Tourbedrijf biedt excuses aan voor busongeluk toeristen

55

PARAMARIBO, 27 dec – Tourbedrijf Fred Ecotours heeft zijn verontschuldigingen aangeboden voor het busongeluk waar Nederlandse toeristen bij betrokken waren. Het bedrijf had er alles aan willen doen dat een dergelijk ongeluk zich nooit had voorgedaan. Door een reeks omstandigheden moest voor een busbedrijf worden gekozen waar Fred Ecotours geen ervaring mee had. “Dit is achteraf gezien een vreselijke beslissing geweest.”

Het grootste deel van de inzittenden liep kneuzingen en schaafwonden op toen de bus over de kop sloeg. Een vrouw liep een scheurtje aan haar nekwervel op. Zij wordt nog behandeld in het ziekenhuis. “We reden gemiddeld honderd kilometer per uur. Deze snelheid is prima te doen met een personenauto. Maar in een vol busje werd dit als behoorlijk onprettig ervaren”, meldt Fred Ecotours. Uiteindelijk ging het fout met een klapband.

Er wordt van een wonder gesproken dat het niet erger afliep. “Wij van Fred Ecotours zijn zeer bedroefd door de hele gebeurtenis en voelen ons ook verantwoordelijk. We bieden de slachtoffers en hun familie onze oprechte verontschuldigingen aan. We hebben goed contact met het ziekenhuis en de politie en we dringen erop aan dat er een goed onderzoek komt naar deze gebeurtenis. We gaan er alles aan doen om de chauffeur niet meer op de weg te krijgen.”

55 REACTIES

 1. “Dit is achteraf gezien een vreselijke beslissing geweest.”
  —————————————————
  Gedane zaken nemen geen keer. Ik wens de slachtoffers een spoedig herstel en veel sterkte. En laten we hopen dat men uit het gebeuren iets kan leren om herhaling te verkleinen. Verantwoordelijkheid is iets dat men als mens in zich moet hebben en het kan ook worden aangeleerd. Dit om het op hoger niveau te brengen.
  Het instellen naar de oorzaak van het ongeval dient inderdaad plaats te vinden en ik hoop dat het objectief wordt uitgevoerd. Ook hier is verantwoordelijkheid heel belangerijk om te komen tot een eenduidige eindconclussie. Rest mij alleen nog: ook aan de slachtoffers en iedereen wens ik een voorspoedig 2013. Nieuwe jaar ..nieuwe kansen.

  En La Sombra Del Arbol


  Maak melding

 2. Absoluut niet voldoende om de chauffeur van de straat te weren.Op zijn minst moet er een behoorlijke schade vergoeding betaald worden aan de inzittenden en de tour operator beboet voor het in gevaar brengen van mensen levens.Anders is het de volgende keer hetzelfde.De chauffeur gaat niet meer rijden…

  Cobie.


  Maak melding

 3. Ik ben van mening dat het niet alleen bij excuses kan blijven. Het zit in de (macho)aard van heel veel autobestuurders in Suriname om zich weinig van verkeersregels aan te trekken.

  De chauffeurs van taxi- en touringcarbedrijven zullen mijn inziens goed geschoold moeten worden in verantwoordelijk rijgedrag op de wegen en de verantwoordelijkheid die ze hebben bij het vervoeren van passagiers.

  Ik ben ook van mening dat deze bestuurders een zware test moeten afleggen om het beroep van taxi- en buschauffeur te kunnen uitoefenen. Vervolgens moeten zij om de de drie jaren een pittige rijvaardigheidstest afleggen.

  Het is ook belangrijk dat de de wegen in Suriname van voldoende verkeersmeubilair worden voorzien om de gebruikers te wijzen op de geldende de verkeersregels.


  Maak melding

 4. heel netjes jou excuus EcoFred, maar ie klarie mi boi!!

  dat..ikke regel via-via moet maar afgelopen zijn!

  jij krijgt eerdaags een flinke rekening v/e NED Verzekeraar aan je broek, en die zal niet mals zijn!

  *emotionele schade
  *letsel schade
  *verdere afhandeling medische behandeling in Ned!
  *vakantie vergoeding etc.

  succes


  Maak melding

 5. Door een reeks omstandigheden moest voor een busbedrijf worden gekozen waar Fred Ecotours geen ervaring mee had. “Dit is achteraf gezien een vreselijke beslissing geweest.”

