Corruptieonderzoek op Ruimtelijke Ordening Grond & Bosbeheer

36

PARAMARIBO, 29 dec – De justitie is een onderzoek begonnen op het ministerie van Ruimtelijke ordening Grond & Bosbeheer, RGB. Volgens minister Ginmardo Kromosoeto wordt het Domeinkantoor doorgelicht. Vermoed wordt dat ambtenaren zich schuldig maken aan afpersing en oplichting. Burgers die een lap grond hebben aangevraagd, worden persoonlijk benaderd.

Voor het ‘loskrijgen’ van aanvragen moet soms wel vijfduizend Surinaamse dollar (ongeveer duizend euro) worden neergeteld. “We hebben nog niet in beeld hoe er gewerkt wordt en we moeten nog kijken hoe dit probleem aan te pakken. We weten welke namen achter de nummers zitten, waarmee wordt gebeld. Bovendien zijn taxibedrijven in kaart gebracht, die ambtenaren hebben vervoerd om goedwillige burgers af te persen”, zegt Kromosoeto tegenover de Ware Tijd.

Aanvragers kregen te horen dat hun aanvraag alleen wordt behandeld als er extra betaald wordt. “Mensen hebben betaald en dachten dat de minister erachter zat”, aldus Kromosoeto. Het aanvragen van grond moet wettelijk binnen bepaalde tijd zijn afgewerkt. Er wordt een wettelijk voorgeschreven bedrag betaald, maar dan pas nadat de aanvraag positief is beantwoord. Kromosotoe staat meer openheid voor. Aanvragen worden online geplaatst.

36 REACTIES

 1. Corruptieonderzoek: ahahahhahahahh

  Zoveelste scenario.

  Tijdens de vorige minister zou ook een grondig onderzoek komen naar malveratie met gronduitgifte.
  De PG is ingeschakeld: Noti, nada, neks.

  Eind stand: Volksmisleiding.
  Het ministerie moest en zou in handen komen van de Bermpartij om partijbonzen: stromannen/handlanger van baas te accomoderen met grote lappen grond: nepotisme, zelfverrijking, etc.

  SOMO heeft weer zijn eigen braaksel moeten inslikken. Beloning: twee weken op staatskosten naar Indonesie bij zijn levenspartner.

  Neks no fout.


  Maak melding

 2. Oke. Transparantie, transparantie en nogmaals transparantie !!!!Maar dan wel 100% !!!!! En niet minder.

  Als wat niet goed gegaan is en het nadeel is van Suriname. Terug draaien !!!!

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies (Veel Wijsheid !!!)


  Maak melding

 3. SU kan niet verder komen als er geen Corruptie is!! Het is land der corrupten!! Juiste land, op juite plek voor de juiste boven in de handen geduwd en vaak pakken ze af!!

  Straks blijkt dat die Kromosoeto net zo krom is, als die wegen in SU richting SantoBoma serie 6. Boef boven boef!!(leesboek “Wij en de wereld” ;baas boven baas)Lager school!!!!! met zulke verstand en daden lopen zij!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 4. IEDEREEN in Suriname WEET dat de ambtenaren van het domeinkantoor zich schuldig maken aan AFPERSING en OPLICHTING, alleen Kromosoeto VERMOEDT dat ze zich daaraan schuldig maken. Kromosoeto denkt dat er in Suriname alleen maar paars gekleurde ezeltjes rondlopen die zijn verhaaltjes voor zoete koek zullen slikken. Het is te hopen dat de leider van de paarse kudde, Kromosoeto, zoals gebruikelijk, bedankt voor zijn bewezen diensten en hem daarna een trap onder zijn corrupte kont geeft.


  Maak melding

 5. Corrupten onderzoeken corrupten. Nog meer tjoekoe’s, nog meer zwijggeld, nog meer cadeautjes. Wat kan azijn zuurder maken?
  In het land der corrupten is de Tjoekoe koning.
  Corruptie in Suriname is onuitroeibaar.
  Daarom komt er een nieuw ministerie: Ministerie van Corruptie. De minister het Cor Rupt. Op de scholen zullen de jonge scholieren ook les krijgen in het nieuwe vak Corruptieleer. Er zal veel onder de tafels gewerkt worden en veel worden geoefend in pokerface grimassen trekken. De leerlingen zullen leren hoe een scheve schaats te rijden, pootje haken, ogen uitsteken, witwassen, met droge ogen kijken, met de mantel der liefde bedekken, oogluikend toekijken, elkaar een hak zetten, liegen alsof het gedrukt staat enz enz. Suriname voorwaarts met de corruptie heel hoog in het vaandel want……..NEKS NO FOUT!!!


