Suriname haalt in 2012 twee keer één miljard

89

PARAMARIBO, 29 dec – 2012 gaat de Surinaamse geschiedenis in als meer dan alleen maar het jaar van de mega cadeautjes. Tot twee keer toe zijn nationaal unieke records gehaald. De nationale reserves bij de Centrale Bank van Suriname kwamen voor het eerst op één miljard dollar. En Staatsolie behaalde een bruto omzet van één miljard dollar.

“We are now a billion dollar company”, zegt Staatsolie-directeur Marc Waaldijk met gepaste trots. Als hij in 2013 afzwaait laat hij een bedrijf achter met enorme perspectieven. Het record zou als goed voorteken kunnen gelden. Misschien verklaart dat de hete adem van de aandeelhouder, de staat Suriname, in de nek. “De aandeelhouder ziet graag de productie omhoog gaan. We kunnen dat niet, maar zodra het kan, zullen we het doen”, zegt Waaldijk.

Om de productie van zestienduizend barrels per dag op te trekken, wordt nu naarstig naar meer bronnen gezocht. De aandeelhouder mag zich in elk geval verheugen op ruim driehonderd miljoen dollar. Het betreft niet alleen dividend, maar ook winstbelasting. Volgens Gilmore Hoefdraad, president van de Centrale Bank van Suriname, moet Suriname zijn economische koers aanhouden. Dankzij het strakke beleid kon dit jaar ruim honderd en negentig miljoen dollar worden toegevoegd aan de reserves.

89 REACTIES

 1. Dit is niet te danken aan de huidige regering! Je moet eeren, wie dé ere toe komt !!!

  Djago Djago…….Adhé Hé Kanoen………..

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies ( Veel Wijsheid !!!)


  Maak melding

 2. Op souperen dat ding mang.Miljard.miljard en ga maar door terwijl de bus houders nieteens betaald kunnen worden,school meubilair moet uit schenkingen komen,de boeren hun geld niet krijgen en momsi daar gebeten wordt!
  Verdeel het geld onder de occupanten zodat ze een perceel kunnen kopen.Vooral de djoeka van het perceel van de arme mevrouw van Meerzorg verwijderen.Dan komt het geld tenminste ten goede van enkelen van ons.

  Cobie.


  Maak melding

 3. Eey DADA mag ik ook delen in Uwer $$$-glorie????

  pasew rustig mang…het gaat om Bruto, na aftrek van alles en nog wat + factor risico en STAATS-STELEN is er sprake van maar een paar mlj,

  daarom zijn wij naarstig op zoek naar nwe bronnen en als wij die vinden naar ik hoop, pas dan zijn wij rijk en mag jij overlopen oke.

  ja maar Pres..maar in Coronie is het toko-toko olie, Para heeft luie-olie,Albina ontvlambare-olie en is Paramaribo een Smeer-olie!!!

  pasew…ik word strontziek van jou negativisme

  ja noh Pres,…en ik word strontziek van die Morjon-verhalen

  🙂 🙂


  Maak melding

 4. Mensen Lezen jullie goed wat er staat en Ik ga het dan vragen in 2013. Wat is er met die miljard dollard gebeurd. A tang so
  Ik weet het antwoordt. Al.In de zakken van marc waaldijk.
  Ik ben benieuwd, atang so


  Maak melding

 5. Het geld in nu al uitbesteed naar de grote zakken geloof me. Wat als de natuurlijke hulpbronnen op zijn over stel maar 50 jaar, wat gaan ze dan doen?
  Bedelen langs de waterkant/suriname rivier?
  Heeft men gedacht aan de toekomst om reserves op te bouwen?
  Of wil men de jeugd opzadelen met schulden?


  Maak melding

 6. wat ook zo mooi is, dat de so-call redi musus ALTIJD,IMMER schitteren in taal-gebruik!!!!

  geen kosi-kosi,..

  wij gaan ons niet verlagen naar *plein-taal*

  Bravo!!!!!!


  Maak melding

 7. Jacobus
  Verdeel het geld onder de occupanten zodat ze een perceel kunnen kopen.Vooral de djoeka van het perceel van de arme mevrouw van Meerzorg verwijderen.Dan komt het geld tenminste ten goede van enkelen van ons.
  waarom had je vene dit niet geadviseerd, want hij is begonnen met het aanleggen van die reserves???!!!!!!


  Maak melding

 8. Henk Molenaar
  En de oudjes krijgen geen verhoging van hun schandalig lage AOW??????

  op 29 december 2012 om 18.00 uur kun je de rest van je AOW ophalen aan de H d benjaminstraat


  Maak melding

 9. Geen wonder waarom de ndp bende olv bouta de mislukkeling de troon bij staatsolie wil overnemen!
  Hij ziet zichzelve al baden in de miljarden dollars!
  En Reizen vooral veel reizen !


  Maak melding

 10. GOED mijn voorstel is dat staatsolie met dat geld de goud sector kan overnemen zodat wij 100% winst van het GOUD kunnen genieten weg met die Canadezen Belgen Fransen Nederlanders die profiteren zogenaamd helpen zij ons SURI’S kijk uit met die gasten

  STAATSOLIE GA IN DE GOUD SECTOR !!!


  Maak melding

 11. @alleen
  En jouw ouders dan !?En jij dan?!
  waar halen jullie je AOW dan..
  bij het presidentieel paleis zeker!!?
  Hoeveel krijgen jij en je ouders uitbetaald dan ..bij de miljarden misschien?!


