. Dat blijkt uit een brief van de toenmalige Nederlandse commandant generaal Spoor die in Netwerk werd getoond.”
  Om wat voor soort misdaden ging het? De wrede bezetting van Indonesië was natuurlijk een misdaad op zichzelf. Die misdaad is in Nederland steeds gerechtvaardigd met de kreet: “Daar werd iets groots verricht!” En niemand in Nederland die zich afvraagt: “Wie heeft je gevraagd om daar iets groots te gaan verrichten?”
  Historicus Hans Goedkoop die nu een serie over Indonesië op de Nederlandse buis brengt, zegt: “Waar gehakt wordt, vallen spaanders.” Dat is ook een manier om misdaden goed te praten.

  Toen de Indonesiërs hun land wilde bevrijden van hun Nederlandse onderdrukkers – zoals de Nederlanders hun land wilde bevrijden van hun Duitse onderdrukkers – zijn ze massaal in opstand gekomen. De Nederlanders wilden niet goedschiks weg uit Indonesië, zoals de Duitsers dat ook niet wilden uit Nederland. In de poging om die opstand te onderdrukken zijn 150.000 Indonesiërs vermoord. En hoe?
  Foltering en onthoofding. Wat de SS’ers in Nederland niet eens durfden, deden de Nederlanders in Indonesië alsof het normaalste zaak van de wereld was. En hiervoor hebben ze zichzelf amnestie gegeven.

  Sterker nog, Nederland strafte jongemannen die weigerden deel te nemen aan oorlogsmisdaden. Jan Maassen (1929) en Johannes van Luyn (1925) weigerden in 1949 respectievelijk 1946 om principiële redenen om mee te doen aan de “vuile oorlog”. Maassen werd veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf en uitsluiting van het kiesrecht. Van Luyn werd veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf. Waren er tijdens de Decembermoorden soldaten die weigerden om mee te doen aan de moordpartij? En zo ja, wat is er met hen gebeurd?

  In 1971 vond in Nederland een wetswijziging plaats waardoor oorlogsmisdaden niet langer kunnen verjaren. Uitdrukkelijk werd in de wet opgenomen dat dit niet geldt voor Nederlandse oorlogsmisdaden begaan in Indonesië tussen 1945-1950. Waarom kon deze amnestiewet gewoon door het Nederlandse parlement worden aangenomen?

  en nu sluit de DEN HAAG dosier m.b.t jaren 80 voor 60 jaar

  Ray ga lezen en als je heb begrepen waar over het onderwerp gaat dan pas schrijven anders zeg het weer iets over je zelf. succes in 2013


  Maak melding

 70. De vraag waarvoor de VHP zich gesteld ziet is, hoe kunnen zij de verkiezingen van 2015 naar hun hand zetten. Voorwaar een lastige klus als ik zie dat de Abop en PL trouw hebben gezworen aan de NDP en tot overmaat van ramp, gaat een Dilip Sardjoe zich ook aansluiten bij deze club.
  De VHP moet nu wel beseffen dat het volk wel gevoelig is voor macho´s met een duister verleden en niet zit te wachten op mensen als Santhoki, dit ondanks hun charisma en onbesproken gedrag.
  ´Geef het volk brood en spelen´, deze uitspraak is hedentendage nog springlevend en het volk van Suriname is in sterk moreel verval geraakt. De VHP zal een andere meer effectievere politieke strategie moeten bedenken aangezien zij de enige oppositie partij zijn die een tegenwicht kunnen bieden.


  Maak melding

 71. Santokhi is een politievrouw en dat werk moet zij ook blijven. De politiek is niet geschikt voor een she-man als Santhoki.De politiek moet je overlaten aan mannen


  Maak melding

 72. Beste meneer Santoki,
  uw verhaal klopt. Maar wijkt niet af wat tijdens het bewind van de VHP is gebeurd. Dit is wat ik de Surinaamse ziekte noem. Iedreen die aan het bewind is verrijkt zichzelf en z’n familie. Zo is het tropisch woud al verkwanseld voor enkele US dollars…aan Brunswijk. Het Surinaamse volk , dat al niet zo slim is, is het slachtoffer nog enkelen die in Holland hebben gestudeerd. Het wordt tijd dat de echte Surinamers, die in Suriname geschoold en opgeleid zijn op staan en het heft in eigen handen nemen….opo kondre mang oen opo…kom voor je eigen grond op en laat je niet voor de gek houden door de ex-hollanders….die willen maar hun eigen zak vullen…allemaal..creool, javaan, djoeka, hindoestaan..chinees en indiaan…sta op voor je eigen land en volk en voer een eenheidspolitiek..los van etniciteit …wel op basis van landsbelang. De Santoki’s, Mungra’s, Ventiaans, Bouters’s, Sardjoe’s, Brunswijks’s, Pengel’s, Arron”s, en andere bekende families en de zijnen hebben het land al onderling verdeeld of verkocht….God zijt met ons Suriname..of is het toch was…


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.