  Maak melding

 6. Dit verhaal is bedoeld om het volk af te leiden van die 96000 ha.
  Kromo jij en je pres kunnen opdonderen.
  Opvallend dat je nu ineens met dit verhaal komt.Trek eerst die 96000 ha van Gopi en consorten in ,dan kunnen we verder onderzoeken.


  Maak melding

 7. Deze regering hoe fout ook tracht wel wat te doen.Ze hebben het moeilijk omdat de NPS haar mensen overal heeft zitten en die op alle mogelijke manieren op de oude voet door willen gaan.Het trieste van dit is dat de samenleving niets van overhoudt en de NPSers[politici]ook niet.Kijk naar al die miljarden die ze gekregen hadden bij de onafhankelijkheid.Al het geld is terug in Nederland en de Chinezen die de financien regelde.Dhr. Venetiaan heeft nooit wat van naar buiten gebracht.Moest hij Bouterse niet verantwoordelijk hebben gesteld voor wat hij gedaan had.Neen omdat hij debet is geweest met het verbrassen van het geld.Nu nog stelen zijn aanhangers van de staat[zie telesur].Dat op de ministeries kleine ambtenaartjes lopen te stelen en eigen beleid voeren spreekt voor zich.Hier door kan je afleiden dat de zwarte met titel niet in staat is leiding te geven.Zelfs zijn ze niet in staat hun eigen leven op orde te brengen


  Maak melding

 8. geacte echte surienaamers laat geen lap voor ogen binden kijk goed wat er gebeurt in su dan zien jullie dat er tenminste wat gebeurt wat de oposietsie ook verklaart alles wat onze press doet is fout geloofen jullie dat laaten zij opnoemen wat zij in 15jaar gedaan hebben voor land en volk wat de amnestie betref zij meenen het niet is reede tot het neerhaalen van onze press wie heeft amnestie verleendt aan moordt en roof mensenhandelaars van onze voor ouders meerdan wat er in 1e en 2e wereld oorlog bijelkaar bota van AFRIEKA wel van gehoort wie gaf hem amnestie oposietie doet alles voor eigen belang de press kan niet toveren maar we zien hij doet zijn best maar alleen zal dat niet gaan hij heeft bevolking nodig maar niet de afbreekers blij als wat niet goed gaat dan gelijk springen in de pers als je het met volk en land meent dan stuur je een boode naar press en als er niks gebeurt dan naar press maar opo is lang blij om volk gelijk via perss optehitsen hebben zij toen altijdt aan volk gezegt wat zij toen deeden ik heb niks gehoort maar press doe je best GOD BLESS MR TJIELEPSIE EN DE HR TIJGERBAART Gefeliecieteert met vooruitgang ookGODS RIJKSTE ZEEGEN


  Maak melding

 9. =Hoe zit het met de gronden die mensen toen gekregen hadden in de jaren 1980???

  =Onderzoek die van de militairen, politie, brandweerlieden, verpleegsters, ministers en hoge ambtenaren???


  Maak melding

 10. Mensen no go broko nanga lasi ju ede nownow fu a moment disi tapa forum djaso. Denki a njoengjari 2013!! Meking, viering boeng en switie ook toe!!

  Allen een zalig uiteinde!! ook wier geen vrienden zijn!! GADO DE WI FESI MANG! HERI LIBI TE NA DEDE, WI SA FETI GI OENG SREFIE!!!!!! BAY BAY, VEEL WIJSHEID EN VOORZICHTIG ZIJN MET HET AFSTEKEN VAN VUURWERK.

  ALLEN ALLE GELUK VAN DE WERELD en we mogen best wel een stukje van de geplukte vruchten van de Surinaamse bodem proeven, daar heeft elke Surinamer recht op in mijn ogen!!!


