Bouterse: Niemand verkoopt ons nog knollen voor citroenen

129

PARAMARIBO, 30 dec – “Niemand kan ons nog knollen voor citroenen verkopen.” Dit is volgens president Desiré Bouterse het verschil met de overeenkomst die de vorige regering sloot met Iamgold. “Ik heb allerlei mensen allerlei dingen horen zeggen. De vorige regering had een deal van vijf procent en daarna was het wachten, de maatschappij doet maar”, zei Bouterse tijdens de eindejaarsbijeenkomst van zijn politieke partij NDP.

“Wij zeggen, we willen medeverantwoordelijkheid. We hebben gezegd, we gaan ons inkopen voor dertig procent. Het heeft een aantal gevolgen, we zijn medeaandeelhouder en hebben medecontrole over productie en export. Het is dan niet meer wachten tot mensen je cijfers geven. Het gevolg is dat zestig procent uit de sector in Suriname blijft (inclusief belastingen, red.)”, zei Bouterse. “Het is een wezenlijk verschil met je handen ophouden en je door de ander laten vertellen wat die wil.”

Aan recente uitglijdpartijen werden maar weinig woorden gesleten. “Er worden fouten gemaakt die ons werk overschaduwen. We hebben in de coalitie en in de Mega Combinatie onze ups en downs gehad, het is goed dat deze dingen gebeuren, ze harden je en geven je inzicht om te zien of mensen begrijpen waar het om gaat.” Bouterse wil vooral de blijk vooruit richten. “Het is leuk als er economische groei is, maar we moeten erkennen dat er nog armoede is in dit land.”

129 REACTIES

 1. Bouterse verteld niet dat we eerst geld moeten lenen om mee te kunnen doen. Maar als de goudprijs instort dan?
  Heeft hij aan de risico’s gedacht? Heeft hij een risico analyse gedaan voordat hij dat besloot?
  Is Suriname er monetair er wel klaar voor om zo een prestige uitdaging te nemen?


  Maak melding

 2. Bouterse jij moet op een gegeven moment gaan in zien, dat jij als persoon, géén positieve(reputatie) uitstraling hebt om Suriname tot hogere hoogtes te brengen. Potentiële investeerders gaan weg blijven.

  Dan moet jij ruimte gaan maken, in het belang van Suriname. Denk hier over óók na !

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies (Veel wijsheid !!!)


  Maak melding

 3. Suriname met haar huidige regering Bouterse verdienen gezamenlijk een dikke pluim!

  Complimenten voor Suriname m.b.t. de overeenkomst met Iamgold, waaronder Suriname als medeaandeelhouder.

  Deze gemaakte deal is een hele goeie. Het gaat hierbij om miljarden amerikaanse dollars aan omzet op korte wel dan lange termijn. En als er vanuit deze benadering 60% steeds in Surinaamse handen blijft volgens de berekeningen, dan is het een zeer goede overeenkomst. Dus op elke gerealiseerde miljard, blijft er direct en/of indirect 600 miljoen amerikaanse dollars over of hangen in en voor Suriname.

  De voordelen van de werkgelegenheid die ermee gepaard gaan in Suriname vallen kennelijk niet onder die 60% als geheel. In dat geval is het een nog groter voordeel voor het land.

  Bouterse’s regering en hun onderhandelingsteam, verdienen een dikke pluim. De investering die Suriname moet plegen is dan ook dik en dik verantwoord op de korte en/of lange termijn. Het verdient zichzelf weliswaar terug. Goud is namelijk altijd een gewild product en dus wordt altijd zaken mee gedaan, handel mee gedreven.

  Eindelijk wordt er in gezien dat er op verantwoorde wijze dient te worden omgesprongen met de bodemschatten van het land Suriname.

  Goud bljft zijn waarde behouden zoals eerder verwoord en dient als mogelijk onderpand en als valuta bij internationale betalingen. Het is in principe sterker dan welke munt dan ook. Het heeft namelijk altijd waarde.

  Suriname haalt hier letterlijk nu haar geld/dollars of een steeds sterker wordende munt uit de grond.

  Dit gaat haast automatisch gepaard met versterking en steeds meer erkenning van de deze eigen Surinaamse munt/dollar en dus stabilisering van de Surinaamse economie.

  AUTHENTIEK en INTEGER!


  Maak melding

 4. Een bevolking die erom vraag om voorgelogen te worden moet morgen niet klagen.
  Ik ergens gelezen dat Dino het stokje gaat over nemen van zijn vader hahaha, somo,Brunsie en Bouta zijn drie criminelen die het stokje gaan over dragen aan die criminele zoon van Bouterse.
  Suriname waarheen??


  Maak melding

 5. Bouterse wil vooral de blijk vooruit richten..

  Natuurlijk hoor je hem niet praten over de fraude/ malversaties op zeer grote schaal binnen zijn partij.
  Door het bewust verzwijgen hiervan brengt hy het volk weer op een ander spoor dmv grootpraats, het is immers weer showtime..
  Je moet goed opletten wanneer het vuur aan zijn schenen wordt gelegd dan draait hy om het probleem heen (kan kan geen antwoord geven op vragen) en voert dan een zgn show op…
  De wolf blijft zich verrijken/liegen en bedriegen en inderdaad wat hy beaamt: Niemand verkoopt ons nog knollen voor citroenen. Hiervoor in de plaats strooit de wolf met zand in de ogen van het volk…


  Maak melding

 6. Ik wordt kotsmisselijk van Surinamers ughhh! Jullie zijn nooit tevreden!!
  Het is nooit goed genoeg, maar zelf doen jullie weinig voor her land.
  1heid zal er nooit onder dit volk zijn….. En jullie zijn lui!!! Mijn vrijheid van menings uiting ja, ga niet lopen schelden 😉


  Maak melding

 7. Baala’s en baalarina’s,

  op dit momentum van de geschiedenis praten over knollen[oude paarden] en lemmetjes is een achterhaalde zaak.Het land is van ons,het goud is van ons,wij zijn het die het uit de grond halen en dan moeten wij voor onze aandeel betalen aan buitenlandse maatschappijen omdat wij blij zijn dat ze het goud wegdragen.Er is grote vraag naar goud bewijst de roof op Curacao.Het zou beter zijn als wij de winning in eigen hand namen.In tijden van de 5% hadden wij geen keus.Maar nu puilt onze staatskas van het geld.En daarmee kunnen wij onze eigen goud bedrijf oprichten waarin alle baala’s en baalarina’s werk kunnen vinden en afstappen van de SRD 325,- STEUN VAN SOCIALE ZAKEN.Voor mijn part kunnen ze dan PIKIN SLEE tot hun hoofdstad maken en daar blijven.

  Cobie.


