Minister Kromosoeto ‘nog scherper’ na ontslag Gopi

44

PARAMARIBO, 28 dec – Minister Ginmardo Kromosoeto van Ruimtelijke Ordening Grond & Bosbeheer, RGB, gaat ‘nog scherper’ letten op zijn eigen zaken. Kromosoeto voelt zich verantwoordelijk. Hij tekende immers voor de documenten die de afgetreden onderminister Mahender Gopi zeggenschap verschaften over tientallen hectaren bosrijk gebied. Het verantwoordelijkheidsgevoel is weliswaar beperkt.

Alleen het tekenen zou verwijtbaar zijn. De indruk van nepotisme is volkomen verkeerd. Het gebied is toegewezen aan bedrijven, waarvan niet bekend was van wie die waren. “Ik heb de naam Gopi nooit gezien, maar wel de naam van twee naamloze vennootschappen. Ik heb conform de regels gehandeld. Maar daarom is dit een eyeopener voor mij om nog scherper te gaan letten op de stukken die ik voor me krijg”, zegt Kromosoeto tegenover de Times of Suriname.

Het is dan wel de vraag waarom scherper als volgens de regels is gewerkt. “Zoals de zaken zijn gegaan, heb ik niet het gevoel dat ik regels heb overtreden. Ik heb gehandeld conform de gewoonte”, aldus Kromosoeto. Overigens heeft hij alle respect voor Gopi’s besluit om diens portefeuille ter beschikking te stellen. Voor een onderzoek zoals president Bouterse aankondigde, is hij niet bang: “Ik heb volgens de regels gewerkt.”

44 REACTIES

 1. Hahahaaa ai me gado, vertel dit aan jou mallemoer, ik wou zeggen houden jullie de eer aan je zelf, maar de gasten hebben geen eer yeye zelfde geld ook voor crimineel bouterse.de enige eerlijke en goede oplossing in deze is om alle gronden terug te vorderen.


  Maak melding

 2. Het “probleem” is dat ze allen volgens de wet hebben gehandeld. Zie Jong Tjien Fa in het vorige kabinet of Somohardjo die grote lappen grond “krijgt” aan de Anton Dragtenweg.

  Helaas hebben onze politici niets gehoord over belangeverstrengeling of ethiek.

  Een politicus met ethiek, zou dit nooit hebben gedaan, hoe rechtsgeldig het eea is.

  Dit verwijt kunnen je alle politici maken.


  Maak melding

 3. Bouterse onderneemt willekeur actie,….Abrahams ontspringt de dans keer op keer!! Belfor idem dito ,.
  Het is allemaal hand en spandiensten, vriendjespolitiek !!


  Maak melding

 4. 🙂 ai boi,..ik twijfel niet aan jou geestelijk vermogen, maar ik wil wel een onderzoek naar jou gezichtsvermogen!!!!

  jij bent stekeblind, tekent met een spleetoog, al 3 jaar buldert dit gerucht als een tsunami, maar jij bent oostindisch doof!!

  ai boi 🙂


  Maak melding

 5. Laat kromo zijn moeder voor de gek houden met zijn nog scherper gezicht. Het is daarom ook geen wonder dat bouta het wetsvoorstel over corruptie rustig heeft laten liggen want ze weten dat ze nog veel meer te roven hebben voor hun zittingsperiode over is. Waar zijn bouve, panka en blauwdas om supersnel hun corruptie wet goed te keuren? Wat is er trouwens gebeurd met de twee postbodes van de terreur groep die lijken wilden posten? Juist, niets! En ze plunderen, roven en bedreigen maar door.


  Maak melding

 6. Minister Ginmardo Kromosoeto van Ruimtelijke Ordening Grond & Bosbeheer, RGB, gaat ‘nog scherper’ letten op zijn eigen zaken…hy bedoelt zijn eigen ZAKKEN…

  Men laat het volk horen wat ze willen horen intussen verrijken ze zich vreselijk..
  het volk krijgt binnen kort in Ocer te horen onder het genot van GRATIS warme bier en wat oud vreten dat het heel goed gaat in SU. SCHAAMTELOZE vertoning alleen mogelijk in mijn geliefde land..