  Maak melding

 12. @ alleen

  El Vene had geen adviezen nodig.Die man is hooggeschoold en heeft de nodige beleids ervaring.Toen hij de leiding had van de 2 achter een volgende regeringen,heeft hij Sur.op een sublieme wijze uit het dal gehaald. Deze man,A Telting en de zwijger van financien hebben een lofzang verdient.

  Cobie.


  Maak melding

 13. Wat een onzin miljarden binnen.
  Benzinie is niet te betalen in Suriname.
  Bevolking weer voor de gek houden.

  Staatolie wordt zeker door een creool geleid , en die kan helaas geen planning maken.


  Maak melding

 14. dollar dollar dollar…wat is het eigenlijk!! Surinaamse Dollar, Amerikaanse Dollar…..Wordt alleen maar over Dollar gesproken. Joernalist, aub beter en duidelijk omschrijven!!!


  Maak melding

 15. @@ OK This guy, Marc waaldijk, he speak also English!! “We are now a billion dollar company” Dus ik concludeer de Am.$$$$$$$$$.

  @@ socra: tegenwoordig is de prijs van benzine Srd 4,64 en als de Govermenttake van 1 srd wordt terug gegeven, dan is het best wel te doen, alhoewel, vind ik nog pittig!! Gratis wil ik het ook niet hebben hoor! Olieland als SU, moet men de onderdanen laten mee proeven!! desnoods 2 SRD per liter!!! dat na torie!!


  Maak melding

 16. MEDUSA

  @socra
  Jouw laatste opmerking zullen wij maar voor de zwijnen werpen!BAH!SURINAMER!!!
  de heer kortram is creool ja en hij heeft een geod financieel beleid gevord bij staatsolie. luk san den koeli du na ow huis van balesar opgeknapt daartegenover gevangenisstraf. vhp centrum opgeknapt daartegenoever gevangenistraf. bij VP ajodhia werkzaamheden verricht daartegenover gevangenisstraf voor balesar. en die ganseh kandhai ging door met het zelfde spel. vraag maar aan de niet hindu medewerkers van milieubeheer. iwan korstam heeft een subliem finacielestaat achter gelaten.


  Maak melding

 17. Deze inkomsten kan je niet toe schrijven aan de politieke lijders van het land qua visie en inzicht .
  Dank zij de inzet van dhr. Jharab is staatsolie er.

  Het is wel jammer dat derden met het geld vandoor gaan gaan en het volk berooid als altijd achter blijft.
  Zwarten laten schulden voor het nageslacht en geen welvarende toekomst.

  Zwarten tracht de grote industrieele projecten te vergeten en investeer in de locale ondernemers .
  Dit zal Suriname welvaart brengen.


  Maak melding

 18. @ alleen

  als Abraham het OW gebouw niet verkoopt dan heeft de NDP geluk hahaha.Dan bestaat er alleen een bedrijf van de erven Abraham die eens OW was.Zeker is dat na deze minister er geen OW&V bestaat.

  Cobie.


  Maak melding

 19. Mensen no go broko nanga lasi ju ede nownow fu a moment disi tapa forum. Denki a njoengjari 2013!! Meking en firing boeng en switie!!

  Allen een zalig uiteinde!! ook wier geen vrienden zijn!! GADO DE WI FESI MANG! HERI LIBI TE NA DEDE, WI SA FETI GI OENG SREFIE!!!!!! BAY BAY, VEEL WIJSHEID EN VOORZICHTIG ZIJN MET HET AFSTEKEN VAN VUURWERK.

  ALLEN ALLE GELUK VAN DE WERELD en we mogen best wel een stukje van de geplukte vruchten van de Surinaamse grond/aarde proeven, daar heeft elke Surinamer recht op in mijn ogen!!!


  Maak melding

 20. Het zou een keer heel mooi sieren als een ieder achter Bouterse ging staan en hem een duw geven om het nog beter te doen dan die man en zijn regering als maar te bekritiseren met negatieve uitlatingen . Wat hij ook heeft gedaan, als de schepper niet wilde hebben dat hij daar als president ging zitten dan was ook hij niet groter en/of machtiger dan de schepper om nu president te worden.
  Ik ben geen pro-Bouterse, noch contra-Bouterse. Ik heb gewoon zoiets van zolang hij het goed doet dan mag hij daar blijven zitten. Er zijn regeringen voor hem geweest die als een marionet aan een touw waren en in dienst van onze goed bedoelde NEDERLAND. Zo kon men nog trekken en bepalen, ondanks Suriname een Onafhankelijke en soevereine staat is, hoe te leven.
  Zie voorbeeld, belastingdienst die ons zogenaamd ging helpen en alles naar Nederland heeft overgeheveld, zodat vele Surinamers nu een naheffing hebben gekregen van de belastingdienst voor het hebben van een woning in Suriname. Zo zijn ze zogenaamd meerdere keren Suriname gaan helpen, maar puur voor eigen gewin.
  Nu president Bouterse de deur heeft dicht gegooid voor ze, lopen ze als een kind te huilen dat Bouterse hun snoepgoed heeft gestolen.
  Hij heeft op diplomatiek niveau een zaakgelastigde in Nederland gestationeerd, terwijl Nederland weer een Ambassadeur in Suriname wil benoemen.
  En a law indjie sang ding e karie BAAS Bouterse laat ze zien dat nanga tra sma oeng e kong prey maar no anga mie.
  En dat doet ze pijn, voor mij is dan zoiets van GOED VOOR JULLIE.
  De nederlandse regering speelt nogsteeds een kolonisator, maar vergeetachtig als ze zijn dat Sranang is een SOEVEREINE STAAT. Geworden op 25 november 1975.
  De nederlandse regering speelt nogsteeds een verdeel en heers politiek en nu zijn ze wakker dat dat spelletje niet meer aanslaat. Dus willen ze komen zeggen dat ze het weer diplomatiek willen oplossen.

