Minister en bevelhebber: uitspraken ‘anders geïnterpreteerd’

34

PARAMARIBO, 26 dec – Uitspraken van legerleider Hedwig Gilaard uitspraken zijn “anders geïnterpreteerd dan door hem bedoeld.” Dit stellen Gilaard en minister Lamuré Latour in een gemeenschappelijke verklaring. Het betreft uitspraken zoals gepubliceerd door de Ware Tijd. In een artikel beklaagt Gilaard zich erover dat hij geen bevel mag voeren over ‘alle militairen.’ Hij zou verkeerd begrepen zijn.

“De gezichtspunten van de bevelhebber die zijn uitgedragen ten aanzien van bevoegdheid over militairen hebben te maken met het feit dat de Defensieorganisatie van de Republiek Suriname uit meer entiteiten en instituten bestaat dan alleen het Nationaal Leger en dat militairen in overeenstemming met geldende regelen worden ingezet bij diverse ministeries en instanties ter uitvoering van aan het Nationaal Leger opgedragen primaire en bijzondere taken”, aldus de verklaring.

Ook een redactioneel artikel over verdeeldheid en chaos in het leger zou van geen kant kloppen. “De minister van Defensie en de bevelhebber zijn zich ervan bewust dat de taken van het l en de bevoegdheden van de bevelhebber duidelijk zijn vastgelegd in diverse wetten. Bovendien zijn ze ervan overtuigd dat de leden van deze militaire organisatie zich er ten volle van bewust zijn dat de bevelhebber van het Nationaal Leger ondergeschikt is aan het bevoegd gezag.”

In het bewuste krantenartikel zegt Gilaard onder meer: “Ik vind dat de bevelhebber de baas moet zijn over alle militairen. Dat is jammer genoeg niet zo. De politiek heeft het zo gemaakt. Het moet veranderen, anders zullen er altijd verschillende groepen zijn. Die valt onder die en die valt onder die.Ik ben de oudste militair en alle andere manschappen moeten onder mij vallen. Ik ben mens, ik hou de lat hoog, misschien ligt het aan mij. De aan mij geboden ruimte mag wel veel meer.”

34 REACTIES

 1. Figuurlijke uitspraken worden maar al te vaak als letterlijk ervaren…

  De wolf heeft wederom opdracht gegeven wat krom is recht te praten…en leugens als waarheid naar voren te brengen.
  Zij die de waarheid spreken worden bedreigd, tegengewerkt.


  Maak melding

 2. Het volk is intussen zo getergd dat het onverschillig staat tegen alles wat de zegt of doet of het loopt met lynch plannen.Vooral het pakken van de 90.000 HA bos heeft erg veel kwaad bloed gezet.Zo een grote hap kan alleen bout zich ongestraft toe-iegenen en geen enkele go-go-pie en pie.
  En gilaard en latour maar denken dat de Suri’s op hun achterhoofd gevallen is.

  Cobie.


  Maak melding

 3. Defensieorganisatie van de Republiek Suriname uit meer entiteiten en instituten bestaat dan alleen het Nationaal Leger en dat militairen in overeenstemming met geldende regelen worden ingezet bij diverse ministeries en instanties ter uitvoering van aan het Nationaal Leger opgedragen primaire en bijzondere taken”, aldus de verklaring.

  ,,…zoveeeel woorden/regels voor overbetaalde padvinderij in Su 😳 ,..ai boi,.. Caricom is shaking and also TIGRI!!!

  🙂 🙂 zowaar krijg ik de indruk dat hier sprake is van een grootmacht,… 🙂 een United States of 🙂


  Maak melding

 4. Het volk is intussen zo getergd dat het onverschillig staat tegen alles wat de REGERING zegt of doet.EN EEN ANDER DEEL LOOPT met lynch plannen ROND.Vooral het pakken van HET 90.000 HA bos heeft erg veel kwaad bloed gezet.Zo een grote hap kan alleen bout zich ongestraft toe-iegenen en geen enkele go-go-pie en pie.En dan het cadeau aan SEW ATJONG van 600.000 HA.
  En gilaard en latour maar denken dat de Suri’s op hun achterhoofd gevallen is.

  Correctie.


  Maak melding

 5. Het is alweer de schuld van een ander, in dit geval de media.
  Roy, dat er problemen zijn binnen het leger heb ik een tijdje eerder gelezen op de west.com en nickerie.nl. de vraag is hoelang deze criminelen doorgaan met hun leugens en bedrog, Bouterse heeft onder het mom van een militaire vakbond een coup gepleegd waar is de vakbond nu ?


