Onderminister Mahender Gopi neemt ontslag

59

PARAMARIBO, 28 dec – Mahender Gopi, onderminister van Regionale Ontwikkeling, RO, heeft zijn portefeuille ter beschikking gesteld van president Desiré Bouterse. Dit meldt het Kabinet van de President. Gopi deed dit na een gesprek met het staatshoofd, waar ook minister Ginmardo Kromosoeto van Ruimtelijke Ordening Grond & Bosbeheer bij aanwezig was. Bouterse aanvaardde het ontslag van zijn onderminister.

Mahender Gopi raakte in opspraak toen in het parlement werd onthuld dat hij ruim negentig duizend hectare bos had gekregen. Het betrof het oude concessiegebied van Bruynzeel Suriname Houtmaatschappij. Bouterse toonde zich verrast en beloofde het parlement een onderzoek. De resultaten en eventuele maatregelen zouden nog voor eind december bekend worden gemaakt. Kromosoeto tekende de concessie voor Gopi.

Kromosoeto aanvaardt ook de verantwoordelijkheid voor deze handeling. Hij zegt in de toekomst beter op te zullen letten als het gaat om het natrekken van de herkomst van grondaanvragen. Mahender Gopi werd dit jaar aangesteld als onderminister. Hij bleef ook nadien fungeren als secretaris van Bouterse. Of hij ook die functie neerlegt, is niet bekend. Parlementariër Asiskoemar Gajadien (Nieuw front/VHP) zei eerder dat Bouterse wel maatregelen belooft, maar geen woord houdt.

59 REACTIES

 1. Volgens het persbericht heeft het staatshoofd gesprekken gevoerd met Gopi en de ministers van RO en Ruimtelijke ordening en Grond- en Bosbeheer.
  “De president heeft de beschikbaarstelling van Gopi’s portefeuille aanvaard onder dankzegging voor de bewezen diensten”, meldt het kabinet verder.

  EN VOOR ZIJN NIET AANGETOONDE “BEWEZEN DIENSTEN” ZAL HIJ ELKE MAAND RIJKELIJK WORDEN BELOOND DOOR DADA & CO.


  Maak melding

 2. Aah…dus hij mag zijn 84 000 ha houden?
  Sekteleider maakt er een potje van. Overigens niet anders van verwacht. Ons land is in handen van een gokbaas die zijn volgelingen zoet moet houden. Dus er komen nog meer kadootjes. Zolang het volk het niet door heeft is er niets aan de hand.


  Maak melding

 3. Vrijdag 28 december 2012 om 02:07 uur, door Bifa
  Geen koek-en-zopie voor paarse Didibri Bouta-volger, corrupte Gopie, maar een schop onder zijn achterwerk en alle concessies terug aan de staat.

  Lekker knieperig rotsooi uitkraaien he. Als je ballen hebt ga je recht op de man af, zodat hij jou molen dicht timmert.


  Maak melding

 4. Hmm,..in de grote van Dale opgezocht “molen dicht timmeren”hmm,.niks gevonden,..uhm,.”molen dicht slaan “misschien,..ook niks,..uhmm,..wacht ff googlen,…ook niks,…hmm conclusie,..wie kraait hier stommiteit uit?


  Maak melding

 5. Het zat eraan te komen,dat Gopi zou moeten vertrekken,maar in feite is dat en schijnbeweging om het volk telaten geloven,dat men kan optreden.Het saldo is nu;Gopi geeft niks terug wordt door betaald en heeft nu alle tijd om de staat verder op te lichten.


  Maak melding

 6. Waarom moet Gopi het veld ruimen en mag Ramon Abrahams wel aanblijven? De corruptieve handelingen van laatstgenoemde overtreffen die van Gopi. Of is Gopi gewoon geofferd om de schijn te wekken dat men de corruptie te lijf wil gaan?????