  Mijn advies aan president Bouterse, ondanks dat ik GEEN voorstander van jou ben, laat deze smeerlappen niet met je sollen. Hou je hak stevig in het zand en laat ze zien dat joe na wang indjie sang ding no moesoe spotoe anga.


  Maak melding

 21. Met dank aan het prudent beleid van Vene en dankzij de mooie goud en olie prijzen, zit de Surinaamse economie nu voor het zoveelste jaar op spoor.
  En…Gilmore Hoefdraad zet de kunst van André Telting voort. Meer is het niet.


  Maak melding

 22. @Marlon,

  Bouterse is geen man waar je achter moet staan. Hij verdeelt Suriname en houdt het land op.

  Hij is niet diegene die Suriname nu nodig heeft. Wrong man, wrong place.


  Maak melding

 23. @ Larry,

  je comment heb ik gelezen en wat jij van de president vind is jou goed vinden en wat ik van hem vind is mijn goed vinden.

  Ik zal nog met jou nog met een ander komen bekvechten hier op de site. Ik heb respect voor een ieder en alles, zo ook aan jou gaat mijn respect uit.

  Ik vind persoonlijk dat de huidige president het goed doet en als een ander vind dat hij het niet goed doet is zijn/haar mening.


  Maak melding

 24. @Pasew mi boi!
  Heb je last van die Kolibrie? Mijn voorstel, schiet die rotvogel met een katapult, zorg er wel voor dat je hem opvangt in een witte zakdoek voordat hij de grond raakt. Met die zakdoek kan vrouwen bij de vleet versieren waaronder Medusa. Pas wel op voor Masew!!


  Maak melding

 25. Gilmore Hoefdraad is een moderne en een andere econoom dan de klassieke en conservatieve econoom Telting. Telting kon de moderne economische inzichten niet bijbenen.Hij had moeite met moderne inzichten,enz,enz. Hij was zeer conservatief,ouderwets en zeer behouden. Zijn economische inzichten dateren van voor de tweede Wereldoorlog.


  Maak melding

 26. 30 dec 2012

  Beste forum participanten,

  Ik begrijp uit bedoeld bericht dat door Staatsolie een omzet van 1 miljard US-DOLLARS behaald is.

  Die 1 miljard is geen winst. Na aftrek van de investeringen en belastingen kan pas over een eventuele winst gesproken worden. En dat kan volgens mijn begrip ruim 400 miljoen US-Dollars worden.

  Denkende jullie voldoende te hebben geinformeerd.
  Srika


  Maak melding

 27. @Marlon.
  Jou monoloog zit vol leugens,retoriek en tegenstrijdigheid.
  Op de podium doet Bouterse zich voor als een blanke hater , maar hij laat zich wel adviseren door hollanders, bij de belastingdienst gebeurd het zelfde.
  Ik weet niet hoe jong jij ben Marlon maar ik wil jou adviseren om de jaren 80 en 90 na te gaan dan zal je zien dat Bouterse het slechste is wat suriname de afgelopen 32 jaren is overkomen.
  Zonder Bouterse was Suriname op alle gebieden veel verder dan nu, een feit is dat Suriname voor de coup welvarend was,we hadden een sterkere munt.
  Bouterse heeft ons land kapot gemaakt met zijn misdadadige revo en dat zijn feiten.


  Maak melding

 28. @RAY weet je niet dat BOUTERSE de staatsolie heef laten bestaan want niemand geloofde er in dat SURI dat had VENE niet en noem maar op veele mensen lezen wat je schrijf dus zet je zelf niet voorschud geef komentaar als je pas weet hoe de zaken in elkaar zit


  Maak melding

 29. @PAUL.
  Waarom liegen jullie zo?
  Ben jij vergeten dat Bouterse en bosje op een haar na staatsolie hadden verkocht aan Daewoo. Bouterse is het slechste wat suriname de afgelopen 32 jaren is overkomen.


  Maak melding

 30. Ik had dit al aangegeven dat ,jullie redimusus nog meer positieve nieuws uit su zullen lezen en dat het als een schok golf voor jullie zal inslaan,”kunnen jullie nog staads niet geloven,’er komt nog meer.

  na kosi kosi no jepi deng redimusus


  Maak melding

 31. Volgens de administraties, maar we hebben al eerder mogen ervaren dat er bij DDB altijd een enorm verschil zit tussen wat de adminsitratie vermeld en wat er werkelijk in kas is.

  Ook is het maar de vraag wie er blij moet zijn als de koek groter is. Welk deel van de koek is voor het volk en welk deel pikken de NDP maties is??