  Ma ze kunnen niets anders dan die bussen inhuren bestuurd door die binnenlandse bewoners want die zijn tegelijkertijd de gids in het binnenland.
  Dus hoezo achteraf gezien???
  Ik heb een tour gemaakt naar raleigh vallen. Dacht met 175 euro goedkoop uit te zijn. Maar het was duurkoop want in 1 bus met 28 mensen (overvol) overnachten nagenoeg geen eten want daar was niet voor zoveel personen op gerekend. Tijdens verblijf op raleigh vallen gerantsoeneerd op water en eten want er was niet genoeg.
  Op de terugweg motor van de boot stuk pas de volgende dag terug (maandag) om 11 uur in de avond. 1 dag inkomensverlies en korte slaap om dinsdag weer aan het werk te gaan.

  Zo zie je maar, had ik maar via Stenasu geboekt.


  Maak melding

 6. trouwens,…die hele toerisme tori is ondergebracht bij DADA!!!

  Eey DADA fawaka?

  geen gouden kersttoespraak,
  geen medeleven EcoFred,

  Ingrid…waar is die indianen-Jones??? 🙂


  Maak melding

 7. Fred Ecotours zegt: “Door een reeks omstandigheden moest voor een busbedrijf worden gekozen waar Fred Ecotours geen ervaring mee had”.

  Deze omstandigheden hadden allemaal te maken met de overweging om zo veel mogelijk geld te verdienen, Fred heeft geen moment gedacht aan het welzijn van de toeristen. Fred had geen ervaring met dit busbedrijf? Dan had hij als het niet anders kon de toeristen moeten zeggen dat hij voorlopig geen tours kon leveren, de buschauffeur had voor hetzelfde geld een psychopaat kunnen zijn die net gratie gekregen had vanwege familierelaties met een hoge pief. Toeristen worden te vaak door dit soort beunhazen gezien als wandelende ATM’s die zo snel mogelijk geplukt moeten worden, klanten service komt in hun woordenboek niet voor.


  Maak melding

 8. @Kolo Kolo
  Eur 175,00 ??
  Stenasu vroeg een paar jaar terug (voor 3 dagen)
  US 450,00 p.p. voor niet ingezetenen . Voor alleen ingezetenen was er een aktie voor US100,00 p.p.
  We waren daar met 21 personen (niet ingezetenen)en heb toen maar uit boosheid een andere keus gemaakt buiten Stenasu om ….

  Het hoeft niet altyd goedkoop is duurkoop te zijn…

  In jou geval heb je dan wel veel pech gehad .


  Maak melding

 9. Dit komt puur uit ondeskundigheid, het draaide bij Fred Eco eerst om het geld, andere zaken waren niet van belang. Heel Suriname vertelt dat eind van het jaar er zelden tripjes uitgevoerd worden, alles wordt een beetje met rust gelaten. Het zijn ecter de geldmonsters die door dik en dun gaan om toch het geld te trekken. Fred Eco heeft nu enkele ex stagiaires die voor ze werken en die geen weet hebben van zaken maar puur in Suriname zitten omdat ze dachten dat hier het paradijs voor ze is. Hebben trips bezorgd benedenmaats en weigeren het geld terug te vorderen.
  Laat maar een onderzoek komen, hier heeft Fredje gefaald als je zelf al aangeeft dat door reeks van omstandigheden tja waarom toch!!


  Maak melding

 10. Fred Ecotours heeft zelf ook een grote verantwoordelijkheid hierin. Dus alles naar de chauffeur toe schuiven kan ook niet.
  Je bent als Fred Ecotours ook aansprakelijk hiervoor.
  Als je diensten geeft en weer uitgeeft aan een chauffeur, hoor je goed na te gaan of het wel goed zit.
  Voor de slachtoffers en iedereen wens ik jullie een voorspoedig 2013.


  Maak melding

 11. @Anne ter Velde
  Zodra je geld gaat terugvragen omdat de gemaakte afspraken niet of gedeeltelijk zijn nagekomen heb je een probleem.
  Je ziet duidelijk de tenen van die soort oplichters helemaal kromtrekken…ze worden boos omdat jij gelijk hebt..
  kwestie tot tevredenenheid klant oplossen komt by hun als een scheldwoord over..
  korte termijn visie, alleen hierin blinken ze uit..