  Maak melding

 7. Komt er nog een onderzoek?
  Of is dit de zoveelste schijnbeweging om lieden zoals P nog dommer te houden.
  Bouterse laat met zijn actie zien hoe hij werkelijk neerkijkt op ezels zoals P.
  Boiterse heeft geen enkele respect voor die domme massa,hij heeft ze wijs gemaakt dat zonder hem geen ontwikkeling mogelijk is in Suriname, wat natuurlijk onzin is


  Maak melding

 8. Wat heeft een simpele mens nodig voor de duur van zijn/haar leven op deez aardkloot? Gaat het daadwerkelijk om het mede willen opbouwen van dit mooie land of is het pure hebzucht in Navolging de geitendief Joghi en vele anderen? Wat is het vraagstuk?

  Waarom is het zo dat bepaalde typen onder ons geheid het gegeven vertrouwen te grabbel gooien. Wat is die porbleem zou een zeker iemand zeggen.


  Maak melding

 9. Vrijdag 28 december 2012 om 09:30 uur, door GMAP
  Komt er nog een onderzoek?
  Of is dit de zoveelste schijnbeweging om lieden zoals P nog dommer te houden.
  Bouterse laat met zijn actie zien hoe hij werkelijk neerkijkt op ezels zoals P.
  Boiterse heeft geen enkele respect voor die domme massa,hij heeft ze wijs gemaakt dat zonder hem geen ontwikkeling mogelijk is in Suriname, wat natuurlijk onzin is

  Verander de wereld en begin bij jezelf. Wie zonder zonden is werpe de eerste steen. Is er op Hoost werkelijk niets op en of aan te merken? Jij bent de laatste moet komen lullen rare reverserrrrrr!


  Maak melding

 10. mahender heeft gemerkt dat hij op hete kolen tereg is gekomen,dus bekentenis is de simpele oplossing.
  maar hij vergist zich”er worden nu harde maatregelen door de regering getroffen’,dus wie fout is moet plaats maken voor hen die het op een ordelijk manier handhaven”geen spelletjes meer’,men moet niet denken dat hij die negentig duizend hectaren bos mag houden,het is namelijk van su en bevolking’,hij mag wel een klei deel behouden(10 hectaren)maar derest gaat naar de staat die het voor bevolking of ecologische doeleiden beschikbaar moet stellen.


  Maak melding

 11. Ik vind dat de president een ieder die met corruptie zich zelf heeft verrijkt amnestie moet gunnen en dat kan binnen 48 uur geregeld.
  Dat zou pas een geste zijn van de president.


  Maak melding

 12. Ach ja, als jou volgelingen bestaat uit domme achterlijken en ongeschoolde ezels dan kan je met dit zoort halve maatregel voor de dag komen.
  DDB weet hoe dom en achtelijk jullie zijn daarom behandeld hij jullie op deze manier. hij gaat met de hoofdprijs van door en die idioten maakt hij blij met kruimels.P heb jou pakketje al gehad? ocer gaat weer open ga daar jou ziel,yeye verkopen voor een bord rijst met bruine bonen en sopie.


  Maak melding

 13. Worden de toegewezen ha ook ingetrokken. Nada, never,nooit.

  Zoveelste scenario.

  Deze gasten zijn de stromannen/handlangers van DDB.

  Gopi neemt ontslag en gaat aan de slag als directeur van het bedrijf van zijn broodheer DDB.

  Neks no fout.


  Maak melding

 14. Het verwonderd mij helemaal niet dat zulke dingen in Suriname gebeurt.Die zakkenvullers maken het land kapot.Ook President Bouterse heeft boter op zijn hoofd.
  Dat is mijn mening.


  Maak melding

 15. als jij leest wat die achterlijke idioot hier boven geschreven heeft dan is het duidelijk dat hij/zij geen woorden meer over heeft en zwak begint te worden’wat een lul’hij denk nog mensen over te kunnen halen met zijn negatieve gelul over mijn geliefde su en bevolking en regering.
  Jongen blijf maar lullen tot dat jij een ons weeg maar voor de pres gaan en jou mening kenbaar maken durf jij niet vieze huigelaar en landverrader dat jij ben en altijd zal blijven Rotop met jou stom geouwehoer en begin bij jou zelf of kijk in een spiegel en zie die dwaas die ervoor staat en jij zal zien dat jij niet tevreden met jou zelf ben en dat op anderen afreageer.
  Dwaas.jij weet dat ik jou bedoel.