  Maak melding

 32. Dat is goed nieuws voor SU, maar vooral ook uitstekend nieuws voor Dilip Sardjoe! Eindelijk kunnen de geldschieters van Bouta hun miljoenen terug krijgen.
  Uiteraard is dit heel goed nieuws voor SU. Hopelijk leiden deze economisch meevallers tot maatregelen welke het volk ten goede komen, zoals lastenverlichting en meer veiligheid.
  Terecht bestaan er grote twijfels over de daadkracht van de huidige machthebbers. Dilip S. heeft aan aan de deur van de president geklopt en ook zoon lief mag een extraatje van papa verwachten.
  Persoonlijk denk ik dat dit puur propaganda is! Alle ter zake doende instituties staan onder rigide controle van niemand anders dan de beul van SU. Er is totaal geen sprake van enige transparantie, dus is de oppositie niet in de gelegenheid enige controle uit te voeren.


  Maak melding

 33. @Astrando en SRA

  De winnaar van 2012 is je baasje in ieder geval niet!!
  Amnestie betekent heus geen overwinning!!
  Het is een COVER -UP voor je gepleegde misdaden!! en voor misdaden die nog begaan zullen worden door de AMNESTIE -DRAGER BOUTA in de toekomst!!
  HIJ IS DE GROOTSTE VERLIEZER!!van het jaar 2012 en voor strakjes in 2015!!!
  Dankzij de de antieke javaan somo en brunsie zit je baasje daar ipv SANTO BOMA!!
  VERRAAD plegen betekent geen OVERWINNING!
  En hoe verraad te plegen dat weet de NDP kudde heel goed.
  Ze zijn kampioen in het plegen van verraad!!


  Maak melding

 34. Van die miljard kunnen eindelijk 50,000 laptops en 30,000 woningen worden uitgedeeld en in doejaar 2013 brug over Corantijn en Marowijne, diepzeehaven , snelweg en metro naar Zanderij plus 10,000$ voucher voor elke Surinamer.


  Maak melding

 35. ray
  dat geloof jij zelf.
  nogmaals kijk eerst naar jou baasje die het amnestie wet heeft gemaakt voor het rechtvaardigen van hun onrechtvaardige daden,;wat bouterse doet is het land en volk opbouwen,.
  jongen jij woont er niet lul dan ook niet zo stom


  Maak melding

 36. daar om hebben de zwarten geen touw nodig om zicht op tehang in de hoogste boom als de hind ik heb nog grama welke koelie heeft het nodig kom maar halen india broer vermoord zus ga maar zo door


  Maak melding

 37. Nou lekker berichtje, wat zullen die mensen in Suriname wel denken, ze merken er niets van want wie zegt ons dat eea waar is, maar goed, 2013 is aanstaande
  en wie o wie en wat en nog meer::::


  Maak melding

 38. @sra

  Je hebt echt een spoed cursus geschiedenis les nodig over Suriname!
  Het amnestie wet gemaakt door meneer Venetiaan was gerechtvaardigd!Het was bedoeld om de binnelandse oorlog een halt toe te roepen! die heerste olv zowel brunsie als bouta!
  Alle landen bieden hun guerilla criminelen amnestie om de nodeloze moorden in de binnelanden stop te zetten!
  Zou die amnestie wet er niet zijn dan zou het moorden en vernietigen van het binnenland nog heden doorgaan!
  Op dat moment werd bouta je baasje ook amnestie geboden maar toen vond hij het niet nodig!
  Einde hoofdstuk Amnestie dus!
  Nu er een normale straf zaak gaande is tegen je baasje wil hij dezelfde amnestie weer op zich toepassen!
  DaT kan niet!! Hij had die kans voorbij laten gaan!
  Denk jij dat alle andere gevangenen strakjes gaan zeggen geef ons maar die amnestie die geldig was tijdens venetiaan?!
  Neen , ze weten dat ze geen recht erop maken omdat het specifiek bedoeld was voor de guerillagroeperingen en hun ‘lijders in het binnenland van Suriname!
  Heden is er een normale strafzaak gaande tegen je baasje wegens moord op 15 weerloze burgers in de STAD EN dit is weer apart dan de zaak toen hij de guerillalijder aan het uithangen was in het BINNENLAND!
  Je baasje houdt het Amnestie wet geldig ALLEEN voor de guerilla aktiviteiten gegijzeld en denkt dat hij het kan gebruiken bij elke van zijn criminele daden!
  Alleen het paarse volk vindt dat een misdadiger met amnestie een land kan opbouwen!Geen wonder dat alle criminelen bescherming vinden in het nestje van de NDP!Het is echt een criminele opvanghuis bij de ndp!


  Maak melding

 39. Larry

  Met dank aan het prudent beleid van Vene en dankzij de mooie goud en olie prijzen, zit de Surinaamse economie nu voor het zoveelste jaar op spoor.
  En…Gilmore Hoefdraad zet de kunst van André Telting voort. Meer is het niet.

  Beoordeel en weet je hu men dat noemt REGEREN


  Maak melding

 40. Savioen

  Deze inkomsten kan je niet toe schrijven aan de politieke lijders van het land qua visie en inzicht .
  Dank zij de inzet van dhr. Jharab is staatsolie er.

  Het is wel jammer dat derden met het geld vandoor gaan gaan en het volk berooid als altijd achter blijft.
  Zwarten laten schulden voor het nageslacht en geen welvarende toekomst.