  Maak melding

 11. Kromo probeert nu het volk zand in de ogen te strooien, met zijn afleidings manoeuvre. Kromo, aub laat de PG gelijk onderzoeken hoe je voor duizenden hectaren grond in consessie hebt afgegeven aan jouw NDP partijgenoten. Hoe kan een minister in hemelsnaam stukken tekenen zonder na te gaan van wie deze NV’s zijn? Hij kan misschien het paarse kiezersvolk wijsmaken dat hij blindelings getekend heeft, zij geloven toch alles. Minister Sastro is toendertijd voor veel minder dan dit ontslagen. Wordt de grote DiDiBri beschermd????? Het heeft er heel veel van.


  Maak melding

 12. mensen het is mijn opgevallen dat iemand moet opgeofferd worden dat was GOPI zo dat maakt de weg vrij is voor de paringsdans tussen VHP en NDP. DIlip SARDJOE BVD heeft zich al weer aangemeld als NDP-er het volk wordt door iedereen en allemaal voor gek gehouden terwijl mensen op deze forum elkaar voor rotte vis uitmaakt als ik Randjietsing hoor praten hoe hij BOUTA attendeert om uit te kijken voor de mensen omring hem.En wanneer de samenwerking tussen NDP en VHP een feit is ben ik benieuwd naar de reactie op deze forum een ding weet ik er is tussen BOUTA en VHP meer verwevenheid op zakelijke opzicht dan VHP en NPS de handelselite van VHP willen niet achter blijven ze willen dichtbij de pot zijn .Dus het surinaams volk wordt van alle kanten gepakt de meeste groot grondbezitter zijn in VHP in de mijnbouw goud sector willen ze ook een vinger in de pap hebben.


  Maak melding

 13. Zoveelste rookgordijn om de aandacht te verleggen van de grote toewijzing (corrupte bende op niveau) naar de kleine kruimels die de leerling krijgt van de baas om vervolgens te worden opgeofferd als kogelvlees van de eerste plank.
  Wie stinken er allemaal in????????????? A hele mikmak


  Maak melding

 14. @sra
  Feit is dat je “grote bek” nou steeds kleiner wordt!
  Je hebt nu maar één regel!!!!En wijst naar anderen!
  Ie fesie kong fadong now kaba?Moro ê kong!


  Maak melding

 15. Was het zo dat er altijd politiek is gespeeld met uitgifte van gronden aan partij lyalisten ,maar wat er nu gebeurt is om van te huilen en visioneren wat er van Suriname gaat worden als deze trend zich voorzet en deze rovers en moordenaars verkrachters-ze bezitten alle negatieve elementen-,nog langer aan de macht zullen blijven met het vooruitzicht verkondigd door Bruinswijjk van dat Dino Bouterse ,zoon van de Pres en hoofd van de CTU,veroordeeld en verdacht van mensenhandel,drugshandel,wapenhandel.paspoortzwerndel en moordenaar van moordenaarszoon aan de macht komt.Ik zie het al aankomen.satanische Staat


  Maak melding

 16. Minister Kromosoeto,
  Hoeveel tjoekoe heb jij genomen van onderminister Gopie voor de concessie van 96000 ha. ?
  Hoe geef je concessie aan een NV zonder na te gaan wie de directeur ervan is?
  Je moet toch weten of zo’n persoon in staat is om zo’n
  concessie te exploiteren.
  Als hij daartoe niet in staat is , kan je de conclusie trekken dat hij het gaat verhuren of doorverkopen aan buitenlanders.


  Maak melding

 17. Minister ROGB,
  wat is Uw aandeel in de concessie van Gopie en welk aandeel heeft de president?
  Laat het volk weten?
  Ik wil op naam van mijn NV ook 96000ha. aanvragen.
  Gaat het mij lukken?


  Maak melding

 18. Kromosoeto als je geloofwaardig wilt overkomen, moet je lieden uit de politiek door gaan lichten, die misbruik van hun machtspositie hebben gemaakt om aan duizenden hectare grond te komen, dan pas ben je een echte vent, maar javanen staan nou eenmaal bekend om te likken naar alles wat boven hun staat, en te trappen naar alles wat onder hun staat.