  Maak melding

 16. In een land waar men praat op gaat dat ons,ons kent,beweert een minister dat hij niet wist of Gopi de aanvrager was[nooit van een piramide opbouw gehoord waarschijnlijk].Een pres.die geen coalitie bij elkaar te houden heeft,zou ook de minister op straat gegooid hebben.Maar ja,de pres.had ook getekend voor Ballast Nedam om de 3,5 milj.te geven voor een brug die nooit komen zou[Carolina].Deze 90.000 HA is van bout of Dino en meriba.
  Men is naarstig bezig in het land om te bepalen wie straks de GROOT grond bezitters zijn en wie de LAND LOZE boeren.
  Straks staan de chinezen over de kale,ge-erodeerde vlakten te wijzen en zeggen dat dat ontwikkeling is.Want voordien stond er alleen maar regenwoud daar.En nu vliegt er zand daar weg.Net als in de Sahara.

  Cobie.


  Maak melding

 17. @GMAP
  Broeder, Er komt geen onderzoek..ze hebben allemaal een GROTE TEEN in de pap…..Het is met spoed zakken vullen…Na mij de zondvloed..
  A potie volk blijft intussen maar slapen…en dromen nog steeds dat ze gratis huizen gaan krijgen van hun LIJDER.


  Maak melding

 18. Alles afpakken!! maar dan ook van iedereen!! Onderverdelen onder de landlozen!!! wel moeten zij ermee verder anders dan weer afpakken na duidelijke afspraken van hoe verder!!


  Maak melding

 19. Vrijdag 28 december 2012 om 11:11 uur, door GMAP

  Ach ja, als jou volgelingen bestaat uit domme achterlijken en ongeschoolde ezels dan kan je met dit zoort halve maatregel voor de dag komen.
  DDB weet hoe dom en achtelijk jullie zijn daarom behandeld hij jullie op deze manier. hij gaat met de hoofdprijs van door en die idioten maakt hij blij met kruimels.P heb jou pakketje al gehad? ocer gaat weer open ga daar jou ziel,yeye verkopen voor een bord rijst met bruine bonen en sopie

  GMAP,
  Dja oen no e bul!


  Maak melding

 20. Safripu,

  Er is Geen andere waarheid dan die in deze zin van jou:

  ‘Deze gasten zijn de stromannen/handlangers van DDB.’

  Het maakt overige commentaren die zich richten op de stromannen/handlangers tot waardeloze losse flodders. Deze Baas is in zijn ondernemingen nimmer op de voorgrond getreden,enz enz enz.


  Maak melding

 21. Vandaag is mijn Switi Gudu (sra-JUDESKA) gepromoveerd tot ECOLOOG!!!

  Zie Vrijdag 28 december 2012 om 10:30 uur, door sra!
  ……………………………………………….

  En niet alleen Mahinder Gopi krijgt 10 (hectaren) van mijn (sra-JUDESKA).
  Ook mijn Switi Gudu (sra-JUDESKA) heeft recht op 10 hectare Tropisch Bos voor ECOLOGISCHE DOELEINDEN!!!

  En of (sra-JUDESKA) op hete kolen (tereg) terecht is gekomen weet ik niet hoor!!!
  Maar SU. krijgt binnenkort wel een 10 hectare PAARS gekleurd Bos van mijn Switi Gudu (sra-JUDESKA)!!!

  Forummers: En nu afwachten of onze Carl Breeveld van DOE hierop zal reageren.


  Maak melding

 22. Ach Carl Breeveeld,…nanga alla winti meneer é wai,…
  meneer heeft geen ballen,..da wil hij president worden?? Een stem op Breeveld is een stem op Bouterse!!