  Maak melding

 8. “Wij zeggen, we willen medeverantwoordelijkheid. We hebben gezegd, we gaan ons inkopen voor dertig procent. Het heeft een aantal gevolgen, we zijn medeaandeelhouder en hebben mede controle over productie en export. Het is dan niet meer wachten tot mensen je cijfers geven. Het gevolg is dat zestig procent uit de sector in Suriname blijft (inclusief belastingen, red.)”,

  ach ach ach,
  30% is net zo iets als ik mag erbij zitten en horen en luisteren maar mag niet eens mijn mening geven want democratische principes zeggen dat de meerderheid het voor het zeggen heeft en niet de minderheid.
  Wij zijn niet bezig op het politiek toneel van sranang brada wij zijn een wereldspeler en daarom moet jij je houden aan democratische principes.
  Je mag niet eens de directie aanwijzen laat staan de RVC


  Maak melding

 9. Wat Bouterse vertelt klinkt mooi, maar niemand hier op het forum (voor- en tegnstander) weet of het een goede overeenkomst is of niet, ik neem aan dat niemand de stukken heeft kunnen bestuderen, zelfs de ministers die hun goedkeuring moesten geven aan de overeenkomsten MOCHTEN ZE NIET EERST BESTUDEREN, ze moesten als idioten gewoon blindelings tekenen (hun duimafdruk was toepasselijker geweest). Gezien de prestaties die deze regering geleverd heeft m.b.t. de landsbegroting, die na indiening direct weer moest worden ingetrokken, vanwege de vele fouten die erin zaten, geeft me geen gerust gevoel. De afzonderlijke begrotingen van alle ministeries waren stuk voor stuk ook een puinhoop, de aanvullende bedragen die men moest opbrengen liepen de spuigaten uit, m.a.w. ook deze afzonderlijke begrotingen getuigen niet van een heldere, goed doordachte toekomstvisie. Ik zal daarom rustig afwachten, over een paar jaar zal ik wel merken of Suriname er beter vanaf is in vergelijking met de vorige overeenkomst.


  Maak melding

 10. Eey DADA bosi brasa baja wij zijn mede-eigenaar!!

  we zijn medeaandeelhouder en hebben medecontrole over productie en export!!!

  ,,..en dus mede verantwoordelijk voor het reilen & zeilen, van research/onderhoud/inkoop/personeel en alles wat erbij komt kijken, t/m een pen & postzegel!!

  in goede tijden ga jij “plukken”, als echter periode van “droogte” aanbreekt dan moet jij “meebloeden”, dit heet solvabiliteit!!!

  da ju klari, dan gaat die Multi-Nat. zeggen;
  jij hebt geinvesteerd een gulden, maar nu koop ik jou op voor een KOE-WARTJE!

  en dit DADA heet:

  🙂 knollen voor citroenen kopen 🙂


  Maak melding

 11. Er mag door de redimusus geklaagd worden over su en bevolking en regering(bouterse),pres bouterse is op de goede weg en die trein zal verder vooruit komen en wel op eigen krachten.
  Dat er nog armoede in het land is wil niet zeggen dat het niet opgelost kan worden”suriname is in een opbouw fase en doet zijn opbouw staps en niet gehaast.
  tot nu toe is inderdaad bouterse het beste wat su is overkomen en dat het ook zo mag blijven.

  Bouterse,koni nanga krakti


  Maak melding

 12. Eén ding kan met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid gezegd worde,is dat de overeenkomst met de goudmaatschappijen een addertje onder het gras heeft.Was het een clean stuk dan zou Limbo dit volk het telkens onder de neus wrijven.Al was het maar om El Vene te sarren.

  Cobie.


  Maak melding

 13. Eén ding kan met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid gezegd worden,is dat de overeenkomst met de goudmaatschappijen een addertje onder het gras heeft.Was het een clean stuk dan zou Limbo dit volk het telkens onder de neus wrijven.Al was het maar om El Vene te sarren.

  Cobie.


  Maak melding

 14. LADIES AND GENTS, WE ARE PROUDLY ANNOUNCE YOU THE UNFORGETABLE AND LEGENDARY PRESIDENT OF
  THE UNITED SURINAME ALLIANCE (usa)EXCELLENCE
  DESIRÈ BOUTERSE COMMANDER IN CHIEF AND LEADER OF
  THE INCREDIBLE HARDWORKING COALITION.

  WELCOME 2013. MUCH OF RESPECT TO ALL OF THE NDP CREW AND SYMPATHISANTS.


  Maak melding

 15. @GMAP
  KEREL BEN JE EINDELIJK UIT DE SCHOORSTEEN GERED WAARIN JE VASTZAT. TUURLIJK SPUGEN JULLIE RAYKOOSHENKGMAP NIET IN HET GLAS WAARUIT JULLIE WWÈRS DRINKEN.


  Maak melding

 16. http://www.starnieuws.com.
  Het verschil is dat je minder kan kopen met je geld.
  De politieke misleiding viert de dagen hoogtij. in de diverse krantenberichten en televisieprogramma’s worden de burgers gebombeld met propagandaboodaschappen over hoe goed die criminele regering van bouterse het doet.
  leest u dit verder hoe de bevolking word dom gehouden door Bouterse en zijn goebbels praktijk Nazi propaganda.


  Maak melding

 17. Eten jullie die K.A van Bouterse lekker op want hij schijt dsgelijks op je kop.
  De revolutie kinderen zijn apathisch,dom,achterlijk,onwetend en slaafs, onderdanig.
  Wie opkijkt tegen een massamoordenaar,crimineel en de vernietiger van zijn land is maar mening dommer dan de achterkant van varkens.
  AUB.


  Maak melding

 18. het is zo erg met die redimusus dat zij proberen om die rechtgearde suri’s tegen elkaar op te zetten om een verdeel en heers situatie te crieeren.

  REDIMUSUS,WIJ HEBBEN JULLIE DOOR.


  Maak melding

 19. gaymap

  blijf jij maar in jou kleine hoekje met jou geklaag,de mensen die deze forum bezoeken beginnen jou door te krijgen en reageren niet meer op jou reactie,”een goede raad,;dat jij stommer als varkens stront ben is jou ziekte en jou gepraat over BOUTERSE is een persoonlijk syndroom,laat jou na kijken.


  Maak melding

 20. Sra,

  Je hebt helemaal niks door want jij bent precies één van die domme, apatische, achterlijke, onwetende, slaafse en onderdanige (Quote GMAP) figuren die elke dag de KA van DiDiBri Bouta eet zonder ook maak één kritische vraag te stellen. Jij hebt het over redi moesoes maar je hebt helmaal niet door dat de goortste redi moesoe in het kabinet van de president huist: DiDiBri Bouta. Zijn kleur heeft hij mee. Zijn ziel is al verkocht: aan de duivel. En jij danst en feest want het gaat goed zo. Inderdaad, dan ben je werkelijk gevuld met de KA van DiDiBri Bouta.