  Zwarten tracht de grote industrieele projecten te vergeten en investeer in de locale ondernemers .
  Dit zal Suriname welvaart brengen.
  voor de zoveelste keer zeg ik je dat je een … zieke koeli ben. jharap heeft als ambtenaar van GMD opdrachten van de toemalige regering uitgevoerd. lees het boek ivm 25 jaar staatsolie aan de hand van me Cynthia Mc leod in opdracht van Jharap lees staatsolie. zieke ka koeli ju


  Maak melding

 41. Zeer geachte President Bouterse,
  Ik ben vandaag heel blij, dat de regering van President
  D.D. Bouterse mijn suggestie’s deels heeft kunnen ge-
  bruiken in het belang van land en volk van Suriname
  ( suggestie datum 25 maart 2010 ).
  Ik wens de President D.D. Bouterse,gezin en de regeringsteam een goede jaarwisseling, succes met Uw Plannen voor de toekomst, veel geluk en een goede gezondheid toe.
  Met vriendelijke groet,

  D. Narain Chedi

  Ayurvedic/Geneesheer ( Vaidya)
  Email: dchedi1951@gmail.com


  Maak melding

 42. Ik wens de President Heer D.D. Bouterse veel succes
  met het realiseren van zijn goede Plannen.
  D. Chedi


  Maak melding

 43. @ GMAP,

  Dat Bouterse zich heeft laten adviseren en/of nogsteeds laat adviseren door blanken of Hollanders zal ik zeggen zijn zijn zaken, wie ben ik om dat voor hem te komen bepalen, ook wie ben jij om voor hem te bepalen.
  Het laat enkel het bekrompen gedachte van jou zien.
  Hoe oud ik ben speelt in deze geen enkele rol, want jouw leeftijd boeit mij ook niet.
  Ook zou Bouterse een duivel in levende lijve als adviseur hebben doet mij toch niet wijken van mijn gedachte.
  Wat mij zou laten wijken is als hij misbruik bleef maken van zijn macht.
  Ik blijf het zeggen zolang hij het goed doet mag hij van mij nog honderd jaar aanblijven.

  Het zijn mensen zoals jij die nu vanachter je computer van alles hier neerzet, maar ik durf met mijn hand in het vuur, dat zodra je voor Bouterse zou staan dat ik nog een bak onder je mond moet zetten om al het slijm op te vangen.

  Voor de duidelijkheid nogmaals naar jou toe, wat Bouterse met zijn leven wilt doen boeit mij niet, want ik ben niet de schepper die over hem moet en mag oordelen. Ik kijk alleen naar wat hij voor het land mag betekenen. Want hij wil verantwoordelijkheid op zijn schouders nemen dus dan moet hij dat ook waar maken.

  Dat jij alsmaar commentaar op hem wilt leveren BE MY GUEST.


  Maak melding

 44. @narain alias chedi,

  jou president mag van mij de schijt krijgen
  Klaar.
  das nou mijn mening.

  Achterlijke Idioot.
  Haal de stront uit je ogen, en zie de realiteit!

  btw aryurveda is nep and fake.

  zie sceptic. nl

  Ook nog grote oplichters net als je criminele pres.


  Maak melding

 45. Sranang-sma ik ben wel blij op waterkant te lezen dat Suriname berekend per aantal inwoners financieel beter heeft gepresteerd dan een euro-land als Griekenland.Gods werk. Nog zo een jaar(2013), en iets beter de inkomen/ uitgaven beheersen betekend misschien economisch een Abb status.Heel goed overigens. Richting Singapore dus.Een gelukkig 2013.


  Maak melding

 46. Bedankt aan de Allerhoogste God voor het geven van alle zegen + rijkdom aan SU en ook tijdens deze Coalitie Regering NDP/MC+AC+PL, waarbij DDB de Pres is van SU.


  Maak melding

 47. Radjkoemar Rajaram
  Bedankt aan de Allerhoogste God voor het geven van alle zegen + rijkdom aan SU en ook tijdens deze Coalitie Regering NDP/MC+AC+PL, waarbij DDB de Pres is van Suriname,

  Jij spoort echt voor geen centimeter. Wat een zielepoot ben jij,

  God heeft geen plek voor moordenaars, bankovervallers drugdealers en verkrachters.


  Maak melding

 48. @Marlon

  Neem het de ongeletterde boer GMAP niet kwalijk. Zijn reacties verraden een taalhandicap en het iq van een ezel. Ook een woordenboek bargoens bevat niet alle relevante materiaal om zijn immer ontoereikende en warrige kleutergebrabbel te ontcijferen. GMAP wekt bij mij de indruk van een verkeerde inschatting van de schepper bij de creatie van de mens. Een ongekende misser met het stigma van de totale mislukking. Wat een oelewapper!


  Maak melding

 49. Wie de schoen past moge het aantrekken.

  Het valt mij steeds meer op dat bepaalde figuren hier op de site zo een haat hebben aan President Bouterse.
  De opmerking wordt geplaatst dat er geen plek voor zo iemand in de Schepper zijn hemel.
  Ik vraag mij af wie zijn deze mensen om voor de Schepper te komen bepalen of er geen plek is voor een moordenaar, verkrachter, drugsdealer etc. etc.