  Gelukkig zijn er ook hele goede ertussen die weten hoe ze met hun klanten moeten omgaan.

  Ik zeg altyd:klanten moet je koesteren want die zorgen ook dat er brood op tafel komt.


  Maak melding

 12. =Ik vraag mij af waar DDB zijn excuses blijft, omdat hij alles naar zich toe heeft gebracht en de persoon blijft die verantwoordelijk is.(toerisme valt nu onder Bouterse)???????

  =Als het onder de minister zou vallen, zou deze de persoon zijn die zijn excuses zou maken.


  Maak melding

 13. Men moet nu niet triest gaan doen en bestuurder achteraf kapot proberen te maken ongelukken gebeuren en zit in een donkere hoeki het is zeker niet geen leuke ervaring maar als men vooraf de bestuurder atent maakt dat hij onaangenaamd rijdt voel hij zich beledigt gaat hij zeker luisteren nu is het fout gegaan dan is hij verantwoordelijk zo wie zo maar wij SURI’S gaan niet het binnen in in December van wege de boze geesten die dan met rust gelaten willen worden


  Maak melding

 14. @ RobG

  precies als de 2 bestaande bruggen over de Saramacca doorsteek,wordt er nog eentje neergezet.Daaruit blijkt dat wij met onze denken nog steeds in de jaren van de eerste brug zitten.Toen was de eerste brug modern te noemen.Vraag mij af hoe we deze brug noemen moeten.Gegarandeerd zit het verkeer binnen de kortste keren weer vast.Praat maar niet over straat meubilair.Geen koe die zich aan regels houdt.

  Cobie.


  Maak melding

 15. Het is telaat maar weleen gebaar…..men zegt als het kalf verdronken is dempt men de put ….ik geloof niet dat deze put gedempt gaat worden …..belfort doet zijn best het ligt aan de mentaliteit van de mensen……niet aan de regering of aan boutetse of zoals een honden drol zei dat het aan boutetse ligt die weigert de nederlandse ambassade te openen ….spijkers op laag water zoeken dus .


  Maak melding

 16. Hier het zelfde bericht maar dan van GFC nieuws:

  Hieruit blijkt dat men al van plan was bij de volgende bezine station ermee te kappen, dit bewijst dat ook tijden de rit ECO TOURS al niet blij was met deze bus.

  lees maar hieronder:

  PARAMARIBO – Touroperator Fred Eco Tours heeft excuses gemaakt voor het busongeluk op de Afobakaweg. “Wij van Fred Eco Tours zijn zeer bedroefd door de hele gebeurtenis en voelen ons ook verantwoordelijk hiervoor. Wij bieden de slachtoffers en hun families/vrienden onze diepe en oprechte verontschuldiging aan. We hebben goed contact met het ziekenhuis en de politie en we dringen erop aan dat er een goed onderzoek komt naar deze gebeurtenis. Wij gaan er alles aan doen om de chauffeur niet meer op de weg te krijgen”, zegt het bedrijf in een persbericht.

  Van de elf inzittenden raakte een 25-jarige vrouw zwaargewond. Bij de overige passagiers bleef de schade beperkt tot onder meer kneuzingen en schaafwonden. Het bedrijf had op eerste kerstdag een dagtrip naar Berg en Dal georganiseerd, maar moest een busbedrijf met chauffeur inhuren omdat het vaste busbedrijf en de chauffeur op 25 december niet beschikbaar waren.

  “Wij hebben intern geen chauffeurs met de benodigde papieren dus moeten we dit uitbesteden. Hierdoor zijn we uiteindelijk bij een ‘ervaren’ chauffeur van een busbedrijf, die dagelijks toeristen vanuit Paramaribo per bus naar Berg en Dal vervoert, terechtgekomen. Dit is achteraf gezien een vreselijke beslissing geweest”, meldt het bedrijf in zijn persverklaring. Op de Afobakaweg reed de chauffeur met een hoge snelheid: circa 100 km/u.