  Maak melding

 21. Eey sra fawaka baja???

  lekker gister genoten van Ocer-Sardien???

  kijk maar,..;

  dilip zegt; a boi doro 🙂

  Somo zegt; ik wil sterven voor ndp 🙂

  maar het sausje van de avond kwam van Bokito Brunsi 🙂

  Wij Gaan Aanblijven Tot 2045 🙂

  sra…kijk uit voor apen 🙂


  Maak melding

 22. Bifa

  Jou naam komt overeen met beffen.
  Jij mag ook schelden en klagen wat jij wil,dat doet niet zeer,wat jij niet begrijpt en nooit zal begrijpen is dat er nu strakke onderhandelingen plaats vinden waar ook het bevolking aan deelneemt,er worden openlijk gesprekken gevoerd en niks achter gesloten deuren dus weet wat jij zegt.
  ik noem jou een dwaze blinde koe die niet in su woont of geboren is maar wel de grootste smoel opzet om gelijk te krijgen,”jij woont niet met Bouterse in een huis om te weten wat hij doet,jij heb jou nooit tussen zijn partij bewogen om te weten wat voor plannen zij hebben maar jij zit in nedland te oordelen over iemand die jij niet ken,;”en dan noem jij Bouterse een redimusu,;neen,jij bent die redimusu


  Maak melding

 23. ik zeg eerst zien dan geloven..

  eerst de papieren waarop getekend is gezien te hebben dan conclusie trekken..

  aan brinsie wil ik vragen,of hij tot het jaar 2045 aldaar blijft zitten..,

  hoe oud is hij dan,weet hij wanneer hij geboren is of slecht één data in zijn paspoort

  misschien kan hij dan een eeerst buitenlandse reis maken

  veel succes


  Maak melding

 24. Bouta je heb geluk met de economie een groei die heeft tijdens front regering plaats gevonden, dus wees dankbaar anders had je wel een kat in een zak gekocht


  Maak melding

 25. Sra jij bent zeker GEEN rechtgeaarde Surinamer maar een zachtboerende kaalkontige warhoofd baviaan die anderen graag napraat…..
  zoals broeder GMAP altijd schrijft:Dong Boerikie…
  Je bent nooit te oud om te leren mie boi, ga skoro noso joe o tang dong..


  Maak melding

 26. Ach ja jij bent een dom zielig mannetje die hulp nodig heeft.
  ik heb medelijden met jou, iemand die gaat geloven in zijn eigen leugens en bedrog is naar mijn mening geestelijk niet in orde, in wens jou veel succes met jou deelneming aan de onderhandeling, jij denkt dat wij op mars wonen.
  Een leugenaar moet beschikken over een goed stel hersens en dat is juist de manco bij die paarse ezels.


  Maak melding

 27. roy,ray

  als ik eens met iemand ben dan laat ik het ook merken,en dat noem jij napraten,”iets wat jij zelf doet en vaak doet daar geef je mij de schuld van”wie is nu dom jij of ik.
  jij kan niet eens het su taal goed schrijven en dan zeg je dat ik naar school moet gaan.

  aj boj na kronto ede fu ju no abi watra moro.


  Maak melding

 28. ACH BOUTA je bent de grootste citroenen en knollen verkoper van Suriname!!
  Hoe anders heb jij je AMNESTIE dan gekocht??!!
  Precies door het verkopen van CITROENEN EN KNOLLEN!!


  Maak melding

 29. Roy
  dan is jou maatje gaymap ook een naprater,wat zeg jij daarvan?

  gaymap
  ik vind jou reactie zeer zwak,heb jij niks beters te verkondigen.

  henk molenaar
  jij vind het leuk om je tussen surinamers te begeven om ook een beetje mee te kunnen lullen,maar voor jou is het al laat omdat jij er nooit en ook nooit erbij zal horen.


  Maak melding

 30. De wereld is bezig zich te herstellen van de vele moordenaars die voor eigen belang honderden en zelfs duizenden of miljoenen heeft getroffen (dood gemarteld,verdwijningen van vrouwen kinderen,tegenstanders van de dictators die niet meer konden aanzien van de vele leed die er wordt gebracht van Totalitaire regims als Bouterse in Suriname die we zeker kunnen tellen dat hij ca 400 mensen heeft laten vermoorden enof zelfs eigenhandig handelingen heeft gepleegd,de verantwoordelijkheid op zich heeft genomen en nu weer worst ,zoals hij steld een gouden toekomst ,aan het volk voorhoud en handjevol dat meegeniet hem ondersteunen.Wel komt tijd komt raad want zijn eigen strijdmakkers en vrienden die wat meer op de voorgrond trad de dood heeft ingejaagd—Roy Horb.En hijzelf gaat niet eronderuit voor de WET van de Karma en zal zeker moeten boeten en vele generaties na hem.Zijn Goeroe ondergaat de WET van de Karma en DiDiBri is al letterlijk half blind.Figuurlijk maakt hij het volk blind .Men wil niet inzien dat Hij en de zijnen om hem heen het volk naar de BLACH HOLE toeloost.


  Maak melding

 31. @SRA
  Och,kan je ons de diploma’s van je baasje tonen dan ,want om een president van een land genoemd te worden of te zijn moet je diploma’s kunnen aantonen !
  Heeft de pseudo presidentje van je een behoorlijke opleiding genoten dan!?
  Het enige dat hij voor mekaar heeft gekregen is zijn AMNESTIE!!En we hoeven je toch niet nog een keertje te komen uitleggen waarom hij Amnestie heeft gehosseld?!!

  En please kom geen minnetje plaatsen maar kopies van diploma’s okay!


  Maak melding

 32. Sra,

  Jouw naam komt overeen met poep. De poep die DiDiBri Bouta in je kop stopt. Aan mijn naam kan je tenminste nog genot ontlenen, maar aan de poep die jij in je hoofd hebt echt niet hoor (A tingiiiiiiiii).

  Een grote smoel opzetten om gelijk te krijgen hoef ik niet. Ik heb niet de wijsheid in pacht en ik weet niet alles. Wat ik wel weet is het verschil tussen goed en kwaad. Moorden, coups plegen, bedreigen, drugs verhandelen en allerlei andere duivelse activiteiten doe ik niet. Jouw DiDiBri Bouta die jij zo adoreert wel. Dat is het grote verschil tussen mij en jou. Ik volg God en zijn enig geboren zoon Jezus. Jij volgt een menselijke duivel: DiDiBri Bouta. Dit betekent voor mij dat je poep in je hoofd hebt of je bent blind en dwaas.

  En nog even dit: een koe ben ik niet, maar wellicht je moeder of je vader. Zo niet, kijk dan even verder in je familie of die paarse randdebielen waarmee je optrekt. Je zal er zeker eentje tegen komen. A tang so.