  Het is nog steeds de Schepper die bepaald en noch ik noch jij. De Schepper heeft zijn heelal gemaakt en ons als mens ook een plaats hier op zijn aarde.
  Dat er bepaalde situaties zich voor doen hier op aarde kan niemand voor de Schepper bepalen.
  Is hetzelfde als dat 21 december 2012 zou de aarde ophouden te bestaan, het is reeds 1 januari 2013 en nog bestaat de aarde.
  Mensen willen nog steeds voor de Schepper gaan bepalen, maar gaan de fout in om voor de Schepper te komen denken en ook nog bepalen.
  Het zijn dezelfde Rooms katholieke kerken en de Christendom die mij hebben willen leren dat ik bepaalde zaken niet moet bezigen, maar wie zijn het in het verleden en nogsteeds en in de toekomst die dezelfde fout maken.
  Zijn het niet de Awarie domries die mij zijn komen vertellen dat ik een kind niet mag verkrachten, terwijl zij het zelf zijn! Zijn het niet de zelfde Awarie domries die mij hebben geleerd je mag niemand doden, maar dat het zij zelf zijn die de wapens zegenen en mensen laten doodschieten!
  En zo kan ik nog uren doorgaan met opsommen.
  Maar dat een Surinaamse president in het verleden fouten heeft gemaakt door sommigen aan het galg moet hangen, dan zeg ik jullie zijn net zo erg als de president die de fouten heeft begaan.

  Als Nederland in het verleden in Indonesië, via zijn politionele actie, duizenden onschuldige mensen heeft vermoord, wie hoor je daar over praten, wie hoor je daar over protesteren.
  Als de voorvaderen van Koningin Beatrix, OPIUM aan de wereld heeft verkocht, via de Handelsbank dat hedendaags ABN-AMRO Bank heet, hoor ik niemand klagen, hoor ik niemand protesteren.
  Wie is hier de Awarie domrie?

  Als Nederland door zijn slavenhandel, duizenden NEGERS uit Afrika heeft gestolen/weg genomen, onze voorouders als stront behandeld, nergens hoor ik mensen hierover klagen en/of protesteren. Wie is hier de Awarie domrie?

  Dat Nederland duizenden Indianen in Suriname heeft dood laten gaan, vóór de slavernij en aan de wereld vertellen dat de indianen zwak zijn om het zwaar werk te doen. Terwijl het totaal niets daaarmee van doen had, de indianen waren niet zwak om hard werk te doen. Stel je eens voor dat Hollanders niet van baden hielden in het verleden, en te denken dat als ze op een schip waren waar water alleen was om te drinken, als je al een week niet hebt gebaad en je komt in beschaving waar mensen nooit bloot gesteld zijn aan ziektes die jij meeneemt, dat je natuurlijk een hele volk daarmee kan uitroeien.
  En dat is waarom de indianen in Suriname toen het loodje gingen leggen. Maar deze mensen is liegen gaat ze beter af dan de waarheid. Alles verdraaien naar hun zicht en dat aan de wereld verkopen.

  Ze oordelen President Bouterse nu, maar het zijn dezelfde slangen die zaken met hem willen doen via de achterdeur.
  Nu Bouterse hun laat zien dat hij ze niet nodig heeft lopen ze roede lopen.
  Dat Bouterse en zijn regering een aanvraag hebben gericht aan Engeland om opgenomen te worden in het Gemene Best. Krijgen ze hier in Nederland schijtwater.

  Maar mijn President Bouterse, Mie brada let niet op ze, want die mentaliteit van hun is en zal altijd blijven, verdeel en heers politiek voeren.
  Ze zullen NOOIT never willen dat een land als Suriname hoog komt te staan, ze zullen altijd tegen werken.
  Een blanke die zal nooit toestaan dat een ZWARTE gelijk als boven hem/haar komt te staan. A sa doe alla moeitie foe broko yu.

  Ik beledig een slang als ik zeg dat ze slangen zijn, maar kan vrij zeggen dat het een creatie zijn die erger zijn dan een slang.

  Van hieruit wens ik een ieder een goed en gezegend 2013 toe.

  Brada Bouta anga yu regering ook aan jullie een gezegend 2013 toe en horie ung ede a loktu.


  Maak melding

 50. sme haalt in 2012 twee maal één miljard.

  .dat is tot nogtoe prima,máár dat heeft niks met deze regering te doen..

  dit is puur particulier initiatief bedrijfsleven dus,geen enkele inbreng van de huidige regering..

  regering ondanks alle middelen de staatskas in bezit, meer dan 50000 ambetenaren kan niet-eens op het werk verschijnen,laatstaan iets presteren zeven-even welke lanti-mang/oema verschijnt dagelijks op het werk..

  zonder die buitenlandse bedrijven,zou sme straat arm zijn,ondanks 2 x één miljard,het volk leeft aan de rand van de periferie..

  dagelijkse rituelen aan de orde van de dag, moorden,berovingen,verkrachtingen,corruptie,verkeersdoden,diefstal,crime,openlijke diefstal van staats-eigendommen.,z.a. landroof,grondstoffenroof,financiëleroof,lantie-mangs die elkander belonen met lands financiën..enz enz enz..

  de hoofd verdachte moordenaar die zijn hele familie vrienden kring beloont met alles van de staat..

  sme waarheen..2013


  Maak melding

 51. @Marlon.
  Jij bevedtig hoe dom,onwetend,achterlijk die paarse aanhang is.
  Jij gaat honderden jaren terug om moord, onderdrukking , vernedering,genocide en massamoorden die door crimineel bouterse zijn gepleegd goed te praten.


  Maak melding

 52. @ GMAP

  Of het nou honderd jaar is of nu what’s the difference?
  Zie het nieuws van een maand of twee geleden. Nederland heeft zijn politionele acties in Indonesie hoeveel jaren geleden gehouden, maar er zijn vandaag de dag nog mensen die het onderste steen boven willen halen. Hoe noem jij dat dan?