  Maak melding

 7. “Het gebied is toegewezen aan bedrijven, waarvan niet bekend was van wie die waren. “Ik heb de naam Gopi nooit gezien, maar wel de naam van twee naamloze vennootschappen”.

  Dit is precies de werkwijze van ddb”vennootschappen”.


  Maak melding

 8. Minister Ginmardo Kromosoeto van Ruimtelijke Ordening Grond & Bosbeheer, RGB, gaat ‘nog scherper’ letten op zijn eigen zaken. Kromosoeto voelt zich verantwoordelijk. Hij tekende immers voor de documenten die de afgetreden onderminister Mahender Gopi zeggenschap verschaften over tientallen hectaren bosrijk gebied.

  Hoe dan met Sew Atjon zijn groot gebied????????????
  Scherper toezicht??????????? Zo scherp als een mes die niet eens een pakje boter kan doorklieven?????
  Soso lafoe inie a polotica arena
  Moet de minister een vergrootglas of een glazen bol of een verrekijker of een nachtkijker???????????????


  Maak melding

 9. Aah….jongen ….stap uit die boot.
  Je hebt op het verkeerde paard gewed in je poltieke leven.
  Je komt met je politieke historie nergens meer aan het werk.
  Je sekteleider zijn politieke dagen zijn geteld.


  Maak melding

 10. Minister Kromosoeto doet zijn werk als een kip zonder kop of hij doet alsof zijn neus bloedt of hij wast zijn handen in onschuld of hij pikt ook een graantje mee of hij waait met alle winden mee of hij heeft zijn schaapjes al op het of droge of hij gooit een spiering uit om een kabeljauw te vangen of hij doet mee met de rondedans van het geboefte.
  Waar “of” staat kun je ook “en” lezen als je wil.


  Maak melding

 11. Dit soort taferelen doen zich voor wanneer er mensen op posten zitten, die niet geschikt zijn om dit werk op een correcte wijze uit te voeren, en zitten daar voor de formaliteit, om zo nu en dan een handtekeningetje te zetten, zonder de stukken te bestuderen, want daar gaat veel te veel tijd en energie in zitten, vooral wanneer je de nederlandse taal niet machtig bent.


  Maak melding

 12. “Het gebied is toegewezen aan bedrijven, waarvan niet bekend was van wie die waren”.

  En dat wil je niet weten ook natuurlijk, want stel je voor dat……


  Maak melding

 13. Minister Ginmardo Kromosoeto zegt strikt volgens de regels te hebben gehandeld. Dat klinkt natuurlijk geruststellend totdat we ons realiseren dat voor Surinaamse politici volgens de regels handelen betekent:
  1. Steel zo snel, zoveel als mogelijk voor jezelf, je familie en je vrienden.
  2. Zorg ervoor dat je daarbij niet gesnapt wordt.
  3. Als je gesnapt wordt ontken je alles of doe je gewoon alsof je neus bloedt.
  Als het je als politicus niet zo goed lukt volgens deze regels te leven, kun je nog altijd op les bij meester boef Brampie van O.W. omdat hij deze regels tot in de puntjes beheerst en toepast.


  Maak melding

 14. paé weet niet te lezen nog te schrijven,hij houdt zich van de domme..

  akoe ora ngertie joh..ghemblok..

  de hoofd verdachte iedem die ook,weet niet wat er gaande is in het land,laatstaan wat er onder zijn onder geschikten gebeurt..

  heeft een borgoe gedronken en is tote-loss.

  ddb is totaal de kluts kwijt,,, als hij ooit de kluts wist te vinden,maar nu bengeld aan een dun draadje..

  hoelang blijft hij nog ,,reshuffelen,,en zich zelf weg werken..

  time will tell..


  Maak melding

 15. als ik al deze verhalen lees word ik zo mismoedig van.
  het is toch verschrikkelijk dat deze smerige gasten hun
  familie verrijkt.mensen je kan het allemaal niet meenemen je graf in.dez demonen willen hun familie goed laten zitten.morgen vertellen dat ze hard hebben gewerkt hiervoor.alles moet teruggenomen worden en de groete mannen spelen of uithangen.stelletje lafaards dat jullie zijnnet een stel van die wilde honden.stel ongeschoolde doodschamen moeten jullie,varkens.GOD HEEFT HET LAATSTE WOORD.