  Maak melding

 33. Wat ik opvallend vind aan deze hele gebeuren is dat ocer het parlement is geworden, zo is het makkelijk om president te spelen, je roept een aantal ezels en varkens bij elkaar en je verteld ze wat ze willen horen onder het genot van eten drinken en muziek. in het parlement kan didibri niet komen want daar wordt hij onder vuur genomen, Bouterse geeft aan dat ka heeft met de gekozen volksvertegrnwoordigers.Dictatuur!


  Maak melding

 34. DE gehele NDP kudde zijn knollen en citroenen verkopers van Suriname!!

  En ze denken dat ze de beste wapen in huis hebben …DE RODE MINNETJES MANNEN!!
  Whahaaaaaaaa….
  Hai boi ze zijn zo bezig met het verkopen van hun knollen en citroenen dat ze niet opmerken hoe zeer ze zich belachelijk maken keer op keer!!


  Maak melding

 35. Whahahaaaaa…haaaahhh

  Baasje pronkt met AMNESTIE en zijn kudde pronkt met DE RODE MINNETJES MANNEN…..
  Wat is het negatieve toch eerlijk verdeeld bij de ndp kudde!!

  Amnestie + rodeminnetjes = NEGATIEF.


  Maak melding

 36. ray
  copy van mijn of bouta diploma’s is voor jou van geen belang,en amnestie is door een van jou eu baasje uitgevonden om hun misdaden te rechtvaardigen,dus voordat jij naar bouterse kijkt en oordeel doe dat eerst bij jou baasje nedland.
  ray – of + intreseert mij niet,ik bezoek deze forum niet om die reden,;jij wel anders zou jij je er niks van aantrekken,toch ray?


  Maak melding

 37. Off-topic.
  Slordige fout REDAKTIE!!

  U SCHRIJFT:”Bouterse wil vooral de blijk vooruit richten”.

  OF HET MOET met een zeer onwaarschijnlijk kleine kans EEN UITDRUKKING ZIJN WAARVAN IK NOG NOOIT GEHOORD HEB!


  Maak melding

 38. @GMAP
  Ik ergens gelezen dat Dino het stokje gaat over nemen van zijn vader=

  Dit is geen grap.
  Dit heeft hij zelf tijdens een interview gezegd!
  Vergis je niet!


  Maak melding

 39. Ziet meneer Parmessar niet in dat er bepaalde groepen bezig zijn die andere groepen zoals de hindostanen die de grootste groep Surinamers vormen van Hindostaanse afkomst te verneren en wat zij in jaren hebben opgbouwt af te breken en een nieuwe orde willen gan stichten met Rovers moordenaars en al dat zsoort gepuis die de daglicht niet kan verdragen.Na zonde komt zondvloed ,weer zondvloed en dan weer zondvloed over Suriname en wie profiteerd,,,,,,,kij maar naar Abrakadara.Zijn hele familie is ondernemer geworden en hij zelf is couppleger geweest en zich heeft gehouden aan drugsgerelateerde zaken heft meegedaann ook nog zoals velen nu gronden verkoopt,afpakt.goudconcessies heeft en afpakt met kornuiten als Boerenveen..veroordeeld inde VS voor Drugs.Neede als verkrachter, en noerm maar op.De hele leiding in het land die de macht uitmakenb zijn stuk voor stuk boeven,moordenaar,drugdealers verkrachters….Somo toch ook.Wel Meneer parmessar…watch out… jou tijd komt nog.


  Maak melding

 40. sra…ik weet dat jij moet doorstaan een aanval Noordzee,…maar ik deze bombardementen ben ik jou schuilkelder…

  ik ga jou schermen/beschermen & bevruchten???

  wil jij de moeder zijn van onze “aapjes”

  🙂


  Maak melding

 41. Het Korps Rode Mutsen is weer bezig Surinamers en Suriname naar beneden te halen pfffffff. Die figuren gunnen het land en de mensen helemaal niks. Of het goed gaat of niet ze zullen altijd hun gal spugen de zure azijnpissers


  Maak melding

 42. @SRA

  Had ik altijd geweten!
  Je baasje is PSEUDO -PRESIDENTJE VAN HET NDP VOLK ALLEEN!!
  Diploma’s en kennis dat ontbreekt bij jullie!!
  Hij heeft geen EENTJE ,toch SRA!!?
  Geen enkele diploma bezit je baasje is dat niet zo?!
  Wist je dan niet dat een president van welk land dan ook zijn schoolopleiding bekend maakt en diploma’s moet aantonen wil hij serieus bij het volk overkomen!!??
  Als jij ergens gaat solliciteren is het eerste wat gevraagd wordt ..JE DIPLOMA,SCHOOLOPLEIDING!!

  Om een PSEUDO PRESIDENTJE TE WORDEN HEB je niet veel nodig!
  Een handje vol landverraders en een handje vol meelopers zoals jij en je ndp kudde hier is voldoende!!En o ja Amnestie!!
  PSEUDO PRESIDENT met Amnestie!!
  Twee begrippen die alleen maar verdoemenis betekenen voor land en volk!
  En nu moet jij niet gaan denken dat al het blah blah die jij hier schrijft wel zin maken?!
  Het is alleen maar rommel die jij schrijft!!
  En bovendien geen enkele ‘baasje ‘ van mij loopt rond met Amnestie!!
  Het is jouw baasje alleen die ermee rondloopt als of het een trofee is!!

  Jij komt hier alleen maar om je baasje te verdedigen en zijn Amnestie goedpraten!
  Heb jij zijn diploma’s gezien dan!?
  BEWIJS MIJ DAT HIJ GESCHOOLD IS!!
  Deze bewijzen heb je natuurlijk niet omdat je baasje een ONGESCHOOLDE IS!!


  Maak melding

 43. @sra
  Eerst had jij het over sabrafefe,nu heb jij het over beffen.Dit kan je wel goed,maar wanneer men jou vraagt naar jouw hoogst genoten opleidingen DAN BEN JE IN ÉÉN KEER WEG!!JE VLUCHT!

  VERTEL ONS NU WAT OVER JE OPLEIDING.
  Vertel ons niet over jouw lezingen;we weten al hoe het daarmee zit!
  WAAR HEB JE DIE GENOTEN?
  WELK VAK?
  WANNEER?

  We wachten met smart!! 😀 😀 😀


  Maak melding

 44. @Medusa

  Hij,SRA, heeft diploma’s in BEFFEN en SABRAFEFE(het zal wel niet iets goeds zijn).En is CUM LAUDE geslaagd nog erbij!
  Een behoorlijke diploma bezit hij eenmaal niet.