  “Deze snelheid is prima te doen met een ‘normale personenauto’, maar in een vol busje werd dit als behoorlijk onprettig ervaren. Dit heeft ons doen besluiten om bij het eerstvolgende tankstation te stoppen, echter zijn wij hier nooit aangekomen. Na een inhaalmanoeuvre voor de brug van Marcelkreek, waar de snelheid toenam tot 120 km/u, hebben we op deze hoge snelheid – bij het in aanraking komen met het bruggetje – een klapband opgelopen. Vervolgens verloor de chauffeur de controle over het stuur, en na 60 meter slingeren zijn we over de kop geslagen en langs de weg terechtgekomen. We mogen spreken van een groot wonder dat er geen grote bomen langs de weg stonden, anders waren er zeker dodelijke slachtoffers gevallen”, aldus Fred Eco Tours in haar verklaring.


  Maak melding

 17. Beste Roy

  Ik heb lering hieruit getrokken en ben naar palemeu geweest met de familie (6 personen) maar wel met Stenasu en niets dan lof voor de service en veiligheid. Was wel een dure grap maar het was de moeite waard.
  Per persoon 550 euro voor 5 dagen.


  Maak melding

 18. Jawel!! dat is de Mentaliteit van de GELDWOLVEN!!! eerst doen dan denken!! 100 km p/u in SU?? welke stomkop haalt het in zijn “jawel”!!! KOP??? natuurlijk de hollekoppen!!!!


  Maak melding

 19. In Suriname ben je overgeleverd aan de Surinaamse goden.

  De toeristen hebben zelf het gevaar opgezocht en dit is het resultaat. Beste toerist waar ben je bezig?

  Iedereen doet waar die zin in heeft, niemand is ergens verantwoordelijk voor. Ze doen maar.

  60% taxichauffeurs rijden onder invloed van meestal drus, 95% rijdt minstens de toegestane snelheid, want ze hebben daar toch zooooo een haast. 5% houdt zich aan de regels en dat zijn veelal Javanen in wat oudere auto’s.

  Ik was een jaartje geleden in Suriname voor werk.

  Heb in Suriname 3 maanden met de taxi gereisd. Dit zijn mijn bevindingen.

  Wat mij verbaasd, dit voorval haalt de internationale media. En de apen in Suriname komen nu met hun achteraf gepraat.

  Maar beste mensen van Justitie, kijk maar eens naar het rijgedrag van jullie eigen agenten in dienstwagen.

  Ga maar eens zelf kijk hoe ze alle regels aan hun laars lappen. Ga vooral naar Kwatta, Wanica, de stad, Wageningen en Nickerie/Nieuw Nickerie.

  Dan praten we verder…..


  Maak melding

 20. Wat een bombarie om niets, is er een dode gevallen of is het omdat het Nederlanders zijn?

  Wie ligt in Nederland wakker van de koelbloedige moord op Rishi?


  Maak melding

 21. @ Fred van Hell-tours, even een voorbeeld nemen van Staatsolie, hun bus contractors moeten hun buschauffeurs trainen, hun bussen een keer per 6 maanden laten keuren ooit van gehoord dat een staatsolie bus in een ongeluk is geweest?


  Maak melding

 22. 27 dec. 2012

  Ongelukken met toeristenbussen vinden dagelijks en overal op deze aarde plaats.
  Mijn instake is: Had dit gebeurde in Suriname voorkomen kunnen worden? Hoe kan het gebeurde in de toekomst redelijkerwijs voorkomen worden?

  Wat in het bericht opvalt, is dat deze tourbusoperator op dit gebied geen ervaring had.
  Wat verder ook opvalt is dat er met hogesnelheid (Surinaamse standaard) gereden werd en een klapband ook nog kwam bijkijken.

  In Suriname is toerisme booming en rijzen de touroperators als paddestoelen uit de grond. En goede ontwikkeling, maar deze ontwikkeling moet gedoceerd en professioneel gestructureerd worden met daarbij overboord gooien van het mini-maximalisatie principe.(Door weinig te doen, snel geld verdienen)

  En dit is juist de taak van de Surinaamse overheid, eventueel ondersteund door de branche-organisatie.

  Ervaring ontberen zegt mij dat deze touroperators niet professioneel getraind worden en dus onvoldoende kennis en vaardigheden en verantwoording bezitten in het veilig en professioneel organiseren van een tour.

  Ook het te hard rijden en de klapband zegt mij veel over het niet of onvoldoende professioneel omgaan met het materiaal dat voor de tour, het vervoeren van de toeristen, moet zorgdragen. Ook hier zie ik een taak voor de Surinaamse overheid.