  Maak melding

 16. Om hoeveel land gaat het in de laatste tijd?
  dhr.Gopi ——-90.000 ha = —900.000.000 m^2-
  Greenheart —-400.000 ha = -4.000.000.000 m^2-
  dhr.Sew a Tjon 600.000 ha = -6.000.000.000 m^2-
  ————————————————- +/-
  Totaal ——————-= 10.900.000.000 m^2

  DAT IS 10,9 MILJARD VIERKANTE METER!!!
  DAT ZIJN ER 1.009.259 dus meer dan EEN MILJOEN VOETBALVELDEN van 90 x 120 m^2.

  Dus ongeveer 1/3 deel van Nederland.
  (Nederland = 37.354 km^2).


  Maak melding

 17. Medusa,
  Dit zijn harde cijfers, dit spreekt tot de verbeelding. Hier kan men zich wat bij voorstellen.
  Een gebied ter grootte van 1/3 van Nederland is in Su in bezit van 3 personen. Stel je dat eens voor. Wat gaan ze er in ’s hemelsnaam mee doen?
  En niemand schaamt zich.


  Maak melding

 18. Terwijl er honderden Surinamers zijn die aanspraak zouden moeten kunnen maken op een stuk grond. Maar bij de aanvraag wordt er al een ontmoedigingsbeleid gevoerd. Jammer want Suriname is groot genoeg om alle Surinamers een stuk grond toe te wijzen. Nu blijkt dat slechts de “machthebbers” zich gronden toe eigenen. En zie hoe groot die gronden zijn…


  Maak melding

 19. Ik vraag me af waar die NDP’ers op dit forum zich verschuilen of ze vieren nog 4de kerstdag! 😀
  Zijn ze,zoals ik al eerder voorspeld had terug naar hun kooien,grotten,spelonken,spleten,naden,gaten,onder hun vermolmd hout en bemoste donkere stenen verdwenen wachtend op hun volgend succes verhaal? 😳


  Maak melding

 20. Het volk van Suriname ging de straat op om te protesteren tegen zoveel onrecht…….

  Oh nee……iedereen deed een plan en alles bleef zoals het was……


  Maak melding

 21. waarom ga je nog scherper zijn als je volgens de wet hebt gehandeld????? waarom gaat hij op gevoel af??? heeft hij soms een zonnebril op in zijn kantoor wanneer hij een akte tekent????? Als je weet dat je volgens wet hebt gehandeld, ga je niet praten over GEVOEL en NOG SCHERPER. Allemaal 1 pot nat.


  Maak melding

 22. Van Ginmardo Kromosoeto gaan er niet twaalf (12) maar zeker 90.000 in een dozijn.

  90.000 hectare gronduitgifte consessie of noem maar op behoort toch rechtstreeks onder de ministeriële verantwoordelijkheid te vallen.

  Degene die dit aankaart maakt niet uit van welke komaf de persoon moge zijn, is volkomen terecht.

  Mensen een (1) hectare is 100 x 100 meter, dat zijn 10.000 vierkante meters. En deze meneer Mahender Gopi krijgt zonder goedkeuring van het parlement (Assemblee)van Suriname, zoveel grond toegewezen.

  Er moet een duidelijk doel ten voordele van land en volk van Suriname mee gemoeid zijn, wil men tot zo’n besluit geraken. Het kan nimmer via een onder onsje.

  Dat een minister die onlangs via “reshuffling” is aangetreden op de koop toe, op zo’n manier blundert, moet het zijn, gelijk de laan uit sturen.

  Er is geen enkel respect noch ontzag naar het Surinaamse volk toe en helemaal niet naar de hoofdverantwoordelijken in deze, de Minister-president en in het bijzonder de President van Suriname.

  Als Bouterse roept corruptie een halt toe te roepen, dan behoort hij deze minister consequent te ontslaan. Wat erbij komt kijken is van andere zorg. Suriname wordt door zo’n handelswijze bedonderd en verkwanseld.

  Of Bouterse houdt de eer aan zichzelf en ontbindt dit hele kabinet. Een misgreep van jewelste van Bouterse.