  Maak melding

 19. Bouta hoeft niet te doen alsof hij van niets wist.Ik zal jullie een ding vertellen.Bij aanvragen boven de 5000 Ha moet de president tekenen.En dat weten velen hier op het forum niet.Daarom zei ik vanaf het begin dat bouta de grootste andeelhouder is.


  Maak melding

 20. Hij .de minister Kromos…is maar een uitvoerder,plaats handtekeingen.De waren zitten op kabinet van de President.Daar wordt beleid gemaakt met Caldeira,Va. d. San.Jozefzoon.Wijndenbosch en no een paar,en degenen die niet mee willen graaien en dingen al vooruit zien….eruit getrapt zoals Kalloe.en anderen Woniie etc etc…


  Maak melding

 21. keizer bokasa had vele mijarden op zijn rekening staan,en toch was het volk straat arm..,maar goed dit was in afrikaa..

  alle onderzoekingen zijn per heden stil gelegd..

  heeft geen zin, er valt niks te onderzoeken de rest blijft gewoon op zijn plaats Zijn zitten.


  Maak melding

 22. enig aan vulling voorgaande,

  het is nu 13.20 op 31-12-2012 de laatste uren zijn ingegaan van dit jaar nog pakweg een kleine elf uren te gaan,en er is nog geen zicht wat de lijder dddb gezegd heeft over al die onderzoekingen die hij gaat bekend mnaken..

  de zoveelste valse belofte die nooit uitkomt.

  het domme stemvee blijft zwijgen en wachtende wat er komen gaat..

  van mijn zijds een goed jaar wisseling en een goed gezond leven verder in het onzekere sme..

  ook gado heeft ons in de steek gelaten..


  Maak melding

 23. Die Krmmosoeto begint steeds meer het gedrag te vertonen van een KROMME soeto!
  Momenteel is de grootste zwendelaar rondom RGB niemand anders dan SOMO. De KROMME probeert nu met allerlei valse schijnbewegingen de grootste RGB-zwendelaar aller tijden, SOMO, uit de wind te houden! Heeft de president dat niet door? Bouta moet toch met zijn “mensen op de vlucht”- neus ook SOMMO EN KROMMO door hebben! Of liegt hij dat hij mensen op de vlucht heeft geëxecuteerd?
  Moeten ambtenaren als afleidingsmanoeuvre bloeden voor de minister die zijn verantwoordelijk niet wilt nemen?
  Is het onderzoek rond de onrechtmatige uitgifte van grond aan de zoon van Somo al afgerond of heeft Bouta nu zelf daarvoor ‘grondfraude Amnesty’ verleent?
  Wat een potje maken de huidige machthebbers van het ‘s’lands bestuur?
  Wanneer gaat het volk in verzet komen?
  Of huist er in elke SUrinamer ook een klein boefje, en hoor ik hen denken: ik zou het zelfde doen als ik in de schoenen van de boeven zou staan???
  Natuurlijk niet, lelijke gedacht mijnerzijds!


  Maak melding

 24. breeveld waar is je stem nu..

  kom nu met een handtekening actie en onderzoek ook wat er gaande is..

  of ben je ook in slaap gevallen of onderdruk gezet door de lijder bbd..

  je hoor ook niks meer van doekhie de woord voerder uit nickerie.

  brunsie heeft ook 180 000 hectare grond gekregen gerooft van de staat ,hij zou aan landbouw doen..

  hoeveel casave heeft hij al geplant of bana..

  bouta heeft duidelijk gezegd,dat brunsie zijn goud aan de staat moet laten keuren en vervolgens exporteren w.o. naar curacaou zie recentie in beslag name,hoeveel belasting betaalt hij en hoeveel betaalt bouta zelf aan de staat..

  wanneer wordt abrahams onderzocht..


  Maak melding

 25. Beste regering Bouterse,

  Wat stelt het allemaal nog voor?

  Onderzoek dit en onderzoek dat, corruptie dit en corruptie dat en ga zo maar door.

  Maar het land regeren? U bent allen slechts bezig elkander te verrijken, de gemeenschap te bestelen en NIETS ANDERS!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.