  Keur deze voertuigen vaker dan maar een keer per jaar, train de chauffeurs, stel duidelijke kwaliteitsregels vast en deel deze touroperators in bepaalde keurmerken en garanties van veiligheid en kwaliteit van het vervoermiddel.

  Wij weten dat 100% veiligheid nooit haalbaar is, maar de overheid in Suriname kan – neen, moet zeker ervoor zorgen – wel zorgdragen voor een benadering hiervan.

  In het toerisme is er een belangrijke wetmatigheid: Als er ergens een calamiteit ontstaat die de veiligheid of het plezier van de toeristen in geding brengt, zullen deze die activiteit of tour mijden.
  Touristen gaan dus daar niet meer naar toe of kiezen een andere bestemming(land).

  Oproep aan de Surinaamse overheid: Kent uw verantwoordelijkheid in de nog jonge ontwikkeling van het toerisme in Suriname. Maak beleid naar de ‘bottom’ toe en zit maar niet op het ministerie te zitten. Indien er niet voldoende kennis in huis is, haal die kennis binnen. In ken enkele Surineds(studenten (hoger) toerisme) die graag stage willen lopen in het land van herkomst en uit Suriname zelf geen antwoord op hun verzoek terug hebben gekregen.

  Maak toch ook gebruik van deze studenten of zal PSA hierin eerst duidelijkheid moeten brengen? En terwijl het gras groeit, sterft het toeristisch paard in Suriname!
  Srika


  Maak melding

 23. Hallo,
  Waar zijn jullie mee bezig!
  De verantwoordelijke dat is de bestuurder zelf en niemand anders.
  Heeft deze man geen rijbevoegdheid jawel anders zou deze man geen auto mogen besturen.
  Wat je ook mag doen er zullen altijd ongelukken gebeuren,en per seconde.
  Een politie man had een politie auto frontaal gereden met als gevolg een dode voetballer {Waterval -voorwaarts}


  Maak melding

 24. Uit ons onderzoek blijkt dat in de bus het laadgewicht was overschreden want in het bus bevond te zware Nederlandse passagiers. Met het gevolg klapband.
  De meeste autobanden hebben meestal een te laag bandprofiel blijkt uit het technische onderzoek.
  Bestuurder was oke
  Wegdek prima
  Weeromstandigheden prima (droog)
  Snelheid mag tot 130 km/u
  Drukte op het weg op dat moment was nihil


  Maak melding

 25. Ira

  =Ik vraag mij af waar DDB zijn excuses blijft, omdat hij alles naar zich toe heeft gebracht en de persoon blijft die verantwoordelijk is.(toerisme valt nu onder Bouterse)???????

  =Als het onder de minister zou vallen, zou deze de persoon zijn die zijn excuses zou maken.
  dit is echt van een gek afkomstig!wat heeft DDB te maken met een bus ongeluk op de afobakkaweg? je moet ziek zijn, rijp voor Riag of peter baancentrum???


  Maak melding

 26. Gelul ten top, mostert na de maaltijd, wat een sukkels van dat busbedrijf, die kerel die achter het stuur zat moet je opsluiten voor heel lang, zonder vreten in het begin, maar goed, geen doden gelukkig.


  Maak melding

 27. die hollanders moeten niet zo zeuren want ongelukken kunnen overal gebeuren.
  geef die gasten een lolly en een bloemetje en stuur ze naar hun oso terug.


  Maak melding

 28. Welkom bij Fred Eco Tours!!!

  Fred Eco tours brengt u naar de aller mooiste plekken in Suriname. Waar u heerlijk kan genieten van de natuur, cultuur en natuurlijk ook kunt ontspannen. Wij zorgen ervoor dat u meer te weten komt over het gebied waar u verblijft en u hoeft alleen maar te genieten van de prachtige omgeving. Uw tour wordt geheel verzorgd, er wordt heerlijk voor u gekookt en de dorps-en boswandelingen zijn geheel onder begeleiding. Daarnaast is er voldoende gelegenheid en tijd om uzelf te vermaken op onze tour.

  Wanneer u voor één van onze tours kiest, verzekeren wij u, plezier, avontuur, ontspanning, lekkere maaltijden, mooie natuur, leuke verhalen om na te vertellen… Kortom alles waar u naar opzoek bent!