  Maak melding

 45. Ik geloof de ‘democratisch’ gekozen president van SU wel als hij beweert “niemand kan mij knollen voor citroenen verkopen”. Want hij is daar zelf het meest in bedreven, dus spreekt hij uit eigen ervaring. In SU is hij de kampioen van knollen voor citroen verkopen aan het volk!
  Neem bijvoorbeeld de verkiezingen van 2010, door zijn innemende propaganda, smijten met njang dringi presirie van sponsors en leugenachtige beloftes is het hem gelukt om veel jongeren knollen voor citroenen te verkopen.
  Een ander voorbeeld, door knollen voor citroenen te verkopen aan Somo, Brunsie is het hem gelukt om de Amnestywet er door heen te krijgen.
  En nu probeert hij opnieuw het volk knollen voor citroenen te verkopen door te beweren dat zijn boevenpact het beter doet dan de vorige regering.
  Dus wie is in SU het beste in het verkopen van knollen voor citroenen?
  Ja, goed antwoord: de heer de president Bouta himself !


  Maak melding

 46. Aahhh….surinamers spijbelden tijdens
  -geschiedenisles
  -politieke historie
  -economie les.

  Gilmore ….je professionaliteit heb je verkocht aan je sekteleider.
  Let op 2013.


  Maak melding

 47. Heeft perssonlijk Daal zijn penis afgesneden in zijn mond gestopt ,gemarteld en doodgeschoten,en strijdmakker en lid van de NMR indertijd laten ophangen en beweert dat hij zichzelf heeft opgehangen aan een koort van onderbroek.Er moet ook eens een onderzoek plaatsvinden hoe MPer latjman,in opdracht van bonsen daar geweest, werd vermoord tijdens Binnenlandse oorlog,want zijn onthoofde lijk werd ergens in Moengo gevonden,en wie eis de dader//// Volgens velen Ronny Bruinswijk himsels,dus er kleft bloed aan een ieder dar in de tot,daarnaast verkrachters,drugsdealers,apenhandelaars,mensensmokkelaars trouwens alle negatieve gewoontes bezitten zij,en dan LEIDERSVAN WIe in elk geval niet van mij.


  Maak melding

 48. Doe mij maar een lemmetje meneer de President, een swa watra, ai doe saw mang doe, oen dape, jullie bepalen, daar, er is zeker armoede, en boeng foeroe, dat gaat nog erger worden.


  Maak melding

 49. Valt nog mee dat hij niet gezegt heeft van we laten ons geen citroenen voor knollen verkopen, zoals hij afgelopen week in een andere toespraak zei van als het niet uit de breedte komt, dan moet het uit de lengte komen, terwijl het moet zijn van komt het niet uit de lengte, dan gaat het uit de breedte moeten komen, maar als je nl. niet geschoold bent val je vanzelf regelmatig door de mand, en veel van dat ongeschoolde spul lopen nog steeds achter deze moordenaar aan, dat was weer duidelijk zichtbaar gisterenavond op de berm, waar deze analfabeten een bordje eten kregen en een drankje konden nuttigen, en straks bij de nieuwe verkiezingen mogen ze weer op kosten van de belastingbetaler op de berm een bordje eten en een drankje komen halen, om weer hun stem op deze moordenaar uit te brengen, terwijl ze niet door hebben dat ze mede schuldig zijn, dat deze moordenaar hierdoor nog steeds straffeloos rond loopt, maar als je geen normen en waarden hebt meegekregen, dan weet je eigenlijk ook niet beter.


  Maak melding

 50. Wat een slappe geouwehoer hier op dit redimoesoe hangplek.
  Gaan jullie iets nuttigs doen in de plaats van ouwehoeren dan kunnen jullie een respekt gaan verdienen.


  Maak melding

 51. Aahhh…de sekteleider heeft kerstkadootjes aan zij directe volgelingen uitgedeeld.
  Al die megagraaiers toch.Hoe kunnen jullie zo onbeschaamd graaien?
  Jaa…dat is minder erg dan die 15 inkepingen heh…in vergelijking daarmee zijn jullie nog heiligen..


  Maak melding

 52. Proficiat Bouterse.
  Rest nog Suralco die hebben het nooit gemeend met het Surinaamse volk.Als ze willen vertrekken laat ze opdonderen.Deze witten hebben nooit het vooruitgang van het land gewild.Ze hebben nooit toegelaten dat je een stukje aluminium in Suriname kon kopen.Als je je verstand gebruikt dan weetje waarom.Maar het zelfde Su.aluminium was in elk wit land te koop.
  Dat het nu nog niet door dringt bij de NPSers is mij een raadsel.Zijn ze echt zo dom dat ze niet inzien wat de witte masra met hun doet.
  Het zelfde geld voor ontwikkeling hulp.Deze hulp is om je uit te kleden niet alleen je geld maar ook je ziel.V.B.Dijk verhoging Su. krijgt 30 miljoen van NED. [alle zwarten blij].Opdracht wordt uitgevoerd door Ned. bedrijf een Su. bedrijf komt niet van pas.
  Al het meer werk gaat naar deze bedrijf en dat zijn wat miljoenen.Het bedrijf krijgt grond onder de voeten in Su. en hierdoor worden alle civiele Su.bedrijven onder de voet gelopen.Kennis blijft in handen van de witten en de zwarten blijven met lege handen zitten.Onze kinderen die Ir. afgestudeerd zijn doen nooit de praktijk ervaring die onontbeerlijk is voor het land.


  Maak melding

 53. Hij maakt het heel mooi met zijn 60% na optelling van de belasting,bij de vorige regering was het dus 41%,maar bouta heeft het tegen zijn aanhangers altijd over 5% gehad.dus wie houd wie voor de gek?
  Voor die 19% moeten we 400.000.000 usd betalen.
  Dus wie verkoopt wie knollen voor citroenen?


  Maak melding

 54. GMAP

  http://www.starnieuws.com.
  Het verschil is dat je minder kan kopen met je geld.
  De politieke misleiding viert de dagen hoogtij. in de diverse krantenberichten en televisieprogramma’s worden de burgers gebombeld met propagandaboodaschappen over hoe goed die criminele regering van bouterse het doet.
  leest u dit verder hoe de bevolking word dom gehouden door Bouterse en zijn goebbels praktijk Nazi propaganda.
  men van coblijn: konden die seniore burgers genoege kopen toen u naar de begrafenis van uw familielid ging en vroeg of zij u een glaasje pils wilde inschenken? en zo geefs als de seniore burgers waren naar u toe hebben zij u ook ingeschonken, en fa ju no ab jeje dan ju drin a biri tu!!! foei toch van coblijn vz van de afdeling paramaribo van de nps


  Maak melding

 55. Citroenen + knollen = rode minnetjesmannen= NDP

  whahaaahhhaaaaaaa….
  Jezus Christus,
  De minnetjes worden geplaatst alsof hun leven ervan afhangen…..

  Hahahaaaaaaahaaaa….


  Maak melding

 56. =Bouterse moet zich diep schamen om zo iets te verkondigen aan het volk.