  Alhoewel de persoon No doe dong boi het verwoord heeft, zal ik toch de moeite doen om je een kans te geven. Voor mij zou het beter zijn als jij ooit de tijd zou nemen om jou gekrabbel hier goed onderbouwd te schrijven. Want de op- en aanmerkingen die jij hier plaats snijden nog kant nog wal.


  Maak melding

 53. Kan iemand mij aantonen waar die twee miljard naar toe gegaan is?
  O ja, naar plannen maken op papier dus in de zakken van vriendjes en familie.
  Voor de rest zie ik nog alle zwervers zwerven, dezelfde krotwoningen staan, de armen nog net zo arm zijn, vuilnis langs de wegen, grote kuilen in het asfalt, Paramaribo onder water als het maar even regent, de werkeloosheid toenemen, het tropisch regenwoud de vernietiging in gaan, Brownsberg van beschermd naar onbeschermd gebied veranderen, berovingen plegen aan de orde van de dag, het onderwijs nog steeds beneden pijl zijn en daarom zwaar ondergewaardeerd, nieuwe verkeersdoden, ga zo maar door………..
  De miljarden zijn helaas niet aan het volk besteed zoals beloofd. Het volk blijft pinaren en is te onontwikkeld om het te begrijpen. “Houd ze dom en geef ze bamie en muziek.” Het werkt blijkbaar.


  Maak melding

 54. @ Rico,

  Er hoeft niets aangetoond te worden, als de regering dat geld nu aan al jouw mooie plannen gaat uitgeven hoe te doen verder. Is hetzelfde als nu je salaris ontvangen en het in 1 dag uitgeven aan mooie kleren terwijl je nog een volle maand moet leven. De regering Bouterse wil niet hebben dat al het geld nu wordt uitgegeven en de rest moet wachten op wat komen gaat.

  Die krotten en dat alles staat er nog. Heeft gestaan en zal nog staan tot dat de regering zegt het is nu tijd om andere zaken in het vizier te plaatsen en te renoveren en/of nieuwbouw.
  Verlies één ding niet uit het oog, 80% van de woningen die er staan zijn particulier/eigendomswoningen. Dus de staat is niet verplicht dat op te knappen voor die mensen. Is niet als in Nederland dat de meeste woningen van een corporatie is.
  Hoop dat je vraag enigszins is beantwoord.
  De berovingen die er plaats vinden zoals je het zo mooi beschrijft hebben niets met die twee miljard van doen.
  Ik ben zelf een negre maar hoe vaak zie je dat ze liever op een hoek staan in plaats van bij een werkgever staan te werken? Op een gegeven moment realiseren ze zich van hé mijn maag knort ik moet eten en dan gaan ze op rooftocht uit ipv toch nog een werkgever te zoeken.
  Dit is mijn antwoord op je vraag en daarmee zal je het moeten doen.


  Maak melding

 55. Alweer een chauvinistische grap,die kant nog wal raakt.Zuid Afrika haalt al ver voor Suriname begon en op grotere schaal goud en diamant uit de bodem,maar zijn bevolking lijdt nog steeds erge armoede.
  Nederland kan alleen al met de reserves van de pensioenfondsen Suriname plus Zuid Afrika opkopen en houdt nog kleingeld over!


  Maak melding

 56. MARLON,
  IK CITEER JOU: “De regering Bouterse wil niet hebben dat al het geld nu wordt uitgegeven en de rest moet wachten op wat komen gaat.”

  Zal ik jou vertellen wat jouw regering doet? Het nog te verdienen geld is reeds lang uitgegeven aan exorbitant hoge Chinese leningen die nooit terug betaald zullen kunnen worden.
  Alle Pretprojecten ten spijt en het paarse volk ……..lijdt.


  Maak melding

 57. @ Rico,

  Weet je wat het probleem van velen is? allemaal zijn ze de beste stuurman, doch allen staan ze aan wal.
  Iedereen loopt commentaar te leveren, maar geen zie ik die zegt ik ga het zo doen en ik wil het zo doen.
  Daar ik van mezelf weet dat ik het niet beter zal kunnen doen als president Bouterse en zijn regering, meng ik me niet in hun zaken.
  Ik oordeel alleen het gedeelte dat zij het goed doen of niet goed doen.
  De regering in Nederland kijk ik alleen naar hoe zij hun werk doen, maar de ambitie om daar zelf te gaan zitten, om het op mijn manier op te lossen , heb ik niet. Dus sta ik als individu langs de lijn en zeg ik tegen de regering met zijn president van jongens jullie doen het niet goed of juist boys het gaat goed.
  President Bouterse beloofd dat hij het 1 en ander wilt doen voor het land, als hij zich daar niet aan houd dan is het aan hem want bij de volgende election zijn wij het die bepalen of hij verder het karretje mag blijven voort trekken of dat hij mag opzouten. zo simpel kijk ik naar en bezie ik het.
  Onze eerste ZWARTE president in Amerika had beloofd, YES WE CAN!!!
  Vele beloftes kan hij niet nakomen maar ondanks dat heeft het volk hem herkozen omdat ze in hem vertrouwen hebben.
  Zo ook voor mijn president Bouterse.
  Het boeit me nogsteeds niet wat hij in het verleden heeft gedaan, het gaat mij er om wat betekend hij voor mijn Suriname.