  Kies voor betrouwbaar, veiligheid en zekerheid!!!
  ……………………………………………….
  EN DAT HEEFT FRED ECOTOURS JUIST NIET KUNNEN GARANDEREN AAN DEZE TOERISTEN!!!

  FRED & CO!!!
  Dan wordt het straks: Welkom bij onze “Claim Office”.


  Maak melding

 29. Gewoon schadevergoedingen claimen!!!!
  Dit is wat men in Sur. gebeurt. Alles draait om de doekoes. Veiligheid en andere zaken is latersss!!
  En nu moet het anders om gebeuren!! BETALEN!!!!!!!!


  Maak melding

 30. Zowel de touroperator alsmede de chauffeur op non-actief stellen, dat is de eerste stap.
  Daarna alle touroperators aan strenge regels vast pinnen, zonder de juiste papieren geen tours!
  Geen ervaring in het binnenland van ons mooie SU, dan ook geen tours daarheen meer kunnen regelen!
  Alle hosselaars meteen vast zetten om te voorkomen dat dit ooit weer kan gebeuren.
  Daarnaast uitsluitend relatief nieuw materieel inzetten, niet ouder dan 3 jaar en elke 4 maanden verplichte keuring van de voertuigen bij een erkent en onafhankelijke instantie, liefst een uit een ander land omdat men hier in SU nu eenmaal erg gemakkelijk om te kopen is!
  Daarmee zou er al een hele boel verbeteren.


  Maak melding

 31. er zijn ergere dingen in het leven”maar omdat het om een paar nedlanders gaat wordt er van alle kanten door die redimusus moord en dood slag geschreeuwd,maar als het om surinamers zou gaan”,dan zou er anders geklets worden.
  als jullie redimusus zooo klagen ,zeg dan aan die nederlanders die jullie van onder naar boven likken om niet meer naar su te gaan/komen,dan is het in een keer opgelost en dan zijn zij in een keer opgerot uit su.


  Maak melding

 32. Ik kan het echt niet late te reageren.
  Met alle respect, het is heel erg wat er gebeurd is, en er moet geprobeerd worden een dergelijk ongeval in de toekomst te voorkomen. Maar zoals hier al eerder is gezegd, een ongeluk zit in een klein hoekje.
  En ja, in Su is dat hoekje nou eenmaal iets groter.
  Je moet niet vergeten dat Su een ontwikkelingsland is, waar alles lang niet zo goed geregeld is als in Nederland. Hiermee doel ik op infrastructuur.
  Kreten als “touroperator op non-actief stellen” zijn te idioot voor woorden. Ik ken deze jongen erg goed, en weet dat het een zeer verantwoordelijke jongeman is. Hij heeft dergelijke taak uit handen gegeven aan een ervaren chauffeur die wel de papieren heeft om een personen bus voor meer dan 8 personen te vervoeren.
  Een dergelijke chauffeur aanspreken op zijn rijgedrag onder het rijden had tevens voor nog gevaarlijkere situaties kunnen zorgen. Ik vind het heel naar dat alle schuld nu in de schoenen van de touroperator wordt geschoven, terwijl degene die achter het stuur zat buiten schot wordt gelaten.


  Maak melding

 33. @pasew en overige forummers, Odi odi.

  En toen hij van de schrik bekomen was, begaf mijn Switi Gudu (sra-JUDESKA) zich aan de M. Wulfinghstr.
  Want de (euro’s) was hij natuurlijk misgelopen!!!

  TRAVESTIET NEERGESTOKEN IN WULFINGHSTRAAT
  27/12/2012 (Bron-dwt.com)

  PARAMARIBO – In de Monseigneur Wulfinghstraat is donderdagochtend een travestiet neergestoken. De man in vrouwenkleding werkte als prostitué in deze straat. “Het slachtoffer is ettelijke keren over het hele lichaam met een scherp voorwerp gestoken”, zegt politiewoordvoerder Humphrey Naarden aan dWT.

  De melding over het incident kwam rond half vier in de ochtend bij de politie binnen. dWT Online verneemt uit betrouwbare bron dat de travestiet een klant had, die dacht met een vrouw te doen te hebben. Nadat de klant ontdekt had dat de prostitué geen vrouw maar man was, bracht hij het slachtoffer steekverwondingen toe met een scherp voorwerp.