  =Je kunt dit alleen doen als je transparant bent, en dat is de NDP helemaal niet en vooral Bouterse ook niet.

  =In een beschaafd land praat men over alles en men komt met bewijsstukken, waar blijft die van Bouterse????


  Maak melding

 57. =NOGMAALS NDP’ERS

  =Dit is een stukje informatie van een ander. Wie weet er iets over??

  Zelfbeschikkingsrecht (Srefidensi) van Suriname is in handen van niet-consciëntieuze volksvertegenwoordigers. Meer weten: http://www.suparr.com Waarom Srefidensi een farce is? Welnu, omdat regering Bouterse-Ameerali miljarden aan staatsinkomsten verzwijgt.

  Voorbeeld (zie http://www.suparr.com: regering verzwijgt miljarden):

  Staatsolie beweert dat in 2011 het dividend voor de staat ruim SRD 483 miljoen is (Staatsolie Magazine Juni 2012).

  De regering beweert dat dit ruim SRD 388 miljoen is geweest (zie Financiële Nota 2013, 27 september2012, blz 18).

  Een verzwijging van ruim SRD 94 miljoen.

  Waar is het geld? Waarom heeft voltallige DNA dit feit afgelopen twee weken verzwegen gegeven het feit dat ze sindsdien toegang hebben tot mijn onderzoeksmateriaal?

  Wat is een leugen en wat is een feit? Wie is de bedrieger?


  Maak melding

 58. Bouterse heeft het Surinaamse volk tijdens de verkiezing van 2010 misleid met loze beloften?
  Hij zei dat de gouddeal van Vene alleen 5% opbracht voor de staat en nu zegt hij dat het 45% opbrengt.
  Die van hem is nog niet getekend en goedgekeurd
  door de DNA, maar de onderhandelaar heeft hij wel beloont met 600000 ha. concessie en een directeurspost bij staatsolie.
  Wat gebeurd er als de goudprijs nu daalt of als dit niet goedgekeurd wordt in de DNA.


  Maak melding

 59. =Een stukje tekst van Bouterse?

  =IN WIENS HANDEN ZAL AL DAT GELD BLIJVEN HANGEN MESEN?????

  “Meneer Brunswijk, je zal dan ook je goud hier moeten raffineren om het aan de beurs in Amerika te kunnen verkopen”, zei Bouterse tegen coalitiepartner Ronnie Brunswijk die actief is in de goudsector. De president merkte op dat het goud wordt weggebracht door Iamgold om het in het buitenland te raffineren. “Ik ben niet klaar met de multinationals. Zij zullen het goud hier moeten raffineren”, zei Bouterse.


  Maak melding

 60. Waar zijn ,voedselschuur,overflyers,18000 onigen,diepzeehaven,etc. maar de beloofe voolkswelvaart,en dan nog grote mond opzetten en ,o ja Sociaal contrackt met het volk.


  Maak melding

 61. Bouterse laat zijn volk 400 miljoen us dollar betalen voor een aandeel van 34 procent in WAT?

  Wat een joker.

  Ik reken op 20 minnetjes door de Paarse Plusjes Brigade binnen 10 minuten.

  U tijd gaat NU in


  Maak melding

 62. Wat er in godsnaam voor nodig om het volk van Suriname de straat op te krijgen om te protesteren tegen de uitverkoop en verdeling van hun land.

  Heeft dit volk geen eergevoel en gevoel voor rechtvaardigheid?????


  Maak melding

 63. Duidelijke taal van leider Bouterse. Zijn regering is thans de goudblunders van Venetiaan en zijn NieuwFront-partners aan het repareren.De wereld moet weten dat de NieuwFront regering Suriname voor een appeltje en een ei verkocht heeft aan de goudmaatschappijen. Suriname had helemaal geen controle op de werkelijke productie en de werkelijke export van goud naar het buitenland. Men moest vertrouwen op de informatie van de witte man met zijn ijzige blauwe ogen.


  Maak melding

 64. Zondag 30 december 2012 om 20:51 uur, door radjdjah
  was dat gestolen geld op Curacaou niet van medeeigenaar Dino en Bruinswijk?

  @radjdjah: Hierover gaat het bericht!!!

  Volgens Guyana komen op Curaçao gestolen 70 goudstaven uit Suriname

  in Internationaal, Nieuws, Surinaams
  De Douane van Curaçao bevestigt vandaag, 3 december 2012, dat het goudtransport dat afgelopen vrijdagochtend op Curaçao werd overvallen, legaal was. Vermoedelijk kwam het goud uit Suriname, zo laat de Guyanese overheid weten. Dit bericht het Nederlandse persbureau Novum.

  Volgens de douane was de lading goud donderdag al via elektronische weg ingeklaard. Het schip, de ‘Summer Bliss’, moest toen nog binnenkomen.

  Op spectaculaire wijze werd een goudtransport in de haven van Willemstad overvallen. De overvallers wisten 70 goudstaven met een gewicht van 216 kilo buit te maken. Het goud heeft een waarde van negen miljoen euro. De lading was in transit met bestemming Miami.

  Waar het vandaan komt is niet duidelijk. Aanvankelijk werd gemeld dat zowel het schip als de lading uit de Guyaanse hoofdstad Georgetown kwam. De Guyaanse minister van natuurlijke hulpbronnen Robert Persaud zegt op de nieuwssite demerarawaves.com dat het goud vermoedelijk uit Suriname komt.

  Normaal gesproken worden bijzonder transporten voorzien van goede beveiliging. Waarom dat op Curaçao niet is gebeurd, wordt onderzocht. Op beelden van de bewakingscamera’s in de haven is te zien dat het schip onmiddellijk na binnenkomst werd overvallen.

  De overvallers droegen jacks met het woord ‘Police’ op de rug. Bewakers dachten dat het om douanemedewerkers ging en lieten hen door.

  Maar de BURGERS in SU. horen niets meer hierover.
  Ook worden geen vragen hierover gesteld door Carl Breeveld van DOE in het DNA.

  Zondag 30 december 2012 om 19:32 uur, door Ira
  =Een stukje tekst van Bouterse?

  @Ira: Dan is DADA & CO wel op de hoogte, wat er op 30/11/2012 gebeurd is te Curaçao.


  Maak melding

 65. Beste RobG.

  Heb jij soms een hekel aan de witte man met de ijzige blauwe ogen?

  Jij heb zeker meer vertrouwen in de reebruine ogen van moordenaar/drugscrimineel Bouterse: jou grote leider.


  Maak melding

 66. Het gaat helemaal niet goed met de participanten in het NieuwFront en haar meelopers.Het gaat stukken beter met de Suriname economie sedert de regering Bouterse in Suriname aan de macht is. De aanpak van de regering Bouterse maakt het NieuwFront en haar aanhangers tot eeuwige verliezers.