  Maak melding

 6. Gilaard heeft de kogelbrief ontvangen. De message was duidelijk. Bouta ziet dit als insubordinatie. Het is meewerken of anders exit ! Maar goed, het moge duidelijk zijn dat het homles is binnen defensie. Ook bij de politie is het goed mis. Met een hijgend CTU op haar nek, weet de politie ook niet meer wat haar bevoegheden zijn.
  2,5 jaar Bouterse en de veiligheids apparaat van Suriname is het spoor bijster.


  Maak melding

 7. Van Baas waren we het al gewend: “de oudjes krijgen in december een ‘lekkers’ en in februari krijgen ze weer een verrassing “. Als december aanbreekt zegt hij doodleuk dat hij dat niet gezegd heeft. Nu komt Gilaard met bepaalde uitspraken die volgens mij niet mis te verstaan zijn en ontkent hij na een paar dagen dat gezegd te hebben. Shaggy zou nog iets kunnen leren van deze ‘voorbeeldfiguren’.
  https://www.youtube.com/watch?v=ngGgcnJL5G4


  Maak melding

 8. Oefening in gladlullen. Iedereen weet en begrijpt dat het Surinaamse leger baasje bobo’s privé leger is. De mini ster van defensie, bevelhebber zijn doodgewone figuur basja’s die hun orders nemen van bobo en dino.


  Maak melding

 9. De oudjes hadden het verkeerd begrepen, geen extra AOV verhoging, de ambtenaren geen 13de maand ook verkeerd begrepen en nu de arme journalist. Een goeie suggestie zou zijn om de leerlingen tijdens de naschoolse opvang wat luister technieken bij te brengen, of moet men met de regering starten zij moet communicatie vaardigheden worden bijgebracht. Maar het zou geen zier helpen want telkens wordt hetgeen men communiceert achteraf pertinent ontkent.


  Maak melding

 10. De oudjes hadden het verkeerd begrepen, geen extra AOV verhoging, de ambtenaren geen 13de maand ook verkeerd begrepen en nu de arme journalist. Een goeie suggestie zou zijn om de leerlingen tijdens de naschoolse opvang wat luister technieken bij te brengen, of moet men met de regering starten zij moet communicatie vaardigheden worden bijgebracht. Maar het zou geen zier helpen want telkens wordt hetgeen men communiceert achteraf pertinent ontkent. Tide tamara we lee go moro fara


  Maak melding

 11. GMAP
  Het is alweer de schuld van een ander, in dit geval de media.
  Roy, dat er problemen zijn binnen het leger heb ik een tijdje eerder gelezen op de west.com en nickerie.nl. de vraag is hoelang deze criminelen doorgaan met hun leugens en bedrog, Bouterse heeft onder het mom van een militaire vakbond een coup gepleegd waar is de vakbond nu ?

  Wie is er debet aan dat jij nul versnellingen vooruit en maar liefst 5 achteruit hebt


  Maak melding

 12. Dit doet me denken aan de gezamenlijke persconferentie van DiDiBri Bouta en tweede man Horb in 1982, na een grote ruzie over de koers die het land moest volgen: links naar Cuba of rechts naar Amerika. “Gaat u rustig slapen, er is geen meningsverschil tussen de bevelhebber en ik,” zei Horb. Een paar maanden later was hij dood. Zelfmoord zei het journaal. Wie dat gelooft is wat mij betreft een ezel.

  En wie nu gelooft dat de uitspraken van legerleider Hedwig Gilaard door de kranten anders zijn geïnterpreteerd vind ik een nog grotere ezel. Hoe lang nog voor hij wordt weggestuurd? Of erger…


  Maak melding

 13. Hhahahaahaa wat ben jij dom zeg , niet te geloven.
  Zolang ik hier op dit net kom lul jij stom , er komt niets verstandig uit jou paarse smoelwerk hahahahaaha yu buriki yu. yu kaw.


  Maak melding

 14. CITAAT: het feit dat de Defensieorganisatie van de Republiek Suriname uit meer entiteiten en instituten bestaat dan alleen het Nationaal Leger en dat militairen in overeenstemming met geldende regelen worden ingezet bij diverse ministeries en instanties ter uitvoering van aan het Nationaal Leger opgedragen primaire en bijzondere taken”, aldus de verklaring.
  CONCLUSIE: Dus de eerdere uitspraken waren correct. SME heeft te maken met meerdere prive legertjes (knokploegen als CTU zo men wil) die niet onder het NL resulteren.

  CITAAT: Bovendien zijn ze ervan overtuigd dat de leden van deze militaire organisatie zich er ten volle van bewust zijn dat de bevelhebber van het Nationaal Leger ondergeschikt is aan het bevoegd gezag
  CONCLUSIE: De Bevelhebber van het NL moet zijn mond houden want DDB is de baas en die mag alleen zijn bek opentrekken.