  Dit is te gek voor woorden, als de minister beweert hiervan niets vanaf te weten, ondanks de vele kritieken de afgelopem tijd aangaande gronduitgifte.

  De minister is gewoonweg een pertinente leugenaar en hoort in geen enkele regeringsformatie zitting te hebben.

  Van zo’n minister gaan niet twaalf (12), maar zeker 90.000 in een dozijn. Ophoepelen die gast. Minister onwaardig, te hoog gegrepen voor Ginmardo Kromosoeto.

  Ginmardo Kromosoeto, u mag zich diep maar dan ook diep schamen, wanbeleid ten top en wat een walgelijke vertoning! Sabotage????????? Who knows!


  Maak melding

 23. Deze Kromo en wat nog meer, ook zo eentje, bralt wat in de ruimte, snapt er geen zier van, eng sakka foeroe toe, en dang aw tjalla toe. Kromo, dan kan je een toko beginnen, met jou torie, ie srapoe, ie tek a monie neks joe e doe, boi ergens ja letie.


  Maak melding

 24. Dat deze niet lezen kan of schrijven kan is te begrijpen.
  Welke van heeft kennis.Geen een.!Waar waren zijn ambtenaren die hem moesten bij staan.Het leuke van zwarte landen zijn dat voor het kleinste zaak een handtekening van een minister of president nodig is.
  Vraag aan Venetiaan hij had een dag taak van gemaakt.


  Maak melding

 25. Elke uitgifte aan politicie is crimineel.
  Uitgifte aan politicie met regeermacht is de lagste, schofterigste vorm van criminaliteit.

  Wanneer komt die @$%^#@%#@ Anti-Corruptiewet eens.

  Zelfs Breeveld is te slap/laf om daarover zelf met een voorstel te komen. De politiek in SME is 1000% failliet.


  Maak melding

 26. Interessant, een minister die krokodillentranen laat vloeien. Dat kan hij alleen doen onder de mantel der bescherming van de GROTE kaaiman, die ook vaker dit gedrag heeft getoond. “Ik ben verantwoordelijk, maar niet ik heb de trekker opengehaald! Mea Culpa”!


  Maak melding

 27. de heer Prfijt van de NPS heeft inder tijd duizenden hectares gehad te west suriname, hij zit in paramaribo en ontvant van de chinezen die daat werken miljoenen dollars doe onderzoek daarnaar


  Maak melding

 28. alleen

  de heer Profijt van de NPS heeft indertijd duizenden hectares gehad te west-suriname, hij zit in paramaribo en ontvangt van de chinezen die daar werken miljoenen amerikaanse dollars doe onderzoek daarnaar


  Maak melding

 29. De onaangekondigde Amnestie wet was er binnen 72 uur, de beloofde anti corruptie wet is er na 2,5 jaar nog niet en zal er pas komen als Suriname is verdeeld onder Bouterse en zijn vrienden. Walgelijk.

  En Suriname deed een plas en alles bleef zoals het was…..


  Maak melding

 30. Minister Kromosoeto heeft in opdracht van de president gehandeld die dhr.Gopi heeft gebruikt om de NV’s op te richten. Na zijn presidentschap zou hij dan de concessie huren aan derden en genieten van zijn leven.


  Maak melding

 31. President Bouterse, Minister-president Ameerali, Minister Ginmardo Kromosoeto van Ruimtelijke Ordening Grond & Bosbeheer, RGB en afgetreden onderminister Mahender Gopi, niet de kantjes er van aflopen.

  Onderstaand, hier hebben wij het over.

  Vierkante meter lengte breedte
  1 Hectare = 10.000 m² 100 100
  2 Hectare = 20.000 m² 141 141
  4 Hectare = 40.000 m² 200 200
  16 Hectare = 160.000 m² 400 400
  256 Hectare = 2.560.000 m² 1.600 1.600
  65.536 Hectare = 655.360.000 m² 25.600 25.600
  96.100 Hectare = 961.000.000 m² 31.000 31.000

  96.100 Personen 10.000 m² 100 bij 100
  384.400 Personen 2.500 m² 50 bij 50
  600.625 Personen 1.600 m² 40 bij 40

  Suriname heeft een oppervlakte van 163.820 km². Dat is een 170-ste deel van Suriname, hetgeen de afgetreden onderminister Mahender Gopi aan zeggenschap over duizenden hectaren bosrijk gebied heeft gekregen.