  Maak melding

 67. Henk Molenaar, ga terug naar je land met die gelul van je. Zeg al die rotzooi voor de Ndp-ers en ik ben benieuwd of je nog zo’n grote bek heeft!!

  NDP, daar leven we mee !!


  Maak melding

 68. Die domme NDPers denken nog steeds dat de heer Henk Molenaar een blanke Nederlander is.
  Snap je nu dat Bouterse hun alles wijs kan maken.Gewoon domme stemvee. Gewoon,.. geef ze een portie en een warme cola en ze stemmen voor je.


  Maak melding

 69. Ik heb nog liever met tien blanke Hollanders van doen die het goed voorhebben met Suriname en op allerlei manieren hun trouw en liefde aan Suriname betonen, dan aan één moorddadige Suri die moord, liegt en bedriegt om zijn eigenbelang en om mijn volk naar de verdoemenis te leiden. Luister naar Mandela, de grootste zwarte leider op deze aardbol, beste NDP4ever idioot: “ik zal strijden tegen blanke dictators en verkrachters van de democratie en ik zal strijden tegen zwarte dictators en verkrachters van de democratie (vrij vertaald). Bouterse is de grootste dictaror en verkrachter van de democratie in de geschiedenis van Suriname. Dat wil je niet zien of je ziet het en je net zo moorddadig en crimineel als hij.


  Maak melding

 70. 30% voor USD 400.000.000. En Dan heb je nog streeds niks, eerst didn’t de USD 400.000.000 terug verdiend te worden om Break Even te draaien. En wat is de terug verdientijd? En hoe zal SU de USD 400.000.000 vandaag halen wat ongeveer de helft is van de monetaire reserves?


  Maak melding

 71. Waar is het feestje hier is het feestje!!!!!

  Whahhhahahahahaha, wie luistert nog naar die criminele junkie so called pres van suri?

  Wij surined absoluut niet!

  Speel je pokoe en dans maar placebo ingie, biggest losert of the Century.

  Feit is dat:Jij Desiree whatever bou-ter-se wordt uitgekotst, braaksel, vergif, uitschot, meer stel je niet voor…

  Jij zal never nooit worden geaccepteerd, not in this lifetime.
  You belong in the gutter!


  Maak melding

 72. @ Henkie Molenaar,
  Je bent toch al meer dan een maand in SU, waarom ga jij niet de straat op?
  Op vakantie, maar je zit de hele dag op het forum, doe je nog iets leuks?
  Volgens mij zit je gewoon hier in Holland achter het geranium zonnepitten te kauwen!


  Maak melding

 73. @ makalele

  5% kost niks.
  30% KOST $400.000.0000. En Dan heb je nog steeds niks: geen controle EN geen winst. MAAR…..laten we eerst $400.000.000 bij een brengen. Te beginnen door de rijke NDP’ers, Somo en Brunswijk.


  Maak melding

 74. @Henk Molenaar,

  Henkie, ik en velen met mij verwachten ook in 2013 een vruchtbare bijdrage van jou.

  Goed uiteinde voor jou & gezinnetje.

  We gaan gewoon door in 2013!


  Maak melding

 75. De gegeven duidelijkheid is verhelderend maar nog niet volledig.
  De oude regering was voor Newmont geëindigd met een belang 15% en 53% van de revenuen die middels belastingen, fee en dividend in Suriname achter blijven.
  Na 2,5 jaar onderhandelen blijft nu maximaal 58% (dividend, fee en belastingen) achter in Suriname en neemt het aandeel toe tot 25%.
  Het is echter onduidelijk of de oude regering voor de 15% met kapitaal in moest komen. Wel is zeker dat voor de huidige deel (5% extra) ongeveer $ 200.000.000 geïnvesteerd moet worden. Als met deze $ 200.000.000 10% meer zeggenschap en 5% meer resultaat gekocht is zijn er echt knollen voor Citroenen gekocht.

  Het gaat echter niet om relatieve getallen (%) maar oom harde cijfers ($). Bij een dalende goudprijs is het relatieve voordeel als gevolg van de harde investeringen snel verdampt naar verlies.

  In de DNA zullen binnen kort de echte sommen gemaakt kunnen worden. Als er tegen over de 15% deelname van de de oude regering geen of geen substantiële inbreng van kapitaal stond was dat deal superieur. Dan wordt voor de speculatieve extra 5% heel veel betaald.

  IK ben benieuwd.


  Maak melding

 76. @Bouta,

  je bent een nobody.

  De WERELD tolereert maar ACCEPTEERT jou niet.
  Nu niet en nooit niet.

  Je hebt totaal geen stijl en je bent de meest waardeloze pres ooit in de geschiedenis van Suriname.

  Jij bouta vernietigd suri met je onwetend, ondeskundige criminele bende!
  Je zal nooit, never, nimmer, ooit voor vol worden gezien, behalve door het handjevol paarse bruine bone vreters.
  Een paarse druppel op aarde……

  Knoop dat in je verderfelijke oren.

  Stuk verdriet!!!!!!!!!!


  Maak melding

 77. De dag dat Bouta zijn laatste adem uitblaast zal ie zich realiseren wat voor een zielig leven die geleid heeft…moorden, plunderen, dealen…zo zielig!
  Na je dood zal Suriname feesten en dansen op je graf. Daarna pakken we alles terug wat ongeoorloofd toegeeigend is…
  A dej sa kong


  Maak melding

 78. In een wereldeconomie waar vele landen, ook samenwerkende landen zoals China, te maken hebben met een enorme crisis, vraag ik me af hoe het mogelijk is dat een klein land als Suriname hier geen last van heeft. Ik houd van me land, houdt mij ten goede, maar vraag me af wat er nog over is in de staatskas na welke regeerperiode dan ook.
  Ik vrees dat de zeepbel waarin men daar leeft, binnenkort gaat spatten, met alle nare gevolgen van dien. Ik hoop dat er reserves worden opgebouwd voor het volk!


  Maak melding

 79. Beste Esmerald,

  Morgen de vuurwerkshow kijken in de Keizerstraat.

  We blijven de corrupte bende die nu Suriname regeert bestrijden tot dat het land integere leiders heeft die niet hun zakken lopen de vullen maat het welzijn van de bevolking dient.

  Met schurken/misdadigers als Bouterse, Somo en Brunswijk is Suriname het lachertjw van Zuid Amerika,

  De deal met iangold is de doodsteek voor Suriname.

  Een half miljard dollar (!!!) betalen voor een aandeel van 30 procent is belachelijk,

  Bouterse denkt echt dat hij Superman is.


  Maak melding

 80. Pres DDB/Excellentie U werkt hard voor Uw volk.
  Alle kracht en power aan U.
  U heeft een heel goede job verricht in het voordeel van alle burgers in dit land.
  Surinamers zijn niet dom, maar wijs.