  Als hij nu schulden maakt om het land hoger op te krijgen, is in mijn ogen beter dan zitten kijken wat zal ik het volk zeggen terwijl ze honger lijden.
  Vergeet niet dat het de chinezen zijn die Afrika heden ten dage helpt om uit hun stront te geraken.
  Wat heeft het IMF voor de Afrikaanse landen gedaan, dan ze in een wurg greep houden. Wat heeft Nederland voor de Afrikaanse landen gedaan, dan ze zogenaamd ontwikkelingsgeld geven?
  Vergeet niet dat ze ontwikkelingsgeld gingen geven om ze alsmaar onder het duim te blijven houden.
  Als je niet doet wat ik wil dan krijg je geen ontwikkelingsgeld meer.
  Wel nieuws voor je, die landen hebben geen ontwikkelingsgeld gevangen, maar ze mochten hun verlanglijst indienen om wat VRETEN te krijgen hoor.

  Ik vind het ontzettend jammer dat ik niet meer achter die uitzendingen kan komen, om jullie ogen te openen.
  Het was iets met democratien in de wereld, ongeveer 5 jaar geleden op de nederlandse tv uitgezonden, kan ze niet terug vinden.

  Daarin laat men je duidelijk zien hoe het is wat Verdeel en heerst politiek inhoudt.
  De president van Liberia, mevrouw (link naar haar(http://en.wikipedia.org/wiki/Ellen_Johnson_Sirleaf))
  .
  Deze mevrouw heeft de IMF gevraagd haar geld te lenen om haar volk te eten te geven, met allerlei gedoe kwamen ze op de proppen. Ze zegt tegen haar secretaresse bel de president van China voor me op. In een oogwenk was de president daar om haar te helpen en dan zonder enige voorwaarde.
  Toen dat ter ore kwam van die vuile hond daar in Amerika George Bush, belde hij haar meteen om te zeggen je mag het geld bij ons komen lenen. Laat zien dat ze bank zijn voor de chinezen. Toen kon het gelijk wel geleend worden.
  China laat ze zien dat wij zijn niet bang om te investeren.
  Heb jij enig idee hoeveel geld The United States of America aan The Republic of China schuldig is.
  Gozer, doe navraag dan zal je achter komen wat hier op aarde speelt.
  Politiek is het smerigste dat bestaat.
  Amerika praat over mensenrechten over china, maar kunnen ze een vuist vormen tegen china? Nee dat kunnen ze niet. Omdat als China de tegoeden opvraagd, als china zijn staatsobligaties inruilen voor euro’s, gozer Amerika is dan Failliet.
  Dus laat Bouterse en zijn regering met rust en begeef je liever op de wereld arena.

  President Bouterse zet hem op en laat je niet van je pad afslaan.


  Maak melding

 58. SURINAME heeft een gebrek aan leken, want deskundigen zijn er genoeg op WKN. het jammerlijke is ze zijn allen steuntrekkers in nederland he he !!!! hu rijm je dat??????


  Maak melding

 59. pawiro

  sme haalt in 2012 twee maal één miljard.

  .dat is tot nogtoe prima,máár dat heeft niks met deze regering te doen..

  dit is puur particulier initiatief bedrijfsleven dus,geen enkele inbreng van de huidige regering..

  regering ondanks alle middelen de staatskas in bezit, meer dan 50000 ambetenaren kan niet-eens op het werk verschijnen,laatstaan iets presteren zeven-even welke lanti-mang/oema verschijnt dagelijks op het werk..

  zonder die buitenlandse bedrijven,zou sme straat arm zijn,ondanks 2 x één miljard,het volk leeft aan de rand van de periferie..

  dagelijkse rituelen aan de orde van de dag, moorden,berovingen,verkrachtingen,corruptie,verkeersdoden,diefstal,crime,openlijke diefstal van staats-eigendommen.,z.a. landroof,grondstoffenroof,financiëleroof,lantie-mangs die elkander belonen met lands financiën..enz enz enz..

  de hoofd verdachte moordenaar die zijn hele familie vrienden kring beloont met alles van de staat..

  sme waarheen..2013
  mijn vader in de hemel, wieheft deze persoon naar school gebracht of mut de persoon nog ingeschreven worden op de school die RUMAS zal beginnen “school for drop-outs”


  Maak melding

 60. Rico

  MARLON,
  IK CITEER JOU: “De regering Bouterse wil niet hebben dat al het geld nu wordt uitgegeven en de rest moet wachten op wat komen gaat.”

  Zal ik jou vertellen wat jouw regering doet? Het nog te verdienen geld is reeds lang uitgegeven aan exorbitant hoge Chinese leningen die nooit terug betaald zullen kunnen worden.
  Alle Pretprojecten ten spijt en het paarse volk ……..lijdt.
  en rico liet een scheet. zo zei kruisland dat kindskinderen de bruggen over de su en coppenamerivier terug zouden betalen, en plots was het binnen 2 jaren al terug betaald??? ik vraag mij af waar van deze aardbol jullie vandaar komen. of is het uit de play’s van vroeger??? den WC-woron?????????


  Maak melding

 61. @ Alleen,

  Wat is jouw inbreng in deze, want ik zie geen enkele onderbouwing van wat anderen schrijven, het enige dat ik hieruit mag opmaken is dat je gewoonweg in de ruimte lult niets meer, wel minder.

  Mijn vraag zou juist aan jou moeten zijn waar kom jij vandaan? Met mensen zoals jou is geen land te bezeilen.

  Uit dit alles zie ik niets en dan ook niets waarop ik kan zeggen we kunnen een vruchtbaar discussie voeren. Maar heel goed om anderen juist af te breken daar zijn mensen zoals jou kampioen in.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.