  Maak melding

 15. Meneer Hedwig,

  Wij weten dat u weinig bewegingsvrijheid heeft. Wij weten dat u aangestuurd wordt en dat u slechts als een robot de taken uitvoert. Wij weten dat u in principe niets te zeggen hebt.

  Jammer dat u door uw baas steeds bent aangesproken omdat u aan de juiste weergave van de feiten hebt gedaan.


  Maak melding

 16. zoals ik al zij”,er is een bevelhebber,maar ook een opper bevelhebber.
  het gaat om een goede samen werking en niet om een verdeeld samen werking van het su leger.
  die stappen die ondernomen moeten worden moet ook een inspriratie van eendracht en samen werking onder het su volk bevorderen.


  Maak melding

 17. Ja, ja, zie daar een legerleider en een minister Latour met hun staart tussen hun benen! Een hond zou misschien nog proberen te kwispelen. Zijn er geen mensen met principes meer onder de trawanten van de huidige president van SU? Het lijkt wel een van zogenaamde democratieën van Afrika!
  Bouta wil ontkennen dat er een machtsprobleem is in SU, en daarvoor laat hij zijn minister van defentie een door hem opgestelde verklaring voorlezen.
  Maar er is wel sprake van langzaam sluipend machtsstrijd, zowel binnen de coalitie als binnen de strijdkrachten.
  De oorzaak ligt in het feit dat de president na de goedkeuring van de Amnestywet steeds meer zijn rug toekeert aan zijn trawanten en steeds meer aandacht geeft aan zichzelf, familie en naaste vrienden. Ergens voelen velen zich nu miskent! Ook binnen het leger!
  De vraag is: Soema oh mek à godo panja??


  Maak melding

 18. We weten dat er binnen alle ministeries er commissies, task forces en andere organen geinstalleerd zijn die het beleid van de ministers “helpen” bepalen. Buitenlandse reizen worden gemaakt waarbij de regarderende ministers niet worden betrokken in het geheel. De goud overeenkomsten werden door de ministers goedgekeurd zonder inzage in de concepten. Militairen die bevelen van de bevelhebber negeren omdat zij slechts en alleen opdrachten uitvoeren van de minister of de opperbevelhebber. Gezags crisis heet dat en de bevelhebber wordt net als de coalitieleden in de DNA monddood gemaakt. Dus bevel, zit maar op je luie bureau stoel met glimmende laarzen op het bureau, speel solitaire op de computer en wacht op eind van de maand als ze gestort hebben.


  Maak melding

 19. Zolang de dreiging van het proces nog als een zward van Damocles boven zijn hoofd zweeft gedraagt hij zich nog een beetje en moeten dit soort zaken in het geniep gebeuren. Het is dan ook een enorme misrekening geweest dat deze militair wel durfde of zo naief was om het bestaan van de vele prive legertjes aan de orde te stellen.

  Het is voor SME en het volk te hopen dat wanneer het zwaard valt dit de kop van de serpenten afhakt.


  Maak melding

 20. Het front is/was de geestesvader van het bossen van de strijdkrachten in controversiele entiteiten. Het leger zou en moest immers de grond in worden geboord.


  Maak melding

 21. Neus

  Zolang de dreiging van het proces nog als een zward van Damocles boven zijn hoofd zweeft gedraagt hij zich nog een beetje en moeten dit soort zaken in het geniep gebeuren. Het is dan ook een enorme misrekening geweest dat deze militair wel durfde of zo naief was om het bestaan van de vele prive legertjes aan de orde te stellen.

  Het is voor SME en het volk te hopen dat wanneer het zwaard valt dit de kop van de serpenten afhakt.

  Jou kop zal eerder worden platgedrukt dan die van zij die jij op t oog hebt.


  Maak melding

 22. Brunswijk en Somohardjo wanneer is het tijd om de boel te laten uitspatten, trekken jullie de stekker uit en verlos ons land voor alweer de terugval in het ravijn.


  Maak melding

 23. De Paarse Bende is weer bezig geweest de scores om te zetten. Triest die domme imbiciele kleutertjes.

  Dit nadat ik op het andere WKN forum Paraman gewezen heb op zijn lage score en dat mijn posting binnen 4 uurtjes behoorlijk hoog stond.

  De postings van “Donderdag 27 december 2012 om 20:00 uur, door blakaboy” en de breuk in de scores verraad wie het geweest is.

  Hopelijk achterhaald de ADMIN het IP adres van deze poster en wordt hij voor eeuwig geblokkeerd.


  Maak melding

 24. neus
  je gaat altijd naief blijven als je denkt dat mensen geblokt gaan worden.
  alle plussen en minnen hier zijn altijd nep geweest dus je bent een domme oor als je niet kan kijken daarnaar om het te zien.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.