  Minister Ginmardo Kromosoeto van Ruimtelijke Ordening Grond & Bosbeheer, RGB, moet het nu niet alleen maar hebben over het aftreden van Mahender Gopi. Het is nu bittere noodzaak om deze toezegging volledig terug te draaien. Het behoort via andere schijven te gaan, in dit geval in het bijzonder via het Surinaamse parlement (Assemblee).

  Daar heeft men een boodschap aan. Elke regeringsleider die serieus wil worden genomen, ontslaat deze minister. Bouterse behoort dit consequent te doen.

  Een dergelijk laconieke, slordige houding mag niet worden toegestaan. Zo wordt een land niet geleid.
  600.625 personen zijn meer personen dan die er in Suriname wonen. Per persoon zou men 1.600 m² grond zo’n 40 bij 40 (in de volksmond gebezigd) kunnen krijgen.

  Door deze gigantische blunder van minister Ginmardo Kromosoetoelke is elke geloofwaardigheid, in zoverre deze in zijn geval bestond, tot het nulpunt gereduceerd.

  RGB heeft iemand nodig die zich met hart en ziel wil inzetten voor de Surinaamse bevolking.

  Er moet worden ingegrepen. Het gaat immers nota bene om een vertrouweling en secretaris van Bouterse die voor 100% in het spel is.

  Het gaat om 0,59% van de (land)oppervlakte van Suriname die langs duistere wwegen wordt toegewezen.

  Voor de beeldvorming: het gaat hierbij om 31 kilometer lang en 31 kilometer breed stuk land, qua oppervlakte. Dus 31 bij 31 kilometer land.

  Dan behoort er een duidelijke visie en intentie naar een ieder dus ook naar het (simpele) volk toe te zijn. Het gaat om staatseigendom.

  Zorgvuldigheid en transparantie behoren essentieel te wezen bij een dergelijke beslissing.

  Het ontslaan van deze Minister Ginmardo Kromosoeto behoort een onvermijdelijke zaak te zijn.


  Maak melding

 32. Beste lezers,
  Een ieder wil met grondzaken bemoeien. Zelf de niet deskudigen. Op het Hypotheekkantoor kan je alle zakelijke titels ( Eigendom BW, Allodiale eigendom, grondhuur, erfpacht ) op de grond natrekken aan wie ze zijn uitgegeven.
  Op het Domeinkantoor kan je de persoonlijke titel ( huur ) op de grond natrekken aan wie ze zijn uitgegeven. Ook de concessies. Op het Domeinkantoor kan je ook te recht om na te trekken of het betreft een domenland, zodat je het eventueel kan worden aangevraagd.
  De minister in deze is niet geschikt voor betreffende functie. In plaats, dat hij leiding geeft, leest de medewerkers van het domeinkantoor en de dienst grond inspectie de mister de les. Hoe wil je hebben, dat het dan niet fout gaat op het RGB. De minister is niet geschikt voor die functie. Als een persoon nou zo een graat areaal aanvraagt, ga je toch op zijn minst een controle doen om wie het gaat.Ze zijn allemaal boeven op het RGB. De rijken worden steeds rijker.
  De moordenaar heeft ook een heleboel percelen, ook in het binnenland. Niemand zegt hiervan wat. Boerenveen, Graanoost hebben toedertijd allemaal op weg naar zee gehad. Nu zullen ze zeker meer hebben. De heer Nakoesing heeft aan de kuldipsing straat een perceel gehad, deze heeft hij verkocht en heeft weer op leidingen een perceel gehad. Dit fantaseer niet geachte lezer, is de waarheid.
  Het is triest heer minister,zoek een ander functie waarin je goed bent en niet, dat andere mensen jou de les leest. Echter geeft je het toe, dat je naar jou weten je goed heb gehandeld.
  Een ieder roepr naar de president om problemen op te lossen. De lamme leiden de blinde.Geld voor die moordenaar. Voor mij is hij geen president, hij is een moordenaar.
  Al het land wordt gegraaid door de rijken, de armen hebben nauwelijks wat.
  Echt triest!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.