  Maak melding

 81. @Radjkoemar Rajaram

  dat is toch triest met je gesteld.Het lijkt alsof Sur in een roes is geraakt van onverschilligheid.Misschien gebruiken ze de nieuwe drug TIK.Maar zulk een apathie zie ik voor het eerst bij het volk en jij vindt die nietsnut van een pres.maar goed doen.Triest baala,heel triest.

  Cobie.


  Maak melding

 82. Beste Radjkoemar Rajaram:

  Het land wordt leeggeroofd door Bouterse en zijn corrupte vrienden en jij staat er bij te klappen. Hoe dom kan je zijn. Hebben Surinamers zoals jij dan totaal geen zelfrespect als hun land verandert in de ultieme bananenrepubliek.?


  Maak melding

 83. Nee natuurlijk niet, want jij verkoopt ze al knallen!

  De enige die beter van alle gesloten overeenkomsten wordt, zijn Bouterse en zijn vriendjes.

  Bouterse, je was niets, je bent niets en je wordt niets!

  Een oud gezegde luidt:

  Als je van NIETS, iets maakt, dan kent het iets zich zelve niet.


  Maak melding

 84. In de nieuwe goudcontracten die de regering heeft gesloten met multinationals Iamgold en Newmont is volgens informatie vastgelegd, dat de Surinaamse regering volledige inzage krijgt in de boekhouding van deze maatschappijen. Dit houdt in dat er van nu af aan weinig ruimte zal zijn voor gesjoemel, aangezien de Surinaamse regering totale inzage zal hebben in wat er
  wordt gemijnd en geëxploiteerd en wat er wordt geëxporteerd.
  Als aandeelhouder zal de Surinaamse regering volgens de nieuwe gouddeals direct betrokken zijn bij het administratieve gebeuren van deze bedrijven.

  Jaja zo lust ik ze rauw. Controle mag maar controle hoeft niet te leiden tot sanctie als er niet goed wordt gecontroleerd en gerapporteerd. Dan heeft controle door wie dan ook geen enkele nut,
  Dus de slager die zijn eigen vlees controleert zegt niets over niet geschikt zijn voor consumptie


  Maak melding

 85. @R.Rajaram

  Wat jij en de ndp kliekje wijs noemen ,noemen wij de rechtgeaarde surinamers DOM!

  Een crimineel met amnestie en titel als ‘psuedopresidentje’ belonen spreekt niet van WIJSHEID maar oersterke DOMHEID!
  Als een president met amnestie wijs te noemen zou zijn zou iedere land in de wereld een president hebben met amnestie!
  Zie je een ander land deze ‘wijze’
  filosofie van de ndpers overnemen?!
  NEEn Suriname is het enigste land in de wereld met zo iets treurigs!
  Ga je afvragen hoor Rajaram waarom slechts Suriname een pseudo presidentje heeft met amnestie in de wereld!!


  Maak melding

 86. geacht lijder van ,,hét land sme,,,

  met al die optimisme,is er ook een bissnisch plan om de opgesomde inkomsten bron te bestendigen voor de toekomst..

  is er een werkplan voor de jeugd de midden klasse de jonge ouderen..een toekomst visie,geen vis z.a. jou maat ronnie brunsie het zegd,hij houdt van kwikwie..

  maar echte visie met beleidt het land op te bouwen ,geen lucht kastelen..


  Maak melding

 87. Beste sur,

  Ik houd heel veel van mijn mooie,heerlijke zonnige liefde Multiculture land Suriname,maar als jullie als volwassen mensen zo door gaat met beledigen,schelden en allerlei rasictische uitlatingen blijven doen,houdt ik mijn hart vast, wanneer de bom gaat ontploffen, dan zijn wij nog heel ver van huis.
  Hopend dat wij wat respect en liefdevol voor mekaar zijn en samen met z’n allen ons mooie land Suriname naar een stabiele,sterke economische democratische staat van maken.

  God bless Sur.


  Maak melding

 88. De bovenstaande reacties van Surinamers op de huidige machthebbers in Suriname onderstreept de machteloosheid, woede en teleurstelling van vele Surinamers, die hun geboorteland een warm hart toedragen. De huidige machthebbers die een crimineel verleden hebben, schromen er niet voor het volk voor de gek te houden door te zeggen dat het volk een Gouden Tijdperk tegemoet gaat. De voorspellingen van Bouterse zijn nergens onderbouwd. Het doet mij denken aan de worst die de baas zijn hond voorhoudt. We zien dat zeer veel oprechte Surinamers geduld betrachten, geduld dat er ook aan dit tijdperk van de huidige machthebbers een einde zal komen. Terecht koestert men de verwachting dat er dan een onderzoek zal starten naar de afkomst van de bezittingen van de rijke Surinamers. Hoe komt het dat mensen als Brunswijk, Somohardjo, Ameer Ali, Bouterse en de hielen likkers vandaag de dag ( multi )miljonairs zijn, terwijl hardwerkende Surinamers, nog niet eens goed te eten hebben. Het onderzoek moet zich dan richten op niet alleen de bezittingen in Suriname, maar ook de buitenlandse bank tegoeden van deze bende. ( ook van families en vrienden ). Wat zegt u van de grootgrondbezitters? Een man die voor eigen gewin met alle winden mee waait is Dilip Sardjoe. Hoeveel orders en vergunningen moet hij nog binnenhalen? Wat een bende is het in Suriname. Maar er zijn ook positieve ontwikkelingen te bespeuren. Sommige Surinamers zijn vindingrijk. Nieuwe woorden als: pseudo-president, drugspresident en amnestie president kunnen aan het Woordenboek worden toegevoegd.


  Maak melding

 89. Er is er maar één die ons knollen voor citroenen verkoopt en dat ben JIJ, MENEER DE PRESIDENT. De pot verwijt de ketel. Jij verkoopt praatjes aan het arme volk en zij geloven daarin want ze hebben verder NIETS om in te geloven.


  Maak melding

 90. IK vindt dat het tijd word voor 100% die gasten lamgold hebben de investering al eruit

  En als Staatsolie de goud sector in gat dan blijf al het winst in SU


  Maak melding

 91. SRA,
  Ik heb niemand gouden bergen beloofd dus in mij hoeft niemand te geloven.
  En LOVE,
  waar zie jij vooruitgang voor jezelf en je familie? Kun je wat concreter zijn? ” ik zie vooruitgang” is een loze kreet, het zegt verder niets inhoudelijks.


  Maak melding

 92. Beste Esmerald: ik ben weer terug in kil Nederland maar ga snel weer naar Suriname.

  Ook in 2013 zal ik mijn bijdrage leveren om er voor te zorgen dat Suriname leiders krijgt die respect verdienen en geen plaatboeven die elkaars zakken lopen te vullen en het land leegroven.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.