  Maak melding

 23. @GMAP
  Broeder, incest vindt ook plaats hoor..je bent vergeten dit te vermelden…ha ha ha ha

  dus als ik het goed lees is paramang een geboelde…
  wordt zeer moeilijk zitten noh…


  Maak melding

 24. DDB heeft weer zijn volgelingen gepakt. inconsequentie ten top. Die eerste minister van van RGB(van KTPI) is ontslagen omdat zijn wederhelft een stuk grond had aangevraagd(niet gekregen) Deze minister van RGB mag blijven zitten. Gopi wordt niet ontslagen maar neemt ontslag (dus eervol) en krijgt gewoon zijn loon of pensioen door. NDPers dat is het verschil. De Bisschop de Bekker had gelijk met domme mensen kan je niet redeneren. De Bruynzeel gepensioneerden krijgen maar SRD 6.00 per maand en Gopi mag de concessie gratis hebben. Ga zo door DDB breng het land naar de verdoemenis zoals de jaren tachtig. Iemand anders zal het weer op spoor brengen en dan zal je weer gillen dat ze het niet goed doen. Dankje wel NDPers.


  Maak melding

 25. 28 dec. 2012

  @ Medusa,

  Hoewel onze meningen steeds verschillen – vaak ben jij niet objectief bezig – wil ik hier met je meegaan.

  Als ik door de jaren heen op dit forum steeds – zeker bij onderwerpen van Somohardjo – gepleit heb voor transparantie en eerlijkheid bij het uitgeven van grond of consessies, moet ik hier objectief vaststellen dat hier ten minste belangen verstrengeling in het spel is. En dit moet zeker onderzocht worden.

  Wie denkt aan de arme inheemsen(indianen) in het binnenland van Suriname die nog steeds vechten om de rechten van de grond waar zij wonen, maar tegelijkertijd zien dat politieke figuren, zoals die jongen van Welgelegen, consessies krijgen en zij, de inheemsen, vandaar moeten verkassen.
  Srika


  Maak melding

 26. Elke Surinaamse boef is gewoon hetzelfde. Maak niet uit van welke bevolkingsgroep je bent. Het grappige is dat men elkaar super kritiek leveren op hun boefwerk en ook nog met uitspraken als blakaman, chinees,hindoestaan,javaan, etc…
  Hahaaaaaa…. Dit vind ik zo leuk om vanuit een afstand de zaken uit SWIETIE SRANANG te volgen. EENHEID??? Huh!!


  Maak melding

 27. Gopi heeft zijn portefuille van onderminister ter beschikking gesteld, maar blijft nog steeds werken als secretaris van de president.
  Rarara in welk land zijn we ?
  Hoe zit het met dhr. Sew a Tjon die ca. 600.000 hectare heeft gekregen (3,7 procent van de grootte van Suriname)?
  Hoe zit het met Abrahams en Bouterse die hun concessies reeds hebben verkocht aan derden?
  En zo kan ik doorgaan.
  Dus 2012 was een goed jaar voor Bouterse en zijn hongerige concessie vrienden.


  Maak melding

 28. Gopi mag nu lekker relaxen in het zorghotel op kosten van de belasting betalers, omdat hij nog steeds secretaris is van de president. Hij hoeft zich geen zorgen te maken want hij is nu ca.90.000 ha. aan grond rijker geworden.


  Maak melding

 29. Morgen of overmorgen betaald GreenHeart $ 6.000.000 (was de prijs voor 76.000 ha met een zagerij) voor deze ondernemingen en is Suriname weer armer en een vriend van de president heel wat rijker.


  Maak melding

 30. Degene die er uitgeschopt moest worden, Kromosoeto, die blijft zitten, en degene die gebruik heeft kunnen maken van de mogelijkheden om aan zo,n grote conssessie te kunnen komen, heeft zogenaamd de eer aan zichzelf gehouden, en weer word het Surinaamse volk misleid, en op een dwaalspoor gebracht, want kromosoeto valt onder die man in de rode jas, een zekere Somohardjo, en als je kromosoeto zou wegjagen op dat ministerie, dan zou Somo de stekker er uit getrokken hebben, en dat zou het einde van deze paarse boevenbende betekenen.