  Mijn Switi Gudu (sra-JUDESKA) dacht zeker, dat het een EUROKNALLER was!!!
  Maar het was een SRD…….!!!


  Maak melding

 34. fer.e,pasew

  Dan zijn jullie gewaarschuwd.
  houd jullie boeler gepraat en gedrachten maar in olland want in su staat jullie een pakslaag te wachten.
  komen jullie su niet met je ziekte besmetten anders zal jij mest worden.


  Maak melding

 35. pasew

  want jij kent mij toch?

  even hard;pasew en fer.e
  ju ka sakasaka,ju e jan skijt en ju e tak skijt.
  na tapu mi baka ju wang kroipi’,go boel dagu wanti dati ju e du,ju e bul dagu.
  ju nanga ju mati e suku sani sang ju no mang tjali,molo betre ung libi mi fu deng tori sang ju e taki no tjalimi na dooro aij.


  Maak melding

 36. Vandaag is mijn Switi Gudu (sra-JUDESKA) heetgebakerd!!

  Waar komt onze (sra-JUDESKA) met zulke termen vandaan?

  Wees een beetje netjes op het (forum) ter afsluiting van het (DOE JAAR)!!!

  Begin alvast een bloemetje en Swit Sopie te bezorgen aan de “slachtoffers” van het busongeluk.

  Anders sturen wij je met een Lijnbus naar PAPATAM!!!
  En dat is 180 km per uur.


  Maak melding

 37. henk molenaar

  moet jij jou ook met mij bemeoien,boy i dont know jou,so what is jour problem.

  geen klase,geen opleidin,geen moraal VERTAND,hahahaha

  full that is what jou are


  Maak melding

 38. sra lekker ding van me, hallo iedereen,…

  sra en Fer en ik zijn een egte/hegte kabel, mag ik aub verzoeken deze relatie niet te verstoren..

  sra, krijg ik nu een natte zoen… 🙂


  Maak melding

 39. 28 dec. 2012

  Wat was ik blij te zien dat mijn eerdere reactie op dit onderwerp een negatieve beoordeling kreeg. Vandaag is het opeens neutraal geworden.

  Ik denk dat de groep van antagonisten geen voorstelling heeft wat toerisme in het algemeen is en wat voor professionele organisatie daarachter moet zitten.

  Ik praat hier empirisch, daar ik binnen mijn vakgebied een aantal jaren terug docent toerisme was op de opleidingen op eilanden van Caribisch Nederland.

  Vandaag heeft VESTOR (Vereniging Surinaamse Touroperators) ook gereageerd op het gebeurde. Lees dit bericht en vergelijk het met mijn eerdere reactie.

  Nu krijg ik zeker weer minpunten van Henk.
  Maar wat doet die Molenaar toch zo vaak in Suriname?
  Binnen het toerisme, een onderzoek waard!
  Srika


  Maak melding

 40. Passagiers moeten en hebben zeker het recht om tegen een chauffeur te verzoeken om het wat rustiger aan te doen. Ik doe dat ook als ik dat vind.

  Als hij 80 gereden had was dit waarschijnlijk nooit gebeurt, maar ik weet uit eigen ervaring dat je hele stoere chaffeurs heb die willen laten zien hoe goed ze kunnen rijden.

  Ook weet ik bijna zeker dat als deze bus goede nieuwe stevige banden had dit ook nooit was gebeurd. Klapbanden gebeurt meestal met slecht kwaliteit en oude banden.

  Als een band meer dan 6 jaar oud is kun je hem beter verwisselen ook al ziet hij nog nieuw uit. De rubber is al verteerd.


  Maak melding

 41. Zeker bij dit soort werk, als personen vervoerders, mogen de veiligheids eisen en keuringen wat strenger zijn. Ook personenchauffeurs moeten wat extra opleiding krijgen. Remmen, schokkenbrekers, ophanging en banden zijn zeer belangrijke onderdelen.


  Maak melding

 42. Wordt een beetje moe van alle vooroordelen die er hier geschreven worden. Jullie weten er niks vanaf en hebben de grootste mond.Het is een ongeval en de schuld wordt eventueel door politie en justietie bekend gemaakt en verer afwikkeling zal dan volgen.
  Dus bijdehandjes je mag nieuws lezen en hou je oordeel voor jezelf.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.