  Maak melding

 31. De magistraat sra heeft gesproken.
  Hij zegt:”hij (op Gopi doelend) mag wel een klein deel behouden(10 hectaren)maar de rest gaat naar de staat die het voor bevolking of ecologische doeleiden beschikbaar moet stellen.

  WAT EEN OEN IS DIE SRA TOCH!HIJ GAAT LAND VERDELEN!!
  Een klein deel 10 ha voor die boef!!


  Maak melding

 32. @Srika
  Over de objectiveerbaarheid van mijn reacties kan jij niet oordelen!
  Een haring heeft immers ook geen verstand van zoutwater!
  Die intelligentie ontbeer jij!
  Laat dat aan anderen over!


  Maak melding

 33. Even een voorstelling maken van over hoeveel land het in de laatste tijd gaat:-

  dhr.Gopi ———-90.000 ha = —900.000.000 m^2-
  Greenheart ——-400.000 ha = -4.000.000.000 m^2-
  dhr.Sew a Tjon —600.000 ha = -6.000.000.000 m^2-
  ————————————————- +/-
  Totaal ——————— = 10.900.000.000 m^2

  DAT IS 10,9 MILJARD VIERKANTE METER!!!
  DAT ZIJN ER 1.009.259 dit is meer dan EEN MILJOEN VOETBALVELDEN van 90 x 120 m^2.

  Dus ongeveer 1/3 deel van Nederland.
  (Nederland heeft een oppervlakte van 37.354 km^2).


  Maak melding

 34. Ik vraag me af waar die NDP’ers op dit forum zich verschuilen of ze vieren nog 4de kerstdag! 😀
  Zijn ze,zoals ik al eerder voorspeld had terug naar hun kooien,grotten,spelonken,spleten,naden,gaten,onder hun vermolmd hout en bemoste donkere stenen verdwenen wachtend op hun volgend succes verhaal? 😳


  Maak melding

 35. Vrijdag 28 december 2012 om 18:28 uur, door MEDUSA

  Ik vraag me af waar die NDP’ers op dit forum zich verschuilen of ze vieren nog 4de kerstdag! 😀

  @MEDUSA: Ze zijn thans bezig met een Owru Jari Wasi.
  Dit n.a.v. het DOE JAAR.
  Ook de bekende BaasWaterval is voor ze ondergedoken.
  Deze kan de LEUGENS van PAARS niet meer aanzien!!!
  Dresi no dé moro fu yepi ding.


  Maak melding

 36. @Fer. E.
  @MEDUSA: Ze zijn thans bezig met een Owru Jari Wasi.
  Dit n.a.v. het DOE JAAR.

  OOH!Het “DOE JAAR”?
  Dan is ons aller Carl “HYPOCRIET” Breeveld dus ook van de partij! 😀 😀


  Maak melding

 37. Hey, dat is goed nieuws! Onderminister Gopi wordt niet standrechtelijk geëxecuteerd, maar pleegt zelfmoord. Ik vraag mij af of hij zich ook heeft opgehangen aan zijn onderbroek?
  Het is toch vreemd dat de verantwoordelijke bewindspersoon, Kromosoeto, er zonder kleerscheuren vanaf komt door alleen te beweren dat hij in de toekomst “beter zal,opletten”. Als de president integer,oprecht en consequent is, moet hij zijn corrupte minister die het document getekend heeft ook chanteren zodat hij de eer aan zichzelf houdt en opsodemietert. Of is onze Bouta bang voor represaille van Somo? Wie zal het zeggen?


  Maak melding

 38. Surinam patriot

  Jij zeg :sra no mang nanga pasew.
  Daar heb jij gelijk in “,mi a no Wang boeler:alleen een flikker zou met pasew kunnen.
  Waarschijnlijk kan jij dat wel ,
  Nogmaals,’jij bent geen surinamer en die naam verdien jij niet en het past jou niet ,zoek een ander naam,’wat zeg jij van hol-land patriot of nep suri


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.